Home » Archief » Bali (3)


[31.07.2010]

Bali (3)

Peter Breedveld

Gisteren heb ik mijn eerste naakte Balinese gezien. Ze was minstens 120, maar toch. Het was bij de Yeh Pulu-bron in het dorp Bedulu, midden tussen de rijstvelden. Er komen niet veel toeristen, hoewel het een bijzondere plek is, de meditatieplek van een veertiende-eeuwse vorst – dat meende althans onze taxi-chauffeur, die per se mee wilde omdat hij deze plek zelf ook nog nooit had gezien. Voordat hij binnenging, deed hij een gebedje. Op een rotswand zijn monumentale reliëfs te zien van prinsen, prinsessen en demonen en de natuur is er erg mooi.

Het naakte besje stond zich met andere vrouwen te wassen (de rest was aan het oog onttrokken door een muur) en ze had ons daar blijkbaar niet verwacht. Ze schrok, en begon toen hard te giechelen. Het grappige is dat ik pas in de gaten had dat ze naakt was toen Hassnae dat zei.

Naaktheid is op Bali lange tijd de gewoonste zaak van de wereld geweest. Nog op foto’s uit de jaren vijftig zie je de Balinese vrouwen met blote borsten lopen, op brommers rijden, hun waar verkopen. Dat zie je helaas niet meer. Ik zeg helaas, want zelfs met kleren aan is goed te zien wat een prachtige ranke lichamen de Balinezen hebben, jong en oud. In de ochtend zagen we een Barong-dansvoorstelling voor toeristen, een nogal boertige vertoning met veel platte, seksueel getinte grappen, en een intermezzo met twee dansende vrouwen trof me het meest. Ik heb nergens zo’n mooie ode gezien aan de sierlijke charme van het vrouwelijk lichaam.

Maar waarom de borsten tegenwoordig zo angstvallig bedekt blijven, ik heb geen idee. Het zal met de toeristen te maken hebben. Als er veel zijn die op al dat vrouwelijke schoon reageren zoals de Amerikaanse toerist eergisteren bij Hassnae deed (“Chickey! Chickey!”), kan ik me voorstellen dat ze zich niet meer zo vrij voelen zich in natuurlijke staat te vertonen. Ik las ergens dat mannen en kinderen zich nog wel helemaal naakt wassen in de rivieren, maar dat heb ik zelf nergens gezien.

Behalve Yeh Pulu hebben we de tempel van Goa Gajah (Olifantsgrot) gezien, zijn we naar de markt van Ubud geweest, waar we schilderijen, sarongs en snuisterijen hebben gekocht en saté en geitensoep (Goat Soup!) hebben gegeten en we zijn in het apenwoud geweest, waar een mooie ‘tempel van de dood’ staat en ook weer een heilige bron.

Op de weg naar en van Ubud zijn we door prachtige dorpjes gereden, mooier dan Ubud zelf, dat erg toeristisch is en vergeven van de zeer agressieve straatverkopers, en langs spectaculaire landschappen (rijstvelden). Ontelbare prachtige tempels hebben we gezien. ’s Avonds hebben we gerijsttafeld in Seminyak, waar we verblijven, in het restaurant Saté Bali. Absolute aanrader.

O ja, in één van de dorpen bij Ubud stond voor een kantoortje een groot bord: “We care about the street cats and dogs of Bali“. Ongetwijfeld een projectje van een Amerikaanse of Australische toerist, die de bedelende kleuters op de drukke autowegen niet heeft gezien, maar wel de honden en katten op straat – de meest relaxte en goed gevoede straathonden en -katten ooit – en er schande van sprak dat niemand zich het lot van die arme beesten aantrekt.

Peter Breedveld, Reizen, 31.07.2010 @ 03:23

[Home]
 

9 Reacties

op 31 07 2010 at 12:09 schreef vetklep:

Geweldige reliefs en sculpturen!

op 31 07 2010 at 23:40 schreef Marjan:

Goh, Peter, wat een geluk dat jij de eerste blote borsten op Bali hebt gezien. Geweldige ervaring natuurlijk. Deze vakantie kan natuurlijk niet meer kapot!
Ik heb een paar jaar geleden Bali bezocht. Ik heb geen blote borsten gezien, maar wel verontrustende Balinezen ontmoet, die hun vrijheden vrezen te moeten inleveren door de islam.
Ik kan alleen maar hopen dat jij deze Balinezen ook tegen komt,en je ogen zal openen.
Maar Breedveld heeft heel veel blinde vlekken, dus het zal wel weer niet aan komen….

op 01 08 2010 at 10:39 schreef herman van der helm:

Marjan wat maakt jou zo kriegelig?

op 01 08 2010 at 22:37 schreef Marjan:

Herman, het gelul over de blote borsten van de Balinese dames.
Die borsten, die straks niet meer gezien mogen worden omdat Javanen zich steeds meer vestigen op Bali. Om de islam te laten wortelen!
Breedveld heeft mazzel, kan nu nog lekker blote borsten zien.
Als het zo door gaat, zijn over 5 jaar die blote borsten en die prachtige gezichten van deze Balinese vrouwen helemaal bedekt!

op 01 08 2010 at 23:35 schreef herman van der helm:

Het valt mij juist op dat er een steeds grotere scheiding komt tussen “kerk” en bloot. Hier in onze omgeving althans. De “gelovigen” gaan zich steeds minder schamen voor gods schepping. Ik vind het wel leuk dat Peter nog een paar blote borsten heeft kunnen ontdekken in het land waar een aantal naturistische vriendinnen van mij vandaan komen.

op 02 08 2010 at 04:05 schreef Peter:

Marjan is gewoon weer zo’n overspannen islamofoob, geobsedeerd door moslims en de islam, met een enorme stok in d’r reet. Zo’n onaangenaam persoon die het over niks anders dan de islam kan hebben, en die het niet verdraagt dat mensen, als ze bijvoorbeeld op vakantie zijn, wel eens aan iets anders denken dan de islam. Als ze zelf op vakantie is, gaat ze de plaatselijke bevolking lastigvallen met haar gedram over de islam.

Met Marjan is nergens anders over te praten, ze wordt woedend van frivool gedoe. “Blote borsten?! We worden bedreigd! Door de moslims!” Ik heb deze gekken regelmatig op mijn site. Schrijf ik over naturisme, krijg ik het advies om er nog maar goed van te genieten, want straks kan het niet meer. “Door de moslims!” Bezing ik de geneugten van goede wijn, meldt een droplul dat dat straks ook is afgelopen. “Door de islam!”

Voor mensen als Marjan heb ik een advies: neem een warm bad en snij je polsen door. De wereld is toch reddeloos verloren. Door de islam! Tot het zover is, blijf ik nog even uit het leven halen wat er in zit, of Marjan dat nou goed vindt of niet.

op 02 08 2010 at 11:09 schreef pimmetje:

Peter is een paar dagen buiten de deur en daarbij rechtstreeks naar Indonesië afgereisd. Zandvoort, Peter, Zandvoort! Prachtige Nederlandse vrouwen, helemaal bloot. Gewoon een uurtje met de trein en een eindje lopen. Jezus! Om daar helemaal voor naar Bali af te reizen, dertig uur in een vliegtuig. Steek je neus in Nederland eens buiten de deur.
Maar goed, alle gekheid op een stokje, je hebt het blijkbaar naar je zin. Hoewel ik van die oude monumenten gewoonlijk niet zo opgewonden raak, besef ik wel dat ze dikwijls met stukken heerlijke natuur en vooral rust zijn omgeven. Fijne plekken om je vakantie te besteden. En dank dat je ons wat laat meegenieten.

op 04 08 2010 at 14:55 schreef Herman:

[img]http://hermankolkman.nl/vakantie/bali/thumbnails/bali2005_014.jpg[/img]
Ach Peter, ik ben bang dat er heel wat Balinezen het met Marjan eens zullen zijn. Ook op Bali hebben ze vrees voor de jihadisten.

op 12 01 2013 at 12:54 schreef Bert Kampers:

Beste Peter,
Ik kom al jaren op Bali en ook jaren in Ubud. Straatverkopers zijn zeker niet agressief! Ze vragen één keer of je een taxi wilt en misschien 3x als ze je een beeldje willen verkopen maar blijven bij een aanhoudend ‘nee’ gewoon vriendelijk lachen. Ook bedelende kinderen zijn er erg weinig. De Balinees zorgt namelijk goed voor zijn of haar medemens. Geen enkele Balinees komt om door gebrek aan voedsel. Dat niet elke Balinees zich een gewenste westerse (digitale en gemotoriseerde) levensstijl kan aanmeten is natuurlijk een ander verhaal.
Ik vind je verhaal ietwat pretentieus, geschreven door de ogen van een arrogante het beter wetende en zgn ruimdenkende westerling!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS