Home » Archief » Dode kinderen


[19.10.2012]

Dode kinderen

Peter Breedveld


Illustratie: Francisco Goya

Dode kinderen, het hele land komt er dagelijks op klaar. Het is zelfs verplichte kost. Dode kinderen zijn essentieel onderdeel geworden van de Schijf van Vijf. Zoals Jeroen Pauw op Twitter terecht opmerkte, voor een naakte Sylvia Kristel (VZMH) was het gisteren in De Wereld Draait Door nog te vroeg vanwege de jonge kijkertjes, maar gij zult op dat tijdstip wel uw dagelijkse portie dood kindervlees door uw strot geduwd krijgen.

Nog ondraaglijker dan die dode kinderen is het continue gebrul erover van ’s lands opinieleiders, die tegenwoordig zelden nog een diploma in het een of ander op zak hebben, of überhaupt weten wat een boek is, maar die vers van de vuilniswagen of de afdeling vleeswaren zijn gerecruteerd. “Waarom doet niemand iets!” huilen ze. “Je liegt, Uri Rosenthal! Je kunt wel degelijk ingrijpen!” “De hele wereld kijkt toe en doet niks!” Ik zag een plan voorbij komen om Nederlandse ondernemers hun weekopbrengst te laten afstaan voor de kinderen in Syrië. Daar gingen dan weer allerlei slinkse opportunisten mee aan de haal.

Je zal maar een Syrisch kindje zijn. Ben je al doodgeschoten of gemarteld, word je nog in al je lichaamsopeningen genomen door volgevreten westerse moraalridders, ook.

Geld is niet het probleem

Ik doe niks aan die dode Syrische kindjes. Ik sluit me ervoor af. Wat zou ik kunnen doen? Wat kan Uri Rosenthal doen? Tussen de rebellen en de regeringstroepen gaan staan, schreeuwend: “En nou is het afgelopen!”? Geld is niet het probleem in Syrië. Geld is er zat. Saoedisch geld en Qatarees geld, om de rebellen te steunen en de oorlog nog uitzichtlozer te maken, nóg bloederiger, ten koste van nog meer doden.

Toen Turkije wraak nam voor een verdwaalde Syrische raket, kon je de opwinding in de domrechtse blogosfeer alweer ruiken: ‘Als de NATO niks doet, doet Turkije het wel’, schreef iemand verlekkerd op hetzelfde blog waar de weerzin tegen een EU-lidmaatschap van het islamitische Turkije altijd zo uitbundig wordt beleden.

O, wat zien ze graag oorlog. In andermans land. Afghanistan, Irak, Libië, graag ook Iran en laten we Judge Dredd gaan spelen in Syrië. Want we krijgen niet genoeg van die dode kindjes.

Niet in onze achtertuin

Dode kinderen zijn er altijd en overal. Die in Syrië zien we nu een poosje elke dag omdat er veel journalisten zijn. Over twee maanden huilt iedereen zijn hete krokodillentranen weer om kindjes in Mali of Mauritanië. Tegelijkertijd stemt de helft van Nederland op partijen die weerloze kinderen linea recta terug de brandhaarden insturen. Doodsbange, radeloze kinderen horen op de televisie, liefst dood – niet in onze achtertuin. Behalve als er ergens te lande een redactie besluit dat één bepaald vluchtelingenkind niet terug moet worden gestuurd, dan neemt iedereen het weer op voor Mauro, of voor Taida.

Maar het gaat nooit om Mauro, het gaat nooit om Taida. Niemand in Nederland zou een Syrische familie in huis nemen, of die zelfs maar in zijn portiek laten slapen, behalve als het plaatselijke sufferdje langskomt om foto’s te nemen.

Het gaat om ons. Om onze morele superioriteit. De kinderen in Syrië moeten sterven, zodat wij ons goed kunnen voelen over onszelf. Anderen kunnen veroordelen omdat ze een stille tocht houden voor een stomme hond, terwijl in Syrië kinderen sterven! Stukkies schrijven op de opiniepagina van de Volkskrant, en op De Jaap, want daar hebben die Syrische kinderen zoveel aan.

Malle, decadente dingen

Ik maak me niet druk om die Syrische kinderen. Ook niet om die in Mali of Mauritanië, of Jemen of Bahrein. Ik probeer zo goed mogelijk voor die van mezelf te zorgen, en ik doe malle, decadente dingen met ze, zoals met Sint Maarten langs de deuren gaan om om snoep te bedelen, ondanks al die toestanden in de wereld.

En het gekke is, ik voel me daardoor een beter mens dan al die types die proberen te scoren met hun luid beleden verontwaardiging over de passiviteit van anderen.

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Doneer via Paypal of met een storting op rekeningnummer 39 34 44 961 (Rabobank Rijswijk) o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.
Peter Breedveld, 19.10.2012 @ 11:44

[Home]
 

39 Reacties

op 19 10 2012 at 12:02 schreef yurp:

Heerlijk, ik hoor nu het verontwaardigd gehuil alweer over zoveel ongevoeligheid ;)

op 19 10 2012 at 12:04 schreef Mark:

Maar ik hoop dat hier de situatie nog lang decadent mag blijven.

Alleen als wij zelf min of meer aan den lijve ondervinden, wat zulke geweldsorgiën inhouden, kunnen wij er waarschijnlijk ernstiger en vooral oprechter over spreken.

op 19 10 2012 at 12:08 schreef Watutsi:

Niets aan toe te voegen. Alleen een bedankje voor het verwoorden van mijn eigen gedachten.

op 19 10 2012 at 12:13 schreef MNb:

Het zou bv. aardig zijn als diezelfde Nederlanders eens iets aan hun eigen kinderen zouden doen – ivm Haren zeg maar. Maar dan is het plotseling de schuld van de burgemeester.
Misschien vind je dit nieuws leuker. Ik heb het niet op Trouw gezien; dat bevestigt dan je punt.

http://freethoughtblogs.com/maryamnamazie/2012/10/11/this-is-how-its-done/

op 19 10 2012 at 12:51 schreef Edo:

Maar dat stukje heeft wel een prachtige woordspeling als afsluiter! Hondsdol. Die heeft vast blogger Robert Engel als docent.

op 19 10 2012 at 13:02 schreef Sasha Berkman:

Kinderen doen het altijd goed in de PR van oorlogszuchtigen. Wie herinnert zich de leugens nog over Irakezen die kinderen uit couveuzes zouden halen en ze op de grond gooiden nog?

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/3221312/2012/03/07/Met-rauwe-beelden-wordt-om-gunst-van-de-wereldopinie-slag-geleverd.dhtml

op 19 10 2012 at 13:51 schreef Pyt van der Galiën:

Mensen hebben denk ik wel de morele verantwoordelijkheid iets te doen aan misstanden waar ze zelf enige invloed op uit kunnen oefenen. Zou de Nederlandse regering – bijvoorbeeld – Assad actief ondersteunen of deelnemen aan een oorlog tegen Iran, dan rust op jou wel de verantwoordelijkheid daar iets tegen te doen, althans wanneer je het met die acties oneens bent. Zelfs dan zul je keuzes moeten maken. Wanneer ik alles moet gaan bestrijden wat de Nederlandse overheid tegen mijn wil uitvreet, heb ik daar drie dagtaken aan.

@Sasha

Dat was specifieke oorlogspropaganda. De uitingen waar Peter naar verwijst zijn eerder een vorm van machteloos moralisme. Ja, het is heel erg dat er mensen doodgaan in Syrië. En dan? Geen serieuze analyse, geen praktische oplossingen, niks. Soms is dat desondanks best oprecht, vaak is het niet meer dan het tonen van de eigen morele superioriteit. Het levert hoe dan ook nooit iets op.

op 19 10 2012 at 14:03 schreef Sasha Berkman:

pyt: klopt. Alleen heb ik sindsdien een enorm wantrouwen tegen berichten over bv. massa-verkrachtingen door de troepen van Khadaffi of dode kinderen in Syrie. Dat wilde ik maar even zeggen.

op 19 10 2012 at 15:10 schreef cRR Kampen:

Kijk aan, da’s mijn stijl, Peter :)

Mijn zinnetje re Syrië? Maak me maar weer wakker als we de kwart miljoen voorbij zijn. Want tegen die tijd komen er twee miljoen Alewieten aan de beurt en dan begint het pas een beetje echt leuk te worden.

op 19 10 2012 at 15:28 schreef Brenda van der Veer:

Egocentrisme gedijt goed met selectieve solidariteit.

op 19 10 2012 at 16:47 schreef Fatih:

In voormalig Joegoslavië zijn veel kindsoldaten gerekruteerd tijdens de Joegoslavische oorlogen. Als je sommige verhalen moet geloven dan zijn deze bendes van kinderen de meest meedogenloze, effectieve en efficiënte soldaten waar een officier over kan beschikken.

op 19 10 2012 at 17:25 schreef Ralph van der Geest:

Gelukkig krijgt men (ik vind mezelf niet bij die ‘we’ en ‘ons’ horen waar Peter in zijn prima stuk naar verwijst) in het Westen en dus ook in Nederland nog heel veel mogelijkheid zich ‘goed’ te voelen over dode kindjes.
Waarom? Omdat de internationale financierswereld en wapenhandel besloten hebben dat er een oorlog moet komen tegen Iran (en dat wordt smullen, want elke bemoeienis van de VS en haar vazallen waaronder Nederland met de rest van de wereld is altijd een doorslaand succes!).
Maar ook kunnen ‘we ons goed’ gaan voelen over dode kindjes dichter bij ons ‘knusse’ Nederland als je dit artikel moet geloven: over hoe Zwitserland en haar leger zich voorbereiden op oorlog in Europa….
http://www.presseurop.eu/nl/content/news-brief/2888851-leger-bereidt-zich-voor-op-humanitaire-crisis-eurozone

op 19 10 2012 at 18:01 schreef Pyt van der Galiën:

@Ralph

Er zijn krachten die een oorlog tegen Iran willen, maar die moet je voor zover mij bekend vooral zoeken in islamofobe neoconkringen in de VS. Ongetwijfeld zouden ze bij De Dagelijkse Standaard en de PVV ook staan te juichen bij het nuken van Iran.

Wat zijn je bronnen om te beweren dat de “internationale financierswereld en wapenhandel besloten hebben dat er een oorlog moet komen tegen Iran”>?

Netanyahu pleit al tijden voor een preventieve aanval op Iran, maar als Obama herkozen wordt kan hij steun van de VS volgens mij wel vergeten, tenzij Obama de ondergang van de Democratische partij op zijn geweten wil hebben. Ook Romney zie ik nog geen steun aan een oorlog tegen Iran verlenen, alleen al niet omdat de VS niet meer over de middelen beschikken.

Toegegeven: politieke beslissingen worden niet altijd op rationele gronden genomen en de Tea Party bestaat uit mensen die volslagen krankjorem zijn. Mocht Romney gekozen worden en de Tea Party gekken een beslissende invloed op zijn beleid krijgen, dan gaan we de komende jaren nog wat beleven.

op 19 10 2012 at 18:03 schreef Hans Langbroek:

Goed artikel.

op 19 10 2012 at 18:46 schreef boris:

Oh oh oh wat zijn wij Nederlanders toch een stelletje harteloze klojo’s hè. Ach ja…zelfkastijding doet het al decennia goed in bepaalde, zichzelf weldenkend achtende, kringen! Zo ook hier. Zelf doen ze natuurlijk ook geen ruk. Of is Breedveld van plan stante pede naar Damascus af te reizen met z’n EHBO koffertje?

op 19 10 2012 at 18:49 schreef Peter:

Boris heeft het stukje niet zo goed begrepen.

op 19 10 2012 at 20:26 schreef leo schmit:

Ik heb het ook niet begrepen.

‘Het gaat om ons. Om onze morele superioriteit. De kinderen in Syrië moeten sterven, zodat wij ons goed kunnen voelen over onszelf.

Ik maak me niet druk om die Syrische kinderen. Ook niet om die in Mali of Mauritanië, of Jemen of Bahrein.’

Snap er niks van.

op 19 10 2012 at 20:43 schreef Sasha Berkman:

Boris: zelfkastijding? Waar heb je het over?

“Zelf doen ze dus natuurlijk ook geen ruk” Het lijkt er op dat je inziet dat meeste van uitingen de doorsnee proto-kaaskop van sollidariteit met kinderen in wat voor oorlogsgebied dan ook, minder waard is dan een ruk.

op 19 10 2012 at 21:04 schreef Sasha Berkman:

Dit jongetje leeft nog: http://electronicintifada.net/content/twelve-year-old-arrested-10-times-israel-three-years/11791

op 19 10 2012 at 21:36 schreef dewanand:

‘Kindermishandeling komt in Nederland meer dan 119.000 keer per jaar voor. Veel slachtoffers krijgen nooit hulp omdat niemand aan de bel trekt.’

http://www.vooreenveiligthuis.nl/kindermishandeling/

Nou, wil iemand nog iets zeggen over de superieure blanke hollandse cultuur? Heeft jullie alfa blanke lul Geert Wilders ooit hierover gebruld met zijn reet?

8 jaar geleden sprak ik nog met een jonge blanke hollandse meisje van 9 jaar in mijn flat en zij was gemarteld en verkracht door haar blanke hollandse vader. Nu zit zij levenslang in een gesloten kliniek omdat zij ongeneeslijk ziek is geestelijk.

die middeleeuwse nazi’s van Powned, Vara, Metro enz moeten maar dit probleem van hun eigen primitieve blanke barbaren gaan oplossen denk ik. Vingertje wijzen en jezelf superieur voelen is geestelijk gestoord gedrag. OOk in India, Pakistan, bangladesh, Afrika, Suriname sterven er dagelijks duizenden kinderen door mishandeling of lijden ze door brute verkrachtingen.

Wieroe en ik willen snel verhuizen naar een andere planeet zonder laagwaardige intelligente mensapen. 20.219 dier en plantesoorten sterven nu uit. Wieroe denkt aan een jihad tegen deze apen.

dewanand en wieroe

op 19 10 2012 at 21:51 schreef Sasha Berkman:

Dewanand en wiero: Laat je niet gek maken.

op 20 10 2012 at 01:55 schreef V:

I grew up in Holland, lived there for 18 years. I left that country because of the apathetic attitude of its people. I come to this blog often and it always reminds me that nothing has changed. When I read mr. Breedveld’s comments and his views of the world, it clearly says that he just gave up. He is more than happy to turn a blind eye ”because there is nothing that he can do anyway” and that is a clear example of someone who doen’t believe the people have power. It’s a clear reflection of the views of a pacivist and calvanistisch society like Holland. This is the bahaviour of a SHEEP. Get your head out of the sand and realize that people DO have power! But with your attitude you will never learn how to use that power or know where to look to change things in order to save yourself from being a slave to the big-brother. Think about this, Breedveld (and the like minded ones) if the same scenario of events in Syria was happaning in Holland, what would you do? What would you expect of the people in other countries to do for your kids? Well, actually attrocities like that did happen in the 40’s/WW2, what did you learn from that? If it’s up to mr. Breedveld, he would just tell us to go and collect candy with his kids on Sint Maarten, and maybe wait for your curropt governement to solve all the problem? Afterall according to him people are powerless. I think it is time we change that notion. If you believe that the multinationals aren’t running your curropt system and all goverments aren’t tied to the bloodshed elsewhere? think again! They are all tied together. They own this game. You think the Sheik’s money isn’t tied to the royal Dutch Shell, or other multinationals? They are all part of the same club. How about Phillips, BP or any multinational in EU and America… you think they are not controlling governments in the world? This is their game and if any of these wars and conflicts was not a benfit for them, it would have never happened in the first place. In fact they are the cause of it. Remind yourself of this: if you want to know who is behind any war, go find out who benefits from it. And at the end they don’t give a flying fuck about you and your kids, or the kids in Syria or any other kid in any country. So in a world like this it’s up to the people to make a change. To beleieve that we have power and come together. But mr. Breedveld and the likes of him, already gave up on that notion. Instead you created a blog and spew your message about how powerless we are as people. In your conclusion the sensible thing to do is just take care of your own, each man on its own. The concept of unity among people is completely lost to you mr Breedveld. You have already indorsed and bowed down to the agenda of ”devide and concoure” which curropt governments force on people so they can rule. Or maybe you just don’t care about people in Syria, because why should you care about anyone in the middle-east? What can you do, you are clueless and powerless. And why should you feel any empathy with anyone racially or geographically too far from your own yard? You are Dutch afterall, and as far as you are concerned they are foreigners (buitelanders) anyway. Let me ask you this mr. Breedveld, did you vote for Wilders publically or are you just a secret supporter?… I hope you have more than just one motivation to be a apathetic passifist with a blog. But if you really think children (including your own) deserve a better place in this world, then you should look at the world as a single unit, where it doesn’t start and stop with your backyard. And start believing that people aren’t powerless against curropt governments. Because there are more of us than there is them. Remember that.
-V-

op 20 10 2012 at 10:34 schreef Hans Berenstein:

V
heeft ontzettend gelijk.
Peter Breedveld geef gewoon toe dat je ernaast zat hierboven en te veel inzoomt op 1 aspect. Hoe Hollands is het om anderen te veroordelen en cynisch te doen. Je bent maf als andermans ellende je niet raakt. Dat je je daarbij druk maakt over je eigen kinderen, media-mechanismes en superioriteit, prima. Maar doe niet zo belachelijk cynisch. Het is niet eens grappig en slaat de plank mis.

op 20 10 2012 at 11:35 schreef Mark:

Nu moet ik als reactie op V zeggen, dat Syriërs op dit moment nu ook niet bepaald het ideaal van empathie voor de algehele mensheid lijken te verwezenlijken… Een beter Syrië begint bij de Syriërs, nietwaar?

Als er geschoten wordt, en over het geweld nog zo’n fijn religieus sausje wordt gegoten door het constant “allah akbar” scanderende leger van enthousiastelingen, lijkt mij het wel heel verstandig als derde partij pas op de plaats te maken, en je niet in het conflict te mengen.

op 20 10 2012 at 14:13 schreef dewanand:

namaste V, Peter ea

OPmerkelijke reactie van V, vermoedelijk een neger of afro persoon, zoals hij denkt. Dit is zijn grootste denkfout:
1. Hij gelooft in Big Brother, oftewel de monolitische wereld van boze blanke mannen, die een eenheid zijn en die al die arme negers en zwarten maar onderdrukken, dom houden en tot slaaf maken.
2. Hij gelooft en zegt van dat hij alleen op de wereld is als arme zwarte, een enkeling in de woestijn, en totaal machteloos.
3. Hij vertelt dat hij zich slaaf voelt en niet kan denken, omdat de boze blanke man hem dit heeft afgeleerd.

Dus vluchtte V weg uit Nederland, terug naar zijn oude vertrouwde jungle, zijn eigen natuurlijke biotoop zonder witte lange roofdieren.

Ja, zielig hoor V, want deze gedachte is nu juist de fatale nekslag van alle zwarten, negers en gekoloniseerde volkeren.

Ik zie het puur darwinistisch nu, en een harde stelling van mij als dewanist:
Het is goed voor de evolutie van de intelligente mensapen als de sterkste en verst geevolueerde soorten de rest domineren, en hen onderwerpen, wet van de natuur, weakest will perish. Puur evolutie en zelfs de wil van alle goden en godinnen.

zielige zwarten, klagen.

dewanand

op 20 10 2012 at 15:06 schreef MNb:

Verkoop veel prietpraat in een lang stuk en HB wordt high. Zolang er maar geen concreet voorstel in staat, daar krijgt HB een bad trip van. Moraliseer een heleboel en geef vooral geen antwoord op de irritante vraag: “wat kunnen we er in concreto aan doen?”
Wat dat betreft – Shell boycot ik al 30 jaar.

op 20 10 2012 at 21:28 schreef V:

@dewanand; first of all if you still use the word ‘neger’ in your vocabulary then you don’t leave much to imagination about your racist convictions and your own delusions of white supremacy. You more than anyone here is a living proof why your country is a failure in its acceptance of its own place in the rest of the world. And that coming from a small frog-country like yours, with its only contribution to the world grammer is the word ‘appartheid’. I bet you and your family must be proud of that! and how assbackwards you must think to believe if anyone stands up for equality and togetherness must come from a jungle, which is what my message was to mr. Breedveld and all the cynics here who don’t believe in human unity. Second: to clear your false illusion about my race (because apparently it matters to you, as you are subconsciously racist) I am not a ‘neger’ or a ‘afro-person’ I am Italian/Argentinian. Third: my message is simple, we as people stand stronger when together, and we should be vigillant of the few who hold the power and run/influence all governemnts. To think otherwise you will be the sheep who is in denial of the existance of the butcher. If you think seperation is a path to freedom, then you must live in an island where nobody matters than yourself. It’s a shame to see people like you haven’t learned a thing from the past of your own country, a mere 70 years ago… you must never allow governments too much power, because they will use that against you and others and become a well funded enemy of citizens. A fascist state. Be vigillant, question authority, and least of all don’t be a cynist to underestimate the unity of people.
-V-

op 20 10 2012 at 22:10 schreef Hans Berenstein:

MNb
Heb je geprobeerd V te interpreteren? Ik zal het wat concreter voor je maken. Dat is je kennelijk niet gelukt. Hij pleit ervoor niet je ogen te sluiten voor ellende waar je op het eerste gezicht niets aan kan doen. En zeker niet te verharden en gevoelloos gaan doen in zo’n geval. Dat jij niet door de ‘prietpraat’ heenkijkt, zegt wat over je vermogen om je in anderen te verplaatsen.
Maar je bent wel creatief. Jij weet Haren er met de haren bij te slepen. Gelijk over ‘ze’ en burgemeester de schuld geven. Heel concreet en relevant en zeer on topic.

op 20 10 2012 at 22:23 schreef MNb:

Bad news for you, V.
Dewanand is not coming from a small frog-country (as if it matters) but from a small former slave-country called Suriname. His ancestors are from an all but small country, a country with a long and impressive history called India.
He has more in common with you than you’d like.
What’s more, he is an ardent promotor of interracial sex. He is also mad as a hat. You’re a little … premature. Also like Dewanand.

My compliment for once again avoiding any concrete proposal. Keep on talking about the unity of people. That will undoubtedly help, like all the times (zero) before in history.

op 21 10 2012 at 04:47 schreef V:

Mnb: I appreciate your attempt to clarify Dewanand’s race or country of origin, but that’s not important at all. If you claim that dewanand has more in common with me, because he is from Surriname, then yet again you completely missed the whole point and meaning of what it is to be racist. It shouldn’t matter what race anyone is and that is my whole point, which continiously elludes you and some others here. Racism is an epidemic that has to do with a twisted perception of family and the environment where you grow up in. I certainly don’t hold anyone’s race against them or see that as a reason to have anything in common with them based on race. Being wrong or right has nothing to do with race either. Freethinking people don’t connect based on race, racist people connect / disconnect based on race. First step towards a solution and unity of people is through connecting on the basis of thoughts and world views and a well educated comprehenssion of right and wrong. And most importantly recognising who really our enemy is. Apathy is a tool to make you impartial to others’ sufferings (other countries or people) and that is something the-powers that be manipulate through mass corporate

op 21 10 2012 at 08:47 schreef You On A Gin:

Hé, Vé, waarom überhaupt in het Engels? Je bent opgegroeid in Nederland en hebt daar 18 jaar lang gewoond. Doe het dan gewoon in het Nederlands, want je Engels is nogal belabberd. Krijgt een mens koppijn van. Doe me ’n lol, zeg.

op 21 10 2012 at 10:06 schreef Peter:

Wat YOAG zegt. En ook: ik heb twee keer je reacties bij elkaar gevoegd omdat ik het grappig vond, die verbale diarree. Vanaf nu moet ook jij je maar houden aan de maximaal toegestane lengte van een reactie.

Schrijven = schrappen!

op 21 10 2012 at 11:15 schreef Hans Berenstein:

@Peter Ik word altijd even vrolijk als blijkt dat je coulant was. Ik heb genoten van de impressionistische lange posts en vroeg me al af hoe V dat voor elkaar kreeg ;-)

op 21 10 2012 at 11:28 schreef Pyt van der Galiën:

Hmm…je kunt van alles van Breedveld vinden, maar je kunt hem niet verwijten dat hij onverschillig staat tegenover het lijden van andere mensen. Bovenstaand artikel is ook geen pleidooi voor passiviteit, althans: zo lees ik het niet. Het is een pleidooi tégen hypocrisie en tégen machteloze morele verontwaardiging.

Ik vind het ook typerend dat Breedveld hier vooral aangevallen wordt door mensen bij wie het “tut, tut, ho, ho” zo ongeveer in de mond bestorven ligt wanneer het over racisme en misstanden in Nederland gaat. Nu het een halve aardbol verwijderd is en morele verontwaardiging geen enkele consequentie heeft, is de solidariteit met de lijdende medemens plotseling groot. Morele verontwaardiging zonder praktische solidariteit is erger dan niets: het is een vorm van publieke zelfbevrediging.

op 21 10 2012 at 13:30 schreef Hans Berenstein:

@Pyt
Ik volg je en ben het grotendeels eens. Maar ik zie een verschil. Drie eigenlijk. Eerst het belangrijkste verschil. (1.) Ik zie de (emotionele) reacties op de kinderen meer als medeleven en dan machteloosheid er wat aan te kunnen doen. En dan pas komt eventueel morele verontwaardiging. Meevoelen en geraakt worden KAN leiden tot actie. Het hoeft niet maar het kan. Beter dan niets.
(2.) Je weet nog niet of er (op termijn) wel of gaan praktische solidariteit uit volgt.
(3.) Over het verschil met morele verontwaardiging over racisme in Nederland. Dan spreek ik even voor mezelf. Dat is er zeker. Want daar doe ik elke dag zelf wat aan, zoals ik al eerder heb verteld hier. Dat staat (ook) op veel agenda’s, en is vooral dichterbij en praktisch op te pakken, zoals jij ook al aangeeft. Daarom zie ik dat zelf als minder problematisch dan de ellende in Syrië.

op 21 10 2012 at 14:40 schreef Edo:

@V dewanand makes jokes, that’s it. And you don’t have to be apathetic to realise that something can’t be fixed by war. And you don’t have to be apathetic if you think it’s a bit stupid to judge someone’s (a little more then absurd) grief about a dead dog, because there are much worse things going on in the world. Then everytime someone fails for a test, someone bumps is head, he can’t complain because in Africa people are dying. That’s awfull but it doesn’t diminish someone’s pain about futile things.

op 21 10 2012 at 20:45 schreef Sasha Berkman:

V heeft veel inhoud die ik onderschrijf. Ik hoop en denk dat hij/zij ernaast zit als het over Peter gaat.

op 22 10 2012 at 02:21 schreef MNb:

@V: “If you claim that dewanand has more in common with me, because he is from Surriname”
I don’t. You missed my two points.

op 22 10 2012 at 18:51 schreef Bigpete:

Zeg Edo en Mnb, “V” spreekt gewoon Nederlands hoor. Als dat niet zo was kon hij het artikel niet lezen…

Dat Engels is gewoon aanstelleritis. Ga daar nou niet aan meedoen a.u.b.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS