Home » Archief » Stazi!


[26.08.2005]

Stazi!

Jaap de Wreede

naaktbadmuts (30k image)

Wie een eigen mening heeft over islam en immigratie wordt snel uitgemaakt voor neonazi. In werkelijkheid is het neonazisme een door links vormgegeven en in stand gehouden fenomeen.

Tussen het einde van de Tweede Wereldoorlog in 1945 en de val van de Muur in 1989, was er een opmerkelijke coalitie actief. Neonazi’s en communisten werkten samen tegen dezelfde vijanden: kapitalistisch Amerika en zionistisch Israël. Terwijl linkse groepen in het westen de nazi’s van de straat sloegen, werden dezelfde bruinhemden vanachter het ijzeren gordijn gesteund door de communisten, die zichzelf voorstonden op hun verzetsverleden in de oorlog.

Otto Ernst Remer was een sleutelfiguur in deze vreemde verbintenis. In de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog diende deze generaal-majoor als Hitlers lijfwacht. In 1949 werd Remer leider van de Socialistische Rijkspartij (SRP), een openlijk antidemocratische partij in West-Duitsland die Bonns banden met de westerse geallieerden kritiseerde.

Op het moment dat de neonazipartij stemmen ging trekken, begon Remer aan geheime onderhandelingen met de Sovjet-autoriteit in Oost-Berlijn. Dit leidde tot geheime financiële steun van Russische zijde. In 1952 werd de RSP verboden door de West-Duitse overheid, die de partij beschreef als opvolger van Hitlers NSDAP. Dat weerhield Remer niet van verdere politieke activiteiten. Hij bleef een belangrijke rol spelen in de internationale neonazi-beweging. Kortom, de ‘Peetvader van de neonazibeweging’ werd gefinancierd door de communisten.

De Oost-Duitse propaganda stelde ondertussen alles in het werk om West-Duitsland af te schilderen als de ‘revanchistische’ voortzetting van het Derde Rijk. Steeds opnieuw werd gewaarschuwd voor heroplevend fascisme. Maar van écht neonazisme is in de BRD nauwelijks sprake geweest. Zo werden in 1959 en 1960 over de hele wereld antisemitische kladacties uitgevoerd. West-Duitsland kreeg de schuld, maar later bleek het te gaan om acties van de Russische geheime dienst.

Uit vrijgegeven documenten uit de DDR blijken de banden tussen de Oost-Duitse geheime dienst Stasi en de West-Duitse Wehrsportgruppe Hoffman, een neonazistische groep die werd opgericht in de jaren zeventig. ‘Wij hadden een fijnvertakt netwerk van agenten in deze groep,’ aldus een voormalige Stasi-officier in een Duits tijdschrift. ‘Daardoor waren wij in staat de activiteiten van deze rechtsradicalen in de juiste richting te sturen en nooit tegen Oost-Duitsland.’

Hoffman-groepsleden zijn in verband gebracht met verschillende terreurdaden, zoals de brute moord op een joodse uitgever in het West-Duitse Erlangen in 1980. Datzelfde jaar blies een Hoffman-lid zichzelf op terwijl hij een bom plaatste op het drukbezochte Oktoberfest in München. Resultaat: 13 doden en 200 gewonden, met de groeten uit Moskou.

Een van de Stasi-contacten binnen de West-Duitse neonazibeweging was Odfried Hepp, die werd getraind door de Hoffman-groep. Hepp was begin jaren tachtig verantwoordelijk voor een serie bomaanslagen tegen Amerikaanse bases in West-Duitsland. Daarbij raakten militairen gewond. Nadat hij zich had verborgen bij gelijkgestemden in Groot-Brittannië, dook Hepp op in de DDR. De neonazi was in zijn nopjes met het anti-Israëlisch buitenlands beleid van Oost-Duitsland.

In april 1985 werd Hepp gearresteerd in Parijs en naar West-Duitsland uitgeleverd. Later dat jaar kaapten Palestijnen het Italiaanse cruiseschip Achille Lauro. De terroristen eisten in ruil voor de gijzelaars onder meer: de vrijlating van Hepp. Een unicum in de wereldgeschiedenis van het terrorisme, want gewoonlijk zijn het toch heel correct de linkse massamoordenaars waarvan de vrijlating wordt geëist.
Eén ding moet worden toegegeven: de communistische propaganda is verrekte sluw geweest. Eerst wordt een vijand gecreëerd en vervolgens win je de sympathie van de bevolking door die vijand te bestrijden. Want veel ‘antifascistische’ initiatieven kwamen tijdens de koude oorlog uit de koker van de West-Europese communistische partijen en door allerlei progressieve – door de Stasi geïnfiltreerde – kringen.

Deze ‘antifa’-groepjes schreven boekenplanken vol over het grote internationale neonazicomplot. Opvallend genoeg gaan die boeken bijna nooit in op de vrienden van extreem-rechts in het Midden-Oosten. Zo trad Odfried Hepp toe tot de terreurgroep van Abu Nidal en werden neonazi’s in Palestijnse trainingskampen opgeleid. Zulk soort connecties konden beter onder het kleed worden geveegd, omdat deze ‘linkse Palestijnse vrijheidsstrijders’ net als een aantal neonazi’s en progressieve activisten hun geld kregen vanuit Moskou.

Jaap de Wreede is onderzoeksjournalist. Hij schreef onder meer voor NRC Handelsblad, Skrien en Klokkenluider Online. Hij is medeoprichter van Platform De Krijger, een denktank die de Westerse cultuur als fundament neemt.

Algemeen, 26.08.2005 @ 20:46

[Home]
 

24 Reacties

op 26 08 2005 at 22:09 schreef Frans Groenendijk:

Dus kort samengevat: links = stasi.
Hm.

op 27 08 2005 at 01:43 schreef Paardestaart:

Nou, eigenlijk meer: links is hartstikke rechts..

op 27 08 2005 at 12:33 schreef Cor Spaans:

De notie dat collectivistisch ingestelde extremisten op elkaar lijken, is opmerkelijk belegen. Maar kan niet vaak genoeg gemeld worden, natuurlijk.

De partij waaraan Jaap de Wreede, die dit oude nieuws ‘bij elkaar onderzocht’ heeft, gelieerd is noemt zich NieuwRechts. Tegelijkertijd heeft deze partij opmerkelijk socialistische trekjes, die tot doel hebben ‘Jan de Arbeider’ aan te spreken. Zoals de Wreedes partijleider Michiel Smit al eens sprak: wij combineren socialistische ideeen met nationalistische.

In elk geval staat dit soort lieden diametraal tegenover het Westerse individualisme en liberalisme van de Moderniteit.

op 28 08 2005 at 18:41 schreef Paardestaart:

"De notie dat collectivistisch ingestelde extremisten op elkaar lijken, is opmerkelijk belegen. Maar kan niet vaak genoeg gemeld worden, natuurlijk"

Nou bedankt
Maar ik zei niet dat ze op elkaar lijken, ik zei dat links hartstikke rechts is; fascistoide dus
Niet zo gek natuurlijk; behalve dan voor de generatie die volkomen over het hoofd heeft gezien dat nationaal-socialisme ook socialisme is
Dat gezeur van links over rechts moet trouwens maar eens ophouden; het is sowieso een trucje van totalitaire mandarijnen om de tegenpartij de schuld te geven van zijn eigen totalitaire trekjes, die je zolangzamerhand eigenlijk wel gewoon ’trekken’ mag gaan noemen

Wie daar nu ook de deken van wil afsleuren: hij kan niet genoeg geprezen worden, en het is een zeer belegen methode hem in een bruine hoek te zetten, en hem ulterior motieven toe te schrijven

Het lijkt mij bovendien erg gevaarlijk om steeds maar te waarschuwen voor een vijand die vooral antiquiteitswaarde heeft, en de werkelijke bedreiging aan je hart te drukken in de hoop dat ‘ie dan niet zijn hoektanden in je halsslagader zal zetten..

op 29 08 2005 at 11:33 schreef Cor Spaans:

Vaak kan ik mij vinden in haar reacties, maar nu is van onder de Paardestaart toch een onwelriekende drol de wereld in gerold.

Zo min als je gezamenlijk optrekt met bij voorbeeld de rooms-katholieke Kerk om achterlijkheden als de homohaat van de islam uit te bannen, heb je extreem-rechts nodig.
Pim Fortuyn, Theo van Gogh, Theodor Holman, Ayaan Hirsi Ali, Geert Wilders – allen hebben dat altijd helder voor de geest gehouden.

Wie denkt dat NieuwRechts een goede coalitiepartner vormt ter verdediging van de Moderniteit koestert een adder aan de borst. NieuwRechts is een warm bad voor wie moeite met huidskleur heeft, abortus bestrijdt of eerherstel zoekt voor de Nederlanders die zich aansloten bij de Waffen SS. Da’s geen retoriek; ga maar eens mee met die club, misschien organiseren ze deze zomer weer een ‘blanke braai’.

op 29 08 2005 at 17:25 schreef Paardestaart:

Hm – alweer lijkt de retorische verleiding van de verdachtmaking u te machtig geworden
Ik maak u erop attent dat ik niet een bewéging verdedig, maar de spreker, en vooral z’n argumenten, die ú trachtte buiten de orde te plaatsen door hem bij die beweging in te delen
Daarmee ontkracht u geenszins zijn redenatie, maar dat weet u toch ook wel?

Maar misschien doe ik u onrecht, en is het geen tactiek maar een slecht te overwinnen gewoonte?

op 30 08 2005 at 13:56 schreef Cor Spaans:

De notie dat extreem links en extreem rechts op elkaar lijken is weliswaar belegen, maar kan niet vaak genoeg herhaald worden en valt in het geheel niet te ontkrachten.
Kijk bijvoorbeeld eens naar Horst Mahler, de extreem rechtse partijideoloog van de Duitse NPD, die nog steeds het gedachtegoed van de extreemlinkse RAF verdedigt en de politieke moorden waarvoor hij als lid van die organisatie medeverantwoordelijk was.

Zijdelings off topic heb ik u deelgenoot willen maken van het extreem rechtse karakter van Japies politieke vrinden.

(Had ik geweten dat Japie bijvoorbeeld actief zou zijn bij trainingskampen van de El Tawheedmoskee, dan had ik u daarvan evengoed kond gedaan.)

op 31 08 2005 at 02:06 schreef Paardestaart:

….????

op 31 08 2005 at 12:04 schreef Peter Breedveld:

Als ik het goed begrijp is Jaap dus ‘guilty by association’.

op 31 08 2005 at 14:49 schreef Paardestaart:

"Zijdelings off topic heb ik u deelgenoot willen maken van het extreem rechtse karakter van Japies politieke vrinden"

Ja – dat had ik al begrepenin..En toen zei ik dus dat de toverspreuk niet meer werkt; hetgeen uw hele reactie overbodig maakt
En nu?

op 01 09 2005 at 01:33 schreef Cor Spaans:

Schuld is niet aan de orde; het aankaarten van de opmerkelijke overeenkomst tussen extreem links en extreem rechts is prima. (Plagerig noemde ik het een belegen thema.)
Ook als ik had geweten dat Japie bijvoorbeeld actief zou zijn bij vormingskampen van de El Tawheedmoskee, dan had ik daar evengoed melding van willen maken. Bezwaar?

Overigens vind ik de aanwezigheid van Japen en Samira’s op deze site juist zo aardig!

op 01 09 2005 at 12:22 schreef Duns:

De associatie van ‘Jaap’ met nationaal-socialistisch gedachtengoed is zó beladen dat deze associatie uitsluitend met de grootste zorgvuldigheid en na overtuigend bewijs gemaakt kan worden.

Van die zorgvuldigheid en van dat bewijs zie ik op deze pagina géén spoor. Ik ben zeer benieuwd of Cor Spaans dat overtuigende bewijs kan leveren.

Wanneer Cor Spaans dit overtuigende bewijs niet kan leveren, lijkt mij de gemaakt associatie eenvoudig schandalig.

op 01 09 2005 at 13:21 schreef Cor Spaans:

Duns, het is inderdaad een grof schandaal!
Het is werkelijk onbegrijpelijk dat de kaalkopjesvereniging van Michiel Smit extreemrechts genoemd wordt en zalig zijn de onnozelen van geest.

Maar het wiskundige bewijs heb ik voor je gevonden, zodat je zelf niets meer hoeft te onderzoeken:
nieuwrechts=extreemrechts

op 02 09 2005 at 10:11 schreef Duns:

Beste Cor,

Je roept wel wat. Maar er staat niets.

Ik vroeg naar de associatie van Jaap de Wrede met het n-socialistische gedachtengoed.

Ik ben benieuwd … probeer het nog een keer!

op 02 09 2005 at 15:43 schreef Paardestaart:

Bovendien snap je maar steeds niet dat extreem-rechts gewoon extreem-links is; lezen is ook al niet je fort..
Waar dus die uberheben plagerigheid vandaan durft te komen is mij een raadsel

op 03 09 2005 at 13:59 schreef Cor Spaans:

Duns moest eens met het NieuwRechtspartijkader meegaan naar een concert van Brigade Mussert, de huisband van Nieuwrechts, die lofliederen op nationaalsocialisten zingt.

En Paardestaart moest eens fusiebesprekingen gaan leiden tussen Michiel Smit en de Internationale Socialisten.

op 04 09 2005 at 21:34 schreef Duns:

Opnieuw roept Cor Spaans wat. Opnieuw staat er niets.

Cor Spaans kan op GEEN ENKELE MANIER de associaties van Jaap de Wrede met het n-socialisme hard maken.

Als Cor Spaans een greintje fatsoen in zijn donder heeft, biedt hij hier tenminste aan Jaap publiekelijk zijn EXCUSES aan.

op 05 09 2005 at 14:50 schreef Cor Spaans:

Duns heeft eerder gewezen op de kuddementaliteit en het gebrek aan onafhankelijkheid van Jaap de Wreede. Zoals altijd op wel zeer epistemologische wijze onderbouwd.

Nu plots springt dit warhoofd in de bres voor De Wreede, die op deze liberale site tot mijn verwondering promotie mag maken voor zijn extreemrechtse platform de Krijger.

Duns roept vol heilige verontwaardiging een beetje in het wilde weg over ‘n-socialisme’. Hij begint daar zelf over, in verband met Japie. Driftige man denk ik.

Hij hoeft natuurlijk niet van mij aan te nemen dat NieuwRechts een extreemrechtse, griezelige partij is. Hij kan echter op z’n minst wat onderzoek doen. Bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan de website van Brigade Mussert, die betrokken was bij vijf politieke bijeenkomsten die Michiel Smit vorig jaar organiseerde. Wellicht eens een blanke braai bezoeken van de partij, en op de vuist met negers, zoals vorig jaar tijdens de braai in Vlissingen.
Overigens is Smit een begaafde, innemende kerel, die als geen ander weet hoe je een partij opbouwt. We zullen nog veel horen van deze onderschatte politicus, de hopman van de Lonsdalejeugd, de komende decennia.

op 05 09 2005 at 15:13 schreef Peter Breedveld:

Even voor de goede orde: ik bied hier niemand een podium om reclame te maken voor wat dan ook. De reden dat ik Jaaps stukken hier plaats is dat ik ze prikkelend vind. Mij is niks gebleken van racisme en dat is eigenlijk de enige reden dat ik iets zou weigeren (naast tekortkomingen op schrijfvaardig gebied en zo, maar dat spreekt vanzelf).

Om een extreem voorbeeld te geven: als Anja de Haatzaaier me een stuk zou aanbieden, zou ik daar heel blij mee zijn (ondanks de flinke klus die ik zou hebben aan de dt-fouten) en het zonder meer plaatsen.

op 05 09 2005 at 22:27 schreef Duns:

Ah, Cor Spaans gaat nu schelden (noemt mij "warhoofd"), en geeft daarmee aan dat hij zelf ook wel weet dat zijn standpunten niet houdbaar zijn. Mooi!

Ik heb eens gesnuffeld op de Platform De Krijger. Inderdaad wordt daar een chat-sessie met Michiel Smit georganiseerd. Ook wordt er melding gemaakt van een petitie tegen het ‘ondemocratische’ CIDI (een curieus verwijt want CIDI maakt geen onderdeel uit van het staatsbestel).

Ik heb echter niets kunnen vinden dat de associatie tussen Jaap de Wrede en het n-socialisme kan onderbouwen.

Wél heb ik hartelijk moeten lachen om de het steenkolen Engels in het artikeltje "hate campaign against platform De Krijger". Zo lezen we door Duistere Krachten "Clients of Jaap de Wreede…, are being approximated". Wordt hiermee wellicht bedoeld dat cliënten van Jaap de Wreede benaderd (approached) worden?

Gelukkig wordt ons verzekerd dat "De Wreede will eat this week". Tot slot lezen we dat "Last week, the think-tank has teached members of the political party Nieuw Rechts about nationalism."

Is deze volzin in Queen’s English wellicht waar Cor Spaans op doelt? Of is het organiseren van een chat-sessie met Michiel Smit voldoende om uitgemaakt te worden voor n-socialist? Ik kan me herinneren dat Michiel Smit eens te gast is geweest bij NOVA, of zo’n programma. Zijn de NOVA-redactie daarom ook n-socialisten?

op 06 09 2005 at 02:12 schreef Cor Spaans:

Beste Duns,

Je bent werkelijk onnavolgbaar.

op 06 09 2005 at 09:58 schreef Peter Breedveld:

Maar het is nu wel duidelijk, toch? Jaap de Wreede is niet zo goed in Engels, schrijft waarschijnlijk ‘ondemocratosch’ als hij ‘anti-democratisch’ bedoelt, maar hij is geen nationaal-socialist.

op 17 10 2005 at 14:16 schreef Pepernoot:

Ik vind het diep triest dat iedereen altijd maar afgaat op wat Kafka en consorten zeggen en nooit onafhankelijk onderzoek doen wanneer iemand beschuldigd wordt van ‘banden met extreem-rechts’.

Zo is Brigade M niet nationaal socialistisch meer. Dat was vooral het toedoen van Dave Blom (die nog steeds heilig in het nationaal socialisme gelooft), die werd door Tim Mudde uit de band gezet omdat die laatste niks (meer) van het derde rijk moest hebben. Tenzij je er vanuit gaat dat mensen nooit van mening mogen veranderen is Tim Mudde nu niet meer als nazi te beschouwen, als je de originele betekenis van die term hanteert en niet de moderne betekenis als ‘rechtsdenkend persoon die te extreem is’ (waarbij extreem gebaseerd is op politieke opvattingen, voor sommigen is alles rechts van D’66 al nazistisch).

Dat hij niets net nazisme heeft blijkt oa uit deze tekst:

http://vooraan.net/index.php?mk=3&tod=1&art=00000000000000000073

De onvervalste nazi’s van de NVU beschouwen Tim Mudde daarom nu als een vijand.
Zie: http://www.nvu.info/aaw/5.html

En verder was de samenwerking van NR en de Nationale Beweging niet zo innig, ze waren gewoon beide aangesloten bij hetzelfde comite.

Als linkse partijen samenwerken met een communistische splintergroepering (zoals laatst met Omsingel het Binnenhof toen GroenLinks en SP zij aan zij stonden met de trotskyistische Internationaal Socialisten) dan vindt iedereen dat normaal, maar bij rechts wordt elke samenwerking door groepjes als Kafka doorgelicht en gebruikt om personen gelijk te stellen. Als je ooit op de foto bent geweest met iemand die als "extreem-rechts" denkt dan word je gelijk gesteld aan die persoon.

Kafka publiceert dat op hun site, de media pikken dat op en er is een rel geboren. Kafka wordt bij rechts te vaak letterlijk geloofd en dan gebruikt om mensen uit een partij te zetten. Dit is een heel belangrijk wapen van links.

Het zorgt er voor dat maximale verdeeldheid bij rechts blijft bestaan zodat alleen links een effectieve oppositie tegen de gevestigde orde kan voeren.

Divide et Empera

op 17 10 2005 at 14:17 schreef Pepernoot:

Ik vind het diep triest dat iedereen altijd maar afgaat op wat Kafka en consorten zeggen en nooit onafhankelijk onderzoek doen wanneer iemand beschuldigd wordt van ‘banden met extreem-rechts’.

Zo is Brigade M niet nationaal socialistisch meer. Dat was vooral het toedoen van Dave Blom (die nog steeds heilig in het nationaal socialisme gelooft), die werd door Tim Mudde uit de band gezet omdat die laatste niks (meer) van het derde rijk moest hebben. Tenzij je er vanuit gaat dat mensen nooit van mening mogen veranderen is Tim Mudde nu niet meer als nazi te beschouwen, als je de originele betekenis van die term hanteert en niet de moderne betekenis als ‘rechtsdenkend persoon die te extreem is’ (waarbij extreem gebaseerd is op politieke opvattingen, voor sommigen is alles rechts van D’66 al nazistisch).

Dat hij niets net nazisme heeft blijkt oa uit deze tekst:

http://vooraan.net/index.php?mk=3&tod=1&art=00000000000000000073

De onvervalste nazi’s van de NVU beschouwen Tim Mudde daarom nu als een vijand.
Zie: http://www.nvu.info/aaw/5.html

En verder was de samenwerking van NR en de Nationale Beweging niet zo innig, ze waren gewoon beide aangesloten bij hetzelfde comite.

Als linkse partijen samenwerken met een communistische splintergroepering (zoals laatst met Omsingel het Binnenhof toen GroenLinks en SP zij aan zij stonden met de trotskyistische Internationaal Socialisten) dan vindt iedereen dat normaal, maar bij rechts wordt elke samenwerking door groepjes als Kafka doorgelicht en gebruikt om personen gelijk te stellen. Als je ooit op de foto bent geweest met iemand die als "extreem-rechts" denkt dan word je gelijk gesteld aan die persoon.

Kafka publiceert dat op hun site, de media pikken dat op en er is een rel geboren. Kafka wordt bij rechts te vaak letterlijk geloofd en dan gebruikt om mensen uit een partij te zetten. Dit is een heel belangrijk wapen van links.

Het zorgt er voor dat maximale verdeeldheid bij rechts blijft bestaan zodat alleen links een effectieve oppositie tegen de gevestigde orde kan voeren.

Divide et Empera

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS