Home » Archief » Ik wil een Marokkaanse vrouw


[09.09.2009]

Ik wil een Marokkaanse vrouw

Peter Breedveld

yoshiyuki11
Foto: Yoshiyuki Iwase

In Marokko barst het van de jonge, hoogopgeleide vrouwen met een goede baan en navenant inkomen, las ik gisteren in Trouw. Maar Marokkaanse mannen willen ze niet, omdat ze te trots en te traditioneel zijn – ik bedoel dus die mannen. Ze trekken het niet dat hun vrouw meer zou verdienen dan zijzelf en ze trekken het niet dat hun vrouw voor het werk naar het buitenland zou moeten reizen en daar mannelijke collega’s ontmoet.

Dat probleem, zo weet ik uit zeer betrouwbare bron, speelt hier in Nederland ook. Marokkaanse vrouwen halen diploma’s en maken carrière, Marokkaanse mannen missen de boot en importeren liever een berggeit uit de Rif om daarmee oud te worden in een troosteloze kansenwijk dan dat mevrouw de huur en de rekening in restaurant Beluga zou betalen. En met mannelijke collega’s om zou gaan.

Trouw meldt tevens dat Marokkaanse vrouwen beducht zijn voor mannen die na de huwelijksvoltrekking eisen dat ze een hoofddoek gaan dragen en dergelijke: ‘Natuurlijk, ik ben ook een moslima, maar vrij westers georiënteerd en hij had zijn blik meer op de Arabische wereld gericht. Dat gaat niet samen’, aldus apotheker Yasmina in het artikel.

De Marokkaanse man, kortom, is dom, bang en gedoemd tot uitsterven, en de islam met hem. Nog iets verder de éénentwintigste eeuw in en we zullen de islam zien verkruimelen als een vijftienhonderd jaar oud, zich in verregaande staat van ontbinding bevindend stuk perkament. De islam voldoet niet meer. Sterker nog, de islam zit de vooruitgang in de weg, want hij verhindert de elite zich uit te breiden. En dan is Marokko, met zijn wettelijke verbod op seks buiten het huwelijk, nog vooruitstrevend, want in de rest van de Arabische wereld komen hoogopgeleide vrouwen niet eens aan een baan.

Dat gaat niet eeuwig duren, natuurlijk. Die hoogopgeleide, zelfstandige vrouwen laten zich niet zomaar terug hun hok insturen. Het rommelt dan ook in de Arabisch/islamitische wereld. Denk aan de zaak rond de broekdragende Lubna Ahmed Hussein. In Marokko gaat het hard met de seksuele emancipatie van de vrouw (voor wie Frans kan, zie ook Explosion sexuelle au Maroc), ondanks de wurggreep van de islam. Daar kunnen de mannen van vinden wat ze willen, maar ze doen er geen ene mallemoer aan.

Wij goddeloze, blanke autochtonen hebben evenwel geen enkele moeite met geëmancipeerde vrouwen die meer verdienen dan wij. Zestig jaar feminisering heeft ervoor gezorgd dat we op dat gebied wel tegen een stootje kunnen. Ons maakt het niet uit waar het geld vandaan komt, áls het maar ergens vandaan komt en als mevrouw zich in onze plaats een maagzweer wil werken, heeft ze onze zegen. Zolang ze dat maar niet als excuus gaat gebruiken om haar huwelijkse plichten te verzaken, natuurlijk.

Dus ik zou tegen die trouwlustige Marokkaanse vrouwen willen zeggen: ‘Tadaa! Hier zijn we! Je hoeft geen maagd te zijn (liever niet, zelfs), we willen graag op je zak teren, je hoeft geen hoofddoek om en je mag best naar een buitenlands congres’. En tegen de autochtone mannelijke vrijgezellen van Nederland: denk eens over een hoogopgeleide Marokkaanse als echtgenote. ‘Geëmancipeerd’ betekent in Marokko niet dat je elke zaterdag bij je vrouw om je vijf euro zakgeld moet zeuren, als je af en toe eens de afwas doet, vinden Marokkaanse vrouwen je al de ‘ideale man’ en om de zin “We kunnen toch ook gewoon knuffelen” moeten ook Marokkaanse vrouwen heel hard lachen.

Peter Breedveld wéét dat-ie hierboven vreselijk generaliseert. ‘Sorry’ voor alle gekwetste Marokkaanse mannen, Nederlandse vrouwen, gefeminiseerde Nederlandse mannen en berggeiten.

Peter Breedveld, 09.09.2009 @ 12:27

[Home]
 

157 Reacties

op 09 09 2009 at 12:43 schreef Jeroen de Kreek:

Wat zijn ze leuk he die Marokkaanse vrouwen. Met en zonder hoofddoekjes. Weinig kans overigens dat de islam decimeert door dat mingelen, eerder dat het christendom door de mand valt.

op 09 09 2009 at 15:39 schreef Pierre Lebon:

Ik ben om.
Doe mij er maar twee.
Uiteraard vanwege het dubbele zakgeld.

op 09 09 2009 at 16:00 schreef Loesje:

@Pierre Lebon,
Om alleen knuffelen moeten ze hard lachen Lebon. Dus maak je borst maar nat, dat zakgeld krijg je niet zomaar, neuken zal je! ;-)) (Oh, dat was de bedoeling, oh okay.)

op 09 09 2009 at 16:21 schreef Zottelkopf:

Mm. Me valt eerder op blond, wat nu ?

op 09 09 2009 at 16:24 schreef Smeets:

Pruik?

op 09 09 2009 at 16:40 schreef Pieter:

Val juist enorm op donker. Plus ook nog eens van onderen netjes kaal, wat wil je nog meer.
Na 1 generatie is dit probleem opgelost. Als de leuke Mar. vrouwen óf liberale Mar. mannen of blanke NL-ers nemen, blijven die conservatie Mar. mannen eenzaam en alleen (en met zichzelf spelend) achter. Planten zich (en hun denkbeelden) ook niet voort want dat lukt je niet in je eentje.

op 09 09 2009 at 18:36 schreef jvdheuvel:

Ik heb er ook al over nagedacht. Maar willen die marokkaanse vrouwen wel een armlastige kaaskop uit het land van Gekke Geert?

op 09 09 2009 at 19:03 schreef Smeets:

We krijgen in ieder geval een vrouwenoverschot. Ik zie de toekomst ineens een stuk rooskleuriger in.

op 09 09 2009 at 19:14 schreef Chaimae:

Mij dunkt het dat de meeste Marokkaanse vrouwen nog altijd voor een Marokkaanse man kiezen, al is het maar vanwege de Marokkaanse modus vivendi ( sociale druk, verstoting, de stereotpypen rond Nederlanders, royering, et cetera). Mare, Hollandse mannen zijn hartstikke leuk!

op 09 09 2009 at 20:29 schreef babs:

Chaimae,
Die indruk heb ik niet. Twee Marokkaanse vrouwen die ik ken trouwen binnenkort Spanjaarden. Gewoon met de hele Marokkaanse familie erbij, die vinden het allemaal fantastisch (de Spaanse families waren in eerste instantie minder enthousiast). Ik ken ook nogal wat Turkse dames met West-Europese partners, een Ierse kennis is met een Palestijnse getrouwd (ook ‘gewoon’ in Ramallah). We hebben het hier wel over succesvolle vrouwen, niet over van nederige dienstbaarheid overlopende doekmeisjes. Verder zijn de leukste flirts op kantoor altijd van Turkse of Marokkaanse komaf (en één hele leuke Indiase), wat die verder allemaal in hun privéleven doen weet ik niet, maar ik kan me niet voortellen dat ze dan de thee van hun werkloze toklimmannen gaan inschenken.

op 09 09 2009 at 20:30 schreef J.J. van der Gulik:

Qua match zouden goedopgeleide Marokkaanse vrouwen zonder de ballast van de matige verhoudingen tussen de Marokkaanse en de autochtone populatie en de ook niet echt goede relaties met de moslims in het algemeen een goede match kunnen zijn voor een goed leven. Ze hebben doorgaans toch wat meer gevoel voor gastvrijheid en het ietwat exotische uiterlijk is ook bepaald niet iets waar menige Nederlandse man van afkerig is. Er zijn toch vele vrouwen bij, die je hart sneller kunnen laten kloppen.

op 09 09 2009 at 21:00 schreef Chaimae:

Fijn voor die dames dat hen geen strobreed in weg naar een partnerskeuze wordt gelegd. Helaas moet ik nog een Marokkaanse man geloven (wilt echter niet betekenen dat ik een dienstbaar overlopend doekmeisje ben, integendeel) omdat ik anders mijn vaders toorn op mijn hals haal.

op 09 09 2009 at 21:10 schreef Fred Willemsen:

Dat van de kantoorflirt kan ik beamen, bij mij op de afdeling werken twee van die heerlijke Marokkaanse dames en een knipoog is het minste wat ik krijg bij het voorbij gaan. Vooral de dondermiddagborrel is erg leuk met de glaasjes spa rood plus.

Maar Peter, waar kan ik er een voor thuis krijgen?

op 09 09 2009 at 21:45 schreef vetklep:

Wat wordt het ongelofelijk hoog tijd dat we dat hier eens gaan beleven.
Ik zou er geen enkel bezwaar tegen hebben om met een aantrekkelijke en intelligente Marokkaanse eens even stevig te integreren! Als ik tenminste vrijgezel was geweest.

op 09 09 2009 at 21:50 schreef Pierre Lebon:

Ergens begin ’95 kwam ik een schattig meisje tegen, die me ophaalde bij de lift voor mijn afspraak met iemand van Zwitserleven. Ze had ogen als een hert.
Dat overkwam me nog drie keer bij vervolgafspraken en de derde keer frommelde ik haar een briefje in de handen met het verzoek me te willen bellen, wat ze deed.
Ik nam haar mee naar het lekkerste restaurant wat ik kende en we praatten alsof er geen sluitingstijden bestonden. Ja maar zei ze, ik ben moslim. Dat leek me toen nauwelijks relevant.
Toen ik haar terug thuis bracht, vroeg ze me of ik haar een straat verder kon afzetten, de rest zou ze lopen.
Ik heb haar nooit meer gezien.

op 09 09 2009 at 22:09 schreef serum:

Zeg peter breedveld, wat is obsessie toch met moslimvrouwen? Heb je niet genoeg aan die Bouazza, die “moslima” .

En fijn dat je de blanke man zo weer op een voetstuk zet, maar als je de statistieken erbij pakt geldt dat dit euvel ook onder Nederlanders steeds meer speelt, hoog opgeleide nederlandse vrouwen die op late leeftijd nog vrijgezel zijn en moeilijk aan de man kunnen komen.

Meteen ben je ook in staat om de islam erbij te betrekken, en als een orakel geef je aan dat de marokkaanse man en de islam zal uitsterven, is dit niet een typisch geval van “wishfull thinking” ? Ik heb je een keer geconfronteerd met het feit dat je als bange blanke man vaak afgeeft op “marokkaanse mannen” , ik denk simpelweg dat het te maken heeft met het feit dat voor je fantasie om met een marokkaanse vrouw te kunnen nemen.

Gelukkig zijn de meeste marokkaanse moslimvrouwen slim en zien dat ze het best gelukkig zijn met een marokkaanse moslimman die ze respecteert, dat kunnen sommige nederlandse mannen met een superioriteitsgevoel niet verkroppen.. misschien wordt het tijd om er een te importeren uit thailand?? (ik hoor namelijk dat veel nederlandse mannen een onderdanige vrouw willen …in tegenstelling wat jij zegt over de autochtone man)

op 09 09 2009 at 22:21 schreef sloffervos:

Bij mij in de buurt hebben ze allemaal alleen maar lange jasse en boodschappetasse.

op 09 09 2009 at 22:35 schreef francky:

moest ik vrijgezel zijn, ik zou zeker eens bij die marokkaanse dames gaan kijken. De meeste die ik ken zijn heel mooi en hebben ook nog iets te vertellen. En zelfs als ze een sluier dragen zou ik weel eens willen zien wat daar onder zit.

op 10 09 2009 at 07:32 schreef Paco:

Vast een kleine kennissenkring, Francky?.

Veel geluk met je moslimvrouw, vergeet één ding niet, je krijgt de hele familie erbij. Toch leuk of niet?

op 10 09 2009 at 07:47 schreef Peter:

Chaimae, als ik het dus goed begrijp, trouw jij hoe dan ook met een Marokkaanse man, om de toorn van je vader te ontlopen?

Wat als je verliefd wordt op een Turk, of – godbetert – een Nederlander?

op 10 09 2009 at 10:40 schreef Chaimae:

Hey Peter,

Dat heb je inderdaad goed begrepen. Sowieso heb ik het geluk nooit verliefd te worden, en bijna altijd op basis van mijn verstand een man uit te kiezen. Maar goed, inderdaad, stel dat ik verliefd zou worden op een Nederlander heb ik pech, en kies ik toch voor mijn ouders. Ze zijn me meer lief dan welke man dan ook. Het zij zo.

Daarom vond ik het zo vreemd dat Babs zei dat twee Marokkaanse vrouwen gewoon zonder slag of stoot met een niet-Marokkaan mogen trouwen. Nou, ik moet het lef eens hebben om uberhaupt te zeggen dat ik er aan denk een Nederlander te trouwen. Het doet me deugd dat het langzamerhand geduld wordt. Want, de Nederlandse man mag er best wezen, en ze zijn nog poeslief ook.

op 10 09 2009 at 10:57 schreef Peter:

Chaimae, hoewel ik inmiddels wel een beetje bekend ben met de mores in Marokkaanse-Nederlandse kringen, ben ik toch wel geschokt en eerlijk gezegd ook behoorlijk geïrriteerd door wat je vertelt. Dat het dus zo is dat je niet voor je ouders zou kiezen als je je hart zou volgen om te trouwen met de Nederlandse man van wie je houdt.

Je ouders hebben het recht niet om te bepalen met wie jij wel en niet mag trouwen. Het valt me op dat Marokkaanse vrouwen van alles doen en laten om hun ouders te plezieren of niet voor het hoofd te stoten. Ik vind dat het tijd is voor een mentaliteitsomslag op dat gebied. Je bent je ouders helemaal niets verplicht, echt helemaal niets. Het is misdadig om je kind op te zadelen met allerlei schuld- en plichtgevoelens waardoor hij of zij weerhouden wordt de dingen te doen die hem of haar gelukkig maken.

Ouders moeten hun plaats kennen. Het is de plicht van ouders om er alles aan te doen om hun kind de mogelijkheden te geven om gelukkig te worden, of om er – op geheel eigen kracht – een zootje van te maken.

Het zou niet zo moeten zijn dat een keuze voor een Nederlandse man een breuk met je ouders tot gevolg zou hebben.

op 10 09 2009 at 11:26 schreef Chaimae:

Dat is waarheid als een koe, Peter. Maar ik geloof er nog heilig in dat je zonder de zegeningen van je ouders, je huwelijk, en jij nooit zullen slagen. Maarjah, dat ben ik dan.

op 10 09 2009 at 11:32 schreef Peter:

Ja, maar dat heb je dus gewoon mis. Ik weet niet hoe oud je bent, ik schat ergens tussen de 20 en 25, en jouw generatie zou ouders eens wat vaker voor voldongen feiten moeten zetten. Maak een eind aan de emotionele chantage. Gaat je vader je echt afstoten als je de Nederlandse man trouwt van wie je houdt? Ik geloof er niks van. Hoogstens zal hij je een poos niet willen zien, maar de liefde overwint ALTIJD. Uiteindelijk zal hij eieren voor zijn geld kiezen.

Je ouders zijn verplicht hun zegeningen te geven aan jouw huwelijk. Wie je ook hebt gekozen. Ze moeten je steunen bij de keuzes die JIJ maakt.

op 10 09 2009 at 12:59 schreef Rena:

Chaimae, ik hoop dat je bemoedigende woorden van Peter ter harte kunt nemen!
Mensch, durf te leven!

op 10 09 2009 at 13:02 schreef Hussein:

Mag ik ook een Marrokaanse vrouw als derde vrouw. Ik heb al een Iraanse en een Indische, een arabische zou een welkome aanvulling zijn

op 10 09 2009 at 15:13 schreef Chaimae:

Dat hoop ik ook Rena, alhoewel ik denk dat het nu al te laat is.

op 10 09 2009 at 16:02 schreef Jeroen de Kreek:

In het kader van het goede doel zoek ik nog vrouwen die durven, ben jij daar toevallig één van Chaimae? Rena misschien? Of weten jullie vrouwen met lef, die urgentie zien in het handen uit mouwen steken.

op 10 09 2009 at 16:23 schreef Peter:

Te laat, Chaimae? Heb je je een huwelijk met een vriend van de familie laten inpraten? Ga je echt trouwen met iemand op wie je niet verliefd bent?

op 10 09 2009 at 19:11 schreef rena:

Ik heb al 13 jaar een onwijs leuke man, een halve ier.
Goede doel? lef om handen uit mouwen te steken?
Lekker cryptisch Jeroen.

Streng!@ Chaimae..Het is nooit te laat om je gedachten aan te passen aan nieuwe inzichten en wensen!

op 10 09 2009 at 19:18 schreef FEK:

Het is dat je het zelf zegt Peter, de generalisaties zijn niet van de lucht in dit stuk.

Jij schetst in jouw beschrijving van de situatie in Nederland een wel heel erg scheef beeld waarbij je totaal voorbijgaat aan het feit dat ook de Marokkaanse mannen/jongens gemiddeld een steeds hogere opleiding genieten. Deze mannen zet jij per definitie weg als lieden die hun vrouw allerlei zaken willen ontzeggen die voor westerse vrouwen vanzelfsprekend zijn. Het is echter zo dat het overgrote deel van genoemde personen zelf ook een vrouw wensen vol met ambitie en haar absoluut geen strobreed in de weg zullen leggen om zelf ook een mooie maatschappelijke carriere op te bouwen. Ik heb zelf voorbeelden te over en kan gezien mijn afkomst wel zeggen dat dit geen uitzonderingen zijn, echter een ontwikkeling die gaande is en een steeds stevigere plaats verwerft binnen de Marokkaanse gemeenschap. De Islam is hierin in tegenstelling tot jouw bewering, absoluut geen beletsel gezien het feit dat de bedoelde mannen vaak een zeer liberale opvatting hebben van de Islam.

Ik vind je stuk getuigen van een slecht inzicht in de ontwikkelingen die gaande zijn bij de Marokkaanse gemeenschap in Nederland. Desalniettemin mag ik je stukjes graag lezen.

Met vriendelijke groeten,

Een van die op zijn pik getrapte Marokkaanse mannen. ;-)

op 10 09 2009 at 19:47 schreef Jeroen de Kreek:

Ja beetje cryptisch Rena, zoek mensen die behoefte hebben aan change. Echte verandering. Zoek mensen hiervoor.

op 10 09 2009 at 20:13 schreef dick jansen:

@ rena

Een halve Ier? Ik heb al 40 jaar een Nederlandse vriendin, maar dan een hele ;-)

op 10 09 2009 at 20:41 schreef leo schmit:

Eens met FEK, het stereotiep van slimme Marokkaanse vrouwen versus domme Marrokaanse mannen is hiermee op overtuigende wijze weggezet.

Het gaat om een meer algemene tendens; assimilatie door gemengd huwelijk van de man of de vrouw van buitenlandse afkomst met een Nederlandse ‘outsider’. Dat kan door de familie als afvalligheid worden beschouwd (veel families zijn ook voor assimilatie). Daar plegen de voorgangers van ethnische groepen van allerlei herkomst zich tegen te verzetten. De families zijn dan vaak onderwerp van sociale controle, in het bijzonder in situaties waarin zij een minderheid zijn in een migratie-omgeving. Of dat nou New York is of Lutjebroek is, ze zijn beducht voor verwijten dat zij het belang van hu groep door hun zonen en dochters die met buitenstaanders willen trouwen laten aantasten.

Het verschijnsel van ‘gedwongen’ groepsbinding (anti-assimilatie) wordt nog sterker als er bedreiging voor de groep wordt aangevoeld, vooral in het geval van moslims, joden en afrikaanse migranten (in Nederland).

Maar dit verschijnsel van weerstand binnen de groep geldt ook voor een hoogopgeleide man met een immigratie achtergrond die valt voor een Nederlandse dame. Ook dan zal de familie die geen voordeel ziet in assimilatie zich in alle bochten wringen om hem van zijn rampzalige voornemens af te wenden en hem terug te brengen in de schoot van de familie toe. Sterker nog, omdat de man vaak als afstammeling en voortdrager van de familielijn en groep wordt gezien zal de druk op hem nog groter zijn.

Blijkens recente berichten wordt in Israel het voorkomen van gemengde huwelijken, met name in de ‘diaspora’, nu door een overheidscampagne aangepakt om de ondergang van het Joodse volk te voorkomen.

Los daarvan, gemengde huwelijken zijn sowieso riskant voor alle partijen en stuiten altijd op veel weerstand (Guess who’s coming to dinner….). In de jaren 60 hielden we ons nog bezig met de vraag of katholieken en protestanten met elkaar konden trouwen.

Maar deze huwelijken lukken vaak want ’t is zo’n leuke mix.

op 10 09 2009 at 20:43 schreef Peter:

FEK, ik kan niet anders dan toegeven dat mijn inzichten in de Marokkaanse gemeenschap gebrekkig zijn. Ik ga af op eerste indrukken. Meer heb ik niet, want meer laten de meeste Marokkanen niet zien.

Ik hou me van harte aanbevolen voor verslagen vanuit de Marokkaanse gemeenschap uit de eerste hand, bijvoorbeeld die van jou.

op 10 09 2009 at 20:45 schreef Peter:

Maar deze huwelijken lukken vaak want ‘t is zo’n leuke mix.

Hassnae zegt altijd dat ze meer kans van slagen hebben omdat het gemengde paar vanaf het eerste moment gedwongen wordt voor elkaar te vechten.

op 10 09 2009 at 20:46 schreef leo schmit:

‘want’t is zo’n leuke mix’ zei een ervaringsdeskundige

op 10 09 2009 at 20:52 schreef rena:

Inderdaad een hele leuke mix (met die mix van ned/iers)

op 10 09 2009 at 21:14 schreef leo schmit:

‘vanaf het eerste moment gedwongen wordt voor elkaar te vechten.’ –

Ik zou eerder zeggen elkaar blijven steunen.

Vechten is niet nodig en kan zelfs contra-productief zijn. Afwachten is beter, het is hierboven al gezegd, na 3 jaar draait de liefde van de ouder om, no matter hoeveel pijn hij of zij geslikt heeft. Na ‘drie’ jaar helpt ’t dat de sociale controle (de schande enzo) wat afgenomen is en dan wordt Pa misschien ook wat toegankelijker. Moeders zijn in dit soort kwesties nooit zo dogmatisch, want ze begrijpen wat liefde is. Meer of minder en zelfs niet opgeleide neven en nichten zijn zelf bezig met integratie en assimilaties en zullen hun steun geven.

op 11 09 2009 at 00:09 schreef Chaimae:

Je zoekt er één? Nou, kom je morgen even hand vragen?

op 11 09 2009 at 00:11 schreef Chaimae:

Gericht aan Jeroentje. =D

op 11 09 2009 at 07:55 schreef Jeroen de Kreek:

Meteen direct Chaimae, op m’n knieën. Zoek er wel meer dan één.

op 11 09 2009 at 08:57 schreef Chamae:

Wat is dat toch met mannen en hun drang naar meerdere vrouwen? Moeder natuur of aangeleerd?

Nou Jeroen, vast je? Verricht je het gebed dagelijks? Eerder kom je er niet in.:p

op 11 09 2009 at 09:17 schreef Peter:

Dat vind ik nou weer zo typisch, om te vragen of Jeroen vast en zijn gebeden doet. Stel dat-ie deze vragen in oprechtheid met ‘ja’ kan beantwoorden, is-ie dan een geschikte huwelijkskandidaat?

Ik bedoel, zijn er niet veel belangrijker zaken om te weten, zoals: ‘Heb je een goed hart? Heb je ze wel allemaal op een rijtje? Ben je wel eens veroordeeld wegens het stalken van premiers?’

op 11 09 2009 at 09:22 schreef rena:

of, heb je een alcoholprobleem? ook een heel belangrijke vraag.
Hoe denk je over het algemeen over vrouwen, heb je rare hobbies zoals vissen, vliegtuigspotten, of het sparen van modelautootjes.
Wil je als er voetbal is, alleen maar voetbal voetbal en nog eens voetbal?

op 11 09 2009 at 09:24 schreef Chaimae:

Dat spreekt voor zich, dat hij een goed hart moet hebben. En zo heeft iedereen zijn eisen, en die van mij is toch echt dat mijn ‘man’ op zijn minst zijn gebeden verricht. ;) Een man die het gebed verricht is niet a priro een potentiele huwelijkskandidaat, maar het is wel mooi meegenomen.

op 11 09 2009 at 09:27 schreef Chaimae:

Rena,

Of wat vindt hij eigenlijk van vrouwen met een sterk Twents accent? Er zijn zat mannen die er op afknappen.

op 11 09 2009 at 09:50 schreef Jeroen de Kreek:

Chamae, mijn drang naar meerdere vrouwen is ingegeven door de noodzaak de klus te klaren. Bovendien is het wel zo gezellig. Ik vast, verricht dagelijks het gebed, heb het hart op de goede plaats (vind ikzelf), heb ze (allemaal) op een rijtje (vind ik ook zelf) en ik ben niet veroordeeld voor het stalken van premiers. Heb geen rare hobby’s behalve de obsessie zekere boeven te vangen, voetbal kijk ik niet, en over het algemeen vind ik vrouwen prachtig, ook die met een sterk Twents accent.

Kan er op je gerekend worden? Doe jij ook mee Rena?

op 11 09 2009 at 09:58 schreef Peter:

Niet veroordeeld voor stalken van een premier, maar wel veroordeeld, toch?

op 11 09 2009 at 10:26 schreef Jeroen de Kreek:

Ja, wel veroordeeld. Voor bedreigen van minister-president Balkenende en opruien tegen het bevoegd gezag. Balkenende ‘stalken’ doe ik tot op de dag van vandaag ongestraft. Balkenende en ik hebben overigens over en weer aangiften tegen elkaar gedaan.

op 11 09 2009 at 11:21 schreef rena:

@Chaimae
Mijn man knap af op alle Nederlandse dialecten/accenten, behalve op vrouwen die met een leuk accent engels spreken ( behalve nederlands dan ook weer)
@jeroen, tja, doe ik mee? hmm ik heb het te druk met schoenen vrees ik, geen tijd voor politieke acties. Politici stalken vind ik sowieso te ver gaan…

op 11 09 2009 at 11:34 schreef Peter:

en die van mij is toch echt dat mijn ‘man’ op zijn minst zijn gebeden verricht. ;) Een man die het gebed verricht is niet a priro een potentiele huwelijkskandidaat, maar het is wel mooi meegenomen.

Hoezo dan? Wat is precies het verschil tussen een goede man die zijn gebeden verricht en een goede man die dat niet doet?

op 11 09 2009 at 11:46 schreef Jeroen de Kreek:

@Rena, kennelijk is er niet zoiets als een collectief vrouwelijk bewustzijn wat zich aan laat roepen wanneer belangen van mensen in het algemeen en vrouwen in het bijzonder in het geding zijn. Schoenen zijn natuurlijk heel belangrijk en velen hebben geen tijd, en ook ik vind stalken van politici ver gaan, maar soms is er geen keuze.

op 11 09 2009 at 12:28 schreef Chaimae:

Jeroen, count me in!

@Peter,

Dat verschil is er niet, maar ik wil bij tijd en wijle (nou lieg ik, regelmatig zelfs) wel eens mijn gebeden verwaarlozen, en dan is het toch wel handig zo een man die zelf consequent is in zijn gebeden en als een stok achter de deur kan fungeren. Snappez?

op 11 09 2009 at 13:00 schreef rena:

@jeroen
Het welzijn van de gehele wereld gaat mij juist heel erg aan het hart. Ik doe van alles in het klein en probeer de wereld een betere te maken op denk en armwijdte afstand. Ik geloof niet meer in het gebed en actie voeren. Collectief vrouwelijk bewustzijn? Puh, neen, als dat bestond zou de wereld er niet eens zo slecht aan toe zijn. Er zijn net zo veel domme vrouwen als mannen.
Hoezo te verwachten dat vrouwen de redding zouden kunnen zijn?

op 11 09 2009 at 13:02 schreef rena:

ps. schoenen zijn helemaal niet belangrijk, behalve als je helemaal geen schoenen hebt.

op 11 09 2009 at 13:10 schreef Peter:

Snappez?

Nee, daar snap ik echt niks van. Frisse, humoristische, ondernemende en onafhankelijke jongedame zoekt humorloze droogkloot om haar aan het bidden te zetten.

Ik ken God een beetje, en hij heeft liever dat je een beetje aardig bent voor je medemens dan dat je je rituelen allemaal netjes op tijd doet.

Ik heb er veel mee te maken, met die mannen die altijd netjes op tijd bidden, maar mij als een volwaardig mens zien, gaat ze dan weer een stuk slechter af.

op 11 09 2009 at 14:05 schreef Jeroen de Kreek:

@ Chaimae: Top!. Hier inschrijven aub en aub ook anderen aansporen mee te doen. Beginnen we een partij met alle toeters en bellen en iedereen mag meedoen.

@ Rena: iedereen doet van alles in het klein. Tijd is gekomen alles in het groot te doen, willen we dit leven nog de nodige change krijgen. Gezien je drukke schoenenbestaan kan je volstaan met anderen aansporen mee te doen en op tijd je contributie te betalen.

op 11 09 2009 at 14:16 schreef Rena:

contibuties, daar doe ik niet aan, behalve de hosting van mijn site.

@Chaimae. Ik geloof m’n ogen bijna niet. Je toekomstige man moet er voor zorgen dat jij je ook aan door ander opgelegde regeltjes zult houden?
Ik zou toch gaan voor die aardige, intelligente, humor volle, warme man, je weet wel, zo een als ik heb.

op 11 09 2009 at 14:22 schreef Chaimae:

Peter,

Een man die consequent is in het gebed is niet gelijk een humorloze droogkloot. Mare, ik begrijp je punt. =D

op 11 09 2009 at 14:40 schreef Peter:

Nou, een feestneus lijkt-ie me ook niet. Lees de stukjes van zulke mannen maar eens op Wijblijvenhier.nl. Nouredinne van Steenvoorden. Zo’n type dat eerst de sharia bestudeert voordat-ie ‘m erin durft te steken. En dan nog.

op 11 09 2009 at 15:01 schreef Chaimae:

Nordine is de uitzondering op de regel. De meeste mannen die het gebed verrichten zijn doorgaans wel gewoon humoristisch. Eigenlijk verschilt dat per persoon. Zat islamitische mannen die geen gevoel voor humor hebben en eigenaardigheden met zich meedragen, maar het gebed niet verrichten.

@Jeroen,

Wat houdt het precies in?

op 11 09 2009 at 15:07 schreef Chaimae:

Oops, bedoel dat er zat mannen zijn die dus geen humor, enzo hebben, maar wel het gebed verrichten.

Ben echt niet helder.

op 11 09 2009 at 15:16 schreef Chaimae:

Oh, het bericht klopt wel. Mijn ” correctie” klopt niet.

op 11 09 2009 at 15:17 schreef Peter:

Ik weet een hele leuke Nederlandse man voor je, Chaimae. Beetje een betweter, maar heel attent, vol respect voor je geloof en hij laat je helemaal vrij.

Hij bidt evenwel niet.

op 11 09 2009 at 15:50 schreef Jeroen de Kreek:

@ Chaimae, het houdt in dat je bijdraagt aan de vestiging van echte vrede. Dit is de club die weet hoe dat gaat. Daar een heuse partij van maken met deelname aan verkiezingen en dergelijken is het project. Werkhouding is dat er maximaal via internet gewerkt wordt. Daarin kies je de rol die het best bij je past. Er is een waslijst aan werkzaamheden en klusjes, daaraan beginnen binnen je vermogen is welkom. In je buurt en onder vrienden en collega’s werven bijvoorbeeld. Sponsors werven kan ook een leuke klus zijn als dat je ligt.

Aanwezig is: een goed plan de campagne, een vette site en de wil er wat van te maken, er is behoefte aan menskracht voor de verdere uitvoering.

op 11 09 2009 at 19:59 schreef Chaimae:

Peter,

Ik zou haast zeggen stel hem maar eens voor. Hij valt toch hopelijk wel op een exotisch uiterlijk?

@Jeroen,

Dat is me kristalhelder, maar moet dat dat nou? Mijn persoonlijke gegevens invullen? =D

op 11 09 2009 at 21:42 schreef Peter:

Hij valt toch hopelijk wel op een exotisch uiterlijk?

Chaimae, iedere Nederlandse man dweept met Marokkaanse vrouwen. Elke Vrije Volker fantaseert over Marokkaanse vrouwen. Wie zegt van niet, is een leugenaar.

op 11 09 2009 at 21:55 schreef Chaimae:

Ik heb al een actieve Vrije Volker (je doelt toch op die site?) gehad. Mijn eerste vriendje, en gelijk mijn laatste.

Maargoed, best schizofreen. Wel de Marokkanen en de islam constant door het slijk halen, maar ondertussen dromen van een Marokkaane dame.

op 11 09 2009 at 23:07 schreef Jeroen de Kreek:

@ Chaimae

Vind je dat niet kunnen, je persoonsgegevens? Moet het facultatief? Of helemaal niet? Het gaat niet om vrijblijvend commenten in een blog oid. Wat had je in gedachte?

op 11 09 2009 at 23:24 schreef serum:

Kijk peter, jij bent wat dat betreft pretentieus, als chaimae een moslimman wil die bid wie ben jij om daar bezwaar tegen te maken, ik noem je pretenieus omdat je het idee hebt dat je met je nederlandse belerende vingertje naar moslims en marokkanen wijst(je stokpaardje) maar geen idee hebt wat veel moslims als waardevol zien en hun normen..in dit geval het huwen met een moslim die bid en goed voor haar is, zie jij meteen als humorloos, nee er begint bij mij het gevoel te bekruipen dat je aversie naar Marokkaanse moslims die ook nog hoog opgeleid zijn ziet als een obstakel om toch dan maar een obsessie te hebben voor een marokkaanse moslimvrouw, wat dat betreft geef ik chaimae gelijk , islamofobisch als de pest, maar niet vies van een exotische vrouw, zeer pathetisch

op 12 09 2009 at 00:20 schreef Peter:

Heb je echt een Vrije Volker als vriendje gehad?

Wauw.

Niet alleen schizofreen. Een snoepwinkel voor elke psycholoog.

op 12 09 2009 at 01:15 schreef Chaimae:

Ik heb er absoluut geen problemen mee, het was slechts een vraag. Ik vul het nu gewoon in. ;)

op 12 09 2009 at 01:23 schreef Chaimae:

Jeroen,

Gedaan. Verwacht uiteraard hoge discretie van je.

op 12 09 2009 at 01:55 schreef chaimae:

Jaa, echt, P.

op 12 09 2009 at 08:35 schreef Peter:

Wil je daar niet wat meer over vertellen? Hoe heb je ‘m ontmoet? Hoe was-ie? Wat trok jou in hem aan? Hoe praatte hij in het echt over Marokkanen? Was er verschil met wat-ie op HVV schreef?

op 12 09 2009 at 10:05 schreef Jeroen de Kreek:

Uiteraard discretie Chaimae, Heb je ook zin om meer actief te zijn?

op 12 09 2009 at 13:31 schreef Alf Berendse:

Jeroen de Kreek is een politieke beweging begonnen om met vrouwen in contact te komen: ‘Heb je ook zin om meer actief te zijn?’. Dat is zo jaren zeventig.

op 12 09 2009 at 15:09 schreef Chaimae:

SERUM ZEI:
[wat dat betreft geef ik chaimae gelijk , islamofobisch als de pest, maar niet vies van een exotische vrouw, zeer pathetisch]

Ik kan het me niet voor de geest halen dat ik bovenstaande gezegd heb over Peter. Of weet jij het beter? Het kwartje valt, ik zei: ”Maargoed, best schizofreen. Wel de Marokkanen en de islam constant door het slijk halen, maar ondertussen dromen van een Marokkaanse dame.” Ik doelde op de gemmidelde Vrije Volker en niet op Peter.

op 12 09 2009 at 15:12 schreef Peter:

dat je aversie naar Marokkaanse moslims die ook nog hoog opgeleid zijn ziet als een obstakel om toch dan maar een obsessie te hebben voor een marokkaanse moslimvrouw

Prachtig Nederlands, Serum. Geen idee wat er staat, behalve dat ik een aversie ‘naar’ hoogopgeleide Marokkaanse moslims zou hebben. Maar wat ik nou precies als obstakel zie (mijn aversie? hoogopgeleide Marokkaanse moslims?) en op welke weg dat obstakel precies ligt, het blijft nattevingerwerk.

Je beschuldigt me ervan met mijn ‘belerende vingertje’ naar moslims en Marokkanen te wijzen, terwijl ik me slechts verbaas over Chaimae’s voorkeur voor een man die vijf keer per dag bidt. Ik denk inderdaad dat zo iemand per definitie humorloos is. Belangrijker nog: ik denk dat zo iemand de plank grandioos misslaat. Dat denk ik eigenlijk over moslims in het algemeen, dat ze de plank falikant misslaan.

Niet omdat ze geloven in God en de goddelijke openbaring van de koran en dat soort dingen, maar omdat ze zo vreselijk hechten aan allerlei rituele handelingen, die volgens nauwkeurige voorschriften moeten worden verricht. Vijf keer bidden op gezette tijden, vasten vanaf zoveel minuten over half vijf tot zoveel minuten voor half negen, wachten op het besluit van een commissie van vijf geitenneukers in Rabat, die op het laatste moment beslissen wanneer het Suikerfeest mag worden gevierd, dat soort onzin.

En elkaar maar in de gaten houden, en de maat nemen. Jij toch ook, Serum, stuk verachtelijk schuim dat je er bent, door Hassnae een “moslima” tussen aanhalingstekens te noemen? Want ze is in jouw ogen toch geen echte moslim? Moet jij mij nou echt de les gaan lezen over ‘belerende vingertjes’ en ‘pretenties’?

Dacht het niet, makker. Als er iemand een nep-moslim is, dan jij toch wel. Staat er niet in de koran dat je niet over anderen mag oordelen? Dat dat aan God is? Is het niet een beetje pretentieus om jezelf de positie van God aan te meten?

Wat ik steeds bedoel te zeggen, is dat teveel moslims dik tevreden met zichzelf zijn omdat ze netjes op tijd bidden en tijdens de ramadan de hele dag uit hun bek stinken, maar als het aankomt op het in de praktijk brengen van de prachtige leer van de profeet, die zo lijdzaam de hoon en spot van zijn critici onderging, nietwaar, dan geven die scherpslijpers vaak niet thuis. Dan plaatsen ze bijvoorbeeld antisemitische cartoons op hun websites, om iedereen nog eens te laten zien hoe vreselijk sympathiek de islam is.

Toch, Serum?

op 12 09 2009 at 16:57 schreef serum:

het gedaas wat je nu voorbrengt slaat als een tang op een varken (om die uitdrukking te maar te gebruiken als moslim), over mijn Nederlands kunnen menig autochtoon een puntje aan zuigen, daar kan je slecht tegen blijkbaar.

Maar nu terug naar het onderwerp, als er iemand zich bezig houdt met in de gaten houden van moslims en hun besoignes dan bent u daar een produkt van gezien je overexposure betreffende dit onderwerp.
Je verbaast je niet over deze hang naar rituelen, maar je geeft een negatief waardeoordeel over het feit wat moslims belangrijk vinden, dat het niet in je straatje valt als pretentieuze hollander (immers daar staan jullie om bekend) is nog geen reden om alles tot “onzin” te betitelen.

Dat niet ieder moslim naar de leer van de Allah en zijn profeet leeft en dat er misverstanden en hypocrisie is onder zo een gemeenschap is voor mij niet iets onbekends, ik heb daar ook nooit de schroom over gehad om dat te verheimelijken, alleen je hele artikel riekt naar eigen zelfgenoegzaamheid betreffende de “Hollandse man” en dat de Marokkaanse vrouwen genoeg hebben van een archaïsche modus vivendi van de gemiddelde Marokkaanse man, ik heb nieuws voor je Peter dat beeld is achterhaald en veel hoog opgeleide Marokkaanse-Nederlanders zouden met alle liefde een lieve moderne Marokkaanse moslima willen, let wel moslima.

Het feit dat je mij verachterlijke schuim noemt zegt wat over je, ik zal i.v.m. met de ramadan niet verlagen tot dit soort typeringen naar jouw kant, je spreekt met twee tongen, aan de ene kant veracht je de islam ( en niet zozeer de moslims die zelfgenoegzaam hun leven leiden, overigens waar de zo “Verlichte” gemiddelde Westerling zich ook schuldig aan maakt, maar dit terzijde) maar aaan de andere kant kan je er niet genoeg van krijgen.

Wanneer leer je nu eens dat het een faux-pas is om “ons” allen tot “de” moslims te categoriseren, dat er niet alleen zwart-wit is, maar ook een groot tussengebied, dat ik niet verantwoordelijk ben voor misdaden van zeloten.

op 12 09 2009 at 17:00 schreef serum:

Chaimae:Ik kan het me niet voor de geest halen dat ik bovenstaande gezegd heb over Peter. Of weet jij het beter? Het kwartje valt, ik zei: ”Maargoed, best schizofreen. Wel de Marokkanen en de islam constant door het slijk halen, maar ondertussen dromen van een Marokkaanse dame.” Ik doelde op de gemmidelde Vrije Volker en niet op Peter.”

ik doelde op allen niet-moslims die zich structureel bezighouden met dit soort zaken waaronder ik Peter ook reken (niet dat ik Peter onder dat volk schaar).

op 12 09 2009 at 17:25 schreef Peter:

Wie bedoel je met ‘jullie’ in ‘daar staan jullie om bekend’?

En waarom staat ‘moslima’ tussen aanhalingstekens in ‘Heb je niet genoeg aan die Bouazza, die “moslima”’?

Je tevredenheid over je Nederlands is potsierlijk. Het is niet dat je hier en daar een lidwoordje verkeerd hebt of een dt-fout maakt. Er is af en toe simpelweg geen zak van te begrijpen.

op 12 09 2009 at 17:40 schreef serum:

“jullie” zoals jij ook vaak doet betreffende moslims, dat je er geen zak van begrijpt kan dat aan je niveau liggen?

Ga jij me uitleggen als ledige journalist wat ik fout doe, dat vind ik niet alleen potsierlijk maar meer een gotspe.

“Jullie” als in Nederlanders die bekend staan in Europa als belerend, maar dit wist je natuurlijk wel.

Maar nu terug naar het onderwerp, of ben je daar al weer klaar mee scribent.

op 12 09 2009 at 17:48 schreef Peter:

O, dus je mag dus wel spreken van ‘de Nederlanders’ en die ‘over één kam scheren’, maar niet van ‘de moslims’?

Is ‘scribent’ bedoeld als belediging? Wat is jouw beroep eigenlijk?

We zitten nog bovenop het onderwerp en je hebt deze belangrijke vraag niet beantwoord:

Waarom staat ‘moslima’ tussen aanhalingstekens in ‘Heb je niet genoeg aan die Bouazza, die “moslima”’?

Waarom zou je jezelf eigenlijk alleen tijdens de ramadan verschonen van beledigende kwalificaties? Je lijkt wel een christen, die tijdens kerst opeens wordt vervuld van compassie voor zijn medemens, die hij de rest van het jaar gewoon laat verrekken.

op 12 09 2009 at 18:34 schreef Jeroen de Kreek:

@ Alf Berendse:

Ja ik zoek vrouwen, voor in een kabinet met mij. Om te doen wat nodig is. Beetje de troep van Balkenende & co opruimen en de change verzorgen die beloofd was. Het zoet weet u wel, dat wat na het zuur is. En wat nou ‘jaren zeventig’? Who gives about ’70’ ’80, ’60 ’90’ ’10? Wat kan jou het schelen? Zolang het maar niet de jaren vijftig tucht van Balkenende of de zijnen is. Vrouwen die van wanten weten, niet op de mond gevallen en er geen bezwaar tegen hebben eventueel hun overkleden over zich heen laten hangen.

op 12 09 2009 at 18:51 schreef serum:

Begin je het te vatten Peter? Dat is de reden waarom ik bewust het aanwijzend voornaamwoord hanteerde om te zien hoe absurd het is om te spreken van “de moslims” aangezien ik me niet gesproken voel tot bijvoorbeeld een bigotte gelovige ..net zo min alle Nederlanders belerend zijn.

Over Bouazza, dat was naar aanleiding van het feit betreffende je artikel over je obsessie voor een moslima.

De essentie van de ramadan is nu juist als voorbeeld te dienen voor het gehele jaar je te ontzien van dat soort praktijken, dus dat hypocrisie waarin je me tracht te verwijten door een analogie te maken met de christenen en kerst is niet van toepassing.

We zitten absoluut niet boven het onderwerp aangezien je wel van mij eist antwoord te geven maar jij dat geenszins doet.

Mijn beroep,ik ben jurist in spe, werk voor de overheid op dit moment en daarnaast volg ik een nog een studie (niet slecht voor een Marokkaanse moslimman die jij vaak verwijt van kansarm, dom en achterlijk ;-)).

op 12 09 2009 at 19:11 schreef Alf Berendse:

Jeroen de Kreek, ik hoop maar dat andere lezers het innuendo in mijn reactie wel begrijpen, heeft niets met politiek van doen.

op 12 09 2009 at 19:17 schreef Tjerk:

“Is ’scribent’ bedoeld als belediging? Wat is jouw beroep eigenlijk?”

Misschien hebben we te maken met het neefje van Mohammed Faizel Ali Enait. Die gaat zich ook te buiten aan bloemrijk taalgebruik.

Maar deze zin bevat toch echt twee nogal in het oog lopende grammaticale onjuistheden:

Serum: “..over mijn Nederlands kunnen menig autochtoon een puntje aan zuigen..”

op 12 09 2009 at 19:41 schreef Jeroen de Kreek:

@ Alf Berendse

Wat jou innuendo betreft zoek ik overal vrouwen, daar hoef ik geen politiek voor te doen.

op 12 09 2009 at 19:45 schreef Jeroen de Kreek:

@ Alf Berendse

Wat jouw innuendo betreft, daarbij kan ik politiek missen als kiespijn.

op 12 09 2009 at 20:44 schreef Chaimae:

Serum, kom eens met een zin, dus een argument waarin Peter fel uithaald naar de islam, op de proppen. Voor zover ik weet heb ik Peter nooit op anti-islamitische leuzen betrapt. Tenzij jij vraagtekens zetten bij bepaalde islamitische aspecten als kritiek ervaart, maar dan is je argument sofistisch.

Je hoeft maar iets in twijfel te trekken en je wordt door het gros van de moslims weggezet als een islamfoob. En dat, beste Serum, is precies wat jij nu doet bij Peter.

In discussies met moslims vertel ik ze openhartig dat ik zo anti-hoofddoek als de pest ben. Raad eens? Word gelijk, zonder dat ze uberhaupt weten hoe ik de rest van de islam beleef, weggezet als een apostaat en in het ergste geval atogonist van de islam. Krankzinnig, en zo kortzichtig, maar ook zo zielig. Hoe dom kan je zijn? En dat is het probleem met moslims.

Afijn, kom maar op met het bewijs!

op 12 09 2009 at 20:55 schreef Chaimae:

Jeroen,

En wat nou als ik je mening rond de heer Balkende niet deel? En ik hem dus geen fascistoide type vind? Ben ik dan nog wel welkom?

op 12 09 2009 at 21:22 schreef serum:

aardig Chamae je zo loyaal op te stellen naar de internetbeheerder is aandoenlijk maar het punt is dat ik nergens heb geplaatst dat hij een islamofoob is, wel heeft hij een misplaatste zelfgenoegzaamheid en is niet verstoken van enige mate van pretentieusiteit wanneer het om dit onderwerp gaat, niet alleen op op bovenstaande artikel maar meerdere columns denkt hij de het allemaal goed te weten, een voorbeeld (waarbij ik denk chaimea waarom je dat niet gelezen kan hebben) is het punt dat hij eigenlijk wel vind dat Marokkaanse mannen armzalige losers zijn en door de islam onderdrukkend zijn ten opzichte van de Marokkaanse vrouwen, en begint dan een monoloog over het feit dat Nederlandse niet-moslimmannen beter zijn (peter heeft kennelijk nooit de scheidingscijfers onder deze groep onder loep genomen) omdat hij heimelijk wel geobsedeerd is door “verboden vruchten”.

Het bezwaar naar zijn kant was geenszins gestoeld op theologische gronden dus, en over je discussies betreffende mede-moslims ik heb dat zelf ook aan den levende lijve ondervonden en wordt subbiet neergezet als een blasfemist etc, dus het is herkenbaar

op 12 09 2009 at 21:47 schreef Jeroen de Kreek:

Chaimae,

Elke mening is welkom. Ook de mening die afwijkt van de mijne. Ook de mening dat Balkenende geen fascistoïde type is. Of Balkenende een fascistoïde type is, doet feitelijk niet echt ter zake. Wat Balkenende technisch van belang is, is zijn genocide, zijn oorlogsmisdaden, zijn massamoord, zijn terrorisme en zijn hoogverraad. Die misdaden vervolgen is relevant. Wanneer je daar niks voor voelt waarschuw ik je voor de gevolgen daarvan. Moreel voor jou, en op termijn wanneer de slachtoffers van Balkenende zich op deze of gene wijze wreken.

op 12 09 2009 at 21:59 schreef Chaimae:

Is dat laatste zinnetje nou een bedreiging? Jeroen, met alle respect maar, ik zou je toch maar even laten nakijken. :S

op 12 09 2009 at 22:24 schreef Alf Berendse:

Ja, dat was niet handig, Jeroen. Je had ook kunnen schrijven: “Jouw mening maakt mij eigenlijk niet uit, als je maar zin hebt in meer actief zijn.”

op 12 09 2009 at 22:54 schreef Jeroen de Kreek:

Waarom is dat nou een bedreiging? Wie bedreig ik waar mee? De gevolgen van het niet vervolgen van Balkenende & co zijn enorm. Een ander zinnetje was misschien leuker geweest, hoewel “jouw mening maakt mij eigenlijk niet uit” ook verkeerd zou zijn gevallen. Het meer actief worden had weer geresulteerd in een innuendo en dan was er nog niks gedaan. Dus misschien moeten jullie je eens na laten kijken. Jullie zouden je af kunnen vragen wat jullie hebben nagelaten dat ik op de proppen kom met een politieke beweging en een verhaal over de huidige lichting politici waar de honden geen brood van lusten.

op 13 09 2009 at 07:36 schreef Alf Berendse:

Jeroen, je schiet door. Noem de inval in Irak gerust een misdaad en noem Nederland medeplichtig. Maar woorden als fascistoïde, massamoord en genocide en hoogverraad nemen mensen niet serieus, als je het over Balkenende hebt. Daar win je weinig medestanders mee.
Je werkt aan een illusie – jouw politieke beweging – als het niet zelfs een waan is.

op 13 09 2009 at 08:02 schreef Jeroen de Kreek:

@ Alf Berendse:

Jeroen schiet niet door. Jeroen is zelfs beheerst en geduldig. De inval in Irak is een misdaad. Een oorlogsmisdaad eerste klas. In Irak wordt met politiek goedkeuring van ongeveer 66% van de Nederlandse politici massamoord, genocide en terrorisme gepleegd. Zij plegen ook hoogverraad met hun beleid omdat zij daarmee de interne veiligheid van de Staat in gevaar brengen. Neem het maar serieus want het is niet anders. Afghanen noemen de westerse aanwezigheid in Afghanistan fascistoïde, kijkend naar de resultaten in Irak begrijp ik wel waarom. En in zekere zin werk ik inderdaad aan een illusie, daar heb jij gelijk in. De illusie dat iedereen zich bewust wordt van de misdaden van Balkenende & co, verstandig wordt en de bijpassende maatregelen neem: Mijn Partij steunen.

op 13 09 2009 at 08:27 schreef Alf Berendse:

Jeroen, het probleem is niet de inhoud van je boodschap (waarmee ik niet wil zeggen dat ik er volledig achter sta), maar jouw presentatie ervan. Je hebt een goede communicatieadviseur nodig. Tip 1: praat en schrijf niet over jezelf in de derde persoon enkelvoud – Jeroen dit, Jeroen dat – het neigt naar megalomanie, je koppelt boodschap aan ego.
Ik help je niet verder, ik heb geen zin in meer actief zijn.

op 13 09 2009 at 09:17 schreef Jeroen de Kreek:

@ Alf Berendse

Het probleem is mensen als jij die zeuren over presentatie en communicatieadviseurs. De wereld staat in brand en jij zuigt dat ik niet precies de woorden gebruik die jouw bekoren. Jou commentaar neigt naar zelfdestructief gedrag.

op 13 09 2009 at 09:18 schreef Jeroen de Kreek:

Het is overigens ‘jou bekoren’ en ‘jouw commentaar’ voordat je daar ook over begint te zagen.

op 13 09 2009 at 10:41 schreef Peter:

Serum, om te beginnen, jij bent Abdoul Bouzerda, toch? Dat denk ik omdat je opeens opdook toen ik een stukje over de cartoonaffaire bij de AEL had geplaatst, en omdat je manier van schrijven erg lijkt op het soepele proza op de AEL-site. En nu blijk je rechtenstudent te zijn, voor de overheid te werken, tralala. Bouzerda dus.

Fijn voor je dat je carrière zo lekker gaat. Raar vind ik het wel. Ik kreeg vroeger op school altijd te horen dat je het wel kon vergeten bij een sollicitatie als de postzegel op de envelop van je sollicitatiebrief twee milimeter teveel naar links zat, maar jij hebt kennelijk veel indruk gemaakt met de geheel eigen draai die je geeft aan de wetten der Nederlandse grammatica, spelling en syntaxis.

Al te slim vind ik je ook niet. Mij overtuig je althans niet met je slappe smoes dat je mij aanduidde als ‘jullie’ om me eens goed te laten voelen hoe het is om over één kam te worden geschoren. Je generaliseert gewoon, net als iedereen. Vind ik niet erg, want ik realiseer me altijd wel dat mensen op individueel niveau allemaal zodanig verschillen dat groepsgeneralisaties op ieder afzonderlijk niet meer werken.

Als ik een Marokkaanse man in de ogen kijk, ga ik er echt niet bij voorbaat vanuit dat hij nog vastzit in de tradities van zijn grootouders en dat hij wel een berggeit uit de Rif zal hebben geïmporteerd, omdat de Marokkaanse vrouwen in Nederland hem te mondig en te zelfstandig zijn.

Je windt je op over de manier waarop ik Marokkaanse mannen wegzet (typisch mediterraans aangebrand machismo, denk ik dan), maar dat ik ook autochtone mannen en vrouwen op hun nummer zet, is voor jou blijkbaar niet interessant.

Ik steek gewoon de draak met de huidige mores, Serum. Daarvoor maak ik gebruik van de berichten die ik lees in de media en van wat mensen in mijn omgeving me vertellen over hun eigen levens.

Je weigert hardnekkig antwoord te geven op mijn vraag waarom je ‘moslima’ in het zinnetje ‘Heb je niet genoeg aan die Bouazza, die “moslima”’ tussen aanhalingstekens hebt gezet.

Laat mij dan die vraag maar voor je beantwoorden. Dat heb je gedaan omdat Hassnae naar jouw mening helemaal geen moslima is, omdat ze dingen zegt en doet die volgens jou onislamitisch zijn. Je bent niet de eerste Marokkaanse man, die haar even tussen neus en lippen door als afvallige wegzet, als straf voor het feit dat ze in vergelijking met haar zo slecht uit de verf komen.

Als er hier iemand is die moslims generaliseert, dan ben jij dat. Je hanteert een strikte definitie van wat een moslim is en je hebt zo je criteria om iemand tot afvallige te verklaren, of ‘nep-moslim’.

Een nepmoslim is naar mijn mening echter iemand die wel vijf keer per dag bidt, of dat zegt te doen, maar die antisemitische cartoons publiceert en en public weigert een jood de hand te schudden. En die de koranregel overtreedt, dat je niet over anderen mag oordelen, omdat zulks aan God is om te doen.

Later, in het hiernamaals. Ik geloof daar niet in en ik denk dat het een verspilling van tijd en energie is je druk te maken over het leven na dit leven en over Grote Boze Kabouters die de lengte van je broekspijpen meten, maar áls er een hiernamaals is, denk ik dat Hassnae wordt beoordeeld op wat ze voor anderen betekent, en jij ook.

En dan wil ik zien wie er naar het paradijs mag, en wie vooral niet. Ik wil de uitdrukking op je gezicht zien.

op 13 09 2009 at 11:22 schreef hoi polloi:

op 12 09 2009 at 16:57 schreef serum:
het gedaas wat je nu voorbrengt slaat als een tang op een varken (om die uitdrukking te maar te gebruiken als moslim), over mijn Nederlands kunnen menig autochtoon een puntje aan zuigen, daar kan je slecht tegen blijkbaar.

Het gedaas wat je nu voortbrengt slaat als een tang op een varken (om die uitdrukking maar te gebruiken als moslim),wat betreft mijn Nederlands,
daar kan menig autochtoon een puntje aan zuigen.
Daar kan je slecht tegen,blijkbaar.

Ik heb er even een puntje aan gezogen.

op 13 09 2009 at 13:27 schreef Alf Berendse:

“Het gedaas dat je nu voortbrengt, [komma] slaat als een tang op een varken. Ik ben moslim maar gebruik die uitdrukking toch. Lekker puh. Menig autochtoon kan een voorbeeld nemen aan mijn taalvaardigheid, maar jij kunt er schijnbaar slecht tegen dat mijn gebruik van de Nederlandse taal zo goed is.”

Kom daar maar eens om bij een NT2 cursus. Niet zeuren dat tussen ‘moslim’ en ‘maar’ ook een komma hoort. Die is optioneel indien het voegwoord twee korte zinsdelen verbindt. Zoals ook tussen ‘optioneel’ en ‘indien’ in voorgaande zin.

op 13 09 2009 at 16:38 schreef serum:

Ach gut fijn als die de “trotse autochtone man” als Alf en Hoi polloi even de “les gaan voor lezen” het zit de heren blijkbaar dwars en hebben het handboek van de nederlandse taal erbij gehaald :-), dank je voor al die moeite , toch nogal last van onzekerheid ten opzichte van een belezen allochtoontje die sommige autochtonen de les leest, dit noem ik nu potsierlijk…

op 13 09 2009 at 17:01 schreef serum:

Dat je met twee je jezelf voortdurend tegenspreekt Peter ben ik ben wel van je gewend,
, en het zit je kennelijk net als sommige hierd dwars dat ik op je blanke westerse pretentieuze zieltje heb getrapt refererend aan mijn taalgebruik.

Het punt dat ik hier een issue heb van gemaakt is niet over één nacht ijs gedaan, maar op basis van je andere commentaren.

En dat de vileine opmerking over mijn beroep, dat het is nogal een gotspe, aangezien je zelf verlegen zit om werk en daarom de gehele dag op internet zit te struinen, wat ik nogal erg pathetisch vind. Dat je mij niet slim vind is om het even, je bent zelf daar ook van niet van gespeend beste Peter.

Terug naar het stuk wat je net geschreven, nee ik ben noch de heer Bouzerda en noch ken ik zijn werk, en is dat van enig belang wie ik ben?

Over Bouzza, ik wist niet dat ik je daar mee kon krenken, ik begrijp ook sowieso niet wat ze in dit hele site ziet, of ze moslim is daar kan ik niet over oordelen, maar ik heb het op scherpst van de snede aangegeven, wat misschien niet helemaal kies van me was, dat geef ik je na.

Maar het verwijt dat je maakt naar mij toe dat ik een machosistisch ben en dat dit typisch is, geeft toch aan wat ik bedoel. Voortdurend heb je je stokpaardje het antisemitisme erbij gehaald zonder dat ik enig woord daar aan heb besteed, zo bevangen ben je .

Ik moet wel toegeven dat ik een gedeeltelijk met je eens ben over sommige macho-gedragingen en obscurantisten van sommige lieden , maar dat neemt niet weg dat je daar onder het mom van “op de hak nemen” en “humor” in vele columns je schuldig maakt aan het voortdurend afgeven op voornamelijk Marokkaanse moslimannen geeft toch te denken.

op 13 09 2009 at 17:16 schreef vetklep:

Ik ben dol op Enaitesque taalgebruik. In casu.

op 13 09 2009 at 17:22 schreef Chaimae:

En ik op die van Serum. Begrjp er namelijk helemaal niks van wat hij typt.

op 13 09 2009 at 17:28 schreef serum:

vetklep,nou Enait? hoe is het het met hem afgelopen? mag hij toch zijn beroep uitoefenen als advocaat?

op 13 09 2009 at 17:29 schreef serum:

Chaimae, dat is niet begrijpen wat ik typ, maar niet willen berijpen, jammer gemiste kans

op 13 09 2009 at 17:29 schreef serum:

Chaimae, dat is niet begrijpen wat ik typ, maar niet willen begrijpen, jammer gemiste kans

op 13 09 2009 at 17:32 schreef Chaimae:

Ik begrijp helemaal niks van je lange lap tekst, Serum. Je zal in je betoog toch wat meer plaats moeten inruimen voor een korte, maar begrijpelijke uitleg van enkele essentiele zaken.

In elk geval, waar heeft Peter gezegd dat Marokkaanse mannen nietsnutten zijn? En stel dat hij dat gezegd zou hebben, heeft het dan niet deels voor het rechte eind?

op 13 09 2009 at 17:35 schreef Chaimae:

Serum, ik heb toch echt de moeite genomen om je tekst te begrijpen, maar tevergeefs. Het kan ook aan mijn hoedanigheid liggen, Serum. Voel je dus vooral niet aangevallen.

op 13 09 2009 at 17:42 schreef serum:

het zijn soms lange lappen tekst, ik heb ook veel om over te schrijven, maar als je zijn teksten vaak leest, is dat Marokkaanse mannen losers zijn,

ik citeer: ‘De Marokkaanse man, kortom, is dom, bang en gedoemd tot uitsterven, en de islam met hem. Nog iets verder de éénentwintigste eeuw in en we zullen de islam zien verkruimelen als een vijftienhonderd jaar oud, zich in verregaande staat van ontbinding bevindend stuk perkament. De islam voldoet niet meer.’

Daar heb ik hem mee geconfronteerd, over het feit dat hij de islam een achterhaald religie is

op 13 09 2009 at 17:43 schreef Alf Berendse:

Serun bedoelt: “Almachtige, wat fijn dat drukbezette autochtone mannen zoals Hoi polloi en Alf mij hun taal willen leren. Ze hebben met mij te doen en er zelfs de Algemene Nederlandse Spraakkunst voor uit de kast gehaald. Dank voor al hun moeite, hun geduld met een eigenwijze allochtoon. En zij gaven de les gratis!”

op 13 09 2009 at 17:43 schreef serum:

het zijn soms lange lappen tekst, ik heb ook veel om over te schrijven, maar als je zijn teksten vaak leest, is dat Marokkaanse mannen losers zijn,

ik citeer: ‘De Marokkaanse man, kortom, is dom, bang en gedoemd tot uitsterven, en de islam met hem. Nog iets verder de éénentwintigste eeuw in en we zullen de islam zien verkruimelen als een vijftienhonderd jaar oud, zich in verregaande staat van ontbinding bevindend stuk perkament. De islam voldoet niet meer.’

Daar heb ik hem mee geconfronteerd, over het feit dat hij de islam een achterhaald religie vind

op 13 09 2009 at 17:45 schreef serum:

Hoe bedoel je pretentieus, zoals ik al aangaf deze allochtoon heeft je flink aan het werken gezet, het zit je kennelijk erg dwars:-)

op 13 09 2009 at 18:09 schreef Chaimae:

Serum,

Ik kan nergens uit opmaken dat Peter de pest zou hebben aan Marokkaanse mannen. Mischien ligt het aan jou en je houding ten opzichte van het onderwerp en schrijver. Een oordeel over Peter (en die heb je heel expliciet) kleurt je oordeel over al zijn teksten die hij schrijft. Mischien moet je eens bij jezelf ten rade gaan?

Terug naar het onderwerp. Ik denk dat je niet goed begrepen hebt hoe hij schrijft. De door jou gehaalde citaat is geen waardeoordeel over de Marokkaanse mannen, maar, hoe zeg je dat dat, uhuu, het slaat op het onderwerp. Dat Marokkaanse vrouwen vinden dat hun mannelijke soortgenoten maar rare wezens. Dus, don’t shoot the messenger, maar de dames die aan het woord zijn.

Trouwens, al zou het de mening van Peter zijn. Wat dan nog? Peter maakt namelijk na die alinea die je aanhaalt gebruik van de zogenaamde toegeving. Het heeft een psychologische functie: Peter realiseert zich dat het standpunt (als we jou mogen geloven is dat dus ZIJN EIGEN standpunt) dat hij inneemt, als onplezierig kan ervaren door een deel van zijn publiek. Dit komt hij tegemoet, door op een ondergeschikt punt, dat de Marokkaanse vrouwen niet de wanhoop nabij hoeven te zijn omdat er heel wat leuke Hollandse kerels op aarde lopen, toe te geven. Maakt het voor ons, de Marokkaanse dames, wat acceptabler.

op 13 09 2009 at 18:12 schreef Chaimae:

Mijn excuses voor spellingsfouten in mijn tekst.

op 13 09 2009 at 18:17 schreef Chaimae:

Jeroen, ik denk dat ik er toch maar van afzie. Ik ben veels te jong (ik ben nog maar net 20 jaar geworden) en incompetent voor het politieke schouwspel.

Ik hoop dat je hier begrip voor kan opbrengen. ;)

op 13 09 2009 at 18:26 schreef serum:

Nogmaals Chaimae, ik vind het aandoenlijk dat hij je heeft overtuigd, maar zoals ik al aangaf gaat het niet alleen om dit artikel, het is vaker dat hij zich daar schuldig aan maakt, en ik als doodgewone voetvolk kan daar kritisch op reageren.

Allereerst gaat het om een interview uit Marokko, waaruit Peter doodleuk er van maakt dat Marokkaanse vrouwen de mannen niet meer ziet staan, en dat dit mede ten gevolge is van de Islam, daar heb ik op gefulmineerd.

Mede over het over het punt dat gezien de statistieken waarin al die blanke Hollandse mannen wel erg vaak scheiden..er zit ook een behoorlijke wishfull thinking teneur in.

Alles wat niet in zijn straatje valt door zijn niet-moslim ogen wordt als dom en achterlijk bestempeld, dat heeft hij jouw Chaimae ook proberen te overtuigen toen jij aangaf dat je een moslimman wil waar Peter zoals zo vaak moeite mee heeft en daar weer met een belerende vingertje op moet inhaken alsof hij het morele gelijk aan zijn kant heeft (iets wat hij maar al te vaak moslims verwijt)

op 13 09 2009 at 19:06 schreef Alf Berendse:

Chaimae, Serum bedoelt:
“Ik vind het aandoenlijk dat Peter jou heeft overtuigd. Zoals ik eerder schreef, mij gaat het niet alleen om dit artikel, hij maakt zich vaker schuldig aan het belachelijk maken van mannelijke moslims en Marokkaanse mannen. Ik, Piet Snot, reageer daar op.

Peter haalt een artikel aan uit Trouw, waarin wordt beweerd dat Marokkaanse vrouwen geen belangstelling meer hebben voor Marokkaanse mannen, omdat zij (de mannen) een bekrompen vorm van Islam aanhangen. Daar fulmineer ik tegen.

(zin geschrapt,viel niets van te maken)

Alles wat niet in Peters straatje past, wat hij door zijn niet-moslim ogen niet goed kan zien, bestempelt hij als dom en achterlijk. Jij wilt een muzelman, hij heeft daar moeite mee en steekt belerend een vingertje op. Alsof hij het morele gelijke aan zijn kant heeft, een houding die hij maar al te vaak moslims verwijt. Laat je niet door hem beïnvloeden: moslimmannen, in het bijzonder Marokkaanse, zijn de beste mannen ter wereld. Allah zal Peter straffen.”

op 13 09 2009 at 19:14 schreef Alf Berendse:

Tikfout, 11e tekstregel: morele gelijk.

Ik heb een grote liefde voor de Nederlandse taal en wil niet dat het niveau van de NT2-cursussen de standaard wordt.

op 13 09 2009 at 19:18 schreef Chaimae:

Bedankt voor je vertaling, Alf. Ik begreep al er geen reet van.

op 13 09 2009 at 19:21 schreef Chaimae:

* er al

op 13 09 2009 at 20:03 schreef chaimae:

nogmaals begrijp je het niet, of wil je het niet begrijpen, de draak steken of reageren op de inhoud graag

op 13 09 2009 at 20:08 schreef serum:

alf het zit je echt dwars :-), je hebt mijn alinea verwijderd maar weinig aan veranderd, moeilijk voor een levenloze autochtoon om dat te bekropppen :-)

op 13 09 2009 at 20:25 schreef Chaimae:

Serum,

Waarom plaats je een reactie:

op 13 09 2009 at 20:03 schreef chaimae:
nogmaals begrijp je het niet, of wil je het niet begrijpen, de draak steken of reageren op de inhoud graag

onder mijn naam?:S Wat ben je triest figuur zeg.

op 13 09 2009 at 20:34 schreef Alf Berendse:

Serum, het zit mij niet echt dwars, ik heb de tijd om je te corrigeren. Jij houdt vol dat jouw taalgebruik autochtonen, ook mij, jaloers maakt. Dat is zelfoverschatting, de smileys doen daar niets aan af. Mischien is jouw zelfoverschatting slechts onhebbelijkheid, misschien een waan. Indien het eerste kun je nog iets leren, als je eigenwijsheid laat varen. Indien het tweede heb je geen Nederlandse les nodig maar een psychiater.

Misschien ook heb je met jouw taalgebruik voldoendes behaalt op school. Dat was dan positieve discriminatie, of het getuigt van slecht onderwijs. Dat kan mij wèl dwars zitten, dat zijn algemene problemen.

op 13 09 2009 at 20:42 schreef serum:

chaima ik had geen notie dat het onder je naam zou komen, dus ik was te goeder trouw.

op 13 09 2009 at 20:46 schreef serum:

Blijkbaar wel alfie oude jongen, het feit dat je inhoudelijk geen enkele bijdrage hebt geleverd.

Wat je dwars zit is dat een allochtoon je de les voorleest en dat is moeilijk te verkroppen, daarom deze wanhopige actie, dus wie moet zichzelf laten nakijken

op 13 09 2009 at 20:47 schreef Chaimae:

Ok, excuses voor mijn aantijging dan.

op 13 09 2009 at 20:54 schreef serum:

no problem, ik vond het ook erg vreemd

op 13 09 2009 at 20:55 schreef serum:

zeg Chaimae wat studeer je eigenlijk? Ik hoop dat ik zo impertinent mag zijn om dit te vragen aan je.

op 13 09 2009 at 20:57 schreef Chaimae:

Ik ben derdejaars Journalistiek. Hoezo?

op 13 09 2009 at 21:04 schreef serum:

nee, zomaar geen enkele reden, uit interesse

op 13 09 2009 at 21:07 schreef Chaimae:

Oke.. =D

op 13 09 2009 at 21:12 schreef serum:

en heb je al een idee waar je voorkeur naar uitgaat? Werken voor een krant of een tijdschrift?

op 13 09 2009 at 21:19 schreef Chaimae:

Ik ga eerst nog een master Journalistiek doen. Mare, mijn voorkeur gaat toch uit naar de geschreven kant. Als het kan (in mijn wildste dromen) zou ik best voor de HP/De Tijd willen werken.

Maar als het kan, dus als de financien het toelaten, wil ik huisvrouw, moeder en de beste vrouw voor mijn man worden.

op 13 09 2009 at 21:26 schreef serum:

waarom niet, als je het talent hebt kan je dat bereiken, en het zou me niets verbazen als je de kans een keer krijg om voor zo een blad te werken.

Zou je dan toch uiteindelijk voor het moederschap gaan boven een beroep of een combinatie daarvab

op 13 09 2009 at 21:27 schreef serum:

waarom niet, als je het talent hebt kan je dat bereiken, en het zou me niets verbazen als je de kans een keer krijg om voor zo een blad te werken.

Zou je dan toch uiteindelijk voor het moederschap gaan boven een beroep of een combinatie moeder en geslaagde journalist, want wat is je leeftijd eigenlijk (of vraag ik nu teveel?)

op 13 09 2009 at 21:41 schreef Chaimae:

Ik wil de lat niet al te hoog leggen voor mezelf.

Enne, ik ga toch voor het moederschap, omdat ik van mening ben dat al je aandacht naar je kinderen, die hoeksteen van een samenleving zijn, moet. En dan nog een schoon huis, een tafel gevuld met lekkernijen wanneer manlief thuis komt, je ouders en schoonouders bezoeken (indien nodig verzorgen), et cetera. Dat valt gewoonweg niet te combineren met een stressbaan.

Maargoed, het kan een andere wending krijgen. Voor hetzelfde geldt word ik verliefd op een man met een zware handicap en zal ik toch moeten werken.

Ik ben trouwens twintig lentes oud/jong.

op 13 09 2009 at 21:50 schreef serum:

Het is altijd goed om voor jezelf een bepaalde doel voor ogen te hebben zonder dat men teveel hooi op de vork neemt.

Je hebt zeker een punt, maar zorg ervoor dat de man ook enig verantwoordelijkheid krijgt binnen het huiselijk sfeer, je kan het eventueel combineren met een deeltijdbaan.

Maar per slot van rekening heb je niet altijd de overhand op wie je verliefd wordt en zal de omstandigheden kunnen zijn dat je toch moet werken, zolang hij maar goed voor je is

op 13 09 2009 at 21:50 schreef vetklep:

Ik denk dat de verreweg de meeste mannen zich tegenwoordig doodschrikken van een vrouw die de ambitie heeft huismoeder te worden. En dat er geen Nederlandse vrouw meer is die dat hardop zou durven te zeggen, ook al zou ze het stiekem graag willen.
Eigenlijk vind ik het ook zonde van een goed stel hersens en ik denk dat het heel snel enorm gaat vervelen.

op 13 09 2009 at 21:52 schreef Jeroen de Kreek:

Chaimae,

Tuuuuuurlijk, alle begrip. Waarom zou je? Incontinent van de politiek. Zou er niet aan beginnen als ik jou was.

op 14 09 2009 at 00:06 schreef Peter:

Je hebt zeker een punt, maar zorg ervoor dat de man ook enig verantwoordelijkheid krijgt binnen het huiselijk sfeer, je kan het eventueel combineren met een deeltijdbaan.

Fuck me. Blij dat dit morgen het archief inglijdt.

op 14 09 2009 at 05:26 schreef MNb:

Chaimae heeft groot gelijk met haar verstandelijke benadering. Haar vader heeft ze, van een Hollandse geëmancipeerde kaaskop moet ze maar afwachten of die zijn hele leven bij haar blijft. Sorry voor Hassnae en Peter, maar de statistieken wijzen uit dat interculturele huwelijken vaker mislukken. Het mijne, met een niet-praktizerend moslima, is daar een voorbeeld van. Dat ik de hele familie er bij kreeg vond ik helemaal niet erg, ik kan 6 jaar na scheiding nog steeds goed met ze overweg. Omdat ik net als het overgrote deel van de mensheid onverbeterlijk ben heeft mijn vriendin dezelfde etnische en religieuze achtergrond.
Die hoogopgeleide Marokkaanse dames klinken erg aantrekkelijk. Misschien is het iets voor mijn zoon over een paar jaar. Dan zijn de vaders wellicht ook iets inschikkelijker. Wat mijzelf betreft, ik ben te oud en geef bovendien de voorkeur aan Oost-Aziatische types. Op dit gebied ben ik een onvervalste racist – na vier weken vakantie weet ik weer hoe onaantrekkelijk Hollandse dames kunnen zijn. De foto’s op FN van de laatste paar weken zijn dan ook een waar genoegen.

op 14 09 2009 at 05:29 schreef MNb:

Vetklep zit er volledig naast. In geen enkel Europees land zijn er zo veel huismoeders te vinden als in Nederland. Nog een reden waarom ik Hollandse vrouwen niet moet.

op 14 09 2009 at 07:51 schreef Alf Berendse:

Goed zo, Serum, het gaat veel beter als je minder schrijft: minder tekst, minder fouten. Het lijkt ook alsof je meer moeite doet begrijpelijk te schrijven.

Ik had niet door dat jij mij de les las. Even opletten hoe e.e.a. is verlopen. Jij las Peter Breedveld de les over Marokkaanse mannen. Hoi poloi las jou de les over Nederlandse taal, maar maakte daarbij zelf fouten. Daar reageerde ik op. Daarna ging het tussen jou en mij over taal. Geen inhoudelijke bijdragen aan de discussie, klopt, maar ik heb nu eenmaal meer op met taal dan met Marokkaanse mannen. Van Marokkaanse vrouwen accepteer ik wel taalfouten, mits de gesprekken voor en na seks niet lang duren.

op 14 09 2009 at 09:28 schreef Chaimae:

MNB,

Dat is inderdaad zo. Je hebt maar één vader, maar genoeg mannen. Het getuigt van domheid om een man boven je bloedeigen vader te plaatsen.

op 14 09 2009 at 09:52 schreef Peter:

Je hart volgen en de man trouwen van wie je houdt, is niet ‘een man boven je bloedeigen vader plaatsen’. Als je vader zijn handen van je zou aftrekken omdat je niet zijn keuze, maar die van jezelf volgt, is hij een waardeloze vader. Hij heeft het recht niet. De eerste de beste liederlijke stoephoer zou ik nog boven zo’n vader plaatsen.

Over wat ‘intercultureel’ is, zouden we trouwens een leuke boom kunnen opzetten, MNb. Waar gaapt de grotere culturele kloof, tussen mij en een Marokkaanse moslim die dezelfde interesses heeft als ik en hetzelfde temperament, zodat we eigenlijk aan een half woord genoeg hebben om elkaar te begrijpen, of tussen mij en een autochtone christen die met niet veel meer bezig is dan voetbal en zijn auto, en die de hele avond voor de televisie hangt?

op 19 09 2009 at 19:47 schreef hoi polloi:

Hoi poloi las jou de les over Nederlandse taal, maar maakte daarbij zelf fouten. Daar reageerde ik op.

hoi polloi moet dat zijn :-)Maar niet dat ik daar op reageer hoor.

op 25 08 2011 at 19:02 schreef jan:

he peter je verhalen kloppen zeker niet over de marokkaanse mannen en dat de islam gaat uit sterven.JE BENT GEWOON JALOERS OP ONZE CULTUUR.ZOEK JE EEN ONDERDANIGE VROUW,dan ga je maar naar thailand.je bent echt een ziellige neppe onderzoeker.

op 01 12 2011 at 10:35 schreef Jan:

Jammer genoeg ben ik al te oud en getrouwd. Er zijn zeker heel leuke Marokkaanse vrouwen. Bij ons hebben er diverse stage gelopen en allemaal even leuk en goed. Helemaal gelijk, Peter!

op 02 02 2012 at 23:10 schreef Koko:

Ik denk dat het wat kort door de bocht is…. Ik heb zelf een Marokkaanse vriend die pas sinds zijn 18e in Nederland woont en ik ben gewoon Nederlands. Hij vindt het belangrijk dat zijn vriendin hoogopgeleid is, net als hijzelf. Daarnaast zie ik om mij heen (op de universiteit) veel Marokkaanse meisjes die ook van hun vriend eisen dat hij hoogopgeleid is.

Er zullen heus wel mannen zijn waarvoor dit verhaal opgaat, maar er zijn steeds meer Marokkanen (mannen en vrouwen) die hoger onderwijs volgen en vaak zoeken zij ook een soortgelijke partner qua opleidingsniveau. Deze mensen zijn er niet tegen dat vrouwen werken, hoofddoekje of niet, en hebben een moderne kijk op de islam.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS