Home » Archief » Sipo Matador


[08.08.2019]

Sipo Matador

Jasper Mekkes

De theorie van een leven van genieten gaat over aanraken. We raken niet alleen aan met onze handen, maar ook met onze ogen, onze neus, onze tong en onze oren. Licht, kleuren, geuren, smaken en trillingen bereiken de lichaamscellen in onze zintuigen waarna we deze analyseren en interpreteren in het deel van de hersenen dat we de cortex noemen.

Een goede opvoeding is juist daarom een hedonistische opvoeding; de zintuigen moeten flink de kost gegeven worden, zodat de opgroeiende mens al spelend die cortex optimaal leert gebruiken; leert analyseren en interpreteren, onderscheiden, rangschikken en oordelen, kortom: voorkeuren leert ontwikkelen.

De woeste en ledige basis van de beschaving, onze natuur, wordt op die manier gecultiveerd door onze zintuigen – al vanaf het moment dat de bevruchte eicel zich heeft ingenesteld in de baarmoeder. Pasgeboren babies kunnen rustig worden van een vioolconcert van Bach – als ze dat concert in de buik van hun moeder al hoorden.

Universele oerkracht

De persoonlijke voorkeuren beginnen zich zo al ver voor de geboorte te vormen. En wat is de vorming van een karakter en een cultuur anders dan de levenslange ontwikkeling van persoonlijke voorkeuren voor het prikkelen van de zintuigen?

Vanaf het eerste prille begin van het leven begint het proces om ons te onderscheiden van de andere dieren, door onszelf te cultiveren, zoals de landbouwer zijn land cultiveert. Waarna een universele oerkracht alle leven op weg stuurt naar het licht.

Het autonome zenuwstelsel wordt beheerst en bijgestuurd met onze zintuigen door de cortex, waar informatie uit de rest van het lichaam ontvangen, geanalyseerd en geïnterpreteerd wordt. De cortex helpt ons daarmee op die weg naar het licht, als een geavanceerde versie van dezelfde universele oerkracht die ook planten bezitten.

Het is die oerkracht die in Nietzsche’s ‘Voorbij Goed en Kwaad’ gesymboliseerd wordt door de Sipo Matador, een Indonesische klimplant, die voor Nietzsche weer symbool staat voor de (a-politieke) wil tot macht van alle leven. Een wil tot macht die natuurlijk die universele drang naar licht als metafoor voor de wil tot waarheid is.

Het belang van het goed cultiveren van goed uitgekozen land waarop onze voedselgewassen groeien en vervolgens het goed kiezen, bereiden, eten en vooral proeven van gezond voedsel en drinken wordt in dit verband in onze westerse cultuur nogal eens onderschat.

Eetcultuur

Want het spijsverteringssysteem, aangestuurd door het enterische deel van het autonome zenuwstelsel, is de plek waar alle autonome impulsen samenkomen. We moeten daarom vooral goed leren proeven om de informatie die dat autonome zenuwstelsel, het deel van onze hersens dat we gemeen hebben met de reptielen, ons verschaft optimaal te kunnen bijschaven door de prikkels van onze zintuigen optimaal te analyseren en interpreteren, in de cortex. Het belang van het niveau van de gastronomie van een cultuur kan niet beter onderstreept worden.

Niet alleen de economie, maar ook de steeds kleiner wordende groep superrijken die aan de touwtjes trekken in die economie doen er desondanks alles aan om te zorgen dat naast de bron van alle leven, de natuur; ons land, ons water en onze lucht, ook ons eten en drinken vervuild worden en worden beheerst door de kwantiteitsgedachte, en dus door macht – en geld.

Dat levert een bijbehorende eetcultuur op van zoveel mogelijk en zo goedkoop mogelijk, met als meest in het oog springende kenmerk glyfosaathamburgers en -friet, weggespoeld met frisdrank. Het is een eetcultuur die er uitsluitend op is gericht om ons lichaam van zoveel mogelijk en zo goedkoop mogelijk geproduceerde energie te voorzien.

Als we in complottheorieën willen geloven misschien wel opdat we onszelf daarmee vervolgens ‘nuttig’ kunnen maken – tijdens geestdodend werk, dat energie in grote hoeveelheden opslokt door de met dat werk gepaard gaande stress; als gevolg van allerlei vormen van onderdrukking, in een ziekmakende omgeving met te weinig cultuur – en te weinig natuur.

Natuurlijke medicijnen

De kwaliteit van de omgeving inclusief de materialen waartussen en waarmee we werken, maar ook de luchtkwaliteit, de hoeveelheid zonlicht, de temperatuur, de luchtvochtigheid, kortom de geografie van een werklocatie is vaak helemaal niet afgestemd op de mens, die pas echt tot vol wasdom komt in een natuurlijke omgeving.

Ook wetenschappelijk is al lang bewezen dat zo’n natuurlijke omgeving, ontworpen met natuurlijke materialen, ervoor zorgt dat we gezonder blijven. De mens is niet voor niets een apensoort; wij floreren in een werkomgeving die ons reptielenbrein doet denken aan de jungles en de savannes waar ze ooit in leefde.

Wanneer we echter ziek zijn van de stress die een foute omgeving ons kan bezorgen, trekken de superrijken ook maar al te graag weer aan de touwtjes; nu van de medicijnindustrie, ‘Big Pharma’ – met haar veelal (deels) kunstmatige medicijnen.

Dat terwijl ook wetenschappelijk is aangetoond dat naast een natuurlijke omgeving ook nutricijnen; natuurlijke medicijnen in de vorm van voedsel dat werkt als medicijn tegen beginnende ziektes, ervoor kunnen zorgen dat onze weerstand hoger wordt, we niet of minder snel ziek worden – en zelfs genezen nog voordat we echt ziek worden. Maar preventie van ziekte is een slecht verdienmodel.

Goed en gezond voedsel

Het is de vraag hoe we jonge mensen willen leren hun zintuigen op zo’n manier te gebruiken dat de informatie in de cortex op de juiste manier geanalyseerd en geïnterpreteerd wordt, als we hun lichaam en dus hun geest in onnatuurlijke omgevingen voeden met voedsel vol gifresiduen dat uitsluitend het reptielenbrein voedt? Het reptielenbrein, dat slechts vet en zoet wil – en daarvan steeds meer naar gelang het stressniveau hoger wordt. Met de toename van hormonale en andere gifstoffen in ons voedsel kan het lichaam de geest zo nog verder onder druk zetten.

Onze zintuigen worden al in de baarmoeder gecultiveerd, klaar om vervolgens met zorg en aandacht verder ontwikkeld te worden tijdens de rest van ons leven. De juiste hoeveelheid goed en gezond voedsel, vocht en licht is belangrijk om het onkruid van de geest; de onophoudelijke impulsen van het reptielenbrein, te kunnen verwijderen.

Wanneer de cortex niet voldoende is voorbereid voor haar levenslange taak om het reptielenbrein in toom te houden verdrukt het onkruid de vruchten van de geest – en begint het beest in ons op hoge toon te spreken. Om dit te voorkomen is het zaak onze zintuigen te blijven ontwikkelen.

Jasper Mekkes is ingenieur en vooruitgangsfilosoof.

Jasper Mekkes, 08.08.2019 @ 07:50

[Home]
 

1 Reactie

op 08 08 2019 at 07:51 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS