Home » Archief » Tachtig jaar kankerhoer


[21.09.2006]

Tachtig jaar kankerhoer

Willem de Zwijger

Piet3 (261k image)
Illustratie: Pieter Hogenbirk

Het is met de radicalisering van moslim-jongeren in Slotervaart vijf voor twaalf, zegt deelstaatburgemeester Ahmed Marcouch. En dus benoemde hij een anti-radicaliseringswerker. Een. Eén!

Marcouch bedoelt het niet slecht. Maar lees in elk geval dit bloedstollende verhaal. Citaat:

Marcouch heeft inmiddels zelf het initiatief genomen. ‘Ik was nog niet begonnen als stadsdeelvoorzitter of ik kreeg een brief van een bewoner die getreiterd werd door Marokkaanse kinderen.’ De ouders, die door hem op het stadsdeelkantoor zijn ontboden, schrikken zich een ongeluk. Een groep van vijftien knapen, hun kinderen, maakt al geruime tijd een van de hofjes onveilig. Een vrouw schreef Marcouch het niet langer uit te houden.

(…)

Na een uur komen de gepeste buren binnen. Vier vrouwen en een man nemen plaats tegenover de ouders van de lastpakken. De jongens schelden de vrouwen regelmatig uit voor ‘slet’ en ‘kankerhoer’. Ze fluiten, gooien steentjes, vernielen ruiten en maken tot diep in de nacht lawaai, vertellen de vrouwen. En dat al sinds december vorig jaar.
Marcouch adviseert de slachtoffers ‘als groep’ naar buiten te gaan zodra de knapen weer voor ondragelijke overlast zorgen. ‘Als ze niet meer anoniem zijn, zijn ze weg. Dit is het probleem van Amsterdam, als u allemaal achter uw gordijntjes blijft zitten, wordt de ruimte ingenomen door anderen.’ De slachtoffers zijn niet overtuigd. ‘De ouders van die knapen moeten maar buiten op het bankje gaan zitten.’

De crux komt aan het eind van het verhaal. Het kan wel vier generaties duren, zegt Marcouch, voor de ‘civil society’ ook tot Slotervaart is doorgedrongen. Dat is tachtig jaar, voor alle duidelijkheid, en dat alles omdat de Hoogovens begin jaren zeventig wat arbeidskrachten tekort kwamen. Aboutaleb had het eerder over drie generaties, maar de voortgang valt blijkbaar al weer tegen.

Laat ik het nou eens bekrompen en kleinburgerlijk samenvatten: ik wil dat mijn dochter van veertien, en haar kinderen, en haar kleinkinderen, net als ik, als ze daar aardigheid aan hebben, in Amsterdam kunnen gaan wonen, werken, of studeren, zonder vier generaties lang voor kankerhoer te worden uitgemaakt. Vandaar de noodzaak van een shortcut to enlightenment. Binnen vijf jaar van woestijn tot beschaving, van kankerhoer tot – jawel! – respect, en van hoofddoek tot naakstrand. Meedoen, beuken, aan de bak. Dat is het idee, Marcouch – en doe je best.

Willem de Zwijger is ‘de stem van politiek incorrect links’. Hij rijdt een poenige SUV.

Algemeen, 21.09.2006 @ 10:50

[Home]
 

15 Reacties

op 21 09 2006 at 15:24 schreef stoethaspel:

En bij die vier generaties tel ik (want ik ben het nog niet vergeten) dan ook nog de generaties op die het al geduurd heeft om sowieso tot het punt te komen waarop dit gezegd heeft kunnen worden.

Want dit verhaal werd eerder namelijk ook al opgehangen aan de goegemeente die er maar wat graag intrapte. Waar anders haalden Groen-Links en de PvdA het dogma vandaan dat het met iedere generatie een stukje beter zou gaan?

Om kort te gaan, 120 jaar ellende voor wat arbeidskrachten en daarbij het eeuwige verhaal dat ´ze het land hebben helpen opbouwen´. Natuurlijk mogen ze onze vrouwen hoeren noemen…

op 21 09 2006 at 15:24 schreef harryspotter:

"en dat alles omdat de Hoogovens begin jaren zeventig wat arbeidskrachten tekort kwamen."
——————————–
Wat dan steeds wordt gezegd is dat ze wel moesten omdat niemand dat vuile werk wilde doen.
Dus het lag aan de onwillige nederlander dat er gastarbeiders moesten komen.
Dat de werkgevers te beroerd waren voor dit (zware) werk voldoende te betalen, waardoor genoeg nederlanders dat werk wel wilden doen, daar hoor je ze nooit over.

op 21 09 2006 at 16:30 schreef Rinus Duikersloot:

"Beuken" alleen zal helaas niet voldoende zijn. De punten zoals geformuleerd in
Countering the Jihad door Hugh Fitzgerald zijn een nuttige aanvulling.

op 21 09 2006 at 18:13 schreef Dany:

@Stoethaspel: Jij schreef "Om kort te gaan, 120 jaar ellende voor wat arbeidskrachten en daarbij het eeuwige verhaal dat ´ze het land hebben helpen opbouwen´. Natuurlijk mogen ze onze vrouwen hoeren noemen…"

Dan gaan jij (en Willem ook) er wel vanuit dat na 120 jaar dan eindelijk alles wel ok is.
Een andere mogelijkheid is dat we hier dan een 2e (of 7e, afhankelijk van de volgorde binnen Europa) Marokko hebben, en dat alleen het weer hetzelfde is gebleven.

op 21 09 2006 at 21:56 schreef Bernadette:

Die Marcouch laat – wijselijk – weg waaróm het 4 generaties kan duren: omdat de chain immigration ondanks beperkende maatregelen maar blijft doorgaan, met telkens nieuwe Zeer Ongeschoolde geitenøk(st)ers erbij, op naar de verzorgingsstaat via duurbetaalde importhuwelijken.
En dus telkens een nieuwe anderhalf- of tweeënhalfgeneratie enz., met behoud van tribale cultuur, zodat je 1 stapje vooruit gaat en dan weer hard terugzakt.

op 21 09 2006 at 23:43 schreef Jaq Duits:

Ze schijnen in Slotervaart een "antiradicaliseringsdeskundige" in te willen zetten om de uit de hand lopende problematiek het hoofd te kunnen bieden.
De volgende oplossing is effectiever:
http://www.snopes.com/politics/religion/australia.asp
Als dat niet werkt DE ZWEEP erover en als laatste redmiddel kunnen we nog altijd poederbrieven gaan versturen.

op 22 09 2006 at 13:00 schreef Fritzie:

Binnen 80 Dagen kun je kiezen welke partij de grootste wordt.
Het zijn nog altijd de Autochtonen die de PVDA, VVD en het CDA niet afstraffen voor jarenlange corrupte politiek enze slecht functionerende bestuurders in het zadel houden. Eigenlijk is het bovenstaande ook weglopen van eigen verantwoordelijkheid.

Stemt éénNL.

op 22 09 2006 at 16:47 schreef stoethaspel:

@Dany

Meestal word ik voor een niets ontziende cynist uitgemaakt en toch niet voor een goedgelovig lid van de goegemeente. Zie de tweede alinea. k geloof absoluut niet dat het goedkomt, nu niet en eerlijk gezegd, nooit niet.

Ik geloof niet in de compatibileit van de islamitische cultuur, ook niet in de zogenaamd verlichte variant, aangezien die, zoals elders op deze site ook betoogd wordt, altijd een agressieve voorhoede met zich meebrengt die de zaken op scherp wil stellen.

De volksaard in Nederland, die ervoor zorgt dat het NL volk, zoals Fritzie terecht vaststelt, nog altijd niet de verantwoordelijken wil afstraffen, draagt er tevens in grote mate toe bij dat het probleem onbeheersbaar blijft. Die volksaard laat zich overigens niet alleen kennen in de problematiek met de islam, maar in het algemeen kun je zeggen dat hollanders het zich allemaal maar laten aanleunen. Het zal hun tijd wel duren.

Ik kijk dan ook met bewondering naar een land als Frankrijk, waar impopulaire maatregelen een ware volkswoede weten op te roepen. En misschien maakt het geen moer uit of je boos wordt en de straat opgaat, maar voor ieders eigen psychisch welzijn lijkt het mij frisser de boosheid te uiten. En die boosheid impliceert natuurlijk in de allereerste plaats een saamhorigheidsgevoel dat in NL zo goed als verdwenen is, en waar dat niet het geval is wordt die saamhorigheid vrijwel altijd in een kwaad daglicht gesteld.

Volgens mij is Nederland failliet, of in ieder geval op de rand van een bankroet. En niemand die zich er boos over maakt dat ze zometeen weer brood met oude, droge korsten te vreten zullen krijgen…

op 22 09 2006 at 21:28 schreef ReneR:

Bernadette

Het is inderdaad de laag-nivo immigratie; dat als een doorsijpelend gif dit land kan blijven verzieken. Niet alleen in cultureel opzicht; maar ook financieel. Je slaat de spijker op zijn kop. Een Marokkaanse buurman zei eens tegen mijn zus; dat ze later de macht hier gingen overnemen; omdat Nederlanders veel minder kinderen kregen dan zij. En gezien de constante staat van de buik van zijn vrouw; voegde hij de daad bij het woord blijkbaar.

Waar ik niemand over hoor is het feit; dat hier personen binnen worden gehaald; die tot op dat moment niets aan de AOW fondsen hebben bijgedragen en daar later wel voluit aanspraak op kunnen maken.

Ze hadden het aan moeten pakken zoals in Zwitserland met tijdelijke contracten. Maar daar worden tegenwoordig vooral wij; arbeiders mee afgescheept via legale koppelbazerij; Sylvia Toth Jegghh.

#

Wat is dat eigenlijk voor een persoon op die nummer 2 positie bij de PvdA; die Albayrak?? Zijn het de eerste signalen; dat we wel eens een turkse premier kunnen krijgen?

op 23 09 2006 at 07:25 schreef Tofuburger:

Inderdaad bizar dat de gedachte van vier generaties gekoppeld wordt aan het aanstellen van één anti-radicaliseringswerker m/v. Die naam van de functie wijst er al op dat het niet verwacht wordt dat hij of zij de zaak ook daadwerkelijk oplost.

op 24 09 2006 at 08:55 schreef maris:

ReneR:
In nederland bouw je AOW-recht op door in nederland te verblijven. Of je ooit premie betaald hebt maakt geen enkel verschil.
Immigranten die op latere leeftijd in nederland zijn komen wonen hebben geen recht op een volledige AOW, maar niet getreurd. Zij krijgen bijstand, dat bedrag is ongeveer even hoog (behalve als je pensioen krijgt of bijvoorbeeld een tweede huis hebt in het buitenland, maar dat wordt vaak verzwegen). Daarnaast krijgen ze toeslagen voor huur en gezondheidszorg.
In de buurt waar ik woonde woonden een boel gezinnen met kinderen in piepkleine huisjes (ouders die in de woonkamer moesten slapen, huizen met een woonkamer van 4 bij 4 en 2 piepkleine slaapkamertjes waar een gezin van 4 personen moest wonen). Er waren wel grote huizen (5 slaapkamers), maar die waren allen bewoond door mensen met een bijstandsuitkering en huursubsidie. Ook al woonde zo’n vrouw inmiddels alleen omdat de kinderen het huis uit waren en verbleef ze de meeste tijd van het jaar in Marokko, er was voor haar geen enkele aanleiding om te verhuizen naar een kleiner huis. Daarbij verdienden enkelen ook nog eens bij aan illegale kamerverhuur.
Nooit premie betaald maar volledig verzorgd en in vergelijking met familie in marokko zeer rijk. Neem het ze eens kwalijk. Het is een wonder dat niet heel marokko hier is komen wonen.

op 24 09 2006 at 10:01 schreef Frans Groenendijk:

"Waar ik niemand over hoor is het feit; dat hier personen binnen worden gehaald; die tot op dat moment niets aan de AOW fondsen hebben bijgedragen en daar later wel voluit aanspraak op kunnen maken."

Misschien hoor je daar niets ove omdat dit werkelijk een volkomen theoretisch verhaal is. Sinds wanneer is er een stroom van oudere immigranten, legaal of illegaal?

op 29 09 2006 at 01:58 schreef ReneR:

# maris

ok tnx for the info

frans G

Mijn stuk werd me ingegeven door het debat de laatste tijd door politici; dat we NU moeten sparen voor de vergrijzing; de AOW etc. Of ik ben op de verkeerde weg. Er wordt dus gesuggereert; dat we daar allemaal al vroeg voor moeten sparen. Dus vroeg ik me af; hoe dat dan zit met de mensen; die al op leeftijd hier komen wonen in Nederland en dus op dat gebied nog niks hebben opgebouwd.

Men heeft het altijd er immers ook over; dat de immigratie NODIG is voor onze economie en om de toekomstige vergrijzingseffecten tegen te gaan. maar wat helpt het dus; als je dan ouderen importeert? Dan zou je overwegend jongeren moeten toelaten om dat dogma gevolg te geven.

De woorden illegaal en legaal zijn in relatie tot immigratie niet de mijne. Ik heb het helemaal niet over "illegalen" Frans; of is dit een algemene vraag?

op 29 09 2006 at 02:01 schreef ReneR:

Frans

Er is tegenwoordig geen debat of het gaat wel over de kosten van de vergrijzing en het sparen voor de AOW-leeftijd. In dit licht bezien heb ik het stuk geschreven.

Ik heb het trouwens niet over illegalen of legalen gehad; maar wel over de legale koppelbazerij; oftewel uitzendburo’s.

op 29 09 2006 at 02:03 schreef ReneR:

2 maal ingezonden en niet geplaatst
mocht het later wel ineens te zien zijn; dan weten jullie de reden van 2 reacties op 1 bericht.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS