Home » Archief » Vieze mannen


[27.11.2008]

Vieze mannen

Peter Breedveld

Z2 (58k image)
Illustratie: Anders Zorn

Toen Albert Heijn een dikke tien jaar geleden de Bonuskaart invoerde, was het verontwaardigde geloei van progressief Nederland niet van de lucht. Je moest je adres opgeven! Albert Heijn had dan de beschikking over allerlei vertrouwelijke gegevens, zoals hoeveel chocoladerepen je er in een week doorheen jaagde, of welk wasmiddel je gebruikte! Big Brother is watching you! Met ware doodsverachting weigerden linkse verzetshelden de kaart, als de caissière ze die aanbood. Nooit! Zouden ze zich zo makkelijk overgeven aan de controlestaat.

Het kan verkeren. Vieze man André Rouvoet blijkt precies te willen weten hoe de begroeiing langs de schaamlippen van onze dochters er uitziet, en hoe lang de penis van onze zoons is, en Samira Bouchibti van de PvdA kijkt als een konijn in de koplampen en prevelt dat het allemaal voor onze bestwil is.

En het is nota bene VVD-Kamerlid Ineke Dezentjé die stemmingmakerij en respectloosheid wordt verweten! Voor mij is Dezentjé een held. Ze is één van de weinigen die dit christenhufterkabinet nog durft tegen te spreken. Waar is Femke Halsema? Waarom laat Alexander Pechtold deze belangrijke zaak afhandelen door de excuusallochtoon van de D66-fractie? Het is allemaal zo slap en zo dom. Rouvoet krijgt zijn viespeukerij op deze manier op een presenteerblaadje aangeboden.

Als onze schaamlippen niet eens meer privé zijn, wat dan eigenlijk nog wel?

Nederland is in rap tempo een vreselijk naar kutland aan het worden, en dat komt door de ziekelijke bemoeizucht van dit gereformeerd-socialistische kabinet. Pervers tot op het bot. En eigenlijk is de PvdA nog erger dan het CDA en de ChristenUnie bij elkaar. En wat een intens dom wijf is die Bouchibti. Een leugenaarster, bovendien. Vlak voordat ze zich verkiesbaar stelde als PvdA-kandidaat voor de Tweede Kamer – ze heette toen nog Samira Abbos – bezwoer ze me dat ze ‘natuurlijk‘ VVD stemde, “want ik ben zelfstandig ondernemer!”

Klinkt logisch – je bent zelfstandig ondernemer, dan stem je niet op de partij die het je eerst zo moeilijk mogelijk maakt om vervolgens het grootste deel af te pakken van het geld dat je, ondanks al die obstructie, toch nog bij elkaar hebt weten te schrapen. Behalve als die partij zorgt voor een leuk salaris en na afvloeiing nog jaren wachtgeld. Dan huilt Bouchibti gewoon vier jaar lang mee met de wolven in het bos.

In other news: Wie bezwaar wil maken tegen de registratie van zijn kinderen in het elektronische patiëntendossier (kan nog tot 15 december) van die andere christengriezel, Ab Klink, wordt het ontzettend moeilijk gemaakt. Zo moet je een uittreksel uit het geboorteregister meesturen, wat dertien euro per uittreksel en de nodige moeite kost. Dit dient uiteraard om bezwaarmakers te ontmoedigen.

Het is allemaal zo ondemocratisch als de neten en de meerderheid van onze volksvertegenwoordigers lijkt het allemaal maar best te vinden. Democratie is voor hen geen roeping, alleen een manier om hun cv op te leuken. Weg met de carrièrehoeren in de volksvertegenwoordiging. Ze leveren ons uit aan iedereen van wie ze denken dat-ie hun salaris betaalt.

Peter Breedveld vindt dat christenen goed zijn voor maar één ding en dat is als tuinverlichting.

Algemeen, 27.11.2008 @ 14:20

[Home]
 

45 Reacties

op 27 11 2008 at 15:11 schreef Peter:

Excuses voor de foute spelling, heb het gecorrigeerd.

En bedankt voor de interessante informatie. Dat ook zij het met Rickepik van der Ploeg heeft gedaan wist ik niet. Wat een snol – ik bedoel Rickepik.

op 27 11 2008 at 15:12 schreef kariem:

kleine terzijde: ze heet volgens mij Bouchibti.en iedereen weet toch wel dat ze in de tweede kamer is gekomen omdat ze de maîtresse is geweest van rick van der ploeg. ja ja, ook wij Marokkanen weten hoe dat moet, jezelf omhoog neuken. naar het schijnt wil de pvda-fractie haar er zo snel mogelijk uit werken omdat ze geen flikker uitvoert voor het royaal salaris dat ze daar ontvangt. hoe ik dat allemaal weet? tsja… ook ik heb mijn bronnen, hoor.

op 27 11 2008 at 15:44 schreef EH:

Amen.

Het ministerie van Jeugd en Gezin.

Het ministerie van Jeugd en Gezin.

Het ministerie van Jeugd en Gezin.

Zeg het een paar keer hardop.

De koude rillingen lopen over mijn rug.

Gatverdamme, inderdaad, er zijn weinig dingen aan dit land die me zo teleurstellen als ‘Het ministerie van Jeugd en Gezin’

op 27 11 2008 at 15:45 schreef EH:

Het feit dat het uberhaupt bestaat uiteraard, niet hun beleid: wat ze precies uitvreten, dat wil ik niet eens weten.

op 27 11 2008 at 16:09 schreef Paco:

Chocoladelullen zat in Nederland net als criminelen. Roze Kerst in Amsterdam dit jaar, het is te gek voor woorden wat een losgeslagen bende is het hier.

op 27 11 2008 at 16:32 schreef Robert:

Eens met die tuinverlichting. Met als toevoeging dat het mij om het even is welke religie de fakkels aanhangen.

op 27 11 2008 at 16:56 schreef leo:

EPD en EKD allebei weigeren. Gezien mijn leeftijd is alleen het eerste op mij van toepassing maar wat betreft EKD vrees ik voor mijn kinderen en hun kinderen.

Ik vraag me af of het voor hen verderop eigenlijk nog wel leuk wordt, maar tot nu toe zijn ze gelukkig nog welgemoed. Bovendien heb ik een vluchtroute voor ze uitgestippeld.

Praktisch: Ik had begrepen dat een kopie van paspoort voldoende was voor het bezwaar tegen EPD.

Uittreksel geboortewijs gaat ons vier keer 13 euris en een hoop tijd kosten.

Weg ermee.

op 27 11 2008 at 17:03 schreef Huub:

Het erge is dat pas bij schaamhaar (hihihi) de Kamer ging tegensputteren. Nadat ze eerst allemaal voor waren. Als de kamer eerst voor een jeugddossier is, vervolgens deskundigen de criteria laat bepalen, moeten ze eigenlijk niet janken. Als kinderartsen zeggen dat schaamhaarontwikkeling een indicator kan zijn over de groei van een kind geloof ik dat. Er is dan ook geen essentieel verschil tussen schaamhaargroei en lengtegroei.

Dit is niet ondemocratisch, het is ondoordacht, onnodig en een grove schending van privacy. Dat ligt niet aan de motivatie van kamerleden, maar aan de kwaliteit.

op 27 11 2008 at 17:05 schreef babs:

Maar die database is toch 100% veilig? Daar kunnen toch alleen bevoegde partijen in rondneuzen? Daar gaat toch een automatisch alarm af bij elke direct betrokkene (arts en patient) op het moment dat een niet bevoegde een dossier opent? De naam van die niet-bevoegde wordt dan toch direct naar de betrokken arts en patient gemaild?

op 27 11 2008 at 17:12 schreef babs:

Waren er nog maar mensen als Wijnand Duyvendak actief. Ik vind een inbraak in een ministerie en vernieling van een datacenter volledig gerechtvaardigd om deze overheid te stoppen. Hacken en de medische gegevens van het volledige kabinet online gooien is ook goed.

op 27 11 2008 at 17:16 schreef Bert Brussen:

OMG! Christenen als tuinfakkel!
Waarom hebben ze DAT niet met Jezus gedaan?

op 27 11 2008 at 17:40 schreef Smeets:

Kijk Peter,

Nou ben ik het weer helemaal met je eens.

op 27 11 2008 at 18:21 schreef Onwijsgeer:

Heb ik goed begrepen dat er naast vragen over de lengte en de kleur, dan wel pigmentloosheid van het schaamhaar naast de labia ook vragen over het wel of niet besneden zijn van het kindergeslacht in die kindervragenlijst voorkomen? Zo ja, dan moet zo’n register toch niet in handen van een of ander toekomstig kalifaat vallen, dacht ik.

Ik heb wel eens verhalen over bevolkingsregisters vernomen die ook, met medewerking van overheden, in handen van onwelgevallige regimes terecht zijn gekomen….

op 27 11 2008 at 18:39 schreef Liz:

Het enige dat er toe doet is dat meisjes worden gecheckt op genitale verminking. Maar toen Ayaan Hirsi Ali dat in 2004 voorstelde, was het huis te klein, want dat zou toch te ver gaan. Waar zou de privacy van die kinderen dan blijven?

Maar het voorstel zou toen onderzocht worden door een commissie, die nog geen jaar later een rapportje schreef, dat in een la ging, nachtkaars. Uit.

op 27 11 2008 at 18:42 schreef Tarak:

De overheid, de vijand van het individu.

Ze doen goed hun best om van Nederland zo snel mogelijk een totalitaire staat te maken. Een overheid die alles kan en zal controleren.

De EU is ook lekker bezig om een totalitaire staat mogelijk te maken. Ze willen nu voorkomen dat er ook maar enig privégeld naar referenda toegaat, om te voorkomen dat er politiek ongewenste antwoorden gegeven woorden.

Elke keer als ik berichten lees van Rouvoet, Hirsch Ballin, Klink en vooral de verschrikkelijke Timmermans voel ik direct mijn hartslag tot epische proporties versnellen.

Wat is de oplossing? Een mensenrechtenorganisatie opstarten? Voor de rechten van vrije mensen? Een nieuwe politieke partij?

Wat is de mening van Verdonk / PVV eigenlijk over al die controle instituten van de overheid.

En waarom zijn die Tweede Kamerleden zo verschrikkelijk dom? De afweging is overlast van rotjeugd versus totale registratie van iedereen.
Enkele medische missers (hoeveel zullen het er zijn per jaar: vijf?) tegen een volledig EPD van iedereen wat miljoenen zo niet miljarden kost.
Die hele discussie daar zijn ze voor en daar hoor je ze niet eens over. Risico versus totale controle….

PvdA,CDA en CU zeggen dus: totale, maar dan ook totale controle. Een totalitaire staat dat is onze heilstaat.

op 27 11 2008 at 19:27 schreef Jimmy:

Het EPD zit al meer dan 25 jaar in de pijplijn. Dit is helemaal geen nieuw idee.

Ik geloof er niets van dat dit project ooit ingevoerd zal worden. Keer op keer vertraagt het, wordt het aangepast, getest, opnieuw aangepast, gepolitiseerd en stilgelegd. Check maar. Het is een trieste en vooral lange geschiedenis van falen, falen en falen.

En nu denken ze werkelijk dat Rouvoet het Kinddossier er even doorheen jast? Ha! Alsof alle voorgangers die faalden domme rukkers waren. Nee, de weerstand van de zorgsector, belangengroepen en patiënten is gewoonweg te groot.

Onder minister Borst (D66) is het project weer wat prioriteit gegeven. Maar, O Ironie, op supervisie van D66’er Fatma Koser-Kaya is het een paar jaar terug weer vertraagd. Dit project is simpelweg te groot en te moeilijk voor de overheid. Ze kunnen het gewoonweg niet aan. Als er al ooit een EPD komt, is het bij wijze al zo verouderd dat ze weer een nieuw systeem of een update nodig hebben.

Het enige wat zou kunnen werken is een privé-dossier dat patiënten zelf bijhouden. In overleg met huisarts en specialisten kunnen ze dat dan uitbreiden en beheren. Zo is de privacy in ieder geval enigszins gewaarborgd en weet de patiënt wat er met de informatie gebeurt.

Google en Microsoft bieden deze diensten volgens mij allebei al gratis aan.

op 27 11 2008 at 19:31 schreef Tarak:

Wat ook opvallend was in dat EKD, is dat bij de vraag "Wat is uw levensovertuiging?" De antwoordmogelijkheden "religies" waren. Een levensovertuiging kan dus alleen maar een religie zijn volgens deze overheid. RePseCT weet je wel!

Wat iedereen nu in ieder geval moet doen is liegen. Standaard liegen tegen de overheid. Saboteren al die elektronische dossiers. Zand in die wielen strooien.

op 27 11 2008 at 19:59 schreef H L Schouten:

Keizer Nero in het oude Rome gebruikte ook christenen als fakkels om zijn tuinfeestjes op te leuken.
Misschien een goed idee om dit kabinet als fakkels te gebruiken op een groot feest op het Malieveld.
Lekker dicht bij het centraal station van Den Haag zodat er veel mensen uit heel Nederland van dit schouwspel kunnen komen genieten.

op 27 11 2008 at 20:28 schreef Vantussen:

http://www.epdnee.nl/list.php?page=1&order=asc

op 27 11 2008 at 20:36 schreef Loesje:

@Peter; het is allemaal zo ondemocratisch als de neten enz. Heb vorig jaar Carel Brendel`s boek,"Het verraad van links", gekocht. En naar aanleiding daarvan heb ik ook het boek van Gerard van Westerloo "Niet spreken met de bestuurder," gekocht. Op bladzijdes 245 en 246 van laatstgenoemd boek,citeert van Westerloo vijf professoren in de politicologie. Zij komen in, zij het verschillende bewoordingen, allemaal tot dezelfde conclusie. Van democratie is in dit land geen sprake.
Wat mij weer in mijn mening sterkt dat dit kabinet bestaat uit een stel gevaarlijke gekken!

op 28 11 2008 at 01:09 schreef Jur:

Top geschreven. Kan niet anders zeggen. Ook i sta versteld van het vragenlijstje van 2500 stuks die dor artsen en andere medici gerust ingevuld kunnen worden. Religieuze geaardheid komt er ook in voor. Zo kun je naderhand als leuke modelletjes opzetten uit de cijfers. DOODENG.

op 28 11 2008 at 03:23 schreef Sam:

op 27 11 2008 schreef Tarak:

Wat is de oplossing? Een mensenrechtenorganisatie opstarten? Voor de rechten van vrije mensen? Een nieuwe politieke partij?

Wat mij betreft is het weer tijd voor een degelijk staaltje burgerlijke ongehoorzaamheid. Met z’n allen op de dam/het malieveld.
Het is een veel gehoord geluid dat men het niet eens is met de huidige regering. Alleen er gebeurt zo weinig zichtbaars.
Een grote manifestatie, niet gekaapt door belangenverenigingen, maar van en door het volk.

Voordat ook dat verboden is.

op 28 11 2008 at 08:03 schreef Paco:

Ik ga vandaag maar met Rob Hoogland naar de kapper. Prachtige satire in zijn colum in de Telegraaf van de week. Hij ging ook maar naar de kapper. Prachtig.

Loesje, gevaarlijke gekken bestaan niet.

op 28 11 2008 at 09:45 schreef herman van der helm:

op 27 11 2008 schreef Tarak:

Wat is de oplossing? Een mensenrechtenorganisatie opstarten? Voor de rechten van vrije mensen? Een nieuwe politieke partij?

deze partij is er al. Hij moet alleen nog uitgebouwd worden. Wie doet er mee? http://www.stemniet.nu

Overigens is het zeer zinvol om met inventieve middelen de dossiers tegen te gaan. Een aantal middelen zag ik al genoemd worden. Ook kun je je mobiele telefoon aan laten staan als je in de behandel of spreekkamers zit. Het systeem wordt dan ontregeld. Een ander idee is om een "religie" aan te meten die niet geregistreerd kan worden. Dan blijven hameren op het feit dat je dit toch geregistreerd wil hebben en niet de behandelkamer uitgaan voordat het gebeurt is. De pers hierbij van tevoren inseinen zodat die ook verslag kan doen van de heibel die dan ontstaat.
enzovoort

op 28 11 2008 at 09:55 schreef herman van der helm:

Sam schrijft: "Wat mij betreft is het weer tijd voor een degelijk staaltje burgerlijke ongehoorzaamheid. Met z’n allen op de dam/het malieveld.
Het is een veel gehoord geluid dat men het niet eens is met de huidige regering. Alleen er gebeurt zo weinig zichtbaars."

Het probleem waar dit soort massa acties tegen aan loopt is het volgende:
Vroeger kon je je maar op een manier uiten als je tegen de gevestigde orde in wilde gaan en dat was met zijn allen de straat op. Het probleem nu is echter dat de meeste onvrede kan worden geuit op internet.
De mensen hebben het idee dat het dan wel verder komt als je met grote getale reageert op domme plannen. De onvrede is dan geuit en er gebeurt vervolgens niets mee.
Dus helaas is internet niet altijd een middel van de nieuwe democratie.

op 28 11 2008 at 09:59 schreef Hosseyn:

Ik ben wel voor een schaamhaarregistratie. Eigenlijk zouden volwassenen allemaal een button moeten dragen met een wel/niet-schaamhaarteken. Dan kom je nooit van een koude kermis thuis.

op 28 11 2008 at 10:34 schreef Jimmy:

Beste mensen,

Het EPD en EKD komen er nog lang niet aan. Het is te complex, te groot, te duur en vooral te ‘politiek’. Het is tegelijkertijd een dood paard, een wespennest en een ‘money pit’.

Alleen het EMD (medisch dossier) of het WDH (waarneemdossier huisartsen) geef ik enige kansen, maar ook die twee, relatief eenvoudige, dossiers gaan er voorlopig niet komen. Veel mensen hier hebben veel te veel vertrouwen in de slagvaardigheid van de overheid.

Dit is dezelfde organisatie die hun eigen inkomstenbron, de belastingdienst, niet eens adequaat of snel kunnen laten werken. Dit is de organisatie voor wie — met dank aan Paul Lieben’s column in Elsevier gisteren — zaken als de OV-chipkaart een brug te ver is.

Verreweg de meeste IT-projecten mislukken, een nog groter gedeelte functioneert uiteindelijk maar gedeeltelijk of verkeerd en een nóg groter gedeelte functioneert weliswaar uiteindelijk goed, maar pas ver na de gestelde deadline en/of verhoogd budget. En dat geldt dan nog voor het bedrijfsleven waar men de pijn van slechte investeringen direct voelt, IT-voorzieningen winst mogelijk maken en de doelstellingen van projecten zeer beperkt en doelmatig zijn. Daar hebben ze geen tijd voor ridicule classificaties als ‘schaamhaarregistratie’.

Hoe gaan we nu in vredesnaam een project als het EPD (dat al 25 jaar in de stijgers staat) of EKD, even snel doorvoeren? Het is maar goed dat Rouvoet door God gezonden is, want Diens Hulp zal hij hard nodig hebben. Alleen een creationist kan vertrouwen hebben in deze missie.

Volgens mij is Rouvoet alleen gaan spreken met wat hotemetoten uit de managementlaag en de top van de zorg, die hem toefluisterden dat het EKD er nu snel zal komen.. mits enige investeringen hun kant op vloeien! Ik geloof er niets van dat hij zich een seconde heeft verdiept in dit dossier, want dan had hij het met ‘benign neglect’ behandeld en voor zijn nuttig idiote opvolger laten liggen.

op 28 11 2008 at 11:22 schreef leo:

De opmerkingen van Mw Dezentjé over kleine André’s schaamhaar waren donderdag op BNR te horen.

Hoewel grappig (en dapper) is het nadeel van ridiculiseren dat het bezwaar tegen EKD niet principieel wordt uitgesproken.

Evenmin wat betreft het EPD. In het artikel van Ouders Online wordt een getal van ruim 45 000 personen genoemd die uiteindelijk toegang tot het EPD zullen krijgen. De patienten zelf echter niet.

Voeg daarbij nog een kleine 50 000 jeugdzorgwerkers en onze gegevens zijn toegankelijk voor 100 000 personen. En die moeten we allemaal vertrouwen.

Foei, Mw. Dezentjé heeft de professionaliteit van de jeugdzorgwerkers in twijfel gebracht. Hoezo, hebben die dan ook een beroepsgeheim? Niet dat ik weet.

Overigens noemt Ouders Online meerdere steekhoudende redenen om bezwaar te maken tegen het EPD (en dus feitelijk ook tegen EKD).

De systeemontwikkelaar CSC Computer Sciences is namelijk een Amerikaans bedrijf met banden met het Europese Echelon (afluistersysteem) en de Amerikaanse CIA. Ouders Online baseert zich op een Deens rapport.

op 28 11 2008 at 11:41 schreef babs:

Jimmy,
Je maakt je geen zorgen, want het komt er toch allemaal niet, want dat kan de overheid helemaal niet. Je ziet hierbij nmm 2 zaken over het hoofd:
-Het gaat erom dat de overheid dit soort databases wil.
-Onderschat de overheid niet. Juist omdat de overheid niet direct de pijn voelt als het extra geld kost, kan de overheid oneindig blijven investeren. Je vergelijking met de belastingdienst is niet realistisch, want dat is een veel complexer systeem, dat totale processen automatiseert. Een database met medische gegevens vereist alleen dat iemand de data invoert. Die data wordt nu al opgeschreven, inkloppen kan net zo snel. Zelfs de OV chip is veel ingewikkelder, omdat daar allerlei draadloze apparaten bij komen kijken in een ruimte waar iedereen toegang toe heeft.

op 28 11 2008 at 12:36 schreef Jimmy:

Babs,

Ik heb de afgelopen jaren veel werk gestoken in onderzoek naar dit project. Destijds zag ik er veel heil in en vroeg me af waarom er nog niet zo’n systeem was. Feitelijk hebben huisartsen en ziekenhuizen al je persoonlijke informatie inderdaad al, maar dan in geschreven dossiers.

Niet alleen de overheid wil het EPD. De patiëntencollectieven willen bijvoorbeeld ook allemaal dat het EPD er komt. (Voor de duidelijkheid: de patiëntencollectieven zijn sinds de liberalisering van de zorgsector een serieuze gesprekspartner en zij spreken voor jou en mij. Geen onbelangrijke partij dus.)

"Je vergelijking met de belastingdienst is niet realistisch, want dat is een veel complexer systeem, dat totale processen automatiseert."

Ja, de database is niet zo moeilijk nee. Maar het EPD is wel even wat anders.

Weet je wat ze daar allemaal mee van plan zijn? Ze willen er zelfs hartfilmpjes en röntgenfoto’s in opslaan — tenminste dat was de laatste kuch die ik meekreeg. Intensief verkeer van dat soort materiaal vertraagde de verbinding dan weer.. Het EPD is het totale pakket waarin alle andere pakketten zijn inbegrepen: EKD, EMD, WDH, etc., etc. Het is echt niet alleen een database.

Er moeten dus heel veel systemen gekoppeld worden over heel organisaties met heel veel legacysystemen over heel veel regio’s. En dat alles moet ook nog allemaal volgens de meest stringente protocollen worden ontwikkeld en beheerd. Dit is echt ontzettend complex. De overheid heeft een matige ’track-record’ met dit soort plannen en ambities. De invoer de OV-chip is peanuts vergeleken bij het EPD.

Een paar jaar terug merkte ik al hoe politiek gevoelig dit project ligt. Elk dubieus aspect wordt grootschalig opgeblazen in de pers. Alhoewel ik schaamhaarregistratie ook onzinnig vind, is het zeker geen toeval dat een, op zich interessant initiatief, op basis van dit miniscule aspect wordt gedemoniseerd als een apparaat van de politiestaat. De Cassandra’s die nu moord en brand schreeuwen over Big Brother, schreeuwden een paar jaar terug moord en brand over het meisje van Nulde: "Hoe kon de overheid zoiets laten gebeuren? Schande! Meer screening!" Daarom zijn ze gaan werken aan het EKD.

Het is het een of het ander. Of je hebt meer zekerheid, veiligheid, screening en dus meer overheid, of je hebt meer risico, ongevallen en vrijheid, minder overheid en meer meisjes van Nulde.

op 28 11 2008 at 12:59 schreef herman van der helm:

meisjes van Nulde voorkom je niet met dossiers, maar met meer kontakt hebben met je buren en ook durven opkomen voor hun kinderen als het uit de hand dreigt te lopen.
Meer interesse bij wat er in je buurt of in je familie of kennissenkring of eigen gezin gebeurt, is de enige mogelijkheid om dergelijke gevallen te helpen voorkomen. Ondanks dat kan het altijd nog uit de hand lopen. Maar een dossier aanleggen kan alleen maar helpen om achteraf te bewijzen wie er verkeerd heeft gehandeld. Hier hebben de meisjes van Nulde helemaal niets aan.

op 28 11 2008 at 13:01 schreef Jimmy:

Herman & Babs

Ik herleid slechts oorzaak en gevolg. Het EKD was het antwoord op zaken als de tragische mishandeling en dood van het meisje van Nulde.

Voor de duidelijkheid: ik vind dat de patiënt zelf eigenaar moet worden van het eigen digitale dossier. Dat kun je dan meenemen naar je afspraak en in samenspraak met artsen evalueren en beheren.

Wat betreft privacy, tsja, vrijwel iedereen heeft ook een mobieltje dat ons 24 uur per dag traceert. Hetzelfde geldt voor zoektermen, aankopen en surfgedrag op internet. Binnen een paar jaar krijg je RFID-chips die in allerlei producten zitten en de locatie aangeven. Menigeen neemt die risico’s voor lief.

Je kunt de ontwikkelaars van het EPD trouwens veel verwijten, maar niet dat ze geen rekening houden met de privacy in hun project. Het is al 25 jaar de grootste belemmering van het project.

op 28 11 2008 at 13:03 schreef babs:

Kan ook allemaal lokaal, kan beter lokaal, is beter beveiligd (want elk een ander systeem, als er 1 gekraakt wordt zijn de meeste andere niet gekraakt). Gebeurt ook al 20 jaar lokaal in sommige plaatsen. Ik ken een zeer goed functionerend systeem dat meer dan 20 jaar oud is.

De veiligheid neemt niet of nauwelijks toe met een nationaal systeem. En zelfs als de veiligheid iets toeneemt, dan nog ben ik tegen een nationaal systeem met heel veel data, gewoon omdat het niet de vraag is of het misbruikt wordt, maar wanneer. En dat zijn weer duidenden joden meer dan nodig, dat is je besneden buurman wel of niet op transport naar Marokko of je homoneef wel of niet in een heropvoedingskamp. Niet direct binnen een jaar, maar durf jij te garanderen dat Nederland de komende 100 jaar een redelijk keurige democratie blijft? En zelfs dan, de stap naar meer ziektekostenpremie vanwege een verlate groeisprong is een hele kleine.

op 28 11 2008 at 13:43 schreef babs:

mobieltje: pre-paid en uit.
aankopen op internet: niet, behalve vliegreizen, maar die zijn toch geregistreerd.
pinpasbetalingen: niet.
surfgedragcontrole: me een doorn in het oog, maar heb me nog steeds niet hoeven verantwoorden voor het bezoek aan deze site. Gaat nog wel gebeuren.

Maar dan nog: hoe groot sommige bedrijven ook zijn, het blijven versnipperde batabases. Ik weet dat Vodafoon elk gesprek opslaat, de lokatie van de mobieltjes continu registreert en opslaat in het buitenland en dat de overheden bij die gegeven kunnen. Ook daar ben ik tegen en daarom heb ik een pre-paid die ik alleen aanzet als ik een belletje verwacht. Maar de Vodafoon gegevens zijn lastiger te misbruiken door de overheid of zelfs maar door Vodafoon zelf. Het is achterafgebruik: als ik verdacht wordt van een misdrijf, wordt gekeken waar mijn mobieltje zich bevond. Het gaat nog een tijdje duren tot de Vodafone database is gekoppeld aan de OV database, zodat als je mobieltje zich in een trein bevindt en jij volgens de OV database niet, er dan een belletje gaat en er automatisch een boete verstuurd wordt. Bovendien moeten bedrijven nog een beetje oppassen wat ze met hun commerciele databases doen, voor je het weet lopen hun klanten weg. De overheid heeft geen last van klanten, daar zijn dus minder remmingen.

op 28 11 2008 at 14:44 schreef herman van der helm:

babs zegt: "De overheid heeft geen last van klanten, daar zijn dus minder remmingen."

De overheid gebruikt overigens wel databases van bedrijven. Mijn dochter had haar elektrarekening opgezegd bij het energiebedrijf omdat ze een tijdje elders verbleef. De gemeente Den Haag meldde na een aantal maanden dat ze uitgeschreven was uit de gemeentelijke basisadministratie en ze dus als persoon zonder vaste woon of verblijfplaats was geregistreerd. Dit werd in een brief aan haarzelf verstuurd, gericht aan het adres van ons als ouders. Navraag bij de gemeente leerde dat ze hadden geconstateerd dat ze niet meer in haar (eigen) huis verbleef. Ik vroeg hoe ze dit wisten, en toen bleek na vele aarzelingen van de ambtenaar dat ze hadden gezien dat ze haar elektra aansluiting had opgezegd. Ik vroeg hem of hij in de klantenbestanden van Eneco kon kijken en hij zei daar volmondig ja op. Toen ik vroeg of hij in nog meer klantenbestanden kon kijken zei hij dat dat er vele zijn. En in principe kunnen ze in alle klantenbestanden kijken van welk bedrijf dan ook als er weliswaar een gemeentelijk doel mee wordt gediend. Ik vroeg hem of hij ook gegevens uit mijn klantenbestand kon opvragen. Hij zei ja, dat hij dan toestemming van het ministerie moest hebben en dan was ik verplicht de bestanden te leveren. Ik heb daarop mijn klantenbestand eens kritiesch doorgenomen en alle klanten waar ik geen of nauwelijks zaken meer mee doe maar uit voorzorg verwijderd ten behoeve van hun privacy.
Het geeft echter wel te denken.

op 28 11 2008 at 15:55 schreef babs:

Interessant. Ik denk niet dat dat mag. Toont wel weer aan dat het allemaal niet zo moeilijk is gegevens bij elkaar te brengen.

op 28 11 2008 at 21:29 schreef Lugtigheid:

het is nog veel erger,als je komt voor een grieppil, dan moet je nog maar afwachten wat je ingespoten krijg, vaak is het vreselijke troep, ik was erdoor gevallen en heb gelijk mijn ziektekostenverzekering opgezegd, want daar kwam ik niet voor.een dokter die meer aanricht dan geneest is niet nodig

op 29 11 2008 at 03:42 schreef P.Politiek:

Ik raad iedereen aan The Gulag Archipel van Alexander Solzhenitsyn (1918-1956), 1984 en Animal Farm van George Orwell en Brave New World van Aldos Huxley te lezen of the herlezen.

Vox populi, vox dei?

NU een massale campagne opstarten om massaal bezwaar aan te tekenen VOOR 15 december. Op de 14e demonstreren op het Malieveld!

Deze regering stuurt bommen en granaten naar de andere kant van de wereld, en wilt ook graag even in het broekje van u kind kijken om daar wat doorzoekbare aantekeningen over te maken.

150.000 mensen vluchten dit jaar weg uit Nederland, met medeneming van huis, haard en spaarcenten. Ieder jaar vertrekken er weer meer. De prognose is dat in de komende 10 jaar 1,5-2 miljoen Nederlanders het land zullen ontvluchten.

Hoe zou dat komen?

op 29 11 2008 at 04:40 schreef P.Politiek:

Ik raad iedereen aan The Gulag Archipel van Alexander Solzhenitsyn (1918-1956), 1984 en Animal Farm van George Orwell en Brave New World van Aldos Huxley te lezen of the herlezen.

Vox populi, vox dei?

NU een massale campagne opstarten om massaal bezwaar aan te tekenen VOOR 15 december. Op de 14e demonstreren op het Malieveld!

Deze regering stuurt bommen en granaten naar de andere kant van de wereld, en wilt ook graag even in het broekje van u kind kijken om daar wat doorzoekbare aantekeningen over te maken.

150.000 mensen vluchten dit jaar weg uit Nederland, met medeneming van huis, haard en spaarcenten. Ieder jaar vertrekken er weer meer. De prognose is dat in de komende 10 jaar 1,5-2 miljoen Nederlanders het land zullen ontvluchten.

Hoe zou dat komen?

op 29 11 2008 at 09:48 schreef herman van der helm:

p.politiek zegt: 150.000 mensen vluchten dit jaar weg uit Nederland,

1% hiervan vlucht definitief. Zij benemen zichzelf van het leven. Of dit door de privacy politiek komt is echter de vraag.

op 29 11 2008 at 12:46 schreef Ik Ben Bang:

Dit is werkelijk een dieptepunt.

Ik vraag me af waar de publieke figuren gebleven zijn die voorvechters van de privacy zijn?

op 29 11 2008 at 12:48 schreef Ik Ben Tegen:

Het meisje van de Maas wordt als excuus gebruikt voor dit absurde plan.

op 29 11 2008 at 15:16 schreef Lei:

Het is meer een Brave new world dan 1984. Achteraf was het misschien beter geweest dat 1984 nooit geschreven was (en Brazil is toch beter), dan is wat er nu gebeurt in het licht van Huxley veel duidelijker. Maar ja, dat is makkelijk praten na de koude oorlog. Met de beste bedoelingen lopen we de totalitaire staat binnen, waar voor het enkele individu op het onderste plakje in de bibliotheek misschien onder het stof nog iets interessants te vinden is. De rest is (geestelijk) dood (geknuffelt door de overheid).

op 29 11 2008 at 16:45 schreef statisticus:

@Herman: Het is zelfs nog erger dan dat:

From Wikipedia.nl:

"In Nederland plegen gemiddeld 1600 mensen per jaar zelfmoord, dat zijn er ongeveer twee maal zoveel als er slachtoffers vallen in het verkeer. Elk jaar voelen ruim 400.000 mensen zich in Nederland zo wanhopig dat zij zelfmoord overwegen; bijna een kwart onderneemt daarvan ook daadwerkelijk een poging."

Er is een brain-drain in volle gang, en anderzijds is er blijkbaar sprake van grote uitlossheid onder een grote groep nederlanders.

Hoe komt dat nou toch??

op 02 12 2008 at 21:12 schreef Paco:

statisticus, dat komt omdat het in Nederland steeds gezelliger wordt.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

 

Become a Patron!
 

 

pbgif (88k image)
 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Waarom Wierd Duk een fascistoïde racist is

O Waarom Wierd Duk de wezeligste van alle wezelige wezels is

O De fascisten vieren feest

O Pedo-Pimmetje

O Nee, je bent geen ‘andersdenkende’, je bent een achterbakse teringracist

O Hoe Wierd Duk een NPO-journalist terroriseerde omdat die hem ‘nepnieuwsverspreider’ had genoemd

O Wierd Duk, voor al uw leugens en gehits

O Kutwijf

O Zielige witte mannen

O De ophef over Ongehoord Nederland is stuitend hypocriet

 

MEEST GELEZEN EVER

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O In Nederland kun je helemaal niet zijn wie je wilt zijn

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O De zoveelste sloopactie door de vrouwenhaters van GeenStijl tegen Sigrid Kaag

O Hoe de Wokies BIJ1 van binnenuit aan het slopen zijn

O De miljoenen van Sywert mogen een paar duizend mensenlevens kosten

O Verplicht naakt douchen op school, jongens en meisjes bij elkaar

O Wierd Duk heeft de verkeerde te pakken #TeamEmine

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS