Home » Archief » Eigen sharia eerst


[29.09.2012]

Eigen sharia eerst

Peter Breedveld


Illustratie: Heinrich Zille

Vorige week is in Den Haag de onthulling van een standbeeld van Nelson Mandela verstoord, maar daar hebt u waarschijnlijk niks van meegekregen. De verstoorders waren namelijk geen moslims, maar blanke neonazi’s en dan wordt zoiets altijd weggestopt in een plichtmatig nieuwsberichtje op pagina vijf van de kranten. Daarin gaat het over een spandoek en wat leuzen, maar dat er rookbommen werden gegooid, wordt verzwegen. Toch liegen de foto’s niet, er zíjn rookbommen gegooid.

Het gekke is dat Omroep West, die er het eerst over berichtte, aanvankelijk de rookbommen gewoon vermeldde, maar daarna is de berichtgeving aangepast. Waarom mogen we niet weten dat er rookbommen zijn gegooid?

Zo gaat dat constant met gewelddadige terreur door blanke racisten. De moord op Theo van Gogh door een moslimextremist veroorzaakte wereldwijde verontwaardiging, maar die op de Egyptische moslima Marwa El-Sherbini door een Duitse racist deed helemaal niks. Een hele reeks moorden op Turkse Duitsers door neonazi’s leverde een maand lang wat kranteberichtjes op met het racistische label ‘Döner-moorden‘ en is inmiddels alweer totaal vergeten.

We worden nog steeds verondersteld te geloven dat het bloedbad, dat Tristan van der Vlis aanrichtte in Alphen aan de Rijn, een rampzalig incident was en niet een gerichte actie van een blanke racist die PVV stemde en heel bewust een winkelcentrum in een allochtonenbuurt uitzocht om dood en verderf te zaaien.

Zelfs de massamoord door Anders Breivik mogen we niet in verband brengen met Geert Wilders en zijn PVV, ook al noemt Breivik de Nederlandse fascistenleider zèlf als één van zijn grote inspirators. Sterker nog, wie het in Nederlands zelfs maar durft te hebben over racisme jegens moslims, krijgt meteen ruzie met GroenLinks-iconen en zelfs met antidiscriminatiebureau’s!

Nee, een handjevol mesjoggene Belgische moslims op de Dam, dát is weer goed voor twee weken islamofobe hysterie en het halve land trekt ten strijde tegen moslima Nuweira Youskine, die het heeft gewaagd om in een column te duiden waar de woede over het anti-islamfilmpje The Innocence of Muslims vandaan komt.

Wie zich verzet tegen de hysterie, wordt tegenwoordig gedemoniseerd en gemarginaliseerd; wie er een dagtaak van maakt olie op het islamofobe vuur te gooien, krijgt columns in dag- en opiniebladen en is elke dag te horen op de radio en op de televisie. Twee bekende voorbeelden zijn de volkomen gestoorde racisten Bert Brussen en Joost Niemöller. Die laatste mag overal, zonder één kritisch weerwoord, komen vertellen dat er een taboe rust op het bespreken van ‘het immigrantenprobleem’, terwijl het al tien jaar lang over zowat niks anders gaat.

Veel Nederlandse allochtonen met islamitische achtergrond voelen de tijdgeest goed aan en besluiten mee te huilen met de wolven in het bos. Vooral de Volkskrant biedt deze types gretig een podium voor hun opportunistische gezwatel, dus daar zie je dan een stoet aan mediageile orgelaapjes van Domrechts voorbij komen, zoals beroepsleugenaar Samira Bouchibti en autofellationist Said el Haji. Van de week weer een dwaallicht die zichzelf op de borst klopte omdat hij Rushdie’s De Duivelsverzen gelezen heeft en het zelfs ‘magistraal’ vindt en zich behaagziek afvraagt: ‘Ben ik nog wel moslim?’.

De bange blanke mannen van de Volkskrant vinden dat prachtig, want het bevestigt hun vooroordeel dat moslims Rushdie allemaal dood willen maken en allemaal bloeddorstig worden van blasfemische cartoons. Als een moslim zelf komt betogen dat het heel erg uitzonderlijk is dat een moslim Rushdie op waarde weet te schatten, wie bewijst dan nog hun ongelijk? Ja, Hassnae Bouazza, die heeft zelfs met Rushdie gedanst, in een tijd dat het nog helemaal niet in de mode was om op moslims te pissen ook nog, en ze heeft een Mohammed-cartoon getekend, terwijl ze overtuigd moslim is.

Maar Hassnae wordt dan ook zoveel mogelijk genegeerd en intens gehaat, juist omdát ze niet gaat schuimbekken van een cartoon en niet oproept tot het vermoorden van Rushdie. Islamofoben houden alleen van boze moslims, van ‘booslims’ zoals ze bij de Roze Khmer heten, en anders van moslims die hun tong bruinen met de binnenkant van de bange blanke mannen-aars.

Ik durf er trouwens een flink pak geld onder te verwedden dat Nauman Janjua De Duivelsverzen nooit uitgelezen heeft omdat hij er te dom voor is. Hij heeft geen idee waar het boek over gaat.

Intussen ziet bijna niemand in het totaal verdwaasde Nederland nog hoe hypocriet al die anti-islamretoriek is, vol gezwollen verontwaardiging over de islamitische vrouwenhaat en homofobie en de gewelddadige lijfstraffen. Als de islamofoben zelfs maar worden tegengesproken door een vrouw, hebben ze het ‘domme hoer’ er al uitgeflapt voor ze er erg in hebben, en als een homo niet gezellig met ze meedoet, lijkt het alsof er een domrechtse steenpuist van blinde homohaat wordt uitgeknepen: ‘Tanden op de stoeprand en BAMMM!!!

Ook van de week kregen we weer een fraai staaltje Domrechtse bloeddorst te zien, toen heel Imbecilië onder leiding van de Grote Denker Fred Teeven de barricaden opging voor het recht een inbreker dood te slaan.

Eigen sharia eerst.

Maar dat mag je allemaal niet benoemen van Weldenkend Nederland, want dat is ‘ongenuanceerd’ en ‘onzorgvuldig’ en ‘inflatoir’. PVV’ers moet je serieus nemen, en je moet toch kunnen praten over de doodstraf? ‘Jij kruipt voor de islam!’ Academici bepleiten zelfs een Berufsverbot voor Nuweira Youskine.

Maar weet u wie echt een bedreiging zijn voor de vrije meningsuiting? Moslims! En weet u wáár een taboe op rust? Op racisme tegen blanken! Van allochtonen! Komende week bij Pauw & Witteman: hoe je als blanke godverdomme niks meer te vertellen hebt. In je éigen land!

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Doneer via Paypal of met een storting op rekeningnummer 39 34 44 961 (Rabobank Rijswijk) o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.
Peter Breedveld, 29.09.2012 @ 15:35

[Home]
 

135 Reacties

op 29 09 2012 at 16:43 schreef p.wielaard:

Over 50 jaar zullen we weten of de optimisten (PBV o.a.) of de pessimisten (you know who) gelijk hadden. Ik hoop (en denk ook een beetje) Peter. Tot die tijd zullen we blijven praten over de vraag van welke kant nu eigenlijk onze vrijheden gevaar lopen. Pakistan is al verloren. Zoveel is wel zeker. Dus de dreiging is reeel. Het kan dus gewoon. Waakzaamheid is nooit verkeerd.

op 29 09 2012 at 17:06 schreef MNb:

Bedankt voor dat nieuwtje.
Feit is dus:

Salafisten (die ik niet moet) gedragen zich voorbeeldig op het Museumplein.
Neonazi’s gebruiken geweld tegen een standbeeld dat hen niet zint.

Eens kijken in welke groep ik als links atheïst liever niet terecht kom …

op 29 09 2012 at 17:31 schreef Rob:

“Pakistan is al verloren. Zoveel is wel zeker. Dus de dreiging is reeel.”

Afgezien van het feit òf Pakistan wel “verloren” is, is de grote vraag of dat land wel een dreiging is voor “onze vrijheid”. Wat gaan ze doen dan, als ze een islamitische heilstaat met atoombommen hebben gesticht?
De geschiedenis leert dat ze geen ene klote gaan doen. Iran, het boze, islamitische, achterlijke Iran, is nog nooit een ander land binnengevallen. Saoudi-Arabie idem dito. Noem de islamitische dictaturen maar op: ze zijn helemaal niet oorlogszuchtig gebleken. De seculiere dictators van de Arabische wereld, onze (voormalige?) vrienden, zijn/waren dat wel. Hoessein, Assad.

op 29 09 2012 at 18:20 schreef Sasha Berkman:

Als we pakistan verloren zijn komt dat door de Amerikaanse praktijken daar (drones). 127 slachtoffers daarvan zijn kinderen las ik laatst. Zo wun je geen heart and minds natuurlijk.

op 29 09 2012 at 20:05 schreef Hans Verschillend:

Goede analyse! Ik baal al jaren van de eenzijdige berichtgeving van de mainstream media.

Mijn vraag is wel: waarom is deze eenzijdig, en wie zit hierachter?

op 29 09 2012 at 20:08 schreef Pyt van der Galiën:

Goed stuk weer.

De neo-nazi’s van Voorpost zijn weliswaar een nogal marginale groep, maar hun heimwee naar het apartheidsregime wordt door de PVV gedeeld (verkleed als bezorgdheid om het lot van de Boeren).

@ Wielaard

“Pakistan is al verloren. Zoveel is wel zeker. Dus de dreiging is reeel.”

Welke dreiging? Ga je nu teruggrijpen op de Dominotheorie? Pakistan valt voor de islamitische horden, dan India, dan Thailand?

op 29 09 2012 at 21:16 schreef Sasha Berkman:

Pyt, het is nog veel erger volgens sommige gevaarlijke randdebielen. Een vaste gast op dit weblog is zelfs al een keer wezen demonstreren tegen de islamisering van ons eigen Nederland. Het meest trieste is dat dat figuur een politieagent is.

op 29 09 2012 at 22:23 schreef Edo Blaauw/Haluhalukukeleku:

Ja ‘maar alles mag alles kan, en als je het niet aan kan swaffel de koran dan’ want wat is iedereen toch bang om zich uit te spreken tegen de moslims. Onvoorstelbaar, ik zat laatst in de tram en toen maakte niemand een opmerking over het hoofddoekje van iemand die naast me stond.
Echt, ze lieten die domme hoer gewoon met haar kopvod op zitten, alsof het niets kost.

op 29 09 2012 at 22:48 schreef Aaron:

Hassnae mag dan niet in t plaatje van domrechts passen, Nauman Janjua nibbelt aan het beeld van moslims zoals Peter Breedveld ze graag ziet, zoveel is duidelijk. Dan kun je zo iemand maar het beste voor dom verslijten…

op 29 09 2012 at 23:17 schreef Peter:

Goh, een jij-bak. Hoe verrassend.

Er is geen beeld van moslims zoals ik ze graag zie, Aaron. Dat is de hele crux van dit verhaal. Mon-gool.

op 30 09 2012 at 00:03 schreef Edo Blaauw/Haluhalukukeleku:

Aaron, iemand noemt een moslim dom, en dat is dan op 1 of andere manier een bewijs dat Peter Breedveld een overmatig positief beeld heeft van moslims? Ikke niet begrijpe, ikke ook een beetje dom. Of moet je de conclusie trekken dat omdat Nauman Janjua dom is dit geldt voor alle moslims.
Of moet je beweren dat Nauman Janjua een kwade genius is?
Ikke nog steeds niet begrijppe, ikke een beetje dom.

op 30 09 2012 at 00:21 schreef Eva S.:

Lees de reacties, vooral van ene “Olav Stolz” en de haren rijzen je te berge.

Gooi- en Eemwederwaardigheden

Heel enge lui.

op 30 09 2012 at 00:24 schreef p.wielaard:

Pyt, Een land vol met gehersenspoelde godsdienstwaanzinnigen (dankzij ontelbare madrassa’s) waar hoesten al blasfemie is, met kernwapens maar nergens een werkend riool, vind ik verloren. Dus lul niet met je dominotheorie ! Ik zei dat waakzaamheid geen kwaad kan.

op 30 09 2012 at 00:30 schreef Hans Berenstein:

Dat de verstoring van de onthulling vrij weinig stof heeft doen opwaaien is opvallend ja. De rookbommen ogen wat lullig, die kunnen wegvallen uit het nieuws. Maar inderdaad, als vijf radicale moslims de onthulling van een vrijdenkersbeeld hadden verstoord, dan was er veel over gesproken en geanalyseerd.

@MNb begin nou niet weer de geschiedenis te herschrijven. Die salafisten dreigden impliciet met hun helden die echt moorden (‘We are all..’). Dat is in ieder geval niet je ‘voorbeeldig gedragen’.

op 30 09 2012 at 01:16 schreef Sasha Berkman:

Hans, vond je dat echt eng?
Ik persoonlijk vind die ambassade enger.

op 30 09 2012 at 09:53 schreef Bigpete:

PB gaat weer eens los, en overdrijft weer in de overtreffende trap als vanouds.
De demonstratie van Voorpost heeft in alle kranten gestaan dus wat is nu het probleem? De “gegooide rookbom” was een aan de eigen voeten afgestoken kleurrookbom die je voor 4,75 kunt kopen in de feestwinkel… Er zijn – in tegenstelling tot demonstraties van baardmannen- 5 demonstranten aangehouden. Dus wat is nu precies je probleem? De orde werd verstoord en daar is tegen opgetreden, iets wat lang niet altijd gezegd kan worden bij ordeverstoringen tijdens linkse of moslimdemonstraties.

@ Mnb
Die baardapen stonden daar met grote foto’s Bin Laden en Mo Bouyeri te verheerlijken, terwijl ze arabische leuzen scandeerden. Geen idee wat er geroepen werd maar ik durf wel aan te nemen dat het geen lofuitingen op de democratie waren. Dus dat voorbeeldig gedragen is zwaar overtrokken.

op 30 09 2012 at 11:02 schreef Peter:

Ja Pete, ik weet het, niks aan de hand, gewoon een kleurenrookbom die je kunt kopen in de feestwinkel.

Maar als het een paar baardmannen waren geweest, die een kleurenrookbom hadden gebruikt, had het op de voorpagina’s gestaan, hadden GeenStijl, Theodor Holman, Ephimenco, De Telegraaf, PowNews, Pauw & Witteman, Joost Niemöller, Mark Rutte en Geert Wilders het drie maanden lang nergens anders meer over gehad.

op 30 09 2012 at 11:17 schreef Edo Blaauw/ halluhallukukelu:

Van Rutte en Pauw en Witteman weet ik ’t niet helemaal zeker, de rest wel.

op 30 09 2012 at 11:35 schreef Mart:

@BigPete:

Totdat je er iemand bijhaalt die Arabisch spreekt en de leuzen vertaalt zou ik uitkijken met conclusies trekken.

op 30 09 2012 at 11:42 schreef Bertje:

@ Rob

Wat een geneuzel zeg, natuurlijk gaat Pakistan als ze de A-Bom bezitten hem ook gebruiken, is een kwestie van tijd.
Je vergeet dat de regering aldaar meent dat ze Allah aan hun kant hebben en uit zijn naam is alles geoorloofd.
En zeg nou niet dat dit overdreven is want onze geschiedenis leert ons anders: denk maar eens na over wat de VS heeft gedaan.
En wat betreft jou stelling dat Islamitische dictaturen niet oorlogszuchtig zijn, tja kijk daar ook maar eens de geschiedenis boekjes op na.

@ pyt

Het domino effect hebben we helemaal niet nodig, man ik ben toch zo verbaasd dat wij hier in het Westen de islamitische republiek Pakistan onderschatten.
Hebben wij belangen in dit land ik snap het werkelijk niet.

op 30 09 2012 at 11:44 schreef Eva S.:

Pete, omdat jij in het vak zit: krijgt de mobiele eenheid dan de opdracht om rechtse mensen harder aan te pakken dan linkse mensen of moslims? Zit dat in de basistraining?

op 30 09 2012 at 11:57 schreef jackknowsbest:

volgens mij heeft Fred Teven nooit gezegd dat je het recht hebt om een inbreker dood te slaan. Hij heeft wel gezegd dat je als inbreker verschillende beroeps risico’s neemt, en dat lijkt me gewoon waar. Als je iemand zijn huis betreedt met een breekijzer als sleutel, zou het kunnen voorkomen dat de eigenaren je betrappen, en hun verstand verliezen. Het risico om dan in een gevecht terecht te komen dat niet goed afloopt is dan aanwezig. Niet de bewoners nemen dat risico maar de inbreker. De inbreker is altijd fout in mijn ogen.

op 30 09 2012 at 12:18 schreef Bigpete:

@ Eva
Het is gewoon een feit dat sinds de jaren 80 (opkomst Centrumpartij) bij rechtse demonstraties veel minder getolereerd wordt dan bij linkse. Dat begint al bij de burgemeester die rechtse demonstraties meestal probeert te verbieden op grond van mogelijke openbare ordeverstoringen, die vrijwel altijd het gevolg zijn van illegale extreemlinkse tegendemonstraties, meestal de AFA fascisten.
Als er dan toch toestemming gegeven wordt mag er in een buitenwijk of een godverlaten industrieterrein worden gedemonstreerd. En tegen hitlergroeten, hakenkruizen e.d. wordt direct opgetreden. Dit in tegenstelling tot verheerlijking van Bin laden en antisemitische leuzen tijdens linkse of moslimdemonstraties.

Je hoort mij niet zeggen dat ik zit te wachten op die extreemrechtse debielen. Laat dat duidelijk zijn. Maar een beetje gelijk speelveld zou wel moeten, en dat is nu niet het geval. Links mag veel meer dan rechts.

op 30 09 2012 at 12:21 schreef Aaron:

@Peter
Dan draag je er op zijn minst onbewust toch flink aan bij, want Samira Bouchibti en Nauman Janjua worden in jouw stuk weggezet als een stel dat danst naar de pijpen van hun bange blanke autochtone islamofobe racistische domrechtse meesters. Dezelfde behandeling die andere seculariserende of geseculariseerde moslims voorheen kregen.
Hirsi Ali, Afshin Ellian… allemaal krijgen ze weer datzelfde valse verwijt.

op 30 09 2012 at 13:10 schreef Pyt van der Galiën:

Ik vind dat knap hoe islamofoben de pogingen van Netanyahu een oorlog tegen Iran te ontketenen, weten te negeren ten faveure van hun eigen hersenspinsels over Pakistan. Ga eens aandacht besteden aan dit soort oproepen Iran te nuken. Of de geestelijk gestoorde ultrarechtse Wiesje de Lange die over de Palestijnen schrijft: „Er is geen oplossing dan de totale vernietiging van dat volk”. Eigenaardig dat men een concrete dreiging bij de eigen achterdeur negeert en maar liever vlucht in gruwelfantasieën over wat Pakistan allemaal wel niet zou kunnen doen.

@Pete

Nog steeds bezig met het herschrijven van het Wetboek van Strafrecht, Pete? Het scanderen van Arabische leuzen is tegenwoordig ook al impliciet geweld?

op 30 09 2012 at 13:24 schreef Edo Blaauw/Haluhalukukeleku:

@Aaron
Ayaan Hirsi Ali heeft zich ontpopt tot een totale karikatuur van zichzelf. Met haar ‘Breivik werd niet gehoord’, en je spuugt op vrijheid als je ’t kritiek levert op Bush en de geheime gevangenissen van de CIA. http://www.youtube.com/watch?v=08EYqwyns-k
En het merendeel van de moslims vindt wat die protesten vinden, (dat is zo’n grotesk waanbeeld dat ik ’t zelfs een beetje zielig vind, NL ligt niet in As en er protesteren wel bijzonder weinig mensen in Europa om deze claim te maken).
En Afshin Elian is ook een totale mafkoek, die beweert dat Breivik eigenlijk een soort islamiet is.
De rest heb ik me niet echt in verdiept.

op 30 09 2012 at 14:09 schreef dewanand:

namaste Peter,

Wieroe en ik vonden dit een mooi verhaal en heel treffend. Ja, helaas is de multiculturele samenleving nu al in de terminale fase beland. Het is nu een kastenstelsel geworden in hele EU, met sociale apartheid en veel rassenhaat. Het grootste probleem is dat blanken nu merken dat zij een verdoemde minderheid worden en hier geen raad mee weten. De blanke superioriteit is opgeblazen nu en de blanke man kan zijn pik niet meer stijf krijgen. Dus gaat het nu om het pikprobleem van de blanke man en daarom gaan ze dus af en toe relletjes trappen. Zelfde met die lage klasse blanke journalisten die weten dat zij kansloos zijn op de binnenlandse seksmarkt, dus sympathiseren zij met extreem rechts gewoon om zelfvertrouwen te krijgen en hun pik weer stijf te krijgen.

Vergis je niet, 97 procent van ons onderbewustzijn is zuiver seksueel dus ik en Wieroe fantaseren hier geen onzin. Denk aan psychosomatische koppelingen dan zal je begrijpen hoe de lange witte pik van blanke mannen werkt.

Als mijn plannen lukken dan zal ik met Wieroe een radicale massa emigratie organisatie ontwikkelen komende jaren. Ik ga samenwerken met seasteads uit usa want die willen steden in zee bouwen.

op 30 09 2012 at 14:58 schreef Sasha Berkman:

Over Pakistan:

Tussen 2004 en 2012 werden in het onderzochte gebied minstens 2.562 tot 3.325 mensen gedood door drones, onder wie 447 tot 881 zeker burgers waren en 176 kinderen. Het gaat hier over effectief vastgestelde en geregistreerde overlijdens. Het echte cijfer ligt veel hoger.
Dat valt ook niet te verwonderen in een regio waar geen geboorteregisters bestaan, nauwelijks hulpdiensten aanwezig zijn en doden traditioneel de dag zelf of hoogstens één dag later worden begraven, meestal nog voor een officieel onderzoeksteam ter plaatse is aangekomen. Organisaties zoals het Bureau for Investigative Journalism schatten het aantal effectieve gedode terroristen op slechts 2 procent van het totaal aantal slachtoffers.

http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2012/09/27/drones-en-terrorisme-zoek-de-verschillen

Mischien dat dit een rol speelt in de anti-westerse sentimenten daar?

op 30 09 2012 at 15:45 schreef Aaron:

@Edo Blaauw
Wat je ook mag vinden van die twee, een geseculariseerde moslim wordt vaak alleen geaccepteerd als die zijn of haar bek houdt en vooral geen taboes aansnijdt… De rest is dienaar, hielenlikker of last but not least: Ze doen t voor het geld..
Het soort retoriek dat juist Peter Breedveld nogal bekend in de oren moet klinken, omdat hij op zijn beurt weer voor islamlikker wordt uitgemaakt.
Ik zou wel eens willen weten waarom Ayaan zo’n ‘karikatuur’ is… Waarin is ze inconsequent?

op 30 09 2012 at 15:48 schreef MNb:

@HB: “begin nou niet weer …..”
want anders ….. Hé, een impliciete dreiging van HB. Vanavond maar even voor de zekerheid onder mijn bed kijken of er geen impliciete boeman verscholen zit.

@Bertje: ” … is een kwestie van tijd”
Niet om iets, Bertje, maar Pakistan heeft al een A-bom sinds 1998. Hoeveel tijd wou je ze nog gunnen? Voor wat betreft Allah aan hun kant: ga eens even na hoe vaak Iran een oorlog is begonnen sinds de revolutie van Khomeini.

Overigens voert Netanyahu een toneelstukje op voor zijn achterban. Hij heeft momenteel niets te winnen bij een oorlog tegen Iran.

op 30 09 2012 at 15:59 schreef Peter:

een geseculariseerde moslim wordt vaak alleen geaccepteerd als die zijn of haar bek houdt en vooral geen taboes aansnijdt

Said el Haji en Samira Bouchibti snijden geen taboes aan, hebben nooit taboes aangesneden en zullen nooit taboes aansnijden. Alles wat ze doen is politiekcorrecte praatjes houden voor de vaak. Zichzelf als verlicht presenteren, dezelfde onzin over moslims debiteren als de PVV doet.

Maar als El Haji wordt tegengesproken door een vrouw, gaat-ie briesen. Dan blijkt-ie zelf toch niet zo verlicht.

Bouchibti loopt altijd mee met de massa. Schreef ze zes, zeven jaar geleden nog – geheel in lijn met de tijdgeest – dat ‘de moslim’ niet bestaat, nu doet ze driftig mee aan het bevestigen van het heersende beeld van ‘de moslim’.

Als ze een taboe aansnijdt, dan is dat het taboe op liegen en bedriegen. Geen verdienste, wat mij betreft.

op 30 09 2012 at 16:23 schreef Wandelaar:

Sinds 9/11 is de problematiek in israel over het hele westen geprojecteerd. Angstige, boze mensen die een vijandbeeld nodig hebben om van alles en nog wat te rechtvaardigen.

op 30 09 2012 at 17:40 schreef Pocker:

Gefeliciteerd, met dit artikel classificeer je jezelf officieel als categorie B – FT1!

op 30 09 2012 at 17:40 schreef Edo Blaauw/Haluhalukukeleku:

@Aaron
Ik zeg niet dat ze inconsequent is, ik geef 2 voorbeelden die ik persoonlijk totaal absurd vind. Als je dat niet vind dan verschillen we daar van mening. Ik vind ’t verschrikkelijk debiel om een autochtoon in Noorwegen, die nou niet ontzettend veel tegenslagen heeft gekend, te verklaren aan de hand van ‘dat hij niet gehoord is’. Hij heeft dit gedaan omdat hij doodenge denkbeelden heeft, die totale flauwekul zijn.
Je kan zeggen dat het immigratiebeleid problemen heeft opgeleverd, maar niet dat alle moslims onze samenleving willen overnemen in een sluwe samenwerking met de linkse kerk.
Ik zie daar geen verschil in met de logica van Hitler.
Echt niet. En ik begrijp niet waarom mijn mening hier over ook maar enigszins controversieel moet zijn.

op 30 09 2012 at 17:51 schreef p.wielaard:

Sasha, wellicht is de inzet van drones contra productief. Zou kunnen. Weet jij wat beters ?

op 30 09 2012 at 18:13 schreef Bertje:

@ mnb

Dank voor de info.(was mij werkelijk niet bekend.)
Ik dacht dat ze nog aan het ontwikkelen waren.
God sta ons bij.

op 30 09 2012 at 18:35 schreef Peter:

Gefeliciteerd, met dit artikel classificeer je jezelf officieel als categorie B – FT1!

En dat betekent…?

op 30 09 2012 at 18:53 schreef Edo Blaauw/Haluhalukukeleku:

Ik wil voor de duidelijkheid niet beweren dat Ayaan dezelfde logica heeft als Hitler, maar dat ze doet alsof er enige legitieme logica zit in Breivik z’n gekte en dat ik dat niet slik. Zoals ik dat ook niet slik bij Madrid.
En het enige verschil is nog dat Moslims niet een ras zijn, maar een geloof. Ik vind het ook niet erg dat mensen roepen over islam wat ze willen, dat ‘t niet klopt, dat ‘t dom is, desnoods dat Mohammed niet jofel is. Dat kan mij niet verrotten.
Daarom heb ik ook vroeger nooit begrepen waarom mensen zich zo opwonden over Ayaan.
Maar nu begrijp ik het heel goed.

op 30 09 2012 at 20:39 schreef Sasha Berkman:

Wielaard: ja ik weet wat beters. Desmond Tutu zei het al: http://www.bbc.co.uk/news/uk-19454562

De wereld zou een stuk minder verdeeld zijn als de amerikaanse oorlogsmisadigers hun eigen rechtbank en Guantanamo Bay zouden krijgen.
De kritiek op die demonstratie van salafisten in Nederland bv. Die speelde zich af voor de ambassade van de oorlogsmisdadige amerikanen. Waarom staat er geen prijs op het hoofd van George Bush maar wel op de hoofden van leden van AQ?

op 30 09 2012 at 20:49 schreef Edo Blaauw/Haluhalukukeleku:

Geenstijl wegjorist overigens alleen kritiek op hun, en ’t boeit ze geen fuck of al die mensen die ze zelf beledigen gewoon rechtstreeks met de dood worden bedreigt.
En ik begrijp niet waarom ik dit moet zeggen. Ik begrijp het niet. Ik begrijp niet dat ik als ooit zo controversiële gezonderoker.nl lezer (waar ik ’t niet altijd mee eens was) opeens in het kampje guttmensch ben beland, zonder dat er ook maar iets aan mijn opvattingen is veranderd.

op 30 09 2012 at 20:54 schreef Sasha Berkman:

Over Ayaan: Ik kan iemand heel veel vergeven. Een leugen uit doodsnood, geen probleem voor mij. Ayaan, of hoe ze ook mag heten, is niet iemand die uit doodsnoof liegt.
Wat mij tegen haar in het geweer deed schieten was haar vieze leugen dat vrouwenbesnijdenis in Somalie alleen voorkomt onder moslims. Dat is een vieze leugen en haatzaai 1e klas.
Sorry dat ik het zeg maar Ayaan (of hoe ze ook mag heten) is een ordinaire leugenachtige haatzaaister.
Liegen is zo ongeveer haar handelsmerk.

op 30 09 2012 at 21:15 schreef Hans Berenstein:

@MNb
Leg dan maar uit waarom het geen geen dreigen was (impliciet of expliciet, maar zonder duiken).

op 30 09 2012 at 21:59 schreef MNb:

@Bertje: “God sta ons bij.”
Vanaf nu of vanaf 1998? Heb je toch zomaar 14 jaar niet in angst geleefd terwijl dat wel had gemoeten. Wat heb jij een boel gemist.

op 30 09 2012 at 22:16 schreef Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten:

@Peter
Ik denk dat Pocker refereert aan de classificatie van Anders Behring Breivik waarin “categorie B verraders” ter dood moeten worden veroordeeld. Een op zijn zachtst gezegd nogal zieke indeling voor een wannabee-maatschappijverbeteraar en iemand die van mening is dat die “vrijheid” nastreeft.

op 30 09 2012 at 23:03 schreef Peter:

Dus ik word door Pocker bedreigd?

op 30 09 2012 at 23:05 schreef Olav:

Bigpete:

bij de burgemeester die rechtse demonstraties meestal probeert te verbieden op grond van mogelijke openbare ordeverstoringen, die vrijwel altijd het gevolg zijn van illegale extreemlinkse tegendemonstraties,

Oh wacht. Dus als je demonstreert tegen demonstraties van rechts tuig met laarzen aan dan ben je “extreemlinks”?

Ik zie ook wel dat dergelijke tegendemonstranten meestal van het meer fanatieke soort zijn, en ze gaan vast wel eens te ver met hun methoden. Daar is dan de politie voor, om de verhitte gemoederen weer tot bedaren te brengen. Maar om ze extremisten te noemen is beledigend, ze nemen het juist op tégen het extremisme.

op 30 09 2012 at 23:23 schreef Aaron:

@Sasha Berkman
Dat is best een moeilijke discussie… Vrouwenbesnijdenis vindt vaak plaats in (meerdere) Islamitische landen en is sterk verweven met religieuze tradities. Er zijn mensen die zeggen dat het in hadiths staat en er zijn mensen die dat weerspreken.
Ik denk dat zij best open zou staan voor een discussie over of het óók bij niet-moslims voorkomt en waar zij dan weer door beïnvloed zijn. Het gemak waarmee je zo’n uitspraak aangrijpt om iemand voor VIEZE VUILE LEUGENAAR uit te maken geeft wel weer aan hoe groot de heksenjacht is op mensen als haar.

op 30 09 2012 at 23:57 schreef Edo Blaauw/Haluhalukukeleku:

Ok gadverdamme Aaron, ‘vieze vuile leugenaar’, vind ik persoonlijk niet een goed argument om te zeggen dat er een heksenjacht op iemand is.
Het is wel een argument dat ze beveiligd dient te worden, en dat vind ik verschrikkelijk.
Het is echter wel zo dat Ayaan dus predikt dat je spuugt op vrijheid als je tegen geheime gevangenissen bent van de CIA. (Met de logica dat het Midden-Oosten mensenrechten veel meer onderdrukt dan Amerika. Ja Ayaan dat klopt ook. Maar als het algemeen als spugen op vrijheid wordt gezien om het schenden van mensenrechten te bekritiseren, dan is dat niet meer het geval).
Het is echter ook een behoorlijke rare inschatting dat de meeste moslims achter deze protesten staan, ik zou daar toch wel een statistiekje van willen in zien. Bovendien als ik dat met heel veel goede wil aanneem, is ’t nog steeds gewoon een feit dat de meeste moslims tegen het geweld zijn.

op 01 10 2012 at 00:43 schreef pius:

Pakistan is al verloren? Hoe dom is zo’n opmerking op de schaal van richter.

Je vraagt het je af.

op 01 10 2012 at 00:45 schreef Sasha Berkman:

Aaron, ik stel voor dat jij eens een feitje noemt dat wel klopt.

op 01 10 2012 at 05:54 schreef Hans Berenstein:

@Sasha
Ben wel benieuwd hoe je dit verklaart.
http://www.nrc.nl/nieuws/2012/09/30/boze-moslims-steken-tempels-bangladesh-in-brand/

op 01 10 2012 at 08:17 schreef Edo Blaauw/Haluhalukukeleku:

Ik moet zeggen ik was ’t eigenlijk behoorlijk vaak niet eens met degezonderoker, maargoed ik vond ’t wel vermakelijk, daar ben ik eigenlijk inmiddels wel van terug gekomen nu ik het teruglees.
Ik vind als persoon dat ’t nog altijd wel een geestig menneke was, en ik ben het nog altijd eens met de volle vrijheid van meningsuiting mits niet aanzettend tot geweld.

op 01 10 2012 at 08:18 schreef Bigpete:

@Olav
Een AFA fascist fascist noemen is niet beledigend maar gewoon het beestje bij de naam noemen.
Ze zijn georganiseerd, ze dragen een zwart uniform, ze zijn onherkenbaar, ze zijn onverdraagzaam, ze zijn gewelddadig. En ze accepteren de autoriteiten niet.
Het motto van de AFA is : als u niet zegt wat wij willen dat u zegt dan slaan wij u op uw bek.

Als dat geen fascisten zijn dan weet ik het niet meer.

op 01 10 2012 at 09:18 schreef yurp:

Prima stuk, alleen wat die Tristan betreft, daar heb ik mijn vraagtekens bij. Tristan woonde zelf in een flat rondom de Ridderhof en om de omgeving daar nu een ‘allochtonenbuurt’ te noemen gaat ook wat ver. Ik ben daar in de buurt opgegroeid, mijn ouders doen daar nog steeds altijd boodschappen. En hoewel de buurt daar wel wat multicultureler is geworden door de jaren heen is het geenszins een Bijlmer, Schilderswijk of Overvecht. De Ridderhof was gewoon bij hem om de hoek en daarmee de meest geschikte drukke plek om zijn daad uit te voeren.

op 01 10 2012 at 09:19 schreef Aaron:

@Sasha Berkman
Ik stel voor dat jij je huiswerk doet en je in de discussie verdiept. Zomaar wat roepen op basis van een uitspraak uit de context kan iedereen wel.
@Edo Blaauw
Ik heb niet gezegd dat de meeste moslims achter geweld staan. Wél is het zo dat de geweldplegers zo vervelend vaak de boventoon voeren in Islamitische landen en dat grondwettelijke discriminatie van niet-moslims wordt toegestaan. De plaatselijke Hassnae’s staan daar niet in een kringetje om boeddhistische tempels of koptische kerken te beschermen en als ze dat wel doen moeten ze vrezen voor hun leven. De global Ummah heeft scherpe randjes, wat voor redelijke mensen zich daar ook in mogen bevinden.

op 01 10 2012 at 09:41 schreef Pyt van der Galiën:

En ze accepteren de autoriteiten niet

Grote Piet pauzeert even met zijn herschrijving van het Wetboek van Strafrecht om de politieke wetenschappen eens grondig onder handen te nemen. Die politicologen mogen dan denken dat het fascisme nu juist buitengewoon autoritair en hiërarchisch is, Pete weet wel beter.

We kunnen trouwens ook eens kijken naar de knokploeg van de staat:

Georganiseerd: check
Dragen een zwart uniform? Blauw. Close enough, check.
Onherkenbaar? Helmen en schilden. check
Onverdraagzaam? check
Gewelddadig? Extreem gewelddadig, zelfs. Heb ik AFA nog nooit zien doen.

Als dat geen fascisten zijn, weet ik het niet meer.

op 01 10 2012 at 10:47 schreef Peter:

De Ridderhof was gewoon bij hem om de hoek en daarmee de meest geschikte drukke plek om zijn daad uit te voeren.

Overal lees ik dat de Ridderhof in een wijk met veel allochtonen ligt, maar Yurp weet het beter, want zijn ouders doen er ook boodschappen.

De Ridderhof was de dichtstbijzijnde plek met veel allochtonen. Daar had Van der Vlis, net als zijn nationaal-socialistische opa, enorm de tyfus aan. Maar omdat hij een autochtoon is en geen moslim, wordt ons constant ingewreven dat hij ‘psychische problemen’ had.

op 01 10 2012 at 12:56 schreef J.vanDijkS:

Goed stuk Peter, je overtreft jezelf weer.

Vind de commentaren van een politieagent als BigPete echt eng.
Hij vindt een groepering die strijdt voor gelijke rechten en kansen voor mensen gevaarlijker dan een groepering die zinspeelt op een gewelddadige rassenzuivering.
Dat in ogenschouw nemende en dan naar andere (ex)politie of justitie mannetjes kijkende, zoals Hero Brinkman, Bontes of Teeven doet mij beseffen dat het toelatingsniveau op de politieschool veel te laag is.

En dan nog iets anders..
Toen van der Vlis uit zijn Mercedes stapte en begon te schieten was dat op een Irakees. Dat was zijn eerste dodelijke slachtoffer. En wellicht ook zijn ‘trigger’ om overgaan tot het neerschieten van meer mensen.

op 01 10 2012 at 13:14 schreef yurp:

Peter,

Ten zuiden van de Ridderhof wonen veel allochtonen (Planetenbuurt). Die gaan daar inderdaad ook boodschappen doen. Verder ligt de Ridderhof omgeven door wijken met gemiddelde eengezinskoopwoningen en koopappartementen. Het percentage niet-westerse allochtonen in die wijken ligt ergens tussen de 10 en 20%. Van de zes dodelijke slachtoffers in de Ridderhof was er één van allochtone afkomst, de rest waren autochtone slachtoffers. Hoe treurig die gebeurtenis ook, ik geloof niet dat deze te kwalificeren valt als een racistische actie. Je moet niet alles onmiddellijk geloven wat de media schrijven, die lullen vaak ook maar wat. Aangezien ik er jaren heb gewoond, vrijwel iedere dag wel in de Ridderhof kwam, mijn ouders daar nog steeds boodschappen doen en ik er dus nog wel eens rondwandel dacht ik dat ik wel wat recht van spreken had.

op 01 10 2012 at 13:15 schreef Edo Blaauw/Haluhalukukeleku:

@ Aaron nee dat heb je godverdomme niet, ik heb het over Ayaan. Een mafkoek, zoals ik betoogd heb. En waar je nog steeds niet tegen ingaat.
En ja ik vind alle islamitische regimes kut als je dat van me wil horen.
Ik vind ’t alleen 40 bruggen te ver om Breivik als een soort slachtoffer van de omstandigheden te zien met haar ‘Breivik werd niet gehoord’. De rillingen lopen daar bij over m’n rug.
Kan jij lezen?

op 01 10 2012 at 14:25 schreef You On A Gin:

@ Pyt van der Galiën

“Gewelddadig? Extreem gewelddadig, zelfs. Heb ik AFA nog nooit zien doen.”

Geef ze een volmacht om te meppen en koude en/of warme wapens in de hand, moet je eens kijken wat ze doen.

op 01 10 2012 at 14:31 schreef Sasha Berkman:

altijd grappig hoe fascisten anti-fascisten, fascistisch noemen .

op 01 10 2012 at 14:44 schreef You On A Gin:

Kut, ik heb serieus per ongeluk op “Verstuur” geklikt en kon het niet meer stoppen. Sorry, Peter.

@ Sasha Berkman

Over Hirsi Ali kunnen we een hoop zeggen, maar wat ik zeker weet is dat ze óók tegen besnijdenis van jongens is (zoals joden, moslims en katholieke, zowel als seculiere Yanks doen).
Ayaan heeft nogal last van een barst in d’r grammofoonplaat (maar dat kan de besten overkomen, hè Sasha), doch kan ik nergens onderbouwing vinden voor jouw bewering dat ze heeft gezegd dat vrouwenbesnijdenis uitsluitend onder moslims voorkomt. Link graag.

Is Hirsi Ali gefrustreerd? Oh god, ja. En waarom? Kun je dat begrijpen? Heb je inlevingsvermogen? Je bent zeker wel blij dat je lul heel is? Welnu, stel eens voor dat je met een kapot geragde, pijnlijke eikel mag rondlopen, in de naam van Tinky Winky, en dan gaan we kijken wat je van de Teletubbies vindt.

De wijze les voor vandaag is: “De vijanden van jouw vijanden zijn niet per definitie je vrienden”.

Het gaat niet om with us or against us – dat is Bush-retoriek. Het gaat om wakker en scherp blijven. Shit comes in all hues.

op 01 10 2012 at 14:44 schreef You On A Gin:

@ Sasha Berkman
Altijd grappig hoe anti-fascisten, fascisten zijn.

op 01 10 2012 at 14:45 schreef Edo Blaauw/Haluhalukukeleku:

You on a Gin is geen fascist Sasha.

op 01 10 2012 at 14:49 schreef Bigpete:

De Ridderhof was de dichtstbijzijnde plek met veel allochtonen. Daar had Van der Vlis, net als zijn nationaal-socialistische opa, enorm de tyfus aan.
Beetje vreemd dat er van de 6 dodelijke slachtoffers maar 1 allochtoon was. Als het zoals PB beweert een racistische aanslag was, en het winkelcentrum vergeven van de allochtone was het voor een geoefend schutter een peulenschil geweest om uitsluitend allochtone slachtoffers te maken.
Maar dat heeft hij dus niet gedaan. PB’s bewering raakt dan ook kant noch wal.

@Pyt,
Misschien moet je gewoon eens lezen wat ik schrijf en er niet steeds dingen bijbedenken of een eigen draai aan geven. Heb je dat wel vaker, dat je dingen leest die er niet staan? Schijnen ze je voor te kunnen behandelen…

op 01 10 2012 at 14:56 schreef Peter:

dacht ik dat ik wel wat recht van spreken had.

Tuurlijk, maar daarom heb je nog geen gelijk.

We hebben dus samen vastgesteld dat er veel allochtonen in De Ridderhof komen, precies als ik zei en als in de media staat.

Van der Vlis’ eerste slachtoffer was een allochtoon, Van der Vlis stemde PVV, zijn opa was nationaal-socialist, zijn vader lid van het extreemrechtse Civilistisch Appèl.

Sorry, maar dat Van der Vlis gewoon een geestelijk gestoorde jongen was, gaat er bij mij niet in.

op 01 10 2012 at 15:09 schreef Pyt van der Galiën:

Nah, Gin is geen fascist. Gin is een aardige kerel die met niemand ruzie wil hebben en daarom voortdurend “tut, tut, ho, ho, zo moeten we niet” roept. Tenminste wanneer het over de PVV gaat.

@Pete

Leg nou eens uit hoe dat zit met dat anti-autoritarisme van fascisten. Dat zet toch écht ruim 60 jaar fascisme-onderzoek op zijn kop. Daar ben ik gewoon nieuwsgierig naar.

op 01 10 2012 at 15:16 schreef You On A Gin:

@ Edo Blaauw/Haluhalukukeleku
Hij had het niet tegen mij, denk ik, hoor. Dat weet-‘ie wel. Ik heb heus wel fascistische trekjes, maar ik geef het tenminste toe. :)

@ Peter
Nou, dat hij gestoord was lijkt me redelijk cast in iron. Waar hij zijn ideeën vandaan kreeg – dit is mijn leidraad. Iets wat-‘ie tegen iemand in de lift zou hebben gezegd.
“Maar extreemrechtse ideeën had hij niet”, zegt de getuige nog. Nee, wat is dat dan, wat-‘ie in de lift tegen je zei? :D

Waar zijn opa allemaal wel niet voor was vind ik in de buurt komen van guilt by association. De vader van mijn moeder is half-Duits, en zijn broer ging voor de Duitsers vechten in de 2e wereldoorlog. Hijzelf was een communist (net als z’n vader) en schreef voor een communistische krant, totdat hij gepakt werd en naar Rusland verscheept. Tot op de dag van vandaag stemt-‘ie PvdA.
Met dat in het achterhoofd – kun je je nog herinneren wat ik van socialisme en communisme vind? Begrijp me niet verkeerd – ik ben dol op mijn opa, maar ik zal nooit in zijn voetsporen volgen. Just sayin’.

op 01 10 2012 at 15:19 schreef Olav:

Peter:

Sorry, maar dat Van der Vlis gewoon een geestelijk gestoorde jongen was, gaat er bij mij niet in.

Het één sluit het ander niet uit natuurlijk…

Figuur met extreme ideeën die door geestesziekte zichzelf niet meer in de hand heeft, dat lijkt me geen absurd scenario. Misschien moet je ook wel een beetje ziek in je hoofd zijn om je überhaupt aangetrokken te voelen tot extreemrechts.

Een soort kip- en eisituatie dus.

op 01 10 2012 at 15:19 schreef Bigpete:

Ik leg jou niks uit Pyt, jij verdraait toch alles wat ik schrijf. Als je niet wil zien waar de AFA voor staat dan ben je blind en stom. Prettige dag verder.

op 01 10 2012 at 15:22 schreef You On A Gin:

@ Pyt van der Galiën
Of je kijkt voor de gein eens wat ik zoal op PowNed roep. Appeasement is er niet bij. Ik dacht dat jullie zulke bedreven dom-rechts watchers waren. ;)

op 01 10 2012 at 15:24 schreef Edo Blaauw/Haluhalukukeleku:

@Pyt ik heb er persoonlijk spijt van dat ik gezegd heb tegen Theodor Holman dat mocht er een hel zijn, wat ik niet vermoed, ik hoop dat hij zal branden onder het gejank van de slachtoffers van Breivik.
Hoewel Theodor Holman mijn inziens echt een wanstaltig mens is geworden, was dat niet nodig. Ik wou even kijken wat hij vond wat er gebeurde als de Geenstijl terminologie bij hem gebruikt werd.
Maar dat had ik niet moeten doen.
You on a Gin is wat mij betreft ook wat onnodig aan het schipperen, maar af en toe tutututu zeggen kan ook geen kwaad.

op 01 10 2012 at 15:28 schreef Peter:

Vrienden, als Tristan van de Vlis Samir Abdellaoui had geheten, zijn opa Moslimbroeder was geweest en zijn vader lid van de Arabisch Europese Liga en als er granaten en geweren in zijn huis waren gevonden, hadden we deze discussie helemaal niet gehad, dan had niemand geprotesteerd ‘guilty by association’, ook al zou Samir maar één blank slachtoffer hebben gemaakt, die dan nog Partij van de Allochtonen stemde, ook.

Nee, dan zouden er de komende jaren weer veel moslimextremistische aanslagen worden ‘verijdeld’ en treinen worden ontruimd vanwege mensen in lange gewaden die te lang op de wc blijven zitten.

Maar Van de Vlis was een blanke hè? Dan moet alles uit de kast worden getrokken om te ‘bewijzen’ dat dit allemaal niets te maken heeft met de racistische wind, die door Nederland waait.

op 01 10 2012 at 15:36 schreef Edo Blaauw/Haluhalukukeleku:

@You on a Gin mocht je fascistische trekjes hebben, dan is ’t natuurlijk prachtig dat je het toegeeft. Maar als je dat eenmaal erkent hebt zou ik er ook aan werken.

op 01 10 2012 at 16:01 schreef You On A Gin:

@ Peter
Ik ben het zeker wel met je eens dat hij extra gek is gemaakt (want hij was absoluut al leip) door de tendentieuze berichtgeving in de media, de manier waarop ‘we’ bang worden gemaakt voor de mosselman en de zwartgallige deken van paranoia die over onze samenleving hangt sinds de USA democratie naar Irak kwam bombarderen, sinds de aanslagen in NY, Madrid en Londen, en de twee ‘symbolische’ moorden die zo kort na elkaar de gemoederen hebben opgeschud.

Daarnaast blowde hij, speelde gewelddadige computerspelletjes en schreef zijn oma spannende boeken. Bron.

In ieder geval schoot hij volgens getuigen gericht, en volgens zijn krabbeltjes was-‘ie vooral boos op God. De lul is dood, dus 100% uitsluitsel is lastig, maar onder de zes doden was een Syriër. Ik sluit niet uit dat hij richtte op huidskleur, zeker niet.

Gezien zijn schiettraining en militaire familie vind ik zijn strategie merkwaardig, maar het is al van de gekke om de redenering van een gek te volgen, of er een patroon in proberen te herkennen. Niet dat ik mensen op ideeën wil brengen, maar een winkelcentrum? Lang geleden was er een nazi-skin (ex-militair) in Zuid-Afrika die gericht op kleurlingen schoot. En dus niet in een wijk waar de ‘boeren’ waren, maar een park waarvan hij wist dat er veel negers kwamen.

op 01 10 2012 at 16:10 schreef Edo Blaauw/Haluhalukukeleku:

@Peter
Bert Brussen heeft zich weer over het idee opgewonden dat deze Tristan een racist was. Mocht het niet het geval zijn is het in ieder geval heel heel heel begrijpelijk dat die aanname is gemaakt.
Ook windt Bert Brussen zich er over op dat in de NRC iemand Marrokaanse Nederlander wordt genoemd (komt van de man die ooit jouw volk Rifapen van het rifgebergte heeft gezegd, maar los daarvan is ’t nog steeds niet ontzettend erg lijkt me).
Dat Bert Brussen gewoon een baan heeft bij de Volkskrant.nl, hoewel dat natuurlijk geen fuck voorstelt, is ziekelijk.
Ik overweeg maar de NRC te gaan lezen.

op 01 10 2012 at 16:33 schreef yurp:

@Peter

Soms is een sigaar gewoon een sigaar. Zoek je er niet teveel achter dat zijn eerste slachtoffer allochtoon was? Hij heeft binnen drie minuten minstens honderd keer geschoten en zijn slachtoffers waren vooral mensen die niet snel genoeg weg konden komen omdat ze in een scootmobiel zaten of met een rollator liepen. Het was inderdaad een jongen met rechts-militaristische ideeën en sympathieen maar erg gericht lijkt de actie niet te zijn, maar goed dat is tenminste mijn inschatting erover. Niemand kan het hem nog vragen.

op 01 10 2012 at 16:37 schreef Peter:

Zoek je er niet teveel achter dat zijn eerste slachtoffer allochtoon was?

Niet dat zijn eerste slachtoffer allochtoon was, maar dat hij PVV stemde, een hekel had aan buitenlanders, uit een familie van extreemrechtse racisten stamt, door wapens was geobsedeerd én dat zijn eerste slachtoffer allochtoon was, zijn voor mij aanwijzingen dat Van der Vlis een proto-Breivik was.

op 01 10 2012 at 16:45 schreef Edo Blaauw/Haluhalukukeleku:

@jurp @Peter soms is een racist gewoon een racist.
Waarom is het zo onvoorstelbaar dat een racist een racistische moord pleegt.
En wie wordt er mee gelasterd als het dan toch iets anders blijkt, ondanks de aanwijzingen dat het een racistische moord is?
Waarom zou je je daar boos om maken (als bijvoorbeeld Bert Brussen zijnde). Dan zeg je toch gewoon beargumenteerd dat het vermoedelijk niet het geval was.

op 01 10 2012 at 17:10 schreef Bigpete:

Ik ga hier niet Van der Vlis of zijn daden verdedigen, laat dat duidelijk zijn. Maar PB zit er gewoon naast. Zoals eerder gememoreerd, als er allochtonen in overvloed waren waarom dan maar één allochtoon slachtoffer? Waarom een vrouw in een rolstoel van 91 vermoorden? Als het allemaal de berekenende daden van een blanke racist waren dan is dat volkomen onlogisch. Een berekenende racist zou niet op een invalide oma van 91 schieten maar op jonge marokkanen.
Het was de daad van een gek, in en in triest maar waarom toch die ziekelijke behoefte om er meer achter te zoeken?

De vergelijking met Breivik raakt kant noch wal. Breivik is trots op zijn daden, en is blij dat hij niet gek is verklaard. Van der Vlis wilde dood. Hij had ook voor de trein kunnen springen, maar hij wilde kennelijk een daad stellen. Dat is een patroon,dat zie je altijd bij daders van dit soort schietpartijen, na afloop van de moordpartij slaan ze vrijwel altijd de hand aan zichzelf.

op 01 10 2012 at 17:11 schreef yurp:

@Peter

Afgezien van Van de Vlist ben ik het overigens roerend met je eens, laten we daar vooral geen misverstanden over bestaan. De hypocriete paranoide bangigheid en buitenlanderhatende drek die door Nederland waart is weerzinwekkend. De reactionaire mannetjes hebben het grootste woord op dit moment en vrijwel niemand die ze tegenspreekt. Ik hoop echter dat de rem op de PVV groei bij de laatste verkiezingen een signaal is dat ze hun langste tijd hebben gehad waarna ze weer terug de krochten in kunnen waar ze horen.

op 01 10 2012 at 17:49 schreef Edo Blaauw/Haluhalukukeleku:

Kijk Bigpete en Yurp dit staat er in de AD Tristan Van der Vlis stemde PVV. Dat beweert een bewoner uit de flat van Tristan.
Volgens NRC Handelsblad vertelde Tristan aan deze getuige in de lift dat hij op de PVV had gestemd. “Hij zei: dat mag je eigenlijk niet zeggen, maar daar heb ik schijt aan. Hij vond het wel genoeg met die gasten, buitenlanders.” Maar extreemrechtse ideeën had hij niet, zegt de man tegen de krant. (Opvallend dat dit niet meer onder extreemrechts valt volgens deze man, maargoed dat doet even niet zo ter zake).
Ik ben geneigd nochtans deze bewoner te geloven.
Of wel deze man is racistisch.
Voor de goede orde Bigpete omdat hij genoeg had van buitenlanders, niet omdat hij de PVV stemde, want er lopen nog mensen rond die er kennelijk nog niet van op de hoogte zijn dat de PVV racistisch is.
Nou dan kan je dus wel de conclusie trekken dat het hier gaat om een racist, die zo veel agressie heeft dat ’t ‘m niet kan verdommen wie die ook neerschiet.
Of je het dan een racistische moord kan noemen is open voor debat. ’t is in ieder geval niet paranoïde.

op 01 10 2012 at 19:28 schreef Aaron:

@Edo Blaauw
Ik kan zeker lezen…
Maar goed… Hirsi Ali heeft zich in mijn ogen in haar periode in Nederland altijd sterk verweerd tegenover de retoriek van idioten die haar van allemaal dubbele agenda’s betichtten en ik steun haar persoonlijk nog steeds in haar missie.
Of Breivik zijn daden had verricht zonder het politiek-correcte klimaat (een gegeven, in mijn ogen) in Noorwegen weet ik nog zo net niet. Ik vind het geen onlogische gedachtegang gezien zijn 1500 pagina’s tellende relaas tegenover wat hij ziet als politiek correct maar ik zou niet zo ver willen gaan om te zeggen dat hij een direct product is.
Dat is weer wat anders dan de schuldvraag, uiteraard… Niemand anders dan hij heeft schuld aan die moorden. Hetzelfde geld bij zelfmoordterroristen: Is er een verklaring te vinden in de buitenlandse politiek van het westen? Misschien (vraag maar aan Sasha), maar dat wil niet zeggen dat het westen schuld heeft.

op 01 10 2012 at 19:55 schreef leo schmit:

Is Aaron de nieuwe Benech alhier? Aan de zijde van Mw Magan, die zich Hirsi Ali noemt? Gaan we die hele riedel nog een keer mee maken? Breivik niet gehoord? Hou toch op.

Vlist was een geval ‘doodsoorzaak white Trash’. Daar komt bij dat hij PVV aanhanger was. Misschien bestaat er een verband?

Ik bedoel een verband tussen White trash, Magan Ali, de PVV en het overhoop schieten van mensen.

Wakker worden, mensen.

op 01 10 2012 at 20:34 schreef Edo Blaauw/Haluhalukukeleku:

Die zelfmoordterroristen zijn inderdaad het product van krankzinnige moslimpropaganda, en Mohammed B is niet het product van Theo van Gogh. EN BREIVIK IS NIET HET PRODUCT VAN MENSEN DIE GODVERDOMME MISSCHIEN WAT OVERGEVOELIG ZIJN VOOR RACISME.
Gadverdegadverdegadverdegadver
Een vent die het voorrecht heeft om in een land als Noorwegen geboren te worden, uit een prima huis komt, en dit doet.
Ik word van jouw gore betoog bozer dan van dat geëmmer van Bigpete.
Ik vind je doodeng.

op 01 10 2012 at 20:45 schreef Sasha Berkman:

“VIEZE VUILE LEUGENAAR” Aaron herschrijft gewoon even de geschiedenis. Als je met CONTROL F op deze woorden zoekt, is je eerste hit: Aaron.

op 01 10 2012 at 21:01 schreef Sasha Berkman:

“op 01 10 2012 at 05:54 schreef Hans Berenstein
Ben wel benieuwd hoe je dit verklaart.
http://www.nrc.nl/nieuws/2012/09/30/boze-moslims-steken-tempels-bangladesh-in-brand/

Beste Hans, ik ben de laatste die beweert iets te weten van politiek in Pakistan of India. Mijn eerste gedachte: Hoe verhouden de moslims en boedisten zich tot elkaar? Hoe liggen de verhoudingen? Is er een met de amerikanen colaborerende oligarchie? Is het leger boedistisch?

Kun jij mij informeren?

op 01 10 2012 at 21:28 schreef Sasha Berkman:

“Over Hirsi Ali kunnen we een hoop zeggen, maar wat ik zeker weet is dat ze óók tegen besnijdenis van jongens is (zoals joden, moslims en katholieke, zowel als seculiere Yanks doen).”
Ze is dus tegen besnijdenis. So? Wat heeft dat met de Islam te maken?

op 01 10 2012 at 21:29 schreef leo schmit:

Hi Sasha, het gaat meer om moslims en hindus, met de Sikhs er tussenin. En links en rechts nog wat Christenen.

op 01 10 2012 at 21:32 schreef Aaron:

@edo blaauw
Ik ben echt niet de enige die er zo over denkt. Waar verschillende denkbeelden, belangenconflicten en ideologieën bestaan, zijn er altijd extremen. Zo’n Mohammed B. is in feite wél een product van zowel Theo zijn werk als zijn eigen geloof, en een Breivik is het product van zijn conservatieve extreem-rechtse ideologie en zijn maatschappelijke context.
@sasha
Mijn excuses, je zei natuurlijk “ordinaire leugenachtige haatzaaister”.

op 01 10 2012 at 21:37 schreef Edo Blaauw/Haluhalukukeleku:

@ Sasha Dat de Amerikanen soms puur uit eigen belang hun geld geeft aan gore klootzakken, kan niet verhullen dat het wel om gore klootzakken gaat Sasha.
En Aaron heeft je niet letterlijk geciteerd maar de strekking wel behoorlijk geraakt.
Neemt niet weg dat Aaron d’r net een ziek pakketje van gorigheid heeft neergepend.

op 01 10 2012 at 21:47 schreef Sasha Berkman:

Moeten we het hier echt nog hebben over de leugens van Ayaan? Ik bedank daar voor. Mijn geheugen is zelfs langer,

op 01 10 2012 at 21:49 schreef Sasha Berkman:

Aaron: waarom citeerde je me niet gewoon? Hoe heet ze tegenwoordig?

op 01 10 2012 at 21:50 schreef Edo Blaauw/Haluhalukukeleku:

@Aaron nee je bent niet de enige die er zo over denkt, dat weet ik helaas ook.
Ik citeer nogmaals ‘Breivik werd niet gehoord’, en godverdomme goddank ook dat dit soort types over het algemeen in normale samenlevingen niet gehoord worden. Want z’n denkbeelden waren ziek tot op het bod, en op geen enkele manier een normale reactie op de samenleving waarin hij woonde.

op 01 10 2012 at 23:22 schreef Hans Berenstein:

@ 21:01 Sasha Berkman
Vind het wel consistent en briljant hoe je de VS ook hieraan verbindt.
Ik denk dat er meer plausibele verklaringen zijn voor het geweld.

op 02 10 2012 at 11:21 schreef yurp:

Aaron kan zo de holocaust ook wel vergoeilijken. Zonder de joodse invloed in het bolsjewisme waren Hitler en zijn trawanten nooit tot hun daden gekomen of zoiets. De slachtoffers de daad in de schoenen schuiven heeft nooit een zuiver motief.

op 02 10 2012 at 12:48 schreef Pyt van der Galiën:

@Gin

Oh god, echt waar Gin, jij roept van alles anoniem bij Powned? Nee, dat is echt antifascisme van een heel ander niveau dan AFA.

@Pete

Weer zo’n typische laffe reactie van je. Eerst braak je een hoop onzin uit en wanneer iemand je daar op aanspreekt roep je dat je dat nooit gezegd hebt of dat je woorden verdraaid worden. Ga een eind fietsen, Pete. En lees eerst eens een boekje over fascisme voordat je weer allerlei lachwekkende kolder uit je toetsenbord goochelt.

op 02 10 2012 at 14:48 schreef J.vanDijkS:

@Edo Blauw
Opzeggen die Volkskrant!
Dat heb ik al een tijdje geleden gedaan toen de Volkskrant een wel erg populistische koers ging varen. Nu lopen er echt bijna alleen maar klaplopers en nitwits die nergens een idee van hebben als B.Brussen en Superjan, alleen Thomas van der Dunk is het lezen waard. NRC is echt een verademing vergeleken bij de Volkskrant.
Heb er geen spijt van.
Ik zeg doen!

op 02 10 2012 at 17:07 schreef Edo:

@ J.vanDijkS Ja die hoofdredacteur is volgens mij echt een flamoes, die zich maar al te graag laat likken door die lamlul van een Bert.
Grunberg is daarentegen nog wel vrij vaak goed, en ik blijf benieuwd naar wat Gummbah heeft bekokstoofd.
Bert brussen (en volgens mij ook Jan) schrijft momenteel alleen nog maar op de site naar mijn weten) . Inmiddels moet je wel echt verrekte raar bij je harsens zijn om nog te denken dat er enig intellect in deze janjoker zit. Superjan is trouwens gewoon echt heel dom, daar weet ik niet van of z’n karakter ook totaal verrot is.

op 02 10 2012 at 19:10 schreef Edo Blaauw/Haluhalukukeleku:

Niet dat ik Bert Brussen van enige intelligentie wil beschuldigen trouwens.

op 02 10 2012 at 20:28 schreef You On A Gin:

@ Pyt van der Galiën
Kun je wel raar gaan reageren, maar het toont dus aan dat ik domrechts niet ontzie, en dat was het punt, of niet soms?

op 02 10 2012 at 20:34 schreef Aaron:

@yurp
Ik vergoeilijk helemaal niets en schuif niemand iets in de schoenen, als je dat denkt heb je duidelijk mijn verhaal niet goed begrepen.

op 02 10 2012 at 21:14 schreef Edo Blaauw/ halluhallukukelu:

Ja Aaron, je verhaal komt er in ieder geval op neer dat Breivik niet gehoord werd (met natuurlijk de impliciete veronderstelling dat Breivik eigenlijk gehoord moest worden. Men moest ofwel wat meer begrijpend knikken wanneer deze man zijn opvattingen kenbaar maakte, dom!. We hebben het hier over een man die het nodig vond om 77 studenten dood te schieten. Een man die niet dagelijks bekogeld werd, of in een verschrikkelijke uitzichtloze positie zat.
Daaruit concludeer ik, dat jij een behoorlijk geperverteerde opvatting van moraal hebt.

op 02 10 2012 at 22:54 schreef Aaron:

@edo blaauw
Potentiële Breiviks sla je met feiten om de oren, niet met scheldwoorden, dat is mijn opvatting.

op 03 10 2012 at 08:29 schreef Edo Blaauw/ halluhallukukelu:

Is arme Breivik uitgescholden? Heeft hij te weinig feiten om z’n oren gekregen. Tieft een eind op.

op 03 10 2012 at 13:21 schreef Edo Blaauw/ halluhallukukelu:

Ohja inbrekersrisico zeggen nadat iemand dood wordt geslagen is dus eigenlijk wel vrij logisch volgens Bert (www.bbrussen), dat bewijst hij in een fictieve dialoog, want er is niet 1 waarheid.
We moeten het ‘volk’ niet zo benepen toespreken (want het gehele ‘volk’ is het natuurlijk met Teeven eens).
We moeten geen medelijden meer hebben met de dader en meer met het slachtoffer. Ook al krijgt de dader de doodstraf voor een inbraak. Dat de inbreker misschien een crackvader en crackmoeder had, dagelijks in elkaar werd getieft, dat doet allemaal niet terzake. Dat zo’n man inmiddels zelf slachtoffer is geworden van doodslag doet ook niet ter zake.
Want ‘het volk’ heeft hard gewerkt voor zijn spulletjes. En de babyboomer die NRC leest, die gebruikt natuurlijk altijd direct fascisme in zo’n argumentatie, net als Bert.
Dus als Fred Teeven weer iets totaal krankzinnigs zegt, laat het even gaan, al is het maar voor het Volk.

op 03 10 2012 at 16:28 schreef Bigpete:

Je raaskalt als een krankzinnige Edo. Inbreken is een keuze, en de gevolgen zijn voor de inbreker. Je lult over doodslag. Weet je eigenlijk wel wat dat is? Er is nog helemaal niet bekend wat er precies gebeurd is maar Edo weet het allemaal al. Pure criminelen die bewoners… Jij maakt van de dader een slachtoffer en van het slachtoffer een dader. Ben je al lid van groen links?

op 03 10 2012 at 16:56 schreef Yvonne:

Als die inbreker ook nog wat moorden, chantage en afpersing op zijn geweten had en wat berekender te werk was gegaan, bijgestaan door een abject en infaam geval dat voor advocaat doorgaat, dan had hij nu een column in de NR gehad en was hij te gast bij collegetour. Zo kan het dus ook.

op 03 10 2012 at 17:25 schreef You On A Gin:

@ Yvonne
+1. Dubbele standaard, absoluut. Als er tenminste maar een beetje glamour aan kleeft, is het blijkbaar oké.
Ik zou dat zelfs nog willen doortrekken; wanneer er eens een graaibankier wordt gelyncht vraag ik me af hoe vaak we “risico van het vak” zullen horen.

op 03 10 2012 at 18:08 schreef Yvonne:

Aaron

“Hetzelfde geld bij zelfmoordterroristen: Is er een verklaring te vinden in de buitenlandse politiek van het westen? Misschien (vraag maar aan Sasha), maar dat wil niet zeggen dat het westen schuld heeft.”

Ik dacht het toch van wel, alle schuld. Of wil je zeggen dat wij hier bombardementen over ons heen krijgen, met drones belaagd etc. En maar lullen over de aanslag op de Twin Towers terwijl miljoenen mensen aan de andere kant het leven laten door Westers geweld. Zou toch wat wezen,zeg als het andersom zou zijn? Dan waren we verzetstrijders geweest tegen die Afghanen, Irakezen, Vietnamezen etc. Landen waarbij het Westen binnenviel en niet andersom en zeker niet uit sociale overwegingen. Heb het dan ook over deze moordterroristen, die veilig in de lucht hun karwei uitvoeren. Die zitten meer in de gedachtengang van Breivik.

op 03 10 2012 at 18:15 schreef Yvonne:

Yoag

Het scheelt natuurlijk ook dat de neus een Hollander is anders was hij alleen een ongenode gast geweest. Misdaad loont als je voldoet aan bepaalde voorwaarden.

op 03 10 2012 at 18:35 schreef babs:

wanneer er eens een graaibankier wordt gelyncht vraag ik me af hoe vaak we “risico van het vak” zullen horen.

Een graaibankier die zichzelf openlijk een miljoenensalaris toebedeelt verdient dat niet, want iedere klant mag zijn geld brengen naar een bank zonder miljoenensalarissen.

Een graaibankier die de keuze maakt via loopholes in London allerlei pensioengelden kwijt te maken, die vraagt wat mij betreft wel een beetje om een lynchpartij.

Is trouwens een gemiste kans voor met name de SP tijdens de verkiezingen: programmapunt dat de Nederlandse staat geen zaken mag doen met banksters van Goldman Sachs en JP Morgan, banken die er regelmatig op betrapt zijn op de beurs te wedden tegen de klanten die ze adviseren.

op 03 10 2012 at 19:56 schreef Yvonne:

Babs

Ik ben het met je eens w.b. de SP. De SP is ook de SP niet meer.
En w.b. de sharia, islamitisch bankieren schijnt wat eerlijker te zijn ?

op 03 10 2012 at 20:39 schreef You On A Gin:

@ babs:
Dat is wel een belangrijke nuance, dat geef ik toe.

op 04 10 2012 at 00:10 schreef Edo Blaauw/ halluhallukukelu:

@Bigpete
Nee nog niet lid van Groen links, wel van D66.
Ik weet niet zeker of ’t doodslag is, dat heet opzettelijk lees ik nu. Dan is ’t iig iemand dood slaan. Als iemand dood geslagen wordt dan is hij dus een slachtoffer ja.
De slachtoffer van inbraak is ook een slachtoffer.
Wanneer iemand zich zelf verdedigt, dus dat heet in een levensbedreigende situatie is, dan is ’t te rechtvaardigen.
Anders niet.
Heb jij trouwens een blaffer? Dat vind ik eng.
Dat vind ik echt heel eng.
Je zal potdikkeme maar een winkeldief tegenkomen.
Bigpete, ik vind jouw gedachtegang een gevaar voor de samenleving, die jij moet beschermen.

op 04 10 2012 at 00:27 schreef Edo Blaauw/ halluhallukukelu:

Ik kan iemand trouwens nog zo aardig vinden, maar als hij echt denkt dat Bert Brussen verfrissend, intellectueel, of lekker subversief is, dan vind ik hem toch ook ergens ook echt een loser.

op 04 10 2012 at 07:51 schreef Bigpete:

Edo je weet helemaal niet wat daar is gebeurd, dus moet je er ook geen oordeel over hebben. Een inbreker is geen slachtoffer, hij brengt zichzelf vrijwillig in een situatie waar hij met tegengeweld geconfronteerd kan worden. De bewoner, DIE heeft er niet voor gekozen. Niemand weet hoe hij/zij reageert als je opeens een inbreker (het waren er twee) in je huis tegenkomt. De bewoners waren in dit geval ook nog 12 jaar ouder dan de inbrekers, en hoogstwaarschijnlijk geen wereldkampioen boksen. Ik wil vooralsnog wel aannemen dat de man in pure paniek gehandeld heeft, dat is noodweer (exces) en geen doodslag…

Ik heb geen blaffer, dat is tokkietaal, ik heb een dienstpistool. Dat had ik al toen jij nog lang niet geboren was jochie. Dus een toontje lager mag wel. Wie denk je wel dat je bent? Waarom vindt je dat eng? Leg eens uit.

op 04 10 2012 at 13:46 schreef Anoniem:

@BigPete:

Als jij je nou eens aan je eigen regels hield?

Edo niet speculeren, dan jij ook niet.

op 04 10 2012 at 14:20 schreef Edo Blaauw/Haluhalukukeleku:

@Bigpete
Teeven heeft het over inbrekersrisico, dat geldt voor elke inbraak.
Sorry dat je zo beledigt raakt van het pseudoniem voor je dienstpistool. Waarom ik dat zo eng vind heb ik al uitgelegd.

op 05 10 2012 at 11:52 schreef Jeroen:

In begin jaren negentig werd ik gevraagd om in te vallen voor het programma ‘Gesprek van de Dag’ bij Radio West. Dit heb ik niet gedaan omdat ik walgde van de luisteraar-reacties waaraan ik als presentator een weerwoord moest gaan bieden. Als het onderwerp was: “De Trams rijden niet meer op tijd”, dan kwamen twee op de drie reacties(van altijd weer dezelfde mensen)erop neer dat dit door de allochtonen (terminologie anno 1990) kwam. Het lastige is dat tegen domheid niet valt te argumenteren. Domheid bestrijd je niet met argumenten en het bieden van een platform, maar met educatie.

op 05 10 2012 at 12:52 schreef Bigpete:

Nee Edo je hebt niets uitgelegd, je roept dingen. Dingen die volstrekt ongefundeerd zijn.
Ik zit al (bijna) 32 jaar bij de politie, het aantal aanhoudingen kan ik echt niet meer tellen. Ik heb in mijn lange carrière in dit land (wel in Libanon) nooit op iemand geschoten, wel een aantal keren mijn pistool getrokken in een penibele situatie. Dus hoezo : “je zal maar een winkeldief tegenkomen”. Waar slaat dat op?

op 05 10 2012 at 14:50 schreef Edo:

@Bigpete Nou, los van dat jij een partij steunt die met scherp wil schieten op Hooligans. Waarbij ik maar niet genoeg kan blijven benadrukken dat dit wetsvoorstel toevallig naar aanleiding was van een hooliganincident met allochtonen.
En ook nog eens los van het feit dat de leider van deze partij zegt dat als je niet op gegeten wilt worden je anderen moet opeten. En dan ook nog eens niet in rekening genomen dat hij denkt dat er van rassenrellen best een gunstige werking uit zou kunnen gaan.
Vindt jij het dus prima om van een inbraak te zeggen dat het het inbrekersrisico is om gedood te worden. Los van het feit dat hij daarmee gewoon eigenlijk suggereert dat onze rechtstaat waarbij oog om oog tand om tand als kwalijk wordt gezien, vind ik de gevolgen daarvan eng.
Gelukkig wordt de soep in de praktijk niet zo heet gegeten, ook niet door jou.
Maar mocht Wilders aan de macht komen ben jij bereid om al deze matteklappe voorstelletjes gewoon lekker uit te voeren of te gedogen.
Dat vind ik eng.

op 05 10 2012 at 16:00 schreef Ëdo:

sorry zinnetje is niet compleet:
Los van het feit dat hij daarmee gewoon eigenlijk suggereert dat onze rechtstaat, waarbij oog om oog tand om tand als kwalijk wordt gezien, niet geldig is.

op 05 10 2012 at 17:05 schreef Bigpete:

Edo je praat nog steeds poep. Ik kan me niet herinneren dat je naast me stond in het stemhokje op 12 september. Je aannames zijn dus gebaseerd op je eigen fantasie, daar hebben er wel meer last van hier. Nog afgezien van het feit dat noch Wilders noch enige andere politicus in dit land ooit “aan de macht” komt.

En zoals ik een hele tijd geleden al heb uitgelegd, met scherp schieten mag al heel lang, het is alleen nog nooit voorgekomen. En met een handvuurwapen op een knie schieten van een bewegend doel in een menigte is welhaast onmogelijk. Iedereen die ooit weleens geschoten heeft weet dat. Wilders weet dat dus niet, en iedereen die er zo’n nummertje van maakt ook niet.

Kunnen we het nu weer hebben over echte problemen?

op 05 10 2012 at 18:01 schreef Edo Blaauw/ halluhallukukelu:

He? Ik was toch altijd in de veronderstelling dat jij een PVVert was. Excuus dan als dat niet het geval is/was.

op 05 10 2012 at 18:35 schreef Bigpete:

Excuses aanvaard Edo. Ik heb toch maar weer VVD gestemd. Niet omdat ik het met alle standpunten eens ben, maar omdat ik een links blok helemaal niet zie zitten.
Ik heb inderdaad weleens PVV gestemd,niet omdat ik volledig achter alle standpunten sta, en al helemaal niet omdat ik achter Wilders aanloop. Ik loop achter niemand aan. Het gekrakeel binnen de PVV en het aantal randdebielen dat daar rondloopt heeft mij doen besluiten niet meer PVV te stemmen.

op 06 10 2012 at 12:44 schreef Edo Blaauw/ halluhallukukelu:

@Bigpete ohk nou dat doet me toch enigszins goed moet ik bekennen. Dan vertrouw ik je vooralsnog wel met je blaffer ;)

op 07 10 2012 at 03:23 schreef Sasha Berkman:

Bijna 40 jaar oud: http://www.youtube.com/watch?v=ERwFrp7Yvc0

op 07 10 2012 at 15:35 schreef Yvonne:

@Piet

Het gekrakeel binnen de PVV en het aantal randdebielen dat daar rondloopt heeft mij doen besluiten niet meer PVV te stemmen.

Moet je toch aan het denken zetten, Piet?

op 08 10 2012 at 16:17 schreef Sasha Berkman:

het gekrakeel binnen de PVV? Niets over de nazi-achtige haatzaaierij van Wilders dus.

op 08 10 2012 at 16:36 schreef You On A Gin:

@ Sasha Berkman
Ben je niet eens boos over wat-‘ie zegt over randdebielen? Ik zou het niet pikken als ik jou was.

op 09 10 2012 at 10:21 schreef Sasha Berkman:

YoaG: Hij kan niets tegen randdebielen hebben, zonder hen was hij nooit zo groot geworden. Kwaadaardige randdebielen wel te verstaan.

op 09 10 2012 at 21:12 schreef Sasha Berkman:

Nu willen die randdebielen de wetenschappelijke raad afschaffen: http://www.nd.nl/artikelen/2012/oktober/09/pvv-wil-af-van-adviesraad-wrr

“Bosma stelde in het debat over de begroting van het ministerie van Algemene Zaken ook kritische vragen over de campagne van SIRE die tolerantie moet bevorderen. Hij wil weten waarom deze spotjes, waarin volgens hem wordt gepleit om positief te staan tegenover de multiculturele samenleving, op televisie verschijnen. SIRE is overigens een onafhankelijke stichting zonder banden met de overheid.”

op 11 10 2012 at 23:02 schreef Sasha Berkman:

http://nos.nl/artikel/427798-vvd-pvv-ombudsman-te-politiek.html

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

pbgif (88k image)

Vermaakt u zich een beetje met deze site? Laat uw waardering blijken met een kleine donatie (grote mag ook!): NL59 RABO 0393 4449 61 (SWIFT BIC RABONL2U) o.v.v. 'Frontaal Naakt'.

pbgif (88k image)

Meest gelezen in november

O Nee, linkse zalvers, Trump-stemmers zijn niet zielig
O Waar komt al dat gore racisme tegen Sylvana Simons toch vandaan?
O Face it: de Boze Burger is een racistische hufter
O Tijd dat de homo sapiens weer eens wordt gehoord
O Moslims vergassen
O Een Nazi omdat het moet
O Islamofobie bestaat en is geen religiekritiek
O De mooie, goedlachse actrice en de domme botte witte kale lul
O De triomfantelijke maar misplaatste gelijkhebberij van Wierd Duk
O Wie beschermt ons tegen de politie? (5)

Meest gelezen ever

O YouPorn
O De kut van Sunny Bergman
O Verplicht naakt douchen op school, jongens en meisjes bij elkaar
O ‘FUCK OFF ben je niet goed bij je kankerkop stinkhoer’
O Fnexit
O Fact-check: ging Adil Rashid vrijuit omdat hij moslim is? Neen
O Journalistieke principes
O Holland for foreigners: Can’t you take a racist joke?
O Marokkanenprobleem
O Politieke aardverschuiving

pbgif (88k image)

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

pbgif (88k image)

BLURBS

"How does it feel to be famous, Peter?" (David Bowie)

"Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler" (Ionica Smeets)

"Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?" (Lodewijk Asscher cs)

"Pijnlijk treffend" (Sylvana Simons)

"Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld." (Candy Dulfer)

"De Kanye West van de Nederlandse journalistiek." (Aicha Qandisha)

"Vieze gore domme shit" (Tofik Dibi)

"Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is." (Esther Gasseling)

"Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist." (Sylvia Witteman)

"Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven." (Sheila Sitalsing)

"Ik vind hem vaak te heftig" (Hans Laroes)

"Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen." (Hassnae Bouazza)

"Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept." (Naeeda Aurangzeb)

"We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land" (Petra Stienen)

"Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen." (Femke Halsema)

"De scherpste online columnist van Nederland" (Francisco van Jole)

"Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak" (Nausicaa Marbe)

"Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven." (Hollandse Hufters)

"De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld" (Joop.nl)

"Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten." (Hans Beerekamp - NRC Handelsblad)

"De grootste lul van Nederland" (GeenStijl)

"Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver." (Bert Brussen)

"Landverrader" (Ehsan Jami)

"Voorganger van de Linkse Kerk in Hersteld Verband." (Carel Brendel)

"You are an icon!" (Dunya Henya)

"De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt." (Sargasso)

'De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.' (Elsevier weekblad)

"Frontaal Gestoord ben je!" (Frits 'bonnetje' Huffnagel)

"Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt." (Joyce Brekelmans)

'Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.' (jury Dutch Bloggies 2009)

'Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.' (jury Dutch Bloggies 2008)

'Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.' (Revu)

'Extreem-rechtse website' (NRC Handelsblad)

'Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.' (Hafid Bouazza)

'Complimenten voor Frontaal Naakt. Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.' (Lousewies van der Laan)

'De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.' (Anil Ramdas)

'Peter Breedveld verrast!' (Nederlandse Moslim Omroep)

'Breedveld is voor de duvel nog niet bang' (Jeroen Mirck)

'Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.' (Max J. Molovich)

'Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.' (Laurence Blik)

pbgif (88k image)

pbgif (88k image)

LINKS

RSS RSS