Home » Archief » Toorn van God


[12.12.2007]

Toorn van God

Traudl de Jonge

inrosso12 (45k image)
Patrizia Laquidara (foto: Luigi de Frenza)

Vroeger was religie het enige dat mensen hadden om het leven, het heelal en de rest te verklaren. Wateroverlast, blikseminslag, wintertenen, een schaap met vijf poten of Sint Vitusdans: alles viel te verklaren door aan te nemen dat God weer eens ontstemd was over het een of ander. Een lekker simpel en overzichtelijk wereldbeeld. De almachtige Heer der Heerscharen wist alles beter, je kon je dus maar beter schikken in je lot.

Nou is het gekke dat bij �cht grote calamiteiten, zoals – bijvoorbeeld – een pandemie, religieus ingestelde types God altijd een handje willen helpen. God moet namelijk wel héél erg boos zijn als hij, in zijn oneindige wijsheid, besluit ruim een derde deel van de bevolking op te ruimen.

Zo kon het gebeuren dat in een groot deel van Europa Joden verantwoordelijk werden gesteld voor de builenpestepidemie van 1347. In de eerste plaats hadden Joden Jezus Christus – de zoon van god, jawel, lees het Nieuwe Testament er maar op na! – vermoord. Op zichzelf al een ernstige zaak in de ogen van christenen. Maar daar kwam nog bij dat Joden – uiterst verdacht, dat spreekt – opvallend weinig last hadden van ‘de zwarte dood’. Met andere woorden: een duivels complot, tijd om af te rekenen met Joden. God wil het!

De giftige cocktail van geloven in God, blinde paniek en kwaadaardige stompzinnigheid leidde tot zogenaamde ‘pogroms’. Onder andere in Bazel, Straatsburg en Keulen werden Joden massaal over de kling gejaagd.

Sinds de introductie van Onderzoek & Wetenschap (driewerf hoera voor het Vrije Westen!) weten we dat builenpest wordt verspreid door rattenvlooien. Alstublieft. Niks geen Joden die waterputten vergiftigen of de toorn van God. Joden leefden veel hygiënischer dan de gemiddelde Europese drollenboer in de Middeleeuwen, zodoende ging ‘de zwarte dood’ goeddeels aan hen voorbij.

Aan geloven in god heb je dus helemaal niks, als het er op aankomt. Aan investeren in Onderzoek & Wetenschap des te meer. Geen wonder dat tegenwoordig alleen nog moderne middeleeuwers als de Kaboutervrouwtjes van Halal, kardinaal Simonis en überchristen Bas van der Vlies in God geloven.

Historicus Traudl de Jonge (Heiligerlee, 24 oktober 1973) is als onderzoeker verbonden aan het Stutterheim Del Ferro Instituut te Amsterdam. Aan de Zuid-Afrikaanse universiteit van Witwatersrand promoveerde zij in 1999 op het proefschrift Eyewash and deceit, an introductory study of Maoism and the communist quest for a paradise.

Algemeen, 12.12.2007 @ 11:03

[Home]
 

55 Reacties

op 12 12 2007 at 11:53 schreef dewanand:

in onze tijd zien wij dat de allochtonen de nieuwe Joden zijn geworden. Kijk eens hoe Wilders de moslims aanwijst als zondebok van alle problemen.

Dus de blanken in Europa zijn niet veel veranderd sinds de dertiende eeuw.

Soms voel ik mij een neoJood in Nederland, als bruine hindoe.

dewanand

op 12 12 2007 at 11:55 schreef Peter:

Al gehoord? Dagblad De Pers heeft het aan de stok met gekwetste hindoes.

op 12 12 2007 at 12:48 schreef filantroop:

Naar verluid moesten de joden in de aanvang van de shoah hun eigen ondergang betalen, tot en met de jodenster en de laatste treinreis. En dat staat in schril contrast met de revenuen die de allochtonen thans ten dienste staan, zodat iedere vergelijking met de joden van voor de shoah net zo mank gaat als de nieuwe echtgenoot van Anja Meulenbelt.

op 12 12 2007 at 13:11 schreef Erik:

Karel Marx schreef ooit dat de geschiedenis zich telkens herhaalt: de eerste keer als tragedie, de tweede keer als comedie.
Alleen wordt de allochtoonse comedie zolangzamerhand niet langer opprijs gesteld.

op 12 12 2007 at 13:13 schreef John:

@dewanand

Stel je niet aan! De blanken in europa zijn de grootste slachtoffers van zichzelf.
En Wilders is ook gewoon een chistelijk ventje dat bovendien ook nog eens wordt beinvloed door joodse zionisten.

op 12 12 2007 at 13:18 schreef Peter:

‘Joodse zionisten’, we zijn weer thuis.

Over allochtoonse komedie gesproken:

op 12 12 2007 at 13:19 schreef John:

Wat bedoel je Peter?

op 12 12 2007 at 13:39 schreef Kariem:

Hilarisch, die sketch van Ab & Sal!

Alleen jammer dat het in werkelijkheid niet bepaald jochies zijn waarmee je kunt lachen.

op 12 12 2007 at 13:59 schreef Tjerk:

"Alleen jammer dat het in werkelijkheid niet bepaald jochies zijn waarmee je kunt lachen."

Wie, Ab & Sal?

op 12 12 2007 at 13:59 schreef Peter:

Sal heb ik wel eens ontmoet, ik herkende hem niet eens in het filmpje. Ik vind hem wel lachen, en heb een keer een column van hem geplaatst: Echt Goor!

op 12 12 2007 at 14:08 schreef Wampie:

Zere buikspieren van het lachen na lezing van Echt Goor! Nederlanders staan bekend om hun schone stoepen en smerige slips. Wat niet weet, dat niet deert.

op 12 12 2007 at 14:24 schreef Kariem:

Tjerk: ja, die ja.

http://www.abdelhakim.nl Een salafist van het zuiverste water.

op 12 12 2007 at 14:33 schreef Peter:

Ik zie het niet, Kariem, als ik Abdelhakim zo lees, komt hij me soms voor als een fatsoensrakker (zie bijvoorbeeld ‘De Avonden van de Ramadan’ waarin hij aflsuit me het ijzersterke ‘Marokkaanse vrouwen zijn soms net mensen’) maar over het algemeen lijkt hij me oké. Ik vind ‘De Mojo van Ahmadinejad’ heel sterk.

Waarom vind je hem een salafist?

op 12 12 2007 at 14:52 schreef Wampie:

Frans Jennekens, projectleider multicultureel NPS, schrijft op Abdelhakims website:

‘Wij steken nu onze nek uit met het programma van Ab en Sal, die orthodoxe moslimjongens. We krijgen de hele PVV over ons heen, die het schandalig vindt dat wij salafisten een podium geven.’

op 12 12 2007 at 14:55 schreef Kariem:

Hij geeft vrouwen geen hand, walgt van Najib Amhali omdat hij in een film een Nederlandse vrouw kuste, en staat afwijzend tegenover democratie omdat "Deelnemen aan de politieke besluitvorming, het indienen van bepaalde wetsvoorstellen en het bij stemrondes voor of tegen stemmen, betekent ontegenzeglijk de schending van de wetgevende macht én de rechtsprekende macht van God."

op 12 12 2007 at 14:57 schreef Kariem:

Nou ja, ze treden uit de anonimiteit en stellen zich dus kwetsbaar op. Dat pleit wel voor ze.

op 12 12 2007 at 15:00 schreef Peter:

Hm, gezellige jongen. Maar hij neemt het wel op voor homo’s in ‘De Mojo van Ahmadinejad’. Of mis ik hier een ironische kwinkslag?

op 12 12 2007 at 15:10 schreef Kariem:

Ik heb de moeite genomen om zijn andere teksten ook eens te lezen en de verwarring is ook bij mij compleet. Intelligente, goed geschreven teksten – maar op veel punten ook totaal in tegenspraak met elkaar. Weird.

op 12 12 2007 at 15:15 schreef BigPete:

Dat hele stukje is gewoon anti sjiieten. De haat druipt er van af. Een enge gozer, salafist of niet.

op 12 12 2007 at 15:24 schreef Kariem:

Welk stukje, BigPete?

op 12 12 2007 at 16:35 schreef philippine:

Omdat Joden de pest konden krijgen zaten ze in ghetto’s en zo kregen ze de pest dus? niet.

op 12 12 2007 at 17:38 schreef BigPete:

@ kariem
‘De Mojo van Ahmadinejad’.

op 12 12 2007 at 20:50 schreef Paardestaart:

Nederlanders staan bekend om hun schone stoepen en smerige slips

En om dat éne koekje bij de thee natuurlijk..
En de ‘stijve heupen’ niet te vergeten!
Hou op, schei uit..ik hèb het niet meer
Fijne knul – die Abdel. Talentvol ook..!

De verwarring die hij kennelijk teweegbrengt is vermoedelijk omdat hij een soort van satire bedrijft. Da’s toch om te lachen? Dan kan ‘ie toch niet dom zijn? Dan istie toch OK?

Je ziet die onschuldige opluchting ook vaak bij brave onderwijzers van hopeloze tokkie-leerlingen, vooral als anderen er hun tanden al op stuk hebben gebeten: na elke bijdrage uit de berenkuil voor zijn neus, van meer dan éen lettergreep die ook nog actually iets te maken heeft met wat hij ze zojuist heeft geprobeerd uit te leggen meent de schat van een man dat er toch wel wat zìt in die jongens; hij heeft contact – en hij werpt zich met hernieuwde ijver op het aan zijn hoede toevertrouwde gespuis
Journalisten en bestuurders maken dezelfde vergissing – zo mogen ‘aandachtskinderen’ die het schoppen tot rappend woordkunstenaar terstond aanschuiven bij Tochtlat en Plakdinges, de koningin trekt zonder zich te bedenken haar panty uit om outreachend moskeeen te bezoeken, en mokkende moordenaars met een minderwaardigheidscomplex die bíjna de leergang MBO-sociaal werk op C-level hebben afgerond worden uitgenodigd door de deelraadburgemeester van klein-Gaza om er het jongerenwerk te komen opzetten, en voor ‘AB en Sal’ steekt zefs het multicultureel jeugdwerk zijn nek uit, de fout-chauvinistische woede trotserend van de voltallige PVV, nota bene.

Potdorie – het gannef kent woorden van meer dan twee lettergrepen!
Soms staan ze zelfs op de goeie plaats!
Tja – dan ligt heel Nederland verbroederd in een deuk: hè heerlijk – eindelijk klòpt de wereld weer..:-)

Dat de hatelijke minachting voor alles en iedereen je in het gezicht slaat – bejje gek! Da’s koppigheid – gaat wel over, roepen ze nog, tussen de lachsalvo’s door.
Née – ’t is een aanwinst hoor, die Ab. Toffe goozer..moet je dat geinige stukkie lezen over Hirsi Ali..

op 12 12 2007 at 22:48 schreef Blasfemist:

Echte salafisten doen in alles de profeet na, deze is voor Sal:

Sahih Bukharu, Volume 1, Book 4, Number 157:
Narrated Abu Huraira:

I followed the Prophet while he was going out to answer the call of nature. He used not to look this way or that. So, when I approached near him he said to me, "Fetch for me some stones for ‘ cleaning the privates parts (or said something similar), and do not bring a bone or a piece of dung." So I brought the stones in the corner of my garment and placed them by his side and I then went away from him. When he finished (from answering the call of nature) he used, them .

http://www.usc.edu/dept/MSA/fundamentals/hadithsunnah/bukhari/004.sbt.html#001.004.157

Hoe zit het met de riolering in Marokko ? Ik heb wel eens gehoord dat ze daar hun achterste niet met een papiertje schoonvegen, maar met hun linkerhand, de zgn poephand.

op 12 12 2007 at 22:57 schreef arend:

Ik heb die ab en sal wel eens op TV gezien, en vond er weinig aan.
Heel drammerig de kern van de zaak vermijden, anderen niet uit laten praten, en gewoon zeggen dat ze liegen.
Ik vind dit ook niet echt grappig, maar dat is meer een kwestie van smaak; doe mij maar Blackadder of Farty Towels.

op 13 12 2007 at 01:16 schreef Marthijn Uittenbogaard:

Op seksueel gebied wint de moraal het veelal nog steeds van de wetenschap. Bepaalde wetenschap kan in het ‘vrije’ westen nog steeds niet of wordt genegeerd. Aangezien je er totaal uit ligt met een afwijkende mening zullen de meesten die dit lezen hun verstand blokkeren. Hysterie komt dan daarvoor in de plaats.

Had het in die tijd voor de joden opgenomen. Anno 2007 Bas van der Vlies belachelijk maken is wel erg simpel. De meeste niet-gelovigen hebben dezelfde seksgestoorde moraal van het christendom nog grotendeels in zich. En die moraal heeft het CDA weer in het zadel gebracht. Met dank aan christen Wim Kok en noem maar op…

In Duitsland wil men nu de seksleeftijd opschroeven naar 18 jaar! Iedereen weet dat er geen onderzoeksgegevens bestaan die hiervoor zouden pleiten. Toch houdt iedereen zijn bek erover. Tja… zielig gedoe.

En dat Wilders een fascist is begint nu toch echt duidelijk te worden gezien zijn laatste plannen, hele gezin wegsturen als 1 kind iets strafbaars doet om maar iets te noemen. Wilders die op zulke sites nogal eens de held is. Maar hij wilde al vanaf dag 1 een verbod op de PNVD en wil MARTIJN ‘de nek omdraaien’ zoals hij dat verwoordde. De enige niet fascistenpartij is toch echt de PNVD (of Partij voor de Dieren) daar alle andere onlangs een onderzoek hebben aangevraagd om te kijken of Vereniging MARTIJN verboden kan worden. Ik meende dat een westerse beschaving was gebaseerd op vrijheid van vergadering en vereniging. Heb het zeker mis. Niemand heeft het hierover… Net alsof mensen kritiek hadden op de jodenvervolging. Ja nu, lekker makkelijk.

op 13 12 2007 at 02:15 schreef Conan:

Niet alleen dat stukje over Hirsi Ali betoont deze Ab zich een onaangenaam en racistisch baasje.

Misschien niet totaal van talent verschoond. Maar in de tot mislukken gedoemde poging het luchtkasteel van de multiculturalisten van enige substantie te voorzien, neemt men genoegen met weinig. Dat is beter dan niets. Met het inhuren van deze knurft, maakt de NPS het morele failliet van de betreffende kolder alsnog ongewild publiek (Abdelhakim in "Het domme getal regeert"):

"Een coalitie vormen betekent dat je enkele standpunten zult moeten opgeven, zélfs aanpassen, om andere te kunnen behouden. Daarmee doe je de Islam, die de ultieme waarheid en rechtvaardigheid herbergt, een groot onrecht aan."

De met de promotie van dit gedrocht beoogde aanpassing (van bepaalde onwenselijke en onacceptabele elementen) van de Islam, bestrijdt de omhooggevallen kwibus met kracht. Onverdraagzaam absolutisme is het motto van deze flapdrol. Vanwege zijn saaie, wat langdradige stijl, zijn inconsistentie en zijn onverbloemde frustratie, heb ik overigens niet de fut op kunnen brengen al zijn schrijfseltjes helemaal te lezen.
Daarmee zou ik mijn geestelijke vermogens een te groot onrecht aandoen.

op 13 12 2007 at 05:38 schreef Blasfemist:

Even on-topic: als er een god was geweest had hij er zeker voor gezorgd dat er nooit een PNVD of club Martijn was geweest, nu moeten wij zelf over de veiligheid van ons kroost waken (mede dankzij een ontspoorde rechtspraak). Ik ben in dat geval, net als Hekma op zijn gebied, niet absoluut tegen geweld en dwang om mensen hun dwalingen te doen betreuren: http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=2572&titel=De_pedo-professor
Overigens hoop ik dat een webmaster eventueel alles over dit onderwerp modereert.

op 13 12 2007 at 08:16 schreef Peter:

Ik heb niets met de Vereniging Martijn, maar evenmin met de paniekerige hetze die iemand van Het Vrije Volk (ik ben zijn naam vergeten) voert tegen alles wat hem zelfs maar aan pedofilie doet denken.

Nee, ik ‘modereer’ de bijdragen van Uittenbogaard niet, tenzij hij dingen plaatst waardoor ik in moeilijkheden kan raken. Bestrijd hem maar met argumenten, koud kunstje lijkt me.

op 13 12 2007 at 08:39 schreef filantroop:

Zodra verongelijkte pedofielen het over fascisme hebben begint de argwaan die ik toch al jegens ze koester nog fermere proporties aan te nemen. Dat liefhebbers van seks met kinderen zich organiseren in een stichting of politieke partij teneinde te bevorderen dat hun seksuele driften voor het kind legaal geëxploreerd kunnen worden, is al bedenkelijk. Maar zodra ze hun opponenten voor fascist gaan uitmaken neemt het extremere proporties aan.
Toen het vorige kabinet nog de scepter over het land zwaaide kon men op de website van de politieke partij voor kindercopulatie vernemen dat het kabinet fascistisch was. Kennelijk is men in pedofiele kringen niet op de hoogte van de definiëring van hetgeen onder de term fascisme gerekend moet worden. In ieder geval niet de parlementaire democratie, waaraan vrije verkiezingen ten grondslag liggen. Het is dan ook merkwaardig dat de pedofielenpartij destijds het toenmalige kabinet fascistisch noemde.
Evenmin fascistisch is het wanneer een politieke partij pleit voor het verbod van een politieke partij die de legalisatie nastreeft van seks tussen volwassenen en kinderen. Nog afgezien van het feit dat die partij niet verboden werd, valt het onder vrijheid van meningsuiting zo’n verbod te verlangen. Een ware fascist wil alle partijen verbieden, en zo snel als mogelijk de parlementaire democratie afschaffen.
Pedofielen, die graag voor kinderen willen bepalen wanneer ze beschikbaar zijn voor de seksuele geneugten, zouden indien ze zo democratisch zijn als hun gebral over fascisme doet vermoeden, daarom juist moeten pleiten voor verlaging van de kiesgerechtigde leeftijd in plaats van verlaging van de seksgerechtigde leeftijd, zodat kinderen zelf ook een stem krijgen in het oordeel of ze seksueel beschikbaar moeten zijn voor pedofielen.

op 13 12 2007 at 11:11 schreef dewanand:

namaskar filantroop,

ha ha ha ik moet wel lachen om je reactie.
hoe verzin jij het? seksgerechtigde leeftijd voor kinderen, streef jij naar een nieuwe staatsvorm?

in de islam is de seksgerechtigde leeftijd voor meisjes zo rond de negen jaar, conform seksrelatie mohammed en aisha. islam is dus heel Modern toch.

die pedopartijen zouden moeten streven naar een moslimstaat, want dan is pedofilie geen probleem meer.

als hindoe gun ik kinderen een leuke zorgeloze jeugd en wil dat zij niet misbruikt worden door vieze oude mannetjes.

wat een discussie. nu kan ik wel huilen.

groeten uit Krishnaloka

dewanand

op 13 12 2007 at 11:32 schreef Tjerk:

Marthijn praat over hysterie, maar ik vind zijn vergelijking van pedofielen met Joden onder de Jodenvervolging ook behoorlijk hysterisch.

"Hé ja, maar pedofielen moeten ook ‘onderduiken’; vat je ‘m wel?"

Bij mijn weten worden er nog geen razzia’s gehouden naar pedofielen; hoeven pedofielen geen gele ster te dragen; en worden pedofielen niet op de trein naar vernietigingskampen gezet. Lijkt me een klein, maar niet onbetekenend verschilletje.

op 13 12 2007 at 12:52 schreef filantroop:

Ach Tjerk, je zou bijna aan het onbedwingbare gevoel toe willen geven dat pedofilie en paranoia elkaar in stand houden.
Dat de shoah het gevolg zou zijn van de pedofiele geaardheid van joden, dientengevolge de shoah een feit werd, zullen we maar toeschrijven aan de desperaatheid van een enkele, hier verschijnende pedofiel die zijn zaligheid maar niet legitiem vindt, en dus zichzelf tot onderduiker in vredestijd profileert.
En het is waar dat pedofielen geen gele ster behoeven te dragen. In het ergste geval herken je ze aan een erectie in de nabijheid van kinderen, maar ja, dat is niet door een bezetter opgelegd en dus niet verplicht.

op 13 12 2007 at 15:51 schreef Tjerk:

Filantroop; ik lees nergens dat Marthijn beweert dat "de shoah het gevolg zou zijn van de pedofiele geaardheid van joden". Dat is zijn punt niet.

Marthijn leest iets over ‘vervolging’ en ‘wetenschap’ en koppelt daaraan zijn eigen visie dat pedofielen ‘vervolgd’ worden omdat de brede bevolking niet openstaat voor afwijkende wetenschap waaruit zou blijken dat seks met volwassenen helemaal niet schadelijk hoeft te zijn voor een kind.

Hij doelt daar waarschijnlijk mee op de onderzoeken van pedofielenbelangenvereniging IPCE.

op 13 12 2007 at 18:03 schreef Lagonda:

Ach ja, de onderzoeken van de pedofielen*belangen*-vereniging. Nou, wat zullen me die toch objectief zijn.

Een schotwond hoeft ook niet dodelijk te zijn; daarom hoef ik het nog niet goed te vinden dat er op mijn kinderen geschoten wordt.

op 13 12 2007 at 19:26 schreef Tjerk:

Precies. Het wetenschappelijk onderzoek waar Marthijn Uittenbogaart op doelt heeft een herkenbare agenda. Dat is niet erg, maar je moet het wel relativeren. Volgens mij doet Marthijn dat te weinig.

Maar kom, het ging over religieuze verklaringen en hun destructieve uitwerkingen, niet over pedo-stokpaardjes.

op 13 12 2007 at 19:56 schreef filantroop:

Vandaar Tjerk, dat ik het net zoals hij volledig uit z’n verband rukte, wat wellicht door hulpvaardige dames van de EHBO weer op orde gebracht wordt.
Zie het maar als een uiting van ongenoegen mijnerzijds over de parallel tussen de jodenvervolging en de vermeende pedofielenvervolging.
Ooit werd het overheidsingrijpen tegen de bijtende pitbulls en de kommer en kwel betreffende de varkenspest ook al met de jodenvervolging vergeleken. De jodenvervolging is tot een panacee verworden voor hen die zichzelf graag als slachtoffer willen positioneren, en dat begint onbehoorlijke proporties aan te nemen.

De vraag of pedoseksuele contacten voor een kind schadelijk zijn of niet, mag voor pedofielen misschien interessant zijn, maar zolang er geen aanwijzingen zijn dat kinderen zich erop verheugen met een volwassen seks te hebben, lijkt die vraag mij volkomen overbodig.
Belangengroepen die erop uit zijn kinderen de kinderspecifieke eigenschappen te ontnemen om tot eigen gerief te komen wantrouw ik van nature.
Wat jaren terug was er een belangengroep van hoogopgeleide moslims die er bij onze regering op aandrong de huwelijksgerechtigde leeftijd van meisjes, van achttien jaar te verlagen naar… Uiteraard om de dwanghuwelijken de pedofiliseren. Als vanzelfsprekend werd dat verzoek niet ingewilligd.

op 13 12 2007 at 22:58 schreef Paardestaart:

in de islam is de seksgerechtigde leeftijd voor meisjes zo rond de negen jaar

Hm – als je de definitie van sex hanteert zoals Clinton dat deed tenminste, of breezersletjes: want dan is sex alleen sex als er penetratie bij zit
Verder is alles geoorloofd, vanaf de allereerste dag van een kinderleven: hitsige letterknechten hebben de allerhoogst-geestelijke toestemming om tussen de beentjes van een baby aan hun gerief te komen.
De Profeet (puh) gaf het goede voorbeeld, toen zijn zesjarige echtgenote de geslachtsrijpe leeftijd nog niet had bereikt.
Daar moet wel bij gezegd worden dat de penis van de profeet natuurlijk niet vergelijkbaar is met de penis van gewone stervelingen, laat staan met die van ongelovigen..:-)
En rambamboelie weet alles het beste..

op 14 12 2007 at 12:03 schreef Peter:

Geachte heer Breedveld,

Ik lees in de artikelen van Traudl de Jonge dat deze meneer meldt dat hij verbonden is aan het Del Ferro Instituut in Amsterdam.

Deze meneer Traudl is op geen enkele manier verbonden aan het Del Ferro Instituut. Ik verzoek u dan ook vriendelijk maar toch dringend meneer Traudl deze tekst niet te laten plaatsen op uw site en bij zijn artikelen.

En bij alle artikelen waar deze tekst is geplaatst deze te verwijderen.

Voor de duidelijkheid geef ik u de bedoelde tekst nog hieronder.

Historicus Traudl de Jonge (Heiligerlee, 24 oktober 1973) is als onderzoeker verbonden aan het Stutterheim Del Ferro Instituut te Amsterdam. Aan de Zuid-Afrikaanse universiteit van Witwatersrand
promoveerde zij in 1999 op het proefschrift Eyewash and deceit, an introductory study of Maoism and the communist quest for a paradise.

Hoogachtend,
Anneke de Smit

DEL FERRO INSTITUTE B.V.
http://www.delferro.nl
tel.: 0031-(0)20-6761196

op 14 12 2007 at 14:16 schreef Wampie:

Traudl vemeldt toch duidelijk dat zij verbonden is aan het Stutterheim Del Ferro Instituut.

op 14 12 2007 at 19:43 schreef filantroop:

Misschien moet Stutterheim als Stotterheim uitgesproken worden.

op 14 12 2007 at 20:08 schreef Alvaro:

De joodjes kregen en krijgen altijd en overal de schuld. De staat Israel, zelfs door de westerse linkse kerk vergruisd. Ze zijn vaak bestuurders van zeer grote bedrijven zoals monotaire, in de wereld en werden afslacht door het sociale democratische Duitsland van Hitler in de 2e wereld oorlog met 6.000.000 moorden op hun geweten. Zoals altijd worden de feiten zo gemanipuleerd dat de joden het kwaad zijn.

Joden is het goede= god
Moslims het kwaad= duivel

op 14 12 2007 at 20:08 schreef philippine:

Filantroop, welke belangengroep van hoog opgeleide moslims? Ik weet echt van niets!

op 14 12 2007 at 20:14 schreef philippine:

Nog een paar aardige boeken over het afslachten van Joden:’ De geschiedenis van 2000 kerkelijk antisemitisme’ en ‘Christelijke oorsprong van racistische Jodenhaat’. Geschreven door Hans Jansen, de theoloog, niet de arabist.

op 14 12 2007 at 21:41 schreef Lagonda:

Whoeha! Mot met de Del Ferro’tjes — pas maar op! Da’s nog een stuk sektarischer dan Vodafone.

op 14 12 2007 at 23:44 schreef visarendje:

"Whoeha! Mot met de Del Ferro’tjes — pas maar op! Da’s nog een stuk sektarischer dan Vodafone."

En dat niet alleen, als je vraagt om een gesprekje van vijf minuten, krijg je als antwoord dat ze geen halfuur de tijd hebben.

op 15 12 2007 at 01:09 schreef visarendje:

��-Traudl de Jong schijnt niet eens te bestaan��

Zij bestaat wel degelijk, alleen onder een andere naam.

op 15 12 2007 at 01:15 schreef visarendje:

Wat gebeurt hier met de aanhalingstekens?

op 15 12 2007 at 08:55 schreef Peter:

Wat die Vodafone-ellende betreft: mijn advocaat zegt vraagtekens te hebben bij een aantal passages in de rechterlijke uitspraak, maar hij gelooft niet dat hoger beroep zinvol is, omdat de uitspraak uiteindelijk niet zal verschillen. Daar leg ik me dan maar bij neer.

De Vodafuck-ups zijn echter nog altijd niet klaar met blunderen. Nog steeds wordt fout op fout gestapeld en meer. Dat het gestoethaspel allemaal mijn eigen schuld zou zijn, zoals de extreem ongemanierde advocaat van Vodafone in de rechtszaal schreeuwde, is zelfs voor Vodafone echt niet meer vol te houden. Ik schrijf daar later nog een stukje over.

op 15 12 2007 at 12:07 schreef Theo Ichtus:

* belt Anneke Smit op het del ferro instituut, stelt zich voor als ma ma marthijn van den bo bo boogaard en roept vui vui vuile fa fa fascisten!*

* Heft daarna uit volle borst het PNVD clublied aan: *

‘Ik heb toch zo iets geks
ik hou van kindersex
als ik een kleuter zie
dan staat ie een, twee, drie…’

(sorry Peter, jij bent geloof ik niet zo anoniem-op-het-internet als anderen en dat kan snel een dure hobby worden. Toch zie je dat waar Vodaphone wegkomt met een plakje salami ‘del ferro institute b.v.’ ook wel een hapje van de worst zou willen – of desnoods de hele. ‘Dat was heel kwetsend en beledigend hoor – Traudl de Jong schijnt niet eens te bestaan en de stotteraars uit het ‘stuttersheim’ worden al erg achtergesteld bij omroeploopbaankansen…’)

Hoger beroep ingesteld? (Zou Nederlandsche Vereniging voor Journalistiek eigenlijk een principezaak van moeten maken – het lijkt me geen vonnis dat overeind hoort te blijven want dan is het einde zoek…)

on topic: Marek Halter ‘De herinnering aan Abraham’ pp 329-330 (dat kun je lekker niet googelen, daarvoor moet je het boek zelf op de plank hebben staan…)

op 16 12 2007 at 18:03 schreef Ernst:

Peter, waarom zet je het vonnis -rechtspraak is openbaar niet?- niet op de site (of heb ik iets gemist?).

op 16 12 2007 at 18:32 schreef Peter:

Heb ik gedaan, alsmede een artikel waarin ik het vonnis tegen het licht hield. Om veiligheidsredenen heb ik dat weer weggehaald, en na een grondige inspectie (ik moet er absoluut zeker van zijn dat er geen bepaalde lettercombinaties op mijn site figureren) zet ik het er weer op, alsmede deel 8 van Nooit meer Vodafone, want het houdt echt nooit op. Vodafone is nooit klaar met kloten.

op 17 12 2007 at 01:00 schreef Conan:

Hmm; het gemiereneuk begint. En ik begrijp dat je niet geappelleerd hebt.

Hoewel ik de exacte formulering van het vonnis even kwijt ben, meen ik mij te herinneren dat je daarin inderdaad een absoluut verbod tot discusie over het onderwerp zou kunnen lezen. Omdat elke verwijzing naar de feiten onherroepelijk leidt tot een lettercombinatie, waarover betoogd zou kunnen worden dat daarmee op eiseres sub 1 (of 2, het exacte cijfer staat me ook even niet voor de geest) wordt gedoeld. (Overigens is dat geen lettercombinatie, maar een cijfermatige aanduiding voor een partij in een juridische procedure.)
Op die manier zou Vadofone via een omweg alsnog hebben gewonnen; zo had ik het nog niet bekeken.

De motivering van de onrechtmatigheid lag echter bij de bescherming van de persoonlijke levensfeer. Er was, naar ik mij herinner, expliciet overwogen dat van onrechtmatig handelen jegens Vodafone geen sprake was.

Wellicht lost het probleem zich op in een executiegeschil. En anders was het slechts een kort geding. Dus een voorlopig oordeel. Misschien moet je een bodemzaak beginnen. Of is de appeltermijn nog niet verstreken?

Wat niet wegneemt dat ik het meteen herplaatsen van de artikelen, en het openstellen van een discussie daaronder, een onverantwoord risico vind (wellicht geholpen door enige wijsheid van achteraf).

op 17 12 2007 at 10:04 schreef filantroop:

@ Philippine

Een klein exposé over de perikelen betreffende de huwbare leeftijd van meisje. Daaruit blijkt ondermeer dat niet alleen de groep van hoogopgeleide moslims zich in ons land inzette voor verlaging van de huwbare leeftijd van meisjes.

“Een onlangs ingediend voorstel, om de huwbare leeftijd van Marokkaanse meisjes te verlagen naar 14 jaar, werd daarom direct afgewezen.” (citaat toespraak van dr. F. van der Ploeg, Staatssecretaris van Cultuur, ter gelegenheid van de opening van de Phenix Foundation te Rotterdam op maandag 8 oktober 2001)

“In 2001 heeft de Marokkaanse regering aan de Nederlandse gevraagd de huwbare leeftijd voor meisjes te verlagen van 18 naar 15 jaar om conform te zijn aan het islamitisch recht.” (citaat: L’Express 16/05/2005 Ayaan Hirsi Ali )

De AEL streefde ernaar de huwbare leeftijd zoals die in Nederland geldt van achttien jaar te verlagen naar zestien jaar(?): “,,Volgens de islamitische waarden en normen is een meisje volwassen met veertien, dus een meisje van zestien is dat zeker.” (Dyab Abou Jahjah).

Inmiddels lijkt De Marokkaanse koning Mohammed VI heel wat verstandiger geworden dan de in onze contreien verkerende moslims, want hij bracht de huwbare leeftijd van 15 op 18 jaar, dus conform de Nederlandse mores.

op 17 12 2007 at 11:37 schreef Peter:

Omdat elke verwijzing naar de feiten onherroepelijk leidt tot een lettercombinatie, waarover betoogd zou kunnen worden dat daarmee op eiseres sub 1 (of 2, het exacte cijfer staat me ook even niet voor de geest) wordt gedoeld.

Gelukkig is het zo erg niet, Conan. Het gaat om een lettercombi die verwijst naar de NAAM van eiseres. Initialen en verhaspelingen of zo. Alle andere aanduidingen, zoals ‘eiseres sub zoveel’ verwijzen niet naar haar naam.

Gelukkig heb ik de beschikking over een filter, zodat haar naam noch haar initialen noch een flink aantal verhaspelingen op dezae site kunnen worden geplaatst. Wie toch creatief probeert te zijn, laat ik opsporen en is hevig de sigaar.

Verder heb ik het wel gehad met Vodafone. Er verandert daar toch nooit iets en ik heb inmiddels een Hi-abonnement waar ik redelijk tevreden over ben. Er spelen op dit moment belangrijker dingen in mijn leven.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS