Home » Archief » Hé, Westerse vrouw! De strijd in Iran gaat niet over jou


[07.10.2022]

Hé, Westerse vrouw! De strijd in Iran gaat niet over jou

Peter Breedveld


Scène uit Noita Palaa Elämään (The Witch), Roland af Hällstrom, 1952.

Nederlanders zijn een geëngageerd volk, altijd voor een onderdrukte groep op de bres. Voor de Joden, de vrouwen, de homo’s en ook voor de vrouwen in Iran klopt hun warme, solidaire hart. Als er ergens in de wereld onrecht heerst, zal de Nederlander niet slapen totdat hij dit heeft bestreden… door keihard moslims te haten.

Hoe vaak blijkt niet dat de nadrukkelijk beleden solidariteit met Joden, homo’s en vrouwen enkel en alleen is gemotiveerd door moslimhaat? Met de schreeuwerig beleden solidariteit met de vrouwen in Iran is het niet anders. Het is ordinaire, lelijke moslimhaat. Nederlanders zijn tegen moslims, niet voor de vrouwen in Iran.

Gisteren knipten journalisten Yesim Candan en Fidan Ekiz samen met minister Dilan Yesilgöz hun haar af in het programma OP1, uit solidariteit met de vrouwen in Iran. Daar moet u zich niet teveel bij voorstellen, ze knipten een flinke lok van een centimeter of tien af, hun haar is nog steeds lang. Sinéad O’Connor zijn ze niet. Candan, die het voortouw nam, wilde aanvankelijk een veel groter stuk afknippen, bedacht zich toen en bewoog haar schaar een aanzienlijk stuk naar beneden. Solidariteit moet je niet overdrijven, het gaat om het idee.

Wind in je haar

Waar de vrouwen in Iran voor strijden, zei Yesilgöz, is het recht om de wind in je haar te voelen. De Belgische Europarlementariër Assita Kanko, een nieuwe lieveling van Domrechts, dat gek is op mensen van kleur die tegen andere mensen van kleur hitsen, zegt dat we de moed moeten hebben om in Europa te verededigen waar de Iraanse vrouwen voor vechten, namelijk een hoofddoekverbod. “Dat anderen het wagen om te bepalen waar wij Iraniërs voor vechten, is misselijkmakend”, tweet de Iraanse Belg Neda. “We hebben geen behoefte aan de hypocrisie van Assita!”

In de hele Westerse wereld knippen prominente vrouwen nu hun haar af uit solidariteit met de Iraanse vrouwen. Het is een nogal gratuite daad van neerbuigende zelfgenoegzaamheid omdat de westerse vrouwen zich de strijd van de Iraanse vrouwen op deze manier toeëigenen. Ze koloniseren de Iraanse protesten. Die gaan niet over het recht om de wind in je haar te voelen, maar om het recht op zelfbeschikking, het recht om zelf te bepalen wat je wel of niet draagt. Hoe aanmatigend, beledigend en vernederend is het, om te beweren dat dit een strijd is voor de westerse beschaving die in gevaar zou zijn door de hoofddoek?

Neokolonialisme

De westerse solidariteit met de vrouwen in Iran is een zoveelste poging die vrouwen voor het eigen karretje van de laïcité, het kemalisme en het witte suprematisme te spannen. De Iraanse vrouwen wordt de strijd gegund op strikte voorwaarden. Zij moeten strijden, niet vóór hun eigen recht om te dragen wat ze willen, maar tégen het recht van moslimvrouwen hier om te dragen wat ze willen. Het moet passen in het kader van de Westerse opvattingen van wat vrijheid is, wat feminisme is en wat beschaving is. Het is neokolonialisme, kort en goed. Of misschien weet ik eigenlijk niet eens wat er “neo” aan is.

Hoe hol dergelijke uitingen van solidariteit zijn, blijkt uit onder andere het feit dat er nu al jaren geouwehoerd wordt over de ijzingwekkende, bloedstollende schendigen van de mensenrechten in Qatar, waar de komende wereldkampioenschappen voetbal worden gehouden. Het stadion is gebouwd door een enorm leger van slaven, die onder zulke slechte omstandigheden werken dat er al vele duizenden zijn omgekomen. Westerse beschaving zou zijn dat dat wereldkampioenschap geboycot wordt, maar westerse beschaving bestaat niet. Ik las laatste dat het Deense voetbalteam uit protest in zwarte shirts gaat voetballen, een daad van zelfbevlekking die te vergelijken is met die haarafkniprage.

Egoïsme en narcisme

Er is geen solidariteit met de slachtoffers van islamofascistische regimes. Er zijn alleen maar egoïsme en narcisme, alles doortrokken met die ziekelijke, alomtegenwoordige islamofobie. Je krijgt het er bij die westerse vrouwen niet ingeramd: dit gaat godverdomme niet over jou.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 07.10.2022 @ 09:07

[Home]
 

1 Reactie

op 07 10 2022 at 09:07 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS