Home » Archief » Honderd dagen


[21.05.2007]

Honderd dagen

Willem de Zwijger

cd_13 (51k image)
Illustratie: Ilah

Het kabinet trok het land in, en dus zagen we dit weekend de nieuwe minister van Integratie, Ella Vogelaar, op foto’s in beoogde prachtwijken en met allochtone middenstanders. Niks mis mee.

Nu is het doel van integratie nieuwe bevolkingsgroepen te integreren in de bestaande samenleving. Was het niet aardig geweest als de minister ook daar eens haar licht had opgestoken, om er achter te komen wat die samenleving zelf eigenlijk verwacht van haar integrerende nieuwkomers? Dan zou zij, en haar collega-politici, wellicht niet voortdurend worden overvallen door relletjes over dubbele paspoorten of burqa’s.

Integratie gebeurt niet alleen in wijken, maar ook in de Nederlandse cultuur. De integrerende medemens integreert vooral in die ‘dikke Nederlandse identiteit’ – om de term van Halleh Ghorashi te gebruiken. Ghorashi wil dat ‘wij’ met onze identiteit een stukje opschuiven, om culturele ruimte te maken voor nieuwkomers, maar dat is onwenselijk en een illusie. Je kan niet van een samenleving die voor 98 procent westers is, verwachten dat ze moeizaam verworven waarden inlevert.

Daarom was het voor de nieuwe Minister heel leerzaam geweest om eens te gaan kijken in wat ‘witte’ dorpen in Zeeland, of Drenthe, of de Wieringermeer – gewoon om eens wat van die dikke identiteit op te snuiven en dan te gaan nadenken over hoe ze culturele integratie tot stand zou kunnen brengen.

Zie ook Vogelaar: tijd voor islamdebat, Ella en Ella (2)

Willem de Zwijger is ‘de stem van politiek incorrect links’. Hij rijdt een poenige SUV.

Algemeen, 21.05.2007 @ 16:51

[Home]
 

10 Reacties

op 21 05 2007 at 21:26 schreef Jimmy:

Willem, zoals gewoonlijk, weer een uitstekende constatering.

Er wonen naast kansarmen ook een helemaal kansgemiddelden en kansrijken in Nederland. Daar zou de overheid eens mee moeten praten.

Juist doordat de overheid alleen aandacht heeft voor kansarmen, geven ze feitelijk toe dat de rest van Nederland wel vaart zonder overheidsbemoeienis.

Misschien zouden ze die redenatie eens door moeten trekken.

op 21 05 2007 at 21:26 schreef Jimmy:

helemaal = heleboel

op 21 05 2007 at 22:51 schreef Hansje Castorp:

rijnlandmodel.nl supersite, bedankt!

op 22 05 2007 at 05:15 schreef Rick de Bie:

Er is ook geen enkel ander ijkpunt of besteedpunt te vinden dat zoden aan de dijk zet, dus benoemen ze maar steeds meer ambtenaren ipv de grenzen dicht te gooien en de kinderbijslag af te schaffen. En de ambtenaren werkelijk werk te laten doen ipv meepraten met de grootste subsidieverstrekkers samen met de ontvangers. Laat een gedeelte van die nutteloze ambtenaren tijdelijk bivak houden bij gezinnen waar geweld of ander misbruik wordt vermoed. De rest krijgt andere taken die wel praktisch gericht zijn en hands-on. Al die plaatsen die ze wilden bestemmen voor verplichte jeugddienst, kunnen worden ingenomen door een groot deel van de nutteloze ambtenaren.

ALLOCHTONEN
Als ze die allochtonen gewoon een bedrag mee zouden geven naar het land van herkomst, dan zouden ze beter uit zijn.
Bereken voor de lol is wat de overheid en de ziekenfondsen kwijt zijn aan die cultuurverrijkers en bereken dan met hoeveel geld ze weg kunnen met allerlei mogelijkheden in de thuislanden?

op 22 05 2007 at 10:41 schreef fritzie:

Intellectuele inteelt: "Promoveren op jezelf"

"Halleh Ghorashi sprak gisteren in het bijzijn van prinses Maxima haar oratie uit, getiteld Paradoxen van culturele erkenning. Het artikel op deze pagina is gebaseerd op die oratie. Ghorashi is als hoogleraar management van diversiteit en integratie benoemd op de Pavemleerstoel aan de vrije universiteit in Amsterdam.
De Pavem is de commissie participatie van vrouwen uit etnische minderheidsgroepen, beter bekend als de commissie-Maxima, die tussen april 2003 en mei 2005 actief was, onder voorzitterschap van Paul Rosenmüller.
Ghorashi, geboren in 1962 in Teheran, vluchtte in 1988 naar Nederland. Ze studeerde antropologie aan de Vrije Universiteit en promoveerde op een onderzoek naar vrouwelijke Iraanse vluchtelingen in Nederland en Amerika."
uit: willems link.

op 22 05 2007 at 10:59 schreef Peter Breedveld:

Heb je ook nog substantiële kritiek, Fritz? Ik bedoel iets dat hout snijdt?

op 22 05 2007 at 12:39 schreef Benedictus:

Wensdenken domineert de discussie over de "prachtwijken" die er moeten komen. Over integratie wordt niet eens meer gesproken. Hooguit komt participatie aan de orde. De kans op gescheiden samenlevingen blijft, mijn inziens, nog levensgroot. Het is geen kwestie van even opschuiven, maar langs elkaar heen leven. Verhuizen van autochtonen en geslaagde allochtonen uit die wijken is ook in volle gang.

In het programma van Knevel en van der Brink over de afsluiting van de 100 dagen van het kabinet vertelde een jongen uit Kanaleneiland, dat alle centen zo’n beetje bij de hulpverleners en de bureaucratie blijven steken. De doelgroep is daar tot nu toe nog niets mee opgeschoten. Bos erkende dat er soms meer hulpverleners e.d. waren dan diegenen die geholpen moesten worden. Tel uit je winst!

Allemaal kleine hulpverlenings-koninkrijkjes die weten wat goed voor de mensen is, maar die vooral hun eigen stoelpoten stevig vast blijven houden.

Ik begrijp, dat het kabinet optimisme moet uitdragen, maar een steeds grotere groep die een heel hulpverlenings"leger" nodig heeft, is ook zoiets als water naar de zee dragen. Ook de immigratie van nieuwe kansarmen kan dus niet in dit tempo blijven doorgaan.

Overlast bestrijden, leefbaarheid, gedragsverandering, DAAR gaat het om in de "zogenaamde" prachtwijken. Waarom wil geen enkele minister, staatssecretaris of Kamerlid in dit soort "prachtwijken" wonen? Precies, liever geen overlast, schade enz. Laat dit nu net ook de wens zijn van de niet criminelen in de betreffende wijken.

op 22 05 2007 at 16:32 schreef metatron:

Halleh Gorashi werd geboren in een bolsjewiek en anti religieus nest in Iran. Vanwege haar communistisch-antropologisch mensbeeld, is ze naar Nederland gevlucht. Bye the way was ze nog steeds anti-religieus. Nederland overigens ook toendertijd en nog steeds, zij het anti-katholiek!
Hier heeft ze de schoonheid en de menselijkheid van de islamcultuur opnieuw leren ontdekken. E.e.a. dankzij haar grootmoeder, die was immers streng religieus. Tegenwoordig is ze niet meer anti religieus en zelfs verlicht moslim geworden. Nu wil ze gevluchte moslims uit Iran e.o. helpen met feministische bewustwording van de schoonheid van de culturele-islam. Fritzie heeft een punt te pakken.

op 23 05 2007 at 03:10 schreef Odmar:

Ach, ging Ella nu eens écht de wijk in (dus zonder een leger aan beveiligers, waar Prem op 17-04 zo’n fijn gesprek had en/of later in R’dam, zelfde Prem, latere uitzending), dan had het misschien nog iets geworden. Waarschijnlijker zou zijn dat dan ook ontkenning had toegeslagen. Het zal met deze regering niet gebeuren! Fijn was wel om te mogen vernemen (volgens AT5) dat Cohen wel daadkrachtig op wil treden tegen (autochtone?) "potentiele hooligans" in geval Ajax nog eens wat te vieren heeft. Die wil hij zelfs: "nog voor zij een strafbaar feit begaan hebben" insluiten. Waar deze daadkracht plots vandaan komt is mij een raadsel. Had hij dit niet toe kunnen passen op het geteisem wat bv. verantwoordelijk is voor het vertrek van de fml. Vet of die Egyptische familie om maar wat te noemen? hij zal het wel slecht gehad hebben met het afbranden van "zijn" boot!

op 27 05 2007 at 20:58 schreef Fritzie:

Paul Rosenmuller,onze nationale bangmaker voor bijlen aan de wortelen van onze democratie, is naast multimiljonair, een overtuigd socialist en spoed zich altijd, na het toespreken van arbeiders, verontwaardigd en ophitsend, staande op een omgekeerde krat, richting zijn dure villa te Zeist om aldaar, voor een spiegel staand, tevreden te zijn.
Zeg maar, een Rob Oudkerk syndroom. Deze overtuigd socialist en vertrouwenswaardige arts, neukte, als tijdsverdrijf, de krakkemikkige lijfjes van vrouwen met tegenslag en pech. Ook Rob steunt Mabels’ Warchild.

Maxima is een loot van een vuile dynastie. Zo vuil dat deze vergelijkbaar is met de heersende klasse ten tijde van Hitler-Duitsland.

Zo zijn er gevalletjes bekend van verkrachte vrouwen die moesten baren voor de gezinsuitbreidingen van officieren te Argentinie.
( Bron: "Mijn beste herinneringen" door Max van der Stoel, socialist)

Ook is algemeen bekend, maar ook allang weer vergeten, dat destijds levende mensen boven zee uit vliegtuigen werden gegooid.

Beiden zijn belangrijke kopstukken van Commissie Pavem, dat kreupele en naar Nederland gevluchte vrouwen ondersteunt in het hervinden van hun verloren geveinste hoofddoek.

En wat is godsnaam de wetenschappelijke waarde van een promotie over Iraanse gevluchte vrouwen.
Tenslotte is een promotie toch niet te vergelijken met een opstel.
Wordt er binnenkort ook nog gepromoveerd op de vluchtbewegingen van Chinese,Ghanese, Kongolese, Rwandese vrouwelijke veinsers?
En hoe zit dat met de eskimoo’s ?

Men is vooral zeer tevreden met zichzelf en feliciteert elkander met het behaalde nonsucces, en laat de echte slachtoffers kreunen en bloeden in hun cel.

Tot de dood erop volgt.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS