Home » Archief » Emdé


[15.03.2007]

Emdé

griff-voor-peter2 (31k image)

Emdé staat voor MD: Merlijn Draisma, huiscartoonist van Ad Valvas, weekblad van de Vrije Universiteit en één van de vaste cartoonisten van NRC Next.

Algemeen, 15.03.2007 @ 19:53

[Home]
 

12 Reacties

op 15 03 2007 at 20:15 schreef Paardestaart:

Na een bericht in Elsevier over boze reacties van Iranezen op de ‘geschiedvervalsing’ en de ongunstige uitbeelding van de toenmalige perzen in de film 300 schreef éen van de lezers Het kostte me een advanced search op Google om er achter te komen wat orks zijn. Het blijken een soort gematigde moslims te wezen

Die vonnik wel leuk..:-)

op 15 03 2007 at 22:33 schreef CC:

@Dag Paardestaart,

Al de film in kwestie gezien? Ik niet.

De definitie van de orks is sterk …lol.

de Uruh HaK – die reusachtige gorilla-achtige wezens uit Lords of the Rings zijn dan waarschijnlijk de moslim-extremisten in deze vergelijking.

PS. Misschien is dit de humor die Peter zo node mist.

op 16 03 2007 at 12:18 schreef Paardestaart:

Ongetwijfeld – ik ben erg benieuwd; kan haast niet wachten..

op 16 03 2007 at 12:48 schreef Dany:

NERGENS in de Nederlandse media zul je dit lezen (onvoorstelbaar eigenlijk hoe efficient en naadloos de samenwerking tussen pers en overheid op dit gebied is), maar er zit (hoe kan het ook anders) weer een forse allochtone component in de Ondiep affaire.
Rinie Mulder bemoeide zich met een stel Marokkaanse jongeren die een vrouw lastigvielen, en wist daarbij een mes af te pakken. De ‘politie agent’ die hem doodschoot was een vrouw van Marokkaanse komaf. Ten eerste is het schrijnend dat de politie geen andere koers ziet dan een man met een mes dood te schieten. Maar belangrijker, hoe komt het dat de VOLLEDIGE Nederlanse pers hierover zwijgt?
In het buitenland voelt men zich niet geroepen zich te houden aan deze Nederlandse drang tot zelfcensuur.

op 16 03 2007 at 13:12 schreef Der Miesmauser:

Kortom:
Man pakt mes af van lastige marrokaantjes die een vrouw lastig vielen, politie komt, marrokaans politievrouwtje schiet de man dood?
Als ik dat had geweten had ik er ook heen gegaan, wil nu eigenlijk nog wat zeggen maar heb mijn lesje van Cor geleerd, wil mijn baan nog even houden.

op 16 03 2007 at 13:24 schreef Dany:

@Miesmauser: Jouw samenvatting is kort en bondig. Het is niet mijn bedoeling een verband te impliceren tussen de etniciteit van de politieagente en de jongeren waar Mulder ruzie mee had. Mijn punt was vooral het doodzwijgen van die etniciteit, kennelijk is de angst voor wat voor reactie dan ook al zo groot dat men liever (een deel van) de waarheid verzwijgt.

Het heeft ook heel lang geduurd voordat uberhaupt iets bekend werd over de etnische achtergrond van de hangjongeren. De pers en de burgemeester praten verwoed over FC Utrecht aanhangers. Dat is formeel misschien geen leugen, het is ook niet de waarheid. IEDERE bewoner die aan het woord gelaten werd (en wat lef in zijn lijf had) gebruikte het woord allochtoon.
Opnieuw: Het gaat me niet eens zozeer over die allochtonen op zich, meer om de ‘knee jerk’ reactie van pers en overheid, die eensgezind ieder verband met etniciteit dood wensen te zwijgen.

op 16 03 2007 at 13:37 schreef Elke:

Als de media een etnische relatie tussen agente en relschoppers voor onwaarschijnlijk houden, waarom zouden ze het dan doodzwijgen?
Als het allemaal zonneklaar is, dan kan eventueel gejoel á la "zie je nou (weer)" toch simpelweg ontzenuwd worden?

op 16 03 2007 at 14:07 schreef Dany:

@Elke: Daarom is het ook een ‘knee jerk’ reactie. Overigens gaat het denk ik niet om de agente (dat is – durf ik te hopen – toeval), meer om het feit (net als in Parijs) dat men ten koste van een heleboel wil verhullen dat etniciteit bij de rellen een rol speelt. En dat het dan uitgerekend een agente van Marokkaanse afkomst is, dat wordt dan vanzelf een factor, ook al is het gegeven zelf puur toeval. (Het is ook niet voor het eerst dat er – ogenschijnlijk in ieder geval – excessief geweld wordt gebruikt door de politie.)

op 16 03 2007 at 15:39 schreef Der Miesmauser:

Dat die politieagente wel of niet marrokaanse is boeit me ook niet echt, wel het feit dat je eerst wordt wijsgemaakt dat een of andere dronken tokkie zonder aanwijsbare reden de politie aanvalt zodat je denkt: Dikke bult eigen schuld.
Dan blijkt opeens dat hij, dronken of niet, een soort held is die wat tuig durfde aan te pakken en als beloning daarvoor wordt neergeschoten.
Het is toch gvd krankzinnig dat je de waarheid over iets dat in je eigen land is gebeurd in een buitenlandse krant moet lezen.

op 16 03 2007 at 17:06 schreef Elke:

Nouh, het Brussels Journal heeft natuurlijk ook wel een politiek kleurtje.
Daar zal ik net zo goed niet iets klakkeloos van aannemen als van de Volkskrant.

op 16 03 2007 at 21:40 schreef Tjerk:

"NERGENS in de Nederlandse media zul je dit lezen (onvoorstelbaar eigenlijk hoe efficient en naadloos de samenwerking tussen pers en overheid op dit gebied is), maar er zit (hoe kan het ook anders) weer een forse allochtone component in de Ondiep affaire.
Rinie Mulder bemoeide zich met een stel Marokkaanse jongeren die een vrouw lastigvielen, en wist daarbij een mes af te pakken. De ‘politie agent’ die hem doodschoot was een vrouw van Marokkaanse komaf. Ten eerste is het schrijnend dat de politie geen andere koers ziet dan een man met een mes dood te schieten. Maar belangrijker, hoe komt het dat de VOLLEDIGE Nederlanse pers hierover zwijgt?"

Nee, Dany, alleen in jouw fantasiewereld ("through the looking glass") zwijgt de Nederlandse pers over deze aspecten.

Zo meldt het AD twee dagen geleden reeds dat het om allochtone jongeren gaat.
http://www.ad.nl/utrecht/stad/article1170717.ece

En wat die Marokkaanse agent betreft, dit wordt door de politie ten stelligste ontkend. Misschien is dat de reden waarom de Nederlandse Pers daar nog niet over had bericht: het is maar een gerucht.
http://www.elsevier.nl/nieuws/nederland/artikel/asp/artnr/143544/index.html

Veeleer is het andersom (omgekeerde wereld). Media moeten scoren bij het publiek, en sensatie loont. Rassenrellen dus ook!

Een paar maanden terug was er een steekpartij in Amsterdam-Oost met een dode tot gevolg. Vrienden van de overledene gingen verhaal halen bij een Surinamers die verantwoordelijk zou zijn voor de steekpartij. In De Volkskrant werd dat omschreven als rellen tussen Surinamers aan de ene en Marokkanen aan de andere kant. Ook gaat het in het stuk over drugshandel. Maar daar heeft het allemaal niets mee te maken, zeggen betrokkenen. De voorzitter van de Marokkaanse raad eist excuses van De Volkskrant.

Volgens de Amsterdamse politie en Marokkaanse en Surinamse organisatie zijn er nooit rellen geweest. De bewering van de volkskrant en Elsevier dat er 100 tot 150 Marokkanen rellen gingen schoppen is volgens de Amsterdamse politie helemaal uit de duim gezogen. Ook getuigen, omwonenden melden niets van hetgeen de media beweerde (jongeren die het huis van de vermoedelijke verdachte aanvielen) gemerkt te hebben. Ook de verslageving over de bijeenkomst tussen Surinaamse en Marokaanse organisaties is onuist weergegeven.

Allerlei nieuwsrubrieken namen het bericht echter wel klakkeloos over.

http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/tv/vara/deleugenregeert/bb.20060929.asf

Welcome to the real world, Dany.

op 18 03 2007 at 20:13 schreef dewanand:

heb het gevoel dat de hele randstad nu een allochtoon ghetto is en dat iedereen daar bewapend is. Teveel allochtonen is niet meer leuk hier, zelfs niet voor mij als hindoestaan. Teveel hindoestanen is heel vervelend, want ik heb juist veel meer last van hindoestanen dan van blanken.

Tijd voor een slimme zuivering. Hier ga ik aan werken komende jaren. Uit onderzoek en uit al mijn informele kontakten weet ik nu dat het allergrootste deel van de allochtonen gewoon niet meer gelukkig is in Nederland en echt weg wil, terug naar hun herkomstland. Hier zwijgt men over.

Pamperen van allochtonen en moslims moet men zeer zeker niet doen. Gewoon hakken in de media is beste voor hun zelf. Weg met censuur, lang leve de fijnhakpers.

dewanand

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS