Home » Archief » De smerige praatjes van Pechtold


[10.09.2005]

De smerige praatjes van Pechtold

Peter Breedveld

Manet2 (185k image)

Over een paar jaar weet bijna niemand meer wie Alexander Pechtold is. Ik wist het vorige week al bijna niet meer, totdat ik de Trouw van zaterdag 3 september opensloeg. Daarin zegt de minister van bestuurlijke vernieuwing dat de islam een vreedzame godsdienst is. Volgens Trouw-columnist Willem Breedveld getuigt dat van lef. Nu weet ik dat het Nederlandse volk niet het meest krijgshaftige van de wereld is, maar Jezus Christus zeg, mag de lat misschien een ietsje hoger, meneer Breedveld?

(Ome Willem, hij is het zwarte schaap van de familie Breedveld. Of moet ik zeggen: ‘witte schaap’? Op verjaardagen zit-ie meestal een beetje ongelukkig te wezen terwijl wij op moslims schelden en racistische moppen vertellen. Iedereen drinkt bier, maar ome Willem niet, die drinkt wijn. Die voelt zich beter dan wij. Aan het einde van de avond, als de stemming er goed in zit, knippen we altijd zijn stropdas af.)

Die Pechtold maakt er wel een potje van in dat Trouw-interview. Maar niemand die goed leest wat hij beweert. Heel politiekcorrect Nederland zit weer fanatiek van ‘ja’ te knikken en ‘wat goed dat iemand het voor de vijfentwintigduizendzeshonderdnegenentachtigste keer zegt’! Dus kom, laat ik eens wat gaten schieten in Pechtolds rare betoog. Ik heb toch niks beters te doen.

‘Door te kakelen over islamitische terreur verbind je een hele godsdienst aan criminaliteit’, kakelt Pechtold.

Ik leg het dus gewoon nog een keertje uit: Niet door te kákelen over islamitische terreur verbind je de islam aan criminaliteit, maar door islamitische terreur te bedríjven doe je dat. Moslims, en moslims alleen, geven de islam een slechte naam. Wanneer moslims ophouden islamitische terreurdaden te plegen, houd ik op met kakelen over islamitische terreur. Weet u nog dat Wrongel en Stremsel door Hells Angels in elkaar werden geslagen omdat ze hadden gezegd dat Hells Angels criminelen zijn? Daar doet de rare logica van Pechtold me heel erg aan denken.

‘Nederland heeft zich bij de keel laten pakken door angst’, zegt Pechtold verder. Volgens ome Willem is daar ‘geen speld tussen te krijgen’. Ik krijg er een woudreus tussen. Sinds 9/11 en de rituele slachting van Theo van Gogh gaat het leven zijn gebruikelijke gezapige gangetje in Nederland. De treinen zijn tijdens het spitsuur overvol, ondanks de terreurdreiging, en iedereen maakt zich al wekenlang heel erg druk over een paar procent koopkrachtverlies. Ik vind dat wonderlijk gedrag voor een land dat zich ‘bij de keel heeft laten pakken door de angst’. Maar ik heb dan ook niet zo lang gestudeerd als meneer Pechtold en ome Willem.

Pechtold benadrukt dat we zijn gebazel niet moeten zien als kritiek op het kabinet waarvan hij zelf deel uitmaakt. Tegelijkertijd schetst hij een soort horrorscenario als gevolg van de antiterrorismemaatregelen van zijn collega Piet-Hein Donner. ‘Wat als je de koran leent in de bibliotheek of je surft op een internetsite omdat een bepaald onderwerp je belangstelling heeft?’, vraagt de minister, die zich blijkbaar flink ‘bij de keel heeft laten grijpen door de angst’, zich af. ‘Komt dat dan straks ineens op tafel bij een sollicitatie? Het maakt ons angstig in ons eigen huis’.

Ome Willem heeft zich ook al ‘bij de keel laten grijpen door de angst’ en maakt het nóg bonter. Hij is namelijk bang dat je het risico loopt jaren achter de tralies te verdwijnen ‘op basis van zo’n vaag artikel als samenspanning’. Wat me steeds weer opvalt bij al die politiekcorrecte handelaren in angst en haat is dat ze zich geweldig druk maken om allerlei niet bestaande dreigingen (Big Brother, deportatie van moslims, arrestaties op basis van vage wetsartikelen, ‘Ausweiss‘!) en net doen of allerlei werkelijk bestáánde gevaren (moslimterrorisme, moslimintolerantie, moslimmisogynie, moslimhomofobie, moslimantisemitisme) zijn verzonnen door racisten en getraumatiseerde gekken.

Laat ik ome Willem en zijn vriend Pechtold de reikende hand toesteken en hen geruststellen met de mededeling dat de Europese regelgeving voorziet in een adequate bescherming van de individuele burger tegen willekeur en aantasting van de persoonlijke integriteit. Ik leg mijn oor nog wel eens te luisteren bij mensen met kennis van zaken, heren. Moeten jullie ook eens doen. Moet je zien hoeveel vooroordelen er dan wegvallen, en wat een opluchting dat is!

Maar! Het is niet alleen maar kritiek die de minister levert in zijn interview. Nee! Hij draagt ook oplossingen aan. Met alleen repressieve maatregelen tegen radicalisering van moslimjongeren kom je er niet, zegt hij. Je moet ook ‘enthousiasmeren’: ‘Zo’n allochtone jongen in een buitenwijk moet je ervan overtuigen dat wat wij hier doen veel leuker is dan wat enkele malloten (…) hem via de satellietschotel of Internet vertellen’.

Ik voel me nu nogal gediscrimineerd, want ik heb indertijd zelf moeten ontdekken wat er voor leuke dingen zijn in Nederland (het is me nog gelukt ook, op eigen kracht!). Maar goed, daar gaat het nu niet om. Laten we eens kijken wat Nederland volgens de minister zo leuk maakt, hij zegt het verderop in het interview. Dan heeft hij het over immigranten die ‘rechtstreeks uit de Middeleeuwen’ komen (híj zegt ‘t), en die dan belanden in ‘het Nederland van de spermashows’.

Toe maar. We hebben hier in Nederland Vermeer, we hebben Spinoza, we hebben vrijheid van godsdienst, vrijheid van meningsuiting, persvrijheid, we hebben gratis klassieke concerten in het park, we hebben gratis popconcerten in het park, we hebben multiculturele festivals, we hebben theaterfestivals, we hebben de mooiste vrouwen ter wereld: Hollandse vrouwen, Surinaamse vrouwen, Marokkaanse vrouwen, Indische vrouwen, we hebben Willem Frederik Hermans en Hafid Bouazza, we hebben Slauerhoff, we hebben twintig soorten pasta in de supermarkt, we hebben Hans Teeuwen, Theo Maassen en Najib Amhali (‘De Grote Drie’) we hebben de beste dansgroepen ter wereld. En zo kan ik nog uren doorgaan.

Helaas hebben we ook een minister die van al het moois, dat Nederland te bieden heeft, alleen spermashows weet te noemen. Nu heb ik het woord ‘spermashow’ de afgelopen weken vaak gelezen en gehoord, maar ik heb nog nooit van mijn leven een spermashow gezien, en ik denk dat de kans groot is dat ik er ook nooit een zál zien. Ik ben dan ook niet gediend van de smerige praatjes van minister Pechtold. Evenmin ben ik gediend van een Nederlandse minister die op zo’n badinerende wijze over zijn eigen land praat. Pechtold roept herinneringen op aan minister van buitenlandse zaken Joseph Luns, die tegenover zijn -ik meen Franse- vakbroeder de Nederlandse taal vergeleek met het ‘geblaf van honden’.

Joseph Luns vond blijkbaar van zichzelf dat hij klonk als een blaffende hond en Alexander Pechtold kijkt na een dagje goedbetaald wartaal uitslaan kennelijk het liefst naar spermashows, maar ik wil er ten overstaan van onze buitenlandse lezers toch graag nadrúkkelijk op wijzen dat deze twee freaks níet representatief zijn voor Nederland en het Nederlandse volk.

Joggen doet Peter Breedveld op het lawaai van Tool.

Algemeen, 10.09.2005 @ 16:51

[Home]
 

11 Reacties

op 11 09 2005 at 15:36 schreef Cor Spaans:

" Evenmin ben ik gediend van een Nederlandse minister die op zo’n badinerende wijze over zijn eigen land praat."

Zo vertelde Rick van der Ploeg toen hij minister van Cultuur was in een engelstalige toespraak zijn buitenlandse gasten dat "cultuur" in Nederland vooral een televisie met een Blokker-beeldje erop zou zijn. Wat voor indruk moet dan gemaakt hebben! Schandalig, dat cultuurmasochisme van onze volksvertegenwoordigers.

op 11 09 2005 at 16:01 schreef Peter Breedveld:

Zoiets zegt dan toch meer over Van der Ploeg dan over de Nederlandse cultuur? Waar van der Ploeg het over heeft is de wijze waarop het volk zich pleegt te verpozen. Dat is nogal plat, dat is waar. Maar het Indonesische, Japanse, IJslandse of Britse volk is echt niet verfijnder. Of kun jij je voorstellen dat een Japanse minister tegen Pechtold zou zeggen dat Japanse cultuur bestaat uit wedstrijdjes wie haar baby het hoogst kan opgooien? Natuurlijk niet!

Maar ja, we zijn hier van de egalitaire maatschappij. Verschil tussen hoge en lage cultuur bestaat niet en iemand die graag bij Kaatje bij de Sluis eet heeft heus geen betere smaak dan iemand die zweert de McDonald’s.

op 11 09 2005 at 18:11 schreef Cor Spaans:

Zo is dat.

op 11 09 2005 at 18:26 schreef Paardestaart:

Nog een staaltje dhimmi-gedrag..Uit de Times:

Ditch Holocaust day, advisers urge Blair
by Abul Taher

ADVISERS appointed by Tony Blair after the London bombings are proposing to scrap the Jewish Holocaust Memorial Day because it is regarded as offensive to Muslims.
They want to replace it with a Genocide Day that would recognise the mass murder of Muslims in Palestine, Chechnya and Bosnia as well as people of other faiths.
(-)
The committees argue that the special status of Holocaust Memorial Day fuels extremists’ sense of alienation because it “excludes” Muslims, and that it gave the impression that “western lives have more value than non-western lives
“The very name Holocaust Memorial Day sounds too exclusive to many young Muslims. It sends out the wrong signals: that the lives of one people are to be remembered more than others. It’s a grievance that extremists are able to exploit.”

The recommendation has the backing of Sir Iqbal Sacranie, secretary-general of the Muslim Council of Britain: “The message of the Holocaust was ‘never again’ Muslims feel hurt and excluded that their lives are not equally valuable to those lives lost in the Holocaust time.”

A Home Office spokesman said it would consider the proposals for a separate Genocide Day for all faiths but emphasised that it regarded the Holocaustas a “defining tragedy in European history”.

Sja – wat moet ik zeggen…De brutaliteit is niet te overtreffen; het gebrek aan gevoel voor verhoudingen ongeëvenaard.
En dan te bedenken dat dit ‘geintegreerde’en gematigde moslims zijn…
Hoe zou je zo’n groepje moeten enthousiasmeren; waarom zou je eigenlijk?
Je moet wel erg dom zijn om te geloven dat deze moslims nu eenmaal niet beter kunnen; dat het allemaal een gebrek aan inzicht is, in plaats van onversneden brutaliteit waarmee ze die stomme westerlingen hun verachting in het gezicht kunnen smijten…
Gòdsamme…!

op 11 09 2005 at 19:08 schreef Cor Spaans:

De ontwikkelingen in Groot-Brittannie vind ik doodeng. Die angst laat ik mij niet ontnemen door de vriendelijke veilingmeester Pechtold – mijn oude schoolgenootje. Ik denk dat het in Nederland met de vrijheid van meningsuiting dezelfde kant op gaat als in Groot-Brittannie.
Godslastering is hier al gauw ‘smadelijk’, kritiek is al snel een ‘fobie’. Niet alleen enkele van onze kamerleden worden gegijzeld, onze Moderne liberale cultuur wordt gegijzeld. Enerzijds door de islamitische expansie, anderzijds door neoconservatieven die de vrijheid van meningsuiting graag om zeep helpen ten bate van hun instrumentele religie en politiek. De populariteit van die christenconservatieven verspreidt zich als popmuziek zo snel: eerst in de VS, dan in de UK en straks in heel Europa.
Ik verwacht dat het over een tijdje in Nederland onder invloed van de bende van Bush strafbaar gesteld wordt, om vraagtekens te zetten bij de officieel gepresenteerde toedracht rond 9/11. Het ministerie van justitie is volop aan het verkennen op welke wijze de islam en andere godsdiensten sterker beschermd kunnen worden tegen krenkingen. Terwijl de godsdiensten in alle openheid hun harteloze teksten die mij tot op het bot beledigen, verspreiden op radio en televisie.

op 11 09 2005 at 22:10 schreef Paardestaart:

‘dat het over een tijdje in Nederland onder invloed van de bende van Bush strafbaar gesteld wordt, om vraagtekens te zetten bij de officieel gepresenteerde toedracht rond 9/11’

En wat voor waardevols zou er dan niet gezegd mogen worden?
Dat de zionistische autoriteit erachter zit, soms?
Wat mag u wel bedoelen…met de officieel gepresenteerde toedracht van 11 september??

op 11 09 2005 at 23:57 schreef Cor Spaans:

In het kader van terrorismebestrijding is het idee opgekomen om verspreiding van de (onder moslims veelgehoorde) complottheorieen over 9/11 te verbieden. Een pagina als van Daanspeak zou dan ook verboden kunnen worden. Ik deel dergelijke alternatieve visies op 9/11 in het geheel niet, maar vrees wel beperking van onze democratische vrijheden, zoals de wetgeving tegen godslasteraars die in Groot-Brittannie sinds kort aangescherpt is.

op 12 09 2005 at 10:08 schreef Paardestaart:

Maar waarom door ‘de bende van Bush’??
Doet de nette burgerij helemaal zelf hoor; eindelijk een goede aanleiding om de onderbuiksgevoelens van het grauw te beteugelen
Als dat onze burgerlijke vrijheden beknot worden is niet de schuld van ‘de bende van Bush’…maar van de charme-offensieven van onze vanzelfsprekend zeer geachte moslimbroeders, en van Droopy Donner en consorten
Het was natuurlijk veel verstandiger geweest niet de wetten te veranderen, maar een uitzonderingstoestand af te kondigen
Dan werden onze veelbetreurde vrijheden automatisch weer hersteld zodra die kon worden opgeheven, over een eeuw of zo..Dat probleem hadden de Romeinen nog zo mooi voor ons opgelost.
Maar het is natuurlijk veel beter om het wiel nog een keer zelf uit te vinden

op 12 09 2005 at 23:20 schreef Cor Spaans:

"Doet de nette burgerij helemaal zelf hoor; eindelijk een goede aanleiding om de onderbuiksgevoelens van het grauw te beteugelen
Als dat onze burgerlijke vrijheden beknot worden is niet de schuld van ‘de bende van Bush’…maar van de charme-offensieven van onze vanzelfsprekend zeer geachte moslimbroeders, en van Droopy Donner en consorten"

Mee eens.

Een uitzonderingswet voor een eeuw of zo: lijkt me geen goed idee.

op 20 10 2005 at 03:53 schreef bert:

9/11 was een mooi stukje vuurwerk.
prachtig hoe ze de tweede hitler op zijn nummer zette

op 27 03 2006 at 12:29 schreef tommy:

kut

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS