Home » Archief » Toklims


[11.02.2005]

Toklims

Lagonda

Naaktbaby (68k image)

TOKLIMS

Na de barrage aan cabaret die de afgelopen weken over het scherm is getrokken (absolute hoogtepunt: De Vliegende Panters, absolute dieptepunt: Lebbis & Janssen — wat een ontzettende prutsers zijn dat toch, maar daarover graag een andere keer) blijft één woord uit de kerstaflevering van Koefnoen maar door mijn hoofd galmen: Toklims. Hiermee werd gedoeld op het specifieke menstype dat de laatste jaren is ontstaan aan de onderkant van de Nederlandse samenleving, waar tokkies en slecht geïntegreerde moslims elkaar aansteken in hun gedeelde afkeer voor mensen die het financieel en intellectueel aanmerkelijk beter met zichzelf hebben getroffen. Hier ontstaat de aso-moslim; de toklim.

Toklims zijn makkelijk te herkennen. Toklims schreeuwen immers graag en veel, en doen dit bij voorkeur in Habibi-Nederlands. Dames en heren taalkundigen; vergeet de diftongering! Da’s allemaal ouwe koek. In de getto’s, buurtsupers en VMBO-kantines is onze taal radicaler aan het veranderen dan Bredero ooit voor mogelijk had gehouden. Ja máááán, ikke seg tegûh die sma, ikke seg, fók! Yo, ikke sweerrrût, weetjûh!? Ik versta het niet allemaal, en ik weet ook niet of dit is wat de agogische beleidsmakers precies voor ogen hadden toen ze de multiculturele samenleving aan het uitknobbelen waren, maar reuze boeiend is het potdomme wel! Ik ben met name erg benieuwd hoe over tien jaar het frrréde kéi-fettûh dictee door Ali B. voorgerapt gaat worden.

Een andere instinctieve gedraging van de Toklim is het hersenloos belijden van geuzenethiek met betrekking tot de islam. Deze religie is voor de toklim wat de voetbalclub voor de Nederlandse aso is. Waar het precies over gaat, doet er niet toe, zolang het maar voorziet in een duidelijke en mythische identiteit, en er opvallende hoofddeksels bij gedragen kunnen worden. Wij tegen hullie. Omdat binnen de supporterswereld inmiddels allerlei Joodse thematieken al op geheel eigen wijze worden geïnterpreteerd, gaan we het wellicht nog wel meemaken dat tegenstanders van Ajax, niet zonder gevoel voor het grote verband, zich met Palestijnen gaan vereenzelvigen. In achterbuurten door het hele land zullen toklims en aso’s elkaar in de armen sluiten, als underdogs verbroederd in hun strijd tegen de poenige Joden uit Amsterdam. Ziedaar een eeuwigdurende religieuze strijd op de middenstip tot de essentie teruggebracht. Want ook voetbal is een geloofsoorlog, maar dan wel een met leuke liedjes erbij.

Dat zou mooi zijn, als op deze wijze de integratie door het proletariaat tot stand gebracht zou worden. Maar dat is onzin natuurlijk — het proletariaat heeft nog nooit iets op eigen kracht tot stand gebracht, dus dat gaat nou ook niet gebeuren. Nederland is momenteel als een ouderpaar dat het maar niet eens kan worden over hoe een lastig kind opgevoed dient te worden; het establishment vindt het volk te rechts, en het volk vindt het establishment te links. Deze situatie heeft echter al veel te lang een speelruimte open gelaten voor het lastige kind, dat deze vrijheid op allerlei manieren heeft benut om haar positie te verstevigen. En in de onderste lagen van het volk, daar waar de toklims heersen, heeft zich dat vertaald naar structureel gewelddadig en crimineel gedrag. Gedrag dat elke dag een stapje verder richting anarchie gaat, en waar verbazend weinig aan gedaan wordt. Islamitische en Nederlandse aso’s hebben weinig met elkaar op, maar werken “samen voor hun eige” hard aan het uithollen van de basis onder onze staat.

Daarom is ook die hele focus op terrorismebestrijding zo onzinnig. Alsof dat handjevol weerspannige suicidaaltjes het grote probleem is. Ja, ze zijn beestachtige dingen van plan, maar ze zijn maar met zo weinig. Voor het uitvoeren van terroristische actie moet veel moeite genomen worden; die moeten gepland worden, daar moet veel energie aan besteed worden, dat vergt een voortdurende toewijding. Alleen al dat gegeven zorgt ervoor dat er nooit veel terroristen zullen zijn: de meeste mensen zijn veels te lui voor het plegen van aanslagen. Het is veel makkelijker om te blijven doen wat je toch al doet, namelijk een beetje met je maten op straat lopen lamballen, en jezelf wijsmaken dat je je vandalistische acties pleegt omwille van Allah’s glorie; daar zit zelfs een mooie rechtvaardiging in.

Justitie zal veel meer effect sorteren door in deze hoek eens spijkers met koppen te slaan, en het jaren te lang in stand gehouden “we kunnen het niet handhaven dus zien we het maar door de vingers”-beleid proberen terug te draaien. Er zijn inmiddels honderden grote en kleine vergrijpen en misdragingen die consequent onbestraft blijven. Zo zijn asociaal gedrag en normloosheid langzamerhand de norm geworden. Justitie moet de aso gaan bestrijden. De eisen die aan mensen mogen worden gesteld met betrekking tot hun maatschappelijk gedrag en gebruik van de openbare ruimte, kunnen mij niet Singaporiaans genoeg zijn. Dus niet alleen vandalisme en kleine criminaliteit keihard aanpakken, maar alle gedragingen die afbreuk doen aan leefbaarheid streng bestraffen. Rotzooi maken, op straat pissen, openbare dronkenschap, grofvuil in je voortuin, voorkruipen bij de slager, etc. etc. — allemaal gedrag waar geen enkel excuus voor is, en allemaal gedrag dat ons stukje bij beetje de nek gaat omdraaien.

Want hier komen mijn profetische woorden; de Nederlandse aso’s zijn misschien wel aso’s, maar het zijn nog geen religieuze aso’s. Als Nederland niet snel een passend en eenduidig antwoord heeft op de integratieproblematiek, en niet heel snel vaart maakt met het actief bestrijden van asociaal gedrag, dan zullen zich onder de toklims de nieuwe knokploegen van het religieus fascisme vormen. Hier worden de hufters en ploerten geronseld die van harte bereid zijn de daad bij het religieuze woord te voegen. En ondanks het voortdurende geschreeuw over hoe de Nawijnen, Wildersen, Hirsi Ali’s en Fortuynen zouden appelleren aan onderbuikgevoelens, durf ik er mijn hoofd om te verwedden dat zodra er een doortastende islamitische volksmenner opstaat, deze zijn gedrilde en ultra-gedisciplineerde Sturmabteilung eerder bij elkaar heeft dan Geert Wilders. Ja, dames en heren socialisten; fascisme is een gesteldheid die zich met name onder het volk, uw achterban, bevindt, en niet onder de elitisten; het is een leugen dat fascisme exclusief een rechts politiek verschijnsel is. En de kweekvijver voor dit soort fascisten hebben we zelf geschapen, met ons eeuwige gedogen.

Maar we zijn liever verontwaardigd over Lonsdale jongeren, of de toonzetting van Hirshi Ali, dan te kijken en proberen te snappen in welke hoek het echte gevaar schuilt. Want Lonsdalers zijn groepjes balorige pubers, zonder veel cohesie of gerichtheid; een religie biedt een veel beter kader voor het aansturen van beulen. Zo las ik onlangs hoe in Groot-Brittannië binnen een aantal moslimwijken, alle abri’s en advertenties waren gemold waar naar de smaak van Allah te schaars geklede dames op te zien waren. Dus daar gebeurt het al dat groepen jonge moslims hun alledaagse vandalisme gaan overgieten met een religieus sausje. Zo zal het hier ook gaan: eerst worden in eigen kring gematigde moslims geïntimideerd, vrouwen tot de chador gemept, en de eerste afrekeningen uitgevoerd. Dan keert de blik zich naar buiten; eerst de Joden, en dan wordt de eerste homo publiekelijk gelyncht. Dan gaan een paar kerken in de fik, dan gaan de kunstenaars aangepakt worden, en dan zijn intellectuelen en politici aan de beurt. Dit soort dingen vinden nu natuurlijk al lang plaats, maar het establishment volhardt er voorlopig nog in deze gebeurtenissen als ‘incidenten’ af te schilderen. Ik ben vol verwachting over wat er gebeurt als er inderdaad aan zijde van de moslims een demagoog op staat, die namens de islamitische gemeenschap op zijn strepen gaat staan.

Lagonda schreef al teksten op een weblog, puur voor het eigen plezier, totdat FrontaalNaakt besloot hem aan de vergetelheid te ontrukken. Lagonda is 49% mannelijk, 51% vrouwelijk en 100% esotericus. Haar schrijfstijl wordt door sommigen ervaren als ‘een warm bad’, door anderen weer als ’totaal genadeloos’. Het is maar hoe de pet staat. Meer op de Lagonda blogspot.

Algemeen, 11.02.2005 @ 18:29

[Home]
 

0 Reacties

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS