Home » Archief » Feyenoord-jeugdspeler Noah Barendse voetbalt liever in Portugal


[25.04.2016]

Feyenoord-jeugdspeler Noah Barendse voetbalt liever in Portugal

Milo Breedveld

NoahBarendseGroot
Foto: John Groeneweg

Noah Barendse (19) is de zoon van ex-profvoetballer Peter Barendse, die onder andere voor Feyenoord heeft gespeeld. Noah zelf is begonnen met voetballen bij amateurclub V.V. Wilhelmus in Voorburg en ging op zijn tiende al naar de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. Toen hij 16 jaar was, vertrok hij naar ADO Den Haag. Na zijn vertrek bij die club haalde Feyenoord hem binnen. Daar speelt hij nu iets meer dan een half jaar, maar moet hij volgend jaar ook weer weg. Er zijn echter nog genoeg clubs in hem geïnteresseerd en Barendse verwacht volgend jaar dan ook zijn doorbraak te maken.

Op je tiende ging je van Wilhelmus naar Sparta, hoe voelde het om te gaan beginnen in het betaalde voetbal?

“Als je zo jong bent, denk je daar niet bij na. Dan geniet je van het moment en wil je gewoon voetballen.”

Wat was de grootste verandering tien je van een amateurclub naar een profclub ging?

“De intensiteit van de trainingen en wedstrijden, ook dat ik vaak weg van huis was en het niveau is natuurlijk een stuk hoger.”

Zijn er in de jeugdopleiding strenge regels ten aanzien van eten en gedrag en zo? Hoe goed wordt je in de gaten gehouden?

“Je krijgt een eetschema mee en qua regels blijft het eigenlijk hetzelfde als bij amateurclubs. Om heel eerlijk te zijn wordt het echt totaal niet in de gaten gehouden. Alleen je lengte, gewicht en vetpercentage worden om de zoveel tijd gecontroleerd.”

Lichamelijk fit blijven

Hoe ben je zelf altijd bezig geweest met je voeding, heb je er ook thuis speciaal op gelet of proteïneshakes gedronken of iets dergelijks?

“Nee, Ik heb er niet echt veel op gelet, ik eet alles, ligt eraan waar ik zin in heb. Proteïneshakes heb ik wel veel gedronken.”

Waarom heb je nooit goed op je voeding gelet? Heeft dat met je instelling te maken of ligt het ergens anders aan?

“Ik ben niet iemand die vasthoudt aan een gezond programma, zeker niet als ik nog zo jong ben. Overigens houdt bijna niemand zich aan die gezondheidsprogramma’s, dus of dat met instelling te maken heeft of niet zou ik niet kunnen zeggen. Er zijn genoeg jongens met een geweldige instelling die zich ook niet aan een voedingsschema houden.”

Heb je naast het voetbal je best gedaan lichamelijk altijd fit te blijven door naar de sportschool te gaan of voor jezelf te trainen, of kreeg je een schema mee van je club voor thuis?

“Hiervoor kregen we geen schema van de club. Maar ik voetbal zelf veel naast de trainingen en wedstrijden, ik doe veel aan hardlopen en af en toe ga ik naar de sportschool, dus ik ben wel bezig met mijn fysiek.”

Na Sparta vertrok je naar ADO en na een korte periode ging je alweer naar Feyenoord, welke verschillen liggen er nou precies tussen deze drie opleidingen?

“Het is allemaal een beetje hetzelfde, alleen het niveau verschilt logischerwijs.”

Dromen van groter

Wat zijn de belangrijkste lessen die je hebt geleerd bij deze clubs? Als voetballer én als persoon?

“Nooit opgeven en doen wat je zelf wilt en wat voor jou het beste voelt. Verder ook nooit tevreden zijn, altijd meer willen, altijd durven dromen van groter. Dat zijn eigenlijk lessen die voor allebei tegelijk gelden, voor mij als voetballer, maar ook voor mij als persoon.”

Je hebt al op jonge leeftijd keuzes moeten maken met het overstappen van club omdat er meerdere clubs in binnen- en buitenland geïnteresseerd in je zijn geweest, hoe ben jij omgegaan met het maken van deze keuzes?

“Ik heb er zelf goed over nagedacht en heb de meest logische keuze gemaakt op basis van wat het beste voor mezelf was.”

Je wilt heel graag naar het buitenland om daar te voetballen en dat is eigenlijk altijd wel zo geweest, waarom ben je dan uiteindelijk toch altijd in Nederland gebleven?

“Ik was nog te jong, en je ziet vaak dat spelers die op jonge leeftijd naar het buitenland gaan uiteindelijk nooit echt doorbreken.”

Je traint in de jeugd natuurlijk soms met grote oud-profs en andere keren heb je een knulletje dat niemand kent als trainer, hoe erg merk je het verschil hierin? En brengt een oud-profvoetballer meer motivatie in het team en in de persoonlijke ontwikkelingen dan een of andere onbekende?

“Zo’n onbekende trainer wordt nooit echt serieus genomen, althans door de meesten en een oud-prof, daar luister je uiteraard beter naar. Het brengt ook veel meer spirit in het team en je ontwikkeling verloopt gewoon een stuk beter.”

Zoon van een profvoetballer

Je hebt ook bij het Nederlands jeugdelftal gezeten. Wat voor extra ervaring brengt dit voor jeugdspelers zoals jij? En zie jij deze jeugdelftallen als een positief iets, of als een afleiding?

“Ik wilde me daar altijd extra bewijzen omdat het een hoger niveau is dan bij de BVO’s en de ervaringen van dat hoge niveau neem je ook mee terug naar de club. Ik zag het zelf altijd als iets positiefs want je raakt bekender bij andere, grotere clubs.”

Je hebt ook wel eens last gehad van blessures afgelopen jaren, hoe wordt er bij zo’n jeugdopleiding omgegaan met die blessures? En hoe ga je er zelf mee om?

“De clubs gaan er zeer goed mee om, het duurt lang voordat ze je weer laten spelen omdat ze erg voorzichtig met je zijn, aangezien je nog zo jong bent. Ik ging er zelf minder goed mee om, nam geen rust en bleef op straat voetballen. Ik kon niet stil blijven zitten. Daardoor duurde het langer voordat de blessures voorbij waren of ze kwamen toch weer terug.”

Is de druk op jou extra groot als zoon van een ex-profvoetballer die bij Feyenoord heel goed was, omdat je het als een verplichting ziet om hem te evenaren?

“Nee, het is nooit bij me opgekomen dat ik hem moest evenaren of iets dergelijks. Alleen toen ik tien jaar oud was misschien wel dat ik een betere en bekendere speler dan hem wilde worden, maar verder niet.”

Wat heeft jouw vader voor je betekend in je opleiding als voetballer? Heb je ook nog bepaalde dingen van hem geleerd?

“Hij heeft zijn ervaring doorgegeven op mij waardoor ik altijd al verder ben geweest dan andere jongens van mijn leeftijd qua ervaring. Verder drong hij continu aan op het oefenen van mijn zwakke been (rechts) en dat ik alles wat ik deed explosief moest doen. Daardoor ben ik nu een tweebenige speler geworden en ben ik ook heel explosief, waardoor ik voor mijn tegenstanders heel lastig te bespelen ben.”

Is de druk op jou als zoon van een ex-profvoetballer extra groot om je vader te evenaren?

“Nee, het is nooit bij me opgekomen dat ik hem moest evenaren of iets dergelijks. Alleen toen ik tien jaar was misschien wel, dat ik een betere en bekendere speler dan hij wilde worden, maar verder niet.”

Bezig met meisjes

Wat vind jij zelf nou dat jou zo’n goede voetballer maakt? Wat zijn jouw specialiteiten?

“Wat mij een goede speler maakt is dat ik een complete speler ben en ook constant speel, niet de ene keer goed en de andere keer slecht. Mijn specialiteiten zijn mijn techniek, balvastigheid en inzicht.”

Als puber ben je natuurlijk veel bezig met meisjes, maar je hebt genoeg andere dingen aan je hoofd en je mag je niet laten afleiden. Hoe is dit voor jou geweest? Heb je afstand genomen van meisjes, of in elk geval relaties, of heb jij het idee dat dit totaal geen invloed op jou heeft gehad?

“Het heeft geen invloed gehad op mijn voetbal maar ik ben er wel mee bezig geweest. Ik heb wel eens meisjes thuis gehad maar ik heb ze altijd laten weten dat ik niet klaar was voor relaties vanwege voetbal.”

Als je nu, een jaar voordat de grote doorbraak echt zou moeten gebeuren, terugkijkt op je complete jeugdopleiding, wat zou je dan anders doen als je het allemaal over moest doen?

“Niks, ik ben op zich tevreden met hoe het allemaal is gelopen, anders had ik nu ook niet bij Feyenoord gezeten. Ik heb nergens spijt van.”

Wat is nu je plan van aanpak voor volgend jaar als je daadwerkelijk weg moet bij Feyenoord? Wat ga je doen om een nieuwe club te vinden?

“Blijven werken en hard trainen. Hard werken loont altijd.”

Champions League

Als Nederlandse Portugees krijg jij later mogelijk de kans om te kiezen tussen het Nederlands elftal en het Portugese elftal, welke ga je dan kiezen en waarom?

“Als ik mag kiezen dan wordt het Portugal, alleen moet ik dan wel nog de taal leren, want die heb ik nooit meegekregen vanuit huis. Ik heb niks met het Nederlands elftal en het Portugese elftal spreekt mij gewoon meer aan.”

Waarom?

“Het Portugese voetbal loopt in alles voor op het Nederlandse voetbal en ik denk dat er later qua prijzen meer te halen valt bij Portugal dan bij Nederland.”

Hoezo?

“Portugal heeft meer talent rondlopen naar mijn mening, en zoals ik zei, het voetbal in Portugal is veel meer ontwikkeld dan het Nederlandse voetbal, dat altijd vasthoudt aan dezelfde speelwijze.”

Elke jongen heeft zo zijn voetbaldromen, bijvoorbeeld de Champions League winnen met zijn favoriete club. Wat zijn jouw dromen en carrièreplannen?

Champions League spelen is een grote droom van me, het lijkt me prachtig om het veld op te komen met het Champions League-nummer door het stadion dreunend. Verder wil ik erg graag in de Spaanse La Liga of in het Engelse Premier League spelen.”

Milo Breedveld (18) is hartstochtelijk Feyenoordsupporter en wil graag de sportjournalistiek in.

Foebele, Milo Breedveld, 25.04.2016 @ 03:12

[Home]
 

6 Reacties

op 25 04 2016 at 07:57 schreef babs:

Heel prettig interview met op het eind een nieuwswaardige constatering. Zelfs voor voetbal moet je tegenwoordig op FN zijn.

op 26 04 2016 at 09:18 schreef Dennis:

Wat is dat toch met dit soort gastjes en de puberale neiging om zich af te zetten tegen Nederland? Ik krijg een acuut dejavu naar Juan Viedma-Schenkhuizen . Spanje dit en dat. En na vijf jaar Compostela op je knietjes terugkomen naar Nederland.

op 26 04 2016 at 10:56 schreef babs:

Niveau in Spanje is zo veel hoger, Dennis en in Portugal zal het niet heel anders zijn. Het lijkt me normaal dat talentvolle voetballers het hoogste nastreven en dat is niet Nederland. En natuurlijk kan dat mis gaan, juist doordat het niveau zo veel hoger ligt. Neem Van der Vaart, toch niet de slechtste voetballer, bij Betis mag hij niet eens op de bank zitten. Niet bij de vorige trainer en niet bij de huidige.

op 26 04 2016 at 16:20 schreef Gaz Typari:

Babs, de ervaring leert dat langer blijven plakken in de NL Mickey Mouse competitie loont. Het ene na het andere talent, zeker ook vanuit de Feyenoord-jeugd flopt in het buitenland. Kijk alleen maar naar Drenthe, De Guzman, Castaignos, die overigens keurig in het eerste elftal hebben gespeeld.

Tuurlijk, financieel zitten ze er warmpjes bij, maar je moet niet de illusie hebben je kansen op de Champions (?) League finale te vergroten door vroeg de overstap naar het buitenland te maken.

op 27 04 2016 at 07:08 schreef babs:

Drenthe speelde gewoon in het eerste van Real Madrid. Pas daarna is het misgegaan. Niet het beste voorbeeld. Maar belangrijker nog is dat resultaten uit het verleden niks meer betekenen vandaag. Inmiddels hebben ze juist in Spanje en Portugal veel clubs die talent opleiden.

op 27 04 2016 at 13:45 schreef Bart:

Meer van dit! Beter interview dan wat de Feyenoord ‘watchers’ van het AD of VI uit hun mouw schudden.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN SEPTEMBER

O Steekhoudende argumenten in je broekje

O Hoop en uitsluiting

O Dilan Yesilgöz criminaliseert de watermeloen

O Sven Kockelmann, kwispelhondje van Wilders

O Welkom in Wildersstan!

O Toet-toet, boing-boing

O Domrechts wil het weer over ras hebben

O Baren voor Pieter

O Terrorisme verheerlijken

O Aan Links heb je ook niks

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 


 

(Advertentie)
 

 

 

RSS RSS