Home » Archief » Arabisch roddelen


[29.04.2008]

Arabisch roddelen

Hassnae Bouazza

becat18 (354k image)
Paul-Émile Bécat

De laatste berichten uit Arabisch Showbiz-land:

De Libanese zangeres Sabah, een strakgetrokken dinosaurus, is onlangs met haar veel jongere visagist, Joseph Ghallab, in het huwelijksbootje gestapt. Het Arabische blad Qamar had de exclusieve foto’s waarop Sabbouha (haar koosnaampje) in witte bruidsjurk naast haar nieuwe ega stond met bruidsboeket in haar handen. Ga er maar aan staan, als man. Trouwen met een vrouw naar wiens leeftijd je alleen maar kunt gissen en die op het punt van afbrokkelen staat. De jonge bruidegom is in de wolken: “Ik twijfel er niet aan dat dit huwelijk stand zal houden. Als een andere man mijn Sabouha wil afpakken, maak ik hem af,” aldus de christelijke bruidegom. Wat dit alles betekent? Dat er hoop is voor ons veel jongere, alleenstaande vrouwen.

In Superstar, het Arabische Idols, zijn alle mannelijke kandidaten weggestemd en er zijn nu negen vrouwelijke finalisten. Dat zal een tranendal van jewelste worden bij elke wegstemronde. Het is opvallend hoe al die Idols-kandidaten overal hetzelfde reageren: zogenaamd blij zijn voor de ander en ondertussen huilen om hun eigen verlies. Ik kan me de tijd nog herinneren dat je tegen je verlies moest kunnen niet moest janken als je verloor, maar kennelijk gelden er andere regels als er camera’s op je gericht zijn en is het dan niet meer onsportief, maar ‘emotioneel’.

Dan een echte catfight: de Libanese, onherkenbaar omgebouwde Razan concurreert erop los met haar landgenote en actrice Nicole Saba. Nicole zat in de Libanese meisjesband Four Cats (soort Spice Girls) en is later gevraagd om in een film te spelen door de Egyptische komiek Adel Imam. Adel Imam is eigenlijk helemaal niet grappig meer, maar een ijdele, inmiddels oude man die voor elke film vrouwelijke actrices uitkiest met wie hij wil zoenen. Razan is de meest aanstellerige presentatrice op de Arabische tv met prinsesse-allures. Zij acteert sinds een tijd ook en wisselt nu dus beledigingen uit met Nicole. De twee hebben inmiddels vrede gesloten dankzij de Egyptische acteur Salah Essa’dani, maar ingewijden fluisteren dat het slechts een staakt-het-vuren is en dat het binnen de kortste keren weer bonje zal zijn.

Tot slot heuglijk nieuws voor Nederland: het vervolg op de Egyptische serie Eddali zal voor een deel in Londen, Parijs, en jawel, Amsterdam worden opgenomen. De tijd dat Egyptische acteurs voor een achtergrondprojectie, met daarop Trafalgar Square of de Trevi-fontein afgebeeld, deden alsof ze in een ander land waren, is voorbij. Heel jammer, maar het is niet anders.

De eerste reeks van Eddali wordt nu uitgezonden en speelt zich af in de tijd van Anwar Sadat. Sa’ad Eddali is een zakenman en minister en wordt vertolkt door een van Egypte’s gerenommeerde acteurs Nour Sharif. Een memorabele ontwikkeling in de serie was de ontvoering van de zoon van Eddali: Turkse zakenpartners wilden voortaan dertig procent krijgen van Eddali in plaats van vijftien procent. Om hun eis kracht bij te zetten, ontvoerden ze de zoon. Eddali laat daarop de broer van de ontvoerder ontvoeren in Hongarije (volgt u het nog?). Wat volgt is een uitwisseling van de twee gijzelaars. Nadat hij zijn zoon weer terug heeft, overhandigt Eddali een koffer aan de ontvoerder: “Je wilde dertig procent, maar je krijgt van mij twintig procent, ook al heb je mijn zoon ontvoerd.”

Als die opnames hier zijn, ben ik er bij!

Hassnae Bouazza is schrijfster, journaliste, documentairemaakster (Vrij Nederland, VPRO, NIO), tolk Arabisch/Engels en een total fox. Ze veroorzaakt extreem hoge temperaturen in de lendenen van Adriaan Jaeggi. Deze column is eerder gepubliceerd in Vrij Nederland.

Algemeen, 29.04.2008 @ 22:42

[Home]
 

32 Reacties

op 30 04 2008 at 15:16 schreef babs:

De Spaanse Eurovisie Songvestivalinzending van dit jaar.
http://www.youtube.com/watch?v=o6u30zeRAno

Uno: el brecidasa
Dos: el crusaito
Tres: el michijacso
Quotro: el roboco

op 30 04 2008 at 17:22 schreef barry:

Ik begrijp dat Hassnae bijzonder gestreeld is door het feit dat zij ooit zulke extreem hoge temperaturen in de lendenen van Adriaan Jaeggi veroorzaakte. Maar ik vraag mij af of er momenteel nog veel vuur over is in zijn schaamstreek. Die arme jongen is doodziek.

op 30 04 2008 at 18:06 schreef Peter:

Nou, laten we het maar als iets positiefs beschouwen dat daar dan tenminste nog één persoon lollig over kan doen, Bar.

op 30 04 2008 at 19:22 schreef Paardestaart:

O ja – ‘lòllig’ en schaamstreek = positief

Hoewel het eerder een grauwsluier is, als je het mij vraagt: gewoon een arabische versie van de Story en de Privé bij de kapper voor mevrouw, een arabische au pair voor meneer, voor het grote publiek een libanese co-presentratrice bij RTL-Boulevard, en het avondland valt als een rijpe pruim in de sharia!

Ik bedoel: wàt nou jihad? "SmileyCentral.com"

op 30 04 2008 at 19:41 schreef Tjerk:

Van Arabische roddel- en soap-tv naar de islamisering van Europa. Hoe xenofoob moet je zijn?

op 30 04 2008 at 20:02 schreef Loesje:

Moest ineens aan Zsa Zsa Gabor denken toen ik de naam Sabah in Hassnae`s artikel aanklikte. Ook zo`n soort ET. En het wil maar niet naar huis!~;-)

op 30 04 2008 at 21:07 schreef barry:

Ik doe daar niet lollig over. Peet. Dat die tekst nog steeds in tegenwoordige tijd onder Hassnae’s stukjes staat heeft iets pijnlijks tenzij hij het juist troostrijk vindt.

op 30 04 2008 at 21:13 schreef hassnae:

Sabah, Razan en Nicole zijn christenen. Hoe zij de sharia gaan doordrukken is me een raadsel.

op 30 04 2008 at 21:43 schreef Peter:

Sabah, Razan en Nicole zijn christenen. Hoe zij de sharia gaan doordrukken is me een raadsel.

Hmm, in Nederland gaat de sharia er ook door christenen doorgedrukt worden, dus wat dat betreft…

op 30 04 2008 at 22:06 schreef Tjerk:

Snap dat dan Hassnae; moslim of christen; een Arabier is een Arabier, achterlijk en uit op de ondergang van het Westen, dus is het volkomen gerechtvaardigd dat Israel of de VS af en toe een Arabisch land binnenvalt en platbombardeert om zichzelf te verdedigen of die honden wat beschaving bij te brengen.

Je moet ze af en toe de enkels breken daar. Anders krijgen ze ’t nog in hun bol en vallen ze ons aan. En dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn.

op 30 04 2008 at 22:50 schreef frankpr:

"Snap dat dan Hassnae; moslim of christen; een Arabier is een Arabier, achterlijk en uit op de ondergang van het Westen"

generaliseren? teveel drank op @Tjerk?

"dus is het volkomen gerechtvaardigd dat Israel of de VS af en toe een Arabisch land binnenvalt en platbombardeert om zichzelf te verdedigen"

Jaja @Tjerk doel je op die chemische wapens die er niet waren..en die gek die in het zadel was geholpen door die zgn. beschaafden?

"of die honden wat beschaving bij te brengen."

@Tjerk, deze uitlating getuigd ook niet echt van beschaving, lekker ongenuanceerd… lekker makkelijk..

"Je moet ze af en toe de enkels breken daar."

Ik geloof niet dat je dat zou doen @Tjerk, hoogstens een ander.

"Anders krijgen ze ’t nog in hun bol en vallen ze ons aan. En dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn."

Oh ja wanneer hebben ze dat dan gedaan?

op 30 04 2008 at 23:18 schreef Tjerk:

Die frankpr! Zo serieus reageren op een overdrijvende karikatuur die ik schets om het arabofobe wereldbeeld te ridiculiseren en een beetje te ontmaskeren.

Misschien moet je je nog wat inlezen in het handboek stijlfiguren en/of mijn online-vete met Paardestaart, frankpr.

op 30 04 2008 at 23:54 schreef Pieter:

Kruisridders Sabah, Razan en Nicolevan, worden binnenkort bijgestaan door horde’s buikdansereressen die nu worden opgeleid in onze sportscholen.

Zwoel, sensueel en ritmisch smoren zij jihad, da’wa, on-line vete’s en fobieën in een orkaan van vrouwelijke intuïtie.

Ook goed tegen zwangerschapsstriemen trouwens!

op 01 05 2008 at 01:14 schreef frankpr:

Stijl? type @Tjerk

"Zo serieus reageren op een overdrijvende karikatuur die ik schets om het arabofobe wereldbeeld te ridiculiseren en een beetje te ontmaskeren."

Tsja, ik lees me al suf, en wist daar niets van, ik vind het ook niet duidelijk uit de tekst blijken. Ik vond de tekst al niet echt bij je passen @Tjerk gezien de andere uitlatingen van je op FN, vandaar dat ik je verdenk van overmatige alcoholische versnaperingen of van die pilletjes of paddo’s. Ik vind dat je dat dan wel ergens duidelijk uit moet laten blijken, maar goed dat vind ik! Straks gaan er van die kortzichtige haatkukels mee aan de loop in de extreme hoek en dat vind ik ook niet echt een fijn vooruitzicht.

op 01 05 2008 at 03:28 schreef Lagonda:

En, dames en heren, over zwangersschapsstriemen gesproken: Lagonda heeft een hele mooie en kerngezonde dochter gekregen! Ook moeder maakt het uitstekend.

op 01 05 2008 at 04:17 schreef DvR:

Ha! Zeer gefeliciteerd!! (ook aan Ma Gonda)

op 01 05 2008 at 04:47 schreef John:

Demografische en geopolitieke problemen los je niet op met mtv of idols. Dit soort instrumenten(er zijn nog veel spannendere!!) waren leuk om de massa kalm te houden. Maar nu het expiriment mislukt blijkt…

Ik geef een eerste!
-Gaat opa ineens ontwikkelingswerk in azie doen terwijl drie kleinkinderen worden gehoereerd

op 01 05 2008 at 05:09 schreef John:

Ik heb een hekel aan allochtone mensen die gezellig links proberen te doen terwijl ze te lui en te laf zijn om in hun land van herkomst iets positiefs van de grond te tillen.

Hirsi Ali is ook zon mooi voorbeeld!
Een normaal mens breekt in tranen uit, niet om dr eigen zielige kutzooitje hier, maar om dr familie en zusjes en al die anderen die hetzelfde leed ondergaan… Geopolitieke pionnetjes zijn het. Menselijkheid is anders.

op 01 05 2008 at 09:25 schreef Hafid:

Lagonda,

Gefeleiciteerd! Heb ook altijd een dochter willen hebben.
En nu is het niet ook niet off-topic om te vermelden dat dinsdag jl Albert Hofmann, ontdekker van LSD, overleden is, hij is 102 jaar geworden (hij gebruikte nog elk jaar zijn ‘problem child’).
Zo, het kosmisch evenwicht is weer hersteld.

op 01 05 2008 at 09:28 schreef hassnae:

Van harte, Lagonda. Alle geluk toegewenst. Dat het kleine meisje maar een mooi en zonnig leven tegemoet mag gaan.

op 01 05 2008 at 09:29 schreef Loor:

Lagonda, van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter. Heel veel geluk met dit kleine wonder, want dat is het toch wel een beetje. Enjoy!

op 01 05 2008 at 09:32 schreef Loor:

En Hassnae, wat een mooi en vermakelijk stuk heb je weer geschreven. Dank.

op 01 05 2008 at 09:38 schreef Peter:

Een dochter is het mooiste geschenk dat je krijgen kunt, en dan is ze nog de reïncarnatie van Albert Hofmann ook.

Gefeliciteerd!

Meer Arabische roddels, alsjeblieft. Homoseksuele Saudische prinsen, graag, en foto’s van de minnaar van koningin Noor. Schijnt een neger te zijn.

Sowieso meer over Arabische seks. Neem een voorbeeld aan Michael Bornoffs kostelijke boek Pink Samurai, over het seksleven van de Japanner.

op 01 05 2008 at 09:59 schreef Zottelkopf:

Zowiezo meer sex.

Anyway, gefeliciflapstaart Lagonda ! Niets mooiers ter wereld als een dochter !

op 01 05 2008 at 10:03 schreef Hafid:

Lagonda,

Welke naam hebben jullie de dochter gegeven?

op 01 05 2008 at 11:31 schreef Tjerk:

Gelukgewenst, Lagonda.

op 01 05 2008 at 11:37 schreef Sabian:

Gefeliciteerd met je dochter Lagonda!!

op 01 05 2008 at 12:13 schreef Wampie:

Ha Lagonda, het wordt eentonig, maar ook namens Wampie en Wampus van harte met je jongste telg!

Trouwens hartverwarmend voor alle vrouwen op FN dat dochters hier zo worden gewaardeerd, te oordelen naar de reacties; tenslotte zijn wij ook allemaal pappies kleine meid.

op 01 05 2008 at 12:57 schreef Hafid:

Wampie,

Dan is die cartton van Nekschot hierboven niet geheel passend, misschien, maar geprezen zij de humor die ons bindt en waarvan Lagonda Obeliskiaans hoeveelheden heeft megekregen.

Toen ik hoorde dat mijn tweede kind een jongen zou worden, was ik een half uur bijzonder teleurgesteld (niet leuk voor de moeder, die mij gelukkig begreep); ik zag het als een gebrek van mij geen meisjes te kunnen verwekken. Onnodig te zeggen dat er geen spoor van die teleurstelling is overgebleven.

op 01 05 2008 at 13:58 schreef Lagonda:

Dank dank dank voor alle gelukwensen! We hebben haar overigens "Jules" genoemd.

Ik heb in een column ooit de paus als eens laten re-incarneren als mijn zoon. Om dezelfde truc nog eens uit te halen met Hofmann vond ik wat voor de hand liggend, maar ’t is wel door me heen geschoten.

op 01 05 2008 at 16:11 schreef Peter:

Dat onze vierde een jongen was, was voor mij ook een teleurstelling. Onze derde was een meisje en daar zijn we zo waanzinnig verguld mee (ik dacht dat ik niet in staat was een meisje te verwekken – zoals ieder weet, ligt het namelijk aan het zaad van de man), dat we dachten dat nóg een meisje wel zou moeten lukken.

Maar het is zo’n eigenwijs, dwars, lawaaiig en charmant monstertje geworden dat ik nu blij ben dat het geen meisje is. Dat had toch de glans een beetje van haar zusje afgehaald, die een nóg specialer status heeft gekregen en door haar broers en ouders wordt vereerd als een prinsesje – zoals het hoort.

op 02 05 2008 at 13:09 schreef Peter:

Hier, nog meer jihad, het houdt niet op, die islamisering:

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS