Home » Archief » Johan Derksen


[21.02.2019]

Johan Derksen

Theo Boon

Je herkent dat vast wel. Van die dingen die je ouders vroeger deden of zeiden en waarvan je destijds zoiets had van: “ach man, zeik toch niet zo,” of in moeders geval: “ach, stel je toch niet zo aan.” Bij pa durfde je dat nauwelijks te denken, laat staan uit te spreken. John Hiatt springs to mind als hij zingt: “and I knew even then that I could die for the thoughts that I kept in the back of my mind.” Bij ma lag dat beduidend anders, die kon wel wat hebben, daar mocht je je hart laten spreken.

Inmiddels heb je dan die leeftijd bereikt waarbij je jezelf vaker en vaker betrapt op de gedachte dat je steeds meer op hen gaat lijken. Vooral op hem. Gedragsmatig en qua uiterlijk.

Ik heb zijn lipje. Wanneer hij gedronken had, kreeg hij een zeer karakteristieke trek op zijn kop. Zijn toch al dunne lippen namen een vorm aan die voor altijd op mijn netvlies zullen staan. Samen met zijn lodderblik vormden die voor ons een afschuwelijk aanzicht. Wat er dan over die lippen kwam, laat ik hier maar onbesproken. Ik heb precies dezelfde trekken in mijn gezicht en als ik gezopen heb, krijg ik dus ook dat onhebbelijke bovenlipje vergezeld van die lodderblik. Voldoende om dat drinken tot een minimum te beperken.

Godverdommese leeghoofden

Pa die zijn ergernis voor niemand onder stoelen of banken stak. Mijn moeder, die hem dan steevast nog wat giftiger maakte alsof ze daar genoegen in schiep, beet hem dan toe: “er is ook nie heul veul noddig om jou op de kast te krijgen, wel?” Ze bracht het als een vraag, maar zeker niet één die uit interesse was geboren, zeg maar.

Bijvoorbeeld als hij op de autoradio weer eens een of andere megalomane DJ door een plaat heen hoorde lullen. “Moeten die godverdommese leeghoofden, die blaaskaken, nou echt overal doorheen lullen?! Houdt toch godverdomme je smoel” en met een agressieve ruk ging de radio uit en luisterden we vervolgens naar de stoom die uit zijn oren kwam. Geen haar op ons hoofd die eraan dacht hem tegen te spreken, die pop wilde we niet aan het dansen hebben.

Of reclames tussen tv-programma’s, daar kon hij ook zo heerlijk tegen ageren. Blikken en fake lachmachines tijdens tv-series wekten ook zijn toorn. Zo zijn er nog talloze dingen meer, want inderdaad, er was niet veel nodig om hem op de kast te krijgen. Er weer af was een stuk lastiger.

Geest vergiftigen

Ik ben gelukkig beduidend rustiger dan hij, of heb dat beter onder controle in ieder geval, en mijn huwelijk is ook een stuk fijner dan het zijne was, maar ook ik erger me makkelijk. Mijn dochter die voor de zoveelste keer ‘Gilmore Girls’ of ‘Friends’ kijkt, gek word ik daar van. Gelukkig is er nu de afspraak dat ze die kutseries alleen kijkt als ik er niet ben. Ik kan het dan niet laten om te zeggen dat ze het zelf moet weten wanneer ze haar geest wil vergiftigen, maar niet waar ik bij ben. Ik vind dat vrij tolerant van mezelf want voor de derde keer ik-weet-niet-hoeveel seizoenen met ik-weet-niet-hoeveel afleveringen kijken van die drek, dat trekt niemand. Toch?

Tafelmanieren, ook zoiets. Daar ben ik ook vrij gevoelig voor, zeg maar. Net als hij.

Ik ben er per definitie ook blij mee, met die eigenschappen. Ze zijn namelijk gestoeld op een kritische blik en een scherpe geest die wars is van neppe, zakkenvullende, onzin verkopende, onrechtvaardige klootzakken en klootzakkinnen waar het helaas van wemelt hier op moedertje aarde.

Boosheid kanaliseren

De kunst is om die woede, die allesverterende en altijd aanwezige boosheid te kanaliseren. Zodra die gaat overheersen is dat ten eerste niet zo fijn voor jezelf, maar ook je omgeving lijdt daaronder. Het is een hele kunst, kan ik je verzekeren, om dat in goede, leefbare banen te leiden voor mensen die behept zijn met het woedevirus. Voor mensen zonder lontje.

Over het algemeen gaat het me goed af om vredelievend om te gaan met en met mildheid te kijken naar de medemens. Ik maak daarin graag één uitzondering.

Wanneer ik erlangs zap en hem tegenkom, zijn hoofd zie, ben ik me welbewust van de drift die over mij heen komt. Ik laat dat gebeuren, bij hem mag het, voor hem wil ik me niet inhouden. Ik doe dat zeker ook niet. Op hem moet je, wat mij betreft, ook full-metal apestront gaan.

Zoals het een goed gezin met vier voetballende jongens betaamt, waren wij vroeger geabonneerd op de Voetbal International. Mijn pa vrat dat ding. Zodra de Voetbal International in de bus viel, had ie ‘m al bijna uit. In die tijd had Johan Derksen een column op de laatste bladzijde en iedere week speelde Derksen het weer klaar om mijn pa vloekend en tierend door het huis te laten ijsberen vanwege die column. De dingen die hij Derksen toewenste, de haat die hij uitsprak was ongekend. Slechts mijn moeder moest het soms even hard ontgelden als Derksen in die tijd, en dat wilde wat zeggen.

Elfstedentocht in de hel

Het abonnement werd op enig moment zelfs opgezegd, louter en alleen vanwege de column van Derksen. Een verstandig besluit. En waar ik in die jaren en in zijn begintijd op tv waardering voor hem had (hij durfde tenminste) en om hem moest lachen, al was dat alleen maar om me af te zetten tegen mijn pa, nu ervaar ik al jaren dezelfde woedendmakende allergie jegens de man als mijn pa.

Derksen fakkelt alles en iedereen af op een manier die mij, tegen beter weten in, doet hopen dat er zoiets als een hiernamaals of karma bestaat.

Of zoals iemand het onlangs mooi verwoordde: “Johan Derksen zal de Elfstedentocht in de hel schaatsen, mocht hij ooit nog eens verantwoording moeten afleggen voor zijn zieke gedrag en uitspraken.”

Prietpratende klootzakjes

De uitzondering die door Derksen niet met de grond gelijk gemaakt wordt, wordt dan meteen op zo’n onhebbelijke en afschuwelijk manier in de kont gekropen (Cruijff, bijvoorbeeld) en op een voetstuk geplaatst, dat ook daardoor bij mij intern iets knapt. Zijn uitgesproken voorkeur voor de prietpratende klootzakjes van het Forum voor Democratie in het algemeen en Theo Hiddema in het bijzonder, maken het walgelijke plaatje wel compleet.

Johan Derksen is een vreselijk stuk schimmel, een pratende ontsteking.

 

 

Theo Boon is werkzaam als leerkracht in het speciaal onderwijs, liefhebber van films, series, boeken, sport en oprechte, liefdevolle mensen.

Theo Boon, 21.02.2019 @ 08:22

[Home]
 

16 Reacties

op 21 02 2019 at 10:51 schreef HansN:

Voetbal in het speciaal, maar verder alle andere variaties van nulsomspel, leidt tot kleinere hersens en beneveld perceptief. Dat zie je geconcentreerd aanwezig bij Derksen. Maar goed dat hij met bovenstaande uitspraak zijn eigen lot heeft bezegeld. “Heeft zich al iemand gemeld om uit te roeien?” Deze man vertegenwoordigt de bloeddorst van het klootjesvolk. Als de Gladiatoren straks weer marcheren trekken we hem als eerste uit z’n Vip-room en gooien hem in die Arena, kijken hoe lang hij het volhoudt, en hoeveel kapitaal er via zijn roemloos einde gegenereerd kan worden.

op 21 02 2019 at 12:09 schreef Murat:

Comments zijn weer van de partij, zie ik?

op 21 02 2019 at 19:22 schreef jacobus:

Johan Derkesen vind wat van S.Simons, Theo Boon vind wat van Johan Derksen…..allebei gaan ze apestront. Jullie lijken wel een beetje op elkaar, want schimmel en een ontsteking moet je toch ook uitroeien? same shit, different language.

op 21 02 2019 at 20:53 schreef Sasha Berkman:

Nee Jacobus, Theo wordt misselijk van de racistische drek die Derksen over Sylvana uitbraakt.

op 21 02 2019 at 21:05 schreef Hans V.:

Racistische drek over Sylvana ???

DE WAARHEID !!!

op 21 02 2019 at 21:55 schreef Maurice:

Die man is een kwestie van smaak. Dat kan je ook opblazen of downplayen.

Derksen had met zijn kritiek op Marokkanen in een voetbalelftal iig wel een punt. Vraag maar aan de nabestaanden van de doodgeschopte grensrechter Richard Nieuwenhuizen.

op 21 02 2019 at 23:28 schreef Ikzelf:

Ook een punt, maar dan ter overweging voor Maurice: ik weet ook nogal wat onpasselijk makende feiten over varkensroze kereltjes — zijn daarom ALLE varkensroze kereltjes gajes?
Het is iig duidelijk dat je ervaringsdeskundige bent op het gebied van van “opblazen of downplayen”, gegeven je reactie.

Peter, ik zou me nog eens overdenken of je de reactiemogelijkheid wel weer moet toelaten. Het riool begint immers alweer te stinken.

op 22 02 2019 at 00:05 schreef Maurice:

Ikzelf: Ik geef toe, het is (te) kort door de bocht.

Dat neemt niet weg dat de door Derksen gesignaleerde cultuurproblemen, men denke aan korte lontjes/lange tenen en groepsdruk door overtal, bestaan, met dat dodelijke incident als uiterste gevolg. Het komt niet uit de lucht vallen.

op 22 02 2019 at 09:10 schreef jacobus:

En dan te bedenken maurice dat Johan zijn favoriete voetballer een marokkaan is nl Hakim Ziyech…kan dat als je een echte racist bent?

op 22 02 2019 at 10:50 schreef Ikzelf:

“Je hebt gelijk, Copernicus, maar de zon draait toch om de aarde”.

Zucht,

op 22 02 2019 at 17:25 schreef Nichtje:

Zeer gevoelig voor bepaalde tafelmanieren en rituelen

op 22 02 2019 at 19:12 schreef Gerard Matthijssen:

Als de heer Derksen een tamelijk uitgesproken voorkeur laat uitschijnen voor de Tweede Kamerleden namens het Forum voor eeeh …Democrátie, dan plaatst hij zich aan de uiterste rechterzijde van het politieke spectrum, waar een geur van Blut uit de Boden opstijgt. Dit werpt een helder licht op de strekking van ’s mans uitlatingen over het Amsterdamse gemeenteraadslid namens Bij1, de onvolprezen mevrouw S. Simons. Hulde! Voor mevrouw Simons wel te verstaan.

op 22 02 2019 at 20:20 schreef wees:

wat Gerard zegt.

op 26 02 2019 at 16:29 schreef Maurice:

Ikzelf: kom dan met een linkje naar een vergelijkbaar doodschopfeitje door varkensroze voetbalkereltjes. Dán pas heb je een contrapunt.

op 26 02 2019 at 18:42 schreef Ikzelf:

Ach gut, gaan we weer draaien?

Nee, Maurice, want een ‘doodschopfeitje’ door varkensroze voetbalkereltjes maakt niet ALLE varkensroze voetbalkereltjes tot krapuul. Het punt (niks geen contrapunt, dat is heel wat anders) is nu juist dat Derksen en jij ALLE Marokkanen (lees nogmaals: in grosso modo ALLE moslims), niet alleen voetbalmarokkaantjes, aankijken op één enkel ‘doodschopfeitje’ door ’n specifieke groepje — en dat is je reinste kul. Maar hoezeer dat kul is, heb je kennelijk nog steeds niet door.

Zo, ik heb hetzelfde punt nu nog ’n keer gemaakt, speciaal voor jou. Daalt-ie nu in?

op 28 02 2019 at 06:47 schreef Theo Boon:

Ja, en nu volgt een zinsdeel welke normaliter geen goed Nederlands zou zijn maar goed die studie is toch opgeheven, wat Ikzelf tot twee keer toe zegt. De blinde generalisatie en werkelijk Amoebe achtige neiging om alle Belgen dom te noemen, alle Schotten gierig en alle moslims terroristen.
En mijn Nichtje heeft ook gelijk: mijn tafelmanieren zijn ook voor verbetering vatbaar. Dikke kus Loes.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS