Home » Archief » Maden


[04.11.2005]

Maden

Lagonda

mantilla (112k image)

Theo was dood, en diende herdacht te worden. Dat bleek nog niet mee te vallen. Er waren nogal wat groepen actief, die allen meenden dat uitgerekend zij het waren die Theo op de juiste manier konden herdenken. Daarnaast bleek elke groep van herdenkers ook prima te weten welke bekende schrijvers en politici nu juist wel of nu juist niet gewenste gasten waren bij de herdenkingen van andere herdenkgroepen, en welke herdenkingen beter wel en beter niet verstoord konden worden. En voor, tijdens en na de herdenkingen waren er ook allerlei herdenkingsdiscussies, waar het hoogste woord werd gevoerd. Jaja, je puntje drukken in naam van een ander: ook dat is een soort van herdenken. Dames en heren, bravo! Mijn complimenten voor al uw smaakvolle bijdragen.

Bij Nova werden Van Kooten & De Bie van stal gehaald, waarschijnlijk in de hoop dat de krasse knarren eens wat zinnigs te zeggen hadden over de zorgwekkende toestanden in ons landje. Van Kooten beet het spits af. Hij hekelde Balkenende, omdat deze in zijn herdenkingsspeech de dood van Van Gogh probeerde te balanceren met het positieve bericht dat het bezoek van Poetin zo prettig verliep. “Nou, dat is echt leuk voor de moeder van Theo!”, sneerde van Kooten. En lachend haalde De Bie de laatste boxset van het Simplisties Verbond tevoorschijn; al onze platen, voortaan ook op CD! Het liedje “Onze God Is De Beste” hebben we aan Theo opgedragen, dat leek ons wel toepasselijk. Weer eens iets te lachen in deze duistere tijden, en maar voor 34,95 bij de erkende platenzaak! Handig, zo vlak voor Sinterklaas, en inderdaad een stuk leuker voor de moeder van Theo.

Op tv, radio en internet massa’s dweperige ontboezemingen, kaarsjes en protserige gedichtjes, bijgedragen door lieden die door een nog in leven zijnde Van Gogh hoogstwaarschijnlijk direct achter het behang geplakt zouden zijn. Men buitelt over elkaar heen om Van Gogh op een zo hoog mogelijk heilig voetstuk te takelen. Geen kwaad woord mag er over hem gezegd worden. Kom kom, niet zo kleinzielig! Van Gogh was immers ook de man die ooit Monique van de Ven en Edwin de Vries de grond inschreef omdat zij naar zijn zin teveel te koop liepen met de tragedie van hun overleden kind. Ik moet zeggen dat dit nou niet direct zijn “finest hour” was; het geeft weliswaar aan dat Van Gogh een zware allergie had voor vals sentiment, maar het laat ook zien dat hij de plank behoorlijk mis kon slaan. Ik zou het mij namelijk niet durven aanmatigen een moeder die haar kind verloren heeft te kapittelen over de betamelijkheid van haar rouwgedrag.

Maar ja — zodra iemand de pijp uitgaat, verschijnen er uit hoeken en gaten altijd lieden die zich opwerpen als de uitgelezen persoon om het diepere gevoelsleven van de overledene uit te dragen. Zo bleek de voltallige ledenlijst van de LPF een hoger astraal contact met Pim Fortuyn te onderhouden, en ook het management van Andre Hazes blijkt over dergelijke gaven te beschikken. Inmiddels heb ik via tv en internet al wat hevige discussies tot mij mogen nemen waarin de deelnemers met hete tranen van verontwaardiging hun correcte duiding van het Woord van Van Gogh proberen te verdedigen. Alsof de mening van Van Gogh de enige juiste is, en alsof het inmiddels de enige mening is die met de vrijheid van meningsuiting beschermd dient te worden. Volstrekt lachwekkend; de “correcte interpretatie” van zijn woorden gaat ons echt niet beschermen tegen de radicale Islam.

Het maakt namelijk geen fuck uit wat Van Gogh nu wel of niet heeft geschreven en geroepen. Van Gogh is niet gedood voor de vrijheid van meningsuiting. Overal ter wereld worden dagelijks mensen vermoord in naam van Allah — verleden week nog drie Christelijke meiskes die op weg waren naar school. Zijn zij gestorven voor de vrijheid van godsdienst? En al die Amerikaanse gijzelaars die zijn onthoofd? Waar zijn die voor gestorven? Goedbeschouwd helemaal nergens voor; ze dienden zich toevalligerwijs aan als slachtoffer van de nietsontziende moord- en intimideermachine die de radicale Islam nou eenmaal is. Hun mening deed er niets toe, zoals ook de mening van van Gogh er niet toe deed. De goederentrein van haat is nu ook in het Westen op stoom aan het komen, en Van Gogh is simpelweg platgewalst omdat hij de eerste niet-moslim was die prominent in de weg liep. Er zullen nog velen volgen.

Vroeger namen mijnwerkers een kooi met een kanariepietje mee de diepte in. Zodra de kompels op een onderaardse ruimte stuitten, werd eerst de kooi met het vogeltje naar binnen geschoven. Als het beestje na een boel opgewonden gepiep dood neerviel, wist men dat er een bel mijngas in de ruimte hing, en dat verder graven dus gevaarlijk was. Dat is de rol die Van Gogh heeft gespeeld, en het is helaas het enige nut dat ik aan zijn dood kan ontdekken; een wegwerp lakmoesproef waarmee een betrouwbare meting van de Islamitische zuurgraad is geleverd. Van Gogh had columns kunnen schrijven tot hij een ons woog, maar het is uiteindelijk de daad van Mohammed B. geweest waarmee is gedemonstreerd hoeveel gelijk Van Gogh had. Bij leven had hij dat nooit duidelijk kunnen maken. Je kunt alleen door je vijanden tot held gemaakt worden; wat een wrede ironie.

Een jaar is inmiddels gepasseerd, en het kabinet dat er alles aan heeft gedaan om de daadwerkelijke betekenis van Theo’s dood onder het vloerkleed te vegen zit nog steeds in het zadel; niemand die het iets kan schelen. Het merendeel van de Nederlandse bevolking denkt inmiddels dat het allemaal Theo’s eigen schuld was; niemand die de waarheid wil weten. De verraders nemen ongegeneerd de regie over zijn herdenking; niemand steekt een poot uit. Er was geen enkele islamitische belangengroep in het publiek te ontdekken; niemand die dat wil horen, of wil weten wat hier de diepere betekenis van is. Over tot de orde van de dag. In krap een jaar tijd betekent Theo’s dood helemaal niets meer; de maden hebben hun werk goed gedaan.

Maar op bijna ieder weblog lees ik: “Theo, ik mis je!”

Whatever. Je bent te laat. Het is niet meer de tijd voor zwelgen in fatsoen, voor sentimentele onzin en politiek getouwtrek over de gelegenheid de vroomste woorden over de overledene uit te spreken. Het is tijd om de tanden op elkaar te zetten en je voor te bereiden op strijd; een reusachtig en oeroud monster is weer wakker geworden, rekt zich uit en heeft honger. Het monster is op jacht, en ruikt bloed! Achteroverleunen is niet genoeg, het werktuigelijk herhalen van andermans woorden en inzichten is niet genoeg, het deftig in het rond strooien van postuum geconfisqueerde geestelijke nalatenschap is niet genoeg. Zelfs de grote bek van Theo is niet genoeg; hij heeft drie keer piepend om de kop van de draak kunnen fladderen, voordat hij in een vloek en een zucht werd verpletterd. Zolang wij hierdoor geen gevolg geven aan het besef dat zeer binnenkort andere maatregelen noodzakelijk zullen zijn om ons tegen de radicale Islam te verdedigen, is zijn dood voor niets geweest.

“Theo, ik mis je!”

Ja, ik mis hem ook. Zou hij ons ook missen? Ik vraag het me af.

Lagonda schreef al teksten op een weblog, puur voor het eigen plezier, totdat Frontaal Naakt besloot hem aan de vergetelheid te ontrukken. Lagonda is 49 procent mannelijk, 51 procent vrouwelijk en 100 procent esotericus. Haar schrijfstijl wordt door sommigen ervaren als ‘een warm bad’, door anderen weer als ’totaal genadeloos’. Het is maar hoe de pet staat. Meer op de Lagonda blogspot.

Algemeen, 04.11.2005 @ 20:33

[Home]
 

22 Reacties

op 06 11 2005 at 08:45 schreef Bitterzoet:

Kijk aan, dit is me uit het hart gegrepen.

op 06 11 2005 at 11:22 schreef Rinus Duikersloot:

Ik ben benieuwd wat die andere maatregelen moeten inhouden volgens Lagonda.

op 06 11 2005 at 11:39 schreef Lagonda:

Dat zijn maatregelen die er nooit van zullen komen, Rinus. Dan moet er eerst een andere regering aan de macht komen, en zich gaan richten op een beleid van aanpassing i.p.v. integratie. Dan moet de media de multi-culturele droom eens achter zich laten, en zich op verslaggeving van de waarheid gaan richten. Dan moet er een actief remigratiebeleid gevoerd gaan worden, en vergaande secularisatie doorgevoerd worden. Verder een boel maatregelen nemen om ghettovorming tegen te gaan, criminaliteit die nu al ghetto’s heerst hard aanpakken etc. etc.

We kunnen dat ook allemaal niet doen, en afwachten. Dan moeten we later weer andere maatregelen gaan nemen. Moet je het nieuws uit Frankrijk eens volgen; daar gaat binnen nu en 48 uur het leger aan te pas komen volgens mij. Zo kan het ook natuurlijk.

op 06 11 2005 at 11:45 schreef Peter Breedveld:

En wie krijgt in Frankrijk de schuld van alles? Sarkozy, die gespuis gespuis noemt. Het is overal hetzelfde.

op 06 11 2005 at 12:08 schreef Rinus Duikersloot:

Inderdaad die maatregelen zullen er nooit komen.

Zo meteen Aboe Jah Jah bij Buitenhof over de Franse rellen

op 06 11 2005 at 15:57 schreef Cor Spaans:

Ik ben bang dat de pleuris is uitgebroken. Relschoppers? Het zijn burgerbezetters, terroristen.

Ze hebben godverdomme met z’n allen een gehandicapte vrouw vermoord, overgoten met benzine en in de fik gezet. Ze bezetten nu de winkelcentra in Parijs-centrum.

Dit is doodeng. Wanneer zal Bush de Franse regering terugfluiten? Wanneer gaat ‘ie Europa wederom bombarderen?

Wanneer zal de vonk uit Frankrijk overspringen naar de urban jeugd in Nederlandse grote steden?

op 06 11 2005 at 16:28 schreef Lagonda:

Ik verwacht binnen nu en twee maanden.

op 06 11 2005 at 18:44 schreef Rinus Duikersloot:

Zo snel? Gelukkig woon ik in de binnenstad.

Aboe Jah Jah, Pechtold en de Franse socioloog Laurent Chambon zaten in Buitenhof op dezelfde lijn: uitsluiting. Dit was ook het verhaal van Yasmine Allas afgelopen woensdag en is ook het verhaal van wethouder Ahmed Aboutaleb.

Nu wordt het voorgesteld dat er massa allochtonen(lees Marokkanen) zijn die dolgraag aan het werk willen maar door racisme van overheid en werkgevers noodgedwongen thuis zitten. Ik wil dit wel eens serieus onderzocht zien.

op 06 11 2005 at 19:02 schreef Lagonda:

Misschien nog wel sneller dan twee maanden; in Frankrijk verspreidt het zich al naar andere steden — overigens is de binnenstad van Parijs ook al niet veilig meer. In Nederland hoeft zich maar een aanleiding voor te doen, en er zal hetzelfde gebeuren.

op 06 11 2005 at 19:51 schreef arend:

@Lagonda,

Weten we nog wat er een paar jaar geleden gebeurde toen messentrekker Idriss door een bedreigde agent werd doodgeschoten?
Een demonstratie tegen ‘racisme’ die uitliep op ongeregeldheden.

En ongeveer een jaar geleden werd tasjesdief/roofovervaller Ali el b doodgereden; weer ongeregeldheden, en natuurlijk een stille tocht.

Die mythe van die ‘ontevredenheid’ moet echt eens doorbroken worden.
Allochtonen (van welke afkomst dan ook) hebben het hier 100 x beter dan in hun land van herkomst.
Ik heb buitenhof niet afgekeken want in een ‘discussie’ tussen gelijkgestemden had ik geen zin.

op 06 11 2005 at 20:09 schreef Frans G:

Mooi verwoord Lagonda. De vergelijking van van Gogh met de kanariepet: vlijmscherp.
Maar het probleem is heel groot.
Ik volgde de link naar het stuk over Sarkozy en ik vond dit: http://www.theage.com.au/news/world/iranian-childrens-cartoon-glorifies-suicide-bombers/2005/11/06/1131211945889.html
een iraans overheidsfilmpje dat zelfmoordaanslagen door kinderen (tegen Israel) verheerlijkt.
Omdat het probleem zo groot is, is het belangrijk over strategie na te denken.
Vandaar mijn gehamer op het concept van godsdienstwaanzin en op de gouden regel (hier: http://www.fransgroenendijk.nl/reactieding.php?id=P607_0_1_0)

op 06 11 2005 at 20:21 schreef Rinus Duikersloot:

Wat rellen betreft ben ik enigszins gerustgesteld door een stadssocioloog in het journaal. We hebben hier niet die verpauperde wijken als in Frankrijk maar moeten wel zorgen dat die jongeren wat om handen krijgen zei de socioloog. De vraag blijft dan nog aan wie het precies ligt dat ze niks om handen hebben.

De Islamitische zuurgraad die Lagonda zo beeldend beschrijft is me afgelopen woensdag ook uitgelegd door Frénk van der Linden. Hij zei dat je het moet vergelijken met het lopen in korte rokjes door het park midden in de nacht. Het valt natuurlijk niet goed te praten maar je moet niet raar opkijken als je dan wordt aangerand. Zo zou het ook liggen met zaken die kwetsend zouden zijn voor moslims.

op 06 11 2005 at 21:17 schreef Rinus Duikersloot:

In het Vrije Volk ook een artikel over de toestanden in Frankrijk

http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=314

op 06 11 2005 at 21:27 schreef Duns:

‘Why have the riots happened? From many accounts one would think that the riots have been caused by France’s failure to implement Marxism. ‘

http://www.frontpagemagazine.com/Articles/ReadArticle.asp?ID=20071

op 06 11 2005 at 21:49 schreef Cor Spaans:

Indien Frénk van der Linden inderdaad heeft gezegd dat men het krenken van islamitische gelovigen moet vergelijken met het lopen in korte rokjes door het park midden in de nacht (‘het valt natuurlijk niet goed te praten maar je moet niet raar opkijken als je dan wordt aangerand’), is hij een groter en grover cynicus dan Theo van Gogh was. Laat hij man en paard noemen en er een morele evaluatie aan vast knopen.

Doodeng.

op 06 11 2005 at 23:34 schreef Rinus Duikersloot:

De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat iemand anders die vergelijking naar voren bracht en dat hij hem overnam. Natuurlijk had ik hem moeten vragen of hij daar een moreel oordeel over heeft maar hij moest vlug weg. Ik vrees dat daar vanuit cultuurrelativistisch oogpunt niet over geoordeeld mag worden. En als er al over geoordeeld wordt dan worden er geen consequenties aan verbonden. Ze capituleren al zonder enige strijd te leveren maar hebben wel kritiek op degenen die dat wel doen of deden.

op 07 11 2005 at 15:53 schreef Klaasvaak:

Voor mij is wat er in Frankrijk momenteel gaande is de laatste druppel. Uitsluiting is inderdaad de juiste interpretatie, zelfverkozen uitsluiting dan wel. Het enige waaraan een bepaalde groep autochtonen schuldig kan worden bevonden is dat ze bewust en tegen de zin van de meerderheid van de bevolking veel te veel achterlijk en lichtontvlambaar volk europa heeft laten binnenwandelen.

Dat geen enkel van deze kopstukken uit schaamte de hand aan zichzelf slaat bewijst des te meer dat het gaat om bedorven zielen die minstens even gevaarlijk zijn als de moslimmeerderheid voor een saamhorige, aangename en uitgesproken westerse samenleving.
Mij is inmiddels meer dan duidelijk dat het overgrote deel van de invloedrijke europese politici van afgelopen decennia over een psychologisch profiel beschikt dat overeenkomt met dat van een gewetenloze wapenhandelaar.

op 07 11 2005 at 18:49 schreef Michiel Mans:

Het is lastig te bepalen in hoeverre de klachten van de jongeren uit de bedoelde Franse achterstandswijken gegrond zijn. Je moet er wonen om daar inzicht in te krijgen.

Het Franse onderwijs is goed. Elke jongere daar kan naar school en verder leren, zo hij-zij dit wil. Die jongeren hebben wel een handicap. Hun ouders (als hier) zijn vaak slecht geschoold. De jongeren krijgen meestal weinig algemene ontwikkeling mee van huis. Dat is ook een handicap. De heersende machocultuur op straat (als hier) maakt dat leren of lezen niet cool is. Peer-pressure zorgt voor voldoende meelopers en weinig ‘andersdenkenden’ op straat. Ze hebben dezelfde kansen als inboorling Fransen maar die benutten ze niet. Wiens schuld is dat?

Een immigrant moet altijd harder werken en meer zijn best doen. Dat geldt voor Nederlandse immigranten in Australië, Indonesiërs in Nederland en Noord-Afrikanen in Frankrijk. Als je ouders weinig ontwikkeling hebben en bovendien weinig animo om de benodigde ontwikkeling ter plaatse op te doen, geven ze hun kinderen minder kans om er wat van te maken in het nieuwe land. Ik denk dat de Franse overheid ook minder uitbundige ‘allochtonen stimulering’ projecten heeft dan Nederland. Niet dat dit in Nederland nou zo’n doorslaand succes is. Dat gegeven komt de afwijkende en soms botsende cultuur bij. De immigranten cultuur heeft vaak een sterk religieuze achtergrond. Iets waar de Fransen (als wij) niet meer aan gewend zijn. Ook het ‘slachtoffer’ denken speelt een rol. Ik denk dat dit laatste in Frankrijk een kleinere rol speelt dan in Nederland.

Wat we nu in Frankrijk, en inmiddels elders, zien gebeuren gaat echter veel verder dan protesten en wat rellen. Dit is anarchie waarbij niemand’s bezit veilig is. De demonstratie fase is overgeslagen. Geen enkele rechtsstaat kan en mag dat tolereren. De relschoppers gooien op deze manier hun eigen glazen zowel letterlijk als figuurlijk in.

op 08 11 2005 at 12:09 schreef Cor Spaans:

Wat in Frankrijk is begonnen en zich heeft uitgebreid naar Belgie en Duitsland, en in heel Europa op het punt staat uit te breken, heet:
de Europese intifada van 2005.

Deze intifada wordt gecoordineerd, maar we weten nog niet met naam en toenaam door wie. Of we mogen het nog niet weten.

op 08 11 2005 at 14:40 schreef Klaasvaak:

Ik denk dat die coordinatie wel meevalt hoor, dit is namelijk pas een voorproefje van wat ons straks te wachten staat.
Grote groepen proberen een positie binnen de samenleving op te eisen op basis van nonprestatie en met in veel gevallen eigenlijk maar een duidelijk doel(sluit niet uit in veel gevallen uit puur simplisme hoor), islamisering.

Het kan alleen maar erger worden want constuctieve europeanen zullen massaal vluchten wanneer de islam meer invloed krijgt.(geen optie dus)
De komende rellen zullen wel gecoordineerd zijn en er zullen doden vallen, hierna zal de terreur alleen nog maar grimmiger vormen aan gaan nemen.

Ondertussen vertelt men op het journaal vrolijk dat er plannen zijn om door heel Nederland Turkse zorgcentra op te richten.

Hoe heeft het zover kunnen komen!?

op 08 11 2005 at 14:47 schreef Klaasvaak:

Eigenlijk de enige oplossing die ik nog zie is om in te gaan op een aantal eisen van mensen als Bin Laden en daarmee afdwingen dat deze mensen dan ook luid en duidelijk verkondigen dat islamisering van europa geen optie is en dat islamieten die naar de letter willen leven naar islamitische landen moeten vertrekken.

op 11 11 2005 at 17:14 schreef Ariël Bruéns:

Vandaar dan ook dat wij onze wenkbrauwen meermaals fronzen als we een Marijnissen of andere socialistische (lees gerust: stalinistische, marxistische en/ of maoïstische) hotemetoot horen verklaren dat de huidige onlustplegers, gedreven zouden worden door sociaal economische omstandigheden. Kennelijk bedoelen ze daarmee de allochtone raddraaiers die in hun vaak veel te dure BMW’s door de Europese (binnen en buiten)steden cruisen om hun afzetmarkt voor hasj en andere dope te beheren. Of bedoelen ze die gastjes die rondrennen in hun peperdure merkkleding outfits en Nikes van een honderd of twee, die kennelijk op de één of andere manier niet van autochtone bezittingen af kunnen blijven ? Om even te vergelijken.. wij kregen als kids klompen voor de vrije tijd omdat gewone leren schoenen voor mijn ouders onbetaalbaar waren, en dus alleen voor naar de kerk en naar school bestemd waren. Deze klompen en schoenen werden ook in een te grote maat gekocht, en iedere keer als je voeten waren gegroeid, dan deed je een paar sokken minder aan. Was je niet de oudste uit het gezin, dan waren ze al eerder gedragen door je broer of zus. Wij hadden geen trainingspakken van 400,- euro ! Nee, ik pleit er niet voor dat deze tijden weer terugkomen. Ik pleit er ook niet voor dat allochtone op klompen moeten leren lopen. Alhoewel dat op zich geen slecht idee zou zijn om je eens een beetje Nederlander te voelen.

De rest leest u hier: http://mega.egotripper.nl/archives/00000578.html

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS