Home » Archief » Wat ik hier doe


[24.04.2008]

Wat ik hier doe

Gin Hageman

becat3 (226k image)
Paul-Émile Bécat

Wat doe ik eigenlijk in Sierra Leone, staat met dikke letters in een e-mail aan mezelf geschreven. Eerlijk gezegd was het gewoon een retorische vraag die ik mezelf wel vaker stel als ik gefrustreerd ’s avonds alleen in mijn hostelkamertje zit. Soms lijkt het alsof niets wil lukken, alsof ik alléén maar fouten kan maken en alsof echt níemand, maar dan ook niemand mee wil werken. Soms heb ik het gevoel dat zeventig procent van mijn dagen bestaat uit wachten, wachten, wachten, wachten en soms heb ik het gevoel dat ik word geleefd, vanaf het moment dat ik uit bed stap tot het moment ik midden in de nacht het stinkende laken weer over me heentrek.

Toch lukt er meer dan er fout gaat en begint er eindelijk een beetje vorm aan mijn werk te komen. Structuur aanbrengen is makkelijker gezegd dan gedaan in Sierra Leone, maar ik doe mijn best om iedereen hier naar mijn hand te zetten en te dwingen bij de tijd te leven, wat ze overigens verrassend goed bevalt.

Een doorsnee werkdag:

Om zeven uur gaat mijn wekker, ik schrijf in mijn grote boek al mijn werkzaamheden met ex-kindsoldaten van de vorige dag uit, met pen en papier vanwege gebrek aan elektriciteit. Om negen uur ga ik douchen, want eerder kan ik het koude pisstraaltje niet op mijn warme lichaam verdragen. Om half tien een kop thee in de cafetaria van de YMCA, om kwart voor tien een korte voorbespreking met mijn assistent en om tien uur, vaste prik, een afspraak met één van de ex-kindsoldaten waar ik mee werk.

Problemen oplossen, aan de weet komen wat de problemen zijn, interesse tonen in schoolwerk, preken afsteken, tranen delen, verhalen aanhoren. Half twaalf tweede afspraak met een ex-kindsoldaat. Om één uur naar het park om te lunchen met mijn assistent en een strategie plannen voor de jongens waar we mee werken. Mijn assistent is ex-kindsoldaat, met enkel middelbare scholing. Hij heeft ontzettend veel sturing en begeleiding nodig, waardoor ik steevast te laat ben voor mijn afspraken ’s middags.

Afgelopen middag kwam ik daarom om half drie aan bij een muziekstudio die samen met ‘mijn’ jongens een CD wil opnemen om de bevolking bewust te maken van hun problemen en voor de acceptatie van ex-kindsoldaten in de samenleving. Eén van de populaire artiesten in Sierra Leone is een goede vriend van mij, hij schrijft de muziek en de teksten voor de CD, ‘mijn’ jongens en ik komen met de ideeën.

Na een brainstormsessie van anderhalf uur was ik net op tijd voor mijn afspraak van half vier met een kunstenaar van een lokale organisatie, die één van mijn probleemjongens wil helpen om op het rechte pad te blijven. Een uurtje bespreking over hoe we hem het beste naar de kunstenaar toe kunnen krijgen, zonder hem het gevoel te geven dat we hem in de ‘val’ willen lokken. Om vijf uur een afspraak in het park met een hoge meneer van de Sierra Leonese overheid, omdat die interesse heeft in mijn plannen voor de stichting. Gelukkig had de hoge meneer geen tijd, zodat ik om tien voor half zes terug kon rennen naar mijn hostel voor mijn dubbele vijf uur afspraak. Half zes een lang telefoongesprek met een Nederlandse studente die in Sierra Leone onderzoek wil komen doen. Om zes uur komt mijn afspraak van vijf uur, naar verwachting, opdagen. Een student die voor twee jongerenorganisaties werkt en graag vrijwilligerswerk wil doen voor mijn organisatie.

Om acht uur heb ik eindelijk tijd om aan de overkant van de straat een broodje met gekookt ei te kopen. Mijn gebruikelijke stalletje heeft dan geen eieren meer en ik haal het in mijn stomme hoofd het bij de Fula-mevrouw bij het andere stalletje te kopen, wat ik moet bekopen met een fikse diarree-aanval. Om negen uur is het tijd om mijn e-mails te beantwoorden, een voorstel voor het computeropleidingscentrum te schrijven, die ik probeer op te richten en waarvoor ik goede contacten heb weten te leggen. Om tien uur bel ik mijn schamele budget er doorheen en om half elf ’s avonds typ ik een lange e-mail om het thuisfront te laten weten dat ik echt niet op mijn lauweren rust.

Daarna is het tijd om mijn bespreking met de overheid van morgen voor te bereiden, een Engelse folder te maken voor de organisatie, zodat de mensen hier ook begrijpen wat ik aan het doen ben, een nette blouse te strijken en als de generator het lang volhoudt, hoop ik eindelijk een goede rapportage over mijn werk met de jongens te kunnen schrijven. Stiekem hoop ik dat de generator er netjes om half één vannacht mee uitscheidt, zodat ik gedwongen ben om te slapen. Helaas kan ik intussen heel goed schrijven in het donker, waardoor ik vermoedelijk met mijn dagboek in mijn bed beland om mijn belevenissen voor mijn oude, demente dagen te documenteren.

Gin Hageman heet helemaal geen Hageman maar Mooijman of zoiets. Vorig jaar deed ze onderzoek naar ex-kindsoldaten in Sierra Leone voor haar studie antropologie. Dit jaar zit ze er weer in het kader van het hulpproject Pure Chance. In de tussentijd heeft Duns Ouray de mensheid verblijd met de trouvaille ‘linksmens’ en zo draagt ieder zijn steentje bij aan een betere wereld. Meer Gin op The Vault.

Algemeen, 24.04.2008 @ 08:59

[Home]
 

10 Reacties

op 24 04 2008 at 19:54 schreef Tjerk:

"Duns Ouray droomt van een Betere Wereld, zonder Socialisme en andere Valse Afgoderij."

Duns Ouray heeft meer weg van een wahhabiet dan hij zelf voor mogelijk houdt.

op 25 04 2008 at 02:47 schreef Mark:

Klinkt als een zinloze verspilling van tijd.

op 25 04 2008 at 07:31 schreef Peter:

Uiteraard is het een zinloze verspilling van tijd. Beetje gaan zitten proberen ex-kindsolaten te helpen in één of ander blote voetenland, terwijl hier de strijd tegen de Moor op het punt staat in volle hevigheid los te barsten!

op 25 04 2008 at 10:25 schreef frankpr:

Gelukkig zijn er nog mensen als Gin,

Ik schaar mij niet achter de voorgaande reacties, wat wordt de wereld dan klein. Ik vraag me eerder af wat maakt dat het geen zin heeft? en wanneer wel?

Frank

op 25 04 2008 at 19:16 schreef Tjerk:

Gelukkig zijn er nog mensen als Gin

Want? Dan kan ze plaatsvervangend doen waarvan jij vindt dat jij er ook je altruistische steentje aan zou moeten bijdragen? Ik vraag het maar…

Vermoedelijk legt het allemaal niet zoveel gewicht in de schaal, minder gewicht dan de beleggingen in de wapenindustrie die onze banken doen (en waarom krijg ik daar dan zo weinig rente voor terug; ik vind het niet erg om bloed aan mijn handen te hebben, maar dan wil ik er wel een graantje van meepikken); maar och, kwaad kan het ook niet en af en toe levert het een inkijkje in zo’n andere wereld op.

Dus laat zo’n Gin Hageman lekker d’r gang gaan. Duns Ouray is een cynische zeikerd die een zinnetje uit een betoog zeeft om er zijn stokpaardjes over te kunnen bereiden.

Ik zie zo’n man dan met dat veel te klein uitgevallen outen paard tussen z’n benen, plastieken zwaard getrokken, onzichtbare manschappen commanderend: Val aan, mannen! Tegen het onderwijsverval!

Duns Ouray leeft in zijn waanwereld.

op 26 04 2008 at 02:15 schreef frankpr:

"Want? Dan kan ze plaatsvervangend doen waarvan jij vindt dat jij er ook je altruistische steentje aan zou moeten bijdragen? Ik vraag het maar…"

Tjerk de spijker op z’n kop, zij maakt mij bewust van mijn beperkingen/cq. keuzes in het leven en ja maakt mij tevens weer eens bewust van een andere wereld waar andere spelregels gelden in een compleet andere context, een wereld die niet onze luxe en rijkdom kent. Ik denk niet dat ik het op zou kunnen brengen wat zij wel doet. Ik vind het mooi waar zij voor staat en dat dwingt voor mij respect af waar zij voor staat. Ik lees dat ook zij haar bedenkingen heeft over haar werk. Maar ieder steentje is er mi. één

En ja naar aanleiding van je opmerking inzake Duns Ouray, pff….wat een negativiteit dat kan ik missen als kiespijn. het becommentarieren en afzeiken is makkelijk, maar wat doet hij er zelf aan levert hij een constructieve bijdrage in de vorm van voorstellen en randvoorwaarden en draagvlak creeren die echt verbetering opleveren?… Volgens mij ook niet echt.
Dus daar veeg ik m’n kont mee af..

Ik ben me pijnlijk bewust dat ik vanuit een luxe positie zo vanuit m’n luie stoel comfortabel kan meekleppen en ervaringen over een andere wereld kan lezen en daar ook nog eens met anderen van gedachten over kan wisselen.

Dus ja net als die politici die op het pluche comfortabel zitten te zeveren en voornamelijk korte termijn politiek bedrijven, immers het verkoopt niet…

op 26 04 2008 at 13:34 schreef Tjerk:

@Frankpr – en wat ga je met dat verfriste bewustzijn van je doen, nu?

op 26 04 2008 at 14:08 schreef frankpr:

"wat ga je met dat verfriste bewustzijn van je doen, nu?"

Is niet echt verfrist Tjerk dit ben ik me al langer bewust. Gewoon roeien met de riemen, proberen een positieve steentje bij te dragen aan de zaken die bijdragen aan de toekomst, bij mij ligt dat op een ander terrein. Ieder z’n rol in dit theater van het leven.

op 26 04 2008 at 14:34 schreef Tjerk:

Wordt eens concreet, Frankpr. Wat is de rol die je jezelf toebedeelt en hoe zien die steentjes er uit die jij bijdraagt?

op 26 04 2008 at 16:24 schreef frankpr:

Mocht ik behoefte krijg om mij zelf te etaleren dan zal ik daar zeker gevolg aan geven Tjerk.
Ik reageerde voornamelijk om Gin te laten weten dat
ik haar bijdrage wel zin vind hebben om een tegengeluid te geven.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS