Home » Archief » Top dogs voor het milieu?


[13.12.2006]

Top dogs voor het milieu?

Willem de Zwijger

cd_12 (39k image)
Illustratie: Ilah

Een hoogstmerkwaardig initiatief: 80 hoge functionarissen van internationale bedrijven van Nederlandse oorsprong pleiten voor het milieu:

“Het toekomstige kabinet, de politieke partijen en de Kamer moeten meer aandacht schenken aan bescherming van de natuur. Dat schrijven tachtig topmannen van het Nederlandse bedrijfsleven.
De verkiezingen zijn geweest, de formatie is gaande. Het valt ons op dat in het politieke debat en in de partijprogramma’s hierbij opnieuw weinig aandacht is geweest voor natuur, biodiversiteit en klimaat.”

Ze schrijven één en ander ‘op persoonlijke titel’ maar zorgen er wel voor dat hun functie en hun bedrijf goed bekend wordt.

De eerste reacties zijn voorspelbaar. Milieudefensie en een rijtje reaguurders bij de NRC vinden de heren en een enkele dame maar schijnheilig: wat doen mensen van de KLM, Schiphol en Shell in dit gezelschap?

De aanwezigheid van sommigen is begrijpelijk. Unilever maakt zich als voedingsmiddelenbedrijf zorgen over het leegvissen van de zee. Ze verkopen Iglo niet voor niks. De Rabobank wijst op het grillige overheidsbeleid ten aanzien van alternatieve energie. De bank had immers al veel krediettoezeggingen gedaan voor biogasinstallaties toen Wijn de subsidiekraan ineens dichtdraaide en de aspirant-methaanboeren niet meer rendabel kunnen vergassen. Slecht voor de bancaire business. Shell wil wel duurzamer doen, maar kan dat niet zolang Exxon niet meedoet. Rat race.

Toch is dit een dom initiatief. Méér milieubeleid? Vindt ondertekenaar Berdowski van baggeraar Boskalis het echt zo geweldig dat de Tweede Maasvlakte – die zijn bedrijf mede zal gaan aanleggen – drie jaar vertraging oploopt door het glasaaltje? Heeft hij liever dat het vijf jaar wordt? Wil Transavia echt dat de chartervluchten naar zonnige oorden zwaar belast moeten gaan worden? Is van Wijk van de KLM voorstander van accijns op kerosine? Vindt vliegveldbaas Cerfontaine het prima dat de baanverlenging in Eelde nu al dertig jaar niet van de grond komt? Wat vindt Wijffels van de Rabobank precies van de door zijn bank zo riant gefinancierde pelsdierfokkerijen? Loopt deze hele club kritiekloos achter de opwarmingshype aan?

Mondiaal is er reden tot meer, althans gericht milieubeleid. Alle reden iets te doen aan overbevissing en de sloop van het regenwoud. Binnenlands is er veel te veel milieubeleid, en vooral teveel milieutraagheid, waardoor de economische ontwikkeling waar de duurzaamheid van betaald moet worden, wordt tegengegaan. Het gezelschap bewijst hun medewerkers en collega-ondernemers die in Nederland iets van de grond proberen te krijgen geen dienst. Geen wonder dat we onder de ondertekenaars van het initiatief geen aannemers, ontgronders, wegenbouwers of projectontwikkelaars tegenkomen.

Willem de Zwijger is ‘de stem van politiek incorrect links’. Hij rijdt een poenige SUV.

Algemeen, 13.12.2006 @ 10:40

[Home]
 

6 Reacties

op 13 12 2006 at 15:07 schreef raufvaugel:

Wij kunnen weinig betekenen voor het milieu wij doen alles al met onze ecotaxen, en geisoleerde huizen, nee de narigheid zit in de landen waar de regenwouden gekapt worden, in Amerika die een grootverbruiker is, van het nieuwe China die die kant ook op gaat.
Moeten wij als klein land ons nog verder druk maken, wij zijn al het braafste jongetje van de klas.
Misschien moeten we eens wereldwijd aan geboortebeperking doen, dat zal zeker ook meehelpen, en de mooiste actie voor het millieu in dit land is , het stoppen van importeren van mensen.

op 13 12 2006 at 17:37 schreef Michiel Mans:

Beste Willem,

Ik vind het geen slecht initiatief, elke knuppel in het milieuhok, schudt op en wakker. Het ontbreekt aan een duidelijke visie in de politiek en verder dan leuteren, eindeloos leuteren, komt men nauwelijks. Hopelijk brengt deze club wat in gang. Misschien is de wens de vader van de gedachte hier. Ik schreef ook een stukje over groen en zo. Zie hetvrijevolk, ‘fijne stof’.

Dat beantwoordt Raufvaugel. Alle beetjes helpen en vele beetjes maken ook een berg. Er zijn heel wat beetjes te realiseren in Nederland. In EU verband nog veel meer. Maar inderdaad, elders zoals China en India zijn of worden het vieze reuzen.

op 13 12 2006 at 23:11 schreef Zwelbast:

Is het niet vriendelijker om de ondertekenaars éérst door de mand te laten vallen, alvorens openlijk aan hun oprechtheid te twijfelen?

op 14 12 2006 at 07:38 schreef luckybee:

Als de Noordpooleis smelt; dan gebeurd bij ons niets, alleen als het eis bij Groenland smelt, en al de gletschers en de Zuidpool, dan stijgd de zee niveau. De Noord pool eis drijft op het water, als eis die op water drijft smelt, dan krijg je geen verhoging van de water spiegel.Probeer dat uit met een glas water, die met stukjes eis gekoeld word, ook als het glas boordevol is verspil je geen druppel water, als het eis smelt.Dat betekent niet dat onze zeespiegel niet stijgd,maar de Noordpool za hier niet de oorzaak zijn.

op 14 12 2006 at 18:39 schreef Paardestaart:

Is dit een grap?
Is dit dialectschrijven?

op 14 12 2006 at 23:04 schreef visarendje:

Ach Paardestaart, toon wat consideratie met ‘blije bijtje’.
Het heeft nog wat moeite met het Nederlands.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS