Home » Archief » Gelegenheidsmoslim


[04.07.2007]

Gelegenheidsmoslim

Hanna Bouaicha

665 (102k image)

De oude stad van Jeruzalem is een magische ervaring. Het is bijzonder om rond te dwalen binnen die éne vierkante kilometer, die dit land, deze regio en de wereld in zijn greep heeft. Het spanningsveld centreert zich hier vooral tussen joden en moslims. Voor joden is dat kleine stukje overgebleven Westelijke Muur het allerheiligst. Moslims vereren de Tempelberg als belangrijkste heiligdom na Medina en Mekka.

Samen met een vriendin wilde ik deze religieuze hoogstandjes bezoeken. Een bezoek aan de Westelijke muur is zo goed als probleemloos. Uiteraard is het zwaar bewaakt, maar als je meewerkt, is er niemand die je de toegang verbiedt of vreemde vragen stelt, en kun je in alle rust genieten van dit prachtige stukje oudheid en de spirituele sfeer. Dit in tegenstelling tot de toegang naar de Tempelberg. Daar wordt een verschil gemaakt tussen ‘toeristen’ en ‘moslims’ als bezoekers. Toeristen hebben slechts zeer beperkte tijden toegang. Toen mijn vriendin en ik bij de poort aankwamen werd ons de toegang geweigerd en verteld dat alleen moslims naar binnen mogen.

Het verschil tussen een ‘toerist’ en een ‘moslim’ wordt in eerste instantie gemaakt op basis van uiterlijk. Wij zagen er blijkbaar niet islamitisch uit. Dit ondanks ons ‘Arabische’ uiterlijk, want zowel mijn vriendin als ik, zijn van Marokkaanse afkomst. Hoewel ik normaal gesproken enorm principieel atheïst kan zijn, heb ik inmiddels geleerd dat het in sommige (uitzonderlijke) situaties handig kan zijn om daar strategisch mee om te gaan. Dus voor de gelegenheid, om dit unieke precaire stukje land te bezichtigen wanneer het mij uitkomt, wilde ik me wel voordoen als moslim.

Maar je kunt niet zomaar claimen islamitische te zijn en de poort door willen. Wij werden eerst ondervraagd door een alleraardigste Israëlische man van de beveiliging (die blijkt tot de Druzen-minderheid te behoren). Onze paspoorten die Arabische namen aangeven, waren een goed begin, maar niet voldoende. Er werd expliciet gevraagd of we moslim zijn. En ik antwoordde (met pijn in mijn hart) bevestigend. Toen werd er gevraagd of we Arabisch spreken. Wij spreken redelijk Marokkaans-Arabisch, dus dat valt goed.

Toen kwam de ultieme test, de vraag of we ‘Al Fatiha’ (het islamitische openingsvers) kunnen uitspreken. Op dat moment liep het bij mij spaak en kon ik alleen maar lachen. Paniek. Er werd een Arabisch mannetje bijgehaald en ons werd duidelijk gemaakt, onder verwijzing naar zijn embleem, dat hij van een andere orde was, namelijk van de speciale ‘Tempelberg security‘. Helaas bleek niet de aardige Druz-meneer, maar deze irritante omhooggevallen Arabier te beslissen of we naar binnen mochten.

Eerst ondervroeg hij mijn vriendin. Zij heeft vroeger koranles gehad en herinnert zich nog vaag het drillen van die verzen. Diep graafde ze in haar geheugen en ze stond daar, als het ware weer terug in de tijd als klein meisje, dat vers eruit te persen. Met horten en stoten kwamen er wat zinnetjes uit. Een absurde situatie voor een volwassen moderne vrouw tegenover zo’n snotneus. Hij begon over onze kleding, die volgens hem niet vroom genoeg was. Op zeker moment probeerde hij haar zelfs zover te krijgen om een extra doek te kopen in een nabij winkeltje. Toen ze dat weigerde kreeg ze een provisorisch lelijk stuk doek die een rok moest voorstellen en die ze over haar broek kon dragen, wat ze aanvulde met haar eigen sjaal, die ze over haar hoofd gooide. De irritante Arabier genoot, maar gaf haar toestemming om naar binnen te gaan.

Toen was ik aan de beurt. Weer de vraag of ik moslim ben en Arabisch spreek, en weer antwoordde ik bevestigend. Maar ik zei dat ik niet in staat was om een vers op te zeggen, dat ik het niet kende omdat ik in Nederland was opgegroeid. Het boterde niet tussen mij en de irritante Arabier. Hij stelde dat ik geen moslim was (hij had blijkbaar een zesde zintuig), en ik mocht niet naar binnen. Hij haalde het bloed onder mijn nagels vandaan met zijn beledigende en onbeschofte gedrag en ik kon me niet meer inhouden .

Daar stond ik bij de poort van de Tempelberg te schreeuwen en vurig te verdedigen dat ik wel degelijk moslim ben, waar hij het lef vandaan haalde om te oordelen over mijn religie, hoe ze durven te pogen een commercieel slaatje te slaan uit een bezoek aan een heiligdom, en voordat ik het wist, was ik naar zijn niveau gedaald en riep ‘sir t’gra‘ (ga poepen in het Arabisch). Nou, dat was het toppunt voor hem! De aardige Druz-meneer moest lachen, en zei grappend dat als ik niet een vers kon opzeggen maar wel zo’n uitspraak in het Arabisch kon doen, ik vast een moslim was.

Natuurlijk liet ik het er niet bij zitten en vroeg naar de manager. Er werd een nóg belangrijkere Arabier met Tempelberg embleem bij gehaald. Na uitleg van de situatie, bleek het belangrijkste obstakel niet meer de twijfel over mijn moslim-zijn, maar de gekrenkte trots van de irritante Arabier vanwege mijn heftige poep-verwensing. Ik was niet van plan te buigen en had het inmiddels helemaal gehad met deze ophef. Ik wilde allang niet meer naar binnen. Maar ik was solidair met mijn vriendin, die wel graag wilde. Dus probeerde ik alsnog een beschaafde overeenkomst te vinden met de manager. En dat lukte. Nadat ook ik een stuk gordijnstof aangereikt kreeg, die ik om mijn broek knoopte, en mijn sjaal over mijn hoofd gooide, liep ik triomfantelijk langs de irritante Arabier naar binnen. De situatie maakt het kinderlijke in je los.

Terwijl de gouden koepel ons tegemoet schitterde, liepen we al bewonderend de befaamde trappen op en de Rotskoepel binnen, werkelijk een prachtige creatie. Maar dan duurt het ook niet lang of de islambrigade komt op je af. Dit keer een moskeebewaakster, ook met embleem. Mijn sjaal zat blijkbaar niet goed om mijn hoofd en ze stond erop deze strak om mijn gezicht te binden waarbij ze ook nog behulpzaam een veiligheidsspeldje tevoorschijn toverde. Ik liet het gebeuren en veinsde een allervriendelijkste glimlach. Nadat de oproep tot het gebed klonk, vroeg ze ons ook of we niet gingen bidden. Ik antwoordde (eerlijk) dat ik dat niet wil en ook niet weet hoe dat moet. Ze probeerde ons nog over te halen maar we gaven niet toe. De bemoeizuchtigheid van moslims is ongelofelijk want zelfs een bezoekster kwam naar ons toe met een semi-dwingende vraag om ons bij de biddende dames te voegen. Het vergt wat weerstand maar we hebben toch kunnen genieten van enige sereniteit en van dit oosterse kunstwerk.

De ironie van het geheel is natuurlijk hoezeer we als Arabische vrouwen probleemloos het joodse heiligdom kunnen bezoeken maar worden geweigerd en gewantrouwd door islamieten. Maar dit ritueel van agressief machtsvertoon is wel iets dat ik van Arabieren ken en dat jammer genoeg mijn vooroordeel bevestigt. Er is ook een verschil in religieuze tolerantie bij joden en moslims. Bij de Klaagmuur zagen we verschillende vrouwen, en hoewel allemaal in bescheiden klederdracht, was er een variatie van meer en minder vrome bedekking of religieuze participatie. En niemand die deze vrouwen lastig viel om ze in een keurslijf te dwingen. Wat veel moslims nog moeten leren, is een ander de ruimte te geven.

Uiteindelijk was het bezoek aan deze heiligdommen zeer de moeite waard. Hoewel het me moeite kostte om me anders voor te doen, deed ik het uit eigenbelang. Daarbij gaf het een extra dimensie aan het bezoek want dit absurdistische minidrama had ik toch ook weer niet willen missen. Het verbaasde me, hoe vurig ik in de verdediging schoot over mijn zogenaamde moslim-zijn, juist datgene waar ik afstand van heb genomen en waarmee ik niet geassocieerd wil worden. Ik kan gewoon niet tegen de onderliggende onrechtvaardigheid, en vooral ook niet tegen het machtsmisbruik en de misplaatste arrogantie van die vreselijke Arabische mannen. Dan doe ik er alles aan om ze op hun plaats te zetten, al is het op basis van schijn.

Deze ervaring bevestigt nog eens mijn perspectief op religie, een dwingende wereld die niet bij mij past. Mijn vrijheid wil ik voor een tijdelijke gelegenheid opgeven, maar alleen omdat ik daar zelf voor kies.

Hanna Bouaicha (1974), bijna afgestudeerd socioloog, is Arabier en geïnteresseerd in Joden. Bij voorbaat verdacht! Voor Frontaal Naakt bericht ze regelmatig vanuit Jeruzalem, waar ze de secularisering van joden onderzoekt. Lees hier, hier en hier haar eerdere verslagen.

Algemeen, 04.07.2007 @ 07:59

[Home]
 

102 Reacties

op 04 07 2007 at 08:25 schreef BigPete:

Dit verhaal bevestigd weer eens de intolerantie en de achterlijkheid van de gemiddelde moslim. De meeste moslims spreken trouwens in het geheel geen arabisch, hoe gaan ze daar mee om dan?

op 04 07 2007 at 09:03 schreef daniel:

Ik ben in geen jaren op de Tempelberg geweest, maar zoals je de situatie beschrijft komt het overeen met de werkelijkheid die ik ken. Ik lees niet vaak waarheidsgetrouwe verslagen over de Tempelberg in de Nederlandse taal. Deze tekst is daarom uniek en waardevol.

Overigens is niet de westelijke muur de heiligste plek van het jodendom, maar de Tempelberg zelf. De Tempelberg is echter altijd onbereikbaar geweest, zelfs na 1967. Bovendien hebben rabijnen besloten dat het misschien maar beter is die plek helemaal niet te betreden. Vandaar dat men genoegen neemt met wat de klaagmuur wordt genoemd.

op 04 07 2007 at 10:47 schreef Loor:

Hulde voor dit prachtige verslag, Hanna!

op 04 07 2007 at 11:22 schreef Laila:

If you can’t beat them join them.

op 04 07 2007 at 11:51 schreef metatron:

Hanna:

Genoten van je verslag. Enkel deze opmerking;

‘Deze ervaring bevestigt nog eens mijn perspectief op religie, een dwingende wereld die niet bij mij past.’

In onze kerk, de kerk van Rome, mag iedereen in en uit lopen. Alhoewel de St. Pieter voorschrijft dat je je schouders moet bedekken. Liefst rok tot op de knieën.

op 04 07 2007 at 11:56 schreef Peter Breedveld:

Ja, daar mag je dan ook niet in, in zomerjurk. Ga je nu echt betogen dat de katholieke kerk mensen niet in een keurslijf dwingt?

op 04 07 2007 at 12:00 schreef Frans van Duijn:

"Ik stelde me voor hoe degene die het daarboven voor het zeggen had weleens meewarig zijn hoofd schudde over het vreemde gedoe van al die stervelingen beneden, of het nu joden, christenen of moslims waren, die zich zo druk maakten over het bezit van een paar heilige plaatsen zonder te beseffen dat wat heilig is geen bezitter en geen bezetter kent." Aldus schrijver Herman Cohen in zijn boek ‘Jood in Palestina’. Cohen heeft gelijk.

op 04 07 2007 at 12:14 schreef Laila:

Als een moslim zich minder gelovig toont dan men voor mogelijk hield of zelfs ontkent gelovig te zijn heet dit taquia.
Hebben de aanwezige moslimgeleerden hier onder u ook een benaming voor dit eigenaardige fenomeen?
Als een niet moslim er blijkbaar alles voor over heeft het heiligdom van de moslims te betreden en zelfs bereid is hiervoor te liegen.
Sorry Hanna maar dit is voer voor psychologen.
Zo begin ik ook ernstige twijfels te krijgen bij de adepts onder u die dit soort heldhaftige acties aanmoedigen en prijzen. ‘Dat zal ze leren die kutmoslims.’ Knap hoor als je je met listen in het donkere hol van de leeuw waagt. Wat een hypocriet gedrag!
Lekker met je vieze ongelovige schoenen die moslimvloer ontheiligen ….aaaargh lekkuhh. Ik zie de vieze man(van Kooten en de Bie) daar al staan met een tulband op.Daar met zijn vinger naar wijst en zegt ‘gekocht in Mekka.’
Ik verbaas me er wederom over hoe Arabieren altijd in een adem genoemd worden met Moslims.
De vraag komt bij mij op wie het nu zijn die seculier moeten worden.
Het lijkt erop dat de Islam moeilijker verdreven kan worden uit de ongelovigen dan uit de moslims.

@Peter ik doe bij deze een oproep over meer stukken over schaamhaar misschien creatief met schaamhaar?Hoe je warme wintertruien kan breien van schaamhaar.(Lydia Vermeer mijn dank is groot dat je ons heel even het geloof hebt doen vergeten) omdat er maar een remedie lijkt te zijn tegen alle geloofsfanaten(gelovigen en ongelovigen)Schrijven over begeerte en lust.
Het doet alle geloofswaanzin verbleken en vergeten.

op 04 07 2007 at 12:16 schreef metatron:

Peter:

Ja dat betoog ik. Enkel in Italie en dan m.n. in Rome – St. Pieter’s voorschrift – wordt toegezien op het bedekken van de schouders. Vrouwen dragen daar over hun zomerjurkjes een sjaal of iets dergelijks. Je wilt niet weten wat daar allemaal naar binnen wilt met navelpiercings, tatoeages en heupbroekjes. De tieten hangen er soms half uit (wel lekker). Het is en blijft een kerk. Sommige mensen willen enkel en alleen al naar binnen om te provoceren. Bijv. Marylin Manson.

op 04 07 2007 at 12:21 schreef metatron:

Laila:

90% (of meer) van de arabieren zijn toch moslim. Dan is het niet zo vreemd om te stellen dat arabieren moslims zijn. In een adem door!

op 04 07 2007 at 12:32 schreef Peter Breedveld:

Ik was zojuist nog aan het proberen iemand ervan te overtuigen dat je heel verstandige dingen zegt, Laila, en dan kom je hiermee.

Frontaal Naakt is eerst en vooral geboren uit protest tegen religieuze intolerantie en de overmaat van begrip daarvoor. Stukken waarin stevig stelling wordt genomen tegen religie, zullen dan ook altijd de hoofdmoot blijven uitmaken van dit fundamentalistisch-secularistische webmagazine, indachtig Theo van Goghs credo dat men gelovigen die onze vrijheid van denken bedreigen niet hard genoeg beledigen kan.

Zelfs het plaatsen van een stuk als dat van Lydia Vermeer moet je zien als een ode aan het hedonisme, een provocatieve afwijzing van het keurslijf waarin geitenneukers, christenhonden en socialistische volksverheffers ons willen dwingen.

Er is nogal wat verschil tussen een een moslim die veinst het beste met ons voor te hebben – bijvoorbeeld een arts – maar die ons in werkelijkheid het liefst allemaal de hel in jaagt en een niet-moslim die veinst moslim te zijn om een heiligdom te kunnen zien. Wouldn’t you say?

Over dat in één adem noemen van Arabieren en moslims heeft Hanna trouwens al eerder een mooi stuk geschreven: Wie ben je?. Zeer lezenswaardig en leerzaam.

Ik heb zelf wel eens aan ontheiliging gedaan, in de Sint Pieter, waarin ik opzichtig mijn gezicht heb gewassen in een bak wijwater. Niet dat ik me een held voel, maar ik vond het zelf ontzettend leuk, het gaf onmiskenbaar een groot gevoel van bevrediging. Wel kreeg ik spijt toen het vliegtuig, waarin ik terug naar Nederland reisde, aan zware turbulentie onderhevig was.

Jaren later deed mijn 11-jarige zoon, die toen in de Sint Pieter nog niet geboren was maar wel al op komst (hij was er dus bij) precies hetzelfde in een Spaanse kathedraal. Grappig was dat.

op 04 07 2007 at 12:33 schreef hosseyn:

Anderszijds zijn niet alle moslims arabieren, helaas. Doet me denken aan een vraag in mijn CITO test: Een schaap is een dier met vier poten. Is een dier met vier poten een schaap? Ik zal later het antwoord geven, als jullie daar behoefte aan hebben, maar eerst even zelf nadenken!

op 04 07 2007 at 12:36 schreef daniel:

Laila, waarom is dat zo vreemd? Als je kunt doen alsof je Moslim bent en zo die byzondere plek op kunt komen, dan doe je dat toch.

Waarom ontheiligd Hanna, of die dan ook, met ‘vieze ongelovige schoenen die moslimvloer’? Weet je waarom niet-Moslims niet op de Tempelberg mogen komen?

Niet omdat ze de moslimvloer ontheiligen, maar omdat Moslims in hysterische woede uitbarsten wanneer niet-Moslims, of joden (oh gruwel) daar komen.

Als iets die plek ontheiligd is het wel deze hysterische intolerantie.

op 04 07 2007 at 12:38 schreef Peter Breedveld:

O, Laila, wat ik nog vergeet: typisch, dat je je kwaad maakt om Hanna’s hypocrisie, maar niet om de aanmatigendheid van de door haar beschreven Arabier, die wel even uitmaakt wie (een goede) moslim is en wie niet.

op 04 07 2007 at 12:38 schreef daniel:

1,2 miljard Moslims. 200 miljoen Arabieren.

De kans dat een Moslim geen Arabier is, is groter dan dat de kans dat een Arabier een moslim is.

op 04 07 2007 at 12:39 schreef daniel:

edit knop….zucht….ik weet het geen kans. Ik ga wel naar de klaagmuur om er voor te bidden.

op 04 07 2007 at 12:40 schreef Laila:

Laten we het maar zeggen ‘geloof is over het algemeen genomen ronduit shit het verkrampt de meeste mensen. Maar er zijn er ook bij die dat gelukkig niet hebben maar voor zowel de verkrampten als relaxte gelovigen vind ik dat je desondanks respect mag hebben voor wat wij als kunst zien en zij als hun heiligdom ,vergeet niet dat een groot deel van de aantrekkingskracht van zo’n kunstobject juist het mystieke is. Ik heb me met name vroeger kwaad gemaakt als ik in b.v. in Italie een Kathedraal wilde betreden. Omdat ondanks een zedige jurk die tot aan de enkels reikte met enkel de armen ontbloot ik pas naar binnen mocht nadat ik mijn ‘uitdagend’ ontblote armen bedekt had.’Wat je kwaad maakt is dat deze mensen je het gevoel geven dat je er zedeloos bijloopt.
Zo mocht ik ook nooit het plein van de moskee Hassan 2 in Casablanca oversteken, strakke of iets te blote sportkleding terwijl je aan het joggen bent is daar uit den boze. Je moet dan helemaal omlopen door een volksbuurt(vleierijen zijn dan niet van de lucht en bij geen reactie krijg je veelal verwensingen naar je hoofd geslingerd) om weer aan de andere kant je weg te vervolgen langs het strandboulevard .

op 04 07 2007 at 12:45 schreef hosseyn:

(oeps deze had ik eerst in de verkeerde draad gepost)

Ik ben het wel met Laila eens waar het ’t schaamhaar betreft. Mijn dilemma is dit: als je er een burqa van breit, is dat dan geil, of juist niet?

op 04 07 2007 at 12:48 schreef Peter Breedveld:

Wat je kwaad maakt is dat deze mensen je het gevoel geven dat je er zedeloos bijloopt.

Precies en dat is wat me constant irriteert aan de religieuze medemens, de implicatie dat hij/zij een beter mens is dan ik. Het niet toelaten van ongelovigen in Mekka of delen van de Tempelberg is trouwens een vorm van Apartheid.

op 04 07 2007 at 12:49 schreef Laila:

Peter weet je het interesseert mij geen ruk of iemand mij wel of niet verstandig vind.
Ik zeg wat ik wil en wat bij mij opkomt ik laat me niet door gelovigen de mond snoeren noch door hun net zo fanate ongelovige medemens.
Ik veroordeel mensen niet op anders zijn wel op hypocriet gedrag en dat is er heel veel onder jawel zowel de ongelovigen als gelovigen.

op 04 07 2007 at 12:53 schreef Laila:

@Hosseyn zullen we als ‘arabieren’ een handeltje beginnen in zinnenprikkelende(prikt letterlijk!!)
burqa’s?
Er worden zelfs truien gebreid van hondenhaar zouden deze dan onrein zijn?
Burqa van hondenhaar? Sensationeel!

op 04 07 2007 at 12:55 schreef Peter Breedveld:

Zeggen wat je wilt is hier toegestaan, Laila, in tegenstelling tot de echte wereld. Maar het valt wel op dat je – een zelfverklaard ongelovige nota bene – je erg boos maakt om de ontheiliging door Hanna, en niet om die door de Arabische scherprechter in haar verhaal.

op 04 07 2007 at 12:56 schreef daniel:

Maar Hanna heeft toch helemaal niks ontheiligd. Waarom is een moslimheiligdom direct verboden voor niet-Moslims? Wat is dat voor onzin!?

op 04 07 2007 at 12:57 schreef hosseyn:

Wat dacht je van designertasjes van voorhuiden? Ik heb nog een lijntje naar de Grote Verzamelaar, ik mail hem wel ff.

op 04 07 2007 at 12:57 schreef BigPete:

Zoals gewoonlijk meet Laila weer met twee maten.

Ik ben als atheïst in diverse christelijke kerken, boeddhistische, taoistische, confucianistische en lamaistische heiligdommen geweest, en bij geen van deze heiligdommen werd mij gevraagd of ik aanhanger van de betreffende religie c.q. levensbeschouwing was.

De kans dat ik een moskee of ander islamitisch heiligdom van dichtbij zou willen bekijken is bijzonder gering maar stel dat ik dat wel zou willen, waarom zou dat niet kunnen? Het is toch van de zotte dat je moet veinzen islamiet te zijn om binnen te kunnen. Dat op één lijn stellen met je armen bedekken als je een kerk in wilt is absurd, dat is gewoon een kleding voorschrift waar je je vrijwillig aan kunt onderwerpen, of niet. Er wordt je niet gevraagd te liegen of je eigen levensbeschouwing te verbergen.

Als je het verschil niet ziet of wilt zien, tja…

op 04 07 2007 at 13:14 schreef Ansje:

Ik ben het wel met Laila eens waar het ’t schaamhaar betreft. Mijn dilemma is dit: als je er een burqa van breit, is dat dan geil, of juist niet?

Als het pasgewassen schaamhaar is, dan wèl.

Anders ist alleen maar ranzig.

op 04 07 2007 at 13:15 schreef hosseyn:

Zorg maar dat Hafid dit niet ziet! Voor hem klinkt uit iedere schaamhaarvacht een symphonie op van feromonen.

op 04 07 2007 at 13:22 schreef daniel:

Ik krijg hoe langer het idee dat jullie gewoon een en dezelfde persoon zijn. In iedergeval passen jullie bij elkaar en zijn de discussies over en weer hoogst amusant.

op 04 07 2007 at 13:29 schreef Peter Breedveld:

Wat dacht je van designertasjes van voorhuiden? Ik heb nog een lijntje naar de Grote Verzamelaar, ik mail hem wel ff.

Doet me denken aan de bijbelse koning Saul, die David zijn dochter Merab beloofde in ruil voor een bruidschat van honderd Filistijnse voorhuiden. Hij kreeg er tweehonderd en gaf toen Michal (geloof ik).

Wat me nou al tientallen jaren bezighoudt: wat moest hij toch met al die voorhuiden?

op 04 07 2007 at 13:29 schreef Peter Breedveld:

Hosseyn en Hafid hebben verschillende IP-nummers en zijn niet dezelfde.

op 04 07 2007 at 13:30 schreef Tjerk:

voordat ik het wist, was ik naar zijn niveau gedaald en riep ‘sir t’gra’ (ga poepen in het Arabisch). Nou, dat was het toppunt voor hem! De aardige Druz-meneer moest lachen, en zei grappend dat als ik niet een vers kon opzeggen maar wel zo’n uitspraak in het Arabisch kon doen, ik vast een moslim was.

Ik heb hardop gelachen om deze anekdote.

Maar niet alleen moslims zijn zo bemoeizuchtig en overijverig. Ook gereformeerden en evangelischen kunnen er wat van, en ik vermoed dat orthodoxe joden niet anders zijn.

op 04 07 2007 at 13:38 schreef Peter Breedveld:

voordat ik het wist, was ik naar zijn niveau gedaald en riep ‘sir t’gra’ (ga poepen in het Arabisch).

Ik ken iemand, toevallig ook van Arabische kunne, die mensen – afhankelijk van hun geslacht – regelmatig adviseert te gaan vingeren of rukken.

op 04 07 2007 at 13:38 schreef hafid:

Daniel,

Fie! Fie! Ik en Hos dezelfde? Graag excuses, per omgaande.

En Hos:

Je bedoelt een symolerie van feromonen. Voor de rest heb je niks begrepen van wat ik schreef. Goed lezen , Hos, hetgeen niets te maken heeft met je eerdere gebazel over semantiek en pragmatiek.

BigPete:

Groot gelijk.

op 04 07 2007 at 13:47 schreef babs:

Als ik ooit nog eens een stukje inlever bij Peter, dan zal het gaan over de dwingelanderij van de katholieke kerk, zoals ik die meemaak in Spanje bij delen van mijn schoonfamilie en kennissen.

Bedreiging met uitstoting uit de familie en gebruik van geweld is haast dagelijkse kost. Daadwerkelijke publiekelijke tuchtiging komt ook werkelijk voor. Een cultuur van liegen, verbergen, jezelf beter vinden dan anderen, mannen meer rechten toekennen dan vrouwen en constante hypocrisie. Walgelijke kerk die Roomsche kerk, die de katholieke Khomeini Josemaría Escrivá heilig verklaart.

op 04 07 2007 at 13:55 schreef daniel:

Mijn excuses aan alle betrokkenen. Vooral omdat Hosseyn helemaal geen nare fundamentalist te zijn, maar alleen doet alsof, kwam ik hierop.

op 04 07 2007 at 14:15 schreef Laila:

Ik vind dat gelovigen best wel voorwaarden mogen stellen voor toetreding van hun ‘exclusieve’ reli clubje. Ik zou niet eens lid willen worden al kreeg ik een proefkijkje in Gods clubhuis de hemel. Eerlijk gezegd gun ik het ze van harte dat de hemel bestaat. Voor alles wat de gelovige zich ogenschijnlijk ontzegt moet ook in dit aardse leven een beloning staan? Als je beproeving na beproeving doorstaat. Het vooruitzicht op een beloning in het hiernamaals volstaat niet alleen tijdens een oneindig durend getormenteerd mensenleven. In dit leven is de beloning de verhevenheid boven de ongelovige, gun ze deze voldoening.
Alleen verkies ik de hemel op aarde i.p.v. de hemel na de dood in het luchtledige.
Mensen prijzen zichzelf gelukkiger dan wij goddeloze arme schepsels omdat zij zich na hun dood ongebreideld aan allerlei uitspattingen mogen uitleven (bij de moslims) en in zenmodus verkeren( bij de christenen). Al begrijp ik dat uitstel van aards decadentie het hemelsgenot kan verhogen geloof ik er niet zo in. Ik hoop werkelijk dat ze na hun dood een glimp te zien krijgen van hun felbegeerde hemel en niet alsnog voor de hemelspoort geweigerd worden vanwege strikt deurbeleid van Petrus omdat ze zich veelvuldig in het geniep hebben bezoldigd aan de aardse verlokkingen.

‘Zolang de begeerte uit het koninkrijk der hemelen wordt verbannen, zal er altijd een lange rij voor de poorten van de hel staan.’

Uit het dagboek van Don Juan.

op 04 07 2007 at 14:29 schreef Peter Breedveld:

gun ze deze voldoening.

Nou, nee. Voor de leeuwen met die etterbakken. Kunnen ze snel van hun hemelse beloning gaan genieten.

op 04 07 2007 at 14:29 schreef daniel:

In feite leven wij westerlingen al in de Islamitische hemel. Wij mogen alles doen, wat voor hun pas na hun dood is toegestaan.

(beetje laat)

Het is een ding om te geloven in God. Het is kolder van een hele andere orde om te beweren dat je weet wat er na de dood komt.

Is er iets tragischer op deze wereld dan mensen die hun leven tot een hel maken omdat ze geloven dat ze na hun dood pas mogen genieten?

op 04 07 2007 at 14:32 schreef DvR:

Wat me nou al tientallen jaren bezighoudt: wat moest hij toch met al die voorhuiden?

Van de ene helft knoopte hij een slinger, waar David Goliath mee omlegde, en de andere 100 verkocht hij als kauwgum aan de Farizeëers.

Heb ik jaren na dato toch nog lol van die optionele godsdienstlessen op de basisschool!

Hafid, zit jij dezer dagen ook met je neus tegen de buis geplakt? Welke vond jij lekkerder, die weëe zoete van Maria Sharapova of de frisse zilte van Michaella Krajicek? Venus Williams staat nu op de baan, maar voor optimum effect laat ik die eerst nog een setje rondrennen!! :-b

op 04 07 2007 at 14:34 schreef Laila:

@Big Pete

Meten met twee maten? Eigenaardig dat zelfde gevoel heb ik bij de mensen die prompt gaan juigen als iemand iets dergelijks zegt over de Islam. Voor de mensen met lange tenen …..trek ze in ! Of ga bij Daniel aan de klaagmuur staan klagen.
Ik wordt baldadig van dit eeuwige geweeklaag over de islam en iedere andere religie.
Maar het is lekkerrrder als een ex moslim dit doet de voldoening is dan zovele malen groter.

Alleen verbaas ik mij erover wanneer een moslim zich in het openbaar liberaal toont iedereen hier meteen klaar staat om te roepen dat dat taquia is
Dat Big Pete is nu meten met 2 maten.
Ik vind bovenstaand voorbeeld exact het tegenovergestelde van taquia en vroeg mij af of een vindingrijk persoon daar toevallig een benaming voor weet.

@Peter je weet en kent inmiddels genoeg voorbeelden van mij als ik figuren tegenkom die willen bepalen of ik goed genoeg bevonden wordt voor wat dan ook.

op 04 07 2007 at 14:44 schreef DvR:

Laila: zo’n ongelovige moslim zou ik islaniet noemen.

op 04 07 2007 at 15:35 schreef Laila:

DvR of een desalnietteminmoslim

op 04 07 2007 at 15:50 schreef hafid:

DvR,

Nee, geen tv voor mij. Het is hier 37 graden. Ik weet niet waar je over spreekt, mocht het over sport gaan, dan meld ik je dat sport mij totaal niet interesseert.

op 04 07 2007 at 16:57 schreef hosseyn:

@Hafid

Wel eens van synesthesie gehoord, ezel?
En Venus Williams is een Crumbiaanse tennisnegerin, een junglebokita, sexy as hell.

op 04 07 2007 at 17:00 schreef hosseyn:

Ook ik eis excuses, het enige wat ik met Hafid gemeen hem is de afwezigheid van die puntmuts die zo in trek is bij hemelbewoners. Hoewel verschillende ip-nrs geen uitsluitsel geven, Peter (een tracert zegt al meer) ben ik niet bou, maar antibou.

op 04 07 2007 at 17:06 schreef Karim:

Wat een frustrerende kut-regio! In Egypte moest ik ook te pas en te onpas het Fatiha reciteren aan wildvreemden die wilden controleren of ik wel echt moslim ben. Ik deed het maar, want ze zagen er niet uit alsof ze mijn ongeloof in dank zouden afnemen. Gelukkig vroegen ze mij niet de andere verzen te reciteren, want verder dan Fatiha kom ik niet.

op 04 07 2007 at 17:08 schreef DvR:

Feromonen, Hafid! Die antipathie voor sport siert je, maar vergeet de rackets en balletjes. Op Wimbledon rennen, springen en spreiden de meiden zich urenlang als gekken uit hun versgeboende naadjes. De etherische olieën gutsen op een rivier van vers zweet uit al hun openingen — stomende wolken van hemels geurende duften pakken zich samen boven het centre court van de All England Club! Och mocht ik mijn neus toch eens duwen in het warm-dampende textiel dat zich zo plagerig spant tussen de gloeiende dijen van een Hingis, een Krajicek of een Sharapova. Snuffel, Snuif!

op 04 07 2007 at 17:08 schreef BigPete:

Hoe doen ze dat dan met die moslims die geen arabisch spreken?

op 04 07 2007 at 17:16 schreef hosseyn:

En dan de wk turnen dames: zelfs Hosseyn, eveneens sporthater (shit nog een overeenkomst) kan het nooit laten te kijken, hoewel het nooit meer zo wordt als in die goede ouden tijd van de CCCP en haar satellieten. Feromonski karosja!

op 04 07 2007 at 17:20 schreef DvR:

Hoss: Hosanna, een Crumbliefhebber! Ongetwijfeld waren je gedachten bij deze plaat uit ’75, waarop de Meester de komst van de Williams-tweeling al voorspelde:

op 04 07 2007 at 17:22 schreef hosseyn:

O Crumb, voyant, voyeur, voyou!
Dank dvr!

op 04 07 2007 at 17:39 schreef hafid:

Hos,

Nee, natuurlijk heb ik nooit van synesthesie gehoord, stel je voor, jij hond!

DvR,

Ah gelukkig: na de discussie over schaamhaar vreesde ik dat je alle plezier in seks verloren had.

Ook moslims die niet Arabisch zijn, kennen in elk geval de fatiha en andere verzen uit hun hoofd (meestal fonetisch, zoals wij ook als kinderen dat moesten), omdat het gebed, volgens de universele boodschap van de islam, enkel in het arabisch verricht dient te worden.

op 04 07 2007 at 17:41 schreef hosseyn:

En dat voor een godsdienst die universeel wil zijn, nee, dan het christendom, de twijg die op iedere tak kan worden geënt.

op 04 07 2007 at 17:41 schreef Marianne Thieme:

@Hosseyn
In naam van alle ezels, neem dat terug!

op 04 07 2007 at 17:54 schreef Karim:

Hafid en Hosseyn,

Kennen jullie grote delen van de koran uit het blote hoofd?

Wat ik ook vreemd vind: al die kleine jochies op tv die aan koranrecitatie-wedstrijden meedoen. Een soort religieuze Idols, zeg maar. Luguber gezicht, net als de seculiere tegenhanger.

op 04 07 2007 at 17:57 schreef hosseyn:

Karim, ik ben het eens met Fadoua Bouali dat je de koran niet hoeft te kennen en ook geen arabisch, de waarheid is toch niet te vatten voor ons, menselijke wurmen. Nee, de zoetvloeiende klanken der taal, de ‘gagging gutturals’ en de slepende kemeltred door schurend zand ontsluieren het allemaal; groot is God!

op 04 07 2007 at 18:00 schreef hosseyn:

En over die recitaties wilde ik een stuk schrijven voor dit platform, het probleem is dat ik op t moment heel weinig tijd heb.

op 04 07 2007 at 18:01 schreef hafid:

Marianne,

Ho ho! Hold your horses! Stine Jensen, de gorilladeskundige die jij ongetwijfeld kent en die dezelfde uitgever heeft als ik, gaat een boek uitbrengen met korte verhalen over dieren en zij neemt daarin ook mijn verhaal ‘Liefde onder de olijfboom’ op, waarin ik mijn grote kennis van en liefde voor ezels tentoonspreid, met de voor mij zo kenmerkende superieure houding.

op 04 07 2007 at 18:03 schreef Marrianne Thieme:

Maar om in die superieure houding achter die ezel te geraken moest je toch wel op een krukje staan, Hafid?

op 04 07 2007 at 18:03 schreef Karim:

Hosseyn: ik ben benieuwd naar je stuk. probeer alleen je taalkundige vaardigheden ’n beetje in toom te houden, het is te verblindend.

op 04 07 2007 at 18:05 schreef hafid:

Karim,

Vroeger kende ik 33 hoofdstukken uit mijn hoofd, omdat ik elke ochtend om half zeven werd gewekt om de koran uit mijn hoofd te leren en na school, om half vier ’s middags, direct in mijn kamer werd opgesloten om verder te stampen: als ik niet per dag een hoofdstuk (soera) kon opdreunen, mocht ik geen tv kijken.

Veel ben ik kwijt geraakt, maar ik ken er nog wel enkele, 12 of iets in die buurt, en ook losse fragmenten her en der.

Hoewel ik mijn ouders erom heb vervloekt, heeft het wel mijn geheugen geweldig getraind.

op 04 07 2007 at 18:07 schreef hosseyn:

wat een mens al niet overheeft om tv te mogen kijken. Gelukkig was er toen nog geen schoteltv, mag ik hopen? Hooguit oom Hedidouane op Paspoort Marokkanen.

op 04 07 2007 at 18:07 schreef hafid:

nee, Hos, ik kreeg een handje van mijn makkers.

op 04 07 2007 at 18:08 schreef hosseyn:

@hafid
Op welke vraag is dit een antwoord?

op 04 07 2007 at 18:11 schreef hafid:

Dat was bij wijze van straf; anders mocht ik mijn kamer ook niet uit. Paspoort was een keer in de week en duurde niet langer dan 20 minuten.
Hedidouane kwam er pas later bij om ook de kinderen te bedienen.
En uiteraard hadden we geen schotel. Ik keek wat andere kinderen ook keken (alleen dan zwart-wit), tekenfilms, series, spelletjes (Fred Osters Wie kent show: we hebben corry van gorp en andre van duin!), op volle toeren, toppop en wat dies meer zij.

op 04 07 2007 at 18:12 schreef hafid:

Op je vraag of ik op een krukje moest staan.

op 04 07 2007 at 18:13 schreef Karim:

Over ezels en koranrecitaties: http://youtube.com/watch?v=ygHsNAI5tDk

op 04 07 2007 at 18:13 schreef Marianne Thieme:

Dat was ik, vriend.

op 04 07 2007 at 18:15 schreef hafid:

O wacht! Dat was Marianne. Sorry, Marianne, ik verwarde je met Hosseyn.
Ben je nu ook beledigd?

op 04 07 2007 at 18:16 schreef Marianne Thieme:

Nee, Hafid. Ik heb besloten om aan dit forum mee te doen omdat moslims, die immers tot de species homo behoren, ook bescherming behoeven.

op 04 07 2007 at 18:16 schreef Hosseyn:

Noem je mij een homo, hoer?

op 04 07 2007 at 18:30 schreef hosseyn:

Ach, Paspoort – mijn jeugd! Mnine Houcine, Hassan Gnaoui – ik geef een kruiwagen vol tuinbonen om Hassan Gnaoui terug te krijgen!

op 04 07 2007 at 18:52 schreef hosseyn:

Pardon, mijn nostalgie en heimwee (maar dat is hetzelfde) gaan met mij op de loop.

op 04 07 2007 at 19:20 schreef hafid:

Marianne,

Nu we jou toch hier hebben, wil ik graag jouw mening over schaamhaar weten – ik weet niet of je de andere thread gevolgd hebt. Ben jij voor geschoren of voor de natuurlijke staat? Voor alle duidelijkheid: ik heb het over vrouwen, niet over dieren.

op 04 07 2007 at 19:34 schreef hosseyn:

Beste Hafid,
Ik vraag mij wel eens af wie er ooit denkt aan het welzijn van de platjes? Hebben die geen recht op hun aards paradijs? Vergeet niet dat de mens het enige zoogdier is dat schaamhaar heeft, bij de andere dieren ontbreekt dit, terwijl juist de rest van hun lichaam bedekt is met haar. Dit maakt ons tot een unieke subspecies onder de primaten. (ik durf het woord homo niet meer te gebruiken) En wat jouw liefde voor ezels betreft, Hafid, ik ben altijd erg voor liefdesrelaties tussen de soorten.

op 04 07 2007 at 19:37 schreef Marianne Thieme:

Sorry dat ik even Hosseyns inlog gebruikte, ik zit bij hem op schoot en hij geeft mij computerles, zoals hij ooit zelf koranles kreeg van de imaam onder de ruisende olijf in zijn schone Tétouaan.

op 04 07 2007 at 19:56 schreef Marianne Thieme:

Overigens bedenk ik net dat Adam en Eva in het paradijs wellicht geen schaamhaar hadden: waarvoor waren immers die vijgenbladeren nodig? Ik moet dit zondag eens aan de voorganger van onze kerk vragen, dan kom ik terug met het beslissende antwoord.
Hosseyn! Hou op! Ik ben Yvonne de Horde niet!

op 04 07 2007 at 20:19 schreef Peter Breedveld:

Zeg Hos, bloody grow up, vriend. Ga je maar eens aan dat stuk zetten, dat je me had beloofd.

op 04 07 2007 at 20:37 schreef hafid:

Ja, Peter, dat heb je met de Hosseyns van deze wereld: je bent zo gastvrij hun wat ruimte te bieden, en voordat je het weet, bezetten ze je huis.
Nog even en dit wordt een islamitische site a la wijblijvenhier, met hordes Hosseyntjes en Boualitjes die met hun ramadan-halitosis de boel bestinken.

op 04 07 2007 at 21:09 schreef Peter Breedveld:

Of nog erger, een forum voor patiënten met een meervoudige persoonlijkheidsstoornis.

op 04 07 2007 at 21:17 schreef hosseyn:

Ai, je hebt me door! Maar Hafid, vreemd dat je jouw eigen naam niet onder die marokkaantjes noemt?

Peter: helaas even geen tijd, vertrek zondag naar het buitenland en weet niet zeker of daar internetmogelijkheden zijn, en hoe snel ik die kan regelen….

op 04 07 2007 at 23:00 schreef Benedictus:

"Ga je nu echt betogen dat de katholieke kerk mensen niet in een keurslijf dwingt"

Peter, dit valt best mee hoor. Als je je niet laat dwingen hoef je niets te vrezen hoor. Die tijden liggen al generaties achter ons. Je kan er uit vrije wil lid van worden en uit vrije wil weer uit. Ik sluit niet uit dat er gebieden in de wereld zijn waar de sociale controle hieromtrent nog verstikkend is, maar dat is niet universeel.

De pastoorkens hier zijn zelfs bereid om alternatieve huwelijkssluitingen in de kerk aan te bieden als niet alles uit Rome wordt geaccepteerd. Het kan schelen per gemeente, maar mogelijkheden genoeg.

Als die vrijheid nu ook voor de moslims komt, zou dat een hoop wantrouwen en problemen in een multiculturele samenleving oplossen. Uiteraard zullen er dan -evenals bij de RK gelovigen- veel afvalligen zijn. Volgens mij is dat dan ook de reden, dat dit niet wordt toegestaan. Machtsverlies dus. De moslims hebben helaas het voorbeeld van de katholieken gezien. Dat voorbeeld willen de islamgeleerden/imams niet graag opgevolgd zien.

Door die dwang is de islam sterker dan de andere religies, maar daardoor ook minder geloofwaardig. Waarom is die dwang nodig? Twijfelen de islamgeleerden/imams soms teveel aan de eigen kracht van hun geloof? Die vragen zullen er altijd blijven zolang dwang als middel wordt gebruikt.

Voor een vreedzame samenleving is een evenwicht tussen de verschillende religies noodzakelijk en door de scheiding kerk/staat houden ook niet-gelovigen gelijke rechten. Zolang het evenwicht verstoord is in het voordeel van een religie- de islam- blijft het wantrouwen van anderen aanwezig. De angst zal er dan altijd zijn, dat niet-moslims bij een demografisch overwicht van de moslimpopulatie of het land moeten verlaten(ongelovigen) of een tweederangspositie moeten accepteren (christenen en joden) of moslim moeten worden. Vandaar het wantrouwen.

De sleutel ligt dus bij het evenwicht, dus alle religies vrij -afvalligheid toestaan- en een scheiding Kerk/Staat. Geen bevoordeling dus.

op 04 07 2007 at 23:08 schreef hosseyn:

@Peter

Vond je die Venuspic niet mooi?

op 04 07 2007 at 23:38 schreef Laila:

@Hafid zelfs zonder ‘de Marokkaantjes’ is dit een site waar veel te doen is over de Islam.
Het is niet zoals elders wij blijven hier maar ‘wij’ voelen ons hier thuis bij het gastvrije stammenhoofd Peter Breedveld.
Waar de gastheer bepaalde lieden welliswaar de leeuwenkuil toewenst maar waar je van je hart geen moordkuil hoeft te maken.

Hier in deze twilight zone die dient als kweekvijfer voor mensen met aanleg voor meervoudige persoonlijkheidsstoornissen is het als een warm bad met de hier oververtegenwoordigde tolerante en begripvolle medemens.

op 04 07 2007 at 23:43 schreef Peter Breedveld:

Ik doe ook nog wel eens iets anders dan achter mijn pc zitten, Hos. Hier is-ie:

"05_vwilliams_02

op 04 07 2007 at 23:47 schreef Peter Breedveld:

@Benedictus, wat jij schrijft is waar, maar er blijft toch reden om ook over de katholieke kerk kritisch te blijven. Je boft als katholiek wanneer je in Nederland woont, maar zoals Babs ook betoogde, in Adalusië gaat het al heel anders. En in Polen ook.

Niet dat ik daarmee enige islamitische intolerantie wil bagatelliseren, maar dat moge duidelijk zijn.

op 04 07 2007 at 23:59 schreef hosseyn:

Dank je Peter.
Dit is haar dus Hafid, een sportvrouw. Ze heeft ook nog een tweelingzus, Serena. Crumb was een profeet!

op 05 07 2007 at 02:33 schreef DvR:

Godskanonne wat een wijf! :-b

De wilde vrouwen van Borneo zijn er niks bij. Dit is gewoon een amazone! Dit is voor mannen natuurlijk wel een heel provocerende foto.. hij roept meteen de vraag op: "Zou ik het aankunnen, een nacht met haar?" Mike Tyson misschien, maar ik vrees dat ik zelfs bewapend met een stoel en een lange zweep de ochtend niet zou halen.

op 05 07 2007 at 07:42 schreef hosseyn:

Hosseyn zou háár de zweep geven, en het initiatief.

op 05 07 2007 at 08:05 schreef Peter Breedveld:

DvR, get a hold of yourself! Denk aan Shakespeare!

op 05 07 2007 at 09:40 schreef ReneR:

Ik ben in een soepjurk naar de klaagmuur geweest. Die jurk werd uitgereikt door israelische soldaten.

Ik heb me daar zitten beklagen over de zoveelste kutregering die dit land ook toen weer rijk was.

Het heeft dus niks geholpen en wederom kreeg ik de bevestiging; dat God meer een mythe is dan realiteit.

op 05 07 2007 at 10:05 schreef Hosseyn:

@Peter,

Jouw advies klinkt mij in de oren als een prachtig bevel tot onanie. Pun intended?

op 05 07 2007 at 10:29 schreef Peter Breedveld:

Pun intended? Eh, nu wel!

op 05 07 2007 at 11:22 schreef hosseyn:

Je zou bijna gaan geloven in de ‘black athena’ theorie.

op 05 07 2007 at 17:07 schreef Tjerk:

Zou deze foto nu ook zijn bijgewerkt. En zo ja, waar?

op 07 07 2007 at 13:44 schreef Herman:

Het is haar tweelingzus niet. Die heeft grotere tieten. niet dat het daarom haar tweelingzus niet kan zijn, maar ze is het niet

op 07 07 2007 at 18:24 schreef hosseyn:

Venus heeft gewonnen! Black power!

op 09 07 2007 at 01:29 schreef hernan:

Weer een "vrijgevochten" ex-moslim, die met zijn islamofobische uitspraken carrière probeert te maken. Lukt voor velen, slimme zet. Ga zo door!

op 09 07 2007 at 08:58 schreef hosseyn:

Over wie heb jij het, Hernan?

op 09 07 2007 at 18:48 schreef Laila:

Toe geef eens wat voorbeelden…….

Het is verdomme ook nooit goed! Zijn ze geïntegreerd ,hebben ze godzijdank carrière gemaakt en hoeven ze niet hun handje optehouden bij de soos heb je weer zo’n zuurpruim die klaagt dat ze furore hebben gemaakt en hun situatie weten uit buiten.
Misschien moet jij eens moslim worden vervolgens afvallige worden en dan kijken of er voor jou ook een carriere in het verschiet ligt als ex-moslim.
Stomme ex- kutmoslims ook.

op 09 07 2007 at 20:15 schreef hosseyn:

Het schone ambacht van zelfmoordterrorist valt in elk geval af. Nooit gehoord van agnostische of atheïstische bommen.

op 11 07 2007 at 12:10 schreef Benedictus:

Voor Marianne Thieme

"In de Amsterdamse wijk Sloterdijk wordt de natuurlijke selectie een handje geholpen. Het stikt er namelijk van de ziek, zwak en misselijke konijnen. De knaagdieren hebben een terminale pokkenziekte en worden nu door de plaatselijke kansenjongeren uit hun lijden verlost. Gewapend met knuppels en katapulten bestrijden ze vol enthousiasme de wortelvreters om Australische epidemieën te voorkomen. En trots dat de dierenartsen in opleiding zijn! Triomfantelijk worden de geëuthanaseerde Nijntjes aan de oortjes omhoog getild. Heel wat humaner dan het beleid van de buschaffeurs van Connexxion. Die rijden namelijk bewust met een boog om de zwakke diertjes. Om ze tegen beter weten in te sparen. En de politie? Die weet van niks: "In onze systemen staat niets over konijnen"

Konijnen zijn ook schepselen van God. Waarom reageert de dierenpartij niet op het bovenstaande?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS