Home » Archief » Geven


[12.07.2008]

Geven

Peter Breedveld

Ik geef niet aan goede doelen. Vroeger wel. Ik had een Foster Parents-kindje, maar dat bleek helemaal niet te bestaan. Ik gaf aan Artsen zonder Grenzen en aan Iraniërs die beweerden tegen de mullahs te strijden, maar altijd bleek een driedelig grijs pak met mijn geld een extra onderkin aan het kweken te zijn. En daarom geef ik niet meer. Ook niet aan collectanten. Kankerfonds, Astmafonds, Hartstichting, Rode Kruis, ik stuur ze allemaal weg.

Eerst deed ik dat uit principe, maar tegenwoordig vooral om mezelf te vermaken. Ik wil het gezicht van de collectant zien als ik zeg: “Ik geef niet aan goede doelen”. Hij of zij zal wel regelmatig te horen krijgen dat er al op de girorekening is gestort, maar ronduit zeggen dat je niet aan goede doelen geeft, dat brengt toch altijd een kleine explosie teweeg in het hoofd van collectanten. Soms zie je hun mond open zakken. Vaak is er een kind bij. Die krijgt natuurlijk te horen dat deze meneer alleen voor zichzelf leeft of zoiets.

Een tijdje geleden kwam er een kennis van me aan de deur. Een uiterst onaangenaam, zelfingenomen, hypocriet en achterbaks sujet. Stond mij eens in mijn eigen keuken voor nazi uit te maken, omdat ik volgens haar alle moslims wilde “ausradieren”. PvdA, uiteraard. Ze was met haar dochter, hield een collectebus voor mijn neus. “Nee”, zei ik, “ik geef niet aan goede doelen”. Ze kreeg zowat een rolberoerte. “Ook niet aan Amnesty International?!” Ik zei: “Vooral niet aan Amnesty International.” Ze liep weg, draaide zich nog een keer om en begon: “Toch wil ik…” Maar ze zag in dat er aan mij hoe dan ook geen eer te behalen viel en zwalkte de weg weer op.

Dat was leuk.

Ik geef wel aan bedelaars. Vooral omdat ik iemand zonder geld of schone kleren simpelweg geen geld kan weigeren, terwijl ik zelf genoeg heb. Ik verbaas me over mensen die het wel kunnen. Op het station, zelfs als het druk is, ben ik meestal de enige die geeft. Verder zegt iedereen gewoon “nee”. Gevolg is wel dat ik er altijd word uitgepikt door de heren bedelaars (vrouwen bedelen niet – waarom eigenlijk niet?). Een vriend verweet me mijn goedgeefsheid wel eens. “Daar kopen ze toch alleen maar drank en drugs voor”, zei hij. Dat argument hoor ik vaker. Nou en? Als zo’n man een beetje kleur aan zijn leven weet te geven met wat drank of drugs, doe ik graag een duit in het zakje.

Soms maken bedelaars het te bont. In Utrecht maken ze het allemaal te bont. Daar werd ik eens elke vijftig meter aangehouden door een bedelaar. De eerste was een vrouw (in Spanje zie je trouwens wèl veel vrouwelijke bedelaars), die stond aan een Swirl te lurken. Ik weet niet eens precies wat een Swirl is, maar wel dat ze behoorlijk prijzig zijn. Ik ga dan toch denken: “Kon je niet eerst even die Swirl opdrinken, voor je weer aan het werk gaat?” Ik gaf haar toch twee euro. Swirl, drank, drugs, wat kan mij het schelen.

Verderop werd ik aangehouden door een man die me twee “euro’tjes” vroeg. Ik ben daar eigenlijk niet van gediend, ik maak zelf wel uit hoeveel ik geef. En als ik maar vijftig cent geef, verwacht ik toch een “dankjewel”. Ik pakte twee euro uit mijn portemonnee, toen zei hij dat het ook vijf euro mocht zijn. Ik zei: “Je krijgt twee euro van me, heb je daar problemen mee?” Bedeesd schudde hij van nee. De derde bedelaar vroeg vijf euro. Die heb ik niks gegeven. Ik vroeg: “Zijn jullie net op een grote bedelaarsconventie geweest of zo, waar je met z’n allen hebt afgesproken om voortaan serieuze bedragen te vragen en geen schijntjes meer?” De bedelaar grinnikte wat.

Ik was die dag met iemand, we zullen haar ‘H.’ noemen. Ze is van de nogal goedgelovige soort. We gingen ergens eten en terug op straat werden we prompt weer aangehouden door een bedelaar. Een oude man deze keer, onberispelijk gekleed in – meen ik me te herinneren – een corduroyjasje met een blauw streepjesoverhemd eronder. Hij was slecht ter been, zei hij en hij moest terug naar huis met de bus. Maar daar had hij geen geld genoeg voor. Hij had nog tien euro nodig, zei hij.

Ik ruik het als mensen tegen me liegen en zei nee. H. had echter medelijden en wilde hem helpen. Maar ze had alleen een briefje van vijftig en om dat aan hem te geven, was zelfs haar te gortig. Hij zei: “Dan ga je toch pinnen? Daar is een pinautomaat.” H. wierp tegen dat je niet minder dan twintig euro moest pinnen. “Ik heb een tientje”, zei hij. “Dus dan geef je mij die twintig en ik jou mijn tientje”.

Hier had H. natuurlijk meteen moeten afhaken, maar ze liep naar de pinautomaat, ondanks mijn steeds luidere protesten. Ze pinde twintig euro en hield dat de man voor. Die greep in zijn broekzak en haalde daar een briefje van twintig uit, dat hij snel weer terugstopte.

Eindelijk werd H. wakker.

“Wacht eens even”, zei ze. “U hébt al twintig euro!” De man zei: “Niet waar”, maar hij besefte natuurlijk wel dat hij het verbruid had. “Smerige parasiet”, zei ik tegen hem. “Wat een vies, vuil, achterbaks, leugenachtig stuk ongedierte bent u.” – “Laat me met rust!” zei de man. Maar daarvoor was het te laat. Hij nam snel de benen maar ik ben ‘m nog een paar honderd meter gevolgd om ‘m in te wrijven wat een stuk menselijk vullis hij was, parasiterend op de goedheid van heilige pakezeltjes als H.

“Wat ben jij vreselijk hard”, zei ze toen ik terugkwam.

Steun Frontaal Naakt! Stort gul op rekeningnummer 393444961 (Rabobank Rijswijk) Conan, bedankt! Naakte Molrat, bedankt! Kan ik weer een paar uur juridische bijstand van betalen!

Algemeen, 12.07.2008 @ 14:42

[Home]
 

176 Reacties

op 12 07 2008 at 14:57 schreef Smeets:

Tipje, Ga zelf eens als zwerver de straat op. En als iemand je dan minachtend nakijkt of iets wil geven, stop je hem/haar een paar Euro in de handen. Heerlijk gevoel.

op 12 07 2008 at 14:59 schreef Bert Brussen:

In Utrecht geef ik principieel niet meer aan bedelaars. Dankzij het PRACHTIGE ontwerp van het C.S. en Hoog Catharijne (waarvoor wat mij betreft nog steeds een architect tegen de muur gezet moet worden) is wachten op de stadsbus op het Utrechtse busstation een soort hel. Onder de vieze, smerige, naar urine stinkende betonnen overkappingen staan honderd junks, bedelaars, Antillianen die er ook zo uitzien, Marokkaanse jongetjes van 12 met opgeschoren hoofd en petje heel raar losjes op hun hoofd en rokende tokkies om de twee meter verspreid om aardige, nietsvermoedende buspassagiers lastig te vallen.

Vooral de bedelaars zijn erg, helemaal omdat ze eigenlijk niet mogen bedelen op het busstation. Maar ja, je mag ook niemand beroven of neersteken op het busstation, maar een beveiliger of politie of ook maar iemand die hulp zou kunnen bieden in geval van nood heb ik nog nooit gezien op het Utrechtse busstation. Het is kortom een jungle, een betonnen hel, niveautje Franse banlieu.

(Als je echt wat wilt halen moet je in Utrecht zijn; daar doet de politie zelfs nog tien minuten over het opstaan vanachter hun bureau en het lopen van tweehonderd meter tussen een vechtpartij en de politiepost in de stationshal. Zelf gezien.
Mocht er op het busstation wat gebeuren, dan moet de politie via een uitgang de trap af. En die uitgang door komen is zo makkelijk nog niet; daar hangen 24 uur per dag groepen allochtonen rond. Wat ze doen weet niemand (ja rondhangen) maar het kost altijd enige moeite om door zo’n groep te komen en de trap te bereiken. Winkeliers van Hoog Catharijne roepen al 15 jaar dat ze last hebben van hanggroepen en junks, de politie doet al 15 jaar alsof ze geen groep zien. Heel apart. Overigens heeft geen enkele hanggroep politie gezien de afgelopen 15 jaar. Utrechtse politie is zoals politie hoort te zijn: nooit aanwezig als je ze nodig hebt.)

Die bedelaars dus geven net zo veel overlast als duiven, Voer er eentje en ze komen de volgende dag met z’n vieren terug. Bij bedelaars net zo. Geef ze een euro en ze staan de volgende dag met z’n tweeën te bedelen. Dat is ten eerste overlastgevend en ten tweede funest voor mijn budget. Bovendien worden de smoesjes steeds stompzinniger: laatst vroeg er een "twee strippen voor de tram". Niemand heeft twee strippen op zak, dus hij weet dat hij een hele strippenkaart krijgt. Die verkoopt hij dan weer door, voor drugs, denk ik. Zo zag hij er wel uit althans.

Iedereen mag naar eigen goeddunken drugs gebruiken natuurlijk, maar een opeenhoping van junks maakt een puinhoop van wat eens een goed bedoeld publiek terrein was. Niets aan geven dus, net als aan duiven.

op 12 07 2008 at 16:32 schreef filantroop:

De serpenten met collectebussen zo groot dat je er een poedel in vervoeren kan, staan ook veel te vaak aan mijn statige huisdeur te jengelen. Kennelijk in de veronderstelling dat een filantroop vrijgevig is, gaat de bel vooral net als wij ons ter dis begeven.
Meestal is het een broodmagere troela in bodywarmer, en met een coiffure waaraan reptielen hebben geknutseld. Benen gehuld in goedgeperste ruitjesbroek, en armen zo lang dat die bijna de zitkamer binnendringen, terwijl d’r crèmekleurige loafers met inhoud en al nog op de oprit staan te waggelen.
“Wij kopen niet aan de deur,” zeg ik meestal, het goede mens vol verbijstering aan haar menopauze overlatend.
Trouwens, hoe zeker is het dat ze diezelfde avond niet met een haarspeld de gulle gaven tot zich neemt om eindelijk eens een goede kapper op te zoeken? Je kunt dit type mens maar beter niet in de verleiding brengen.

op 12 07 2008 at 19:23 schreef N. Molrat:

Voor een mooi zielig bedelaarsverhaal moet je iets over hebben. Ik geef dus principieel wel aan daklozen en junks. Hoe ongeloofwaardiger en sentimenteler het verhaal, hoe meer ik geef.
Dat ik op die manier bij draag aan een daklozenplaag kan me niet schelen.

op 12 07 2008 at 19:56 schreef vander F:

Schitterende foto overigens.

op 12 07 2008 at 20:05 schreef J.J. v.d. Gulik:

Peter weet de zaak weer uitstekend te verwoorden en ik kan me in een groot deel van zijn overwegingen wel vinden, al leidt het bij mij tot andere resultaten. Zelf geef ik bijna automatisch altijd wat, als ze ‘aan de deur’ komen. Dat moet hier welhaast voor de goede sociale verhoudingen. Ik neem daarbij wel zekere grenzen in acht. Als het om een doel gaat waar ik echt grote bewaren tegen heb dan kan de collectant onverrichterzake vertrekken, maar ik zal dat niet op een voor de collectant vervelende manier toelichten. Het zijn toch vrijwilligers en zo hebben ze vaak het hart wel op de juiste plaats en vrijwilligers zijn belangrijk voor de samenleving.

Ook het bedelarendom heeft hier inmiddels zijn weg gevonden. En zo ook de uitbaters van de daklozenkrant. Ze posten bij de plaatselijke DEKA supermarkt, die nr. 2 werd van de 87 DEKA markten in Nederland, hetgeen wel wat wil zeggen, omdat een kleine gemeenschap doorgaans uit publicitaire overwegingen kansloos is voor een ereplaats. Ik groet de verkoper/verkoopster altijd vriendelijk en maak soms een kort praatje met ze, maar ik koop geen krant van ze, hetgeen ze me niet kwalijk lijken te nemen. Dat zal er ook mee te maken hebben dat ik ze ontspannen tegemoet treedt en mijn blik geen ergernis, aversie of dedain verraadt.

Laatst was er hier zelfs een Roma om haar leed uit te baten. Meestal zijn mensen uit voormalige commi-staten bang voor mijn beessie, dat merk je bijvoorbeeld bij de hier vrij talrijke Polen, maar zij was dat in het geheel niet. De Polen zijn vanuit de commi-tijd valse honden gewend, die grote terreinen moesten bewaken. Daar komt die angst vandaan. Die is nu langzaam aan het wegebben. Met de aanwezigheid van de Polen heb ik overigens geen probleem en weet die zelfs te waarderen.

op 12 07 2008 at 20:15 schreef Piet:

Ja hoor. Dan komen er weer kindjes uit de buurt in hun onschuld een goed doel steunen door te komen collecteren en dan zal ik ze niks geven? Dacht het niet…

Wat me wel mateloos stoort (nu al) is dat de toekomstige school van m’n zoontje een systeem hanteert waarbij de kinderen eens in de paar weken geld moeten meenemen voor een goed doel. Ik deel de scepsis over goede bedoelingen/doelen en ben er van overtuigd dat ze zaken voornamelijk slechter maken, maar dan moet ik mijn zoontje zonder geld naar school sturen en dat verhaal laten vertellen.? Dacht ik ook niet.

Toegeven aan morele chantage dus maar. Ik zal het wel eens aan de orde stellen op een toekomstige ouderavond of zo. Leuke binnenkomer tussen alle christelijke do-gooders.

op 12 07 2008 at 20:25 schreef eva:

Peter, je bijdragen worden steeds zoutelozer.
Misschien eens schrijven over Joris D. onze secretaris-generaal op het ministerie van justitie?

op 12 07 2008 at 21:17 schreef Loor:

Filantroop, je bent te geestig. Ik heb als collectant vorig jaar veel geld opgehaald voor de Dierenbescherming. Nou had ik op die ronde wel mijn zwarte hooggehakte fuck me boots aan, maar alles is geoorloofd als het gaat om dierenwelzijn.

op 12 07 2008 at 22:20 schreef Rudolf Paul:

de collectanten zullen best aardige mensen zijn met het hart op de goede plaats, maar de directeurheren die hen op pad sturen verdenk ik ervan dat ze het grootste deel van de opbrengst in hun eigen zakken stoppen.

op 12 07 2008 at 22:53 schreef Pieter:

Vanmiddag een vers verpakte haring met een Amerikaan gedeeld bij Appie Happie. Hij vroeg zich namelijk af waarom Hollanders vis rauw opeten. De stakker had erge honger natuurlijk; dat kan niet anders dan met die lage dollar koers. Amerikanen: de nieuwe bedelaars.

op 13 07 2008 at 14:46 schreef Frank:

Ik geef alleen aan goede doelen waar ik wat aan heb. Vroeger gaf ik aan het Astmafonds omdat ik dat zelf heb, maar sinds ze mijn geld zijn gaan gebruiken om een antirokerslobby te beginnen ben ik afgehaakt. Nu geef ik alleen nog aan de KNRM, en dat komt omdat ik zelf een boot heb.

op 13 07 2008 at 18:40 schreef Asmodeus:

Ook bedelaars moeten werken voor hun geld. Daarom geef ik niet meer dan 50 cent. Mochten ze er een kroket voor willen kopen, dan zijn de handophouders zo klaar. Een portie crack? Bedelt u nog even verder…

Zielig kijkende zigeuneroma’s krijgen niks, die worden door hun familie op strategische punten met gloednieuwe Mercedesbusjes afgezet.
De Zuid-Amerikaanse panfluitmafia, die in de jaren ’90 het winkelende volk met versterkers afperste, is door een dergelijke boycot vrijwel uit het straatbeeld verdwenen.

op 13 07 2008 at 18:54 schreef Asmodeus:

Mocht een bedelaar moeilijk over de hoogte van de donatie doen, dan krijgt hij/zij te horen dat geld niet gelukkig maakt…

op 13 07 2008 at 19:55 schreef Michiel Mans:

Leuk stuk.

"-toen zei hij dat het ook vijf euro mocht zijn"-

Tja, de inflatie is overal doorgedrongen. Wellicht zijn bedelaars een alternatief voor de Big Mac index. Zeker binnen linksigere kringen.

op 13 07 2008 at 20:49 schreef Sabian:

Die Big Mac is trouwens tering duur tegenwoordig, in oud geld bijna 10 gulden.

op 13 07 2008 at 21:54 schreef Asmodeus:

Ben benieuwd naar de reactie van de zwerver op de vraag: "Heeft u voor mij een bonnetje? Voor de belastingen, u weet wel…"
Laatst was een vriend benaderd met het verhaal: "Meneer, ik heb zo’n honger. Ik heb nog 1,35 nodig om een kroket uit de muur te halen…". Mijn maat zei: "Geen probleem. Ik loop wel even mee…"
Het chagrijnige gezicht van de junk was de 1,35 meer dan waard, zeker toen hij het verschil moest bijlappen.

op 14 07 2008 at 01:01 schreef Marcel Vreemans:

Hee Bert Brussen, hoe zit dat nou met al die typeringen in je stukje (allochtonen, Antillianen, Marokkanen). Ook al was het zand erover op DNR kon ik niet laten nog even te zeggen…je vergeet de illegalen nog! Volgens mij hoeven we elkaar nu niets meer aan te wrijven, he?

Dan nog even iets heel anders. Mooie foto’s hier altijd, maar kinderen? Dan vraag ik mij af…weten ze dat ze op een website prijken? Wat vinden de ouders hiervan? Zal allemaal wel okay zijn, maar vroeg het me toch even af.

op 14 07 2008 at 04:22 schreef Asmodeus:

Generalisatie is een vloek in de individualistische kerk. Toch moeten de christenen zich collectief extra zondig voelen, aldus Brussen.
Onbegrijpelijk, maar Bert vertelt in zijn reactie slechts wat hij waarneemt. Geen massa’s, slechts individuele kwaadwillende rokende asocialen en Mediterrane petjesdragers, ‘Antillianen die er ook zo uitzien’ die moedwillig zijn vreugde en veiligheid bedreigen, de pislucht trotserend. Compassie is op z’n plaats, en niet je ongelijk halen, Vreemans.
Het lijkt me overigens een lastige zaak de gefotografeerde vrouwen te spreken te krijgen. Allerlei dubieuze figuren vragen namelijk om nader contact. Als je het niet vertrouwd, waarom geen aangifte?

op 14 07 2008 at 08:03 schreef Paco:

Geef niks aan collectes, de regering geeft al meer weg dan ik wil.
De orgelman krijgt altijd 1 of 2 euro ook de muzikant voor de deur bij de supermarkt krijgt dat, die moeten tenslotte ook leven.

op 14 07 2008 at 14:30 schreef Marcel Vreemans:

@ Asmodeus:

Ik weet niet waarom je zo agressief doet, maar het was een kwinkslag n.a.v. een eerdere discussie over de illegalenkwestie waarin hij mij van alles aanwreef en een beetje in de foute hoek plaatste. Meer niet.

En wat de kinderen betreft. Ik of anderen hoeven ze niet te spreken te krijgen. Vroeg me alleen af of dit allemaal wel zo kan. Aangifte??? Ben je mal of zo. Einde discussie wat mij betreft.

op 14 07 2008 at 16:43 schreef Falbers:

Ook ik geef uit principe niet aan goede doelen, zij het dat ik meer principes heb. Dat er in een rijk land als Nederland mensen met een kankerbus langs de deuren gaan, is een gotspe. Vond ik vroeger en vind ik nog steeds. Lullig om tegen zo’n overlevende (vaak zijn het achterblijvers of mensen die zelf de ziekte hebben ‘overwonnen’ –nog zo’n blaartrekkend idee) te moeten zeggen dat ze gevoeglijk kunnen opdonderen, maar tegelijkertijd; hier sta ik, ik kan niet anders.

Een ander principieel Nee-argument ontleen ik aan mijn scriptie. Ik heb lang onderzoek gedaan naar de manier waarop NGO’s zich uit de problemen (kunnen) praten. AZG (Erkel), Foster Parents (na herhaaldelijk falen omgedoopt in het eufemistische Plan Nederland), de Hartstichting (conflict met interim directeur Manger-Kats die kolenschoppen geld mee naar huis nam), und so weiter. Per toeval ontdekte ik dat al deze organisaties behoorlijk veel eigen geld in huis hebben. Nog afgezien van de miljarden van het WNF, zitten ook andere weldoeners er warmpjes. Wat te denken van de € 141.000.000 (141 MILJOEN!) van het Prins Bernahrd Cultuurfonds!

Collecteren is een manier om in de picture te blijven, om exposure te krijgen. Op dat geld zit niemand te wachten. Een keer goed lobbyen bij de overheid of een belangenorganisatie en je kunt je geldverslindende overhead weer jaren spekken.

Lees ende huiver:
http://zembla.vara.nl/fileadmin/uploads/VARA/be_users/documents/tv/pip/zembla/onderzoek_goede_doelen.pdf

PS: zwervers laat ik altijd een kunstje voor hun geld doen. Een dansje, een gedicht, wat dan ook. Het geeft mi meer voldoening betaald te krijgen voor geleverde arbeid, dan verwend te worden uit medelijden

op 14 07 2008 at 18:48 schreef Benfatto:

Enige jaren geleden terug stond er regelmatig een fals-fluitspelende junk het gehoor van menig reiziger te vervuilen. Toen ik op een goede dag de nabijgelegen publieke toiletten bezoeken wilde, heb ik het sujet betaald om zich voor minstens 5 minuten te onthouden van zijn muzak. Het mocht niet baten.

op 14 07 2008 at 19:57 schreef joke:

…op een middag, begin jaren tachtig, toen het nuttigen van een frikandelspeciaal bij de Febo
verstoord werd door de lokale zwerver/bedelaar, hij vroeg, als aan iedereen, een kwartje… kreeg meestal niets, van mij voor die ene keer een dubbeltje, dit nu wekte zijn toorn, hij gooide het kleine muntje woedend de straat in… tja,
in het schaakcafe iets verderop vertelde iemand dat, net als hijzelf, deze zwerver uit het Provinciaal Ziekenhuis Santpoort kwam, maar dat de inrichting moest sluiten omdat het voor de patienten hier beter was, hier in het volle leven van de stad, met hulp en ondersteuning op maat…
het zogeheten Amsterdams Model plus bezuinigingen: een humaan ideaal… hoe het met de meeste patienten afgelopen is, weet niemand…
…kosten en opbrengsten van de projectontwikkelaar die de prachtige terreinen en gebouwen van het PZ in handen heeft gekregen… dat weet ook niemend… en ook niet over wat de hele verhuizing, de nieuwe lokaties, die na enkele jaren weer konden sluiten, gekost hebben…
en wat de gemeenschap aan menselijkheid heeft ingeleverd… eh, dat is hier een verwerpelijke gedachte… willen we ook niet weten.

tja, goede doelen… het vermogen van Natuurmonmumenten, kijk, ze beschikken over het CBF-keurmerk, snap je, dus het moet wel goed zijn… en omdat ze maar 1 cent per 1 vierkante meter opbrengst uit vermogen hebben, ’t schiet zo echt niet op… je moet snappen dat het sappelen is voor Cees Veerman, die sinds 2007 voorzitter is van Natuurmonumenten, lees hoe moeilijk het allemaal is op http://www.natuurmonumenten.nl/extra/JaarverslagNM_2007.pdf , vandaar dat gebedel naar legaten en schenkingen… we willen ook niet weten dat Natuurmonumenten in 25 jaar geannexeerd is door agrariërs, door Wageningen, door landinrichters, die aan natuurontwikkeling moeten doen… natuurontwikkeling! – "voor Natuurmonumenten is het belangrijk dat de boer niet als vijand tegenover de natuurbescherming staat, ik verwacht met mijn achtergrond als voormalig minister én boer die brug te kunnen slaan, en als voorzitter kom ik daarbij natuurlijk op voor natuur en landschap"… echt, het staat er…
onderwijl, duingebiedjes waar vroeger, en terecht, wegens kwetsbare vegetatie niemand mocht komen, nu, evenals alle overige duinen die in beheer zijn van Natuurmonumenten, ze stinken inmiddels naar kinderboerderijen… Natuurmonumenten heeft bovendien landinrichters in dienst, ze besteed werk uit aan grondverzetbedrijven, kortom Natuurmonumenten, een is eerste klas bedrijf van ikonoklasten geworden…. ze hebben teveel geld, veels te veel geld… en voor het beetje natuur dat nog niet door de tengels van Veerman&co is aangetast, is het te hopen dat Nederland in een hele diepe recessie terecht komt… geld op… en dat Natuurmonumenten net als 50 jaar geleden samen met een paar boswachters doet wat ze samen met alleen boswachters moet doen, meer niet… eh, nu tegen vooruitgang, ook weer verwerpelijk zeker… en tegen goede doelen!

op 14 07 2008 at 21:01 schreef Tofuburger:

@Paco, Een orgelman moet helemaal niet leven. Niets is verschrikkelijker dan een orgelman: herriemaker, hinderlijke bakjesschudder en wegversperder in één. Goed, laat hij blijven leven zich omscholen tot ICT’er en daar mag van mij een Melkert-potje voor komen, maar weg met die Hollandse hits in debiele vorm.

Schoenpoetsers en kastanjeverkopers, die zijn kalm en nuttig.

op 14 07 2008 at 22:13 schreef Mecenas in dubio:

Zou ik me daar NET een girootje overmaken
aan rekeningnummer 393444961 (Steun Frontaal Naakt)
Wat zal ik nu na lezing van het bovenstaande?
Ik ben zo iemand die een noodruftige weblogger nog wel eens een financieel duwtje in de goede richting wil geven.
Aan de andere kant zou het gezicht van Breedveld willen zien als ik zeg: “Ik geef niet aan goede doelen”

op 15 07 2008 at 03:51 schreef Asmodeus:

Uit het verhaal van Peter valt op te maken dat hij het zal opvatten als een compliment, beste dubieuze geldschieter. Zolang je geen schulden open hebt staan bij Rita Verdonk…

Sorry Marcel, was vergeten mijn pilletje in te nemen. Neem niet alles, met name Asmodeus, al te letterlijk. Het recept voor een onbezorgd leven. Zodra ons ons kent, kunnen hun, zoals ik, het niet meer volgen. Houd daar rekening mee.
Je vraagt je af of deze foto mag? Heb je zelf geen mening, of is het een zoektocht naar bevestiging van een antwoord dat je niet als eerste in het openbaar durft te uiten?
Einde discussie, my ass!
Siebelt en Tedje spuien openlijk hun ongenoegen. Niet te beroerd om hun reactie onder een onwelgevallige prent te plaatsen.
Waarom twijfel je Marcel, zonder je te hoeven schamen of afstand te moeten nemen? Kan dit allemaal wel zo? Het woord is aan jou…
Of was het een retorische vraag? Ik hoop voor je dat ik hem niet met de vorige zin beantwoord heb, anders blijf ik verwarring medelijdend achter.
Verlos me.

op 15 07 2008 at 05:46 schreef Asmodeus:

Bert Brussen heeft zijn potentiële verlosser gevonden, hij verkeert echter tijdelijk in een ontkenningsfase. Gelijk de apostelen loochent hij Jezus, en toch zijn deze er vrijwel allemaal goed van af gekomen…
Hoop voor Bert dus.
In een visioen zag ik hem grouphuggen met Hennie Huisman en Gerard Joling, na een uitzending van Knevel & Van den Brink waarbij tot zichtbaar, welhaast te wellustig genot der presentatoren, ook Bert zijn coming-out bekend maakt.
Ze vragen gezamelijk god om vergeving en steun bij deze moeilijke beslissing.
Ik wens god vooral sterkte toe en zal voor hem bidden…

op 15 07 2008 at 08:35 schreef Paco:

Toffeburger, mijn dag is weer goed na gelezen te hebben jouw reactie.
Gepofte kastajes vind ik niet lekker maar daarintegen Beukennootjes gebakken weer wel.

op 15 07 2008 at 11:37 schreef babs:

Geld geven aan FN is niet geven aan een goed doel, het is een vrijwillige betaling voor een dienst. Vergelijkbaar met het geven van geld aan een straatmuzikant.

op 15 07 2008 at 20:17 schreef justice:

In Nederland hoef je geen bedelaar te zijn.
of je moet de parasieten die zich vliuchteling noemen meetellen.

Wat een verdomd kutland is het geworden.
Oprotten met links gepeupel zoals het kabinet.

op 15 07 2008 at 21:06 schreef Bert Brussen:

Zeg, waarom wrijven HetVrijeVolk-liefhebbende rechts-populisten mij toch "discriminatie" aan als ik alleen maar een ooggetuigeverslag geef van wat ik zie op het Utrechtse busstation? Ik heb het over junks, bedelaars, Antillianen, Marokkanen en tokkies. Had ik gezegd: "op dat busstation zijn alleen Antillianen" dan had je men nog racist kunnen noemen, maar ik vermeld specifiek diverse groeperingen, blank en zwart, allochtoon en autochtoon (met "Tokkies" bedoel ik de blanke onderklasse). Het benoemen van hun aanwezigheid is net zo waar en triviaal als het benoemen van de aanwezigheid van bussen en beton op een busstation.

Bovendien valt geen onvertogen woord. Ik zeg niet dat ze iets verkeerd doen, alleen dat ze er zijn. De Antillianen lijken op de junks, omdat ze dezelfde kleren dragen en op dezelfde plek rondhangen.

De bedelaars zijn vervelend want ze geven mij een onveilig en unheimisch gevoel, net als de rondhangende Antillianen, Marokkanen en tokkies. Ik zeg niet dat ze illegaal zijn, of gevaarlijk of dat ze weggeknuppeld moeten worden. Ik zeg alleen dat ze er staan. Een waardevrije observatie.

De rondhangende, volgens mij over het algemeen allochtone, jongeren op Hoog Catharijne zijn op dezelfde wijze hinderlijk: ze geven een onaangenaam gevoel en ze staan altijd op een onhandige plek: voor de ingang naar een trap. Ik heb nog nooit last van ze gehad, behalve dan dat ik nooit snel door kan lopen omdat ze in de weg staan, wat onhandig is als ik een bus wil halen.

Ik vergelijk geen bedelaars met ongedierte, Duns Ouray, maar met duiven. Duiven zijn geen ongedierte, zolang ze rondvliegen en huizen onderschijten.
Als je ze in honderden op een station hebt wel, want ze zijn onhygiensch en ze verspreiden ziekten. Het kenmerk van duiven is, net als bij ratten en muizen, dat ze vermeerderen en blijven terugkomen als je ze voert.

Op die wijze vergelijk ik bedelaars met duiven: als je ze geld geeft komen er meer en komen ze terug. Wat je daar niet wilt, omdat bedelen daar verboden is. Had ik bedelaars met ongedierte willen vergelijken dan had ik bedelaars wel ratten, muizen of, het bij rechts-populisten nog altijd populaire "parasieten" of natuurlijk "kakkerlakken" genoemd.

Opvallend overigens, dat uitgerekend de grootste schreeuwers van het internet, die dagelijks "IK BEN NIET EXTREEM RECHTS" en "DE WAARHEID BENOEMEN IS GEEN RACISME" willen overbrengen in mijn eenvoudige en logische observatie van een busstation "racisme!" willen zien. Ik dacht juist dat jullie zo voor het benoemen van problemen waren?

De oplossing voor deze problemen is overigens links: meer buurthuizen (dan hoeven die Antilliaanse jongetjes niet meer op Hoog Catharijne rond te hangen), meer plekken waar daklozen gratis kunnen slapen, meer wijkhulp voor Tokkies (dan worden ze minder vet en roken ze eens minder) en natuurlijk opvangcentra voor de verslaafden. Dat is namelijk de voornaamste reden dat ze op Hoog Catharijne en het busstation rondhangen: alle andere, bovengenoemde, plekken zijn wegbezuinigd dankzij hard rechts beleid. (Overogens wordt aan een alternatief-oplossing gewerkt: het slopen van Hoog Catharijne, inclusief het busstation. Gereed in 2012, dus in 2038 zal het gereed zijn.

Dus hoezo, Bert Brussen is rechts?

op 15 07 2008 at 22:26 schreef Marcel Vreemans:

Kan goed merken dat het komkommertijd is. Het geschrijf moet eruit, maar de onderwerpen drogen op.

Ha Bert,

Puntje 1: ik vind je in ieder geval geen racist, hoor. Zat hooguit een beetje te zuigen hierboven. Verklaring? Komkommertijd en surfverslaving! Je lijkt me een prima kerel die voorlopig nog niet voor een trein moet springen (tenzij die achteruit rijdt) of van een flat moet stuiteren (hoofd naar beneden uiteraard), want je moet nog lang bij ons blijven. Anders is het niet leuk meer om verbaal uit te delen en te ontvangen.

Puntje 2: Plak niet uit gemak hetzelfde stempel op elke HVV-er en scheer niet alles over een kam wat afkomstig is van HVV. Zeg niet steeds "jullie". En de slaapverwekkende term rechts-populist is anno 2008 ook wel uitgewerkt.

Puntje 3: Lachen, je opmerking over hard rechts beleid en geen opvang. Volgens mij kunnen de meeste van deze rondhangers gewoon naar school, werk of de hobbyclub. Thuis kunnen ze zich trouwens ook (in groepjes)vervelen. Gewoon elke dag bij een ander afspreken. En dan samen raps in elkaar knutselen, blowplantjes ruilen, 50 Cents albums literair bespreken en zomeer. En de gelovigen? Misschien kunnen die avond aan avond van lucifers een enorme Moskee bouwen, ook leuk! Rechts is de oorzaak? Ik bedoel, populistisch (extreem)rechts is de oorzaak? Nee, dat is nou weer zo seventies links, Bert. Ik had jou hoger ingeschat.

En toch ben je een racist, Bert…want je gooit alle extreemrechtse, haatzaaiende, rabiate populisten op een hoop. Je doet geen moeite om de nuance te zoeken. Zo is de een slechts extreemrechts en fout, terwijl de ander alleen maar een haatzaiende populist is.

Zie ik nu zowaar een glimlach op je gezicht?

Jee…komkommers, ik kan ze niet meer zien. Het ga je goed, Bert en … keep writing!

op 15 07 2008 at 22:34 schreef Bert Brussen:

Bruggen slaan?

op 15 07 2008 at 22:34 schreef Marcel Vreemans:

Wat zal ik nu eens gaan doen…? Benoemen of bouwen? Kiezen blijft moeilijk.

op 15 07 2008 at 22:53 schreef G.Reve:

@ Bert Brussen.
De druiven zijn zuur voor Duns Ouray:
Bert Brussen kan schrijven.

op 15 07 2008 at 23:26 schreef Marcel Vreemans:

Ai…dodelijk, Reve! Althans, zo was-ie bedoeld, natuurlijk. Ik dacht dat jij dood was? Of was het een zoveelste marketingtruc om "De Avonden" in de herdruk te krijgen?

Bruggen slaan? Ja, okay. Tussen wat en wie eigenlijk? Kom zo met mijn zomercolumnpje op HVV. Lezen, Bert.

En nu? Drambuie of gewoon nog een fles wijn? Kiezen blijft moeilijk.

op 15 07 2008 at 23:51 schreef Marcel Vreemans:

Is-ie, Bert!

http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=6588

op 15 07 2008 at 23:51 schreef Marcel Vreemans:

Is-ie, Bert

http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=6588

op 16 07 2008 at 03:16 schreef Asmodeus:

Oog hebben voor de minder bedeelden is niet per definitie rechts of links.
Zie de christelijke naastenliefde van een majoor Boshardt. Het Leger waar zij voor streed is ideologisch alles behalve zuiver. Als individu heeft ze echter meer goed gedaan, dan menigeen met zuivere motieven.
Bert’s ideeën werden in iets andere vorm door de SDAP (begin vorige eeuw) al verwoord, toen een progressieve elite zich zorgen maakte over het verwaarloosde gepeupel.
De geheelonthouders in die tijd bestreden vooral het hersenloze zuipen, Brussen wil nu het voedselpatroon aanpakken. Samen met Sonja Bakker, Unilever, het kabinet en Jamie Oliver: gezonder voer voor de massa.
De PvdA mocht een hoogleraar tegen overgewicht leveren, een dik betaalde schnabbel voor iemand die mokkend thuis een vettere pens aan het kweken was. Waarom niet Rob Oudkerk? Een ervaringsdeskundige!
Briljant, waarom niet een duo-hoogleraarschap om het drankmisbruik onder jongeren aan te pakken? Mijn kandidaten zijn Marcel van Dam en Jan Pronk.
Fraude met huursubsidie? Laat Herfkens het aanpakken. Ik dwaal af…

Tabaksgebruik onder de minima onbetaalbaar maken. Voor hun eigen bestwil aldus Brussen. Gevolg is wel dat stugge doorrokers onder hen gaan bezuinigen op hun voedsel. Of dat van hun kroost.
Minder en goedkoper eten, daar kweekt men geen six-pack mee. Zie de Afrikaanse hongerbuikjes…

Bovendien komen stoppende rokers kilo’s aan, mede door genotscompensatie met ongezond snoepgoed. De nicotine die de eetlust suste ontbreekt. Kortstondige bevrediging uit de automaat. Suikers en vetten, here we go!
Mensen verlangen nu een eenmaal naar verslaving en vervangen de ene met andere. Minder of meer ongezond, legaal of verboden.
Staatsregulatie lijkt een bruikbare optie, maar kijkend naar de zich in coma zuipende Zweden en de dwangmatige gokkers in de door de Nederlandse staat uitgebate of afgeperste speelholen…
Een Mars is wellicht minder schadelijk en hinderlijk dan een handgerolde Cubaan… Het weren van de laatste wordt nog geaccepteerd, maar beiden verbieden lukt alleen een totalitair regime. Ik hoop dat Bert niet die kant op wil.
Fidel Castro is immers ook, maar nog niet 100% gestopt met roken. Het vleesgeworden cliché van de ex-roker die radicaler is dan menig nooit-roker, vond dat eigenlijk het hele land solidair moest zijn. Bij nader inzien werd het verbod beperkt tot de werkplek, bijvoorbeeld een sigarenfabriek. De Cubanen waren ons al ver vooruit, tegenwoordig mag bij Philip Morris Nederland ook niet meer gerookt worden…
Het land zou bij een totaal verbod op de teelt van tabak een van de belangrijkste exportproducten verliezen. Suikerziekte of leverfalen, bij de recordhouder langst regeren door dictators, zou evenmin de andere voornaamste inkomstenbronnen, suikerriet en de daar uit voortvloeiende rum, uitbannen. Boycotten en de VS volgen?

De minister van financiën, hier en in Cuba, is geheel afhankelijk van het ongezond geachte leefpatroon der burgerij. De ene verslaafde is verslaafd aan de ander, en ze kunnen niet zonder elkaar. De dief en de heler, een treffende vergelijking die ik ergens eerder gelezen heb. Of niet…

Bert, je bent een goede, linkse jongen. Vergelijkingen die op het eerste gezicht eenduidig zijn, kunnen echter bij nader inzien verkeerd worden uitgelegd. Het is duidelijk dat je bedelaars niet met een enkeltje op de trein richting het oosten wil sturen.
Zolang je overtuigd bent van je eigen gelijk, is het onbegrip der verongelijkten peanuts. Of de complete verwarring slaat toe…

op 16 07 2008 at 03:36 schreef Asmodeus:

"Het geschrijf moet er uit, maar de onderwerpen drogen op". Mijn gietertje brengt helaas Marcel Vreemans niet tot bloei…

op 16 07 2008 at 03:44 schreef Asmodeus:

Vervelend ventje, zo te lezen via de link…

op 16 07 2008 at 04:18 schreef Asmodeus:

Marcel Vreemans is een structureel opererende orale anusverwenner (lekker volgens de liefhebbers, ik hou het bij experimenteren), een lafbek met een belabberde schrijfstijl. Meneer verveelt zich in alle ‘vrijheid’ meer, dan een gemiddelde gedetineerde in Guantanamo Bay of Bangkok Hilton. Een hele prestatie.
Einde discussie.

op 16 07 2008 at 04:22 schreef Asmodeus:

Genoeg gegeven…

op 16 07 2008 at 04:26 schreef Asmodeus:

Gerard, doe de groeten aan Annelies. Ik heb er al een tijdje niet gezien.

op 16 07 2008 at 04:35 schreef Asmodeus:

Ik heb haar… Excusez o.i.d. (Hik)…
Uche uche, sorry. Ons kent ons, ik ook.
Triest.

op 16 07 2008 at 12:13 schreef Marcel Vreemans:

Einde discussie? Ammenooitniet!

Vervelend ventje? Lafbek? Tot uw dienst, Ratsmodee(us)! Ben ik iets vergeten? Ben ik vergeten uw anus ook uit te zuigen? Is dat de reden waarom u zo verbolgen doet? U komt tekort?

Iedereen is vervelend en talentloos, behalve die vervelende en talentloze mensen die op vervelende en talentloze Asmodeus lijken en behoren tot zijn vervelende en talentloze vriendenkring, dat spreekt vanzelf.

Volgens mij verveelt Asmodues zich stierlijk en heeft hij meerdere, dodelijke verslavingen tegelijk, die zijn door talrijke TIA’s misvormde brein verder aantasten, voorzover daarin nog enige massa van betekenis is aan te treffen.

Wat mankeer je allemaal, Astmadeus? Is het alleen maar zuurstofgebrek? Of ben je onder behandeling voor een complex van aandoeningen, die je veroordelen tot het toestenbord achter gesloten deuren en dikke tralies?

op 16 07 2008 at 12:55 schreef René van Densen:

Even jatterdejat want het is vakantie en ik heb niet zo’n zin om een eigen reactie te schrijven. Uit Lazyboy’s laatste hit "Underwear Goes Inside The Pants"

( http://www.youtube.com/watch?v=EROOFaVFJRg )

This homeless guy asked me for money the other day.
I was about to give it to him and then I thought he was going to use it on drugs or alcohol.
And then I thought, that’s what I’m going to use it on.
Why am I judging this poor bastard.
People love to judge homeless guys. Like if you give them money they’re just going to waste it.
Well, he lives in a box, what do you want him to do? Save it up and buy a wall unit?
Take a little run to the store for a throw rug and a CD rack? He’s homeless.
I walked behind this guy the other day.
A homeless guy asked him for money.
He looks right at the homeless guy and says why don’t you go get a job you bum.
People always say that to homeless guys like it is so easy.
This homeless guy was wearing his underwear outside his pants.
Outside his pants. I’m guessing his resume isn’t all up to date.
I’m predicting some problems during the interview process.
I’m pretty sure even McDonalds has a "underwear goes inside the pants" policy.
Not that they enforce it really strictly, but technically I’m sure it is on the books.

op 16 07 2008 at 14:22 schreef G,Reve:

@ Asmodeus.
Asmodeus, volgens mij ben jij niemand anders dan Peter de Groote. Waarom post je niet onder je eigen naam Breedveld. Ik herken je in je opvattingen en schrijfstijl.
Het is niemand anders dan Petertje zelf toegestaan om 7 comments achter elkaar te geven.
Andere reaguurders kregen een Ip-ban voor minder.
Ik mis de frisse schrijfhand Van Lagonda.
Waar ben je Lagonda?

op 16 07 2008 at 15:17 schreef Marcel Vreemans:

Had ook al zo’n vermoeden, O Grote Goddelijke Kindervriend Gerard…Asmodeus zou wel eens Peter Breedveld kunnen zijn.

Maar is niet erg. Kan het zijn, Peter, dat ik per ongeluk je vraag over die lieve, blote meisjes niet heb beantwoord en je daarom soms aan de kook bent geraakt?

Zo ja, bij deze mijn antwoord.Ik heb echt niet zo’n mening in deze kwestie. Ik vroeg me alleen af of deze kinderkes, die nog niet zo heel bewust in het leven staan, weten dat ze hier staan afgebeeld. School- en straatvriendjes kunnen nogal meedogenloos zijn en met deze onschuldige plaatjes aan de haal gaan. Het heeft in ieder geval niets met puriteinse opvattingen te maken.

op 16 07 2008 at 16:01 schreef G.Reve:

Tja, shit happens when like a homeless guy you are wearing your underwear outside your pants.
Over verveling gesproken. Op deze sombere woensdagmiddag in juli, heb ik geprobeerd een gootpijp aan de achterzijde van het huis los te wrikken; het lukte echter niet. Ik verbrijzelde toen maar met een hamer enige dunne takken van de ribesboom op een paaltje van de tuinheining. Het blijft donker weer.Ik kan niets meer bedenken om te doen…

op 16 07 2008 at 16:56 schreef Fidel T.:

@ Reve & Vreemans

Duh-uh, natuurlijk is Peter Asmodeus. Hij maakt het je ook niet echt moeilijk.

Asmodeus is een fictief karakter in het Marvel Universum, niet geheel toevallig de plaats waar Peter regelmatig rondhangt. Google even beide namen in één query en je bent eruit.

Laat onverlet Vreemans, dat je een desondanks een lafbek met een belabberde schrijfstijl bent. Kaliber Ebru Umar, zeg maar.

op 16 07 2008 at 17:47 schreef H .Balin.:

Criteria melding kinderporno:

– Afbeeldingen van een sexuele gedraging,
waarbij iemand betrokken is die kennelijk de
leeftijd van 18 jaar nog niet heeft
bereikt. l
– Openbaree verspreiding op internet.

Nader onderzocht zal worden of met name de houding van het kind rechts op de foto als een sexuele gedraging kan worden beschouwd.

op 16 07 2008 at 18:01 schreef Milsom:

@ Fidel T.
Last van de kwalijke consequenties van polygamie?

Lees het juist gelaatste artikel van Jeremia op Het Vrije Volk.( Waarom moslims zulke frustraten zijn).

op 16 07 2008 at 18:49 schreef Marcel Vreemans:

@ Fidel T.

Dat "lafbek" moet je toch eens even uitleggen.

Dat van die belabberde schrijfstijl trouwens ook.

Op basis van wat ben je tot dit hoogst intelligente oordeel gekomen? Op basis van mijn vlugge comment-schrijfsels hier of heb je een maandenlange studie gemaakt van mijn essays, boeken, columns, dissertatie en oratie? Ach, je zal wel, net als ik, lekker willen zuigen. Het is er ook de tijd van het jaar voor. Echt zuigweer!

op 16 07 2008 at 20:36 schreef Vera:

Peter, heb je ruzie met Hassnae dat je zo onbehoorlijk regeert?

op 16 07 2008 at 20:40 schreef Vera:

… reageert.
Hoewel, regeren zou hier ook mogelijk zijn.

op 16 07 2008 at 22:22 schreef Bert Brussen:

*Komkommer schilt*

op 16 07 2008 at 22:32 schreef Fidel T.:

@ Vreemans

Nee, Vreemans, het is veel erger. Ik heb, een enkele comment daargelaten, nog nooit een letter van je gelezen. Laat staan dat ik een studie heb gemaakt van je academische vorderingen, noch het genoegen heb gehad van je literaire vrucht te kunnen proeven.

Dat ik je daarpas evenwel een lelijke sneer meende te moeten verkopen, lijkt in dit licht daarom ten minste ongepast. Het is het niet. Mag ik ter verdediging aanvoeren dat ik het voor de vorm heb gedaan? Want zeg zelf, ‘een lafbek met een belabberde schrijfstijl’ raakt als toevoeging/verwensing toch aan het geniale? Pure poëzie! Anoniem op een forum een ander toevoegen dat ‘ie een lafbek is. Wat wil je meer? Stijl, bijvoorbeeld? Zie dan toch hoe belabberd zo heerlijk allitereert met dat onvolprezen ‘-bek’, en zie ook hoe dat later dunnetjes overgedaan wordt met die dubbele ‘ij’ . Een vrolijk rollende vloek, en dat is het.

In een comment waarin ik je bevestig in je vermoedens tav de ware identiteit van Asmodeus, en waar ik me aldoende ondubbelzinnig aan jouw kant schaar, zou je die verbale veeg nimmer verwachten. Des te groter het effect, des te harder komt de klap aan. Excuses als ik je op je weledelgestrenge ziel heb getrapt, maar de Kunst riep.

Fidel T

PS: zou graag wat van je werk lezen, ware het dat Bol je niet weet te vinden en Google halsstarrig vasthoudt aan ‘Marcel Heymans’ als ik je naam zoek.

op 16 07 2008 at 22:39 schreef Fidel T.:

*heel hard lacht om Bert*

op 16 07 2008 at 23:17 schreef G.Reve:

@ Fidel T.

Mij bekruipt het angstige vermoeden dat je zelfs door de heilige Moeder Gods niet meer te helpen bent en dat aan je frustraties pas een einde zal komen als het vuur, dat alles reinigt, je na orgelspel verteert, of als de kuil boven je wordt dichtgegooid.

op 16 07 2008 at 23:40 schreef Conan:

Een paar citaatjes van Bert:

"De bedelaars zijn vervelend want ze geven mij een onveilig en unheimisch gevoel, net als de rondhangende Antillianen, Marokkanen en tokkies. (…) De rondhangende, volgens mij over het algemeen allochtone, jongeren op Hoog Catharijne zijn op dezelfde wijze hinderlijk: ze geven een onaangenaam gevoel en ze staan altijd op een onhandige plek: voor de ingang naar een trap.

Ik vergelijk geen bedelaars met ongedierte, Duns Ouray, maar met duiven. (…) Het kenmerk van duiven is, net als bij ratten en muizen, dat ze vermeerderen en blijven terugkomen als je ze voert. (…) Op die wijze vergelijk ik bedelaars met duiven: als je ze geld geeft komen er meer en komen ze terug.

De oplossing voor deze problemen is overigens links: meer buurthuizen (dan hoeven die Antilliaanse jongetjes niet meer op Hoog Catharijne rond te hangen), meer plekken waar daklozen gratis kunnen slapen, meer wijkhulp voor Tokkies (dan worden ze minder vet en roken ze eens minder) en natuurlijk opvangcentra voor de verslaafden.”

Met (andermans) belastinggeld wil de sympathieke Bert de hem beangstigende bedelaars, en while at it (Hell, it’s other people’s money) rondhangende Antillianen, Marokkanen en Tokkies, wel proberen weg te lokken c.q. op te voeden naar zijn smaak. En daar houdt hij zijn eigen portemonnee graag voor dicht. Dat ook andermans geld voeren buiten de eigen omgeving naast daar ’terugkomen’ ook tot ‘vermeerderen’ leidt, is Bert dan even vergeten.

Inderdaad de oplossing. Voor Bert.

Uiteraard nog los van de altijd lastige middel-en-doel-vraag bij de zelfingenomen linksmens. Zoals of een buurthuis voor Antillianen wel interessanter is dan een station vol met reizigers. Of in hoeverre wijkhulp daadwerkelijk zou leiden tot minder roken en vet bij Tokkies, wat daar verder van zij.

op 17 07 2008 at 01:22 schreef Asmodeus:

Uitzuigen Marcel? Je bent me er eentje, duidelijk meer ervaring. Leg jouw techniek nog eens langzaam uit.
Ik beperk me meestal tot lichte tongstreling, voorzichtig verkennen en proeven, om schraalheid bij beide seksen te voorkomen.
Sorry, ik ben heteroseksueel…
Geen persoonlijke interesse in je goddelijke talent. Of in je indrukwekkende publicatielijst. Het stukje op HVV, waar je naar linkt, spreekt boekdelen. Om maar te zwijgen over de vliegenpoepjes die je vervolgs trots aan mij toont. Kijk eens, o duivel der onkuisheid (Marvel??), wat ik voor u uitpers. Wil je echt een eerlijk antwoord?
Mocht iemand nog twijfelen aan de juistheid van mijn bewering, met de hysterische reacties van Vreemans leun ik achterover in de touwen. Terwijl Marcel zichzelf met toenemend succes probeert knock-out te slaan…
Mensen die zich vervelen zijn onbegrijpelijk. Zodra ik het snap, schiet me af.

Anoniem is niet hetzelfde als pseudoniem, Fidelleke. Laf? Moeten Nekschot en Multatuli deze term ook uit hun vocabulaire schrappen?
Aardig dat je mij poëtische kwaliteiten aanwrijft, maar de identiteit van Peter? Me, ‘Being Peter Breedveld’?! Het kruipen in andermans leven gaat me te ver, ik observeer slechts. En zie dat de vergelijking met de eveneens labiele Umar doel treft.

op 17 07 2008 at 02:16 schreef Asmodeus:

Dat jullie amateur-detectives mij vergeefs proberen te ontmaskeren als Peter, beschouw ik zonder tong te gebruiken als compliment. Zijn gelaat zal men niet aantreffen, ik heb het nooit in de spiegel gezien.
Toch ben ik misschien lichamelijk identiek aan hem, ik kan het niet ontkennen. Met zekerheid uitsluiten, omdat ik hem nooit gezien heb. Blijf twijfelen…

op 17 07 2008 at 03:43 schreef Asmodeus:

Komkommer, laffe hap.

op 17 07 2008 at 04:26 schreef G.Reve:

@ Breedmodeus.

Je masker is gevallen en met je oprispingen is het precies als met het Evangelie: men moet het ernstig nemen, maar niet al te letterlijk.

op 17 07 2008 at 05:02 schreef Marcel Vreemans:

Asmodeus probeert met quasi literaire bijdragen te imponeren, maar komt niet verder dan oppervlakkige fluimen. Zijn inhoudsloze hysterie projecteert hij op anderen, omdat dit overleven beter mogelijk maakt. Psychisch uitgeput, sociaal vervreemd, de weg volledig kwijt, mislukt in alles wat hij nastreefde, en hunkerend naar erkenning die geen zinnig mens hem ooit zal geven, spuugt hij in het rond en gromt als zelfverklaard, maar feitelijk gemankeerd, genie van plezier over zogenaamd briljante vondsten en oordelen waarvoor hij wanhopig de waardering zoekt van het grote publiek, maar die slechts smalende glimlachjes opleveren van toevallige voorbijgangers, die hij onterecht en zonder besef van deernis opvat als bewondering en aanmoediging om zijn meesterwerk te voltooien.

Vervelend is allang niet meer het goede woord, zielig past hem inmiddels beter. Schiet me af, roept hij nog, in de veronderstelling dat niemand daar een reden voor kan hebben. Maar dat geen schot klinkt is louter het gevolg van de afstand die elk redelijk denkend mens ondertussen van hem heeft genomen. Hij zal de hand aan zichzelf moeten slaan, alleen dat kan hem nog redden. Pas in het leven na dit leven zal hij, door God genezen, inzien dat slechts deze daad van nut bleek in zijn verder beklagenswaardige bestaan als sterveling. Een daad die eindelijk verlossing bracht. Voor hem zelf, maar vooral voor zijn omgeving.

op 17 07 2008 at 05:21 schreef Marcel Vreemans:

De komkommer smaakt inmiddels zuur en bedorven, aangekauwd door parasieten die hun maden leggen in het weke vlees. Vliegen omcirkelen de groene, stinkende smurrie, die ooit vorm had en fris van kleur was. Afstand nemen is het enige dat rest, weg van dit ziekmakende oord van verderf.

op 17 07 2008 at 07:49 schreef Piet:

Zou Peter "Ik heb er al een tijdje niet gezien" schrijven? Lijkt me niet.

Hij zal wel op vakantie zijn.

op 17 07 2008 at 09:47 schreef Conan:

Wel eerlijk van Bertje eindelijk eens toe te geven dat de primaire drijfveer van de linksmens om andermans geld te spenderen aan luchtkastelen en grotere eigen eer en glorie, uiteindelijk niets meer of minder dan angst voor de onderklasse is. Dat is wel wat anders dan Pechtold die gestelde angst van Wilders als buitengewoon verwijtbaar en schadelijk ziet…

Ook illustreren dat linkse ‘oplossingen’ niet meer behelzen dan pogingen die enge onderklasse uit de eigen omgeving te weren, is lovenswaardig. Dat Bertje tenslotte toegeeft zelf in ieder geval niets bij te dragen aan die nare onderklasse, maakt het helemaal af. So far for de vermeende socialistische morele superioriteit.

Jammer voor Bertje is de markt voor linkse fabelventers inmiddels bekoeld. En bij het ontbreken van enig daadwerkelijk talent, resteert al gauw op een houtje bijten, is het niet Bertje?

op 17 07 2008 at 11:10 schreef philippine:

Een ander onderwerp graag.

op 17 07 2008 at 11:15 schreef philippine:

Google: Asmodeus, terug naar de bron.

op 17 07 2008 at 11:28 schreef Peter:

Ik zie dat het kibbelen u prima zonder mij afgaat. Ik zit in San Sebastian, samen met Bruce Springsteen. Had dus even wat beters te doen dan reageren onder de naam Asmodeus.

Ik begrijp die agressie jegens Bert Brussen niet. Of eigenlijk wel. Ik zie hetzelfde patroon als bij Hassnae op deze site. Hassnae is moslim, dus alles wat ze schrijft moet kloppen met wat volgens de Goochems en Googles de islam is. Zo mag Bert Brussen niet afwijken van de linkse kerkleer. Wat die inhoudt, wordt kennelijk niet bepaald door linkse rakkers, maar door rechtse schriftgeleerden als Conan en Marcel (Duns?).

Maar Bert heeft natuurlijk gewoon gelijk. Dat steekt uiteraard een beetje.

op 17 07 2008 at 11:42 schreef EH:

Mijn god. Rustig kinderen.

op 17 07 2008 at 11:58 schreef Conan:

Niet om het een of ander, maar waarin heeft Bert gelijk? Het constateren van overlast? Die willen verplaatsen naar een omgeving waar Bert er geen last van heeft? En dat laatste uiteraard op andermans kosten, om in een ruk door het dichthouden van de eigen portemonnee voor behoeftigen te rechtvaardigen?

Ik invullig geven aan linksigheid van Bert? Ik meen toch dat ik mij in mijn tirades vrij letterlijk baseer op zijn eigen uitingen.

op 17 07 2008 at 12:02 schreef Dr.R. Clavan:

Wat een heeeerlijke foto!

op 17 07 2008 at 12:41 schreef Marcel Vreemans:

@ Fidel T.

Dacht al zoiets! En je hebt volkomen gelijk. In een vuurloze tijd – van komkommers is bekend dat ze een sterk dovend karakter hebben – is het goed pepers uit te delen. Bij voorkeur ongefundeerde pepers, om het effect van verontwaarding aan gene zijde te maximaliseren. Ik dank je (let op Asmodeus, daar komt er weer een: lik, anus, lik…)voor dit fijne intermezzo, dat tenmisnte enig leven in de brouwerij brengt. Een man naar mijn hart. Fidel T. Meer nog dan Fidel C.

Waarom toch duikt iedereen zo vroeg onder de lakens. Voor fijne polemieken zijn de vroege ochtenduren bij uitstek geschikt.

op 17 07 2008 at 13:02 schreef G.Reve:

@ Peter.

Nu je jezelf opnieuw in Levende Stof gevangen geeft en verblind van wellust voor H. weer als tienjarige muisgrijze ezel voor me staat, hoogstens in staat dezelfde lettergrepen te formuleren, trek ik je naar binnen om je na een geweldige klauterpartij om de trap naar het slaapkamertje op te komen, drie keer achtereenvolgens langdurig in je Geheime Opening te bezitten, maar ik doe wel zwachtels om je hoefjes, dat ik niet te veel schrammen krijg als je spartelt bij het klaarkomen en daarna geef ik je een present-exemplaar van het prachtboek Islam voor Varkens, Apen en andere Ezels van arabist Hans Jansen, niet gebrocheerd, maar gebonden, niet dat gierige en benauwde, met de opdracht: Voor de Onnozele. Zonder Woorden.

op 17 07 2008 at 14:33 schreef Loor:

Ach ach ach, wat een armoedig gebazel hierboven. Reve zou zich omdraaien in zijn graf.

Peter, fijne vakantie gewenst aan jou en de jouwen. Heb het goed.

op 17 07 2008 at 15:09 schreef Fidel T.:

Piet, Peter, Asmodeus, I give up.

@ Vreemans

Karakter! Vreesde even dat je me hinderlijk zou gaan plagen met je palmares, maar godlof, je houdt woord. Zoals je eerder al aangaf, ‘Anders is het niet leuk meer om verbaal uit te delen en te ontvangen.’

op 17 07 2008 at 15:54 schreef Marcel Vreemans:

Zou Peter al gelezen hebben dat ik Bertje juist bewonder en hooguit onredelijk prikkelde door hem vermeende generalisaties aan te wrijven? Volgens mij kan Bert ook best zijn eigen verdediging voeren en eindigt elke steun van derden tot een verzwakking van zijn zo vermakelijke betoog. Steun die vooral de ongemakkelijkheid toont van de eigen open zenuw.

op 17 07 2008 at 17:18 schreef G,Reve:

@ Loor.

"Nader tot U" (pag 112-113) niet gelezen Loor?
(In Verzameld Werk, Deel 2, pag. 296.)

op 17 07 2008 at 17:55 schreef Franco Nahar:

Wie de meest verwende bedelaars ter wereld wil zien, moet een bezoek brengen aan Suriname. Hier zijn de bedelaars steevast ontevreden met de ontvangen gift, ongeacht de hoogte ervan. Het blijft leuk om te zien hoe goedwillende Nederlanders die zich hebben voorgenomen om zich in de ex-kolonie extra keurig te gedragen, geschrokken reageren op het meestal luidruchtige verwijt van de hoofdstedelijke bedelaar veel te weinig te hebben gegeven. Bezoek de Waterkant in Paramaribo en u kunt ze niet mislopen!

op 17 07 2008 at 20:09 schreef Bert Brussen:

@Conan: Ja hoor. Je hebt gelijk. Met mij is de "vermeende socialistische morele superioriteit" ten grave gedragen.

Mag ik nu wat geld van je? Kan ik het endlosen van die verschrikkelijke onderklasse van betalen. Bah, de onderklasse. Het liefst stop ik ze in dure buurthuizen, bij Conan in de tuin.

Maar wat is dat toch telkens voor een rare link naar "talentloosheid" en "werkloosheid"? Ik werk gewoon voor mijn geld door te verdienen met wat ik schrijf. Dat schrijven kan ik doordat ik er talent voor heb. Je kunt het zelf natuurlijk bagger vinden, maar zolang anderen het prima vinden en bereid zijn ervoor te betalen lijkt mij dat uitstekend.

Ik betaal ook belasting en ik heb een hypotheek. Mag ik nu op elk internetforum agressief zeiken over moslims, files en "de potverterende overheid"? Heb ik altijd al eens willen doen.
Wie protesteert zal ik de mond snoeren met een ferm:"JA DE HARDWERKENDE BURGER EN BELASTINGBETALER ZEGT EINDELIJK EENS WAAR HET OP STAAT!!!!!".

Man, wat lucht dat op. Bestaat de LPF nog? En mag ik HET KWARTJE VAN KOK!!!!! terug?

P.S. @ Hassnae: DE ISLAM IS EEN INTOLERANTE RELIGIE!!!!

op 17 07 2008 at 21:19 schreef Marcel Vreemans:

Wat kost dat nou, zo’n avondje Bert Brussen?

op 17 07 2008 at 22:12 schreef Bert Brussen:

Afhankelijk van je club tussen de nul (0) en vijftienhonderd (1500) euro.

op 17 07 2008 at 23:23 schreef ReneR:

@ Bert Brussen

Quote:

":"JA DE HARDWERKENDE BURGER EN BELASTINGBETALER ZEGT EINDELIJK EENS WAAR HET OP STAAT!!!!!".

Deze uitspraak deed me direct denken aan die vuile achterbakse Rutte van de VVD. Die had het bij de verkiezingen en de nabeschouwingen ook altijd over "de hardwerkende burgers" die door het meest socialistische kabinet na Den Uiyl flink worden genaaid.

Maar Rutte verstaat onder "hardwerkende burgers" geen mensen; die in een benauwde metaal fabriek staan te zweten voor weinig geld; de stratenmakers; de bouwvakkers; de schoonmaaksters; dat zijn laagbetaalde hardwerkende groepen die ook als Rutte aan de macht is kunnen barsten zoals dit ook onder Zalm gebeurde. En de hoge heren die weten hun afruk kunstjes wel te vertonen bij de belastingdienst hoor…

Nee… Rutte verstaat daaronder gasten met steevast een stropdas achter een buro en stapels memo’s. Gasten die veel vangen en weinig uitvreten. Daar moet ik van kotsen.

op 17 07 2008 at 23:38 schreef Asmodeus:

Laatste ronde.
De scheidsrechter kijkt eerst naar de heftig wankelende Vreemans, vervolgens naar zijn fronsende tegenstander. Hij schudt zijn hoofd, en richt zich uiteindelijk tot de klok…
Het publiek joelt of is kwaad weggelopen. Potige uitsmijters kunnen ternauwernood voorkomen dat het glaswerk richting de ring wordt gesmeten.

Lastig om een peuk vast te houden met die handschoenen, dus moet mijn handdoekjongen hem opsteken en vasthouden. Niks te koelen of te deppen. De coach heb ik al naar huis gestuurd…

op 18 07 2008 at 01:49 schreef Asmodeus:

Gasten die veel vangen en weinig uitvreten. Daar ben ik jaloers op! Des te meer vrije tijd om echt te werken…

Een bouwvakker beunt meestal bij, om bijvoorbeeld BMW of dealer schijnbaar moeiteloos te kunnen bekostigen.
Laag betaald? Vakmensen verdienen meer dan een beginnend academicus, meestal geen last van een studieschuld.
De trucker die op een bedrijventerrein geparkeerde vrachtwagens op de juiste laaddeur moet zetten. Geen enkele opleiding nodig, behalve een rijbewijs. Zijn hongerloontje bedraagt bijna 2000 euro netto…
ReneRookvrij hoeft bij zijn revolutie niet op hem te rekenen. Rutte wel, bij de verkiezingen.
Mark, een vriendelijke, vrijzinnige en enigszins verlegen jongen die het, net als Bert, goed bedoeld.
Werkt eventjes Wiegel en Verdonk vakkundig uit de VVD, live op diverse publieke televisiekanalen te volgen. En blijft te bescheiden en te vriendelijk. Buigt voor de buitenwereld, wat betreft de staatsbijdrage voor Ayaan’s beveiliging. Gezien de overwegend negatieve populariteitpeilingen opportuun.
Zoek het zelf maar uit. Een liberaal klinkend argument, dodelijk in de praktijk…

op 18 07 2008 at 07:55 schreef Paco:

Asmodeus, die trucker met 2000 netto maakt 80 uur dus wordt zeer slecht betaald in vergelijking met de kliek waar ReneR het over heeft. Die krijgen voor 36 uur per week niks doen veel geld.
Die bouwvakker klust bij omdat hij niks anders te doen heeft en die academicus zit met ze stropdas om lekker binnen, weer of geen weer.

Je weet er geen zak van.

op 18 07 2008 at 09:59 schreef Bert Brussen:

@Hassnae: Ja, da’s niet xenofoob, da’s de oogkleppen eindelijk afzetten!!!

op 18 07 2008 at 10:03 schreef hassnae:

P.S. @ Hassnae: DE ISLAM IS EEN INTOLERANTE RELIGIE!!!!

Nee Bert, de islam is geen religie, maar een fascistische ideologie!

op 18 07 2008 at 11:21 schreef Conan:

De laatste verdedigingslinie: wat niet valt te ontkennen, heel hard uitschreeuwen.

En nee, je krijgt van mij geen geld. Ik houd niet van hypocriet gedrag en zou daarbij niet weten wat jij kan dat ik zelf niet beter kan. Behalve inconsequent links lullen natuurlijk, maar daar heb ik – zoals je waarschijnlijk al vermoedde – een hekel aan.

op 18 07 2008 at 11:28 schreef babs:

Paco,
Je vergeet de 130% uitbetaling bij overuren, 150% uitbetaling bij alles boven de 60 uur, de overnachtingsvergoeding terwijl ze in de cabine slapen, lunchvergoeding waarvan ze een week eten, weekendvergoedingen en dubbel uitbetaalde zondaguren natuurlijk.

Heb een tijdje in het wereldje rondgehangen en iedereen stemde er VVD, nu waarschijnlijk Wilders en Verdonk. 10 jaar geleden ving ik 1200 gulden per week netto, voor tussen de 60 en 65 uur werken en van maandag tot vrijdag weg. Dat is uitstekend betaald.

Je weet er dus zelf geen zak van Paco.

op 18 07 2008 at 12:54 schreef Fidel T.:

*pakt nootjes en gaat er eens voor zitten*

op 18 07 2008 at 14:39 schreef Eva:

@ Hassnae / Bert Brussen.

Google: "The violent oppression of women in Islam" door Robert Spencer en Phyllis Chesler.

-Female genital mutilation
-Daughter, sister- and wife beating
-Easy divorce(for Men) and polygamy
-Female sexual and domestic slavery
-Chld marriage
-Veiling
-Rape
-Honour killing.

op 18 07 2008 at 23:25 schreef Bert Brussen:

LOL @ Eva!

Bedankt voor het onderschrijven van onze problemen…

Zowel ik als Hassnae vinden nu dat de islam een FASCISTISCHE IDEOLOGIE is en dat alle moslims GEVAARLIJKE MONSTERS zijn. Onze oogkleppen zijn nu af.

op 18 07 2008 at 23:56 schreef Asmodeus:

Dank je Babs.
Lezen is lastig voor Paco. Ik leg bondig uit wat het werk van de genoemde chauffeur inhoud, en doe het niet nog eens. Overigens heeft deze kerel een voltijdscontract, en werkt nauwelijks over. Niks 80 uur, hoogstens 40.
Moet jij z’n tagograafschijfjes nog zien, of heb je door dat excuses op zijn plaats zijn?

op 19 07 2008 at 15:03 schreef allo:

@ eva.

wat is er in godsnaam voorgevallen tussen jou en adam?

@ bert brussen
waar ik vandaan kom maar ook hier in nederland zie ik alleen muildieren,muilezels,ezels en paarden met oogkleppen opgetuigd.
kamelen niet te vergeten.
dus dat is je stamboom,een herkauwende herbivoor.

op 19 07 2008 at 16:44 schreef Bert Brussen:

"dus dat is je stamboom,een herkauwende herbivoor"

Echt niet, ik ben 6000 jaar geleden door de Heere geschapen.

op 19 07 2008 at 18:05 schreef een eenvoudige allochtoon:

@bert
jij bent dus zo duivels slim.
volgens ben jij gewoon een heel bang persoon.
omdat je alleen maar blijft zuigen over bepaalde groeperingen en andersgekleurden of fascistische religies.
zou jij een moslim herkennnen als je samen een biertje drinkt,en je herhaald wat je hierboven zei.(ze zijn niet allemaal makkelijk te herkennen en sommigen drinken).
citaat:"alle moslims zijn gevaarlijke monsters".
doet me denken aan een oud hiphop song.
"go see the doctor".
maar dat zou jij nooit doen,want jij bent gewoon een triest en bang persoon.
je loopt de hele dag met angst rond,darmkrampen in je eigen land notabene,en je nachten zijn natuurlijk het ergst.
heb echt met je te doen.
als ik nog een lelijk zusje had, man dan schonk ik je haar.

op 19 07 2008 at 22:22 schreef Dammo van Amsterdam:

@ een eenvoudige allochtoon
Hoi allochtoon. Je schrijft: "als ik nog een lelijk zusje had, man dan schonk ik je haar". Ben je wel helemaal lekker? Je zus maakt zelf wel uit met wie ze omgaat.

op 19 07 2008 at 22:39 schreef een eenvoudige allochtoon:

@ dammo
een heel lelijk meisje komt niet zo gauw aan de man, dus ik doe haar een plezier en breng haar dan zelf aan de man.
geef haar dan weg zoals de vaders hier in het westen,ook plegen te doen.
een daad van liefde.
of ik lekker ben?
mocht je een knap zusje hebben…..geheel vrijwillig natuurlijk.

op 19 07 2008 at 22:44 schreef Dammo van Amsterdam:

@ een eenvoudige allochtoon
Sukkel. Je zus weggeven en denken haar een plezier te doen? Je bent niet goed bij je hoofd.

op 20 07 2008 at 11:01 schreef een eenvoudige allochtoon:

@ dammo
omdat je zo begaan bent met de allochtone zusjes,en klaarblijklijk niet hetzelfde voelt voor de mannelijke allochtoon.
lijk je mij nou precies in het politieke plaatje van hirsi ali te passen.
zij kwam ook op voor de rechten van onderdrukte vrouwen.
misschien dat je haar panel kan versterken,biatch.

op 20 07 2008 at 12:15 schreef Laila:

@Eenvoudige allochtoon ik ben het met je eens dat je lelijke zusjes aan de man mag/moet helpen als dit gewenst is maar ik wil je toch dringend verzoeken sukkels buiten te sluiten die geen gevoel voor humor hebben.
Maar ook mannen die verblind zijn door de rode lap voor hun ogen.

op 20 07 2008 at 15:12 schreef Bert Brussen:

Alle lelijke zusjes moeten in een kamp. Als ik de macht heb zorg ik ervoor dat de politie vrij mag schieten op lelijke zusjes.

op 20 07 2008 at 16:01 schreef Laila:

Brussen

Is goed maar alleen als er ook kampen komen voor mannen zonder humor en mannen die alleen maar zeuren en relativeringsvermogen ontberen.

op 20 07 2008 at 17:27 schreef Asmodeus:

Een werkbaar compromis…

op 20 07 2008 at 17:39 schreef eva:

@allo
Hoe bedoel je, in "godsnaam"?
Het gaat over de ideologie van M. de profeet.

op 20 07 2008 at 17:52 schreef een eenvoudig allochtoon:

@ eva
excuses ‘allo’ heb ik getypt omdat m’n secretaresse mijn aandacht opeiste,dus allo staat voor eenvoudig allochtoon.
ze is weer terug, kom erop terug.

op 20 07 2008 at 21:12 schreef Bert Brussen:

"Mannen zonder humor, mannen die zeuren, mannen die relativeringsvermogen ontberen"

Dat is dus zo’n beetje de gehele mannelijke bevolking. Ik zou niet de NS huren voor de deportaties als ik jou was…

op 20 07 2008 at 21:19 schreef Laila:

Jij repte van kampen en afschieten dus leg mij geen woorden in de mond over deportaties.

op 20 07 2008 at 23:23 schreef Loor:

Bert, geestig.

op 21 07 2008 at 20:49 schreef Laila:

Loor,

Het is niet zo geestig als je bedenkt dat jij tussen de lelijke zusjes terecht komt.

op 21 07 2008 at 21:10 schreef Loor:

Laila, want? Stuur eens een kek fotootje van jezelf. Ik denk dat iedereen nu wel eens wil weten wie deze goddelijke en boven alles en iedereen verheven Laila is. Ik zou niet zo over mezelf durven opgeven als jij, dus ik heb bijster hoge verwachtingen.

op 21 07 2008 at 22:22 schreef Laila:

Kind wat geestig ben je!
Stuur eens een fotootje? Nou nou wat zijn we ineens amicaal jij deugniet! Ik ben niet goddelijk en boven alles verheven,integendeel, Weet je nog ik heb eens eerder gezegd dat ik verre van mooi ben en mooi van ver en ook dat ik aan hirsutisme lijd en zeer grote voeten heb. Dat is mijn redding anders was ik al lang door mijn broers uitgehuwelijkt.

op 21 07 2008 at 23:15 schreef een eenvoudig allochtoon:

@laila

laila,geestig.

@loor,wat een afgunst.
laila is te bescheiden om zoiets te beweren.
tut,tut……maar als ze aangevallen word dan kan ze serieus van zich afbijten(zelfverdediging).
maar jij wilt nu een foto,zodat je zelf kan oordelen.
dat is op zich benijdenswaardig ware het niet,dat je haar altijd aanviel,zodra een kerel haar een compliment gaf.
neem maar van mij aan dat het gros van de mannen haar bloedmooi vinden.
je kan beter die fantasie koesteren dat ze echt lelijk is.
doet je minder pijn.
ze heeft gewoon betere of moet ik zeggen mooiere chromosomen,denk zelfs dat het in de familie zit.
hahaha,je zal het toch niet van mij aannemen toch
? maar er is een ooggetuigeverslag,vraag hafid maar.
en laat hem zweren "jollah".

op 22 07 2008 at 07:11 schreef Laila:

Loor

Ik ben SSSSSuperAllochtoon stel je eens voor zeg dat ik mooi zou zijn? Kind je zou het besterven.

Maar grappig dat je de discussie in een andere topic; namelijk dat ik mezelf boven anderen verheven voel(lees; een tevreden en gelukkige allochtoon ben)hier voortzet.
Het was Brusse en die de opmerking plaatste over lelijke zusjes in kampen en ik uit solidariteit met alle lelijkerds ,dus ook met jou, met een tegenvoorstel kwam.
Wees jij maar mooi ik moet het van andere kwaliteiten hebben .
Overdag ga ik door het leven in zedige,hoogopgesloten en streng uitziende mantel pakjes omdat ik echt niet zoals jij met fuck you laarzen kan rondstappen om dubbeltjes te collecteren.
Sommige vrouwen buiten seks uit en sommige moeten er juist alles aan doen om de mannen daar juist niet aan te laten denken en de minste indruk weg te nemen dat zij daar ook maar enigzins op uit zou kunnen zijn.

op 22 07 2008 at 08:47 schreef Loor:

Laila, blijf er vooral niet in hangen, zou ik zeggen. Ik ben gewoon nieuwsgierig hoe iemand eruit ziet die zo vaak anderen lelijk noemt en het o.m. heeft over haar eigen welgevormde achterste (onder een ander topic). En je mist de korrel zout, de zelfspot en al dat soort zaken. Jammer. Ze zijn een belangrijk onderdeel van iemands aantrekkelijkheid.

op 22 07 2008 at 10:24 schreef Bert Brussen:

"Overdag ga ik door het leven in zedige,hoogopgesloten en streng uitziende mantel pakjes omdat ik echt niet zoals jij met fuck you laarzen kan rondstappen om dubbeltjes te collecteren."

Want je bent presentatrice bij de EO?

op 22 07 2008 at 10:51 schreef een eenvoudig allochtoon:

@loor
meende iets ooit ook van jou te hebben gelezen.
wat stelde je ook weer,omdat laila alle aandacht kreeg van tjerk en zelfs P.B.
je was toch,"the best fuck",of zoiets.
getuige je rubberen kaplaarzen.
niet zo zuur reageren,sommigen zijn gezegend door hun schepper.
echt dom ben je niet,toch trek je altijd de zelfde voorbarige conclusies.
ze vind zich geweldig,of ze vind zich zich beter dan anderen,hoe kom je erbij?
ik zie haar altijd het voor anderen opnemen,behalve als "janmaatjes",haar persoonlijk of haar roots bestempelen alszijnde door en door rot.
ze spreekt goed nederlands toch meende je haar met dat vaste "roedeltje deeptroaths",te bokken want ze kreeg toch vaak wel van je vaste "penvriendjes",complimentjes.
en heb je inmiddels hafid al gevraagd?
door jou soort "onschuldige" reacties wordt het haar ook vaak onmogelijk gemaakt om te reageren op de topics.
laatst nog werd er stiekem een foto van mij geschoten in diergaarde blijdorp,ben wel een beetje grijs maar toch….
wil je soms een foto van mij??

op 22 07 2008 at 11:25 schreef Loor:

Allochtoon, ik heb nog nooit iets gezegd over de afkomst van Laila. Hoe kom je daarbij? Best fuck? Ik? Kun je aantonen waar ik dat geschreven heb? Ik denk dat je toch wat beter je huiswerk moet doen.

Een foto sturen mag altijd.

op 22 07 2008 at 12:22 schreef een eenvoudig allochtoon:

@.p.b
mooi stukje,humor.
ben het eens dat al die grote liefdadigheidsorganisaties meestal grote "oplichters"zijn,in ieder geval kunnen we meestal stellen dat het geld niet altijd goed op zijn plaats komt.
maar die gasten die aan je deur komen collecteren zijn meestal vrijwilligers die net zo naief zijn als H.met wie je in gezelschap was.
bedoelende dat die collectanten echt geloven dat ze iets goed doen.
ze worden er zelf niet beter van.
dan is je oplossing om een zwerver wat te geven een veiliger en directer alternatief.
dat is ook de reden dat een boel "janmaatjes",denken dat er veel ontwikkelingsgeld en hulpgoederen op de juiste en beloofde bestemming terecht komt,maar meer dan 80% blijft aan de nederlandse strijkstok hangen.
getuige daarvan is de ophef,wat steeds boven water komt over het toendertijd "liliane fonds" of "foster parents".
volgens mij heeft of zijn de namen van de "goede stichtingen",inmiddels veranderd.
tijdens die tv reclame(martine bijl) werd een of ander dorp in b.v.sri lanka getoond met zielige kindjes die je kon adopteren en ze lieten ook de chaletjes(scholen) zien die gebouwd werden van het gegeven geld.
maar als mensen dan tijdens hun vakantie naar sri lanka gingen,zagen en hoorden ze dat de figuranten en dorpjes met chaletjes die ons getoond werden niet bestaan.
met andere woorden;"wat ze ons op de mouw spelden klopte absoluut niet.
sommige van die stichtingen,bulken van het geld.
als ze het pakhuis van dagobert duck zouden betrekken,dan letterlijk zou het uit zijn voegen barsten.
zij passen nu ook de rampen doctrine van bush en consorten toe,zodra er ergens een natuurramp heeft gewoed,dan hebben ze direct ook een of ander draaiboek reclame klaarliggen.
die ze ieder ongevraagd door de strot douwen,en vooral geef met je hart is hartverwarmend.
dat zelfde geldt natuurlijk niet als die stichtingen eenmaal de buit binnenhebben.

san sebastian is een mooie stad met rode zand stranden,maar het zijn wel basken en geen spanjaarden.
dat ligt nu zelfs nog zeer gevoelig.
niet ver van het strand heb je ook zo’n reusachtig jesusbeeld, het is wel de klim waard.
zeker voor het uitzicht.
volgens mij heette het iets van "la compostella",
daar waar alle pelgrims naartoe gaan.
het is een kathedraal met geweldige ruimtes bekleed met gigantische houtsnijwerken op de wanden.(waar monnikenwerk).
ze hebben ook ornamenten gemaakt binnen van,een beetje bizar is het wel,duizenden menselijke skelleten incl. schedels.
volgens hebben ze binnen ook nog een museum met hele kleine miniatuur dorpjes over de baskische geschiedenis.
deze kathedraal is ergens in een iddylisch dorpje gelegen niet ver van san sebastian boven op een top van een berg.

op 22 07 2008 at 19:34 schreef Laila de lelijkste thuis:

@Brusse

Dat valt me nu echt van jou tegen!
Het kan niet aan je aandacht ontsnapt zijn dat ook de E.O. ontdekt heeft dat seks verkoopt.
Dus neen ik ben geen presentatrice bij de E.O. daar zie heb ik een te truttig uiterlijk voor
maar ik denk dat Loor daar zo kan solliciteren.

@Loor ik noem anderen niet lelijk!Just you girl!
Want je kan me wel de les lezen over zelfspot en de korrel zout, zelfs een blinde kan de zelfspot herkennen. Jij bent de enige die nieuwsgierig is naar mijn foto,iedereen weet en neemt van mij aan dat ik lelijk ben dus wat blijf je nu zeuren?
Ik heb eens gezegd dat iemand mijn welgevormde kont kon zoenen (dat was ironisch bedoeld) maar je hebt helaas een heel selectief geheugen.
Gelukkig lijd ik niet aan alzheimer.

Kijk sneue Loor jij maakt er een wedstrijdje van ‘wie is de mooiste en leukste van Frontaal Naakt Land.’ Ik niet maar jij zeker niet!Hoef ik niet eens je foto voor te zien.

op 22 07 2008 at 19:52 schreef een eenvoudig allochtoon:

@loor
laatst ontmoette ik een echte blonde prinses.
aldoende zijn we ons gesprek verder gaan voortzetten bij haar thuis.
en zij drukte me op het hart dat ze absoluut niet geloofde in welk religie ook.
even later kregen we een diepgaande zware discussie over de bloemtjes en de bijtjes.
tijdens dat gesprek begon ze ineens te brullen.
"o mijn god, o mijn god ik koooom.
daar zou je de broek toch vanaf zakken,ik had echt het gevoel dat ik genaaid werd.
je kan ook niemand meer vertrouwen.

op 23 07 2008 at 08:11 schreef Laila de lelijkste thuis:

@Loesje : )

Nee het is geen ‘bitchfight’, het was een ‘intellectueel’ gevecht,vervolgens werd het wie heeft de langste adem en nu is het ontaard in een beauty contest met alleen verliezers.
Want zonder ze gezien te hebben weet ik dat ze in en in lelijk zijn.

Als ik je een goede raad mag geven hou je aan je eigen advies want ik ben zeker lelijk vooral in mijn doen en laten : )

op 23 07 2008 at 12:18 schreef Loesje:

Tjonge jonge, wat is dit hier? Bitchfight?
Hou es op, het lijkt wel een kippenhok. Loor, Ernst, meiden, laat je nou niet gek maken door een sarrend zuigertje. Alleen maar blij.;-)

op 23 07 2008 at 12:33 schreef een eenvoudig allochtoon:

@lief naampje loesje

pas op,want laila de lelijkste thuis,heeft de zweep uit de kast gehaald.

@loor
waar ben je?
tip:vraag hafid om ooggetuige verslag,ben je gelijk uit je tergende onzekerheid.

op 23 07 2008 at 13:11 schreef een eenvoudig allochtoon:

@ eva.
je had een mooi lijstje gemaakt.
je had onder andere genoemd honour killing.
dat soort barbaarsheden komt niet voor in het westen.
crime passional,misschien?????
bestaat zeer zeker in het franse strafrecht.
en word als een strafmaat bepaling gebruikt,eigenlijks strafverminderend.
bv.als een man thuis komt en betrapt zijn vrouw met de melkboer in bed.
er word degelijk rekening mee gehouden dat die man op het moment van het gepleegde delict minder toerekensvatbaar zou zijn.
wat wil je bewijzen???

op 23 07 2008 at 14:20 schreef een eenvoudig allochtoon:

excuses,"toerekeningsvatbaar"

op 23 07 2008 at 15:29 schreef Eva:

Man ga fietsen, een Strafuitsluitingsgrond in ons Wetboek van Stafrect is van een andere orde dan een voorschrift in de Sharia dat een overspelige vrouw moet worden gestenigd.
Hoor ik ook nog van je hoe je de andere punten op mijn lijstje gaat goedpraten?
Trouwens over fietsen gesproken: weet je waaarom je nooit moet lachen als een Marokkaan met een fiets onder de tram komt? Omdat het wel eens jouw fiets kan zijn!

op 23 07 2008 at 15:33 schreef Eva:

"Strafrecht"

op 23 07 2008 at 19:18 schreef een eenvoudig allochtoon:

@eva

“weet je waarom je nooit moet lachen als een marokkaan met z’n fiets onder een tram komt,omdat het je eigen fiets kan zijn”
.
Echt humor,maar het verbaast me niet van iemand als jij.
Dat was nu precies de reden van de 8000 bosnische doden onder de “bescherming” van de zo heldhaftige dutchbat.
Ze vragen bij de AIVD nog amateurhoertjes vooral als ze nog in het beginstadium van een chlamidia besmetting zitten,die willen ze inzetten om te trachten, door inzet van amateurhoertjes een groot gedeelte van de allochtoonse mannelijke bevolking te besmetten met die vooral voor mannen sluipende,onvruchtbaar makende schimmelinfectie.
Zodat ze niet in staat zullen zijn om grote kinderrijke gezinnen te stichten,met nog meer krullebolletjes als gevolg daarvan.
Je vraagt je natuurlijk af waarom in het beginstadium?
Als het reeds verder gevorderd is die schimmelinfectie,dan val je als geheim agente door de boot.
Want als je in een slaapkamer alle ramen laat beslaan,terwijl je nog niet eens je broek uit hebt,dan weet zelfs de domste immigrant dat het niet pluis is.
Net als een soort kliko of composthoop, zij het in ontbinding .
Letterlijk kun je zeggen dat in het eindstadium,” zelfs de honden er geen brood van lusten”.
Dus haringkar hopende je hiermee van dienst te kunnen zijn

op 23 07 2008 at 20:56 schreef Loesje:

Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding.

op 23 07 2008 at 21:44 schreef Laila:

En?
Zeg Loesje ken je de betekenis van deze uitdrukking wel?

Wil je er over praten misschien en gewoon je ervaring als aap je nieuwe (mis)koop meedelen?

op 23 07 2008 at 21:48 schreef een eenvoudig allochtoon:

als ik toch moet kiezen,dan liever een aap dan twee kwaadaardige tumoren,met blijkbaar een parasitaire masochistische inslag.
en als je zo doorgaat poesje, krijg je een speciale behandeling.
hoe???
een aanloop nemen en ‘m zo droog der in lopen.
of is het dat waar je nieuwsgierig naar bent?
ik bedenk me ineens,je werkt al undercover bij de AIVD.
ik wil nog heel veel zaaien, en mooie akkertjes omploegen.
en ik heb een speciale smaak ontwikkeld,dus je bent nu echt te laat.
ik hou van exotisch fruit.

op 23 07 2008 at 21:59 schreef Loesje:

Laila en Eenvoudige; ?

op 24 07 2008 at 03:42 schreef Lou de J:

Excuus: Mladic moet zijn Karadzic.

op 24 07 2008 at 09:08 schreef ronald:

Wanneer ga je de vraag van Eva beantwoorden en de andere punten op haar lijstje goedpraten?
Fadin denkt dat we met zijn allen achterlijk zijn. Eva, Lou de J, Reve, etc etc hij krijgt geen genoeg van het aantal nicks dat hij hier gebruikt. Een schizofreen zou hier jaloers op zijn.

op 24 07 2008 at 11:36 schreef blue moon:

Fadin,Lou de J.,Eva, allemaal ;één en dezelde persoon.

op 24 07 2008 at 12:22 schreef eeneenvoudig allochtoon:

@ ronaldinho

je hebt het echt mis wat betreft chlamydia,
het is vooral een "snyper" bij mannen,want er zijn bijna geen uiterlijke symptonen,en ook niet de lucht van een haringkar met een overvloedige witte smurrie.
de incubatie tjd bij mannen,kan jaren duren en dan doet het van binnenuit zijn vernietigende werk.
go see your docter asap.

en wat betreft karadzic,waarom willen ze hem zo snel in den haag,en wat is er gebeurt met de voormalige servische president in den haag???
weet je dat nog??
volgens jou komt nu pas de waarheid boven water,maar daar is in een europeese onderzoek al over geopenbaard.
waarop tachtig bosnische vrouwen met de papieren in de hand naar nederland zijn afgereisd,om dat aan de tweede kamer af te geven.
maar dat werd in julie 2007 ijskoud geweigerd.
en er loopt ook nog een onderzoek tegen de staat door een voormalig tolk van dutchbat,die de nederlandse staat beschuldigt van het niet beschermen van zijn vader en broer die ook in srebrenica zaten.
het ging voornamelijk om de rol van kok.relus ter beek en joris voorhoeve.
het is een grote beerput geworden die doofpot.
maar jij leest ander nieuwspropaganda,nietwaar?

op 24 07 2008 at 12:24 schreef Lou de J.:

Eenvoudige allochtoon haalt opnieuw een aantal zaken door elkaar en trekt te snel conclusies.
Nu Mladic voor de rechter wordt gebracht zal mogelijk ook de rol van onze regering in de persoon van Voorhoeve en zeker ook Van Mierlo die op het laatste moment luchtsteun afblies en daarmee Dutchbat en de aan hen toevertrouwde vluchtelingen in de kou liet staan, nader aan het licht komen.
Overigens, dat allochtonen weinig gevoel voor humor hebben bleek reeds eerder en daarover kan Gregorius ons meer vertellen.
Maar laat je niet al te gek maken. Dat verhaal over de AIVD en Chlamydia is slechts een grap uit de nieuwe show van Youp. Chlamydia is namelijk alleen voor vrouwen een infectie die kan leiden tot onvruchtbaarheid. Deze infectie kan uiteindelijk de eileider doen verstoppen en zo tot onvruchtbaarheid of tot een buitenbaarmoederlijke zwangerschap leiden.
Mannen kunnen hooguit een bijbalontsteking oplopen. Heb ikzelf eens gehad in mijn jonge jaren na drie dagen Carnaval in Maastricht. Was wel een rare gewaarwording, ineeens zo een enorme linkerteelbal maar penicllinekuurtje en ik was weer de oude.
Wanneer ga je de vraag van Eva beantwoorden en de andere punten op haar lijstje goedpraten?
Wil je ook eens aan Hassnae vragen of het woord mop eigenlijk in het Arabisch voorkomt?

op 24 07 2008 at 12:28 schreef een eenvoudig allochtoon:

@ronaldinho excuses ik bedoelde lou de j. en of fadin,en eva en andere amateurhoertjes

op 24 07 2008 at 15:09 schreef Eva:

@ Ronald

Als antwoord op mijn vraag over en ter rechtvaardiging van de diverse geneugten die de Islam voor vrouwen met zich meebrengt, komt eenvoudige allochtoon met de crime passionel aanzetten.
Ik kan me wel voorstellen dat het voor eenvoudige allochtoon ondoenlijk is om de Nederlandse Strafwetgeving waarin de Schulduitsluitingsgrond als vorm van Strafuitsluitingsgrond deel uitmaakt, te aanvaarden.
De scheiding van kerk en staat bestaat immers niet voor de Islam en voor de ware moslim gaat de Koran baven de wet.

op 24 07 2008 at 15:13 schreef Eva:

Excuus, boven de wet

op 24 07 2008 at 16:15 schreef een eenvoudig allochtoon:

@ eva,lou de j.en fadin
heb je last van het dr,jeckel en hide syndroom.

opletten nu.
crime passionel is absoluut niet wat jij stelt, een "strafuitsluitingswet",wel iets om te bepalen hoe bewust en daarmee te bepalen in hoeverre de pleger,de daad is aan te rekenen.
als je toch voor een schulduitsluitingswet wilt gaan.
daar is weer een andere wet voor in het leven geroepen,"noodweer exces".
of je moet gevallen kennen zoals ik reeds eerder stelde,van mannen die geheel zijn vrijgesproken van een crime passionel.
ik val onder dezelfde wet als jij.
val me dus niet aan
een kleine hint:anders ga ik noodweer exces op jou toepassen.(natuurlijk onbestraft)haha
op de oude florijn en de eerste euri stond op de rand geschreven: "god zij met ons".
scheiding van kerk en staat???????
p.s.je weet niks van de islam.

op 24 07 2008 at 16:29 schreef Conan:

Goh, wat een sterke teksten van de eenvoudige allochtoon.

Hoe minder men weet van de Islam hoe beter toch?

Maar meer weten van de Islam leidt over het algemeen slechts tot een grote verachting voor de betreffende religie, omdat het met recht en rede de allernaarste en allerkwaadaardigste der godsdientwanen genoemd kan worden.
Islamieten kunnen vriendelijke mensen zijn, maar de Islam is zonder twijfel een uiterst onaangenaam en geweldadig instituut. Daarom zal het uiteindelijk ook verdwijnen. Hell, het was al bijna verdwenen met de opkomst van de Attaturk en seculariteit in het kalifaat.
Helaas is dit verderflijk geloof echter nieuw leven ingeblazen met het waardevol worden van de olie onder de woestijnen van de laatste ware gelovigen…

op 24 07 2008 at 17:12 schreef G.Reve:

Ja Conan, het is zeker goed om zo weinig mogelijk te weten van wat het daglicht niet kan velen.
Ook onze gedroomde Minister President Job Cohen zal JeePee zeker naar de kroon kunnen steken qua het onder de pet houden van de kwalijke aspecten van de Islam.

Eenvoudige allochtoon, goed van je dat je mijn naam op je lijstje zo nadrukkelijk niet noemt.
Ons hemels samenzijn destijds in Tanger waarbij je me bij onstentenis van de huisgeit zo uitbundig je geheime jongensopening liet bezoeken, staat me nog zeer helder voor de geest doch mag vooral niet aan het daglicht worden prijsgegeven omdat anders ongetwijfeld ook onze goede vriend Joris D. in ernstige moeilijkheden zal komen. Je hebt gezien wat Joost T. en Fokke F. is overkomen,dus zul je vooral goed oppassen want Micha Kat ligt op de loer en dat is echt een Rottweiler vergeleken bij de Jack Russell.

op 24 07 2008 at 17:41 schreef allochtoon:

@pedo g.reve
tanger is marokko.
ben arabier heb ik gezegd dat ik marokaan ben.
plus je hebt het over "jongensopening",pedo.
geen enkele kans,zelfs met mijn broek uit heb ik nog de broek aan.
ik denk dat je heel hard moet kunnen lopen,harder dan een schaap.
die body builder in mijn broek,is gestaalde perfectie.
een baksteen maakt zelfs geen kans,dus je rioolpijp al helemaal niet,liefhebber van kleine jongens.

op 24 07 2008 at 22:50 schreef een eenvoudig allochtoon:

@ conan the barbarian.

“Hoe minder men weet van de islam hoe beter”.
En dat blijkt wel bij jou.
Ze zeggen niets voor niets schoenmaker blijf bij je leest.
Volgens jou was het verdwenen onder ata turk, hoe kom je aan die wijsheid.
Meer dan een halve eeuw na ata turk is nog steeds, het grootste gedeelte islamiet.
Dat ze een democratisch gekozen partij verbieden van erbakan (de welvaartspartij), dat is ook zeer “democratisch”.
Maar voor de goede orde de kerken lopen leeg en de moskeeën lopen vol, eh wereldwijd.

“Met het waardevol worden van de olie wordt het nieuw leven ingeblazen”????
Integendeel, mensen van welke religie ook, worden juist fanatieker in het geloof als het juist slechter gaat.

Weet je trouwens dat moslims niet alleen in Turkije wonen?

Van alle landen die olie bezitten, worden alleen de grote westerse bedrijven en de vazal van het westen rijk, met andere woorden het komt niet ten goede van de bevolking, behalve in Iran en tot een aantal jaren geleden in Irak.
Je stelt dat hoe meer je weet van de islam des te meer je het gaat verachten, toch.
Dat rijmt ook niet op jou.
Want je weet er niets van, maar je vindt het wel verachtelijk.(vrije keuze)

Wel hebben we een gezamenlijke liefhebberij, comics van de barbarian.

op 25 07 2008 at 01:00 schreef Laila:

G Reve.

Goed alleraardigste allochtoon is een macho en dan bedoel ik een echte…
Dat hij af en toe vunzige taal bezigt is niet kies maar je moet hier in dit virtuele land de communicatie een beetje kracht bij zetten d.m.v beeldspraak. Dat jij nu deze taal gaat uitkramen is ronduit lachwekkend
Geheime jongensopening…..geloof me hij trekt jouw niet al te geheime en uitgelubberde jongensopening binnenstebuiten over jouw gerimpelde oude mannen karkas heen.
Nodig hem eens uit en voeg de daad bij het woord zou ik zeggen want je moet alles eens meegemaakt hebben.Je weet werkelijk niet wat je meemaakt.

op 25 07 2008 at 01:59 schreef een eenvoudig allochtoon:

@ genital reve.

laila jokt,ik ben maar 1.56cm,sleep met een been,en heb een lui oog.
maar je klinkt wel als een echte hondenkenner,omdat je wist hoe je,jack russe.met dubbel ll moest schrijven,en je had het ook over een rottweiler.
ik heb een platbektekkel.

op 25 07 2008 at 09:23 schreef Conan:

Een mooi stel, Laila en een eenvoudig allochtoon. Stoer scheldend en zich impliciet beroemend op het vermogen geweld te gebruiken, verbazen zij zich over de weerstand die ze oproepen. Ondertussen moet natuurlijk ook de nodige homofobie ten toon gespreid worden, want een eenvoudig allochtoon is bovenal macho.

Wow, wat een verrijking…

op 25 07 2008 at 11:53 schreef Fidel T.:

@ eenvoudige allochtoon

"je had onder andere genoemd honour killing.
dat soort barbaarsheden komt niet voor in het westen."

Weet je, slampamper, als je dit soort prut nu nog langs je gebit krijgt, ontgaat me spontaan alle lust om nog iets tegen je te zeggen. Noch over je hysterisch slechte spelling/grammatica, noch over je totale gebrek aan (literaire) beschaving.

En Laila, …joh laat ook maar.

*schudt mismoedig het hoofd bij het aanschouwen van zoveel ongegeneerde domheid*

op 25 07 2008 at 12:08 schreef een eenvoudig allochtoon:

@fidel de t tering.

excuus voor de benarde spelling.
ik zat niet echt op jouw mening te wachten.
ik heb nog wel mijn eigen gebit.
je komt binnen met de belediging"slampamper".
en dan verwacht je dat ik een literaire beschaafde reactie plaats.

op 25 07 2008 at 12:22 schreef Fidel T.:

Luister, eenvoudige, ik verwacht hoegenaamd niets van je. Echt helemaal niets. Het zou ook wat zijn zeg; ik verwacht toch ook niet van een mongool dat hij/zij zonder consumptie spreekt.

PS: je gebrek aan literaire beschaving had je niet beter kunnen demonstreren dan door het over een ‘literair beschaafde reactie’ te hebben. Och arme, arme geest, ken je klassiekers toch eens.

op 25 07 2008 at 12:30 schreef Conan:

Beste een eenvoudig allochtoon,

Waardering voor de Conan Comics spreekt in je voordeel (met name de special reeks van Marvel).

Maar verder raad ik vooral aan ook eens wat echte geschiedenis te lezen..

En kijk ik uit naar je visie op de prettige kanten van de Islam. Je weet wel, die elementen waar ik niet van op de hoogte ben, maar die het allemaal in perspectief plaatsen en illustreren waarom het juist zo’n mooi geloof is. Althans, niet beroerder dan andere wereldgodsdiensten..

Oh ja, dat er prettige mensen zijn die zich Islamitisch noemen, is een compliment voor de mensheid, maar zegt niks positiefs over de Islam als religie. In sommige gevallen zelfs het tegenovergestelde, er zijn immers genoeg Mohammedanen die op basis van hun religieuze overtuiging menen dat geloofsverlaters de dood verdienen.

op 25 07 2008 at 13:14 schreef een eenvoudig allochtoon:

ongetwijfelt heb je veel speeksel op je badkamerspiegel.
ben nog bezig met mijn inburgeringcursus duits.

op 25 07 2008 at 13:41 schreef Fidel T.:

Ongetwijfelt… (need I say more)

op 25 07 2008 at 14:16 schreef G.Reve:

Goh, eenvoudige allochtoon, samen met Laila lijk je inderdaad een mooi stel te vormen.
Maar het spijt me wel om nu van je te moeten vernemen dat H. behalve haar 1.56 cm. ook nog andere lichamelijke aberraties heeft. Zoveel onrecht wens je immers niemand toe, hoewel ik nu wel beter kan begrijpen waarom ze steeds zo op Loor, voor wie zelfs ik de herenliefde vaarwel wil zeggen, moet inhakken.
Toch kan ik Hassnae misschien ook enige troost bieden: ze kan stoppen met haar culinaire rubriekje, nu Jan Mulder me zojuist heeft laten weten dat De Postbank al enige tijd contact zoekt met Peter aangezien de bank, na eerder vanuit halal-overwegingen het spaarvarken te hebben afgeschaft, de weg van zelfislamisering wil verderzetten door een lange reclame-spot op te nemen waarin een geestelijk en lichamelijk gehadicapt allochtonen-stel figureert.

op 25 07 2008 at 14:27 schreef Lou de J.:

@ Peter.
Eerlik is eerlijk, wel een slimme zet van je die creatie van "een eenvoudige allochtoon, Laila, Fidel T. etc."
Leuk zoals je nu sommige lezers op het verkeerde been weeet te zetten.
Zo blijf je het MDI mooi een stapje voor.

op 25 07 2008 at 15:44 schreef Fidel T.:

Lou, je doet naam eer aan. Je naamgever stond ook bekend als een notoir slecht onderzoeker. Ook hij ging gebukt onder klepel en klok, voorbarige conclusies en grove zelfoverschatting.

op 25 07 2008 at 18:53 schreef een eenvoudig allochtoon:

@grootmeester mierenneuker fidel.

en dat is geen belediging,gezien een recente uitspraak van een rechtbank,tussen de dienst parkeerbeheer en een burger.
volgens de rechter had het woord,"mierenneuker" dezelfde betekenis als,"een pietje precies".
dus geen zaak voor parkeerbeheer, om zich daar druk over te maken, en jij dus ook niet.
wilde net een progamma spellingscontrole aanschaffen,maar allah heeft jou op mijn pad gestuurd.
leef je uit.

op 25 07 2008 at 22:35 schreef een eenvoudig allachtoon:

@ genetal reve

Ben je nog steeds zo overstuur van de reactie van laila?
Dat je de weg een beetje kwijt bent geraakt.
Die beschrijving sloeg op mij, ik ben 1.56cm.
De h.waar jij het over hebt, ken ik niet.
Neem aan dat je hassnae bedoelde.
Maar jij bent toch, fadin,g.reve, eva, youpie, misschien zelfs loesje.
Erg ziek en laf, daarom schrok je toen je een flinke bal kreeg.
Shit belanden we toch weer bij de scooter.
.
O ja, de "chorro"waar jij op doelde valt absoluut niet in de categorie van Michelin sterren.
Kun je daar op elke hoek van de straat vinden.

Je schijnt af en toe de psycholoog te willen uithangen,niet dat je iets serieus ervan af weet.
Maar zodoende, is bij mij het donkerbruin vermoeden gerezen, dat je wel eens voor je eigen bestwil, bent geplaatst onder behandeling van echte psychologen.
Als je zelf hebt moeten betalen voor de behandeling, zou ik, als ik jou was, als de wederga je centen terugeisen.
Maar als je niets hebt hoeven te betalen, kun je het beste terug gaan, voor een nieuwe behandeling.
Denk door mishandeldeling, k9 complexe.

op 25 07 2008 at 22:58 schreef Fidel T.:

Eenvoudige,

Werp de schaamte af en kom uit het stof. Raaskal lekker verder in je eentje, van mij heb je geen last meer. Het is vrijdagavond en ik heb echt veel leukere dingen te doen. Mijn eigenste, beeldschone mier neuken, om maar eens wat te noemen.

Waarom Allah (swt) er weer aan zijn haren bijgesleept moet worden, weet ik niet, maar het zal wel iets te maken met een onvolwassen geest. Iets met zelf niets kunnen klaarspelen, opgekropte frustraties, opium voor het volk en vluchten in sprookjes. Op mijn pad gestuurd, mijn reet. Een tochtig, van God verlaten, zompig achterafstraatje, misschien, maar mij zul je er niet zien. Mag die profeet van je er wel grote plannen hebben, knappe jongen als ‘ie (swt) me op dat pad weet te houden.

op 25 07 2008 at 23:44 schreef allo:

@fidel t
gevoelige zenuw geraakt?
pas je op met je pincet en opblaasmier.

op 26 07 2008 at 01:39 schreef Asmodeus:

Om op bedelaars terug te komen…
Diogenes is mijn favoriet. Deze hondsbrutale zwerver vroeg om steun in een tijd dat de dakloze echt dakloos was, en oprecht hongerig.
"Toen hij een gierig man eens om een aalmoes vroeg en deze traag in zijn reactie bleef, zei hij: ‘Mens, ik vraag je iets te eten, niet de kosten van mijn begrafenis te betalen.’"

"Op een vraag waarom mensen geven aan bedelaars, maar niet aan filosofen, luidde zijn antwoord: ‘Omdat ze denken dat ze wel eens lam of blind zouden kunnen worden, maar nooit verwachten te zullen gaan filosoferen.’"

op 26 07 2008 at 01:46 schreef Asmodeus:

"Toen hem [Diogenes, A.] gevraagd werd wat het mooiste op aarde is, zei hij: ‘Vrijheid van spreken.’"
(Met dank aan dr. Ferwerda’s vertaling van Laërtius…)

op 26 07 2008 at 02:00 schreef Asmodeus:

’s Weer eens wat anders dan de uitgemolken prostaat van Reve…

op 26 07 2008 at 02:13 schreef G.Reve:

Eenvoudige allochtoon, het gezegde "Quod licet Jovi non licet bovi" heeft zich weer eens bewezen, hoewel het nu niet betrekking heeft op een van onze boven ons gestelden, maar om een gemankeerde voormalige hoofdredacteur van een naturistenperiodiekje.
Maar eindelijk heb je ook eens een puntje want het is waar dat psychologen de psycholoog uithangen.
Jij gaat ons ongetwijfeld het verschil of de overeenkomst uitleggen tussen psychologen, echte psychologen en psychologen die de psycholoog uithangen want daarmee heb jij zoals je eerder schreef uitgebreide ervaring. Aan mij is dat echter niet meer besteed omdat ik er hier samen met mijn collega-behandelaaars Eva en Lou de J. verder het zwijgen toe wil doen. Napoleon blijkt het bij het rechte eind te hebben gehad toen hij er eerder bij ons op aandrong om je behandeling te staken. Voor Sommige clienten blijkt immers het trauma zo ingrijpend te zijn geweest dat zij uiteindelijk niet te helpen zijn.
Vraag Hassnae mijn laatste groeten aan Loor over te brengen. Omnia ad majorem matris gloriam!

op 26 07 2008 at 02:36 schreef Asmodeus:

Ad fundum…

op 26 07 2008 at 08:06 schreef een eenvoudig allochtoon:

@g,reve

quod,kwakzalver.

alleen observeren, zwijg voor de rest als het graf.

op 26 07 2008 at 10:34 schreef Eva:

Zeg Reve, wil je wel voor jezelf spreken?! Ik weet niet over welke Eva je het hebt maar ik ben het zeker niet. Kappen dus!
Misschien dat Lou de J. met iets met je te maken
heeft, zou best kunnen want die heeft dezelde pedohoofd als sommige leden van wat voor onze regering moet doorgaan.

op 17 11 2011 at 11:48 schreef Sofia van der Linde:

Ik geef wel aan goede doelen maar strikt op eigen initiatief. Er zit een sticker op mijn deur die huis-aan-huis-verkopers en collectanten verzoekt om door te lopen. Ik wil alleen gestoord worden door mensen die ik ken, mensen die zaken komen repareren en bezorgers van pakketjes. Ik ben ook niet gediend van mensen die me op straat lastig vallen met goede doelen, abonnementen of andere producten.

Aan bedelaars geef ik wel. Het zijn meestal vrouwen die me om wat geld vragen. Ik krijg de vraag niet zo vaak dus ik geef meestal 1 tot 2 euro. Ik geef ook aan competente straatmuzikanten en en ik koop van straatverkopers met ventvergunning.

Het dakloze probleem wordt niet opgelost door te geven maar al helemaal niet door niks te geven. De opvang is vaak niet gratis en kan niet iedereen aan. Afkickprogramma’s en andere re-integratieprojecten stellen harde eisen. Ik zie liever bedelaars dan opdringerige sekswerkers of zakkenrollers, winkeldieven en overvallers. Dat zijn namelijk de meest voor de hand liggende opties naast bedelen.

op 12 10 2013 at 11:31 schreef jan:

ik geef zelf ook niets aan die collectanten,
ik vind dat die goede doelen transparanter moet worden, zodat ik kan zien wat er met mijn geld gedaan wordt

overigens, wat is er met die afbeelding gebeurd?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS