Home » Archief » Thought plus action


[26.04.2006]

Thought plus action

Klik voor een vergroting

Winsor McCay (1871-1934) is vooral bekend vanwege zijn fantasmagorische strip Little Nemo in Slumberland en zijn pionierswerk op het gebied van animatiefilms. Minder bekend zijn de tekeningen die hij maakte voor verschillende dagbladen. De bovenstaande tekening staat niet in het onlangs verschenen prachtboek Daydreams and Nightmares – The fantastic visions of Winsor McCay.

Algemeen, 26.04.2006 @ 20:19

[Home]
 

24 Reacties

op 26 04 2006 at 21:42 schreef GJ Klaver:

Getverderrie.

Geef hem een snor en een baardje en je hebt
Mahmoud Ahmadinejad.

op 27 04 2006 at 10:49 schreef Elke:

Bewonderde McCay Mussolini echt, Peter?
Is daar wat van bekend?
Het kan ook best – men wist in die tijd nog niet wat deze nieuwe stroming voor kaarten in de mouw hield.

op 27 04 2006 at 11:38 schreef Peter Breedveld:

McCay was een bewonderaar van Mussolini, zeker. Na de bovenstaande prent kan daar geen twijfel meer over bestaan. De professionele rioolrat Marcel Ruijters, de Joseph McCarthy van de Nederlandse stripwereld zeg maar en bewonderaar van McCays werk, hecht er aan steeds weer nadrukkelijk te verklaren dat hij McCays politiek afkeurt. Iemand mocht er eens aan twijfelen dat Ruijters echt helemaal aan de goede kant staat.

Maar McCay maakte deze prent in 1928 en toen wisten we nog niet wat we nu weten. Ik pas er dus voor om me morele oordelen over McCay aan te matigen. Ik vermoed dat hij een goed en intelligent mens was die Mussolini zag als iemand die orde op zaken stelde, de maffia aanpakte, malaria bestreed, Italië zijn trots teruggaf, dingen gedaan kreeg. Mussolini was toen nog niet het slaafje van Adolf Hitler en bij fascisme dacht toen nog niemand automatisch ook aan antisemitisme en de Holocaust.

Ik denk wel eens dat het fascisme nu een aanzienlijk salonfähiger politieke stroming zou zijn geweest, als de nazi’s zich er niet over hadden ontfermd. Natuurlijk werden ook door Mussolini tegenstanders monddood gemaakt, maar zeker linkse mensen hebben daar toch helemaal geen problemen mee?

Volgens mij dacht je in die jaren bij Mussolini eerder aan de glorie van het Romeinse rijk dan aan marcherende zwarthemden.

Ik vergeef McCay dus zijn vergissing en ben daarmee veel verpletterender in orde dan Marcel Ruijters.

In Italië is Mussolini trouwens onverminderd populair. Bij kiosken kun je Mussolinikalenders, -miniatuurbustes en zelfs -keukenschorten kopen. Ik vroeg aan een verkoper, duidelijk een niet-westerse allochtonn, wat die daar nou van vond, maar hij begreep niet wat mijn probleem nou was.

En toen heb ik maar een paar van die kalenders gekocht en cadeau gedaan aan onder andere Peter de Wit en Hanco Kolk.

op 27 04 2006 at 14:01 schreef Frans Groenendijk:

Mijn aandacht wordt onweerstaanbaar getrokken door de kreet "no speed limit".
Wonderbaarlijk. Dat verzin je niet.

Peter heeft gelijk dat men toen nog niet wist wat we nu weten. Je kunt echter nu wel verschillende soorten lessen trekken.
Een van de lessen die er volgens mij uit getrokken moet worden is waakzaamheid tegen charisma. Charisma is slecht voor mensen.

op 27 04 2006 at 14:04 schreef Coen de Moor:

Ik ken McCay natuurlijk van "Little Nemo" en van "Dreams of the Rarebitefriend". En dat vind ik allebei fantastisch. Zijn politieke tekeningen kende ik eigenlijk helemaal niet tot ik het op Frontaal Naakt zag.
Ik vind het moeilijk om de politieke tekeningen inhoudelijk te beoordelen (grafisch gezien is het natuurlijk allemaal prachtig, daar kunnen we het over eens zijn) omdat ik niet goed in kan schatten hoe de wereld er toen uit zag vanuit Amerika gezien. Het fascisme stak de kop op, maar had nog niet haar gezicht laten zien zoals we dat nu kennen. Ik kan zelf niet aan fascisme denken zonder meteen aan de holocaust en de tweede wereldoorlog te denken, maar dat waren dingen waar men in 1928 nog geen weet van had.

Eigenlijk kan ik over deze tekening dus alleen maar zeggen dat ik het grafisch heel erg mooi vind, en dat ik het inhoudelijk niet kan en niet wil beoordelen. Heel erg mooi. Absoluut.

op 27 04 2006 at 14:12 schreef Peter Breedveld:

Ja, dat No speed limit intrigeert mij ook. Zat dat de mensen toen ook al zo hoog, die staatsbetutteling op het gebied van motorverkeer?

op 27 04 2006 at 14:33 schreef Elke:

Peter schreef: "Ik vermoed dat hij een goed en intelligent mens was die Mussolini zag als iemand die orde op zaken stelde, de maffia aanpakte, malaria bestreed, Italië zijn trots teruggaf, dingen gedaan kreeg."

Dat deed Mussolini ook allemaal.
Die populariteit kwam heus niet uit de lucht vallen. Men heeft zich toen alleen niet gerealisser wat de prijs er voor zou zijn.

Ken je het stuk van Marcel Roele "Was Hitler links"?
http://www.libertarian.nl/NL/archives/000610.php
Daar beschrijft Roele hoe Hitler aanvankelijk ook de nodige dingen heeft gedaan die hem erg populair maakten (bijstand, gezondheidszorg, onderwijs, ontslagvergunning etc.).
Toen Fortuyn Willem Drees sr. interviewde voor zijn proefschrift "sociaal-economische politiek in Nederland 1945-1949", gaf Drees ook toe dat de naoorlogse sociaal-economische politiek en de vorming van de verzorgingsstaat gegrondvest waren geweest op het voorwerk van de Duitse bezetter, en niet from scratch waren opgezet door de opbouwkabinetten.

De Palestijnen (en de WRR, Ronald Plasterk, Bart Tromp en de rest van die halve zolen!) maken op dit moment dezelfde fout met Hamas.
Nog een beetje erger zelfs.
Hamas is niet eens leuk begonnen; die zijn naast hun terreur alleen maar soepkeukens gaan maken om populair te worden, en hebben jeugdvakantiekampen opgericht waar hun ronselaars rondlopen.

op 27 04 2006 at 14:40 schreef Frans G:

Honger maakt Hamas soep lekker.

op 27 04 2006 at 14:40 schreef Elke:

Eh..Benito Mussolini was een socialist.
Die blijken er toch meesterlijk in te zijn om iedere keer weer fraaie verhalen en "leuke dingetjes voor de mensen" te presenteren, waar achteraf steeds weer heel zwaar, heel lang en heel bitter voor geboet moeten worden.

op 27 04 2006 at 14:44 schreef Elke:

Ja Frans, dat is natuurlijk ook zo.
En waar komt die honger vandaan?
Op Anja’s weblog zijn ze het erover eens: de Joden en het gemene Westen.

Maar lees dan maar eens het laatste zinnetje van dit artikel:
http://www.nrc.nl/buitenland/article277508.ece

op 27 04 2006 at 15:56 schreef GJ Klaver:

Jebus!
En ik maar denken dat McCay sarcastisch was.

Elke, Heb je dat op mevr. Meulenbelt’s site geplaatst?
Ik las vanmorgen haar vergelijkingen met Joodse en Palestijnse kindertjes.
Deze laatsten hebben blijkbaar geen schoenen….
Dat maakt een suicide-bomber die Joodse kindertjes opblaast natuurlijk helemaal in orde.

op 27 04 2006 at 17:49 schreef Elke:

Wat heb ik bij Anja gezet, G.J.?
Dat Hitler een socialist was, Mussolini een socialist was, de verzorgingsstaat volgens Drees op het voorwerk van de Duitse bezetter is gefundeerd of dat de Palestijnen per capita de meeste steun ter wereld krijgen?

Niet dat het wat uitmaakt, want Anja wil dat allemáál niet weten.
Je krijgt trouwens niks op d’r kladblog, tenzij het begint met "Lieve Anja, wat goed van je dat…." en dan nog een hele lofzang er achteraan.

Of je moet iets (niet al te) fouts gezegd hebben dat een aanknopingspunt biedt, waarna Anja een traktaat afsteekt over hoe het éigenlijk zit.
Dat mag natuurlijk, maar wel vreemd dat die terechtgewezenen nooit meer reageren.
Ze zijn waarschijnlijk al gelockt voordat Anja aan het Waarheidtiepen gaat…

op 27 04 2006 at 17:59 schreef Elke:

Als ik de teksten bij de verschillende scenes van de tekening probeer te passen, zou "no speed limits" op die twee heren met hoge hoeden slaan, die zo te zien en lint (zoals bij wedstrijden en races) in hun handen houden.
Mussolini staat daar naar te kijken.
Inderdaad heel vreemd.
Het googelen van "Mussolini speed limit" wordt je ook al niet wijzer van.

op 27 04 2006 at 21:04 schreef Frans G:

Ze knippen een lint door volgens mij.

Over die honger: de westbank en gazastrook bewoners mogen dan per hoofd van de bevolking het meeste buitenlandse steun krijgen, ze staan ook beiden bij de onderste 10 op de lijst van BNP per hoofd van de bevolking.
Dat de ellende van de bevolking te wijten is aan wat de "lokale" politiek doet maakt de ellende niet minder en helaas ook niet de mogelijkheid om te ronselen met soep.

op 27 04 2006 at 21:07 schreef Elke:

Wat ráár dan dat ze de hele tijd de schuld van hun ellende aan "de Zionisten" geven?
Hoe komen ze dan toch op die gedachten?

op 28 04 2006 at 01:51 schreef Paardestaart:

" Zat dat de mensen toen ook al zo hoog, die staatsbetutteling op het gebied van motorverkeer?"

Niet alleen op het gebied van motorverkeer..Staatsbetutteling tout court; enerzijds de roep om ingrijpen van de staat, die geacht werd alle leed te kunnen oplossen, en anderzijds juist die om totale staatsafzijdigheid.
De discussie tussen links en ‘rechts’ was toen nog alive and kicking, not a thing of the past..
Moet je maar eens Ayn Rand lezen; die tekeerging tegen de opmars ook in het westen van het communisme waar zij als vluchteling uit de USSR nu juist aan ontsnapt was.
Zij ageerde vooral tegen de economische en culturele gevolgen van het socialisme, dat zij zag als de doodklap voor alle menselijke ambitie en vrijheid; over de totalitaire verwording die uitliep op de strafkampen was had ze het nog niet eens..dat sprak vanzelf: een logisch uitvloeisel van het socialisme.
Wel gek om te lezen voor een europeaan, die natuurlijk geheel doordesemd is met het geloof in de benevolent state, zoals Coen de Moor schrijft.
Het is gewoon een gelóof, dat bestand is tegen elke ervaring
Je zou kunnen zeggen dat het nationaal-socialisme en het communisme toch gewonnen hebben; zelfs dat de geest van het totalitarisme nog lang niet op volle kracht is
We slagen er maar niet in om de roep om regels in te perken, en die uit Europa komen nog maar net op stoom…

op 28 04 2006 at 10:49 schreef Elke:

"Moet je maar eens Ayn Rand lezen; die tekeerging tegen de opmars ook in het westen van het communisme waar zij als vluchteling uit de USSR nu juist aan ontsnapt was"

Het is alsof het over Afshin Ellian gaat, die tegen mensen staat te spreken die doordesemd zijn van het idee dat religie zich nauwelijks met de staat bemoeit, en iedereen zelf mag kiezen wat voor geloof hij heeft.

Socialisme is inderdaad een geloof.
De kerk van Hemel op Aarde.
Hun linkse God is groot, en hun vierjaarlijks gekozen profeten verkondigen niets dan De Waarheid.
Als er al iets misgaat is het de schuld van de ongelovigen.
Dat soort hersendoding maakt zo’n geloof resistent tegen ervaring en verstand.
Er zullen vast nóg wel eens ergens ettelijke tientallen miljoenen mensenoffers worden gebracht voor het ideaal van de socialistische Nieuwe Wereld, en dan stemmen ze hier nóg gerust op fielten die PolPot en Mao geweldig vinden.

op 28 04 2006 at 11:50 schreef Bernadette de Wit:

Wat ik bij dat staatsgeloof ook altijd zo wonderlijk vind, is dat de aanhangers vol wantrouwen zijn tegen het hebzuchtige, uitbuitende bedrijfsleven en het egoïstische individu, terwijl ze ambtenaren en politici een altruïstische inborst toedichten.
Horen die dan niet bij de homo sapiens? vraag ik dan wel eens.

op 28 04 2006 at 12:57 schreef Elke:

Wat dacht je van deze: " rechts is slecht, gemeen, agressief, gewelddadig".
Uit welke hoek komt ook al weer het leeuwendeel van de politieke terreur zoals moord, aanslagen, bedreigingen, vernielingen, ordinair knokploegengeweld?
Wie spannen de kroon bij de genocides van de 20ste eeuw?

Hoe krijgen die mensen het voor elkaar om dat gelul over "links is lief en zacht en rechts is stout en gewelddadig" nog te geloven?
Ik snap niks van dat soort vroomheid en devotie.
Het is verregaand zelfbedrog.
Waarom doet iemand dat om godswil?
Juist de mensen die het hardste geloven, worden het hardste door deze schurken gepakt.
Die "rijken" overleven het wel, het zijn juist de jodeledokimannetjes die ruim de helft van hun inkomen (incl. indirecte belastingen) mogen inleveren in de vorm van belasting, terwijl ze daar maar een schamel beetje in de vorm van diensten voor terug krijgen.

op 28 04 2006 at 14:23 schreef Coen de Moor:

Hier wil ik als linkse rakker wel graag op reageren. Ik ben zelf links, maar ik erger me ook vreselijk aan linkse mensen die net doen of ge gruwelen van Mao en Stalin (om maar twee voorbeelden te noemen) niet zo veel voorstellen, of die vrolijk rondlopen met de beeltenis van vrijheidsstijder Che, zonder te weten wie dat eigenlijk is.

Ja, ik ben links, ik ben socialist, maar ik distantieer me met klem van mensen die, op grote of op kleine schaal, met geweld en onderdrukking hebben geprobeerd linkse idealen te verwezenlijken. En ik distantieer me ook van linkse mensen die zo naief of dom zijn om te denken dat het wel meeviel met dat linkse geweld.

Maar eerlijk gezegd heb ik sterk de indruk dat dat soort naiviteit tegenwoordig niet zo veel meer voorkomt. Althans niet in mijn omgeving.

op 28 04 2006 at 14:33 schreef cugel:

Ik wil jullie de laatste van Anja niet onthouden: ze heet nu senator Mollebol volgens haar eigen zeggen:
http://anjameulenbelt.sp.nl/weblog/2006/04/24/gaza-24-april-2006/
(net boven haar plaatje op TV aan het eind van het artikel; en ook in de comments wordt haar nieuwe nick toegejuicht; uiteraard zijn mijn commentaren nooit geplaatst)

Als ik dit toch hier zet, waarom plaats ik dan ook niet deze nooit geplaatste commentaren hier even, voor wie het interesseert, anderen kunnen er gewoon overheen scrollen. Je moet je voorstellen dat ik haar een aantal dingen onder de neus wil wrijven, en dan maar even aansluit op wat ze zelf geschreven heeft zonder er al te veel moeite voor te doen, omdat ik weet dat het toch niet geplaatst wordt. Dit was het eerste commentaar voordat haar groupies eroverheen gingen:

"1. Gelukkig geven de mensen in Palestina het niet op! Maar om je even bij te praten: denk je dat Ebru Umar nu maar eens haar nodeloos kwetsende stukjes moet stoppen nu ze met een ferme slag in het gezicht door twee Marokkaanse jongens is gewaarschuwd dat dat echt niet meer kan zo?
Reactie van arian — maandag 24 april 2006 @ 13.48"
en wat later:
"Je zou het niet geloven, lieve Anja!
Zat ik me daar een uur te praten met een heel aardige jongen, Burak, over het geloof, een eventuele strijd tussen de religies, nu ja, het Westen en de islam en nog zo het één en ander.
Praten met een racist!!! Burak kan het, nu jij nog, bovenstebeste Anja! Oh nee, dat is waar, jij hebt de gewoonte om andere meningen zonder discussie weg te doen, want waarom zou je praten met iemand die een andere mening dan de jouwe heeft. Tijdverspilling toch! (Waarom doe ik dan eigenlijk nog wel moeite voor jou? Misschien is mijn atheïsme teveel beïnvloed door het christendom en heb ik niet voldoende tuinbroeken worstelen meegemaakt; hoewel jij was toch feministisch zonder tuinbroek?)

Voor ik met mijn voorspelbare reactie op de bomaanslagen in Egypte kom (ik probeer het natuurlijk wel vanuit een wat originele kant te bekijken) las ik even het stukje door waar het comment dan onder komt en ik moet zeggen dat ik je gelijk moet geven dat je daar gaat kijken, ipv, zoals ik, gewoon een baantje te doen in Nederland en alles alleen maar ervaren door de media.

Toch, als hier niet mensen probeerden hun kinderen zo goed mogelijk op te voeden en ondertussen hun bijdrage leveren aan de welvaart door hun slecht betaalde baantje te doen was er geen geld voor senator Mollebol om excursies te maken naar de rampgebieden.

Is de ellende in Palestina nu de schuld van het zionisme? Zou alles beter gaan zonder dat? Nogmaals kom ik op het uit de grond spuitende geld van de moslims. In feite buit de Arabische wereld de Westerse wereld uit door belachelijke prijzen te vragen. Toch is dat noodzakelijk denk ik om de zoektocht naar alternatieve energie te stimuleren. Als we de oplossing gevonden hebben zullen we niet met dankbaarheid terugdenken aan de moslims!

Ik denk dat de moslims zonder de joden er net zo’n grote puinhoop van hadden gemaakt. Als je ziet dat ze nu hun gratis geld liever uitgeven aan vernietiging dan aan opbouw.

Komen we nu nog even op de bommen in Egypte. Laten we proberen deze mensen te begrijpen. Mubarak is een schurk volgens hen (volgens mij zijn zij zelf veel grotere schurken, maar dat terzijde). Ze kunnen hem niet weg krijgen zonder onschuldige slachtoffers te maken, want hij is groot en zij zijn klein en dat vinden ze gemeen. Ik ben het er mee eens dat vakantie vierende toeristen naast de ellende die jij net hebt gezien inderdaad niet goed staat. Dus drie bommen in Dahab. Dat de meerderheid van de slachtoffers (denk eens aan het woord: van slachten!! het zijn slagers, die islamisten!) Egyptisch is maakt niet uit, want iedereen die niet bij onze partij hoort heult toch met de vijand en waar gestreden wordt vallen doden. Dat tuig uit Amerika en Israël probeert dan wel burger slachtoffers te vermijden maar als je voor een hoger doel strijdt is terreur de enige optie tegen het oppermachtige Westen, want daar kunnen ze niet tegen als ze het op hun TV zien.

Probeer jij het eens beter uit te leggen, Anja, want mij lukt het op de één of andere manier niet om dit goed te praten."

op 28 04 2006 at 15:02 schreef cugel:

In een later comment is het senator Rollebol geworden, maar dat zal ik jullie besparen.
Eigenlijk zou er een website geopend moeten worden waar alle door senator Rollebol geweigerde commentaren geplaatst worden en waarop Anja zelf niet mag reageren. Wraak!!
Terug naar Winsor McCay: ik kende uiteraard ook zijn droomstrips over Nemo en wat er gebeurt als je te zware kaasgerechten eet, zonder op de hoogte te zijn van zijn politieke opvattingen.

En in reactie op Elke en Coen: vanwege mijn inkomen zou het voor mij verstandiger zijn links te zijn en ik was het ook mijn hele leven uit het idealisme dat in Nederland rond 1920 opkwam in de kringen rond Frederik van Eden (heel grof uitgedrukt), maar sinds de moord op TvG en de reactie daarop van links is een sinds 1996 sluimerend gevoel omgezet in een iets meer beredeneerd geloof dat er wat mis is met het linkse gedachtegoed.

op 28 04 2006 at 18:33 schreef Elke:

Ik kan dat log van Mollebol niet lezen zonder een zinderende, instinctieve afkeerspanning in mijn spieren te voelen opbouwen.
Deze spanning is minimaal terug te voeren tot de taferelen op de wanden van de grotten van Lascaux, en spoort mij namens mijn oervoorzaten en via mijn bijnierschorshormonen aan om te gaan pletten, stampen en trampelen.

Wij eten daarom vanavond stamppot andijvie, zodat het plet-, trampel- en stampinstinct in beschaafde banen kan worden geleid.
De spekjes ga ik met satanisch genoegen heel vér uitbakken, zodat ze lekker sissen.
Eet smakelijk iedereen.

op 29 04 2006 at 23:34 schreef Ariël Bruéns:

De armoede van de Palestijnen ? http://mega.egotripper.nl/archives/00001169.html

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

 

Become a Patron!
 

 

pbgif (88k image)
 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JULI

O De cultus van de zielige witte man

O De kansarme praatjes van Josse de Voogd

O Dit boerenfascisme is het Nieuwe Normaal

O Politie en terreurboeren: samen sterk!

O Stop de nazi-retoriek van de PVV, die kost mensenlevens

O Massa-aanrandingen op het race-circuit: Nederlandse koeltoer!

O Vrijheid van meningsuiting is niet voor angsthazen

O Boeren zadelen hun eigen kinderen op met hun problemen

O Het narcistische slachtofferschap van Josse de Voogd

O Raisa Blommestijn is what you want, Raisa Blommestijn is what you get

 

MEEST GELEZEN EVER

O YouPorn

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Verplicht naakt douchen op school, jongens en meisjes bij elkaar

O In Nederland kun je helemaal niet zijn wie je wilt zijn

O Kappen met je hypocriete gejank, landgenoten, je racisme schijnt door

O Het onbeschaamde antisemitisme van Joost Eerdmans

O Hoi, Onderwijsraad, zit de mensen eens niet zo in hun nek te hijgen!

O De zoveelste sloopactie door de vrouwenhaters van GeenStijl tegen Sigrid Kaag

O Hoe de Wokies BIJ1 van binnenuit aan het slopen zijn

O De miljoenen van Sywert mogen een paar duizend mensenlevens kosten

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS