Home » Archief » Voorzitter naast Allah


[06.09.2006]

Voorzitter naast Allah

Willem de Zwijger

Ero2 (50k image)
Illustratie: EROTICARS 2006

Marja van Bijsterveldt, voorzitter van het CDA, opende het Academisch jaar bij de Islamitische Universiteit van Rotterdam:

Wij mogen in Nederland trots zijn op het feit dat wij de eerste Islamitische Universiteit van Europa hebben! Uw toegevoegde waarde kan van groot belang zijn. De universiteit kan uitstekend bijdragen aan de actieve deelname van Nederlandse moslims aan de samenleving, waarbij hun religie waarde en invulling geeft aan hun relatie met die samenleving. Het logo van de tulp spreekt wat dat betreft duidelijke taal. Daarbij is het CDA nog extra verheugd dat deze tulp oranje is en groen, de CDA-kleuren!

In NRC Handelsblad stond op 12 april een onthullend portret onder de kop ‘De waarheid is van ons’ (zie hier) van deze Islamitische Universiteit.

Student Suat over wetenschap:

Alles staat in de Koran. Alle wetenschappelijke inzichten, van de big bang tot de groei van het kind in de baarmoeder. Nu pas kunnen wetenschappers aantonen wat al honderden jaren geleden is opgeschreven, en alles klopt. Daarom is de koran ook: exacte wetenschap.

Zijn opvatting over de ‘actieve deelname van Nederlandse moslims aan de samenleving’ waar van Bijsterveldt van spreekt:

Suat schudt geen vrouwenhanden, zeker niet van jonge vrouwen, zegt hij, om niet het risico te lopen ‘lust’ te voelen door de aanraking. Met ongelijkheid tussen mannen en vrouwen heeft het niets te maken. Het gaat om de controle van de nafs. “Libido”, legt [rector] Gökcekuyu uit. (…) “Moslims die wel handen schudden, doen dat uit onwetendheid”, zegt Suat, “ze weten niet dat de Profeet verboden heeft dat mannen en vrouwen elkaar aanraken als zij niet getrouwd zijn.”

Het viel NRC-journaliste Annerieke Goudappel op dat die term, ‘onwetendheid’ veelvuldig wordt gebruikt binnen de IUR. Als ze maar eenmaal, onder leiding van de in Rotterdam opgeleide geestelijke leidslieden ‘wetend’ zijn geworden, zullen ze zich allemaal afkeren van de Westerse kernwaarden. Onder goedkeurend oog van het CDA.

Vrijheid is, volgens CDA-minister van Ardenne, immers geen doel op zich?

Willem de Zwijger is ‘de stem van politiek incorrect links’. Zijn weblog is een rijke bron van wijsheid en inzicht en zou veel meer bezoekers moeten trekken.

Algemeen, 06.09.2006 @ 22:08

[Home]
 

12 Reacties

op 07 09 2006 at 10:20 schreef Piet:

Moslims hebben niks anders toegevoegd aan onze maatschappij dan haat voor andersdenkenden en intolerantie jegens alles wat NIET moslim is. Persoonlijk vind ik het ongehoord dat er hier in ons land, waar wij vrijheid koesteren, een instituut komt wat al datgene wat wij lief hebben verketert… De bijdrage van deze `universiteit` aan onze maatschappij is dus van generlei waarde en kan echt gemist worden. Ik kan alleen maar hopen dat deze ´terroristen´ school snel haar deuren MOET sluiten!!!

op 07 09 2006 at 10:34 schreef Peter Breedveld:

Rare manier van ‘vrijheid koesteren’ vind ik dat, Piet.

op 07 09 2006 at 12:35 schreef Maya Delhaize:

Het is ook de ‘rector’ geweest van die ‘universiteit’ die vrolijk pleitte voor het slaan van je vrouw en hoe dat te doen.

op 07 09 2006 at 13:26 schreef Piet:

Misschien, maar zodra "zij" (islamieten) de macht overnemen zullen wij alles kwijt raken wat er ooit door de na-oorlogse generaties is opgebouwd. En vergeet niet "Zachte heelmeesters maken stinkende wonden"… Dus excusses als ik iets te hard was met mijn woorden/woordkeuze maar ik blijf van mening dat de islam niets, maar dan ook helemaal niets toevoegd aan een gezonde maatschappij waar men respect heeft voor elkaar.

op 07 09 2006 at 16:55 schreef ReneR:

Een paar dagen geleden hoorde ik op de radio ook een programma, dat aandacht gaf aan het feit; dat de vraag naar islamitische studies explosief steeg. Wat kun je ermee worden? Imam of een gradatie ervan.

Dan weet je tenminste waarom men in de politiek weer de mond vol heeft over de "kenniseconomie" en investeren in het onderwijs. En waar straks het geld hiervoor steeds meer heengaat (alsof ze dat al niet zouden krijgen uit landen als S.A. of Iran). Islam=dus kennis=wetenschap wat een giller! We worden meegezogen in de maalstroom van achterlijkheid.

op 07 09 2006 at 19:37 schreef Tofuburger:

Als je wil dat NL Moslims tot een meer moderniteit-compatibele vorm van hun geloof komen, of hun geloof helemaal verlaten danwel alleen symbolisch belijden, is discussie noodzakelijk.

Een citaat uit de faq-pagina van de IUR-site:

"Q: Mijn vraag gaat over het gebed. Je mag bij bepaalde tijden niet bidden? Hoe weet ik welke tijden dat zijn?
Bijvoorbeeld het ochtendgebed is vroeg maar ik bid om 09:00 uur. Is dit wel toegestaan?

Het antwoord:

In de Islam is het belangrijk om het gebed op tijd te verrichten. Dit wordt “edaa” (أداء) genoemd.

Men kan ook na het aangegeven tijdstip het gebed nog verrichten.
Dit kan voorkomen bij bijvoorbeeld het verslapen.
Men kan het gebed op het aangegeven tijdstip niet verrichten. Of in andere bijzondere gevallen.

Verricht je het gebed na het aangegeven tijdstip dan wordt het “ kadaa” (قضاء) genoemd.

Maar wel wil ik hierbij duidelijk maken dat hier geen misbruik van gemaakt mag worden.
Het ochtend gebed hoort tussen 04.34 – 06.43 vandaag.
Dus bedenk wel dat dit alleen is voor bijzondere gevallen.

Het gebed “kadaa” moet na de verhoging van de zon verricht worden.
Dit is ongeveer 45 minuten na de zonsopgang zijn.

Een voorbeeld:
Als de zon om 07:00 uur opgaat mag “kadaa” nog verricht worden tot 07:45 uur.

Ik hoop u hierbij voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Drs. F. Okumus
AIO, Islamitische Universiteit Rotterdam"

Zowel leerling als leraar lijken weinig discussiegezind/liberaal te zijn. Ik kan me niet voorstellen dat zoiets in het Nederland van nu geaccepteerd wordt als universitair niveau/wetenschappelijke instelling. Als opleiding van traditionalistische imams zal de IUR echter prima voldoen.

Aan de andere kant: de UvA van de jaren 70 schijnt ook heel erg te zijn geweest.

op 07 09 2006 at 20:10 schreef Frans Groenendijk:

"Ik kan me niet voorstellen dat zoiets in het Nederland van nu geaccepteerd wordt als universitair niveau/wetenschappelijke instelling."

Waarom niet? Volgens de NRC van vandaag doceert Koningsveld aan een andere universiteit dat de vernietiging van die gouden koepelmoskee van de Shiieten door de Sunni-terroristen de schuld is van de westerse xenofobie…..

En van dit berichtje wordt ik ook niet zo vrolijk:
http://frontpage.fok.nl/nieuws/68154

op 08 09 2006 at 12:43 schreef Leon:

Menige universitaire studie is geen (harde)wetenschap, dat wil niet zeggen dat ze geen waarde heeft (zoals de theologie). Waar men zich echter zorgen moet gaan maken is als zij beweren wel opjectieve kennis (oftewel wetenschap) te verkondigen. En dat nu juist zonder wetenschappelijke onderbouwing. Sterker nog, het gaat rechtstreeks in tegen het gefundeerde kennisgebouw wat we de laatste 800jaar hebben opgebouwd.
Een van de belangrijkste (en moeilijkste) eisen, die men (zichzelf) moet stellen bij wetenschapsbeoefening, is het accepteren van het onderzoeksresultaat. Hier past geen idiologie of dogma. Zelfs al is men binnen zijn eigen paradigma gedeeltelijk verblind, dan nog is de bereidheid het FOUT te hebben altijd aanwezig.

Hier heeft de Islam hetzelfde probleem als in de politiek. Het scheiden van toepassingsgebieden. Religie is voor de geest, politiek voor de samenleving en wetenschap voor de (objectieve) waarheidsvinding! Zij willen een alles-in-een pakket. Geen goede basis voor onderzoek!

Het slagen van deze universiteit zal dan dus ook van de scheiding van de faculteiten afhangen. Kunnen deze werkelijk vrije wetenschap bedrijven?

Ondanks dat ik hier zo mijn twijfels over heb, hoop ik van ganse harte dat ze erin slagen. In ons aller belang! Dat zou een enorme stap voorwaards zijn in de dialoog. Sterker, dan is er misschien eindelijk een echte dialoog mogelijk!

op 08 09 2006 at 12:48 schreef TnT:

@F. Okumus
Graag wat meer info.

"Dit wordt “edaa” (أداء) genoemd".
De edaa of het edaa?

"dan wordt het “ kadaa” (قضاء) genoemd".
De kadaa of het kadaa?

op 08 09 2006 at 19:31 schreef Tofuburger:

@TnT
vanwege ‘het gebed’ (onzijdig), ligt voor de hand om naar analogie daarvan te schrijven:

– het edaa
– het kadaa

maar ik kan me voorstellen dat als onder NL-moslims ‘de edaa’ en ‘de kadaa’ veel vaker voorkomen het groene boekje daar uiteindelijk voor kiest.

op 09 09 2006 at 12:03 schreef Michiel Mans:

-"Alles staat in de Koran. Alle wetenschappelijke inzichten, van de big bang tot de groei van het kind in de baarmoeder. Nu pas kunnen wetenschappers aantonen wat al honderden jaren geleden is opgeschreven, en alles klopt. Daarom is de koran ook: exacte wetenschap."-

En dergelijk koeterwaals wordt nu door het departement Onderwijs gesponsord. Ik word er moedeloos van.

op 12 09 2006 at 21:21 schreef O'Brien:

Hier de volgende voorzitter naast Allah

Ontvang de Islam met oepn armen

"(Novum) – De islam als nieuwe zuil moet in Nederland met open armen worden ontvangen -ook als dit betekent dat de sharia, de islamitische wetgeving, wordt ingevoerd. Dit zegt minister van Justitie Piet Hein Donner (CDA) deze week in een interview met Vrij Nederland. "Als tweederde van alle Nederlanders morgen de sharia zou willen invoeren, dan moet die mogelijkheid toch bestaan?" Volgens de bewindsman ’telt de meerderheid’. "Dat is nou juist de essentie van democratie. "

——-
Deze man zou liever zijn vrouw stenigen dan ook maar een kwaad woord over de Islam te horen

Aan dat soort christenen heeft Ahaminejad tenmisnte wat !

Lees alles over deze verlichte koster uit Kampen op:
http://www.nieuws.nl/285910/Donner__ontvang_islam_met_open_armen

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS