Home » Archief » Apartheid


[17.05.2008]

Apartheid

Stoethaspel

nude010bew (434k image)

Volgens mij is het onvermijdelijk te constateren dat er met geen enkele bevolkingsgroep zoveel rekening wordt gehouden als in Nederland met de moslims gebeurt. Steeds vaker bekruipt me dan ook een gevoel van schaamte, wanneer ik met allochtone vrienden in gesprek ben. (Een term overigens, die in mijn dagelijks taalgebruik niet voorkomt, meer gewend als ik ben te denken in termen als ‘mensen’ versus ‘menschen’, hufters versus niet-hufters.)

Mij bekruipt een gevoel van schaamte als we in gesprek vaststellen dat Indonesiërs, Surinamers, Antillianen en ook de latere gastarbeiders niets maar dan ook werkelijk niets in de schoot geworpen hebben gekregen maar keihard hebben moeten knokken voor ieder milimetertje respect dat ze wilden verdienen. Ook hun kinderen (met wie ik opgroeide) hebben hard en verbeten moeten vechten om leefruimte te krijgen.

Maar thans bevindt zich in Nederland een groep moslims, waar overigens een idioot hoog percentage nietsnutten tussen zit, die louter voor haar aanwezigheid al respect eist. Als ze dat vervolgens niet snel genoeg ontvangt dan zet deze groep allerlei dwangmiddelen in om alsnog haar zin te krijgen. Ze dreigt met rellen, smijt met de term discriminatie alsof het een stoeptegel is en steeds opnieuw zijn er dan zwakke hollandse knietjes die bezwijken onder de blufpoker van deze groep moslims die niettemin met uiterst zwakke kaarten speelt. Want wat hebben ze eigenlijk te bieden?

Waarom mag ik over moslims niet hetzelfde zeggen als ik over de christenen zeggen mag? Namelijk dat het door de bank genomen laag bij de grondse wezens zijn, die kruipen, want dat ligt nu eenmaal in de aard van hun godsdienst, die liegen en bedriegen, want ze hebben zichzelf een set leefregels opgedrongen waar geen enkel fatsoenlijk mensch zich zonder meer aan zou kunnen houden maar bovenal, bovenal zijn het egoïsten die zich voordoen als filantropen.

Want neem hen de beloning af die ze voor hun deugdelijk bestaan hier op aarde in het hiernamaals denken te zullen ontvangen, en voorwaar, er zullen nog maar weinig christenen overblijven die bereid zijn zichzelf hier weg te cijferen. Er bestaan geen christenen die hun geloof belijden zonder er iets voor terug te verwachten. Het christendom is dan ook geen theoretische oefening in menslievendheid, het is een individuele praktische levensbeschouwing die tot de ultieme beloning voor de beleider leiden moet: Het paradijs. De gelovige is een egoïst en als de gelovige dat ontkent, kunt u maar beter nog meer op uw hoede zijn dan gewoonlijk…

Dat zijn allemaal dingen die over een christen best gezegd mogen worden, zeker als je, zoals ik, uit een dergelijk nest voorkomt. Dat is geen nest-bevuiling, dat is persoonlijke, psychologische hygiëne. Een noodzaak. De vraag blijft: Waarom mag dat van de moslims niet gezegd worden?

Het antwoord is eenvoudig en opgesteld als in een oud-testamentisch aandoende gebiedende wijs-vorm: Gij zult de Islam niet beledigen. Moslims staan boven de rest. Dankzij een zorgvuldig gedoogbeleid hebben we nu een groep mensen in Nederland rondlopen die bij het minste of geringste gaat dreigen met geweld. Moslims zijn wat mij betreft net christenen. Laag bij de gronds, leugenachtig en je doet er verstandig aan bij ze uit de buurt te blijven.

Maar die vrijheid hebt u in Nederland niet. U heeft niet de vrijheid een moslim of zijn geloof niet te respecteren. U hebt de plicht hen serieus te nemen, en op eenzelfde mate van respect te trakteren als pak hem beet, een nuttig mens als Einstein. U zult op televisie naar hun sprookjesgewauwel luisteren. U zult gekken als Abdul Jabar van de Ven of een Fawaz-idioot die niet eens Nederlands spreekt, aanhoren en zachtjes fluisteren “Sssshhhhtttt. Ies koeltoer, ies goed, ies Ieslam¨.

Als apartheid gedefiniëerd kan worden als het systeem dat het ene ras of de ene bevolkingsgroep boven een andere plaatst, in een bevoorrechte positie, welk argument is er dan nog aan te dragen dat in Nederland niet een apartheidssysteem aan het ontstaan is waarbij moslims zich kennelijk in de bovenste kaste mogen wanen?

Deze week werd Gregorius Nekschot opgepakt. Grego is een beroepsetter en als zodanig heeft ie er behoefte aan alles dat hem niet zint genadeloos op de hak te nemen. Ik heb daar waardering voor. Of het nou christenen zijn, moslims, gemankeerde negers met een slavernijobsessie of doorgeslagen milieuwetenschappers, je moet er grappen over kunnen maken anders moeten we al die onzin nog serieus gaan nemen ook. Maar als het aan de Van de Vennetjes ligt, of aan de Fawaz-types dan némen we het ook allemaal bloedserieus. Ze willen baas worden en door de boven-ons-geplaatsten wordt hen geen strobreed in de weg gelegd. Ze willen niet alleen baas worden, het moet ook als zodanig publiekelijk beleden worden.

Konden we bij Fortuyn nog zeggen dat het om politiek en politiek beleid ging, nu, met Gregorius Nekschot draait het om het respect dat moet worden uitgedragen. Dat respect mag blijkbaar worden afgedwongen, we worden blijkbaar rijp geacht “baassie” te zeggen tegen de baardapen. Paar letters verschil, maar dan heb je ook wat…

Pseudoniemen zijn handig en soms erg toepasselijk. Nekschot deelt nekschoten uit, en terecht. Stoethaspel blijft gewoon een kluns, want hoe hij ook peinst, het argument tégen de apartheidsstatus in Nederland ziet ie niet. Baas boven baas. Proost Gregorius!

Stoethaspel vielen de schellen van de ogen tijdens de Arend Glas-affaire..

Algemeen, 17.05.2008 @ 09:21

[Home]
 

211 Reacties

op 17 05 2008 at 09:31 schreef Hosseyn:

Goed stuk Stoethaspel.

op 17 05 2008 at 09:50 schreef Pieter:

Maar als het aan de Van de Vennetjes ligt, of aan de Fawaz-types dan némen we het ook allemaal bloedserieus.

Ontbreekt Hirsch Ballin niet in dit rijtje?

op 17 05 2008 at 10:01 schreef Aad Leering:

Het is inderdaad bizar dat we respect moeten opbrengen voor de idiote denkbeelden van de gerelicapten. Welke lul gelooft er nou dat het onstoffelijke opperwezen een ander onstoffelijke naar een grot stuurt om een ongeletterde een boek te dicteren waarin de hoofdstukken gerangschikt zijn op lengte ?

Die andere versie, waarin de zoon van het onstoffelijke opperwezen aan een kruis hangt is net zo dom. Ik pleit voor andere scholen, met een veel lager tempo, voor de kinderen van deze domoren. Misschien dat ze met een wat betere uitleg het bewezen verschijnsel evolutie wel begrijpen.

op 17 05 2008 at 10:05 schreef Tarak:

Het superieur / inferieur beginsel zit in de Islam besloten. Het superioriteitsbeginsel van de Islam sluit feilloos aan bij de culturele en morele zelfhaat van de Linksmensch. Daarom vinden ze elkaar zo goed. Het is gewoon een SM relatie: Dominant en submissive.

op 17 05 2008 at 10:09 schreef J.J. v.d. Gulik:

Met de moslims wordt veel rekening gehouden. Maar dat geldt ook voor de joden. Die staan voor een deel min of meer boven de wet.

De Nederlanders laten zich zowel door joden als door moslims manipuleren. Bijzonder onverstandig.

op 17 05 2008 at 10:32 schreef Tarak:

Okay, het is de Telegraaf, maar bijgaand een treffend voorbeeld. De kruik is immers al lang gebarsten, dit soort zaken kunnen er niet meer bij. De slotzin is natuurlijk vreselijk:

Moslims klagen over bouwvakker in korte broek
door Coen Springelkamp

ALMERE – Of de heren bouwvakkers even hun korte broek willen omwisselen voor een exemplaar met lange pijpen? Dat kregen werklieden afgelopen week van de uitvoerder van een groot renovatieproject in Almere te horen. Islamitische buurtbewoners hadden geklaagd over te blote kleding van de bouwers.

Om niet te bezwijken in de tropische hitte van de afgelopen weken hadden de mannen hun werkoverall ingeruild voor een korte broek en T-shirt. "We liepen allemaal in korte broek", vertelt bouwvakker Robin Willemsen. Hij renoveert samen met collega’s de buitenkant van 750 woningen van woningbouwvereniging De Goede Stede in Stedenwijk-Noord in Almere.

De bouwvakkers kregen het nieuws van de uitvoerder te horen. Willemsen: " Hij kwam de keet binnen en zei dat er een klacht was binnengekomen van islamitische buurtbewoners. Ze vonden onze kleding te bloot en te kort." De gespierde mannen namen de opmerking voor kennisgeving aan. "Je denkt toch niet dat ik in die bloedhitte in een overall ga lopen klussen?" aldus Willemsen. De korte broek bleef daarom aan. Voor Richard Hoekert van bouwbedrijf Mateboer uit Kampen zijn de klachten nieuw. "Er zijn alleen afspraken over correcte kleding. Dat zijn een korte broek en T-shirt ook" , aldus Hoekert. "Maar als bewoners hier serieus last van ondervinden, gaan we kijken hoe we dat oplossen."

Bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/4013865/_Moslims_klagen_over_korte_broek__.html?p=4,1

op 17 05 2008 at 10:34 schreef Oymandias:

Terwijl ik jou stuk las, kwam bij mij het vermoeden op dat jij en ik in een totaal ander land leven. Jij stelt dat moslims een bevoorrechte positie hebben, maar dat is zeker niet hoe moslims het zelf zullen ervaren. Moslims in Nederland hebben vaak de slechtste postitie op de arbeidsmarkt, iedere keer als een moslim een foute uitspraak doet wordt dit breeduit onder een vergrootglas gelegd, ze worden overal met de nek aangekeken en ga zo maar door.

En kritiek leveren op de manier waarop moslims hun geloof uitdragen mag volgens jou niet? Je kunt tegenwoordig geen krant of blog meer openen, of je wordt geconfronteerd met kritiek op de islam. Mij begint het zo onderhand de neus uit te komen, maar volgens sommigen komt dit blijkbaar nog steeds te weinig voor. Dat doet mij afvragen waar dan wel het punt van verzadiging kan liggen.

Nu is er ook iets anders aan de hand. Er zijn mensen in Nederland die iets tegen alle kritiek in willen brengen. Sommigen doen dit op een intelligente en gepaste manier, anderen niet, getuige de absurde arrestatie van GN door het OM. Door dat laatste ben ik ook zeer geschokt, maar wat is er mis mee als er ook mensen zijn die er nuances en kanttekeningen bij plaatsten bij alle scheldkannonades naar de islam toe.

Het jammerlijke aan alle kritiek op de islam is overigens dat die vaak dubieuze vormen aanneemt. Neem jou je eigen stuk. Moslims zijn "laag bij de grondse wezens," "die kruipen, want dat ligt nu eenmaal in de aard van hun godsdienst." Dit is dus geen islamkritiek. Je hebt het hier niet over de inhoud van de Koran of Sharia, of over geloofsbeleving. Je wilt mensen ervan overtuigen dat iemand die naar de regels van de islam leeft verandert in lager menstype.

Over apartheid gesproken… Apartheid is het gevolg van dat mensen op dit soort manier elkaar gaan classificeren en kwalificeren.

op 17 05 2008 at 10:41 schreef Aad Leering:

@ Oymandias,

"Moslims in Nederland hebben vaak de slechtste postitie op de arbeidsmarkt"dat is logisch, omdat ze een veel hoger percentage laagopgeleiden en analfabetisme hebben dan de rest. Daar kunne wij niets aan doen, en heeft niets met een andree behandeling van hen te maken (wat jij wel suggereert)

In hun sprookjesboek staat honderden malen vermeld dat ‘ongelovigen’ een vernederende en pijnlijke straf verdienen. En het kan niet anders dan dat de volgelingen van deze opzichtige verzinsels denken dat ze meer zijn dan de mensen die wel logisch nadenken. Maar ja, deze blinde haatzaaierij valt onder religie, en dan mag het wel.

Ik blijf erbij, lieden die anno 2008 beweren dat islam en christendom iets met logisch na kunnen denken te maken heeft zijn achterlijk.

op 17 05 2008 at 11:10 schreef Tarak:

Overigens heb ik zelf dringend behoefte aan een niet politiek gebonden beweging die hier tegen in gaat.
Van de politiek is immers niets te verwachten. De mensen die op posities zitten die er toe doen, zijn te zwak.

op 17 05 2008 at 11:13 schreef Tarak:

Ter aanvulling: ik ben het zat, ik heb het gehad. Maar ik ben het ook zat te klagen, dat is hetzelfde slachtofferisme wat ik juist zo veracht bij moslims, in de samenleving, bij de linskmensch en in de SP.

op 17 05 2008 at 11:16 schreef Piet:

Ach, per saldo valt het allemaal wel mee. Vroeger hadden we vrijheid van meningsuiting en was bedreiging verboden. Tegenwoordig is bedreiging normaal en is vrijheid van meningsuiting verboden.

You win some you lose some.

op 17 05 2008 at 11:22 schreef Piet:

Apartheid is zo gek nog niet, dat begrip is aan een herwaardering toe. Hou mensen met een verschillende culturele achtergrond lekker uit elkaar en dan heb ik het niet eens primair over allochtonen. Van mijn hoog opgeleide Turkse buurman heb ik geen enkele last, maar van een stel aso-Hollanders aan de overkant van de singel die te belazerd zijn hun hond normaal uit te laten en ‘m gewoon op straat schoppen *wel*.

Mengen geeft alleen maar irritatie en ellende.

op 17 05 2008 at 11:41 schreef Tarak:

Kijk, en die cynische opmerkingen, hoe heerlijk ik het zelf soms ook vind, ben ik ook zat. Bereik je ook niets mee, behalve nog meer negativiteit. Grenzen moeten hard afgebakend en bewaakt worden en daar heb je meer voor nodig dan cynisme.

Joden zijn meer het stokpaardje van Van der Gulik, maar ik weiger de Jood te zijn die willoos naar de slachtbank wordt gevoerd. Ik wil "vechten".

op 17 05 2008 at 11:50 schreef Peter:

Apartheid doet me denken aan Zuid Africa waar de zwarte werkten onder blanke leiding en een goed bestaan hadden.

Ik moet echt eens werk gaan maken van een disclaimer op deze site: ‘Reacties komen geheel voor rekening van degene die ze plaatst en dat de hoofdredacteur terughoudend is met het verwijderen ervan, wil niet zeggen dat-ie het eens is met de blakende nonsens die sommige imbecielen hier menen te moeten uitkramen’.

op 17 05 2008 at 11:57 schreef Paco:

Apartheid doet me denken aan Zuid Africa waar de zwarte werkten onder blanke leiding en een goed bestaan hadden. Nu werken de zwarten niet meer onder leiding van de blanken en is het over. Het is gevaarlijk voor blanke daar en vele hebben hun biezen gepakt en vaak hun huis verkocht ver beneden de waarden.

Omgedraaide Apartheid. Blanken worden gediscrimineerd.

Zelfde kun je plaatsen in Nederland waar de overheid een tweedeling tot stand brengt nl: autentieke nederlanders en moslims.

op 17 05 2008 at 11:58 schreef stoethaspel:

@Pieter,

HB is niet vergeten. Maar HB is bepaald niet de enige. Vandaar de term ‘boven-ons-geplaatsten. In dit stuk ging het me echt meer om de van de Vennetjes dan de mensen die hen de hand boven het hoofd houden.

Maar je hebt zonder meer gelijk: Er kan een heleboel discussie gevoerd worden over de politici die dit allemaal mogelijk maken en de belangen die zij daar bij hebben.

@J.J.van de Gullik,

Waarom staan joden ‘boven de wet’?

@Oymandias

"Jij stelt dat moslims een bevoorrechte positie hebben, maar dat is zeker niet hoe moslims het zelf zullen ervaren."

Nee, zelf ervaren ze alles dat niet op de knieen gaat voor hen als onrecht. Ik trok dan ook een, mijns inziens, terechte vergelijking met andere groepen immigranten die keihard hebben moeten knokkken voor wat ze hier bereikt hebben. In vergelijking met de behandeling die Indonesiers, Surinamers en dergelijke ten deel is gevallen, zijn de moslims in Nederland in een gespreid bedje terecht gekomen. En dat dan ‘onrecht’ durven noemen… Tsja, dan vraag je erom.

Moslims, christenen, ja, 1 pot nat voor wat betreft het kruipen. Dat ontkennen lijkt me alleen mogelijk voor iemand die zelf kruipt. Welk woord betekende ook alweer ‘onderwerping’?

"Je wilt mensen ervan overtuigen dat iemand die naar de regels van de islam leeft verandert in lager menstype."

Dat doe ik niet zelf. Dat doen de mensen die zich zonodig boven anderen moeten plaatsen, in casu gelovigen van deze monotheistische godsdiensten. Ze schrijven er boeken over vol, joh.

Een prachtig voorbeeld van dit zich boven anderen plaatsen kun je lezen in het bericht dat Tarik onder jouw reaktie plaatste…

En daarvoor eist men dan respect???

op 17 05 2008 at 12:00 schreef stoethaspel:

@Paco

Hou op met die onzin over blank. Mijn surinaamse ex-vriendinnetje heeft er net zo goed last van als een javaans ex-vriendinnetje. Het gaat hier om een religieus soort apartheid en bepaald niet over kleurtjes ofzo…

op 17 05 2008 at 12:38 schreef Ozymandias:

@ Aad Leering

Die lelijke passages in de Koran over de ongelovigen veel meer leven bij niet-moslims dan bij de moslims.

@ Stoethaspel

De telegraaf plaats weer een opruiend stukje wat de angsten van de lezer over de ‘islamisering van Nederland’ bevestigt. Hoe vaak is het niet voorgekomen dat telegraaf dit soort stukjes plaatst waarvan achteraf geen biet van waar blijkt te zijn. Maar wat doet de waarheid er toe? De telegraaflezer wil weer zijn dagelijkse dosis voorspelbaar nieuws waar die dan lekker op kan kankeren.

Maar goed laten we aannemen dat het bericht waar is. Is dit wat je ermee bedoelt als je zegt dat ze in een gespreid bed komen te liggen in Nederland?

Aan je opmerking over Surinamers en Indonesiers lees ik af dat je best wilt erkennen dat migranten keihard moeten knokken om het hier te maken. Maar moslims hebben het blijkbaar makkelijker zo blijkt uit dit incident met bouwvakkers met hun kledingkeuze rekening houden met klagende moslims? In politiek correct doen zijn veel Nederlanders wel goed, maar dat zie ik echt niet als een middel waarmee de postitie van mensen werkelijk vooruit wordt gebracht.

Als moslims het echt willen maken in Nederland, moeten ze uiteindelijk tegen dezelfde of zelfs grotere obstakels opboksen als andere migranten.

op 17 05 2008 at 13:12 schreef J.J. v.d. Gulik:

re stoethaspel

Over dat punt van het boven de wet staan voor een deel van joden. Twee voorbeelden. Kortgeleden werd er zelfs op dit forum maar even heel snel gedreigd met de rechter na kritiek op die lui. En een draadje van mij bij Forza Nederland over de joodse lobby met artikelen van gerenommeerde auteurs en zelfs vele bijdagen vanuit de joodse hoek was toch aanleiding voor het Meldpunt Discriminatie Internet, dat is opgericht door joodse of bijna uitsluitend joodse mensen, om de redactie daar te intimideren en tot censuur te brengen. Daarvoor had de overijverige verdediger van joodse zaken Kees Broer (keesje maduraatje) ook al zo zijn bedekte dreigementen geuit. Hieronder de link naar het draadje:

http://www.forza-nederland.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=6093 – 256k

op 17 05 2008 at 13:18 schreef Aad Leering:

@ Ozymandias,

ik heb het niet over bepaalde passages, maar over het centrale thema van de islam: er is een fundamenteel onderscheid tussen de leden van de ummah en de rest. De andere gelovigen zijn je medestander, de rest is je tegenstander. En de rest dient zich aan te passen aan de moslim, omgekeerd hoeven ze dat natuurlijk niet. Vrijheid van gdosdienst, weet je.

Die zielepieten lopen nu weer te klagen over bouwvakkers in een korte broek lees ik op Geenstijl. Dat klinkt niet echt alsof ze vreselijk gediscrimineerd worden, dat riekt eerder naar een ziekelijk drang anderen te conformeren naar jouw bekrompen denkbeelden. Stel je eens voor dat diezelfde bouwvakkers op vrijdagmiddag een biertje zouden drinken.

op 17 05 2008 at 13:20 schreef Aad Leering:

@ stoethaspel, helemaal mee eens. Van mij mogen mijn jongens later echt wel met een zwarte parel thuiskomen. Er is maar een onderscheid, je hebt moderne mensen en achterlijke mensen. De laatsten geloven in een god.

op 17 05 2008 at 13:24 schreef stoethaspel:

@Ozymandias

Natuurlijk kun je twijfelen aan één enkel bericht in de Telegraaf maar het wemelt van dergelijke voorbeelden die je niet met goed fatsoen in twijfel kúnt blijven trekken. Of waren die waterglaasjes bij Pauw en Witteman ook een kwestie van opruiïng, om maar eens één ander voorbeeld te noemen? Zie verder ook het uitstekende commentaar van Aad Leering over de te korte broekspijpjes in zijn eerste alinea.

"Als moslims het echt willen maken in Nederland, moeten ze uiteindelijk tegen dezelfde of zelfs grotere obstakels opboksen als andere migranten."

Ik geloof niet dat ze ‘grotere’ obstakels hebben, dat had ik al betoogd. Maar knokken is het voor iedereen. Niemand heeft het gemakkelijk. Maar respect eisen louter voor je aanwezigheid als moslim terwijl je pas respect van mij verwachten mag voor wat je doet, dat is waar de schoen wringt. Dat is ook waarom ik vind dat moslims voorgetrokken worden ten opzichte van andere groepen immigranten. Iedereen zou het debiel vinden als een Surinamer respect komt eisen omdat ie Winti is. Een Surinamer krijgt respect wanneer hij of zij meedraait, niet om wat hij gelooft of niet gelooft. Zo zou het bij moslims ook moeten zijn.

@Aad Leering

Ik weiger aan te nemen dat mensen die in een god geloven per definitie achterlijk zijn. Er zitten mensen tussen die ik zeer respecteer. Het gaat me om de manier waarop ze dat uitdragen naar mensen die niet-gelovig zijn.

@Gullik

Ben lezende maar weet niet genoeg om een zinnig commentaar te kunnen geven, zelfs al is de naam stoethaspel…

op 17 05 2008 at 13:27 schreef Kapitein Nemo:

Amen.

op 17 05 2008 at 13:46 schreef Aad Leering:

@ stoethaspel, ik ken ze idd. ook. Ik moet het corrigeren, het is beter de religie tot flauwekul te verklaren dan de aanhangers als achterlijk te bestempelen.

Ben dan ook een beetje erg uit mijn hum vanwege de nieuwe dictatuur die deze week werkelijkheid is geworden in Nederland. Op Godvoordommen omschrijft iemand het heel goed:

"Nee Blas, sinds vandaag werkt het niet meer zo in Nederland: wanneer het gaat om al dan niet vermeende blasfemie is dit voortaan op deze wijze aan te pakken: OM krijgt een klacht van een jihaat-imam, OM bedenkt een strategie, welke bestaat uit intimidatie van het subject, en stelt vervolgens voor de gewraakte uitlatingen in te slikken, van het web te halen, uit de boek- of CD-verkoop te halen, je kunt er zef nog wel een paar noemen, op straffe van het voorbrengen van jouw zaak bij de rechter. Het doet er dan niet meer toe of de rechter tot een veroordeling komt of niet: publiekelijk ben je aan de schandpaal genageld, je anonimiteit is opgeheven en je bent daarmee vogelvrij voor de straatinquisiteurs van de islam. Niemand die dit zichzelf of zijn/haar dierbaren wil aandoen. In feite is hier dus sprake van een vorm van collaboratie van Hirsch Balling en het OM met de islamitische straatinquisitie. Let wel: in deze kwestie hoeft de schuldvraag niet eens meer aan de orde te komen. Dit is vooropgezet met de bedoeling angst en schrik aan te jagen. Dit zal zijn effect niet missen, zo redeneert men. Hirsch Balling zal uitleg moeten geven: natuurlijk doet hij dat met de wet in de hand. Nooit zal hij toegeven dat intimidatie en correctie onder dwang de bedoeling was. Zelfs zal hij het doen voorkomen dat deze “oplossing” de vrije keus was van de verdachte. Het gif doet zijn werk en hij wast zijn handen in de spreekwoordelijke onschuld. Mensen, dit is de eerste stap in de pogrom tegen de vrije gedachte."

op 17 05 2008 at 13:47 schreef Tarak:

Op Fok las ik de volgende reactie op het bouwvakkers"incident":

Nederlanders klagen over moslims in boerka

Islamitische buurtbewoners kregen afgelopen week te horen dat ze geen hoofddoekje mochten dragen. Bouwvakkers die werkzaam zijn bij een groot renovatieproject in Almere hadden geklaagd over de hoofddoekjes die de vrouwen droegen.
De moslima’s, die zich tegenwoordig ook buitenshuis vertonen, kregen het nieuws te horen van hun imam. Volgens één van hen, Fatima , namen ze de mededeling voor kennisgeving aan. ”Je denkt toch niet dat we ons hoofddoekje af doen met al die mannen erbij?” Het hoofddoekje bleef daarom op.

De imam van de plaatselijke moslimgemeenschap, hoort op van de klachten. Een van de moslima’s zegt dat er wel afspraken zijn over correcte kleding, maar dat een korte broek en T-shirt daar ook onder vallen. ”Maar als de bouwvakkers hier serieus last van ondervinden, gaan we kijken hoe we dat oplossen.”

Bron: http://frontpage.fok.nl/nieuws/92439#4795131

op 17 05 2008 at 13:55 schreef Sikbock:

goed stukkie stoethaspel

op 17 05 2008 at 14:03 schreef Ozymandias:

@ Aad Leering

Zeker maakt de islam een fundamenteel onderscheid tussen de gelovigen en de ongelovigen, zoals iedere Arbahamistische godsdienst doet. Worden moslims tot grote haat naar buitenstaanders vanwege hun geloof. Wie in het midden-oosten reist, wordt vaak verrast door de gastvrijheid van de mensen daar.

Dat er hier zoveel kutmarokkaanjes zijn die een hekel hebben aan Nederlanders heeft meer te maken met de idiote denkbeelden die ze op straat van hun vriendjes meekrijgen dan van de islam.

Het punt wat ik wil maken is dat het tegenwoordig gebruikelijk is om alles wat een moslim doet vanuit de islam te verklaren. Vooral als het iets negatiefs is. Kun je je voorstellen dat er problemen in de wereld zijn die een andere oorzaak hebben dan geloof?

@ stoethaspel

Ik ben het met je eens dat mensen niet enkel en alleen aan de hand hun geloof respect mogen verlangen. Zeker niet als ze dit met intimidatie gaan opeisen. Dan gaat het ook helemaal niet meer om respect, dan gaat het om macht.

Maar wat moet je aan met idioten als die vent met die baard die eisen stelt mbt de wijn- en waterglaasjes bij P&W? Ik weet zeker dat als een surinamer te gast was die vanuit een witni geloof dat soort eisen had gesteld, dat ze daar ook rekening mee hadden gehouden.

Dan mag zo iemand zich even speciaal voelen tijdens zo’n uitzending, wat in feite alleen maar een beetje zielig is. Ik kan er verder echt geen bedreiging voor de Nederlandse cultuur in zien.

op 17 05 2008 at 14:16 schreef Han Pasado:

Moet die laatste alinea niet zijn: "(…)Een van de moslima’s zegt dat er wel afspraken zijn over correcte kleding, maar dat een hoofddoekje daar ook onder valt. ”Maar als de bouwvakkers serieus last ondervinden van onze hoofddoekjes, gaan we kijken hoe we dat oplossen.”

op 17 05 2008 at 14:34 schreef Laila:

Sorry maar ik kan het niet met de stelling eens zijn dat Moslims zich boven de wet stellen.
Het stemt mij tevreden dat zij eindelijk de weg hebben weten vinden naar justitie omdat onbenulligheden zo hopelijk niet in lynchpartijen kunnen ontaarden.

Voor de persoon die elders beweerde dat Nekschot door 10 man van zijn bed werd gelicht en dat dit wel heel erg aandoet als de praktijken van de Gestapo. Realiseer je dat het ook heel erg aandoet als praktijken van de NSB als je tegenwoordig bij iedere verdachte samenscholing(in het bijzonder van moslims) al dan niet in privé sfeer simpel weg een speciaal nummer kan bellen. Om ons te behoeden voor terroristische aanslagen…..
Ik wordt ronduit onpasselijk bij dit soort verontwaardigheden.

Van Gogh beledigde iedereen….zonder aanziens des persoon Meneer Uitschot lijkt zijn onverdeelde aandacht met name voor de Moslims gereserveerd te hebben.

Beste mensen ‘apartheid’ is een heus nederlands woord en ik kan me in een andere taal niet zo snel een woord voor de geest halen wat dezelfde betekenis of lading heeft.

op 17 05 2008 at 14:44 schreef Piet:

Dat sommige moslims naar justitie stappen als ze zich beledigd voelen is natuurlijk prima. Dat de beledigers ondertussen nog steeds moeten schuilen voor sommige andere moslims omdat ze moeten vrezen vermoord te worden wordt daar helaas niet minder onacceptabel door.

Om ons tegen dat soort mensen te beschermen is helaas extra wetgeving nodig.

PS: Apropos verheven voelen: Schrijven we tegenwoordig in Nederland ‘moslim’ al met een hoofdletter?

op 17 05 2008 at 14:45 schreef Peter:

Laila, denk nou toch godverdomme eens een keer ná, voordat je weer wat op mijn site braakt.

– Stoet beweert helemaal niet dat moslims zich boven de wet stellen. Leer lezen.

– Er bestaat geen telefoonnummer dat je kunt bellen als vooral moslims samenscholen.

– Nekschot richt zijn pijlen ook op christenen, vrouwen, subsidienegers, journalisten, feministen, ‘progressievelingen’ en nuttige idioten. Je lult maar wat.

– Apartheid is een Afrikaans woord. Maar als het een Nederlands woord was, wat dan nog? Moet dit een argument voorstellen?

Ik word kriegelig van dat voortdurende verongelijkte geëmmer van je. Je slaat de plank voortdurend falikant mis, want je lijkt er alleen maar op uit te zijn anderen tegen te spreken, hoe dan ook. Feiten interesseren je niet, of iets waar is of niet maakt je geen flikker uit. Je beweert gewoon van alles.

Je hebt al menige discussie hier verziekt, met je domme geblaat. Kappen. Of anders.

En laat je aap in zijn kooi.

op 17 05 2008 at 15:03 schreef Peter:

Kijk aan, nu de verschillende christelijke denominaties elkáár de zwarte piet gaan toespelen, wordt het islamdebat écht interessant.

op 17 05 2008 at 15:07 schreef Geus:

En de Rooms Katholieke Kerk blijft weer buiten schot.

Onlangs maakte ik een video, die uitlegd, hoe de Papen de Calvinisten hebben vernietigd.
http://www.youtube.com/watch?v=jv2tRrU4_ws
De namaak Calvinisten heten nu Christenen, zoals Donner en Balkenende dat zijn. Er is geen verschil tussen deze Christenen en Rooms Katholieken. Dit wordt uitgelegd in de informatieve film van 7 minuten.

Het Calvinisme in Nederland is volledig vernietigd. Moslim Gastarbeiders hebben nu paspoorten gekregen van de Rooms Katholieke overheid van Nederland, omdat in de jaren ’60 de papentempeltjes leeg liepen. Dan maar de Arabische variant van het Papisme.

De Islam is vanaf de 10e eeuw gebruikt om Noord Afrikaanse gemeenschappen uit te moorden, die zich weigerden te onderwerpen tot het Rooms Katholicisme. De Kruisvaart tegen de Islam door Maltezer Ridders, Tempeliers, Lions Club, Rotery Club, Fransiscanen enz, wordt gebruikt om legers te mobiliseren om mensen die niet te bekeren zijn tot het Rooms Katholicisme uit te moorden met behulp van Islam.

Tip:
Zoek Jezus en Maria op in de Koran, en je zal zien dat die gehele Islam 100% Rooms Katholiek is. En stop met klagen over de inquisitie, we moeten ons organiseren. Politie is een Rooms Katholiek systeem, dat afstamt van de Hermandad broederschap uit Spanje.

op 17 05 2008 at 15:21 schreef stoethaspel:

@Ozymandias,

Ik geloof juist niet dat een Winti zonder zichzelf onsterfelijk belachelijk te hebben gemaakt een dergelijke eis had kunnen doen, en vervolgens die eis zou hebben zien ingewilligd. Al heel lang zijn dergelijke dingen uit de publieke ruimte verdwenen (Ter illustratie: in Veenendaal bestaat een stichting die zich bezig houdt met vloeken in de openbare ruimte bijvoorbeeld) en dat is maar goed ook. We hebben (meestal) prima omgangsvormen met elkaar in de publieke ruimte. Tot slot, over die glaasjes, dat één persoon dat niet drinken wil, zegt toch niet dat je dat dan een ander af kunt nemen? Dat is de crux, volgens mij. Ik zou niet moeilijk doen als alleen de moslim zijn wijn door water vervangen zag, dat is immers zijn goed recht.

Maar goed, we verschillen van mening, en dat mag gelukkig allemaal nog. Ikzelf denk dat er teveel ‘incidenten’ zijn om niet van een structuur te kunnen spreken.

@Laila

Eerst een plank zoeken, dan misslaan. Beloofd?

@Geus

Is het acceptabel voor je dat ik geen moer van je reactie snap en het daar ook maar even bij laat?

op 17 05 2008 at 15:27 schreef Aad leering:

"Het punt wat ik wil maken is dat het tegenwoordig gebruikelijk is om alles wat een moslim doet vanuit de islam te verklaren. Vooral als het iets negatiefs is. Kun je je voorstellen dat er problemen in de wereld zijn die een andere oorzaak hebben dan geloof?"

Punt gemaakt hoor, maar dat doet niets af aan de strekking van Stoethaspels artikel, en dat gaat over moslims die respect eisen. Dan kan je wel zeggen dat niet alle problemen die moslims veroorzaken door de islam komen, maar dat doet er natuurlijk niet echt toe onder zo’n stukje.

@ Geus, nou vooruit, laten we de koran eens lezen:

5.17. Voorzeker, zij lasteren God die zeggen: "De Messias, zoon van Maria, is zeker God." Zeg: "Wie heeft dan macht tegen God, als Hij de Messias, zoon van Maria en zijn moeder en allen die op aarde zijn, teniet wil doen?" Aan God behoort het koninkrijk der hemelen en der aarde en al wat daartussen is. Hij schept wat Hij wil en God heeft macht over alle dingen.

9.30. En de Joden zeggen: "Ezra is de zoon van God" en de Christenen zeggen: "De Messias is de zoon van God." Dit is, hetgeen zij met hun mond zeggen. Zij spreken de woorden na van degenen die vóór hen ongelovig waren; God’s vloek zij over hen, hoe zijn zij afgekeerd!

10.68. Zij zeggen: "God heeft een zoon tot Zich genomen. Heilig is Hij, Hij is Zichzelf genoeg. Aan Hem behoort wat in de hemelen en op aarde is. Gij hebt hier geen gezag over. Zeg je over God wat gij niet weet? 10.69. Zeg: "Degenen, die over God een leugen verzinnen, zullen niet slagen." 10.70. Zij zullen in deze wereld tijdelijk genieten, daarna zal hun terugkeer tot Ons zijn, dan zullen Wij hen een strenge straf doen ondergaan, omdat zij niet geloofden.

Lijkt mij duidelijk dat de islamitische leer weinig op heeft met het christendom, waarin Jezus als zoon van god juist centraal staat. Natuurlijk is het waar dat ze dezelfde stam hebben, en dat de islam eigenlijk een afsplitsing is van het christendom (De oorzaak daarvan was de onenigheid over de aard van Jezus), met erg veel Joodse invloeden en een beetje van Zoroaster.

"De Kruisvaart tegen de Islam door Maltezer Ridders, Tempeliers, Lions Club, Rotery Club, Fransiscanen enz, wordt gebruikt om legers te mobiliseren om mensen die niet te bekeren zijn tot het Rooms Katholicisme uit te moorden met behulp van Islam." kijk de volgende keer even uit met wat je in je shaggies rolt.

op 17 05 2008 at 15:32 schreef Pieter:

Apartheid.. en ik kan me in een andere taal niet zo snel een woord voor de geest halen…

Vorig jaar op Robben-eiland, voor de beroemde cel, stond een Amerikaan uit Louisiana op vileine wijze te toeteren dat Nederlands kolonialisme van Apartheid een wereld wijd instituut had gemaakt. Ik moest hem natuurlijk wel even wijzen op segregation, Malcolm X en Martin Luther King.

Overigens vindt apartheid, haar angstcultuur en gestapopraktijken haar roots in de Dutch Reformed Church. In haar streven naar het goddelijke gelijk en haar morele suprematie legt de CDA clan
nu ook de angstcultuur van bovenaf op.

op 17 05 2008 at 15:34 schreef Pieter:

Excuses voor mijn keyboard.

op 17 05 2008 at 16:43 schreef philippine:

Is ‘dhimmitude’ niet ook zoiets als apartheid?

op 17 05 2008 at 17:25 schreef DvR:

Aad Leering: Die zielepieten lopen nu weer te klagen over bouwvakkers in een korte broek lees ik op Geenstijl. Dat klinkt niet echt alsof ze vreselijk gediscrimineerd worden, dat riekt eerder naar een ziekelijk drang anderen te conformeren naar jouw bekrompen denkbeelden.

Is dat stiekum ook niet de hele motivatie achter het wetsartikel dat belediging op grond van geloof verbiedt? Ik geloof niet dat iemand zich daadwerkelijk persoonlijk gekrenkt voelt, als hij bijvoorbeeld een cartoon ziet die zijn geloof lijkt te ridiculiseren. Wat er pijn doet, is -voortkomend uit de eigen onzekerheid of jouw God eigenlijk niet gewoon een infantiel imaginair vriendje is- dat de ander weigert jouw spelletje mee te spelen, en dat hij jou in zijn uitlating impliciet confronteert met je eigen stupiditeit. Het is niet dat die cartoonist je een sukkel vindt, maar dat jij jezelf stiekum ook een sukkel vindt, wat pijn doet. Dát steekt.

Wat dat betreft is de islam niet alleen een stuk radicaler, maar ook eerlijker dan die kruiperige christenen. Ongelovigen zijn partypoopers, en hun kop moet eraf – klaar! Christenen, in hun hok teruggeknuppeld door vier eeuwen wetenschap en anderhalve eeuw socialisme, hebben hun utopische ambities tandenknarsend moeten reduceren tot ‘ongelovigen mogen weliswaar bestaan, maar ze moeten wel hun kop houden over ons (bij)geloof’ – en zelfs dát hebben ze veertig jaar geleden in Reve’s ezeltjesproces moeten inleveren. Tot deze week dan. Want blijkbaar zien Balkenende en Hirsch-Ballin zich plezierig gesterkt door de geloofsemancipatie die de islamitische invasie heeft teweeggebracht en die door de socialist nog allerwegen gefaciliteerd wordt; een uitgelezen kans voor het christelijk volksdeel om het verloren terrein terug te winnen, opdat ze weer ongestoord kunnen verpozen in hun ordentelijke, knusse poppenhoek.

op 17 05 2008 at 17:32 schreef Aad Leering:

@ DvR, mee eens met je uistekende reactie. Maar ik denk dat we best wel duidelijk kunnen maken dat islamieten ook niet alles hoeven te zeggen.

"Wat dat betreft is de islam niet alleen een stuk radicaler, maar ook eerlijker dan die kruiperige christenen. Ongelovigen zijn partypoopers, en hun kop moet eraf – klaar!" Tijd om hun bedreigingen en verwensingen eens goed aan de kaak te stellen.

op 17 05 2008 at 17:36 schreef Laila:

Peter chill man!

op 17 05 2008 at 17:46 schreef Laila:

Peter het is en blijft jouw(pyjama) feestje. Dus doe wat je niet laten kunt.
Lang leve de vrijheid van meningsuiting en de gespierde taal die vanaf het scherm afspat maar als het er op aan komt geef jij niet thuis. Toch?

op 17 05 2008 at 18:30 schreef Peter:

Waar de neuk heb je het over, Laila?

op 17 05 2008 at 18:53 schreef Laila:

Peter zal ik een inzameling voor jou houden bij de moskee? Voor de man die dringend van bil moet.
Het is neuk voor en neuk na… weet je wel wat het is? Waar het hart vol van is loopt de mond van over.

op 17 05 2008 at 19:06 schreef Tarak:

@Laila, u leest dingen waar ik gewoon over heen had gelezen, zonder daar ook maar enige conclusie aan te verbinden. Wellicht zegt dat iets over u?

Moet u wellicht maagd blijven tot uw huwelijk met uw neef?

op 17 05 2008 at 19:09 schreef Tarak:

Mijn vraag vloeit uiteraard voort uit warme, peroonlijke belangstelling.

op 17 05 2008 at 19:17 schreef Peter:

Ik wou eigenlijk antwoorden dat het droevig met me gesteld zou zijn als mijn seksuele geluk van de goedgezindheid van moslims zou afhangen, maar ik hou beter mijn mond.

op 17 05 2008 at 19:49 schreef stoethaspel:

@philippine

"Is ‘dhimmitude’ niet ook zoiets als apartheid?"

Bij uitstek. Niet alleen omdat er speciale regels en belastingen voor niet-moslims (dhimmies) bestaan, maar ook omdat er een eis tot respect tonen naar de gelovigen mee verbonden is. Er bestaat als ik me niet vergis islamitische jurisprudentie over, maar de details kan ik zo snel niet vinden. Misschien weet iemand anders hier daar meer van. Overigens zijn (in theorie in elk geval) niet alle regels die met dhimmitude te maken hebben per definitie in het nadeel van de dhimmie.

op 17 05 2008 at 19:51 schreef stoethaspel:

@laila,

Niet om lullig te doen maar je bent toch aan het trollen… En ik vroeg het nog zo vriendelijk, of je eerst de plank wilde zoeken… Nou ja.

"Het is neuk voor en neuk na… weet je wel wat het is? Waar het hart vol van is loopt de mond van over."

Zou het dan niet moeten zijn "waar zijn (Peter’s) hart vol van is daar loopt jouw mond van over"?

op 17 05 2008 at 20:00 schreef Lugtigheid:

daar heeft een vreemdeling mij ook eens voor uitgemaakt, (dhimmies). ik wist toen niet wat het betekende maar nu kan ik zeggen "maar ik hoef niet naar een ander land omdat mijn god niet in voldoende mate voor mij kan zorgen".

op 17 05 2008 at 21:34 schreef Tjerk:

Maar goed… Laila was aan het uitleggen waarom moslims hier in Nederland de lul zijn en niet de ‘baassie’s’.

Je kunt over de uitwerking twisten, maar volgens mij heeft ze hier wel een punt.

op 17 05 2008 at 21:39 schreef stoethaspel:

Misschien kun jij een poging wagen, Tjerk? Waarom zijn moslims ‘de lul’ in Nederland? En waarom meer ‘de lul’ dan anderen?

op 17 05 2008 at 21:52 schreef Laila:

Luister ‘niet om lullig te doen’ zeg gewoon waar het op staat zonder verzachtende en inleidende woorden.

Ik heb elders gezegd dat zodra ik die plank of stok heb ik hem dwars door iemand heen sla en zeker lieden die anderen dood wensen. Als je je ook nu weer aangesproken voelt Trolletje suit yourself.Ik ben het niet die het om de haverklap over neuken heeft waarom zou ik? Ik vind het namelijk een beetje zielig die stortvloed aan krachttermen en stoere woorden.

@Tarak
dat jij zelf een produkt bent van inteelt verklaart waarom je bovenstaande zo stellig zegt,
Even voor de duidelijkheid kortzichtige Tarak ik durf te wedden dat er bij ons in de familie meer nationaliteiten zitten dan bij dat inteeltzooitje van jou.
Spaans,Deens,Portugees,Nederlands,Vietnamees,Zweeds,Turks en Zwitsers en natuurlijk Hollands en voor zover ik weet zitten er geen verre neven tussen.

De Metropool waar ik geboren ben is je neef huwen al decennia lang niet meer in zwang maar in bepaalde afgelegen dorpen en gebieden zal dat ongetwijfeld nog voorkomen.
Helaas maar ik val op oerhollandse mannen en gelukkig voor mij zij ook op mij : )Ik heb alle huwelijkskandidaten afgeslagen en ben uiteindelijk zelf met een heuse kaaskop thuis gekomen.
Uiteraard doe ik dat met als heilig doel zoveel mogelijk mannen te bekeren en dan doen ze maar wat graag.Wordt ook wel taqia genoemt voor het geval je de gratis cursus ‘hoe interpreteer ik de Islam’ op Frontaal gemist hebt.

op 17 05 2008 at 22:10 schreef Tarak:

@Laila
Happerdehaphap U voelt zich nogal aangesproken?
Dank voor uw uitgebreide reactie.
Ik kan u verzekeren dat uw afkomst mij totaal maar dan ook totaal niet interesseert. Ik ergerde mij wel aan uw kinderachtige persoonlijke aanvallen.

op 17 05 2008 at 22:32 schreef Tjerk:

Stoethaspel,

daar heb ik helemaal geen zin in. Ik kan die discussie namelijk al bij voorbaat voor je uittekenen. Dan leg ik uit dat het toch echt wel zo is dat moslims in Nederland de lul zijn en vervolgens ga jij uitleggen waarom dat terecht is, waarom zij dat aan zichzelf te danken hebben, en waarom het allemaal wel meevalt.

op 18 05 2008 at 01:40 schreef Aad Leering:

De protesten van de islamieten hebben wel meer effect dan die van de christenen destijds, dat staat voor mij vast.Zo zijn kwetsende fotoos niet in een museum terecht gekomen, is een toneelstuk niet door gegaan, maakt een kritische cineast geen films meer, komt er bij Pen W geen alcohol op tafel als er een imam zit, enz. Soms hoeven ze zelfs niet te protesteren, en springen niet moslims vrijwillig voor de islamitische zieltjes in de bres.

Neem dan die christenen, met papiertjes in de regen staan terwijl Madonna evengoed pontificaal aan een kruis hangt. Of was het Adje ? In ieder geval, dat zou islamieten nooit overkomen lijkt me, dat zij in de regen staan te protesteren terwijl binnen Mohammed of Allah onderdeel van een show zijn.

op 18 05 2008 at 06:42 schreef Mark:

Goed geschreven! Heerlijk als iemand "het gewoon zegt".

op 18 05 2008 at 08:32 schreef Laila:

@Tarak…..het is een vrij land.
Steek dat ‘u’ diep weg op een plek waar het zonlicht niet bij kan.
Wij hebben elkaar al eerder ‘ontmoet’
Als jij het hebt over neven waar ik de maagdelijkheid voor moet bewaren en met achterlijke aannames aankomt,wat natuurlijk te wijten is aan inteelt,dan ben ik ineens kinderachtig?

@Aad en Stoethaspel,dit verongelijkte gejammer riekt wel heel erg naar ordinaire jaloezie.
Bang dat de moslims de bescherming gaan genieten die enkel voorbehouden was aan alles wat ook maar een beetje joods was?
We leven nu eenmaal in een tijd waar vooral juist gebruik(manipulatie) van media het al dan niet slagen van een protest of het beïnvloeden van de publieke opinie bepaalt.
Nu de moslims eindelijk de gangbare en overigens zeer gewenste procedure,langs justitiële weg en via de media, aandacht vragen voor hun ongenoegen is het Goddomme weer niet goed.

Dit hypocriete gedrag en smerige tegenstellingen is waarom ik het zo hartstochtelijk opneem voor de moslims zonder zelf moslim te zijn.
Het hele hoogdravende gezeik omtrent integratie, lange tijd een paradepaardje van een aantal politici,is ook één grote luchtbel gebleken, zijn er eindelijk een paar allochtonen doorgedrongen tot de hoogste regionen en vervullen zij eindelijk de felbegeerde bestuursfuncties ( het toppunt van integratie lijkt me) wordt er gezegd dat het wel wolven in schaapskleren zijn.
Dit is allemaal eerder gebeurd toen de moslims en de joden steeds belangrijkere functies gingen bekleden en zolang zij ter dienste stonden van de Spanjaarden werden zij gedoogd maar toen hun macht en invloed steeds groter werd werden zij gedwongen zich te bekeren (ze mochten geen openbare ambten meer vervullen of hun oude rituelen uitoefenen en anders werden zij uitgeroeid dankzij de niets of niemand ontziende christelijke Ferdinand de Heilige(christenen met papiertjes in de hand?)
Ik vind het ronduit kwaadaardig en stuitend dat er steeds maar weer opnieuw voorwaarden worden gesteld aan met name allochtone moslims, zodra men bereid is zich hier aan te houden worden er nieuwe grenzen gesteld, getuige de 2 paspoorten kwestie.
Men mag slechts bepaalde posities bekleden als men zich herhaaldelijk openlijk blijft uitspreken tegen allerlei misstanden hier en elders in de wereld.Bij ieder ander politicus wordt inmenging in andere zaken niet diplomatiek bevonden maar de loyaliteit van de moslims dient luid publiekelijk uitgesproken te worden door desbetreffende persoon.
Maak jullie borst en borsten maar nat…je kan de ontwikkelingen met geen mogelijkheid tegen houden helaas is de wijze waarop er nu moslampje gepest wordt bepalend voor het verloop.Omdat bepaalde lieden het onverteerbaar vinden dat deze moslims, deze voormalige putjesscheppers en fabrieks arbeiders ondanks erbarmelijke omstandigheden zich hebben kunnen ontwikkelen terwijl zij niet verder zijn gekomen.
Onderdrukking zorgt altijd voor een sterk volk al zou je het letterlijk proberen uit te roeien het geheugen van het aangedane onrecht zet zich in de genen voort net als bij de joden.Zie wat er van komt : )

Het vervult mij met trots als ik uitga en ik zie dat b.v. Marokkanen steeds vaker het gezicht bepalen van trendy gelegenheden en representatieve functies vervullen,wat een charme en wat een schoonheid!
Ik hou van de joden omdat zij als geen ander weten wat onderdrukking is en kansen bieden aan Marokkanen omdat ze weten dat het een win-win situatie is en omdat ze van mooie mensen houden…ach ja wie niet?

op 18 05 2008 at 08:34 schreef Laila:

Moslampje moet uiteraard moslimpje zijn.

op 18 05 2008 at 09:37 schreef Loor:

Omdat bepaalde lieden het onverteerbaar vinden dat deze moslims, deze voormalige putjesscheppers en fabrieks arbeiders ondanks erbarmelijke omstandigheden zich hebben kunnen ontwikkelen terwijl zij niet verder zijn gekomen.
Onderdrukking zorgt altijd voor een sterk volk al zou je het letterlijk proberen uit te roeien het geheugen van het aangedane onrecht zet zich in de genen voort net als bij de joden.Zie wat er van komt : )

Grote god, wat een heerlijke delusional dijenkletser, die Laila. En er dan nog een knipoog achter zetten ook. En nee, Tjerk, ik heb geen argumenten en ik ga ook niet inhoudelijk reageren.

op 18 05 2008 at 10:24 schreef Peter:

Hoezo zijn moslims ‘de lul’ in Nederland, Tjerk?

op 18 05 2008 at 11:51 schreef Laila:

@Druiloor, lelijkerd moet jij niet weer eens nodig van bed verwisselen.
Of weer iemand betrappen die de hand aan zich zelf slaat omdat hij bij jou niet aan zijn trekken komt…. en dan met een pruillip vertellen dat hij jou ook wakker hadden kunnen maken.
Als jij al vindt dat andermans persoonlijk genot jou toekomt laat staan wat jij wel niet vindt van andermans verworven successen en pleziertjes.Grow up!

Het was geen knipoog maar een vette grijns.
Dit ; ) is een knipoog.
Naar jou trek ik een lang gezicht : ]

op 18 05 2008 at 11:51 schreef Paco:

k moet echt eens werk gaan maken van een disclaimer op deze site: ‘Reacties komen geheel voor rekening van degene die ze plaatst en dat de hoofdredacteur terughoudend is met het verwijderen ervan, wil niet zeggen dat-ie het eens is met de blakende nonsens die sommige imbecielen hier menen te moeten uitkramen’.

Peter, wordt je ook al bang?? indekken??

Zoals je weet lopen er meer buiten als dat er binnen zitten.

op 18 05 2008 at 11:59 schreef Loor:

@Druiloor, lelijkerd moet jij niet weer eens nodig van bed verwisselen.

Laila, wat een eer dat je mijn stukken met zoveel aandacht leest en zo meesterlijk analytisch weet samen te vatten.

op 18 05 2008 at 12:03 schreef Hafid:

Peter,

Is het nu niet het moment om de Frontaal Naakt Award aan Hans Teeuwen te overhandigen? Volgens mij staat hij te trappelen. Hup, vlug naar de rommelmarkt enfilmen die overhandiging. Is het openbaar? Mogen belangstellenden ook komen?

op 18 05 2008 at 12:08 schreef Hafid:

Laila,

Goed, het is een beschimping en al te gemakkelijke, maar de werkelijkheid mag geen onrecht aangedaan worden: Loor is verre van lelijk, ze is een andoel (geen Arabisch woord).

op 18 05 2008 at 12:09 schreef Laila:

Loor wat laat jij je kennen je noemt vaak Tjerk en Laila in een adem…heeft hij jou zo diep gekwetst? Voel je je door hem afgewezen door zijn lofzang op moslima’s met hoofddoekjes op?
Tjerk zeg in godsnaam dat je Loor wel een beetje lief vindt en geef haar af en toe een aai over haar bol.Jij bent de aanleiding van haar onverholen haat jegens mij.
Over Jack Russels gesproken…..

op 18 05 2008 at 12:19 schreef Loor:

Hafid, ik zat net je brief aan Komrij te lezen in een bijlage van NRC. En ik word nu wel heel nieuwsgierig naar de betekenis van het woord ‘andoel’.

op 18 05 2008 at 12:21 schreef Laila:

Hafid het is maar hoe je lelijkerd ziet ik doelde op lelijk gedrag. Wel lief dat je het voor haar opneemt stel je voor dat men er van overtuigd zou raken dat ze werkelijk lelijk is.
Beauty is in the eye of the beholder en in het land der blinden is eenoog koning Hafid.

Ik weet het alle aanwezige vrouwen zijn woest aantrekkelijk ik niet ik heb schoenmaat 43 ,een snor die maar niet op wil laseren en een androgyn uiterlijk.Kortom mooi van ver en verre van mooi.

Vooralsnog zie ik haar als Ghoela….wel een arabisch woord.

op 18 05 2008 at 12:25 schreef Hafid:

Ha, Laila, je zult toch enige moeite moeten doen. Ik heb ook lang gezocht en veel gelezen om een Nederlands equivalent te vinden voor het Arabische ghaaniyah (de klassieke denotatie, niet de moderne, welteverstaan).

op 18 05 2008 at 12:26 schreef Hafid:

Laila,

Dus jij bent niet de Laila die mij in de regen aanhield om mij te begroeten toen ik met mijn kind huiswaarts toog? Of kokketeer je nu?

op 18 05 2008 at 12:28 schreef Peter:

Hafid, je hebt gelijk. Ik ga ‘m snel bellen. Wil jij de prijs niet uitreiken?

op 18 05 2008 at 12:28 schreef Hafid:

Beauty in the eye of the beholder…Versleten concept. Wérkelijke schoonheid vormt het oog.

op 18 05 2008 at 12:30 schreef Hafid:

Peter,

Moi? Jij was de jury en jij hebt de prijs ingesteld, waarom doe je het niet zelf? Cameraschuw? Ik vind dat jij het moet doen en dan laat jhe Lagonda filmen – ik heb zo het idee dat hij hij wel kan filmen en kan ik hem meteen ontmoeten voor het een en ander.

op 18 05 2008 at 12:31 schreef Peter:

Hafid het is maar hoe je lelijkerd ziet ik doelde op lelijk gedrag.

Maar jouw eigen gedrag, Laila, vind je dat zo mooi? Hoofdredacteuren van populaire multiculturele, fundamentalistisch-secularistische webmagazines bedreigen met geweld? Is dat mooi? Hebben ze daar ook een Arabisch woord voor, voor dergelijk Toklimgedrag?

op 18 05 2008 at 12:32 schreef Peter:

Ontzettend cameraschuw, Hafid. Ik wil er zelf naar kunnen kijken, en dat kan ik niet als ik er zelf opsta.

op 18 05 2008 at 12:35 schreef Hafid:

Denk je dat ik graag naar melzef kijk? En als er camera’s in de buurt zijn, schijn ik te gaan stotteren en zonder inname dronken te worden (is wel leker goedkoop). Het is vele malen erger dan mijn eigen stem horen. Dan laat je Loor de award uitreiken – zal Hans zeker niet erg vinden.

op 18 05 2008 at 12:39 schreef Ben Dover:

Over "apartheid gesproken" welke minderheid in dit land wil nou eigenlijk,aparte scholen,aparte kleding,apart eten, aparte doktoren voor hun vrouwen,apart zwemles voor hun dochters,aparte bejaardenhuizen voor hun ouderen, enz enz.
Geert Wilders is de man die vecht tegen deze "apartheid" en in dat licht gezien is Wilders de "Nelson Mandela" van de lage landen.

op 18 05 2008 at 12:41 schreef Hosseyn:

Een snor is niet erg, Laila, mits op de juiste plaats.

op 18 05 2008 at 12:42 schreef Peter:

Hassnae gaat het doen. Ze heeft er ook al contact over met Teeuwen gehad. Ik verheug me al op de reactie van Judas.

op 18 05 2008 at 12:48 schreef Hafid:

Heeft Hassnae wel toestemming van de familie? Mij is niks gevraagd. Ik word ook overal buitengehouden bij belangrijke familiekwesties.
Oké, wanneer is de uitreiking? Wordt de plaats van uitreiking hier bekendgemaakt of krijgen we een persoonlijke uitnodiging? Zijn er beveiliginsmaatregelen? Worden de lui van maroc.nl ook uitgenodigd, aangezien zij gretig gebruikmaken van het vrije woord? Beloof me dat er geen muntthee en baklava worden geserveerd!

op 18 05 2008 at 12:51 schreef hassnae:

Ho, mams baklava is de allerlekkerste! Vooral die met pistaches, hmmmmm.

En jij mist altijd de familievergaderingen, dus dan krijg je dat, hè.

op 18 05 2008 at 12:53 schreef Hafid:

De aparte bejaardentehuizen vind ik altijd frappant: moslims geven er hoog van op dat zij hun ouders niet wegstoppen, maar zelf verzorgen (‘Bejaardentehuizen zijn voor ons ondenkbaar,’ hoorde ik een op de tv zeggen) – bejaardentehuizen druisen tegen de hechte islamitische familiebanden in, maar opeens moeten er islamitische bejaardentehuizen komen.

op 18 05 2008 at 13:00 schreef Hafid:

Peter,

Zal ik het lied van Hans in het Arabisch vertalen? Dan laten we Hind het coveren (zij staat toch onderaan in de polls van het Eurovisie Songfestival, ze zal zich wel rot vervelen) en hopelijk schalt het lied binnenkort uit elke minaret in deze bonte stad.Suhayb Salaam mag het eerste exemplaar van de single in ontvangst nemen.

op 18 05 2008 at 13:03 schreef Peter:

Nou graag, Hafid! Jij hebt Hinds telefoonnummer, begijp ik?

op 18 05 2008 at 13:08 schreef Hafid:

Nee, Peter, haar tel nr heb ik niet. Ik dacht jij een rolodesk had vol met nummers van beroemde mensen en hinde-ogige Arabische ‘schoonheden'(want in het oog van de toeschouwer).

Afgesproken, de tekst zal ik vertalen en dan zetten we de vertaling op deze site en delen we hem geprint uit tijdens de FN Award uitreiking.

op 18 05 2008 at 13:10 schreef Hafid:

‘hem’ is ‘haar’ natuurlijk, want vertaling is vrouwelijk. Geeft het iets pikants.

op 18 05 2008 at 13:18 schreef Peter:

Ik zal ‘m ook naar Al Jazeera sturen.

op 18 05 2008 at 13:21 schreef Peter:

Ooit nog een reactie gehad op die rap, die je voor Ali B. hebt geschreven?

op 18 05 2008 at 13:23 schreef Hafid:

Nee, ik denk dat het mailadres niet klopte. Ik had de tekst niet gemaild (copyright, weet je), maar alleen gepolst of er interesse was. De tekst heb ik nog steeds en die is gebaseerd op een waar gebeurd incident in de Efteling. Heeft Ali B nu niet een tv programma?

op 18 05 2008 at 14:19 schreef Laila:

Nou nou Peter…..je weet zeker van de prins geen kwaad.

Op seksisme en herhaaldelijke botheid reageer ik altijd met iets wat in de praktijk zeer effectief is gebleken namelijk dreigen met geweld.
Het lukt bij mannen van 2 meter lang,4 of 5 etterige marokkaantjes of white tokkie´s trash laat staan bij bange wezels. Ooit heb ik de ijdele hoop gehad nader te komen tot anderen maar nu ik ben gaan inzien dat sommigen ronduit kwaadaardig zijn weiger ik zelfs aardig gevonden te worden laat staan dat ik pretendeer aardig te zijn.
Ik ga niet op mijn hoofd staan om anderen van mijn goede bedoelingen te overtuigen.Dat mogen zij zelf doen door zich in allerlei misselijkmakende bochten te wringen.

op 18 05 2008 at 14:22 schreef Laila:

Hosseyn in dat geval heb ik er 2!

op 18 05 2008 at 15:42 schreef Peter:

Dreigen met geweld, Laila, heel goed. Je moet je cultuur nooit verloochenen.

Hafid, ik zou niet weten of Ali B. een eigen TV-programma heeft, maar het zal wel. Hij is er middelmatig en ongevaarlijk genoeg voor.

op 18 05 2008 at 16:36 schreef Tjerk:

Waaruit blijkt dat moslims de lul zijn?

Uit het feit dat een moslim niets kan doen of zeggen zonder met wantrouwen en minachting bejegend te worden.

Bemoeit een moslim zich met z’n eigen zaken, dan heet het dat ‘ie zich afkeert van de samenleving; zet ‘ie zich actief in voor de politiek, dan heet het dat ‘ie uit is op islamisering.

Daarbij maakt het niet uit of iemand de religie wil gebruiken om fatsoenlijke burgers van ontspoorde jongeren te maken (Marcouch) of een striktere scheiding tussen kerk en staat voorstaat (Aboutaleb).

Als je moslim bent, is het ineens een probleem dat je een buitenlands paspoort hebt (Aboutaleb) of een buitenlandse parnter huwt (Albayrak). Dat is wanneer je een moslim bent en alleen wanneer je een moslim bent een kwestie van loyaliteit. Wilders (zelfs gehuwd met een Hongaarse) is er duidelijk in: hij wil geen moslims in het kabinet.

Schrijf je als moslim luchtige verhaaltjes, dan wordt je afgerekend op een imaginaire invasie door de islamitische vijfde kolonne. Zelfs een restaurantkritiek is als je moslim bent niet ‘zomaar’ een restaurantkritiek, maar een nauw verholen aanval op de blanke man.

Wie dat tracht te nuanceren, moslims een podium geeft of bij dit soort mechanismen de vinger legt, wordt zelfislamiseerder, useful idiot of linkse landverrader gediskwalificeerd.

Bovenstaand stuk van Stoethaspel is ook zo’n mooi voorbeeld van de omkering van de realiteit: In werkelijkheid zitten moslims aan de onderkant van de samenleving, ondervinden ze economische uitsluiting en hebben ze nauwelijks eigen politieke invloed of eigen representatie in de media; maar volgens dit stuk wordt de blanke man in dit land onderdrukt door een moslimelite, tegen wie wij binnenkort ‘baassie’ moeten zeggen, zoals eens de zwarten tegen de blanke bevolking in Zuid-Afrika.

Get the fuck out of here. Wat een onzin.

Zoals een Afro-Amerikaanse stand-up comedian zei: "Ik ben zo blij met 9-11. Arabs are the new niggers now!"

op 18 05 2008 at 17:07 schreef Ernst:

Tjerk,

het probleem met een dubbele nationaliteit van bewindslieden is dat zij aan meerdere (en ic helaas niet westerse) rechtssystemen zijn onderworpen, daar helpt geen lieve moedertje noch een eed of belofte aan. Net zo min als een belofte mij zou ontslaan van onderhorigheid aan het Nederlands systeem, met het al dan niet zijn van moslim heeft dit alles niets te maken.

Punt aangaande moslims is wel dat, als ze in de media optreden, dit vaak met het moslim-zijn te maken heeft. Zouden we wat meer normale moslims zien in de media, die bijvoorbeeld over kernenergie, filosofie, kinderopvang en de verwerpelijkheid van de kabinetten Balekenende spreken, dan zou al een heel ander beeld ontstaan. Helaas dus.

En voor het geval je nu denkt dat ik moslims alleen uit de media ken, dat is niet het geval, ik ben werkgever van menigeen geweest (en ook in die gevallen helaas, kwamen er vroeger of later problemen vanwege de islam).

En inderdaad, in werkelijkheid zitten moslims meer dan gemiddeld aan de onderkant van de samenleving, maar dat is toch echt niet de schuld van de samenleving. Aan de scholing van achterstandskinderen wordt veel meer geld en energie besteed bijvoorbeeld, dan aan die van kinderen die wel hun best willen doen op school en die ouders hebben die hen daarbij steunen. Kijk bijvoorbeeld eens naar Chinese kinderen, die gaan gemiddeld vaker naar het gymnasium dan de kinderen van welke andere groep dan ook. Heeft met arbeidsethos en een ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit te maken.

De ongekend lage positieve bijdrage aan de samenleving (alweer, we hebben het over gropesgemiddelden) wordt vervolgens extra onaantrekkelijk gemaakt (gemaakt, ja!) door het vreselijk zeuren over de eigen positie en de achterhaalde standpunten waarvoor repsect wordt geeist. Kortom, men gedraagt zich een beetje als de blanken in Zuidafrika, zonder echter tegelijkertijd economisch en sociaal ook maar een kikker van de kant af te kunnen of willen duwen.

En helaas, daar krijgen niet-moslims dus genoeg van.
En als dan de christenhonden met gebruik making van de met agressie en respecteising en de truk van het ‘ik voel me beledigd’ ook nog eens respect gaan eisen en onze rechtstaat verkrachten, ja, dan is het met de symphatie wel gedaan.

op 18 05 2008 at 17:08 schreef Peter:

Tjerk, wat een onzin. Omdat er mensen zijn die moslims altjd en eeuwig wantrouwen, wil dat niet zeggen dat moslims altijd en eeuwig de lul zijn. Er zijn mensen die mij nooit het voordeel van de twijfel gunnen, daarmee ben ik niet steeds ‘de lul’.

Een beetje empathie met de medemens is nooit weg, maar jij gaat altijd zover dat het belachelijk wordt. Als je eenmaal een groep slachtoffers ziet, dan zullen het slachtoffers zijn ook, lelieblank, weerloze speelballen van het lot en van de boze blanke man.

Je bent gewoon een omgekeerde Wilders. Waar Wilders uitsluitend gevaarlijke moslims ziet, zie jij uitluitend gediscrimineerde moslims. En alles is de schuld van een ander: dat moslims aan de onderkant van de samenleving zitten (behalve die gehoofddoekte moslima bij jou op het werk dan, en de moslims die deze week in Vrij Nederland worden geïnterviewd over hun werk in de advocatuur, en mijn collega’s bij de NIO, en Hassnae, en de moslims die ik zie op de VU en ga maar door) komt natuurlijk niet doordat nogal wat ouders kennelijk geen moer geïnteresseerd zijn in de toekomst van hun kinderen, die zelf ook liever de buurt onveilig maken dan dat ze blokken voor hun VMBO-diploma.

Nee, het komt omdat de boze blanke man ze discrimineert door ze uit te sluiten. De vieze racist wil niet eens mensen in dienst nemen die geen foutloze sollicitatiebrief kunnen schrijven, wier cv nou niet echt indrukwekkend te noemen is en van wie hij wéét dat ze hem alleen maar geld gaan kosten omdat ze straks gaan eisen dat er halalvoedsel wordt geserveerd in de kantine, dat er een aparte gebedsruimte moet komen en dat er ingewikkeld moet worden gedaan met werkroosters in verband met islamitische feestdagen.

Als je zegt dat moslims nauwelijks politieke invloed hebben, weet ik dat je echt totaal de weg kwijt bent. Er zijn 600.000 of 700.000 moslims in Nederland tegenover – wat was het ook weer – 16 miljoen niet-moslims. Dat is een kleine minderheid. Toch wordt er geen feestdag meer gehouden die niet op een of andere manier in het teken van die moslimminderheid staat. Er wordt kunst van de muur gehaald om moslims niet boos te maken, er worden oraties en wetenschappelijke onderzoeken gecensureerd om moslims niet voor het hoofd te stoten, er is een parlementslid het land uitgetreiterd om het moslims naar de zin te maken.

En nu is er dus een cartoonist gearresteerd om het moslims naar de zin te maken.

Moslims mogen aanzetten tot haat, daar krijgen ze zelfs een podium voor in de mainstream media. Niemand die erover peinst om ze te arresteren en te vervolgen. Maar grappen over moslims mogen niet. Dat is strafbaar.

Moslims mogen meer dan niet-moslims. Daar is geen speld tussen te krijgen. Ze hebben meer rechten, minder plichten en meer rechtsbescherming.

Dat is apartheid. Simpel zat.

op 18 05 2008 at 17:32 schreef Sabian:

Peter spijker kop.

heerlijk, geen speld tussen te krijgen.

op 18 05 2008 at 18:23 schreef stoethaspel:

@Tjerk

Ik heb slechts één aanvulling nog op de uitstekende verwoordingen van zowel Ernst als Peter…

Als je goed gelezen had dan zou je hebben begrepen dat het me niet gaat om ‘de blanke man’ die het onderspit zou delven. Het gaat om de hele niet-moslim gemeenschap die wordt gegijzeld, blanken, niet-blanken, whatever. Dat jij het tot een karikatuur wilt maken van wit versus niet-wit zegt heel veel over jou. Temeer daar ik zorgvuldig mijn woorden gekozen heb. Is dat valsheid van je, dat je dat zo graag in mijn woorden lezen wilt?

op 18 05 2008 at 18:53 schreef dewanand:

fout. hele islam is apartheid. In alle islamitische landen is er extreme genderapartheid en vrouwen hebben altijd een lagere status dan moslimmannen. De allerlaagste status in de islamitische apartheidsstaat heeft de hindoevrouw, en na haar volgt de neger.

islam is een heel racistisch geloof. Waarom trouwen moslims binnen hun familie. Gewoon vanwege hun eigen apartheidsdenken. Andere moslim kasten zijn lager, dus neuken moet alleen met de eigen familie. Zo ver gaat het apartheidsdenken in islam. Echt vreselijk, dit is geen geloof meer, dit is waanzin.

Uit solidariteit met Gregorius Nekschot publiceer ik komende week een discriminerende tekst voor blanken en roep iedereen op om aangifte te doen van discriminatie van het blanke ras.

Hou Holland blank zou ik zeggen, want al die zwarten, kleurlingen, allochtonen en allahtonen zijn gewoon gespuis en horen hier echt niet thuis. Nog erger, zij voelen zich ook niet thuis hier, dus waarom blijven zij dan hier parasiteren?

Dewanand
Kritisch Podium Dewanand

op 18 05 2008 at 18:57 schreef Ernst:

Het merendeel van de moslims is blank, althans in Nederland. Racisme wordt voor mij -ook blank- zo wat moeilijk om te hebben aangaande moslims, hetgeen een diepgaande (aan mijn diepste wezen rakende) afkeer van het gedachtengoed van de islam overigens niet verhindert.

op 18 05 2008 at 19:00 schreef Ernst:

En ter vermijding van misverstanden, een dergelijk, diepe afkeer heb ik ook van het christendom en alle andere religies. Typisch door mannen verzonnen sprookjes om vrouwen onder de duim te houden, echt allemaal. Als vrouw moet ik daar natuurlijk weinig van hebben, en ik denk dat als het andersom was, mannen moeten bedekt en onderworpen door het leven, hun maagdelijkheid bewaren en altijd beschikbaar zijn voor hun vrouw, dat ik dat gedachtengoed ook zou afwijzen. Misschien niet zo van harte als nu, maar toch.

op 18 05 2008 at 19:17 schreef Hafid:

Peter,

Goed te lezen dat je weer in vorm bent, Peter. Bravo.

Zelf tijdens de gesubsidieerde reis naar Auschwistz voor de strenge moslims (hoeveel vrouwen zouden erbij zitten?) uit Slotervaart moest er nog vermeld worden dat er rekening zou worden gehouden met de reiligieuze plichten van de reizigers.
Je vraagt je af hoe moslims in islamitische reizen. Ook om de zoveel tijd stoppen om te bidden?

op 18 05 2008 at 19:20 schreef Hafid:

Trouwens, dat dreigement met een map vol cartoons die je zonder twijfel zou gebruiken: was je toen al op de hoogte van de arrestatie van Gregorius of zijn je woorden profetisch gebleken?

op 18 05 2008 at 19:27 schreef stoethaspel:

@Dewanand

Fout?
Misschien was het je nog niet opgevallen, maar de inhoud van de Islam is bewust in deze discussie buiten beschouwing gebleven en ook niet van belang voor het punt dat hier gemaakt wordt.

op 18 05 2008 at 19:46 schreef Peter:

Als je op de linkt klikt bij dat citaat, kom je bij het stuk dat ik drie jaar geleden heb geschreven naar aanleiding van onder andere de Deense cartoon-affaire.
Toen was het al duidelijk dat niets een moslim zo bang maakt als een lullig tekeningetje.

op 18 05 2008 at 19:56 schreef Laila:

Tjerk ik ben zo goed geïntegreerd dat ik net zo houterig ben geworden als jij en daarom met een cursus buikdansen ben begonnen maar als ik wat minder houterig ben ga ik voor jou dansen. Het kan alleen nog wel even duren.

op 18 05 2008 at 19:59 schreef Tjerk:

Ik waardeer je intentie Laila, maar werkelijk, je helpt me niet met die opmerking.

Nu zal ik het verwijt krijgen dat ik mijn land en de democratie uitlever aan de vijfde kolonne in ruil voor een buikdansje.

op 18 05 2008 at 20:00 schreef Laila:

Tenminste als je er niets op tegen hebt dat ik grote voeten, een behaarde bovenlip heb en zo lelijk ben als de nacht maar wel lange zwarte haren en bruine ogen omgeven door wapperende wimpers.

op 18 05 2008 at 20:03 schreef Laila:

Ik mag het niet altijd even eens met je zijn maar jij hebt heel goed verwoordt waar ik aan refereer.
Anderen mogen wel zeggen dat iemand de spijker op zijn kop slaat….of dat een reageerder iets uitmuntend heeft verwoord dus waarom ik niet?

op 18 05 2008 at 20:04 schreef Laila:

Hemeltje lief, verwoordt is zonder ‘t’ aan het eind.

op 18 05 2008 at 20:21 schreef Hafid:

Laila,

Grote voeten, behaarde bovenlip, lelijk als de nacht, oké, maar ‘wapperende wimpers’? Dat lijkt mij eng: wimpers die uit zichzelf wapperen. Afzonderlijk of in het gelid? Of is het gezichtsbedrog omdat je uitzonderlijk snel knippert met je ogen?

op 18 05 2008 at 20:31 schreef Sabian:

@ Tjerk,

in alle oprechtheid wil ik graag weten wat je vindt van het betoog van Peter. Je kan ontzettend goed neerzetten hoe je zaken ziet, onderbouwd en helder. De laatste die je zal verwijten de democratie uit te leveren aan de "5e colonne" is onze webhost/webmaster/webboksbal…dus daar kom je niet mee weg.

op 18 05 2008 at 20:44 schreef Laila:

Hadid

-Je had het eerder over een versleten gezegde maar het ultieme bewijs dat het helemaal niet versleten is is dat ouders van pasgeboren wurmen ,die soms schrikbarend lelijk kunnen zijn, altijd zullen zeggen dat hun kind het allermooiste is wat ze ooit hebben gezien. Als je de blik in hun ogen ziet dan weet je dat dit gemeend is.

-Wat de wapperende wimpers betreft; ze wapperen wel degelijk vanwege de grote snelheid waarmee dit gepaard gaat.Het lijken wel de vleugels van een kolibrie.

Aan Peter de vraag ;ondervind jij ook hinder in het dagelijkse leven doordat jou niet het voordeel van de twijfel wordt gegund?

op 18 05 2008 at 20:50 schreef Aad Leering:

@ Laila, wat fijn dat je het zo opneemt voor de moslims. Ze zullen wel blij zijn met zo’n vriendin.

"Aad en Stoethaspel,dit verongelijkte gejammer riekt wel heel erg naar ordinaire jaloezie.
Bang dat de moslims de bescherming gaan genieten die enkel voorbehouden was aan alles wat ook maar een beetje joods was?"

Ja daar ben ik wel jaloers op. Als atheïst wil ik graag gelijke rechten, het geloven in religieuze wanen zou geen pre moeten zijn, maar juist een extra argument om mensen in de gaten te houden. Door joden wordt overigens nooit beledigd, en mij is ook niet bekend dat ze net zo gewelddadig zijn als gelovige moslims.

"Nu de moslims eindelijk de gangbare en overigens zeer gewenste procedure,langs justitiële weg en via de media, aandacht vragen voor hun ongenoegen is het Goddomme weer niet goed.

Ik vind het best dat die schel van de Ven een klacht indient. Maar dat hij zo op zijn wenken wordt bediend, terwijl de haatbaarden nog vrij rondlopen laat zien dat er verschillende kastes zijn.

"Dit hypocriete gedrag en smerige tegenstellingen is waarom ik het zo hartstochtelijk opneem voor de moslims zonder zelf moslim te zijn."

De smerige tegenstellingen ? Heb je het over de slechtere sociale positie van de analfabeten, de crimineeltjes en de mensen die maar één boek willen lezen ? Wees eens duidelijker.

"Het hele hoogdravende gezeik omtrent integratie, lange tijd een paradepaardje van een aantal politici,is ook één grote luchtbel gebleken, zijn er eindelijk een paar allochtonen doorgedrongen tot de hoogste regionen en vervullen zij eindelijk de felbegeerde bestuursfuncties ( het toppunt van integratie lijkt me) wordt er gezegd dat het wel wolven in schaapskleren zijn."

Waar schrijft Stoethaspel dit dan ? Wie bekritiseer je nu eigenlijk ?

"Dit is allemaal eerder gebeurd toen de moslims en de joden steeds belangrijkere functies gingen bekleden en zolang zij ter dienste stonden van de Spanjaarden werden zij gedoogd maar toen hun macht en invloed steeds groter werd werden zij gedwongen zich te bekeren (ze mochten geen openbare ambten meer vervullen of hun oude rituelen uitoefenen en anders werden zij uitgeroeid dankzij de niets of niemand ontziende christelijke Ferdinand de Heilige(christenen met papiertjes in de hand?)"

kan ik er wat aan doen ?

"Ik vind het ronduit kwaadaardig en stuitend dat er steeds maar weer opnieuw voorwaarden worden gesteld aan met name allochtone moslims, zodra men bereid is zich hier aan te houden worden er nieuwe grenzen gesteld, getuige de 2 paspoorten kwestie."

Dus vanaf nu geen nieuwe kritiek meer, want dat is stuitend en kwaadaardig. Tsjeeses wat een laag niveau.

"Men mag slechts bepaalde posities bekleden als men zich herhaaldelijk openlijk blijft uitspreken tegen allerlei misstanden hier en elders in de wereld.Bij ieder ander politicus wordt inmenging in andere zaken niet diplomatiek bevonden maar de loyaliteit van de moslims dient luid publiekelijk uitgesproken te worden door desbetreffende persoon."

Vind je ?

"Maak jullie borst en borsten maar nat…je kan de ontwikkelingen met geen mogelijkheid tegen houden helaas is de wijze waarop er nu moslampje gepest wordt bepalend voor het verloop.Omdat bepaalde lieden het onverteerbaar vinden dat deze moslims, deze voormalige putjesscheppers en fabrieks arbeiders ondanks erbarmelijke omstandigheden zich hebben kunnen ontwikkelen terwijl zij niet verder zijn gekomen.
Onderdrukking zorgt altijd voor een sterk volk al zou je het letterlijk proberen uit te roeien het geheugen van het aangedane onrecht zet zich in de genen voort net als bij de joden.Zie wat er van komt : )"

Het wachten is op de stroom islamitische nobelprijswinnaars.

"Het vervult mij met trots als ik uitga en ik zie dat b.v. Marokkanen steeds vaker het gezicht bepalen van trendy gelegenheden en representatieve functies vervullen,wat een charme en wat een schoonheid!"

De meningen zijn daarover inderdaad verdeelt.

"Ik hou van de joden omdat zij als geen ander weten wat onderdrukking is en kansen bieden aan Marokkanen omdat ze weten dat het een win-win situatie is en omdat ze van mooie mensen houden…ach ja wie niet?"

Waarom verbannen ze dan de helft van de mooie mensen uit het openbare leven ? Ik zie nooit een hoofddoekje op het strand, jij wel soms ? De mannetjes komen er daarentegen met z’n honderden tegelijk. Vreemd …….

op 18 05 2008 at 21:26 schreef Aad Leering:

Waar zit toch die edit-knop voor de d-tjes en t-tjes ?

op 18 05 2008 at 22:10 schreef Peter:

Aan Peter de vraag ;ondervind jij ook hinder in het dagelijkse leven doordat jou niet het voordeel van de twijfel wordt gegund?

Nou en of! Waar kan ik subsidie en de officiele slachtofferstatus aanvragen? Of moet ik daarvoor eerst een opiniemaker de strot afsnijden?

op 18 05 2008 at 22:50 schreef Laila:

Ik denk dat het afhangt van waar je woont en waar je een strand of zwembad bezoekt.Je klinkt niet bepaald als iemand die zich graag tussen de hoofddoekjes bevindt. Ik kan plaatsen noemen waar ik bijna de enige vrouw ben zonder hoofddoekje. Als je verlegen zit om een adres dan laat ik het je met liefde weten.Zelf woon ik in een omgeving met keppeltjes.
Ik ging gisteren voor het eerst weer eens naar een gemengde sauna namelijk op de sportschool. Uitgerekend deze ene keer dat ik de sauna bezoek i.p.v. de goddelijke hammam die uitsluitend door vrouwspersonen wordt bezocht zit ik in de sauna met een Marokkaanse man. Ik heb heel even afgewogen om te verzwijgen waar mijn roots lagen maar waarom zou ik op voorhand deze man veroordelen? Om zijn vermeende ‘fanatieke’ geloof? Louter en alleen omdat hij Marokkaan is(dat had hij namelijk gezegd)(Ooit had ik een soortgelijke ervaring op een sportschool met voornamelijk homoseksuele mannen en uitgerekend daar zat ik in de sauna met de enige heteroseksuele man in de wijde omgeving)
Heel even voelde ik me ongemakkelijk bij deze Marokkaanse man en dan nog een tikkeltje meer dan bij ieder andere man. Ik heb me voorgesteld, een hand geven leek me een beetje te ver gaan en heb nog ‘Tot morgen, geroepen maar hij was er vandaag niet!
Dit zou in een andere situatie of in Marokko geheel ondenkbaar geweest zijn.
Zo heb ik 2 Marokkaanse vriendinnen die hier leven, die in Marokko gewoon topless zonnen en ze zijn niet onthoofd op de plaatselijke Marktplein.
Soms is gedrag niet alleen het gevolg van geboden maar heeft vooral te maken met gewenning of het bekend zijn met bepaalde situaties. Strikte voorschriften betreffende gedragsregels zijn er opdat gedrag nooit en te nimmer verkeerd uitgelegd kunnen worden.Als ik de behoefte zou voelen zou altijd tussen de mannen kunnen zitten in de sauna en ik heb lange tijd gedacht dat de weerstand hiertegen voorbehouden was aan iemand met mijn achtergrond maar de meeste van mijn Nederlandse vriendinnen denken er precies eender over.
Ik weet dat veel meisjes met hoofddoeken zelf niet tussen de mannen willen zitten op het strand net zoals ik er liever voor kies tussen de niet geheel ontblote vrouwen te zitten alhoewel zij net zo en wellicht nog erger lopen gluren naar een ander lijf omdat ze graag willen zien of de ander net zo’n dikke kont heeft. Als ik behoefte heb aan een kijkdoos dan knutsel ik er zelf wel een.

Als Peter roept dat ik vooral mijn cultuur niet moet verloochen door het niet schuwen van geweld dan klinkt dit mij heel ambivalent in de oren want het was toch juist deze cultuur die vrouwen onderdrukt en week maakt maar ik kan uit eigen evaring zeggen dat joodse en Nederlandse mannen wat betreft onderdrukking niet onderdoen voor de moslim man.

Ik had het niet over de slechte sociale positie van de analfabeten integendeel maar wel wat er uit alle macht gedaan wordt om deze positie te handhaven. Mensen die iets in hun mars hebben en naar ik weet vol goede bedoelingen worden in een kwaad daglicht gesteld en hun loyaliteit wordt openlijk in twijfel getrokken.Het blijft voortdurend spitsroeden lopen en er lijkt nooit een einde te komen aan de ontgroeningsfase.

Kom kom ….geen kritiek meer? Ik zeg iets over de wijze van kritiek maar heb nergens gezegd dat er een halt geroepen moet worden aan deze kritiek.
Aad ga vooral door en maak van je hart geen moordkuil maar accepteer dan tenminste dat een ander dat ook niet hoeft te doen en ook recht heeft op zijn vrijheden.
Als jij er van overtuigd bent dat Sinterklaas niet bestaat gun dan een ander tenminste zijn plezier.Of ga je dan eisen dat zij het tegendeel maar moeten bewijzen? Waarom ondervind ik als van origine Marokkaanse vrouw niet de dwingende last van het strikte naleven van gedragsregels?
Kan dat heel misschien te maken hebben dat ik mijn eigen leven leef probeer begrip op te brengen voor een ander en juist de moslim in zijn waarde wil laten zolang dit met mij gedaan wordt?
Ik laat me door niemand kooien noch kisten.

op 18 05 2008 at 22:57 schreef Laila:

Peter er zijn zoveel potjes ,je kan in ieder geval bij de moskee terecht voor eten en wat kleren en je haren kan je er ook voor noppes laten kortwieken. Alle beetjes helpen en ga wel onder een pseudoniem…..ik vind zelf Arie Bombarie wel toepasselijk.

op 18 05 2008 at 23:35 schreef Tjerk:

@Peter; je gooit volgens mij een paar zaken door elkaar.

1. De vraag of er door bestuurders op allerlei niveau’s niet overdreven rekening wordt gehouden met de gevoeligheden van moslims, en de rol die de impliciete dreiging van intimidatie en geweld daarin speelt.

2. De maatschappelijke positie van moslims en hun invloed op de beeldvorming op moslims en politieke processen. Hun daadwerkelijke macht en hoe de rest van de bevolking hen bekijkt.

3. De arrestatie en vervolging van Gregorius Nekschot.

Ik heb het over nummer 2 terwijl jij en Stoethaspel het hebben over nummer 1 (en voor zover je het hebt over 2 zeg je: "ja maar dat is hun eigen schuld. Dan zouden ze maar…", alsof een Turks of Marokkaans klinkende naam op een sollicitatiebrief niet in een betekenisvol aantal gevallen voldoende is om ongezien de tyfus te krijgen onder de stapel te belanden, ongeacht opleiding en spelfouten of niet.)

Als je het over apartheid wil hebben, zou je volgens mij rekening moeten houden met puntje 2. Bezien vanuit dat punt is de vergelijking die Stoethaspel gebruikt de wereld op z’n kop, zelfs als je meent dat de overheid uit angst veel te veel de oren laat hangen naar de gevoeligheden van moslims.

Maar goed, zelfs op nr 1 valt het een en het ander wat af te dingen…

Moslims mogen haat zaaien zeg je. Zelfs op TV. Maar dat mogen christenen ook. Die mogen ook zeggen dat de wereld vies en voos is, en vijandig is aan de kinderen van het licht, en dat men de wereld moet mijden, en zich op eilandjes terugtrekken.
Toch luistert de AIVD niet mee in zwartekousenkerken, en lopen gereformeerde predikanten geen kans hun verblijfsvergunning te verliezen. Dus hoezo: moslims mogen ongemoeid haat zaaien? De overheid denkt daar blijkbaar anders over.

En op televisie… zoals je zelf al eens schreef mogen de mafketels op komen draven om de kijkcijfers van P&W op peil te houden. Of mensen daarbij een goed beeld krijgen van hoe moslims zoal zijn, kun je je afvragen. En natuurlijk blijft de wijn van tafel, joh. Dat schept weer wat commotie en da’s ook goed voor de ratings.

Dat Ayaan uit Nederland zou zijn gepest om moslims een plezier te doen is aperte flauwekul. Het waren een stel Not-In-My-BackYard’ers die haar niet in hun appartementencomplex wilden hebben, en een hossende Fortuynist (Nawijn) en een ambitieuze minister van Justitie met de reputatie van recht-door-zee en het denkvermogen van twee cijfers (0 en 1) die haar het land uit hebben gepest.

Het geval met de tekeningen van Sooreh Hera is ook al niet zo zwart-wit. Hera maakte dat tot een ideologische aanval op de islam, directeur Wim van Krimpen zag daar een verlengstuk in van het discours van Wilders en Ehsan Jami, en wilde zijn museum daar niet voor lenen.
Dat het werk vervolgens nergens getoond kan worden vanwege intimidatie en bedreiging is ernstig, maar het is te kort door de bocht om te concluderen dat ‘kunst van de muur wordt gehaald om moslims niet boos te maken’. Er werd kunst van de muur gehaald omdat de directeur niet mee wilde gaan in een bepaald discours (waarvan jij en ik vinden dat dit wel gevoerd zou moeten worden, hoe dan dat ff. twee)

op 18 05 2008 at 23:50 schreef stoethaspel:

@Tjerk

"Nu zal ik het verwijt krijgen dat ik mijn land en de democratie uitlever aan de vijfde kolonne in ruil voor een buikdansje."

Nog niemand heb ik een dergelijk verwijt horen maken. Jou daarentegen hoor ik het verwijt naar o.a. mijzelf maken dat we de uitgangspositie van een ‘witman’ versus de rest zouden hanteren. In de eerste plaats was het gepast geweest als je daar na mijn reaktie nog iets over had gezegd maar blijkbaar beschouw je het als wenselijker jezelf maar vast als imaginair toekomstig slachtoffer neer te zetten. Potje pek en wat veren dan maar voor u, mijnheer Tjerk of toch liever op een normale manier discussiëren?

@Laila

You just piss me off. Aan jouw kolderiek geneuzel ga ik geen woorden vuilmaken. Paarlen voor de zwijnen zou het zijn. En zo onbeschoft als je je gedraagt met die grote kenau-mond van je. Bah. Je wil respect zeker?

op 18 05 2008 at 23:57 schreef Tjerk:

@Stoethaspel; er zijn een paar dingen niet helemaal duidelijk in je stukje.

Onduidelijk is bijvoorbeeld of je het nu hebt over moslims in het algemeen of alleen over fundamentalistische moslims van het haatzaaiende slag.

Je spreekt eerst over ‘een groep moslims’ die zich in Nederland bevindt, waarna je het hebt over ‘moslims’ waarvan jij vindt dat je ze belachelijk zou moeten kunnen maken en pas daarna begin je over types als Fawaz en Van de Ven. Daar komt bij dat het niet alleen types als Fawaz en Van de Ven moeite hebben met de tekeningen van Nekschot, maar dat die moeite breder gedeeld wordt door moslims. Over wie heb je het nu precies: over de onhebbelijke baardige kobolden of over moslims in het algemeen?

Andere onduidelijkheid is of je het normaal vindt dat vreemdelingen met een kleurtje moeten vechten voor iedere millimeter respect. Waar schaam je je nu precies voor: dat al die bevolkingsgroepen daarvoor hebben moeten vechten, of voor het feit dat in Nederland ineens wel de knieën gebogen worden wanneer moslims eisen niet beledigd te worden omdat ze moslim zijn?

En is dat niet gewoon de wet, dat je iemand niet mag beledigen om wie hij is? Misschien is die wet verkeerd, dat kan. Maar als een moslim wijst op de wet en eist dat hij niet beledigd wordt om wie hij is, – net zo goed als een Jood, homoseksueel, zwarte, etc. niet beledigd mag worden om wie hij is – dan is dat toch zijn goed recht? Waarin is er dan sprake van ‘apartheid’ als de overheid daarop ingaat? Die voert dan de wet uit, of zie ik dat nu verkeerd?

Het CoC heeft toch ook klachten ingediend tegen El Moumni en Leen van Dijke? Die werden bij mijn weten eveneens vervolgd.

op 18 05 2008 at 23:57 schreef Aad Leering:

@ Laila

"Je klinkt niet bepaald als iemand die zich graag tussen de hoofddoekjes bevindt." Inderdaad heb ik niet veel met religieuze fanatici. Jehova’s en mensen die de hele dag in religieuze kleding lopen zijn wat mij betreft even eng.
http://www.cafepress.com/jmoshop.110593258

"Ik had het niet over de slechte sociale positie van de analfabeten integendeel maar wel wat er uit alle macht gedaan wordt om deze positie te handhaven. Mensen die iets in hun mars hebben en naar ik weet vol goede bedoelingen worden in een kwaad daglicht gesteld en hun loyaliteit wordt openlijk in twijfel getrokken.Het blijft voortdurend spitsroeden lopen en er lijkt nooit een einde te komen aan de ontgroeningsfase."

Dan lees ik waarschijnlijk andere kranten. De berichten die ik lees gaan bijvoorbeeld over het enorm hoge percentage schooluitval, en de inspanningen die men verricht om dit tegen te gaan. En noem eens een naam van de mensen die zo’n last hebben van dat spitsroeden lopen. Wanneer je bijvoorbeeld Marcouch of Aboutaleb zou bedoelen, wedden dat ze meer last hebben van de orthodoxe islam dan van achterdochtige Nederlanders ? Daarnaast, als ze geen Marokkaan waren geweest, waren ze nooit op hun huidige posities terecht gekomen. Veel allochtonen hebben hun posities voornamelijk te danken aan hun afkomst. Positieve discriminatie heeft als naar bijverschijnsel dat ook de mensen die het wel op eigen kracht gered hebben ook worden bekeken als knuffel-allochtoon.

Verder is het leuk dat je zo goed in je waarde kan laten en wordt gelaten, maar dat doet er niets aan af dat klagende islamieten voorrang hebben bij de anti-discriminatie politie. Het is nog nooit voor gekomen dat een cartoonist op deze wijze wordt opgepakt. En dat hij nu gevaar loopt, ondanks al jouw lovende woorden over islamieten, staat als een paal boven water. Detail is dat wanneer het om christenen zou gaan hij slechts scheldbrieven te vrezen zou hebben. Nu zijn de doodsbedreigingen aan hem en zijn uitgever helaas al binnen. En daar staat niemand van te kijken.

op 19 05 2008 at 02:11 schreef Tjerk:

@Ernst,

je kunt het er mee eens zijn of niet maar de wet sluit opzettelijke belediging van een groep mensen wegens hun godsdienst of levensovertuiging wel degelijk in.

"art. 137c Sr. Belediging van een bevolkingsgroep

1. Hij die zich in het openbaar, mondeling of bij geschrift of afbeelding, opzettelijk beledigend uitlaat over een groep mensen wegens hun ras, hun godsdienst of levensovertuiging, hun hetero- of homoseksuele gerichtheid of hun lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.

2. Indien het feit wordt gepleegd door een persoon die daarvan een beroep of gewoonte maakt of door twee of meer verenigde personen wordt gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete van de vierde categorie opgelegd."

Nogmaals, je mag hiermee oneens zijn, maar dit is de wet.

Dat het bij moslims niet óók om het kleurtje zou gaan, dat wil er bij mij niet zo in. Het is toch niet toevallig dat die religieuze groepering die sinds 9/11 de lul is nagenoeg samenvalt met die bevolkingsgroepen die voor 9/11 toch al de lul waren, nl Turken en Marokkanen?

Stoethaspel begint zelf over allochtonen met een kleurtje: "Indonesiërs, Surinamers, Antillianen en ook de latere gastarbeiders niets maar dan ook werkelijk niets in de schoot geworpen."
(Stoethaspel lijdt trouwens aan selectief geheugen, want juist in de jaren ’70 en ’80 was de antidiscriminatiegedachte zeer levend en werden clubs als de CentrumDemocraten en CP’86 ook juridisch aangepakt.)

Hij trekt zelf de vergelijking tussen die groepen en moslims die alles zomaar in de schoot krijgen geworpen, en nog wel zonder dat ze iets te bieden hebben. En tja, dat kan natuurlijk niet. Die horen onder de spitsroeden door te kruipen en modder te eten, net als al die andere minderheidsgroepen. Toch? Of lees ik ‘m nu verkeerd?

Want ik snap het argument niet zo, dat het wrang is dat moslims zomaar alles gedaan krijgen en dat overheidsdienaren als knipmessen omdat Indonesiërs, Surinamers en Antillianen hebben moeten vechten voor elke millimeter respect. Wat hebben die twee dingen met elkaar te maken? Waarin lijken moslims dan op Indonesiërs, Surinamers en Antillianen? En respect van wie?

op 19 05 2008 at 07:04 schreef Laila:

@Stoethaspel…….respect…. van jou zeker?
Mens wat een zelfoverschatting!Ik heb het woord respect geen enkele keer in de mond genomen!

Jij vind dat ik meer respect moet tonen en danbaarder moet zijn? Kus mijn welgevormde kenaukont!

op 19 05 2008 at 08:59 schreef stoethaspel:

Gaat het wel helemaal goed met je Tjerk? Eerst verdenk je me van ‘witmannerij’ en nou ben ik weer te gekleurd bezig, nog selectief bovendien! Je bent nog steeds niet op je ‘witman-gedoe’ teruggekomen en nou voeg je er alweer iets aan toe. Maak eens een keus joh!

"Andere onduidelijkheid is of je het normaal vindt dat vreemdelingen met een kleurtje moeten vechten voor iedere millimeter respect."

Ja. Dat moet iedere immigrant waar ook ter wereld. Ik spreek uit ervaring wat dat aangaat.
Zou jij het normaal vinden trouwens, als het omgekeerd was? Een vreemdeling respecteren zonder prestaties te hebben gezien? Wat betekent dat respect van jou dan nog?

"Waarin is er dan sprake van ‘apartheid’ als de overheid daarop ingaat?"

Wat dacht je van het niet gelijk behandelt worden? Heb je nou niet alleen mijn stuk niet gelezen maar ook dat van Ernst en Peter niet?

"Het CoC heeft toch ook klachten ingediend tegen El Moumni en Leen van Dijke?"

Niet toevallig beide homo-issues. Maar het gaat zoveel verder dan dat, de discriminatie door dat geloof, Tjerk. Wat was de uitkomst, trouwens? En hoe denk jij dat er gereageerd zou zijn als de Mummie door tien man van zijn bed was gelicht? Heeft de Mummie trouwens verbetering getoond? Is ie nu wel lief voor homo’s?

"je kunt het er mee eens zijn of niet maar de wet sluit opzettelijke belediging van een groep mensen wegens hun godsdienst of levensovertuiging wel degelijk in."

Ja, en in de praktijk is de letter van die wet dan een redelijk rekbaar begrip. Niemand doet er moeilijk over als je christenen laf volk noemt, zoals ik in mijn stuk al deed. Schattig genoeg begon jij er ook alleen over dat ik moslims zo niet noemen mag. Dat heet nou selectief zijn, Tjerk…

"Die horen onder de spitsroeden door te kruipen en modder te eten, net als al die andere minderheidsgroepen. Toch? Of lees ik ‘m nu verkeerd?"

Spitsroeden is het andere uiterste, Tjerk. Maar de discrepantie tussen bijvoorbeeld KNIL-weduwen en krans-voetballende kut-marocjes die het voor elkaar krijgen dat we met zijn allen het "marokkaans aandeel in Nederland’s bevrijding" gaan bestuderen is misselijkmakend en stuitend. Dat heet apartheid want de ene groep die zijn best gedaan heeft krijgt niks en de andere groep die niks is krijgt het in de schoot geworpen. Als dat geen ongelijkheid heet, waar heb jij dan leren rekenen?

"Want ik snap het argument niet zo"

Het was al een poosje duidelijk dat je wat dingen "niet zo snapt".

op 19 05 2008 at 12:08 schreef Uitgeverij XTRA:

@Aad Leering – zonder verder ook maar iets af te doen aan jouw betoog: als uitgever van Gregorius Nekschot zijn wij (gelukkig) niet met de dood bedreigd. Dit even om erosie van een dergelijke ernstige melding te voorkomen.

op 19 05 2008 at 12:25 schreef Sabian:

"dat je iemand niet mag beledigen om wie hij is"

Je bent geen moslim/christen/socialist zonder eigen verantwoordelijkheid voor die situatie, je WIL er een zijn.

Je BENT een blanke/neger/jood/marrokaan/mongool…en daar kan je helemaal niets aan doen.

waarom gaat dat verschil er niet in? dom en stronteigenwijs of gewoon hypocriet? To be or not to be, that’s your question.

Los daarvan, ik mag iemand volgens jou van de nederlandse wet niet beledigen om wie die *is*. Angezien Islam vrede IS kun je dus nooit een tekenaar opsluiten die discriminerende tekeningen maakt van een geweldadige Islam, want Islam IS toch helemaal niet al dat slechts wat men leugenachtig over dat prachtige geloof bij elkaar liegt?

op 19 05 2008 at 12:40 schreef Ernst:

Tjerk, hou eens op over je kleurtjes, daar gaat het niet over, althans niet bij anderen dan bij jou.

En een moslim is niet iets wat je bent, maar een naam die je jezelf geeft als je het (uiterst verwerpelijke) gedachtengoed van de islam aanhangt. En beste Tjerk, op wat iemand denkt mag die iemand gewoon worden aangsproken.

Op wat iemand doet overigens ook.

Maar ja, zou je dat inzien, dat moet je je stokpaard (iedereen die iets onaardigs vindt van mensen die de islam aanhangen zijn racist oid) op stal zetten, en zonder dat stokpaard blijft er weinig van je betogen over.

Kortom, als er hier iemand is die mensen beoordeeld naar hun (vermeende) afkomst en veronderstelde (door jou dan) vooroordelen, dan ben jij het wel.

Inmiddels heb ik natuurlijk ook terzake van jou een vooroordeel opgelopen, en wel dat het jou niet mogelijk is inhoudelijk te discussieren, zodat je weinig anders rest dan het stijlmiddel de simpele verdachtmaking.

En daarmee laat je je lelijk in de kaart kijken, want juist uit jouw bijdrag3en blijkt dat je nieuwe Nederlanders met islamideeen niet voor vol aan ziet, althans je het godsonmogelijk acht dat die mensen ideeen hebben, en dat het om die ideeen gaat in de discussie.

Als je niet zo druk doende was te proberen het tegendeel te bewijzen zou ik bijna denken dat je racist was, maar dat is een grapje natuurlijk.

op 19 05 2008 at 14:34 schreef Bart:

@ Tjerk
Ben benieuwd of je aan het trollen bent of niet, maar toch voor de zekerheid nog even iets er uit rammen. Het betreft een denkbeeld dat bijna even hardnekkig en dus dom is als dat Hitler democratisch aan de macht zou zijn gekomen (niet dus). Je schrijft: "En is dat niet gewoon de wet, dat je iemand niet mag beledigen om wie hij is?…"

Dat wens ik te betwijfelen. Let niet op de Nederlandse grondwet, maar zelfs volgens die grondwet mag het. Wat van belang is is het EVRM. Die is hier duidelijk over.

Dan vervolg je: "Maar als een moslim wijst op de wet en eist dat hij niet beledigd wordt om wie hij is, – net zo goed als een Jood, homoseksueel, zwarte, etc. niet beledigd mag worden om wie hij is – dan is dat toch zijn goed recht? "

dus het rijtje moet volgens jou zijn:
moslim, jood, homoseksueel, zwarte

Dit zijn appels volgens jou? Geen peer ertussen?
Volgens alle definities behoort een moslim tot een geloofsgemeenschap. D.w.z. een overtuiging of denkrichting. Geen ras dus en niet deel uitmakend van je fysieke gestel of iets waarvan je kan kiezen om het te worden.
Ideeen mag je belachelijk maken, in twijfel trekken, negeren en aanvallen en zelfs kapot maken. Als je daarbij maar niet de lichamelijke en geestelijke integriteit schend, maar je beledigd voelen valt daar gelukkig buiten. (je mag iemand dus niet martelen of gevangen nemen omdat hij moslim is, maar hem als mede gevangene wel tijdens zijn gevangenschap belachelijk maken op basis van zijn moslim-zijn, om maar eens een voorbeeld te noemen).

Dan de tweede in de rij: Jood. Ik ben geen rassenspecialist maar ik weet wel dat een jood die atheistisch is of communist vaak nog steeds door de anderen, zich zelf, de joden en de boeken, als een jood wordt gezien en behandeld (hoe behandeld men joden? Nou?) Ergo. Het joodse geloof kan gerust belachelijk gemaakt worden al heeft het voor de meesten weinig aangrijpingspunten. De jodenmoppen van vroeger en veelal komend van uit de joodse groep zelf overigens, zijn meest cultureel en godsdienstig van aard maar ook vaak ronduit racistisch en anti-semitisch.

Homo. Ook zo iets. Bij mijn weten kan je niet kiezen, ook al schijn je in de U.S.A. een groepering van Ex-homo’s te hebben die bedreigd wordt door homo’s, maar zelfs al is er wel die exit-optie: de meeste homo’s zijn blij dat ze (eindelijk) homo kunnen zijn.

Neger. tsja wat wil je dat ik er over zeg? Michael Jackson?
Kiezen is niet mogelijk, belachelijk maken mag, of niet, maar discrimineren (verticaal, dus door de staat) mag van mij verboden worden. Horizontaal (door individuen) discrimineren van negers (mensen met wat meer kleur?) is onzin om strafbaar te stellen want dan mogen al die negers ook niet meer discrimineren naar witten en dat lucht nou juist misschien lekker op 100 jaar na de slavernij? Op dikke lesbische negerinnen vallen is dat ook discrimineren?

Zitten we dus met een probleem: niets in dit rijtje valt in de zelfde kategorie en toch springt de moslim er uit als: "past er niet in’. Misschien omdat moslims geacht worden negers, joden en homo’s te haten, dood te wensen en er stinkend bang voor zijn? (ik ben niet zo’n Islam-kenner, maar ik hoor wel eens wat)

Wat mij betreft passen moslims niet in het rijtje omdat alle moslims altijd beweren dat ze geloven (in de 10 jaar dat ik dat check bij moslims die ik tegen kom heb ik een score van 100%) en omdat iedereen moslim kan worden. Daaruit concludeer ik dat iemand die niet gelooft zeker geen moslim is (en waarom ook als het een geloof is?) Ook hebben moslims geen lichamelijke aangeboren kenmerken evenmin als Joden dat hebben geloof ik? Ik ken niemand die ooit neger geworden is die het daarvoor echt niet was (ook al zijn er vast heel wat mensen die dat hadden gewild) voor homo’s geldt dat ook, voor joden half. Je kan natuurlijk op de joodse manier gaan geloven en je onderwerpen aan de joodse religieuze wet. Maar je krijgt er nooit een joodse vader en/of moeder en familie bij (zoals bij de ‘echte’ joden het criterium schijnt te zijn), noch de erkenning dat je echt joods bent.

Moslim zijn of worden, ook al zijn sommigen het hun hele leven al (mijn vader en moeder waren links, ban de bom en tegen de oorlog in vietnam bij mijn geboorte. Denk ik je dat ik dat dus ook nog ben?), is zoiets als communist, gereformeerd, satanist, europeaan of katholiek zijn. Het is een keuzegemeenschap.

Zo. Wat een gedoe met dat slechte onderwijs in Nederland. Je discussie wordt er zo infantiel van. Als je het nu niet snapt lijkt me scholing of nascholing geboden. Tenzij je natuurlijk een trol bent, maar ik meen oprechte (ongeinformeerde) verontwaardiging in je stukjes te ontwaren.

op 19 05 2008 at 16:26 schreef Ernst:

Bart en Stoethaspel, bedankt en ik heb er nauwelijks iets aan toe te voegen.
Een ding: aangaande de vernederingen die Turken en Marokkanen hier kennelijk moeten ondergaan. Mij is daarvan niets bekend, anders dan dat van mensen diehierheen komen om te werken en een beter leven te krijgen dan in het thuisland mogelijk is, verwacht wordt dat zij dat dan ook doen: werken. Dit wordt nu door Tjerk gepresenteerd als een grove vernedering. Vreemd, maar wellicht kan hij eea nog eens uitleggen.

Laila, zou het iets minder grof in de mond kunnen, je declasseert je namelijk wel erg pijnlijk op deze manier.

op 19 05 2008 at 19:01 schreef Aad Leering:

@ Uitgeverij XTRA: bedankt voor het rechtzetten dan. En doe de groeten aan Nekschot, om hem te steunen heb ik vandaag de betaalopdracht voor zijn tweede bundel op de bus gedaan.

Ga ik nu even uitzoeken waar ik het gelezen had, van die bedreigingen.

Ps je schrijft:
"@Aad Leering – zonder verder ook maar iets af te doen aan jouw betoog: als uitgever van Gregorius Nekschot zijn wij (gelukkig) niet met de dood bedreigd. Dit even om erosie van een dergelijke ernstige melding te voorkomen."

Kan het zijn dat ik heb gelezen dat Gregorius is bedreigd via zijn uitgever ?

op 19 05 2008 at 19:23 schreef Laila:

Ernst hoe denk je dat ik en anderen tegen mensen aan kijken die de mond vol hebben van democratie en vrijheid van meningsuiting maar als het er op aankomt heel veel minder democratisch en menselijk zijn dan ze ons altijd hebben doen geloven. Dat is pas declasseren! Daarbij valt mijn gedrag geheel in het niet.

Zelfs mensen die hier heel hard werken en selfsupporting zijn moeten een toontje lager zingen.SUBMISSIE. Het is ons allemaal maar mogelijk gemaakt om hier zo`n zonnige toekomst tegemoet te gaan en een dik belegde boterham te verdienen.Die croissantjes,verse jus,welness en barbecue waren bij ons al alledaags ver voordat we naar NL kwamen.
Zonder positieve discriminatie was het nooit gelukt.Tja die vervloekte positieve discriminatie ook daarom werken er overal zoveel gehandicapten en vrouwen die worden toch ook positief gediscrimineerd.Vraag je eens af waarom ondanks de gigantische weerstand tegen allochtonen ze toch zovaak baantjes weten te bemachtigen. Misschien willen ze net iets harder en liever deze job bemachtigen dan een andere luie medemens.
Bij gebleken ongeschiktheid kan je met een beetje moeite iemand met conjé kan sturen.

Om te bewijzen dat wij aan de goede kant van de lijn staan moeten wij ons keer op keer uitspreken tegen misstanden om onze loyaliteit en integriteit te bewijzen.Zelfs prominente allochtonen mogen dan ineens opdraven om hun afschuw uit te spreken en als ze dit weigeren dan worden ze verder dood gezwegen. Ik was werkelijk in de veronderstelling dat integratie het summum was totdat je er op een dag achterkomt dat je nooit volledig geaccepteerd wordt tenzij je meeheult.

Mijn weerstand begon vaste vormen aantenemen sinds de 1e golfoorlog en dat gevoel heeft zich in de loop der tijd alleen maar versterkt.
Ik heb gezien dat sommige levens minder waard zijn dan anderen.
Dat wetten met voeten getreden kunnen worden vaak zelfs door wie ze in het leven heeft geroepen maar nooit zwaar genoeg kunnen zijn voor de ander.APARTHEID.Dat de relatief rijke Nederlander in den vreemde betrapt wordt met harddrugs en bijna altijd een betere behandeling probeert af te dwingen en dit tot in de hoogst diplomatieke kringen beslecht moet worden dat is pas echte apartheid…over de hogere kaste gesproken…

Voor hen die allochtonen in dienst hebben gehad ik heb nogal wat autochtonen in dienst gehad en zonder enige tussenkomst van welke godsdienst melden zij zich plostklaps ziek nadat ze met vlag en wimpel hun proeftijd doorstaan hebben en soms mag je ze nog afkopen ook, zou het heel misschien zo kunnen zijn dat problemen tussen werkgever en werknemer overal en bij iedereen voorkomen doordat de werknemer buitengewone bescherming geniet van de wet tegen zijn werkgever.

op 19 05 2008 at 20:02 schreef Ernst:

Laila,
Dat anderen zich declasseren, zegt niets over of jij dat al dan niet doet.

Waarom heb je het trouwens opeens over aloochtonen (bedoeld zal zijn: moslims)? Daar gaat de discussie toch helemaal niet over, net zo min als de verse jus d’orange die kennelijk te krijgen is in landen waar sinasappelen groeien. Er zijn prestaties geleverd waar ik stijler van achterover geslagen ben.

De uitkeringscijfers geven je ongelijk aangaande de successen die ex-Marokkanen (ik heb geen zin alle allochtonen op één hoop te gooien) hebben met het verwerven van werk.

Ipv te jammeren en te zeuren lijkt het me zinvoller eens na te gaan waarom vooral mensen met een moslimachtergrond het hier (net als in het land van herkomst overigens) zo beroerd doen?

Bij dalrymple kan je lezen dat mensen met dezelfde etnische achtergrond in de UK zeer verschillend succesvol zijn. Hindoes uit India zijn bijvoorbeeld qua opleiding en werk succesvoller zelfs dan autochtone Engelsen, moslims uit dezelfde contreien, hangen onderaan de maatschappelijke ladder.

Dit gebrek aan succes heeft niets te maken met discriminatie, en alles met een door een gedachtengoed ingegeven weigering om te doen wat nodig is in het land waarin en de wetten waaronder men heeft verkozen te leven.

Overigens, in Australië zie je hetzelfde: Jordanese christenen zijn zeer succesvol daar, Jordanese moslims behoren tot de meest onsuccesvolle.

Kijk, dingen niet onder ogen willen zien, dat helpt natuurlijk niet, wat je niet erkent, kan je namelijk niet oplossen. Dus hou eens op met naar anderen te wijzen, en verbeter de wereld en begin bij jezelf.

op 19 05 2008 at 20:44 schreef Laila:

Ernst….nu even de zaken niet omkeren….ik ben het die klaagt? Vertel eens hoe noem je het dan wat jij en jouw lotgenoten doen? Jullie hebben klagen tot kunst verheven.

Ik heb een aantal zéér goede vrienden afkomstig uit Pakistan,ze zijn opgegroeid in de U.K. en zéér succesvol in het Nederlandse bankwezen en behoren tot de top van de ICT het zijn trouwere aanhangers van de Islam dan menig Marokkaan die ik ken.

Vorige week nog sprak ik een goede vriend die geboren is in Egypte, opgegroeid in Australie en ook al succesvol in de telefonie hij was opgelucht nu in Dubai te wonen en niet langer hier tussen deze ontevreden mensen en steeds op zijn afkomst aangesproken te worden terwijl in Dubai 80 % buitenlander en het leefklimaat aleen maar zeer gunstig beinvloed.
Ik sprak een Indiër die op Schiphol werkt, hoog geschoold is en toch een rotbaan je had hem moeten horen over de Nederlanders ,of een Nigeriaanse christelijke vrouw die een paar ondernemingen heeft zoals zij openlijk Nederlanders discrimineert heeft ook z’n redenen,zij weigert ronduit Nederlands te spreken.
Het is maar net van welke kant je iets beziet…..
Ik ben niet zo xenofoob om me alleen maar tussen gelijkgestemde figuren te begeven.

Als ik de volgende keer Dalrymple zie zal ik het hem persoonlijk vragen als ik hem z’n rondje zie wandelen in het Park hij kijkt alleen altijd zo boos.

Ik neem het niet op voor lieden die niet willen of weigeren mee te komen maar ik neem het op voor de mensen waarvan ik weet dat ze heel hard hun best doen en enige tijd nodig hebben om zich aan te passen, tijd die ze niet gegund wordt.
Het stoort mij dat de goeden moeten boeten voor de zonden van een selecte groep,hoe groot of klein dan ook volgens jou.

op 19 05 2008 at 20:52 schreef Tjerk:

@Bart, je moet er niet bij mij iets uit willen rammen, je moet de Nederlandse wetgeving lezen en je beklag doen bij politici. Feit is dat zinloze belediging wegens godsdienst of levensovertuiging in Nederland niet mag.

@Ernst; "Een ding: aangaande de vernederingen die Turken en Marokkanen hier kennelijk moeten ondergaan. Mij is daarvan niets bekend, anders dan dat van mensen die hierheen komen om te werken en een beter leven te krijgen dan in het thuisland mogelijk is, verwacht wordt dat zij dat dan ook doen: werken. Dit wordt nu door Tjerk gepresenteerd als een grove vernedering."

En ik maar denken dat er van iedereen hier verwacht werd dat ‘ie zelfstandig z’n brood verdient. Waarom dit speciaal vermeld wanneer de Turken en Marokkanen ter sprake komen, Ernst? Laat maar zitten, ik heb wel zo’n idee en het bewijst slechts mijn punt.

op 19 05 2008 at 21:22 schreef Laila:

@Ernst waarom ik allochtonen en moslims doorelkaar haal is om voor een beetje afwisseling te zorgen.
Als er over het algemeen over allochtonen gesproken wordt worden moslims bedoeld en zoniet dan zeker de Marokkanen.

op 19 05 2008 at 21:29 schreef Aad Leering:

@ Laila, ik heb na jouw laatste reactie het stuk van Stoethaspel nog eens doorgelezen. Het punt is dat je over christenen bepaalde dingen wel kan zeggen die je niet over moslims kan zeggen. We zitten bijvoorbeeld nog steeds te wachten op die leuke Monty Python achtige film over de islam. Onmogelijk, vanwege de lange tenen van de islam. Christenen kunnen dus veel meer hebben, en dat pleit voor ze.

Het gaat dus niet over jouw kennissen die weigeren Nederlands te praten, of die in Dubai wonen, of die betere moslims zijn dan menig Marokkaan die jij kent.

op 19 05 2008 at 21:31 schreef Laila:

@Aad Leerling, welke variant is er nog mogelijk op de wijze waarop Gregorius bedreigd zou kunnen zijn?
Wat vind je van deze; kan het zijn dat ik vannacht gedroomd heb dat Gregorius bedreigd is?

Dat zou best mogelijk kunnen zijn Aad?

Mijn vraag aan jou is ? Is de wens de vader van de gedachte?

op 19 05 2008 at 21:40 schreef Ernst:

Tjerk, ik had het niet over vernederingen, maar jij. Misschien moet je me dan maar eens uitleggen wat je wel met die vernederingen bedoelt, maar iets anders dan doen waarvoor je gekomen bent, kan ik niet verzinnen.

Laila, precies, en dat vervuilt de discussie. En natuurlijk zijn er moslims die succesvol zijn, ik heb nooit beweerd dat dat niet zo was. Misschien toch maar eens lezen wat ik wel schreef?

En over lezen gesproken, je hoeft een schrijver niet ontmoet te hebben om hem te kunnen lezen. Wellicht nog een ideetje voor je?

op 19 05 2008 at 21:40 schreef Aad Leering:

@ Lala, nee mijn wens is dat islamieten ook beschaafd reageren op vermeend onrecht.

"Meermalen ontving hij bedreigingen van fundamentalistische Moslims. Hij stelt dan ook alles in het werk om zijn anonimiteit te bewaren."

"Bij het intimiderende politieverhoor kreeg G.N. tee horen: ‘U bent uw anonimiteit nu natuurlijk wel kwijt’ . De cartoonist kan dus regelrecht naar Tjibbe Joustra stappen om op rijkskosten beveiligd te worden net als Geert Wilders, Afshin Ellian en Ehsan Jami."

http://volkskrantblog.nl/bericht/201559

1 + 1 = 2

En zet een bril op, ik heet Aad Leering.

op 19 05 2008 at 21:48 schreef Aad Leering:

"Meermalen ontving hij bedreigingen van fundamentalistische Moslims. Hij stelt dan ook alles in het werk om zijn anonimiteit te bewaren."

Hoe kan hij bedreigingen ontvangen als zelfs justitie drie jaar nodig heeft om achter zijn identiteit te komen ? Juist, via zijn uitgeverij.

Lijkt me logisch, maar voor kouw leg ik het nog maar even uit, hoewel ik nu al weet dat je er niet op in zal gaan.

Kortom: Gregorius wordt bedreigd door moslims. Niet door christenen, communisten, socialisten, niet door CDA-ers, ook niet door negers, maar door moslims. En dat terwijl ook de andere groepen regelmatig vereerd werden met een cartoon.

Het zegt natuurijk wel wat over de islam dat critici en onderzoekers het beste onder een schuilnaam kunnen opereren.

op 19 05 2008 at 22:31 schreef Laila:

Ja,ja beken ik ben de allochtone equivalent van het domme blondje en ben van laag allooi,je breekt mijn hart, nog even en ik barst in huilen uit.
Maar zolang jij mij nog kan volgen met je duizelingwekkende intelligentie zal het allemaal best wel meevallen. Ik behoor ook niet tot het leger dat geld per duppie per ingezonden regel verdient dan moet je ook wel heel veel onzinnigs te melden hebben om nog een boterham op de plank te krijgen.
Dus ik prefereer liever een auteur in het park of op straat aan te spreken dan al die lettertjes te moeten lezen. Boeken kunnen mij in het geheel niet bekoren helemaal niet met zo’n rete verslavende site als dit wie maalt er nog om kennis als alle kennis hier aangedragen wordt en zo voor het oprapen ligt.Dus blijf jij vooral lezen ik verneem alles gaarne van jou. Hier kan geen krant,opinieblad of boek tegen op n’est pas?

@Aad
Monthy Python dat zou onwijs leuk zijn! Fawlty Towers dan?
Het verschil schuilt hem in het oprecht samen willen lachen of uit haat tot in de diepste vezel willen kwetsen.
Humor is universeel maar niet wanneer de betrekkingen reeds op scherp staan dan zou het in het meest gunstige geval een lach kunnen ontlokken als bij een boer met kiespijn.

op 19 05 2008 at 22:32 schreef Laila:

@Tinky Winky mijn excuus

Ik vond de cartoons onsmakelijk niets meer en niets minder.
Als iemand een soortgelijke cartoon zou maken over mijn dierbare moeder of vader zou ik zeker not amused zijn. Als iemand dat persé zou willen, waarom dan onder een pseudoniem dan maak je je bij voorbaat verdacht of eigenlijk toon je mij daarmee dat je heel goed weet dat je gedrag norm overschrijdend is en dat er kwade opzet in het spel is.
Dat het 3 jaar heeft geduurd om zijn naam te achterhalen kan iets zeggen over het gestuntel van de AIVD of hoe ingenieus Gregorius te werk is gegaan.

op 19 05 2008 at 22:34 schreef Laila:

Je zou verbaasd staan wat men onder elkaar aflacht maar vraag je zelf eens af waarom jij daar nooit deelgenoot van bent….ligt het werkelijk alleen aan hen?

op 19 05 2008 at 22:35 schreef Aad Leering:

Achmed the dead terrorist, kan je daar om lachen ?

op 19 05 2008 at 23:03 schreef Aad Leering:

@ Laila, ik barst bijna in tranen uit. Ligt het soms aan mij ???? (/vraag het aan Mona mode off)

Je zal verbaasd zijn hoeveel ik al met moslims heb gelachen. Maar dat doet er niets aan af dat Gregorius groot gelijk heeft dat hij liever niet heeft dat zijn bedreigers zijn naam weten. En dat het een feit is dat klachten van islamieten over beledigd zijn serieuzer worden genomen dan klachten van anderen. De reden is de angst voor geweld.

op 19 05 2008 at 23:20 schreef Aad Leering:

Kunnen we niet eens afspreken in een kroeg ofzo ? Want het lijkt mij sterk dat Peter dit gewauwel nog lang door laat gaan op zijn (overigens uitstekende) blog. Dan weet ik nog wel een paar leuke islam-moppen, niet geschikt voor het internet.

Bij de EO zitten nu lieden van de Christen Unie te praten over homofielen in de partij. Wat een stelletje engerds zijn dat. Gelukkig gebruiken ze (nog) geen geweld.

op 19 05 2008 at 23:39 schreef Laila:

Het doet mij werkelijk deugd dat jij samen met moslims kan lachen maar het is toch ook wel triest het zou niet noemenswaardig mogen zijn maar juist iets heel vanzelfsprekends.
Klachten van moslims zijn niet altijd zo serieus genomen pas nadat het een paar keer faliekant fout dreigde te gaan.
Na een tijdje slaat de balans vanzelf weer door naar het midden maar het moet gezegd het wordt nu zeker beschaafd opgelost er vloeit geen bloed en er worden geen vlaggen verbrand zoals destijds met de Deense cartoongate.

op 19 05 2008 at 23:57 schreef Aad Leering:

"Het doet mij werkelijk deugd dat jij samen met moslims kan lachen maar het is toch ook wel triest het zou niet noemenswaardig mogen zijn maar juist iets heel vanzelfsprekends."

Het was voor mij ook vanzelfsprekend, maar jij dacht dat het wel bijzonder onwaarschijnlijk zou zijn. En dat is inderdaad triest. Dus niet de zaken omkeren, jij begon erover.

En de arrestatie van Gregorius noem ik niet beschaafd, het gaat om machtsmisbruik van een staatsorgaan. En dat is bijzonder ernstig, daar het belangrijk is dat het individu moet worden beschermd tegen de wilekeur van de staat. De kern van de democratie: Trias Politica.

"er vloeit geen bloed en er worden geen vlaggen verbrand zoals destijds met de Deense cartoongate." En dat zou juist normaal moeten zijn, dat er geen bloed vloeit. Dat is het trieste van de hele zaak.

Bovendien, zou jij je geld erop durven te zetten dat Gregorius zijn anonimiteit zou kunnen kwijtraken zonder gevaar voor zijn leven ? Dus dat er geen bloed gaat vloeien moeten we nog maar even afwachten.

op 20 05 2008 at 07:10 schreef Laila:

@Stoethaspel,fijn dat je deze begrippen even wilde toelichten.
Fijn ook dat je zo goed kan nuanceren!
Voor iemand die zo goed begon ga je toch weer radicaal de mist in met;julie zijn niet dé allochtonen. ‘Wij’ vertegenwoordigen namelijk wel dé allochtonen aangezien die term alleen nog op ‘ons’ van toepassing is wanneer deze term ten overvloedde in de media wordt gebruikt. Ik ben voorbij de irritatie en wanneer ik mij deze termen schoorvoetend toeeigen dan wordt ík ineens gecorrigeerd.
Grappenmaker!
Helaas, al jouw goede bedoelingen ten spijt ik heb al heel lang geaccepteerd dat deze termen doorelkaar gebruikt worden.
De aanleiding dat ik ‘radicaliseerde’ was omdat iedereen mij en anderen continu aansprak op het behoren tot een van deze 3 ‘inferieure’ groepen. Nu ik ik er trots op ben wil jij mij mijn trots afpakken?
Jij denkt nú nog het evenwicht te kunnen herstellen? Zodat niet alle allochtonen zich aangesproken voelen in deze eindeloze discussie die al zo lang de gemoederen bezig houdt.Denk je niet dat het daar een beetje laat voor is?

@Aad ik heb nergens gezegd dat ik het eens was met de wijze waarop Gregorius opgepakt….. voordat dit soort verdachtmakingen een geheel eigen leven gaan leiden. Ik had zelf liever de smaakpolitie naar hem toegestuurd.
-Ik sprak onlangs Franz Kafka en die zei dat deze arrestatie alles behalve kafkaiaans omdat Josef K. door maar 2 man thuis werd gearresteerd-
Wat ik wel gezegd heb is dat ik blij ben dat de moslims de weg hebben gevonden naar justitie.
k begrijp dat het bedreigend is dat de groep die momenteel iedereen de grootste angst inboezemt nu anderen lijkt te intimideren.
Ik geloof er heilig in dat de balans vanzelf weer in het midden uitkomt.. iets minder beledigend en wat minder lange tenen.

Wie in een glazen huis woont moet niet met stenen gooien.Dit gezegde komt ook in het Arabisch voor.
Als we dat allemaal iets meer in gedachten houden….

@Aad je lijkt me iemand met veel humor vertel eens een goede mop over moslims die mij doet schuddebuiken van het lachen.

op 20 05 2008 at 08:15 schreef stoethaspel:

"Jij denkt nú nog het evenwicht te kunnen herstellen? Zodat niet alle allochtonen zich aangesproken voelen in deze eindeloze discussie die al zo lang de gemoederen bezig houdt.Denk je niet dat het daar een beetje laat voor is?"

Nee, Laila. Die illusie heb ik niet. Ik zal je vertellen hoe ik denk dat het wel zit. Nog niet zo lang geleden was ik in Marokko. Omdat we spaans spraken duurde het even voor mijn gesprekspartner doorhad dat ik uit Nederland kom. Ze vroeg of ik een hekel had aan Marokkanen. Ik zweeg omdat ik ruimte zocht voor nuance. Maar die werd me niet gegund. De dame in kwestie omschreef de Marokkanen in Nederland als ‘maula’, wat zoiets is als ‘uitschot’ en stelde dat we de slechtste exemplaren hadden gekregen waar ze in Marokko zo graag van afwilden. Ineens begreep ik waarom ik vooral buiten Nederland leuke marokkanen/moslims tegen ben gekomen…

Terug naar Nederland. Jij denkt dat Turken zich aangesproken voelen door de kritiek op marokkaans/islamitisch wangedrag? Of Surinamers of Indonesiërs? Kind, je moet echt eens leren nadenken. Omdat jullie je die term hebben toegeëigend, voelen steeds meer groepen andere allochtonen zich alleen maar méér Nederlander en bannen de term allochtoon uit hun leven, willen er niet meer mee geassocieerd worden. In zekere zin helpen jullie inderdaad de integratie vooruit, maar wel ten koste van jullie eigen groep. Als de tijd daar is denk ik dat er bar weinig medestanders zullen zijn aan jullie kant.

op 20 05 2008 at 08:30 schreef Hosseyn:

Stoet heeft wel een punt natuurlijk. Stel dat er een paar honderdduizend Twentenaren of Zeeuwen (zoals in Zuid-Afrika) enclaves zouden vormen in migratielanden. Dat zou wel een heel raar beeld geven van de Nederlander.

op 20 05 2008 at 12:11 schreef stoethaspel:

"Waarom heb je het trouwens opeens over aloochtonen (bedoeld zal zijn: moslims)?"
Dat is ook zo een irritatie bij mij. Moslims die ineens aan de haal gaan met termen als allochtoon en bijna het exclusieve alleenrecht opeisen voor die term. De ellende is dat we ook nog met sukkels als Wilders zitten die ook niet zorgvuldig omgaan met die woorden en terwijl ze moslims bedoelen over allochtonen praten. Alsof de gemiddelde Suri je de strot zou willen doorsnijden op instigatie van een baardaap!

In eerste instantie is dit middel ingezet in de tijd dat je nog wel iemand de mond kon snoeren met de sargasso-methode: U is een vuile racist, xenofoob, u heeft iets tegen allochtonen, heette het dan te zijn.

Laila illustreert dat punt nog maar eens:
"Als er over het algemeen over allochtonen gesproken wordt worden moslims bedoeld en zoniet dan zeker de Marokkanen."
Nee, nee en nog eens nee Laila. Jullie zijn niet dé allochtonen. Er zijn ik weet niet hoeveel nationaliteiten, kleurtjes en geloofsgroepen waarvan moslims er één zijn. Dat zij voor buitensporig veel rotzooi en ellende zorgen in de samenleving staat buiten kijf wat mij betreft.

Maar ik vind het een grove belediging om termen als allochtoon naar moslims cq Marokkanen toe te trekken. Dat is oa wat hen tot zo een vervelende groep maakt. Er zijn niet buitensporig veel problemen met allochtonen in Nederland. We hebben buitensporig veel problemen met de Islam en met moslims!

op 20 05 2008 at 16:14 schreef Ernst:

Volgens mij heeft John Goring enige tijd geleden een column geschreven waarin hij zich afzet tegen het op één hoop gooien van alle allochtonen met de (vooral) Marokkaanse moslims. Hij zette zich ook af tegen alle aandacht die naar die laatste groep uitgaat, en alle subsidiestromen die die kant uitgaan. Ook uitte hij zijn bevreemding over het feit dat adequaat politieoptreden in Amsterdam-west achterwege blijft, terwijl er in Zuidoost vrolijk preventief wordt gefouilleerd.

Dus Laila, je kan wel denken allochtonen te vertegenwoordigen, maar helaas, die denken daar zelf dus anders over. Eerlijk gezegd denk ik zelfs dat je helemaal niemand vertegenwoordigd, net als ik overigens.

Over vernederingen gesproken. Het is wel aardig om op Opinio.nl de briefwisseling te lezen tussen Hans Jansen en Imam Van der Ven. Deze laatste stelt zich vernederd te voelen door de eerste, en wel omdat de eerste het kennelijk niet met hem eens was. Enfin, het is in ieder geval leuk om te lezen, en geeft ook zicht op wat allemaal als vernedering ervaren, of laat ik zeggen: verkocht, kan worden.

Overigens, in Zuidafrika gaat het nu juist mis vanwege nieuwe immigranten (vluchtelingen uit Zimbabwe), gruwelijk mis zelfs.

Wel ‘grappig’ dat het NOSjournaal het heeft over het niet toegenomen zijn van de welvaart van de Zuidafrikanen na de afschaffing van de apartheid, terwijl je daar echt met de ogen in de zak moet lopen om de gedachte te vermijden dat de welvaart daar niet alleen niet is toegenomen, maar juist dramatisch is afgenomen.

op 20 05 2008 at 19:51 schreef Aad Leering:

@ laila, nee laat maar. Ik denk niet dat je de clou zou begrijpen, of beter: wil begrijpen.

op 20 05 2008 at 20:37 schreef stoethaspel:

@Hosseyn

"Dat zou wel een heel raar beeld geven van de Nederlander."

Het op hoge toon respect eisen zal in ieder geval weinig instemmend ontvangen worden lijkt me. En terecht. Laila vindt dat kennelijk heel vreemd…

Overigens zíjn we natuurlijk ook best een behoorlijk beetje raar voor veel mensen buiten Nederland.

@Ernst,

Wil je wel geloven dat ik de naam voor het eerst hoor vallen? Tijdens het couscous maken (heel blank voedsel schijnt…) even gegoogled maar kwam voornamelijk engelstalige links tegen. Klopt dat?
http://www.google.es/search?hl=en&safe=off&client=firefox-a&rls=com.ubuntu%3Aen-US%3Aunofficial&hs=K7B&q=%22John+Goring%22&btnG=Search&meta=

op 20 05 2008 at 20:43 schreef Ernst:

allochtonen.web-log.nl/allochtonen/john_goring/index.html

op 20 05 2008 at 21:33 schreef stoethaspel:

@Ernst

Uit het hart gegrepen! Ik heb dan ook vijftien jaar in ‘s mans stad gewoond.

op 20 05 2008 at 21:58 schreef Laila:

Gaap……iedere Tokkie is wel eens in Agadir of Benidorm geweest dus waarom verbaast het mij niets dat jij daar ook geweest bent.Iedereen reist dus what´s new.
Het feit dat je daar Spaans sprak zegt mij voldoende,saillant detail is dat Nederland met name bevolkt wordt door de naast het berber Spaans sprekende Berbers en maar door een klein percentage Arabieren die meestal Frans spreken,ons Arabisch is bovendien doorspekt van de Franse taal.
Als we het nu toch over statistiek gaan hebben…raad eens wie de raddraaiers hier in NL zijn.

Ik heb veel gereisd op mijn gespaarde airmiles en op ale continenten waar ik kwam moest Nederland verdedigen omdat ik zo trots was op Nederland maar werkelijk overal begonnen ze meteen te grijnzen bij het horen van Nederland,het paradijs der drugs dat werd gewoon in mijn gezicht gezegd. By the way Nederlanders en Amerikanen prijken bovenaan de lijsten van de slechtst geklede toeristen ,ook in Marokko.Dat is best wel een prestatie voor een rijk land.

Ja ja Couscous is niet afkomstig uit het Midden Oosten en de burqa is zeker kledingsdracht afkomstig uit Volendam.
Couscous is in een aantal Arabische landen naast een gerecht een schunnig woord.Het heeft naast een gerecht ook de oorspronkelijke betekenis van het woord ´trut´

op 20 05 2008 at 22:54 schreef Hafid:

Laila,

Koess is ‘kut’ en niet ‘trut’.

op 21 05 2008 at 01:20 schreef stoethaspel:

Hap slik, smakelijk eten, Laila… Stik er niet in. Dan zou het vast een racistische moord zijn, niet? Ik kan u de eetstokjes aanbevelen, met uw temperament…

op 21 05 2008 at 05:56 schreef Laila:

Hafid jij letterkundige….weet je dan niet dat de oorspronkelijke betekenis(ik had het er nog zo bijgezet) van trut ook kut betekent?

op 21 05 2008 at 06:02 schreef Laila:

Niet weer beginnen Hafid dat jij je het Arabisch machtig hebt gemaakt wil niet zeggen dat je als een telkensmale mij in n.b. mijn native taal moet gaan verbeteren.Laten we goede buren blijven.

op 21 05 2008 at 06:08 schreef Laila:

@Stoethaspel….het staat er echt…. weer een toespeling op de dood.Onderwijl maar schijnheilig blijven doen over hoe netjes’u’ wel niet bent.

Couscous wordt met de hand gegeten. Daar is een behoorlijke verfijnde motoriek voor nodig,er wordt namelijk een klein balletje in de hand gevormd middels kleine draaiende bewegingen in de tot kom gevormde handpalm, komt geen lepel aan te pas laat staan jouw stokjes.

op 21 05 2008 at 06:12 schreef Laila:

@Hafid ik had bedoeld te schrijven ; dat jij je het Arabisch machtig hebt gemaakt wil niet zeggen dat je telkensmale etc.

op 21 05 2008 at 08:46 schreef Hafid:

Laila,

Koess betekent niet kut als scheldwoord, maar als lichaamsdeel. Kussimmak, de verwensing, is ‘je moeders kut’ – niet ‘je moeders trut’.

En koeskoes en kuss hebben etymologisch gesproken niets met elkaar te maken. Couscous komt niet uit het Middden-Oosten maar is een Afrikaans gerecht. Het woord couscous is een verarabisering van kseksoe; kaskaksa betekent verpulveren.

Ja, ik ben het Arabisch machtig en dit is niet de eerste keer dat jij een fout maakt in deze taal. Jij schijnt het verschil tussen het vulgair Arabisch (daridjah, onze native taal) en fusha (klassiek/standaard Arabisch) niet te kennen. En om goede buren te blijven hoef ik de semantiek niet te verloochenen; jij zou gewoon je fout kunnen toe geven. En ik heb niet telkensmale gelijk, maar als ik niets weet dan zwijg ik.

op 21 05 2008 at 08:50 schreef Hafid:

Dat ‘trut’ (klanknabootsend voor ‘weke massa’, zoals prut) oorspronkelijk kut betekent dat weet ik wel.

op 21 05 2008 at 09:55 schreef Peter:

Hafid, misschien zou je Laila ook een paar lessen Nederlands kunnen geven. Zodat ook ik haar kan volgen. Interpunctie, samenstellingen, the works.

op 21 05 2008 at 10:29 schreef Hafid:

Tja; ik begrijp niet waarom ze zoveel moeite heeft om toe te geven dat ze gewoon af en toe een fout maakt. Doen wij allemaal.Een goede manier om iets te leren. Om dan meteen te zeggen: ‘omdat jij je het arabisch machtig hebt gemaakt wil nog niet zeggen dat je telkensmale [moet zijn: telkenmale]gelijk hebt’ getuigt van gekrenkte trots. Maar trots en kennis zijn totaal verschillende dingen.

op 21 05 2008 at 10:46 schreef Peter:

Ik begrijp wel waarom Laila niet kan toegeven. Ze blèrt haar gelijk zo hard van de daken dat het gezichtsverlies grotesk zou zijn en tot in de derde generatie na haar nog zou doorwerken.

op 21 05 2008 at 10:46 schreef stoethaspel:

@Hafid,

Dank voor de etymologie. Een beetje tokkie vergeet dat zo weer natuurlijk, maar gelukkig is er dan nog altijd een uiterst intelligent solipsist als Laila aanwezig die, hoewel ze in het geheel niet aangesproken werd, in kromme bewoordingen zal kunnen uitleggen hoe de zaken in elkaar steken. Zou zoiets niet gewoon naastenliefde mogen heten?

Heb je suggesties voor een beginnersboek Arabisch, overigens?

op 21 05 2008 at 10:50 schreef Hafid:

stoethaspel,

Het beginnersboek Arabisch dat ik gebruikte toen ik doceerde (jaren ’90) was van De Moor, Arabisch voor beginners. Ik weet niet of dit nog wordt gebriukt, maar het was wel een goede. Let wel: dit boek is voor MSA (Modern Standaard Arabisch) en niet voor Marokkaans-Arabisch. Welicht dat er nieuwe zijn bijgekomen. Boekhandel Athenaeum heeft een goed assortiment. Voor de uitspraak is er audiomateriaal. Je kunt wel een native speaker aanspreken, maar let wel op dat een Egyptenaar bepaalde klanken uit het Arabisch anders uitspreekt. Een goede leraar zou een Nederlander zijn die zelf het Arabisch heeft geleerd, want deze weet meestal waar de moeilijkheden liggen. Of iemand die beide talen evenredig beheerst.

op 21 05 2008 at 11:05 schreef stoethaspel:

@Hafid

Dank voor de suggesties!

Ik heb een vriend uit de Westelijke Sahara in de buurt wonen. Vooralsnog communiceren we in spaans en engels. Ik kan me zo voorstellen dat dat erg op de marokkaanse uitspraak zal lijken. Maar het gaat me dan ook vooral over basale kennis.

op 21 05 2008 at 11:07 schreef stoethaspel:

@Laila

Doe eens kinderen baren, jij. Misschien dat je dan wat kalmeert.

(Opgepast! Toespeling op ongeboren leven. Heb ik je nu heel racistisch verkracht?)

op 21 05 2008 at 11:10 schreef Hafid:

stoethaspel,

Veel succes ermee. Heb geduld en oefen elke dag. Voor de basale kennis is het boek wel geschikt. Ik kan je wel aanraden om het goed aan te pakken, want de Arabische literatuur is wel de moeite waard.

Ik had een groep die ik vier jaar lang les gaf; na die vier jaar konden ze korte soera’s uit de koran lezen en korte verhalen uit de 1001 nacht. Ze waren wel allemaal hoogopeleid (artsen etc.) en er zat een enkele zeeman tussen. Een van de leerlingen, gepensioneerd, kwam ik vorig jaar tegen en die heeft doorgezet en was bezig de 1001 in het Arabischte lezen en voor zichzelf te vertalen.
Kijk, dat doet mijn bilcuturele hart goed.

op 21 05 2008 at 11:21 schreef Hafid:

Iemand nog het ‘spoeddebat’ gevolgd? Ik ben in slaap gevallen. Die Ballin blijft gewoon zitten waar hij zit en nog een geluk voor hem dat de Puttense moordzaak de aandacht van de meesten denk ik weer ik verschoven heeft.
Het gaat denk ik met een sisser aflopen.

op 21 05 2008 at 11:25 schreef stoethaspel:

@hafid

"gaat me dan ook vooral over basale kennis"
Hmmm. Als ik dan toch bezig ben misschien ook maar weer eens de poetslap over mijn nederlands heen halen…

1001 Nacht een beetje kunnen volgen lijkt me een prachtig streven. Verder kom je hier op het eiland veel arabisch sprekende mensen tegen en zo af en toe eens een woordje kunnen volgen of kunnen reageren op hun enkele woordje Nederlands (televisiescherm goedverdoeme) zou heel aardig zijn.

Bilcultureel vind ik dan weer een mooie typo! Maar sex-leven is erg offtopic geloof ik:)

op 21 05 2008 at 11:27 schreef stoethaspel:

"Iemand nog het ‘spoeddebat’ gevolgd? Ik ben in slaap gevallen."

Nee, ik ben maar gewoon in bed gaan liggen. Minder slecht voor de nek enzo… Het blijven zitten van EHB is geheel conform verwachting. Ik snap dat stuk van Pamela dan ook wel. Lekker geslapen moet ik zeggen, dat dan weer wel.

op 21 05 2008 at 11:32 schreef Hafid:

stoethaspel,

Ja,tikfouten. Ik heb last van verkrampte en koude vingers (met dit weer! stop nooit met alcohol!) en ben onnodig gehaast. Goed, hier komen de verbeteringen: ‘opgeleid’, ‘wellicht’ ‘bicultureel’, een ‘ik’ moet verwijderd. De rest doet u zelf maar.

De 1001 nacht is in de Bulaq-editie in een simpel en elegant Arabisch geschreven. De Mahdi-editie(gebaseerd op de oudste manuscripten) omvat minder dan 300 nachten en is in een soort vulgair literair Syrisch-Egyptisch-Arabisch geschreven, met veel Perzische leenwoorden en obscure idiolect (het genot van de nerd, zoals ik, is om de betekenis alsnog te achterhalen). Wanneer je zover bent, zou ik je de ongecensureerde Bulaq-editie aanraden. Die is in recente uitgaven makkelijk te krijgen.

Op welk eiland zit je?

op 21 05 2008 at 11:32 schreef Hafid:

‘obscuur idiolect’.

op 21 05 2008 at 11:38 schreef stoethaspel:

Nogmaals dank. En Bilcultureel mag van mij echt blijven! Die is beeldend!

op 21 05 2008 at 11:39 schreef stoethaspel:

Mallorca, overigens, Hafid.

Peter? Een edit functie zou zo relaxed zijn! Ik weet wel: Gegegeven paard enzo, maar ik heb u ooit nog eens een aanbod gedaan.

op 21 05 2008 at 11:58 schreef Peter:

Stoet, ik wil geen edit-functie, want dan gaan mensen heel sneaky hun eerdere reacties herschrijven (dommigheden wegpoetsen, argumenten herformuleren), zodat er voor de lezer op zeker moment geen chocola meer van een discussie te maken is, omdat reacties op andere reacties nergens meer op lijken te slaan. Ik heb dat gezien op andere fora.

Er is een preview-knop, je kunt je reactie nog eens rustig nalezen, voor je ‘m plaatst. Daarna staat-ie er tot in de eeuwigheid.

op 21 05 2008 at 12:27 schreef stoethaspel:

Stands corrected, Peter.

op 21 05 2008 at 12:34 schreef Peter:

Geenszins corrected, ik ben blij met suggesties als die van jou. Ik heb er ook over nagedacht, maar ik heb redenen om het toch niet te doen.

Ik herinner me opeens dat jij bezig was met een RSS-feed voor deze site. Het schaamrood staat me op de kaken…

op 21 05 2008 at 13:12 schreef stoethaspel:

Niet doen, rood worden. Staat raar bij jouw kleur haar… Ik mail je er nog over, mocht je de behoefte nog immer hebben.

op 21 05 2008 at 16:58 schreef carmo da rosa:

Moslims die ineens aan de haal gaan met termen als allochtoon en bijna het exclusieve alleenrecht opeisen voor die term. (…) Alsof de gemiddelde Suri je de strot zou willen doorsnijden op instigatie van een baardaap!

Beste Stoethaspel,

Heel goed gezien, en wat allochtonen betreft, willen de door jou heel lang geleden amper-beschaafd-te-noemen-Spanjaarden net zomin je strot doorsnijden op instigatie van een pastoor met een baard…

Jouw benadering van deze problematiek spreek me zeer aan. Waarom sommige migranten hier met veel plezier werken, kinderen krijgen, vriendschaap sluiten en andere, afkomstig uit vergelijkbaar agrarische achtergronden, voor zoveel problemen zorgen?

Wat zit hier achter?

Discriminatie en uitsluiting door de autochtone bevolking wordt te vaak gebruikt om onaangepaste gedrag te verklaren, maar dat kan amper als een serieuze factor gerekend worden want. Stel dat het waar zou zijn, blijft de vraag over waarom andere etnische groepen, in dezelfde situatie, niet hetzelfde gedrag vertonen – oftewel in veel mindere maat…

Zou toch het aanhangen van een specifieke religie, verzwaard met enige andere factoren (traditionele mentale kader, geen affiniteit met democratische omgangsnormen, etc), een doorslaggevend oorzaak kunnen zijn in het totale afwijzen van westerse normen en waarden, zoals Geert Wilders poneert?

In ieder geval mijn complimenten voor je stuk die ik heel goed vond, zozeer dat ik de vrijheid heb genomen om het te vertalen en te publiceren in een Portugese blog waar ik aan verbonden ben. Hier de link: http://fiel-inimigo.blogspot.com/2008/05/o-ch-verde-quinstri-o-islo-quinduca.html

op 22 05 2008 at 09:07 schreef Laila:

@Hafid je hebt je de omkeerretoriek ook heel goed eigen gemaakt.
Dat ik in eerste instantie omzichtig zei dat Cous dezelfde betekenis heeft als de oorspronkeljke betekenis van trut was om het woord ‘kut’ maar niet te gebruiken. Ik heb nergens beweerd dat cous of kuss,zoals jij wilt, de betekenis heeft van trut zoals die in de volksmond gebruikt wordt.Jij wist echt de betekenis van trut niet!
Dat jij pas na gegoogel de betekenis van trut hebt weten achterhalen zal jij natuurlijk never nooit toegeven.Anders had jij meteen al een lofzang op de betekenis gehouden.

Hafid je schrijft dan wel goed Nederlands maar ik vind dat je het er in het ´echt´ maar erbarmelijk van af brengt, je hebt een slepend accent zelfs na alle jaren tussen de Ollanders vertoeven misschien dat Peter je daar vanaf kan helpen.
Wij hebben zelfs, opgegroeid tussen de Friezen, geen enkel raar accent overgehouden overigens nooit gehad ook! Ach af en toe sluipt er wat Fries doorheen.

@Stoethaspel ga jij lekker op een oversized butplug zitten misschien dat jij dan eindelijk rustiger wordt.Ik vrees alleen dat de grootste maat nog niet groot genoeg is.

Dat kind heb ik al als ik jou was zou ik mij niet voortplanten. Lelijke mensen zijn er al genoeg.

Ben jij die vriendin van Loor van wie zij in een achterbuurt op het huis mag passen en die nu in een time sharing studiootje zit? Wat een toeval!

Hafid wij liggen nu werkelijk in een deuk als vulgair ´dariza´ sprekenden. De keskas is onmisbaar om kouskous te maken,keskas is ook de naam voor vergiet en dan wordt er in het geheel niets ´verpulverd´.
Jouw slaapverwekkende uitleg van de oorsprong van kouskous en wat de oorsprong daarvan getuigt dat je niet eens op de hoogte bent dat de keskas het woord is voor de bovenkant is van de couscoussiere, deze pan is onmisbaar om couscous te stomen.Maar het zijn ook zulke vulgaire woorden dat jij daar natuurlijk niet van wil weten.

op 22 05 2008 at 09:25 schreef Hafid:

Laila,

Ik google niks. Ik heb de kennis paraat. En dat jij niet weet wat de betekenis is van vulgair mbt talen is op zich lachwekkend. Liever dom lachen dan in kennis zwijgen. Je bent verloren met je potten en pannen waarover ik niet schreef. Vale.

op 22 05 2008 at 10:00 schreef Laila:

Hafid….ik weet heel goed het verschil tussen de betekenis van woorden als vulgair en ordinair zoals ze in de volksmond gebezigd worden en de orspronkelijke betekenis.Have a nice day!

op 22 05 2008 at 10:25 schreef stoethaspel:

Beste Carmo,

Ik moest het nog eens even teruglezen, de discussie van destijds, maar ik hef opnieuw een glas op je, later tijdens de siësta.

Je vertaling was een aangename verlichting van een zware werkdag, mag ik wel zeggen!

op 22 05 2008 at 10:28 schreef stoethaspel:

"Hafid je schrijft dan wel goed Nederlands maar ik vind dat je het er in het ´echt´ maar erbarmelijk van af brengt, je hebt een slepend accent zelfs na alle jaren tussen de Ollanders vertoeven misschien dat Peter je daar vanaf kan helpen."

Fijn dat je zelf even illustreert waarom ik jou zo een naar type vind… Duizend hafid’s voor één Laila. Met slepend accent of zonder.

op 22 05 2008 at 12:27 schreef Paardestaart:

Snerpend gillen met het oogmerk je tegenstander te intimideren is een geaccepteerde strijdmethode van dames in de harem en op de markt (en voor beide geslachten onder tokkies, zag ik laatst in de Gouden Kooi. Twee mensen stonden op 25 cm afstand mekaar gewoon in de wijd geopende keelholte te schreeuwen zeg, zonder ook maar een seconde te luisteren..Niet te geloven!)

Ik dacht eigenlijk dat Laila aardig gehard aan het raken was, gezien haar vasthoudendheid in het zicht van de ongehoorde scheldpartijen die ze heeft ondergaan de laatste tijd, maar helaas is het nog niet over

Het is allemaal alleen maar omdat ze zich aangevallen, of vernederd voelt; omdat ze kritiek als vijandige aanval ziet, eigen onwetendheid als iets om voor te blozen en die van een ander om over te jouwen.

Maar dat is helemaal nergens voor nodig.

Het is alleen maar een slechte gewoonte Laila, en as such dus ook weer af te leren
Sommige mensen hèbben gewoon geen verborgen agenda en bedoelen d’r verder niks mee als ze je ergens op aanspreken.

Zo zijn grapjes, toespelingen of hints voor de goede verstander geen ‘steken onder water’, is een discussie geen ruzie, en kritiek alleen maar iets ter overweging, om op te reageren of om te negeren, of om hevig de draak mee te steken natuurlijk

Zelfs in het geval van kwade opzet is het trouwens meestal beter om je te gedragen alsof iemand het goed bedoelt – je moet uiteindelijk toch een beetje je waardigheid zien te behouden nietwaar?

op 22 05 2008 at 12:56 schreef stoethaspel:

En het zoveelste ‘incident’ (TM Tjerk?) dient zich aan in de vorm van entartete kunst.

Natuurlijk, het is de Telegraaf, maar dan nog…
http://www.telegraaf.nl/binnenland/4053996/_Huizen_hangt_blote_kunst_uit_het_zicht__.html?p=13,1

op 22 05 2008 at 12:56 schreef Piet:

Vulgair is: Iemand die je nog nooit gezien hebt van lelijkheid betichten omdat hij/zij het met je oneens is.

op 22 05 2008 at 13:17 schreef Loor:

Stoethaspel, dit bericht staat vandaag ook op de site van Elsevier. Net als het volgende:

http://www.elsevier.nl/nieuws/nederland/artikel/asp/artnr/205998/index.html

Dus inderdaad, wie zijn hier nou eigenlijk de lul? Nederland is een parodie op zichzelf aan het worden.

op 22 05 2008 at 15:23 schreef Peter:

Paard, practice what you preach, zou ik zeggen.

op 23 05 2008 at 10:53 schreef Laila:

@Paardestaart….

Je kan zeggen wat je wilt maar je kan er niet omheen dat de topics waar ‘liefdevol’ een beetje ‘plaagstootjes’ uitgedeeld worden een langer leven beschoren zijn dan de stukken waar alleen maar weetjes en veren worden uitgewisseld.

De finale van het kijkkanon ‘de Gouden Kooi’ trok
maar liefst 1,5 miljoen ´fijngevoelige´ mensen die zich kennelijk niet al te druk maken over andere misstanden.
Terrorjaap ging er met de poet vandoor. Hij schijnt ook aspiraties te hebben televisie te gaan maken dus het wachten is nu op de overtreffende trap van de gouden kooi.
Mijn oppas is een schatje en is zo bedeesd als maar mogelijk is, zij is verslaafd aan dit programma.

Je hoort mij niet klagen als iemand mij onder handen neemt of ‘vernedert’ Maar wie de bal kaatst kan hem terug verwachten.

Toegegeven masochisme is een absoluut vereiste om hier te vertoefen en te volharden maar daar weet jij natuurlijk alles van na herhaaldelijke aanvallen aan jouw adres van jouw opponenten of medestanders whatever.
Paardestaart de echte goede verstaander neemt internetfora met een flinke korrel zout.Het lijkt mij dat wij dat allemaal doen anders zouden we na al die ondergane vernederingen niet langer meer onze hotspot Frontale Aanval blijven bezoeken.
Frontaal is de oase waar ik mij laaf aan kennis en wetenswaardigheden maar veelal ook een bron van hysterisch gelach. Helaas het werd mij ook al niet gegund om een en ander te nuanceren met smileys.
Frontaal geeft mij een dwarsdoorsnede van de medemens zoals ik die in het echte leven zelden ervaar.Duidelijke en uitgesproken meningen zonder poespas.

Ik verfoei mensen die het leven alleen dragelijk vinden als de medemens het roerend met ze eens is en al hun neuroses onderschrijft.

Dat uitgerekend uit de keelholten van de hier aanwezige vrouwen komt dat je als vrouw beter kinderen kunt gaan baren,ik wil mijn platte buik niet ruineren, en jij het hebt over de harem, waar je puur en alleen verblijft om het leven van een ´sultan´ te veraangenamen, vind ik ambivalent juist van dames die de Islam continu bestoken en beschimpen vanwege de ongelijke rechten en de onderdrukking van de vrouw.

Neem eens de mechanismen onder de loep van het overgrote deel hier, het is werkelijk kostelijk.
Als je het maar een beetje oneens bent met de mainstream kom je binnen de kortste keren in een stortvloed van aanvallen die werkelijk uit alle windstreken komen.
Je ondergaat in deze donkere spelonk alle middeleeuwse straffen z.a kielhalen,spitsroeden lopen,vierendelen en radbraken.
In het minst erge geval wordt je gecorrigeerd tot welke minderheidsgroep je wel mag behoren, de taalfouten die breed uitgemeten worden,je wordt op je vrouwelijkheid aangesproken, je promiscuïteit als schoolpleinsnol,je twijfelachtige intelligentie of nog erger het totale gebrek hieraan,
toespelingen van antimoslim terreuristen op sterven en uitroeien,en dan nog eens al de goed bedoelde tips zoals het vaker een boek ter hand nemen en je maar gaan bezig houden met koken. Dat wordt dan een kookboek!
Geen enkel middel wordt geschuwd in de hoop te intimideren en te vernederen .

Misschien ben ik te dom om alle subtiele en minder subtiele aantijgingen ,verdachtmakingen,toespelingen en beledigingen te begrijpen laat staan ter harte te nemen, uitingen die rechtstreeks geadresseerd worden maar ook over mijn hoofd gaan. Misschien heb ik net als de meeste mensen hier geen hart en voel ik in het geheel niets en ben ik een talking head met een bewegende mond die enkel open gaat om zijn beklag te doen over de meest uitlopende zaken.
Misschien ben ik wel gehard dankzij alle goedbedoelde en minder goed bedoelde inspanningen van de Frontaal bezoekers.
Heel misschien neem ik jullie serieus genoeg om hier te zijn maar net niet serieus genoeg om mij iets aantetrekken van alle scheldkanonnades.

Er komt in Duitsland in Heidelberg een bijbelpretpark waaronder attractie´s z.a. de ark van Noach. Zouden ze daar ook een Sodom en Gomorra hebben kan nog leuk worden voor de soldaten uit de nabije Amerikaanse legerbases kunnen ze een beetje stoom uitblazen na alle harde labour.
Nu is het wachten op een koranpretpark in Duitsland zodat je alle moslims kan deporteren onder het mom van een weekendje weg en vervolgens nooit meer terug laat keren…..dat Wilders daar zelf nog niet opgekomen is!

op 23 05 2008 at 11:37 schreef Peter:

Laila, jij bent hier echt de allerlaatste die iemand anders mag verwijten aan te -vallen, te -tijgen, te schelden, te belasteren of wat dan ook.

Kijk eens naar jezelf. Je bent een ongelofelijk ordinair viswijf. Gevoelens van plaatsvervangende schaamte bekruipen me iedere keer als ik je reacties lees.

op 23 05 2008 at 11:51 schreef Ansje:

"Maar wie de bal kaatst kan hem terug verwachten."

Ellende met jou is dat je wel heel vaak ten onrechte denkt dat de bal jouw kant op wordt gekaatst.

En als je nou nog kon mikken, maar tis verdomd vaak mis..

wat het gewoon ondoenlijk maakt om nog zinnig op jou te reageren

voor de rest; zie Peter.

op 23 05 2008 at 12:17 schreef Laila:

Likewise Peter

Dom Gansje reageer dan ook niet!

op 23 05 2008 at 12:27 schreef stoethaspel:

Laila,

In mijn optiek, en dat is niet meer dan de mening van een stoethaspel, ben jij gewoon een lichtgewicht. Als zodanig reageer je op zaken die jou boven de pet gaan met het typische tokkie-gedrag dat niet al te slimme mensen op het internet telkens weer zo kenmerkt: Gescheld, Ad Hominem argumenten en wat niet meer, als het vooral maar niet ter zake doet.

Het vervelendst aan jou is vooral dat je ook reageert wanneer je niet wordt aangesproken. Vandaar de term solipsisme die ik laatst gebruikte om jou te omschrijven. Dat betekent, Laila, dat je niet in staat bent om de wereld vanuit een ander standpunt te zien dan het jouwe. Neem nou bijvoorbeeld de couscous, die als prikkeling toch duidelijk aan Tjerk gericht was.

Bij intelligente marokkaanse vrouwen kan ik de grote bek die ze nog wel eens hebben wel waarderen omdat het een geinig extraatje kan zijn. Bij jou is het vervelend omdat er ook niet meer is dan die grote mond van je.

op 23 05 2008 at 12:31 schreef Peter:

God, god, wat een kleuterniveau. ‘Als je mijn tekening stom vindt, vind ik die van jou ook stom.’

op 23 05 2008 at 13:04 schreef Peter:

Precies. Eigenlijk is Laila niet meer dan een groot, gapend gat. Ik ga haar voortaan maar negeren.

op 23 05 2008 at 13:05 schreef Laila:

Bovenbeste Stoet doe nu eerst zelf je oogkleppen af …..nu begin je op Peter te lijken die niet zo lang geleden zonder dat hij het in het gaten had ook steeds in de herhaling viel. Daarna gelukkig niet meer Peter is bijna weer innemend te noemen maar dat vind ik b.v. ook van Paardestaart….kijk daar zou ik wel eens een borrel mee willen drinken lijkt me kostelijk.
Maar ik weet dat het niet wederzijds is omdat ze dat heel lang geleden al heeft aangegeven.

Ik heb die grote bek enkel en hier op Frontaal omdat ik bij vele anderen die ronduit keurige taal bezigen(Witsche,Fadin,Judas,Tjerk en Gullik en zo nog een aantal meer)gezien heb dat welke andere mening dan ook niet op bijval hoeft te rekenen en alleen maar hoon kan verwachten.
Maar bij het grof beledigen van mensen die een andere mening is aangedaan wordt er gezwegen in alle toonaarden en wordt er nada,niente,rien gecorrigeerd.
Je hebt je punt gemaakt ga alsjeblieft weer door met ademhalen.

Stap eens van je ingebeelde voetstuk af.Als je je zelf van een andere(hogere) orde vind reageer dan niet steeds.

op 23 05 2008 at 13:10 schreef Laila:

Precies Pjotr ik ben het allesopslorpende gat in de ozon.
Jij mij NEGEREN en ik jou BLANKEREN of was het nou VERWITTIGEN of toch maar BLANCHEREN? Even kort in het hete vocht onderdompelen en daarna in het ijswater voor de frisse sprankelende kleur.

op 23 05 2008 at 13:22 schreef Ansje:

Laila, waarom scheld je mij uit? Heb je daar reden voor?

Je mag het met mij oneens zijn hoor. Is zelfs logisch vanuit jouw optiek want ik lever immers kritiek op jou….
Maar liever dan eens kijken waarom zelfs iemand die nog niet eerder in discussie ging met je, kritiek op jou heeft, begin je maar met schelden. Waarom?

Voor de rest; thanks for making my point.

op 23 05 2008 at 13:52 schreef stoethaspel:

@Laila

Persoonlijk heb ik waardering voor Tjerk. Ik hoef het niet met hem eens te zijn maar zijn standpunten worden geregeld (niet altijd) op een heldere manier voor het voetlicht gebracht.

Jij lijkt te denken dat men het hier perse met elkaar eens moet zijn. Ik zie dat anders, zo niet omgekeerd. De anderen die je noemde ken ik, met uitzondering van J.J.Gullik, niet dus daar kan ik ook niks over zeggen. Gullik doet mij teveel aan complotten en daar heb ik persoonlijk heel weinig mee. Daar reageer ik dan ook niet op. Ik kan er niks zinnigs op zeggen… Hetzelfde geldt ook voor sommige stukken van Pamela Hemelrijk, hoewel ik die dan weer een zo goede pen vind voeren dat ik haar ondanks de complot-achtige houding toch graag mag lezen. Reageren doe ik meestal niet.

Ik zou op jou ook normaal reageren als je je Ad Hominems thuis zou laten en als je iets inhoudelijks te melden hebt. Je vergelijking met Peter beschouw ik eerder als een compliment.

Het is niet erg als je reageert op iets dat niet aan jou gericht is, maar voeg dan wat zinnigs toe. Probeer het eens en je zult zien dat ik niet de enige ben hier.

op 23 05 2008 at 14:00 schreef Peter:

Het tragische aan Laila is dat ze intelligent is. Heel af en toe schemert dat door. Helaas gebruikt ze zelden haar hersens. Laila denkt met haar kut.

op 24 05 2008 at 08:17 schreef Laila:

@Peter jij hebt de toon gezet,remember?
Daarvoor kon ik in het ergste geval wel eens pesterig een pseudoniem veranderen.
Aangezien ik onder mensen ben die het de normaalste zaak van de wereld vinden dat de medemens tot in zijn diepste vezels beledigd wordt,louter ter vermaak van anderen en zelf ook maar raak beledigen dacht ik dat er juist hier, of all places, geen punt van gemaakt zou worden.
Maar wat schetst mijn verbazing…….het wordt niet gewaardeerd!
Nu wel sportief blijven hoor!
Ik vind het een groot compliment dat ik denk met mijn k u t. Een multifunctionele zelfdenkende
k u t is hét toppunt van evolutie. Maar daar weet jij alles van webmaster der webmasters die met zijn l u l denkt.
Voor het geval je geslachtsdeel op een dag alleen nog maar dient ter excretie kan je er beter maar mee leren denken.

Weet je wat pas werkelijk tragisch is?
Dat mensen die op het eerste gezicht intelligent lijken dat helemaal niet blijken te zijn. Intelligentie is voor mij de kunst verstaan om de in het dagelijks leven opgedane kennis toe te passen en in staat zijn deze naar andere situaties te vertalen en daar je voordeel mee doen.
Als de norm der intelligentie bepaald wordt door lieden die zelf te dom zijn om in te zien hoe vreselijk zij zich zelf continu tegen spreken dan ben ik liever dom.Ook dat beste Peter vat ik op als een compliment.

Mocht het een kleine geruststelling zijn; ik ben mij terdege bewust van mijn gedrag.Maar schaamte is een der laaste driften las ik laatst en mij totaal vreemd .

Naast humor,intelligentie en bewustzijn is het empathisch vermogen vaak ver te zoeken.
Bewustzijn is je niet alleen gewaar zijn van andermans gedrag maar ook van je eigen gedrag en hoe je daar een ander mee beinvloedt.

Ik ben er van overtuigd dat ik heel wat minder tragisch ben dan de meeste gevallen hier, ik ben een zeer gelukkig en tevreden mens.Ook wel eens niet maar dan kan nog altijd mijn hart luchten tussen de vele lotgenoten op Frontaal.

op 24 05 2008 at 08:20 schreef Laila:

Excusé ;Laaste driften behoort laagste driften te zijn.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

Become a Patron!
 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

Vermaakt u zich een beetje met deze site? Laat uw waardering blijken met een kleine donatie (grote mag ook!): NL59 RABO 0393 4449 61 (SWIFT BIC RABONL2U) o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

 

pbgif (88k image)
 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

Meest gelezen in oktober

O Hoi, Jesse Klaver, ik heb geen zin om te boeten voor jouw papatijd

O Wat maakt die racistische boeren zo speciaal?

O Laat u niet door Nieuwsuur voor de gek houden

O Linkse Nederlander, extreemrechtse Turk

O Terreurboeren

O Seks is een dodelijk wapen in de handen van mannen

O De stilte over Halle is veelzeggend

O De mediterrane trekjes van Jort Kelder

O Destructieve journalistiek

O Hassnae en Fatima

 

Meest gelezen ever

O YouPorn

O Verplicht naakt douchen op school, jongens en meisjes bij elkaar

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Het totale en angstwekkende gebrek aan integriteit van de #Metoo-meute

O Het historische besef van Jeroen Pauw

O Opbokken met je racistische kinderfeestje

O De extreemrechtse terreur van Twitter-troll Ans Aarsema

O Anne Faber en de moslims

O Anita Borst is een held

O Smachten en soppen met Thierry Baudet

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“Voorganger van de Linkse Kerk in Hersteld Verband.” (Carel Brendel)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.’ (Hafid Bouazza) ‘Complimenten voor Frontaal Naakt.

‘Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.’ (Lousewies van der Laan)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS