Home » Archief » Knetter


[09.09.2007]

Knetter

Lagonda

Pompeii15 (53k image)

Het was weer fijn prijsschieten bij Neuklat en Tochtstrip verleden week. Geert Wilders had namelijk gezegd dat Mevrouw de Prachtwijkminister knettergek was, en tsja, dat kon de publieke omroep natuurlijk niet onbesproken laten. Want Mevrouw de Prachtwijkminister, daar moeten we allemaal heel erg blij mee zijn. De vorige minister, Mevrouw de Ikdoewatikzegminister, dat was namelijk een ontzettend naar, vervelend en kwaadaardig mens, en we moeten dus God op onze knieën danken dat we nu een Mevrouw de Prachtwijkminister hebben. Er was een verschrikte Jeroen Krabbé, die heel geloofwaardig een verschrikte Jeroen Krabbé acteerde, echt subliem. Ook was er ene meneer Thomése, die schrijft en pruttelt en die zijn zieltje ergens in de jaren zestig heeft laten liggen, in elk geval te oordelen naar zijn ontplofte partnerruilcoupe, waarmee hij waarschijnlijk de bedoeling heeft subtiel zijn vrijgevochten inborst onder de aandacht te brengen. Wantrouw mannen met lang wild haar: mannen met lang wild haar vinden zichzelf vaak heel erg in orde, en hebben in hun ijdelheid zelfs besloten om dit sentiment aan de wereld kenbaar te maken.

En ach, wat was iedereen het er toch over eens dat “die Wilders” een naar bijverschijnsel van onze anti-intellectuele samenleving was, en wat was het toch begrijpelijk dat je daar niet zomaar met argumenten mee in discussie ging. Wilders is namelijk zó abject, daar hoef je geen argumenten tegen te hebben. Zo simpel is dat. En dat kwam meneer Thomése goed uit, want hij vond toch al dat het praten over landsbestuur maar beter niet aan platte burgers overgelaten kon worden. De discussie ging zoals gewoonlijk dus wéér over de toonzetting, en wat dat betreft waren Wilders’ uitspraken natuurlijk gefundenes Fressen. Mevrouw de Prachtwijkminister liet zich uitgebreid feliciteren met het feit dat ze niet op al “die vreselijke scheldkanonnades” was ingegaan, en haalde schamperig haar schouders op. Tsja, zo’n Wilders, wat moeten we ermee, toch? Het is dom geschreeuw zonder enige inhoud waar we over zouden kunnen debatteren. Dus, besloot ze, voortaan zou ze hem gewoon maar zijn grammofoonplaat laten afdraaien; tien minuten per dag leeg laten lopen, en dan over tot de orde van dag.

En het idee ook! Alsof een minister knettergek zou kunnen zijn, ha! Ministers zijn zonder uitzondering zeer capabele, stabiele en integere mensen — dat weet iedereen. Ze spreken ook altijd de waarheid, en zullen nooit hun persoonlijke belangen laten prevaleren boven het landsbelang. Natuurlijk kan een minister zijn ideeën omtrent landbestuur wel ontlenen aan een religie, of aan een ideologie, maar een minister zal nooit of te nimmer toestaan dat dit zijn blik vertroebelt; een minister zal indien zijn ideologie te kort blijkt te schieten er altijd voor kiezen om pragmatisch te werk te gaan, en onbevangen en onbevooroordeeld het meest optimale beleid uit te stippelen. Verder hebben ministers natuurlijk een broertje dood aan machtspolitiek, en zorgen zij ervoor met behulp van dagelijkse zelfkastijding hun persoonlijke machtsdriften, hun ego en hun ijdelheden in toom te houden. Dus een minister die knettergek is: ondenkbaar!

“Ik wil dat de Islam zich in Nederland thuisvoelt”, heeft Mevrouw de Prachtwijkminister zich laten ontvallen. Nou, nou, wat een nobel streven is me dat! En zo knus ook — ik word er al helemaal warm van. Dus ik zou zeggen, laten we eens gezellig rondkijken in al die islamitische landen om te zien waar de Islam zich zoal bij thuisvoelt, en dan proberen we dat ook in ons land van de grond te tillen. Daar zijn vast subsidies voor. Om te beginnen moeten we wel onze regering natuurlijk gelijk naar huis sturen. Een volk met inspraak, daar heeft Allah niet zoveel mee. Laten we dus snel van Nederland een religieuze dictatuur, alleenheerschappij, of militair regime maken. Dat is lekker vertrouwd voor de islam. Verder voelt de islam zich thuis bij armoede, bij intellectuele schraalheid, bij vrouwen die geen bal te vertellen hebben en gewoon in de keuken blijven zitten, bij homo’s die zich ergens halverwege een hijskraan en de grond bevinden, bij het onweerlegbare woord van Allah, en natuurlijk bij strijd, lijf- en doodstraffen en ander onheil.

Als Mevrouw de Prachtwijkminister dus zegt dat ze graag heeft dat de islam zich in ons land thuis moet voelen, dan kan dat twee dingen betekenen: ofwel Mevrouw de Prachtwijkminister begrijpt niet helemaal waar de islam zich bij thuisvoelt, wat voor een Minister van Prachtwijken natuurlijk niet echt passend is, ofwel Mevrouw de Prachtwijkminister begrijpt wél waar de islam zich bij thuisvoelt, en lijkt het haar op de een of andere manier een goed idee dat Nederland meer gaat lijken op een islamitisch land. Ze is lid geweest van de CPN, dus deze laatste visie kan ik niet geheel uitsluiten. Communisten houden van maatschappelijke rotzooi, omdat zij menen dat dit de revolutie bevorderd.

Verder heeft ze gesteld dat ze graag heeft dat de islam hier “wortel schiet”, opdat er een “joods-christelijk-islamitische cultuur” in Nederland zal ontstaan. Dat klinkt ook alweer reuze gezellig, en ook hiervan zeg ik: kijk eens rond in de rest van de wereld. Waar vinden we een joods-christelijke-islamitische cultuur, en hoe gezellig is het daar? Eens kijken… erm… in Israël, bijvoorbeeld? Dat is toch best joods-christelijk-islamitisch, zou je zeggen. Met name in Jeruzalem is het al ruim duizend jaar groot feest; daar wordt namelijk dagelijks de joods-christelijk-islamitische cultuur in al haar uitbundigheid gevierd. En Jeruzalem, nou, dat lijkt me nou echt een nastrevenswaardig voorbeeld van waar het met Nederland naartoe moet. Mooi hoor, al die beveiliging, en die hermetisch afgesloten wijken. Ik kan niet wachten tot het hier ook zover is. Goed dat Mevrouw de Prachtwijkminister zo grondig over haar doelstellingen heeft nagedacht.

En verder meen ik toch dat we de laatste jaren veel gepraat hebben over de plek van de islam in onze samenleving, en over de onwenselijke gedragingen van sommigen die zich moslim noemen. En ik dacht dat het inmiddels wel duidelijk was dat het multiculturalisme gefaald heeft, en dat inmiddels duidelijk was dat Marokkaanse jongens meer hebben aan een VWO-diploma dan aan een gesubsidieerde moskee, of een geschilderde voorgevel. En ik dacht dat het inmiddels duidelijk was dat er facetten aan de islam kleven die onverenigbaar zijn en blijven met de Westerse samenleving, en dat we moeten inzetten op de stimulering van een verlichte en verdunde vorm van de islam — een islam dus, die opgehouden is de islam te zijn, en tevens de enige vorm van de islam die in het Westen kan bestaan. Alleen, de uitspraken van Mevrouw de Prachtwijkminister maken duidelijk dat deze inzichten helemaal aan haar voorbij zijn gegaan, en dat wat haar betreft dit verlichtingsproces helemaal niet hoeft plaats te vinden. De islam mag van haar blijkbaar blijven zoals zij is; daar hoeft geen verlichtingsslag overheen, nee, *wij* moeten er enkel voor zorgen dat deze onaangepaste islam zich hier thuis voelt, en als beloning wordt onze samenleving daar nóg een stukje multicultureler van. Joepie!

Ik weet niet of Mevrouw de Prachtwijkminister knettergek is, maar een waanstoornis en ernstig in ontkenning — beslist!

Lagonda is 49% mannelijk, 51% vrouwelijk en 100% esotericus. Haar schrijfstijl wordt door sommigen ervaren als ‘een warm bad’, door anderen weer als ’totaal genadeloos’. Het is maar hoe de pet staat. Meer op de Lagonda blogspot.

Algemeen, 09.09.2007 @ 16:43

[Home]
 

59 Reacties

op 09 09 2007 at 17:24 schreef Paardestaart:

Hihihihi.. ontplofte partnerruilcoupe..Wroewhahahahaha..:-)
Die moet ik onthouden; ik kan hem best inpikken, en aan mijn borrelrepertoire toevoegen want nette mensen lezen toch geen extreem-rechtse blogs..:-)
Mag dat, Lagonda?

Fijn dat je het fenomeen ff hebt aangepakt, want ik heb op m’n stoel zitten wippen van woede..
’t Is nog een geluk dat net als de takfiri ook de world-connectors het zo nu en dan niet kunnen laten de aap uit hun mouwen te laten gluren..: het idee dat alle oproerige en vermoeiende proles onder de welwillende dictatuur van een elite gesteld worden en humaan gekneveld en multicultureel verenigd leven in een paar grote machtsblokken EU, NAFTA en what have you zodat er ongestoord en zonder vermoeiende inmenging zaken gedaan kan worden maakt de boven-ons-gestelden zo hot en bothered dat ze zich zo nu en dan vergalopperen en ons een inkijkje gunnen in hun brave new world..Zo kun je tenminste niet zeggen dat je het niet hebt zien aankomen, maar van een goeie voorlichting kun je toch eigenlijk niet spreken.
Wat je er nu nog aan zou kunnen doen weet ik niet, want een nieuw, ècht referendum zit er niet in, en een adequate reactie daarop van een verbolgen natie ook niet, dus er zal weer wel eerst een hele kudde kalveren moeten verdrinken aleer we de gapende put die voor ons open ligt opmerken en de pleuris uitbreekt..

Elite…God’s kelere! Wan chotspe..
De arme sukkels weten niet wat ze boven het hoofd hangt – waarom weten useful idiots nou nooit dat ze verneukt worden, gewoon samen met de proles?

op 09 09 2007 at 17:42 schreef Jimmy:

Vooral die knakker met dat baas-van-Dilbert-haar was inderdaad te arrogant om los te lopen. Waar vind je zulke mensen nog?

*schudt hoofd, neemt slok Jack Daniels* ik ken ze niet

Overigens wil ik hier even meestemmen met Wilders’ motie. Mevr. Vogelaar is zeer waarschijnlijk knettergek.

op 09 09 2007 at 18:09 schreef Bas:

Peter ,waarom ,of waarover is je ruzie met Kees ?
Is er een familie of erfenis ruzie ?
Buiten het blote ,Kees is netjes , schrijven jij en Kees met de zelfde pen.
en natuurlijk Lagonda, m,n compliment aan haar/hem,
met plezier het artikel gelezen.
Alleen , wanneer krijgt domheid een platform voor uitlatingen, bedoeld voor volwassenen ?
Vogelaar heeft een ,ik denk seksueel probleem .
Ze had NON moeten worden , en niet ,zoals nu ,proberen de vrouwelijke Einstein uit te hangen bij een paar gladde janussen .
Janus = lul, of, lullen.
Terug bij de start ,waarom Pamela [m,n HERO] of Lagonda, en niet Keesje ?

Bas

op 09 09 2007 at 18:31 schreef Lagonda:

@Paardestaart: Tuurlijk mag je die gebruiken. No problem. Ik geloof niet zo in copyright.

Ik heb zojuist nog een stukje van die uitzending zitten kijken, en het valt me op dat mevrouw Vogelaar af en toe een behoorlijk platte Amsterdamse(?) tongval laat horen. Ik vraag me nu af: is ze iemand uit de Jordaan die ABN probeert te spreken, of komt ze uit een deftige familie en heeft ze een plat accent aangeleerd om zich beter met "het volk" te kunnen identificeren? Dat schijnt Paul Rosenmuller ook gedaan te hebben toen hij zijn Rotterdamse havenstaking in gang probeerde te zetten.

op 09 09 2007 at 18:49 schreef Peter Breedveld:

Waar komt zo’n Bas nou weer uitgekropen? Is er een tolk voorhanden? Iemand?

op 09 09 2007 at 18:51 schreef Wampie:

@Lagonda, ik vermoedde de eerste optie, maar Wikipedia weet beter: Vogelaar is een Zeeuwse boerendochter!

"Ella Vogelaar groeide op in Sint Philipsland in de provincie Zeeland, waar haar vader een veeteeltbedrijf had. Als driejarige peuter maakte ze de watersnood van 1953 mee. Ze doorliep de HBS in Zierikzee. Ze studeerde van 1967 tot 1972 aan de Sociale Academie De Horst in Driebergen. Tijdens haar studententijd was Vogelaar actief lid van de Communistische Partij Nederland (CPN). Later werd ze lid van de PvdA."

op 09 09 2007 at 18:51 schreef Tjerk:

Heeft Vogelaar werkelijk gezegd dat ze wil dat "de islam zich thuisvoelt in Nederland"? De islam is namelijk geen persoon, ook geen verzameling personen, en kan dus niets voelen.

Of heeft Vogelaar gezegd dat ze wil dat ‘moslims’ zich thuisvoelen in Nederland. Dat zou Lagonda al wat minder uitkomen, aangezien hij, om zijn betoog rond te krijgen, dan zou moeten beweren dat moslims zich thuisvoelen bij armoede, intellectuele schraalheid, militaire dictaturen, onderdrukking van vrouwen, etc.

En dan zouden we daar enquêtes van willen zien.

op 09 09 2007 at 18:51 schreef hosseyn:

Dat was meer een overlevingsinstinct van Rosenm. Ik weet nog wel dat je als jongen uit de betergesitueerde klassen in elkaar werd gestampt door die fijne arbeiders, gewoon omdat je anders sprak. Of onderworpen aan allerlei boertige inwijdingsrituelen. Ze hebben me eens moeten reanimeren na onderdompeling in een 60.000 litervat sherry. Jaja, dat heet emancipatie.
De dictatuur van het proletariaat heeft zich inmiddels allang gevestigd. Meestal hou ik mijn gordijnen dicht.

op 09 09 2007 at 19:00 schreef Lagonda:

@Tjerk: Hier is de letterlijke quote:

"Ik wil helpen dat ze zich hier thuisvoelen, islam en moslims moeten zich hier kunnen wortelen."

op 09 09 2007 at 19:02 schreef Peter Breedveld:

Ik wil helpen dat ze zich hier thuisvoelen, islam en moslims moeten zich hier kunnen wortelen.

En ik dan? Is er voor mij ook nog een plekje? Of moet ik maar naar Marokko emigreren?

op 09 09 2007 at 19:15 schreef filantroop:

Over de wat vreemde tongval van mevrouw de minister Ella Vogelaar, waarover Lagonda in de meer dan puike bovenstaande column schrijft, zou ik graag een suggestie willen doen.
Het is naar mijn veronderstelling het in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw ontstane verschijnsel van het Poldernederlands. De term is afkomstig van de sociolinguïst dr. Jan Stroop, en manifesteert zich vooral bij hoger opgeleide vrouwen en zou verband houden met de vrouwenemancipatie en het onbewust(?) loslaten van het ABN.

op 09 09 2007 at 19:16 schreef hosseyn:

Marokko is niet zo slecht volgens mij, als daar strax de laatste vertrokken is. Een beetje terraformeren van de duinen, moskeeën afbreken en het wordt daar heel leefbaar. Dan mogen de muzelmenschen en andere blijvertjes wortelen in de zompige klei.

op 09 09 2007 at 19:17 schreef hosseyn:

Filantroop, volgens mij was er toen sprake van een paar soaps waarin hilversums werd gesproken, en waar de hoogopgeleide vrouwen (de lezeressen van esta en vk magazine) zo graag naar keken.

op 09 09 2007 at 19:35 schreef Tjerk:

@Lagonda, dank voor het citaat.

"Ik wil helpen dat ze zich hier thuisvoelen, islam en moslims moeten zich hier kunnen wortelen."

"Ze" kan inhoudelijk niet anders slaan op ‘moslims’, dat dan in het voorafgaande ook aan de orde moet zijn geweest.

De zin wordt dan: "Ik wil helpen dat [moslims] zich hier thuisvoelen, islam en moslims moeten zich hier kunnen wortelen."

op 09 09 2007 at 19:54 schreef Lagonda:

Dus islam EN moslims moeten zich hier kunnen wortelen, maar ALLEEN moslims mogen zich hier thuisvoelen — islam niet. Jaja, ik denk inderdaad dat ze dat bedoeld heeft.

op 09 09 2007 at 20:26 schreef filantroop:

Dat “de islam zich thuis voelt in Nederland" kan als metonymie, en is dus een stijlfiguur. Een "abstractum pro concreto”?

op 09 09 2007 at 20:26 schreef Lagonda:

@Wampie: Dank voor de info! Als ik mijn ogen dichtdoe, klinkt ze inderdaad naar een Zeeuwse boerin — dat had ik er zo niet uitgehaald.

Goddomme, zeg! Opgroeien in Zeeland — dat lijkt me ook een straf.

op 09 09 2007 at 20:28 schreef Lagonda:

@Filantroop: Wat je zegt, maar probeer dat Tjerk eens aan het verstand te peuteren.

op 09 09 2007 at 20:38 schreef hosseyn:

@Lagonda – het schijnt wel lekker rustig te zijn in Zeeland, anders dan in de eeuwige herrie van de randstad.

op 09 09 2007 at 21:23 schreef dewanand:

Lagonda heeft veel extreem rechtse trekken en probeert dit krampachtig te verbergen. Iedereen die zeikt op islam is feitelijk extreem rechts.

beken je kleur Lagonda, die van boven he, niet daar beneden.

dewanand

op 09 09 2007 at 23:04 schreef Sikbock:

Lekker venijnig en goed stuk! Hulde!

Mevrouw Vogelaar cs. zijn waarschijnlijk verblind of hebben een blinde vlek. Ze zien de realiteit zoals "nuchterder" mensen die zien in ieder geval anders.

op 09 09 2007 at 23:29 schreef Tjerk:

"Dat “de islam zich thuis voelt in Nederland" kan als metonymie, en is dus een stijlfiguur. Een "abstractum pro concreto”? "

Vogelaar: "Ik wil helpen dat ze zich hier thuisvoelen, islam en moslims moeten zich hier kunnen wortelen."

Dat kan in de context van haar zin dus niet, want die ‘islam’ staat dan al voor moslims, dus dan zou Vogelaar dus zeggen dat ze wil dat de islam (= moslims) en ook de moslims zich thuis voelen in Nederland.

Noem me een letterneuker, maar Lagonda ontwijkt door wat hij Vogelaar in de mond legt op een heel gewiekste manier dat hij moet gaan hardmaken dat moslims zich prettiger voelen bij armoede, dictaturen, schraalheid van denken, vrouwenonderdrukking, etc. etc. dan bij welvaart, vrijheid, rijkdom van denken, ruimte voor vrouwen, etc. etc.

Of hij moet de uitspraak van Vogelaar aanpassen, en daarvan maken: "Ik wil dat de islam gaat gedijen in Nederland" en dan opmerken dat het gedijen van de islam hand in hand lijkt te gaan met angst, onderdrukking, tirannie, achterlijkheid en wat dies meer zij.

Hetgeen waar is, maar ook gezegd kan worden van de katholieke en ooster-orthodoxe kerk, om van de gereformeerdendorpjes maar te zwijgen. En tenslotte is het daar ook allemaal redelijk mee in orde gekomen.

op 09 09 2007 at 23:37 schreef Sikbock:

@ Tjerk: lees- of hoor je niet wat je wilt lezen/ horen?

op 09 09 2007 at 23:39 schreef Paardestaart:

het valt me op dat mevrouw Vogelaar af en toe een behoorlijk platte Amsterdamse(?) tongval laat horen

Poldernederlands – verzet van meisjes uit nette families die zich tegen de aanmerkingen vanhun moeders om potdorie een beetje op hun dictie te letten..vergelijkbaar met het arbeideristisch van hun mannelijke evenknie. De minister van waunen en waaiken noemt Bernadette haar:-)

Wel geinig was dat trouwens – van die jongens uit de betere kringen met een pilopak, een zware Van Nelle en de zwaaiende gang van een echte werker..Vooral als de ene broer wel, en de andere broer niet bekeerd was. Leuk ook als hun kinderen elkaar tegenkomen.
Papa – waarom praat die meneej zo raaj?

op 09 09 2007 at 23:50 schreef Sikbock:

volgens mij is het aceent van Vogelaar heel simpel te verklaren: PvDA= Amsterdam = PvDA

op 10 09 2007 at 01:14 schreef Paardestaart:

allerlei boertige inwijdingsrituelen
Hihihihihi
Ze hebben me eens moeten reanimeren na onderdompeling in een 60.000 litervat sherry
Wroewhahahahahaaa..:-)

op 10 09 2007 at 01:14 schreef Ernst:

Het accent van Vogelaar herken ik niet, en dat terwijl ik toch in een prachtwijk geboren ben, en vervolgens in een nog veel prachtiger prachtwijk in Amsterdam ben opgegroeid, dus Amsterdams zal het wel niet wezen.
Wel zag ik deze week Amsturdamsse sggatt Danny de Munk bij P&W, die inmiddels abn heb leren spreken. Gelukkig waren zijn ll-en nog lekker vet, en hij vertelde dat abn gewoon te gebruiken als zijn rol dat vereiste. Jammer dat Vogelaar niet begrijpt dat zij ook een rol heeft die het vereist fatsoenlijk te spreken. Het klink tog wat llullllug om iemand met aksent te horen klagen over de verlaging van het niveau van het debat tussen regerung en kaomer. Overigens zou ik hier direct over heen stappen als zij tijdens dat debat ook maar iets zinnigs naar voren gebracht had.

Omdat ik van het hele debat geen chocola kon maken
en alleen maar begrepen had dat er iemand knettergek genoemd was, heb ik het debat maar eens nagelezen.

Nou, daar stonden dingen die dus veel knettergekker waren, waarbij ik toch graag de aandacht wil vestigen op de heer Deijsselbloem.
Die betitelde mensen die beslissen overspeligen te stenigen en afvalligen te vermoorden, als idioten. Nou, dat is nog wel wat erger dan een knettergekke minister knettergek noemen, want die idioten, dat zijn dus ‘bevriende staatshoofden’, in die worden dus gewoon zo genoemd in het parlement. Niets over gelezen in de pers. Net zo min heb ik iets gelezen over zijn opmerking tegen Zijlstra, over het feit dat het toch vooral moslims zijn, die slachtoffer worden van moslimgeweld. Zijlstra gaf daarop aan dat dat het niet beter maakt, en dat ben ik volkomen met hem eens. De opmerking van D. geeft overigens wel een verhelderende kijk in wat hij kennelijk echt over moslims denkt.

Ik lees hier nu net boven dat Vogelaar een Zeeuws accent heeft, ok, dat ken ik inderdaad niet. Maar dat van dat ‘geen cent te veel’ herken ik niets, althans ik vind ‘iedere cent is teveel’ veel meer van toepassing op haar beleid.

op 10 09 2007 at 01:15 schreef Lagonda:

Tsja, ik kan me niks hots voorstellen bij Zeeland. Met twintig kromgetrokken snuivende mosselvissers om je heen naar de horizon staren en denken: er moet toch meer zijn. Dat lijkt me Zeeland zo’n beetje.

Overigens wil ik u allen op de hoogte brengen van een innerlijke strijd: ik heb ooit "Wrongel en Stremsel" bedacht als passende aanduiding voor Barend en Van Dorp, en ben voor deze column na veel gepijnig gekomen tot "Neuklat & Tochtstrip" voor Pauw & Witteman. Een eerdere kandidaat was overigens "Neuklat & Toversnikkel", al vind ik Witteman toch meer Tochtstrip dan Toversnikkel.

Nou ja, anyway, ik ben nu zo bezorgd dat e.e.a. te geforceerd overkomt. Aan de ene kant probeer ik natuurlijk overduidelijk heel krampachtig het gemis van "Wrongel en Stremsel" goed te maken, aan de andere kant is het toch wel weer een aardige omschrijving: aan het eind van de leader van P&W staan ze even heel kort in één shot aan elkaar gemonteerd. Als je op dát moment denkt "Neuklat & Tochtstrip", dan klopt het zelfs beter dan "Wrongel en Stremsel".

U hoeft hier overigens niet op in te gaan — ik heb een tiental Duvels achter de kiezen, en dan gebeuren er meestal vreemde dingen.

op 10 09 2007 at 01:21 schreef Paardestaart:

En hier heb ik ook zo onbedaarlijk om moeten schateren..Over de zelfmoord op Milosevic, van Pamela
Voor de oplettende lezertjes onder ons was toen meteen al duidelijk dat de dood van Milosevic nooit zuivere koffie kon zijn. Het Tribunaal kwam goddorie al met deze diagnose aanzetten terwijl Milosevic nog met zijn hoofd in zijn ontbijtbordje lag
Ontbijtbordje

op 10 09 2007 at 01:24 schreef Ernst:

Als iemand zegt dat en de islam en moslims zich thuis moeten voelen, dan lijkt het me logisch ervan uit te gaan dat de spreker bedoelt te zeggen dat islam en moslims zich thuis moeten voelen. Lagonda doet dat en hoeft terzake dus niets hard te maken.

op 10 09 2007 at 01:24 schreef Lagonda:

@Paardenstaart & ernst: Ha, mooi! Ik ga slapen als een gerustgesteld mens.

op 10 09 2007 at 01:25 schreef Paardestaart:

Neuklat en Tochtstrip is goed – klinkt vertrouwd..ik dacht eigenlijk gewoon dat er een nieuwe grappige talkshow was gelanceerd..:-)

op 10 09 2007 at 01:29 schreef Ernst:

Met Pauw & Witteman vind ik ze ook al treffend omschreven, want echt, denk even en je ziet dat hun namen ook bijzonder treffende beschrijvingen van hun (publieke) persoonlijkheden zijn.

op 10 09 2007 at 02:41 schreef Tjerk:

@Ernst; denk nou even na jongen; de islam is een verzamelterm voor gedragingen en voorstellingen van mensen. Hoe kan een verzameling gedragingen en voorstellingen iets voelen?

op 10 09 2007 at 07:28 schreef filantroop:

Er zijn er die alles (argumenten en feitelijkheden) opzij weten te schrijven om hun gelijk af te dwingen. Niet dat het uiteindelijk tot een zinvol resultaat leidt, maar voor hun gevoel slagen ze erin. Je treft ze op ieder weblog wel aan in een blindelings vertrouwen op de zwakheden van de opponent, maar even blind voor hun eigen gebreken in de discussie.
Soms prikken ze zich vast in één luttel woord, of manipuleren ze in het reciteren van de opponent, zodat het gezegde net weer even anders te interpreteren valt.
Het meest vallen ze op als ze een neerbuigend toontje oreren als “Ernst; denk nou even na jongen” over een onderwerp waarin ze eigenlijk al hun ongelijk hebben moeten incasseren.

op 10 09 2007 at 10:28 schreef Lagonda:

@Tjerk: Het doet er eigenlijk niet zoveel toe. Ik durf de stelling aan dat blijkbaar verreweg de meeste moslims in deze wereld zich blijkbaar het beste thuis voelen bij een totalitaire staat, bij vrouwen die schuilgaan onder een tentdoek, bij homo’s die ver uit de buurt blijven, bij de alleenheerschappij van Allah, en bij lijf- en doodstraffen.

op 10 09 2007 at 12:15 schreef Lagonda:

Ja nee, Wampie heeft een correcte determinering uitgevoerd: tzijn toch echt Zeeuwse roots die ik hoor. Gin cent teveul hoowr! Ik kan er niet over uit, trouwens. Zeeland! Man, wat een treurnis.

@Dewanand: Eigenlijk ben ik extreem-niks. Mag dat ook?

op 10 09 2007 at 12:52 schreef Ad:

Erg fijn stuk weer. Een onverwachte opvrolijking maakt zich van mij meester.

En wat is er mis met Zeeland? Zeeland is hot. Een gereputeerd opinieblad waarvan de naam mij ontschoten is wijdde daar onlangs nog artikel aan.

op 10 09 2007 at 14:53 schreef Ernst:

Lagonda,
helemaal met je eens, met dien verstande dat ik een uitzondering maak voor de vrouwelijke moslim. In landen waar de islam heerst, moeten die immers met stokslagen en ander gruwelijk geweld tot het aantrekken van tentdoeken worden bewogen, in submissie geintimideerd. En hier hebben we inderdaad nog geen stenigingen, maar de druk tot onderwerping zal niet veel minder zijn. Dat gehijg over "het mag nu nog niet maar wij streven wel naar invoering van de sharia", zou ook de in het westen levende moslima duidelijk moeten maken waar het de heren islamaanhanger om te doen is. En dan is die bedekking waar men nu nog zo trots op zegt te zijn niet meer een met de swastika te vergelijken politiek symbool (zoals nu nog in het westen), maar gewoon te vergelijken met een symbool als de jodenster als uitdrukking van minderwaardigheid en opgeslotenheid (zoals nu al in alle landen waar de islam heerst).

En Tjerk, klachten bij (de tekstschrijver van) Vogelaar, en voor je geval je mocht denken dat ik dat ben (je logica is wel vaker niet van deze wereld), dan kan ik je geruststellen, want dat is niet het geval.

op 10 09 2007 at 15:17 schreef Peter Breedveld:

Mijns inziens ben je niet goed bij je hoofd als je de hoofddoek met een swastika vergelijkt. En dat gehijg over de invoering van de sharia, van wie is dat precies afkomstig, als ik het vragen mag?

op 10 09 2007 at 16:14 schreef jasjaa:

Gehijg ? Gewoon uitgesproken, neergepend, hijgen doe je als je een inspanning geleverd hebt, dat hoeft niet eens meer, je krijgt het gewoon op je bordje … dan even het mes erin en klaar is Muhammad.

"One of the world’s most respected Deobandi scholars believes that aggressive military jihad should be waged by Muslims “to establish the supremacy of Islam” worldwide.

Justice Muhammad Taqi Usmani argues that Muslims should live peacefully in countries such as Britain, where they have the freedom to practise Islam, only until they gain enough power to engage in battle.

His views explode the myth that the creed of offensive, expansionist jihad represents a distortion of traditional Islamic thinking.

Mr Usmani, 64, sat for 20 years as a Sharia judge in Pakistan’s Supreme Court. He is an adviser to several global financial institutions and a regular visitor to Britain. Polite and softly spoken, he revealed to The Times a detailed knowledge of world events and his words, for the most part, were balanced and considered.
Mr Usmani’s justification for aggressive military jihad as a means of establishing global Islamic supremacy is revealed at the climax of his book, Islam and Modernism. The work is a polemic against Islamic modernists who seek to convert the entire Koran into “a poetic and metaphorical book” because, he says, they have been bewitched by Western culture and ideology.

The final chapter delivers a rebuke to those who believe that only defensive jihad (fighting to defend a Muslim land that is under attack or occupation) is permissible in Islam. He refutes the suggestion that jihad is unlawful against a nonMuslim state that freely permits the preaching of Islam.

For Mr Usmani, “the question is whether aggressive battle is by itself commendable or not”. “If it is, why should the Muslims stop simply because territorial expansion in these days is regarded as bad? And if it is not commendable, but deplorable, why did Islam not stop it in the past?”

He answers his own question thus: “Even in those days . . . aggressive jihads were waged . . . because it was truly commendable for establishing the grandeur of the religion of Allah.”

These words are not the product of a radical extremist. They come from the pen of one of the most acclaimed scholars in the Deobandi tradition.

Mr Usmani told The Times that Islam and Modernism was an English translation of his original Urdu book, “which at times gives a connotation different from the original”. "

op 10 09 2007 at 18:35 schreef metatron:

Waarom in het islamdebat altijd maar weer de hoegenaamde historische parallel met de ontwikkeling van het christendom wordt gemaakt, is mij geen raadsel meer.
Vanwege de relativering dat het christendom ook pas sinds de zestiger jaren democratisch en minder discriminerend is geworden. Derhalve moeten we de islam niet meteen wegzetten als niet ontwikkelingsontvankelijk naar een liberale islam. Ze lopen gewoon 40 jaar achter. En deze achterstand lopen ze snel in. Maakt u dus niet ongerust, binnen 100 jaar is alles rechtgetrokken. Gewoon even meeveren en begrip tonen voor hun middeleeuwse praktijken, dan komt het allemaal in orde. En alles uiteraard onder het voorwendsel dat we radicaliserende groepen de wind uit de zeilen nemen. Schiet mij ineens te binnen wat een priester mij enkele jaren geleden vertelde.
Als je namelijk met je gezin een uitstapje gaat maken en een kind is motorisch gehandicapt, bepaalt de invalide het tempo van het tochtje. Zo is het ook met de islam. Gewoon wat tempo verminderen, begrip tonen en respect voor de achterblijvers. Dat is wat mevrouw Vogelaar ons voorhoudt. Het heeft dus niets met angst of electoraal stemmenverlies voor de PvdA te maken. Ik denk een zes minnetje. Maar dan alleen voor haar MSS sprookjesvoordracht.

op 10 09 2007 at 18:51 schreef Ernst:

Peter,

Niet goed bij mijn hoofd? Dat komt natuurlijk omdat ik door jou daartoe opgemonterd, wat te diep in mijn voorhoofd gekerfd heb, maar ik zal je er de schuld niet van geven, had ik maar niet naar je moeten luisteren.

De (totale) bedekking van vrouwen is niet alleen een manier om vrouwen uit de samenleving te verwijderen, maar ook een politiek statement. In het westen is het dragen van die bedekking als een demonstratie van afwijzen van de westerse waarden en democratie op te vatten (en daarbij natuurlijk ook nog als uiting van haar minderwaardigheid, eigendom van een ander zijn, verantwoordelijkheid voor de beheersing van de man, seksuele beschikbaarheid ook voor penetratie etc.), kortom, als politiek symbool vind ik over die bedekking wat ik al opgeschreven heb, namelijk volstrekt vergelijkbaar met de swastika. Jij mag er uiteraard anders over denken (ik weet overigens niet of je dat doet, je zegt er in ieder geval niets over, en jij kunt natuurlijk net zo goed niet goed bij je hoofd zijn als ik, zodat ik niet kan uitsluiten dat we het toch eens zijn).

In landen waar de islam al heerst, is het anders. Daar draag je die bedekking ook als politiek symbool, nu niet gericht tegen de daar heersende doctrine maar als uiting van de idee van die doctrine dat je minderwaardig bent en nog zo het een en ander. Vandaar de vergelijking met de jodenster, die verplicht werd gedragen door mensen die door het nazisme als minderwaardig werden aangemerkt.

En hijgerig? Zo beschrijf ik de toon van mensen die op tv en in de krant verklaren dat ‘het hier nu niet geldt die regels van de sharia, maar alleen in landen waar de islam al heerst’. En dan wel weglaten dat de door hen aangehangen ideologie het vestigen van een islamitische staat (met dus sharia) vereist.

Voor dat ik nog een swastika moet gaan kerven: niet alle moslims zullen graag een islamitische staat met sharia willen, maar helaas, die andere moslims die zie je niet of nauwelijks op de tv of in de krant.

Hijgerig, dat is ook belustheid, opwinding en hoeft dus niet met fysieke inspanning te maken hebben.

op 11 09 2007 at 20:29 schreef Gore Al:

Zullen we de humor weer terugbrengen op dit forum?

Goed dan. Lagonda, ik heb er vrede mee als Pauw & Witteman voortaan worden aangeduid als Neuklat en Tochtstrip. Toch roept dit stel om een zo mogelijk nog betere bijnaam. Waarom maken we er geen wedstrijdje van, eentje zonder prijzen, maar met de voldoening als die ook een eigen leven gaat lijden.
Ik geef alvast een voorzetje:

Kicks and Tricks (Pauw = Kicks en Witteman Tricks)

Of vrij naar Koot & Bie: Wippestein en Kotsemmer.

Wie weet er ook één? Laat maar horen.

op 11 09 2007 at 23:24 schreef Aad Leering:

Flats en Flets ? Krikke en Stikke, De Stranglers, ?
Nah, ik vind Neuklat en Tochtstrip bijzonder treffend.

op 12 09 2007 at 12:42 schreef Tjerk:

Rick de Bie: "Er zullen inderdaad maar weinig moslims zijn die toegeven het woord ’taqqiya’ te kennen, maar zoals je dagelijks kan zien ontkennen moslims, bijna categorisch, de brute koelmoordadige inhoud van de koran en de sharia. Deze hou-je-van-de- domme taktiek wordt ook door de koran voorgeschreven."

Aha, dus dat ze niet toegeven aan taqqiya te doen is een voorbeeld van … taqqiya. Het bewijs is geleverd: ze zijn niet te vertrouwen.

Moslims houden niet in de eerste plaats jou en mij voor de gek, maar zichzelf. Dat is dus geen taqqiya (hetgeen oorspronkelijk betekent dat je liegt om je leven te redden, en daarom door de meeste soennieten negatief gezien wordt: tenslotte moet men vertrouwen op God, en als God vindt dat het je tijd is, dan is het je tijd.) Christenen en Joden pregen precies hetzelfde zelfbedrog. Zo zei een christelijk familielid laatst tegen me dat ik ook in de hemel zou komen. Ik weet niet waar hij dat vandaan heeft, maar niet uit zijn bijbel in ieder geval, noch uit de kerkelijke traditie.

Mijn Turkse collega idem dito. Volgens haar zou ik – omdat ik een goed mens was – in de hemel komen, zij het niet zonder een bestraffing vanwege mijn ongeloof. Ik lees toch echt iets anders in de Koran, maar als zij zich daar prettiger bij voelt, wie ben ik dan om er tegen in te gaan? Wat zou ik daarmee bereiken? Ik koester niet de illusie dat ze haar geloof zal problematiseren, en in het ergste geval geeft ze me gelijk, stelt ze me voor op een van Allah’s braadspitten en gaat ze me pressen om tot geloof te komen. Dus laat ‘r in godsnaam een beetje sjoemelen met haar theologische traditie, dat is voor alle betrokkenen wel zo prettig. En het is een schat van een meid, dus waarom zou ik die verwijdering riskeren?

Zo zijn er ook prominente moslims, denk aan Mohammed Cheppih, en geestelijken, die menen dat de islam ruimte biedt aan afvalligheid (er is immers geen dwang in het geloof). Men beschuldigt iemand als Cheppih dan van ’taqqiya’ maar ik wil best geloven dat hij dat echt meent. Tel je zegeningen zou ik zeggen: heb je liever dat hij verkondigt dat afvalligen eigenlijk gedood zouden moeten worden?

Hysterische bangmakerij, dat is het. In de praktijk brouwen moslims namelijk elk hun eigen soepje uit Allah’s Groot Receptenboek.

op 12 09 2007 at 19:38 schreef Cor:

‘Lagonda heeft veel extreem rechtse trekken en probeert dit krampachtig te verbergen. Iedereen die zeikt op islam is feitelijk extreem rechts’ schreef Dewanand.

Is het niet geweldig, dat we zo waakzaam zijn voor extreemrechts?

Neem nu deze fascistische betoger die op 11 september werd gearresteerd in Brussel wegens zijn neonazistische T-shirt. Dat kun je toch niet maken?! Een beetje met een extremitisch T-shirt over straat lopen – het moet niet gekker worden. Gelukkig was de politie extra hardhandig tegen deze gvaarlijke skinheadachtige:

http://www.politicallyincorrect.de/wp/uploads/2007/09/br_israel_200.jpg

op 13 09 2007 at 08:53 schreef hosseyn:

Ik loop nog wel eens met een Che-t-shirt en krijg vooral linkse positieve reacties. Terwijl ik het natuurlijk uit pure ironie doe. Ik had ook een jezus-shirt, en daarmee werd ik in Griekenland voortdurend door de politie gecontroleerd, uiteindelijk is het versleten. Jammer dat er geen Allah of Mohammed t- shirts zijn – hoewel: iedereen kan natuurlijk een t-hemd laten bedrukken bij de Copyrette, bijvoorbeeld met Jylland-Posten plaatjes. En dan het koffiehuis binnenstappen natuurlijk.

op 13 09 2007 at 15:45 schreef Cor:

Die Wilders – als ‘ie Rita inlijft, die een uurtje geleden uit de VVD is gezet, is de Groep Wilders goed voor ruim 30 zetels!

Warschijnlijk krijgt ‘íe dan snel een heel onverwacht, maar dodelijk ernstig ongeluk, op de snelweg ofzo. Zo gaat dat in Nederland dan weer wel. (Je moet weten, toen Wilders nog slechts gemeenteraadslid voor de VVD was, werden de remleidingen van zijn auto al eens doorgesneden: de eerste moordpoging op Blondie).

op 13 09 2007 at 15:51 schreef Peter Breedveld:

Waar heb jij dat nou weer gelezen, Cor?

op 13 09 2007 at 19:04 schreef visarendje:

Ik denk in Elsevier.

Elsevier.nl – Weekblad – Biografie: Een politiekroofdier
Jarenlang was Geert Wilders een nijver en onopvallend Kamerlid voor de VVD. … Ook waren de remleidingen van Wilders’ auto een keer doorgesneden. …
http://www.elsevier.nl/magazine/artikel.asp?artnr=163714&jaargang=63&week=33 – Gelijkwaardige pagina’s – Noteren

op 13 09 2007 at 21:05 schreef Cor:

Inderdaad in dat portret dat je zo prachtig vond.

Waar overigens ook in stond dat Wilders tweemaal met een joodse vrouw zou zijn getrouwd (hetgeen een week later gerectificeerd werd).

op 14 09 2007 at 08:56 schreef filantroop:

Wilders een bigamist?

op 14 09 2007 at 09:51 schreef BigPete:

Jammer dat er geen Allah of Mohammed t- shirts zijn

Ze zijn gewoon te koop hoor. Zie onderstaande link
http://www.boffensive.com/offensive_tshirts/religion.htm

op 14 09 2007 at 10:25 schreef hosseyn:

Ja, maar er moeten wel dramatische plaatjes op. Een naam zegt zo weinig. Ik herinner me dat Gottlieb, een franse striptekenaar een leuk godendinertje had in de jaren zeventig. Jezus bezigde daar steeds ‘joodse humor’, en dan kneep Mohammed mensen in hun ballen en zei: "Dat is nu Arabische humor.’ Geen hond verbrandde toen nog boeken. En in die tijd was er ook een mooie cartoon in de ‘echo des savanes’ waar Judas de gekruisigde Jezus pijpte. "Judas!"

op 14 09 2007 at 12:02 schreef Peter Breedveld:

Weet je dat ik me die strips nu pas weer herinner? Ik las ze als 14-jarige, en toen dacht ik er niks van, vond ze alleen maar grappig. Een strip. ook van Gottlieb, waarin een fotomodel aan de schijterij was, dát vond ik pas apart.

Ik duik snel eens mijn boekenkast in, zien of ik ze kan terugvinden.

op 15 09 2007 at 23:48 schreef Fritzie:

"Warschijnlijk krijgt ‘íe dan snel een heel onverwacht, maar dodelijk ernstig ongeluk, op de snelweg ofzo…"

Ja, dat was een recht stuk èn verlicht.
In een Opel Kadett, dus aan de snelheid kan het niet gelegen hebben.
Enfin Zijn weduwe, pacifist en ex-CPN Andree van Es is inmiddels Top-ambtenaar geworden.
Wellicht voor bewezen diensten.

"Andrée van Es krijgt een ambtelijke topfunctie in Den Haag. Ze wordt directeur-generaal Koninkrijksrelaties en Bestuur op het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Van Es (54) zat vanaf 1981 voor de Pacifistisch-Socialistische Partij (PSP) in de Tweede Kamer. In 1990 ging haar partij samen met de CPN, de PPR en de EVP op in GroenLinks. "

Wiki:
" Van november 2002 tot april 2004 was Van Es lid van de commissie-Dijkstal, die onderzoek deed naar de beloning en rechtspositie van politici en topambtenaren."

op 15 09 2007 at 23:50 schreef Fritzie:

Correctie: geen CPN maar PSP. De psp had het leuke gebruik om straaljager met een bijl (!) te bewerken. en nu zo’n topfunctie ?

op 16 09 2007 at 17:11 schreef Paardestaart:

iedereen kan natuurlijk een t-hemd laten bedrukken bij de Copyrette, bijvoorbeeld met Jylland-Posten plaatjes. En dan het koffiehuis binnenstappen natuurlijk

Durf jij dat, Günther?
Dan zou ik geloof ik echt eerst lid van de schietclub moeten worden hoor…!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS