Home » Archief » Generaal pardon


[14.12.2006]

Generaal pardon

Stan de Jong

cd_24 (95k image)
Illustratie: Ilah

Hoeveel Nederlanders zouden er voor een generaal pardon voor uitgeprocedeerde asielzoekers zijn? Ik heb er de opiniepeilingen van Maurice de Hond niet op nagekeken, maar ik schat dat de helft van Nederland tegen is. Waarom horen we die mensen niet of nauwelijks in het publieke debat?

Misschien ligt het aan mij hoor, maar de enige tegenstanders van een generaal pardon die ik voorbij zie komen zijn de ‘licht racistische’ (dixit NRC Handelsblad) Rita Verdonk, de kwalijke demon Geert Wilders, en misschien nog een of andere slecht uit zijn woorden komende seniore arbeider uit een achterstandswijk.

De voorstanders van een generaal pardon zijn heel wat prominenter aanwezig. Afgezien van het gebruikelijke zwikje leraren, burgemeesters en kerkbestuurders zijn dat de altijd enorm bij onze samenleving betrokken schrijvers, opiniemakers en cabaretiers (ook wel eens gemakshalve ‘de intelligentsia’) genoemd, van wie zowaar enkelen nog in Nederland wonen, ofschoon de rest absoluut niet te beroerd is om vanuit de gerieflijke villa’s aan de mediterranee of penthouses in de diverse wereldsteden nog een keer in Hilversum uit te komen leggen hoe het hoort.

Eergisteravond in Pauw en Witteman mocht wereldburger Adriaan van Dis, inmiddels woonachtig in Parijs, komen vertellen hoe wij moeten omgaan met asielzoekers. Nu heb ik ergens wel een zwak voor deze begenadigd formulerende ijdeltuit. Maar onder al die deftige woorden was de boodschap duidelijk:wie tegen het generaal pardon was, behoorde tot de onderbuik van het land (ik geloof dat Adriaan het zelf ‘afvoerputje’ noemde) en Wilders was dan weliswaar ‘geen domme man’, maar die opmerking was louter bedoeld om aan te geven dat ‘dan eindelijk duidelijk wordt’ hoe het gefrustreerde xenofobe deel der natie over dit soort zaken denkt.

Uiteraard had Van Dis een perfecte aangever in rooie Paultje.

Persoonlijk ben ik tegenstander van een generaal pardon. Het leidt tot rechtsongelijkheid. En het (weer) oprekken van de regels heeft ongetwijfeld een aanzuigende werking op andere gelukszoekers. Het argument dat die uitgeprocedeerden al zo lang in Nederland verblijven, overtuigt mij niet. Dat is geheel en al aan henzelf te danken en aan het feit dat ze volop hebben geprofiteerd van de vele mogelijkheden om beroep en bezwaar in te dienen tegen de negatieve beslissingen

Dat die uitgeprocedeerden allemaal zo fantastisch zijn ingeburgerd en een enorme kwaliteisimpuls aan ons land geven, daar geloof ik geen biet van. Maar het doet er ook niet toe: met zestien miljoen mensen op een stukje aarde ongeveer zo groot als Denemarken (daar wonen er vier miljoen) is Nederland vol, uh… druk genoeg.

Maar ja, ik ben geen BN’er, heb geen abonnement op Hilversumse praatprogramma’s en kan niet zo mooi spreken als Adriaan van Dis.

O, leefde Frits Bolkestein nog maar!

Stan de Jong (1963) publiceerde De Deventer moordzaak – de omstreden veroordeling van Ernest L. (uitgeverij Balans) en Prettig weekend ondanks alles (uitgeverij Xtra). Momenteel werkt hij als onderzoeksjournalist bij Nieuwe Revu en neemt hij waar als NRC Ombudsman voor Micha Kat die, serieus, in Kazachstan zit.

Algemeen, 14.12.2006 @ 10:10

[Home]
 

28 Reacties

op 14 12 2006 at 11:02 schreef CoJo:

Het komt ook helemaal niet goed uit om de rechtse ‘intelligentsia’ aan het woord te laten. Stel je toch eens voor dat duidelijk wordt, dat er weldegelijk goede argumenten zijn om tegen een Generaal Pardon (pardon, een Specifiek Pardon) te zijn, dan maak je het salonfähig.
Zolang mensen met een realistische, niet sentimentele kijk op de feiten worden weggezet als afvoerputjes denk het klootjesvolk dat ze er een afwijkende mening op na houden.

op 14 12 2006 at 11:06 schreef Yopper:

NL politici zijn zwakzinnig geworden, ze laten zich helemaal in de tangnemen door de hulpverleningsmaffia die de recidiverende asielprocedure terroristen in bescherming neemt uit humanitair eigenbelang zoals dat altijd gaat bij het socialistische salon profitariaat. Deze 26000 groep heeft NL 100-den miljoenen al gekost in opvang en rechtsgang en voor al dat wangedrag mogen ze ook nog blijven ook.

Dit heben ze dan vooral te danken aan W Bos, de man die zich hiermee in zijn eigen voet heeft geschoten nu hij stoer het linkse triomfalisme heeft opgeklopt en met 1 stem meerderheid een zogevoelig onderwerp naar zijn eigen linkse agenda heeft gezet. Hoe moet dat regeren met het CDA van JP?
Wat is die linkse agenda?
Juist de grenzen weer flink open om meer links stemvee binnen te krijgen, een meerderheid in de kamer smaakt naar meer en de allochs hebben de ‘deciding vote” want zij helpen het linkse blok aan een meerderheid

op 14 12 2006 at 11:36 schreef Marij van Eck:

Bij Standpuntnl. op Nederland 1 blijkt ook altijd weer dat dikwijls de helft of zelfs iets meer vóór Rita Verdonk is. Dus tégen het Generaal Pardon. Maar als ik de kranten lees, kan ik niet anders geloven dan dan de meeste Nederlanders een enorme hekel aan Verdonk hebben. Ingezonden stukjes die altijd anti Rita zijn. In "Trouw" staat zelfs dat Balkenende zich liet meeslepen in ramkoers Rita. Verdonk houdt het land in gijzeling, ook al gehoord. Nauwelijks een misprijzend woord over Bos. Pauw en Witteman wordt inderdaad een soort horror programma. De een na de ander komt vertellen hoe goed ze wel niet zijn en hoe slecht deze nog zittende regering is. En o, wee, als je het niet met hen eens bent. Er een andere mening op na durft te houden. Dan wordt de vloer met je aangeveegd. Lui achterover leunend, spelend met zijn pen, met ook nog een irritant lachje stelt Pauw, volgens hemzelf dan, de ene scherpe vraag na de andere. Niets deugt dan aan die persoon. Ben je goed in hun ogen word je in de watten gelegd. Over irritant lachje gesproken, daarin spant Halsema de kroon. Zoals ze gisteren reageerde op vragen van Ferry Mingele, was ijzingwekkend. Het was zo duidelijk dat ze van die crisis genoot, dat dat rotlachje geen seconde verdween. Heel gelukkig ben ik dat dat verdachte groepje van haar weinig voor regeringsdeelname voelt. Rouvoet heeft mijn sympathie ook niet maar is beter te pruimen dan Halsema.Ik ga er nl. maar van uit dat Bos bij de Christen Unie gaat uitkomen.

op 14 12 2006 at 13:05 schreef Carel:

Als men destijds gelijk het generaal pardon had gegeven aan de niet-criminele en wel geïntegreerden onder de 26.000, hadden we deze ellende nooit gehad.
Nederland is altijd goed geweest in het toelaten van slecht integrerende buitenlanders en het wegsturen van mensen, die zich wel willen aanpassen.
Of je een generaal pardon nu leuk vindt of niet, de Tweede Kamer is de baas. Als je als bewindsvrouw niet naar het parlement wil luisteren, kun je beter minister in Rusland, Iran of Syrië worden.

op 14 12 2006 at 13:18 schreef Carel:

Verdonk had van mij al weggemogen toen ze om opportunistische redenen inhaakte op de Zembla-hetze tegen Ayaan. Maar dat is geen reden om haar als een halve fascist weg te zetten.
Over demoniseren en gebrek aan verdraagzaamheid gesproken: in Ravenstein is minister Verdonk niet welkom op een kerstviering.

donderdag 14 december 2006
Verdonk zegt kerstlezing af

RAVENSTEIN – Minister Rita Verdonk (Integratie) heeft een kerstlezing afgezegd die ze zaterdagavond zou houden in Ravenstein. De organisatie van het evenement Ravenstein bij Kaarslicht heeft dat medegedeeld.

De afgelopen dagen was in het dorp en de regio ophef ontstaan over de komst van Verdonk. Critici vonden het ongepast dat juist de verpersoonlijking van het omstreden asielbeleid het kerstevangelie zou voordragen.

De organisatie heeft van de woordvoerder van Verdonk te horen gekregen dat zij is verhinderd vanwege de ‘enerverende politieke situatie’. Het is nog onduidelijk wie de openingslezing nu zal verzorgen. (ANP)

op 14 12 2006 at 13:45 schreef Michiel Mans:

Stan de Jong schreef,

-"Misschien ligt het aan mij hoor, maar de enige tegenstanders van een generaal pardon die ik voorbij zie komen zijn de ‘licht racistische’ (dixit NRC Handelsblad) Rita Verdonk, de kwalijke demon Geert Wilders, en misschien nog een of andere slecht uit zijn woorden komende seniore arbeider uit een achterstandswijk."-

Yep. Mijn held Edmund Blackadder zou zeggen ‘and it’s bloody annoying’. Goed stuk en erg waar. Het rondstrooien met xenofoob of Anne Frankige verwijzingen, is zeer productief gebleken.

op 14 12 2006 at 16:07 schreef ReneR:

Je moet het algemeen pardom zien als een vorm van symboolpolitiek. Omdat de verkiezingen in aantocht waren en bepaalde partijen er slecht voor stonden in de peiling; is er een kaart gezet voor de pardonregeling. Kritiek op dit pardon zijn gewoonweg weggewuift met het argument; dat het "allemaal wel mee valt" en dat het net om deze ene groep gaat. Deze groep omvat vooral veel mensen die technisch niet uit te zetten zijn dwz het moederland wil hen niet terug.

Ik heb er nog niemand over gehoort; dat aan dit probleem ineens óok een einde is gekomen; of zou China ineens zijn houding ook veranderen door een verkiezingsstunt in dit kleine drukke kikkerlandje?

Daarom is het te verwachten dat we binnenkort weer opgezaldeld zijn met een steeds grotere groep onuitzetbaren met kinderen en hun hele mikmak en dat we straks weer iets moeten verzinnen voor dit soort mensen. Dat alleen mensen uit de lagere ontwikkelingsklassen er zo over denken zouden; is faliekant onjuist. Dat is het karikatuur wat de media er graag van maakt; om deze groep critici van het asielbeleid belachelijk te maken. Hetzelfde zie je ook als het noorden in het nieuws is en er komt toevallig weer iemand uit Oude Pekela aan het woord. het is altijd een groningse randdebiel die wat plat mag sputteren in de microfoon. Wen er alvast maar eens aan dat we hier niet allemaal nog op klompen lopen.

Het is tijd voor de revolutie

op 14 12 2006 at 16:15 schreef Klaplong:

Waarom heeft iedereen het hier over Generaal Pardon ? Ik ben zelf een groot fan van Generaal Patton en Generaal Zhukov. De eerste omdat ie Amerikanen die liepen te klagen over "oorlogsmoeheid" eigenhandig het veldhospitaal uit heeft geknuppeld en de tweede omdat hij simpelweg de meest succesvolle generaal (maarschalk eigenlijk) aller tijden is.

En dan zou deze Generaal Pardon gaan over 26.000 man ? Nou nou, dat is net een uit de kluiten gewassen divisie. Generaal Zhukov joeg er tijdens de slag om Berlijn 300.000 man van zichzelf doorheen alleen maar om de 2e wereldoorlog te kunnen beeindigen voor de 1 mei parade in Moskou….

@Mans
Ik moest het altijd meer hebben van Baldrick ("I have a cunning plan …")

op 14 12 2006 at 16:21 schreef Pierre Gustav:

… as cunning as a fox who’s just been appointed Professor of Cunning at Oxford University?

op 14 12 2006 at 16:38 schreef Huuskesgait:

Dus in een kletsprogramma zeggen drie miljonairs, die ook nog ouderlingen van de Linkse Zwartekousenkerk zijn, ons wat we moeten denken en doen? Ingebeelder kan het nauwelijks!
En natuurlijk mag de import van nòg meer klaplopers van onze belastingcenten betaald worden. Farizeïscher kan het nauwelijks!
En waarom degenen die tegen dat generaal pardon zijn zo stijf hun mond dicht houden? Omdat deze ouderlingen meteen aankomen met beschuldigingen van racisme en meer van dat soort aantijgingen, en ze zich bang laten maken.
Maar ik heb besloten mijn mond NIET te houden. Na 28 jaar "met het geweer aan de voet" voor de vrijheid van meningsuiting laat ik me die vrijheid niet meer afnemen. Zeker niet door zo’n stel klessebessen. Trouwens, ik ben benieuwd wat Pauw, Witteman en van Dis zèlf gepresteerd hebben voor dit land….. Of hebben ze alleen maar GEPROFITEERD? In dat geval: Gluiperiger kan niet.
Goodgoan: Huuskesgait

op 14 12 2006 at 18:36 schreef Paardestaart:

Nog maar weer eens over een generaal pardon gesproken: hóeveel illegale immigranten wilde Spanje na de vorige royale pennestreek nu ook weer gaan toelaten…?
Twee miljoen, staat mij bij – klein berichtje in de krant, een week of wat geleden..

Als Adriaan, le marquis de Cantecleer gehoor vindt, en wij deze kwestie in Europees verband zoeken op te lossen, zoals hij poneerde – dan lopen die twee miljoen dus gewoon door…?
Hoezo kan Spanje zomaar eenzijdig zo’n beslissing nemen? Waarom is dat voor de Schengenlanden geen reden met onmiddellijke ingang hun grenzen weer te sluiten wegens contractbreuk?

Aangezien Nederland geen vetobeding dacht/denkt nodig te hebben, en wij gehoorzaam in de pas wensen te lopen met de ons omringende landen hebben wij straks geen enkele zeggenschap meer over ons toegangsbeleid..voor zover het niet al zover is.

Nu ben ik niet tegen een generaal pardon hoor; wat mij betreft mag iedereen die zich netjes gedragen heeft en al tien jaar op de wip zit hier blijven. Vooral als de regering nu ook eens serieus werk zou maken van (tijdelijke! Kan ook nog!)uitzetting van moslims die ons de oorlog hebben verklaard.
Denk eens aan wat een duidelijke, ferme boodschap daarvan uit zou gaan: je bent welkom, als je je als een aanwinst wilt gedragen – en als we het ons kunnen permitteren, natuurlijk.
Als je daarentegen denkt je te kunnen ontpoppen als parasiet smijten we je d’r uit – of het nou kan, of niet.
Wij zijn namelijk gewoon de baas in ons eigen land..
Of – nee!
Dat zijn we niet.
Vonden we niet nodig…

op 14 12 2006 at 19:24 schreef Bernadette:

De goedbedoelende, paternalistische linksen die medelijden hebben met de zich vluchteling noemende gelukszoekers, doen me denken aan een cafékennisje dat altijd foute zwervers en andere ‘zielige’ uitbuiters in huis nam.

Ik probeerde haar wel eens van haar Atlascomplex af te helpen (maar dat hielp nooit): ‘Zeg, zullen wij vanavond even langsgaan bij het Leger de Heils? Daar zitten tientallen mannen die door jou gered moeten worden. Waarom nou alleen deze?’

Hetzelfde zeg ik tegen de salonrevolutionairen: waarom alleen deze lui? Ik Afrika zijn nog honderden miljoenen creperende mensen en in moslimlanden evenzovelen die lijden onder repressie. Zet de grenzen maar open! Laat ze allemaal maar hier komen, maar neem er dan 10 in huis en betaal zelf de kosten.

op 14 12 2006 at 21:23 schreef Nuanceren die hap:

De discussie lijkt er hier van uit te gaan dat met het Generaal Pardon de deuren worden geopend naar een nieuwe stroom vluchtelingen. Maar was het GP niet bedoelt om een groep asielzoekers die nog binnen oúde wetgeving viel voor eens en altijd binnen te halen, terwijl de níeuwe wetgeving (de wet Cohen) juist een duidelijk en ferm beleid voorstaat. Anders gezegd; het GP is niet hetzelfde als ‘de deuren openzetten’. Er bestaat dus gewoon een goede wetgeving om zogenaamde ‘gelukszoekers’ te weren, dus waar maken jullie je druk om?

op 14 12 2006 at 22:48 schreef ReneR:

Bernadette Quote:

"De goedbedoelende, paternalistische linksen die medelijden hebben met de zich vluchteling noemende gelukszoekers, doen me denken aan een cafékennisje dat altijd foute zwervers en andere ‘zielige’ uitbuiters in huis nam".

Vreemd; maar als ik de radio aanzet en de relevante onderwerpen aanhoor van mensen die stiekum illegalen en uitgeprocedeerden in huis nemen of onderdak verschaffen, dan zijn het altijd die verrekte vrome christenen die dat doen. Dat doen ze vanwege hun geloof en in de bijbelse overtuiging; dat ze door dat te doen God een plekje voor hen vrijhoudt in het paradijs. Hoe rijm je dat met de gebruikelijke anti-linkse retoriek; wat ik overigens wel kan begrijpen en ook wel vaak terecht is?

op 14 12 2006 at 23:50 schreef donjon:

Het argument dat die uitgeprocedeerden al zo lang in Nederland verblijven, overtuigt mij niet. Dat is geheel en al aan henzelf te danken en aan het feit dat ze volop hebben geprofiteerd van de vele mogelijkheden om beroep en bezwaar in te dienen tegen de negatieve beslissingen

<><><><><><><><><>

Het argument dat de kinderen hier geboren zijn, naar school gaan en de taal spreken hoor je steeds weeren is een drogreden.
Wat dacht je van dit (tegen)argument dat die uitgeprocedeerden die al zo lang in Nederland verblijven, hier naartoe kwamen en kinderen meenamen die in het land van herkomst geboren zijn en naar school gingen en de taal spraken/spreken en hun roots en sociaal netwerk moesten verlaten zonder asielredenen.
Dat ging blijkbaar wel/ook!

op 14 12 2006 at 23:53 schreef donjon:

De goedbedoelende, paternalistische linksen die medelijden hebben met de zich vluchteling noemende gelukszoekers, doen me denken aan een cafékennisje dat altijd foute zwervers en andere ‘zielige’ uitbuiters in huis nam.

<><><>

Het goedbedoelend gevaar

op 15 12 2006 at 01:24 schreef louis:

Aan het Generaal Pardon gaan we nog veel "plezier" beleven. Reken maar dat nu iedere asielzoeker die toch dreigt te worden teruggestuurd eindeloos gaat procederen en met veel "getuigen" gaat aantonen dat hij hier al jaren is. Ook diegenen die al vrijwillig zijn teruggekeerd zullen terugkomen om te vertellen dat zij al die tijd in de illegaliteit in Nederland hebben gewoond en dus ook onder het pardon vallen.

op 15 12 2006 at 02:09 schreef simone:

Het verschil tussen iemand die zwervers mee naar huisneemt en welgestelden die pleiten voor het toelaten van kansarmen uit andere landen is dat de eerste groep zijn huis en eten deelt en vaak nog uitgebuit wordt ook terwijl de tweede groep geen enkele last heeft maar deze afwentelt op bewoners van al verarmde buurten, mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Welgestelden ontmoeten deze kansarmen zo goed als nooit, een enkel keertje als schoonmaker.

Het is heel vreemd is dat deze "goedbedoelenden" ervoor kiezen geen boodschap te hebben aan de realiteit van miljarden die watertanden van ons sociale stelsel, onze gezondheidzorg en die alleen om materiele zaken met tegenzin dan ook maar hier zouden komen wonen. En dat dat stelsel dus gelijk zou ophouden te bestaan als we iedereen toelieten. Hoezeer ik ieder mens gun dat er in zijn levensbehoeften wordt voorzien en triest de situaties ook zijn, we zouden er zelf aan kapot gaan.

Overigens heb ik heel veel problemen met Verdonk. Ooit had ik begrip maar door haar opstelling heb ik geleerd dat er heel veel mis is met "regels zijn regels". En dat zulke mensen geen grote verantwoordelijkheid aankunnen omdat ze te beperkt zijn, meer kapot maken dan je lief is.
Haar uitspraak na de schipholbrand dat er goed gewerkt is terwijl blijkt dat er veel onverschilligheid was en dat illegalen die geen enkel misdrijf hadden gepleegd en die heel angstig in de rook alleen waren gelaten een wapen op hun hoofd kregen gericht in plaats van dat ze snel in veiligheid werden gebracht is tekenend voor de cultuur die zij creeert waarbij de overheid de grootste bedreiging blijkt te kunnen worden. Heel jammer dat iemand als Eerdmans niet op zo’n post zit want die zou het wel fatsoenlijk kunnen.

op 15 12 2006 at 06:33 schreef Hans:

Sinds wanneer is Geert Wilders een demon?
Wat is er fout aan de door hem aangedragen feiten over b.v. de islamisering van de EU?
Met meelopersgedrag is ons land niet gediend.
http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=2172

op 15 12 2006 at 12:14 schreef Michiel Mans:

Donjon schreef,

-"Wat dacht je van dit (tegen)argument dat die uitgeprocedeerden die al zo lang in Nederland verblijven, hier naartoe kwamen en kinderen meenamen die in het land van herkomst geboren zijn en naar school gingen en de taal spraken/spreken en hun roots en sociaal netwerk moesten verlaten zonder asielredenen.
Dat ging blijkbaar wel/ook!"-

Het is niet bedoeling dergelijke sentimenten om te draaien Donjon. Foei. Wat dacht je verder van al die blonde kindertjes die hier weggerukt worden omdat pa en moe zonodig elders carriere moeten maken. Bijvoorbeeld in het verderfelijke Amerika. Dat gun je die kinderen toch niet?

op 15 12 2006 at 12:18 schreef Michiel Mans:

‘Generaal Pardon’. Vier sterren Klaplong, ik wou dat ik hem zelf bedacht had. Daar is wel een relcolumn over te verzinnen.

op 15 12 2006 at 12:53 schreef Klaplong:

Na aansporing van niemand minder dan Michiel Mans een stukje… (mijn eerste poging tot een kollumpie)
__________________________________________________

Generaal Pardon stond met zijn laarzen in de modder. Hij overzag het slagveld en het vertoonde een lugubere gelijkenis met de slagvelden uit de eerste wereldoorlog. Weken, nee maanden was er een patstelling geweest waarbij hij zijn troepen dag in dag uit had moeten aansporen steeds weer de stellingen van de tegenstander te bestormen. Tegen beter weten in want de tegenstander in de frontlinie was de meest standvastige die hij ooit had meegemaakt. Zijn opponent, wist hij, had naam en faam opgebouwd in de marine door ondanks de kwistig gestrooide zeemijnen toch een koers recht door zee uit te stippelen. Een dergelijke ijzeren wil had hij nog niet eerder meegemaakt en zijn troepen waren meermalen teruggeworpen. Maar nu wapperde zijn banier toch op het slagveld en was de rook opgetrokken zodat de zon scheen op de gezichten van zijn 26000 dapperen. De dolkstoot in de rug die zijn opponent kreeg van diens superieuren liet zijn tegenstander vleugellam achter op het slagveld. Deze was ineens een makkelijke prooi gebleken en na een fel gevecht dat twee dagen en nachten doorging was de vijandelijke linie doorbroken.

Maar Generaal Pardon kon zich niet veroorloven van de overwinning te genieten. Hij had een slag gewonnen maar maakte zich grote zorgen over het verloop van de oorlog. Zijn luitenanten waren niet bekwaam gebleken in het uitbuiten van plaatselijk succes. Ze waren niet doorgestoten na de doorbraak en hadden verzuimd om genadeloos af te rekenen met zijn tegenstanders. Hij vroeg zich af of hij er wel juist aan had gedaan voor deze zaak te strijden…

"Generaal ?" De generaal draaide zich om. "Wat is er Luitenant Bos ?". "Wat moeten we nu doen Generaal ?". Generaal Pardon voelde de woede in zich kolken. "Luitenant Bos, hoe vaak moet ik u nog doordringen van de noodzaak om daadkracht te tonen op het juiste moment ? Uw uitwijkende manoeuvres hebben als doel de vijand te misleiden maar ze lokken eigenlijk alleen maar zware artilleriebarrages op de stellingen van uw divisie uit. Uw bijdrage aan de overwinning is zeer marginaal en nu vraagt u me wat te doen ?"

Stram in de houding naast luitenant Bos stond inmiddels ook luitenant Marijnissen. Zijn stoottroepen hadden zich onder luid gejoel blindelings op de vijandelijke stellingen geworpen hetgeen in ieder geval aantoonde dat ze over voldoende moed beschikten. Gesterkt door de recent aan zijn divisie toegevoegde reserves keek hij een beetje misprijzend naar luitenant Bos wiens reserves tanende waren gebleken. "Luitenant Marijnissen, ik dank u voor de enorme inzet die u en uw troepen in het zicht van de vijand getoond hebben maar waarom hebt u, zonder mij te raadplegen, uw divisie omgedoopt tot ‘Volksleger van de Tomaat’ ?". Luitenant Marijnissen had altijd al een probleem met autoriteiten gehad. "Generaal, ik moet nu toch ernstig bezwaar…. " Maar nog voordat luitenant Marijnissen kon uitspreken onderbrak de generaal hem omdat zich een derde ondergeschikte meldde.

"Missie volbracht generaal !!!" meldde korporaal Thieme zich. "Korporaal Thieme" bulderde Generaal Pardon "Kunt u mij uitleggen waarom de paarden die uw artillerie moeten trekken staan te grazen achter het front en manschappen van luitenant Bos voor uw karren zijn gespannen ?". Korporaal Thieme keek alsof het de normaalste zaak van de omgekeerde wereld was en wierp Luitenant Bos dezelfde minachtende blik toe die hij ook al van luitenant Marijnissen had gekregen. "Ze doen dat vrijwillig." antwoorde korporaal Thieme.

Net toen Generaal Pardon dacht dat het toch echt niet gekker kon verscheen ineens vaandrig Halsema ten tonele in een onberispelijk uniform. "Is de slag al begonnen generaal ?" vroeg ze. En toen hij haar een flinke schrobbering wilde geven omdat ze voor de zoveelste keer de dans van de oorlog ontsprongen was sloegen er ineens granaten in om hen heen. Het vuur leek te komen uit het centrale deel van het front en Generaal Pardon vermoedde dat het zijn meest ongrijpbare tegenstander betrof. Waarom zijn manschappen deze vijandelijke aanvoerder steevast als Commandant Potter aanduidden wist de generaal niet want er was in de rijke historie van de oorlogsvoering nog nooit een leider geweest met die naam. Het meest frapante aan de strategie van deze tegenstander was het feit dat deze zijn stellingen altijd in een rookgordijn hulde. Een listige opponent.

"Generaal, bericht van de vijand !!" meldde zich een ordonnans. Het was de gedemoveerde commandant van het zelfmoordbataljon, soldaat Pechthold. "Wat zegt de vijand Pechthold ?".
"Generaal, commandant Potter ontkent wederom dat het oorlog is en weigert stelling te nemen of zijn stellingen te verlaten, mocht u dat van hem eisen." "Wat voor den duivel heeft dat nu weer te betekenen ? Ik wil dat hij zijn gezicht laat zien en vecht !" briestte de generaal. Generaal Pardon dacht met weemoed terug aan de tijd dat oorlog nog een ongecompliceerde slachting met winnaars en verliezers was.

op 15 12 2006 at 17:00 schreef Jan van Dijk:

Mooi verhaal, Klaplong.
Maar nu moet je nog eventjes de andere coryfeeën erin verwerken.
Ik mis vooral de PVV.
Overigens, is er geen enkele mecenas in den lande, die alle kamerleden die het generaal pardon hebben gesteund een reproductie van het zigeunerkindje met de traan kado kan doen?
Vooral voor Halsema en Huizinga een extra grote traan. Oh, wat krijg ik een brok in mijn keel als ik die dames hoor!
Hoe kun je met zulke stoere noordelijke namen zo mediterraan sentimenteel worden?

op 15 12 2006 at 17:15 schreef BigPete:

Ik neem mijn (denkbeeldige) hoed voor je af Klaplong. Goed stuk.

op 16 12 2006 at 03:19 schreef KeesB:

Ik zit niet als Adriaan van Dis in Parijs, maar ik woon inmiddels alweer vier jaar met veel plezier in Sydney, vanwaar ik deze woorden van Stan de Jong geheel en al wil onderschijven. Uitstekend stuk!
‘Dat die uitgeprocedeerden allemaal zo fantastisch zijn ingeburgerd en een enorme kwaliteisimpuls aan ons land geven, daar geloof ik geen biet van.’ Helemaal mee eens. Ik vind trouwens ook de laatste alinea van de reactie van Paardestaart hierboven uistekend. Ook in deze woorden kan ik mij geheel en al vinden.

op 16 12 2006 at 04:22 schreef Paardestaart:

Totally off topic natuurlijk – maar ik kan het niet laten.
Van de aanbiddelijke Stephen Browne van de blog Rants and Raves deze twee vragen uit zijn Ik Zou Wel Eens Willen Weten-rubriek van 5 december:

–I’d like to know why nobody seems the least bit spooked by the fact that the Chinese secret service has tried to funnel money into attempts to elect Democrats (the Al Gore/ Buddhist temple scandal) and that Osama bin Ladin and Al Qaeda have essentially endorsed the Democratic Party?

–With Iran about to go nuclear, I’d like to know if the West Europeans are convinced that it’s a law of nature that the US will step in and save their sorry asses yet again, after heaping abuse upon us and the friends we’ve got in the East and doing nothing in the way of saving themselves?

Godverdomme – je zou het bijna wensen: dat het afschuwelijk horkerige Europa, die tight-assed, van jaloezie bijna gele en verwaten poor relations met hun zuinige mondje vol van ‘domme Amerikaanse cowboys’ door de realiteit van de grote wereld gedwongen werden om naar Canossa te tijgen, en bij de Amerikaanse president zwakjes ‘de old and special relation die er altijd bestaan heeft tussen onze beide continenten’ te moeten memoreren, omdat het vuur al bijna ons aftandse scrotum bereikt heeft..:-)

Sorry,sorry asses indeed..
http://rantsand.blogspot.com/
Lées die vent! Leuk!

op 16 12 2006 at 12:16 schreef Michiel Mans:

Hij is goed Klaplong. Vooral het paardenstukje van korporaal Thieme, was geestig.

Ik was eerlijk gezegd ook zelf al aan de slag gegaan, zij het een heel andere richting op. Maar Generaal Pardon is van jou en dat was m’n inspiratie. Als je het ziet staan, lijkt het zo’n simpele woordspeling. Je moet er echter maar op komen.

op 16 12 2006 at 14:59 schreef TnT:

Ik las hier ergens:
"Als Hitler een aanval wilde inzetten, kwam hij met een voorwendsel".

De aanval is niks, “het voorwendsel” ist “het alles”, brulde hij dan.

Niks aan de hand: Wouter, Femke, Marianne en Jan gaan toch ook in de aanval met "het pardon".
Men neme: “het pardon”, “het asiel”, “het gezicht”, “het getal” (“26.000”), “het ras”, “het racisme”, “het respekt”, “het argument”, “het alternatief”, “het idee”, “het program”, “das kapitaal”, “het –isme”, “het etc”… blablabla.

Allemaal (mediterane) voorwendsels zonder duidelijke oorzakelijke componenten in de nederlandse taal. Dat is nu het spelletje van links: mogen zij vrij “oorzakelijk” inkoppen.
Stoute de-woorden als “de onderbuik”, “de racist” (de linksen zijn allemaal onderbuikspecialist!) en de afvoerput zijn voor de tegenstander.

De ontleder "het" is een voorwendseldetector.

Marianne Thieme is de nederlandse voorwendselkampioene: een (het) dier is een (het) wezen met (het) gevoel en (het) bewustzijn, en daarom…….. voorwendselalarm!!!!!
Een "het argument" zonder een de oorzaak is geen "het argument".

De linksen zijn voorgeprogrammeerde, ontmenselijkte voorwendselautomaten!

Ideologie is voorwendselarij.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS