Home » Archief » Skivakantie


[14.03.2008]

Skivakantie

Loor

araki3 (31k image)
Nobuyoshi Araki

We kunnen er niet omheen: de Grote Wintersportuittocht is weer begonnen. Hordes blije mensen begeven zich tussen nu en de komende weken richting de Oostenrijkse, Zwitserse, Italiaanse of Franse Alpen voor een weekje zorgeloos skiën of ultrahip snowboarden.

Ter aankondiging van dat ene weekje sneeuwpret rijdt een beetje skiër al maanden rond met een futuristische skikoffer op het dak van zijn auto. Dat er bij sommige fanatiekelingen nog geen sneeuwkettingen om de net aangeschafte winterbanden slingeren, valt me nog mee.

Met wintersportactiviteiten heb ik een stevige haat/liefde verhouding, hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een gebrek aan ‘opvoeding’. Want als je niet ver voor je zestiende verjaardag op de lange latten hebt gestaan, ben je zo goed als verloren voor deze tak van sport.

Dankzij mijn ouders, die gedurende mijn jeugd overtuigd wintersportschuw waren, en mij en mijn zusjes tijdens lange zomervakanties liever meesleepten naar oude kerkjes, onbegrijpelijke musea en verlaten spookdorpjes, behoor ik nu tot deze reddeloze groep non-skiërs.

Toch was er op een bepaald moment sprake van een Serieuze Wintersportpoging (ik was inmiddels een jaar of 28), licht geëntameerd door een woest-sportief vriendje dat vond dat ik alles samen met hem moest ‘beleven’. Dus ook de afdaling van rode en zwarte skipistes.

En omdat de Liefde doorgaans een blinde vlek in mijn hoofd veroorzaakt die 99 procent van mijn denkvermogen in de weg zit, stond ik, voor ik het wist, drie avonden per week te klungelen op een donkere en bedreigende borstelbaan. Onder begeleiding van Sigi, mijn uit Oostenrijk afkomstige privéleraar. En Sigi wilde er al na drie lessen met mij vandoor, voorgoed de Oostenrijkse Alpen in. Maar niet om te skiën, want hij zag het meteen: kansloos verhaal, die Loor.

Maar ik had een missie en oefende dapper door, daar op die borstelbaan en met Sigi, die zich opwierp als ski slash levenscoach met kitscherig Duits accent. Stiekem hopend dat ik het woest-sportieve vriendje snel zijn congé zou geven.

En zo kwam het dat ik op een kwade dag, samen met het vriendje, in volle vaart het Franse en megaluxe skioord Meribel binnenreed, alwaar mij een angstige en verhelderende week te wachten stond.

Mocht ik de eerste dag nog een beetje rondwandelen en op mijn gemak het meer dan indrukwekkende skigebied verkennen, een dag later moest ik dan toch echt laten zien wat mijn geworstel op de borstelbaan mij had opgeleverd.

Dat ik, bovenaan de berg gekomen, overvallen werd door een allesvernietigende blackout, kon het vriendje beslist niet waarderen. Alles wat ik in de voorafgaande weken had geleerd van de immer geduldige Sigi (naar wie ik gedurende die week hevig begon te verlangen), was als sneeuw voor de zon verdwenen. Grote paniek was mijn deel.

Na een drie kwartier durende motivatiemonoloog van het vriendje gleed ik voorzichtig en met trillende benen een stukje van de groene piste (lees: rechttoe-rechtaan-oefenheuvel). So far, so good!, dacht ik blij. Maar daar was vriendje alweer, die mij heel bemoedigend een enorme duw gaf, waardoor ik spartelend en met een bloedgang een steile helling afrolde en net niet tegen een boom belandde.

Bezorgde medeskiërs bogen zich over me heen en probeerden me overeind te helpen, terwijl ik (en iedereen) zag dat achter mij het duwvriendje heel rustig en elegant de helling afdaalde. Nadat hij de ‘schade’ had opgenomen en had vastgesteld dat deze wel meeviel, kreeg ik alweer een volgende preek. Vriendje was heel erg teleurgesteld dat ik de komende week, en dat was na deze valpartij wel duidelijk, niet met hem de rode en zwarte pistes zou gaan afdalen. Ik moest me er dan ook op voorbereiden dat ik hem weinig zou zien, omdat hij zich aan wilde sluiten bij een groep hippe snowboarders die zijn week niet zou verstieren. Nou ja, zo zei hij het niet letterlijk, maar daar kwam het wel op neer.

‘Moet je doen!’, gilde ik overdreven luchtig, maar God hoorde mij brommen.

Hoe ik mij de rest van deze eenzame week heb weten te vermaken, is mij nog steeds een raadsel. De groene piste (het jammerlijke oefenheuveltje) heb ik nog dagelijks bezocht. En ik hing moedig aan wat sleepliften en deed links en rechts mee aan een ‘klasje’. En soms zoefde het vriendje voorbij om me te vertellen dat hij ergens ging lunchen waar ik met mijn haperende skigedrag never nooit kon komen.

Het vriendje heb ik uiteindelijk verteld dat ik – op mijn beurt – enorm teleurgesteld was dat hij niet bereid was geweest om met mij (desnoods) de rode en zwarte pistes af te kruipen. Wat een prachtig en liefdevol gebaar zou dat zijn geweest. En misschien had ik dan voorgoed mijn wintersportfobieën kunnen overwinnen.

En daar, in het mooie Meribel, had ik een doorbraak. Ik realiseerde me dat ik nooit in mijn eigen tegendeel zou kunnen veranderen. Nou ja, op het gebied van wintersport dan. Het zat er niet in en het zal er ook nooit in zitten. En ik zou me, zo nam ik me stellig voor, niet meer laten verleiden door woest-fanatieke vriendjes met disproportioneel grote ego’s. Dit was de laatste keer geweest. Echt. Nee, echt.

Loor (1967) is individualist tegen wil en dank. Ze heeft een broertje dood aan middelmatigheid. Ze is een warm, lief en mooi mens, maar niet geheel ongevaarlijk.

Algemeen, 14.03.2008 @ 07:48

[Home]
 

0 Reacties

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS