Home » Archief » Feest


[12.07.2008]

Feest

Hassnae Bouazza

Een prachtig, middeleeuws plein, een chef-kok die je warm onthaalt en een ober die op Lagonda lijkt, inclusief Brabants accent. Je krijgt het allemaal bij een bezoek aan het Harderwijkse restaurant De Basiliek dat met één Michelinster is bekroond.

Na het warme welkom door de twee obers en chef-kok Rik Jansma worden we getrakteerd op een scala aan exquise amuses: met ansjovis gevulde en gefrituurde zwarte olijven, geroosterd brood met pata negra waar mijn tafelgenoot van smulde, een bitterbal van kaas en specerijen, en nog zo wat meer.

Na deze eerste gang van amuses krijgen we de kaart. We kunnen à la carte gerechten kiezen of een keuze maken uit de twee menu-mogelijkheden: het menu “vandaag” dat “gewoon lekker” is volgens de kok, of het Jeunes Restaurateurs d’ Europe-menu dat luxer is met langoustines, kreeft en truffel. Als we kort hierna aan één van de twee obers vragen wat de menu’s precies inhouden, komt hij niet verder dan “het vandaag-menu begint met tonijn… En ja, het JRE is wat luxer.” Aha.

We besluiten voor het luxere menu te gaan en wat een feest volgt hierop! Drie amuses tintelen onze papillen: een geplette langoustine omhuld met wortel, een mousse van ganzenlever en palingcrème en een knoflooksoepje. Hierna volgt het voorgerecht dat bestaat uit vier kleine hapjes: waaronder een granité van meloen (voor mijn tafelgenoot met mousse van ham), een gebakken langoustine met perzik en koekje van witte chocolade en een geplette langoustine met een jasje van curry.

Het hoofdgerecht bestaat uit wild met oesterzwammen en asperges en bij de kazen (kundig uitgelegd door de Lagonda-look-a-like) kiezen we als afsluiter voor een overrijpe geitenkaas die zó heftig en overheersend van smaak is, dat ik hem niet opeet. Verontschuldigend vertel ik de ober dat die te heftig is voor me. “Zei ik toch”, antwoordt hij lachend en dan realiseer ik me dat dát het is wat zo aangenaam is aan de bediening: ze zijn bijzonder sympathiek en attent, heel los en niet stijf, zoals bediening in wat chiquere restaurants toch vaak pleegt te zijn. Ze maken grapjes, vermaken zich met ons en als de tafelgenoot het woord “tyfushekel” laat vallen, zie ik geamuseerdheid op het gezicht van één van hen.

Na de kazen volgt het dessert en ook dit bestaat uit kleinere hapjes waaronder een citroentaartje, een chocoladestaafje gevuld met mousse en een bavarois van perzik met frambozencoulis. We zitten te trappelen in onze stoel en alsof dat niet genoeg is, worden we bij het koffieservies getrakteerd op een keur aan kleine zoetigheden zoals truffel, kokosmacroon en zelfgemaakte, heerlijk rijke mergpijpjes.

Wat een heerlijke manier om de middag mee door te brengen. De Basiliek is een uitstekend restaurant dat meer dan de moeite waard is. Het verre Harderwijk voelt opeens niet zo ver meer. Wat kan het leven toch mooi zijn.

Hassnae Bouazza raadt een ieder aan een tafeltje bij Solo te reserveren voor een zinneprikkelende ervaring verzorgd door de zeer sympathieke chefkok Mohammed al Harouchi

culinair, Hassnae Bouazza, 12.07.2008 @ 14:29

[Home]
 

30 Reacties

op 12 07 2008 at 16:34 schreef Lydia:

We worden verwend; twee stukken van Hassnae in één keer. Het water loopt me door de mond, maar voor zulke restaurants moet ik sparen. Bespreek je de volgende keer iets dat ik óók gemakkelijk kan betalen?

op 12 07 2008 at 19:38 schreef vinque:

(voor mijn tafelgenoot met mousse van ham)

Der ewige Halalesser.

Verder leuk stuk hoor!!

op 12 07 2008 at 19:51 schreef Peter:

Die ewige Halalesser.

op 12 07 2008 at 20:05 schreef vinque:

Danke!!

op 12 07 2008 at 20:29 schreef hassnae:

Dat zal ik zeker doen, Lydia! Er zijn uitstekende restaurants en eethuisjes waar je voor niet zoveel heerlijk kunt eten.

op 12 07 2008 at 21:22 schreef Loor:

Hassnae, alleen iemand die zo kan genieten van eten en oog heeft voor detail, kan er zo smakelijk over schrijven.

Lydia, ik raad je restaurant Jacobus Pieck in de Warmoesstraat in Haarlem aan. Je zult geen spijt krijgen.

op 12 07 2008 at 21:23 schreef Loor:

http://www.jacobuspieck.nl/

op 14 07 2008 at 10:29 schreef Paco:

Couscous is ook lekker. Niks Solo maar bij Fatima thuis.

op 16 07 2008 at 10:40 schreef Goochem:

Zeg mevrouw Bouazza, u MAG helemaal niet in een restaurant eten waar ze wijn en pata negra serveren! En dan nog wel in een streng-christelijk dorp als Harderwijk.

Bovendien, zei u niet zelf dat een moslim niet over anderen mag oordelen? Wat is dat hierboven dan? U oordeelt over restaurants van andere mensen! Dat moet u aan uw geliefde Allah overlaten.

op 16 07 2008 at 17:05 schreef Tjerk:

Je hebt helemaal gelijk Goochem, voortaan hangen we bordjes op de deuren van de restaurants: ‘Nie vir moslims nie’.

Zul je zeggen: da’s de omgekeerde wereld, aangezien ze daar zélf voor kiezen, maar zoals jou reactie aantoont, ben JIJ het die vindt dat Hassnae daar niet zou moeten komen omdat ze moslim is.

Verder: een beoordeling van iemands werk is iets anders dan een oordeel over een persoon.

op 16 07 2008 at 17:44 schreef Carl Walther:

voortaan hangen we bordjes op de deuren van de restaurants: ‘Nie vir moslims nie’

‘Gewoon’ een deurklopper in de vorm van een varkenssnoetje aan je voordeur bevestigen. En/of een lieflijk biggetje op de menukaart. Werkt gegarandeerd.

op 17 07 2008 at 17:08 schreef Tjerk:

Waarom zou je, Carl?

op 17 07 2008 at 17:19 schreef Carl:

Omdat ik ze – net als KKK-leden,Hells Angels, neo-nazi’s en Tokkies – niet in mijn zaak wil.

op 17 07 2008 at 21:04 schreef vinque:

Hashnae is het gazellemeisje uit ‘Horrible Tango’
Als dat boek ooit verfilmd wordt….
Jammer dat de moslim identiteit weer moet opduiken. Heeft totaal geen functie maar kon weer niet verdoken blijven. Komt óók nog een potentiële 27 cm in dat prachtige boek voor. Dus wat die rol betreft weet ik het nog niet.

op 18 07 2008 at 08:00 schreef Paco:

Carl heb liever de moslims in zijn zaak. Nou beste Carl geef mij dat volk in mijn zaak wat je niet wil zoals je schrijft en dan nazi’s erbij halen, waar slaat dat op??

Die Carl is ook de weg kwijt. Wordt tijd voor een tom tom jongen.

op 18 07 2008 at 12:16 schreef C. Walther:

gaaaaaap… gereformeerden? die wel? bla bla bla

Lezen! Relikwezel

op 18 07 2008 at 12:24 schreef Tjerk:

En gereformeerden, Carl? Wil je die wel in je zaak hebben?

Zucht. Uit welk blik komen al die reïncarnaties van Archie Bunker toch? En ze wanen zich stuk voor stuk John Wayne of Clint Eastwood.

op 18 07 2008 at 21:08 schreef Loesje:

Carl; en wat voor soort zaak is dat dan? En waaraan herken je een moslim? Aan die grote M op het voorhoofd?

op 18 07 2008 at 21:31 schreef Tjerk:

Je moest eens weten wat die gereformeerden zoal uithalen, Carl. Dan bedenk je je wel twee keer voordat je ze in je zaak toelaat.

Soms bedreigen ze hoogleraren over de telefoon, zoals Cees Den Heyer toen die schreef dat het dogma van de verzoening niet in het Nieuwe Testament voorkomt. Soms zorgen ze ervoor dat posters van cabaretières gecensureerd worden, zoals die van Claudia de Breij, toen ze een milde parodie op het Scheppingverhaal deed. Regelmatig proberen ze via gemeentefracties rock- en danceconcerten tegen te houden, soms reclameposters met vrouwen in bikini’s verwijderd te krijgen. Ze verbieden anderen regelmatig te vloeken, eisen dat de samenleving de zondag in ere houdt en soms zelfs dat anderen stil zijn wanneer zíj bidden (Nou vraag ik je, dat soort lui wil je toch niet in je restaurant)?

En wat erger is: ze zitten overal. Van vakbonden tot in het Catshuis. Ze hebben echte macht, om wetsvoorstellen tegen te houden die het leven van mensen verbeteren, op het gebied van leven, samenwonen en sterven. En wat je wel en niet kunt zeggen.

En dan is er nog het gebroed dat ze op de wereld zetten. De jarenlange repressie leidt tot baldadig, zich in keten klem zuipend, pillenslikkend en stiekem neukend, zich dronken, ruziezoekende groepjes samenscholend geteisem, dat zich na het huwelijk met de sociaal wenselijke kandidaat ontpopt tot vrome mannenbroeders die met uitgestreken smoel de prediking in het godshuis verdraagt. En een nieuwe generatie opvoedt in de vreze des Heeren.

Kortom: gereformeerden zijn hellegebroed. Mijdt ze als de Ebola, en wat je ook doet, laat ze niet in je etablissement. Alles wat ze aanraken verrot. Kijk maar naar de gebroeders Baan.

Maar zonder gekheid, net zo goed als je de overgrote meerderheid van gereformeerden bovenstaande gebbetjes niet aan kunt rekenen, zo kun je het moslims niet aanrekenen dat er rotte appels tussen zitten.

Just sayin…

op 18 07 2008 at 21:51 schreef Loesje:

Ha die Tjerk! Heb U een tijdje gemist. Naar ik begrijp hebt U weer een werkende computer.;-)

op 18 07 2008 at 23:13 schreef Tjerk:

Altijd fijn gewaardeerd te worden, Loesje. Het is even behelpen met internercafé’s en mobieltjes nu. Maar dat komt wel goed.

op 19 07 2008 at 10:45 schreef hassnae:

Nu maar hopen dat die internetaansluiting er snel komt, Tjerk!

op 19 07 2008 at 23:07 schreef Tjerk:

Dat zal volgens de aanbieder nog iets langer dan twee weken duren, Hassnae.

Maar het heeft z’n voordelen. Het scheelt een hoop tijd, energie en ergernis naar aanleiding van de doodgekauwde xenofobe reacties, zionistische propaganda, onze met zichzelf koketterende kruising tussen Sarah Jessica Parker en Bridget Jones, persoonlijkheidsgestoorden op zoek naar erkenning en botsende ego’s.

Plus, ik kom nog eens in de bieb waar ze op dit moment een hoop afgeschreven boeken in de verkoop gooien. V.S. Naipaul, Reza Aslan, Irshad Manji, Nasr Hamid Aboe Zaid – in harde kaft voor een euro per stuk. Het lijkt erop dat een zeker thema uit de mode raakt onder het lezende publiek, en het is niet gastronomie. Ideologieën komen en gaan, maar mensen moeten altijd eten.

op 20 07 2008 at 09:53 schreef Loor:

Tjerk, ouwe eurokrent van me, ik wist wel dat je me miste.

op 20 07 2008 at 13:44 schreef Tjerk:

Ha, die Loor. Wat kan ik zeggen? Je bent al praktisch virtuele familie. En ik moet het je nageven: je voegt wel flair toe aan Peters geesteskindje.

op 20 07 2008 at 20:26 schreef Loor:

Tjerk, mijn dag kan niet meer stuk.

op 22 07 2008 at 23:35 schreef Lou de J.:

Tjerk, sterk van je, die vergelijking van moslims met gereformeerden. Je lijkt Job – koekje erbij – Cohen wel. Die maakt een soortgelijke vergelijking in zijn op 26 november 2006 in Leiden gehouden Cleveringalezing waarin hij tegen het einde zei:
"Zoals wij de SGP accepteren in ons staatsbestel, hoewel zij geen vrouwelijke leden toelaten, zo moeten wij ook bepaalde groepen orthodoxe moslims accepteren die bewust hun vrouwen discrimineren".

op 23 07 2008 at 15:54 schreef G, Reve:

Hassnae, wel fijn dat je ons laat weten waar Lagonda gebleven is, maar ik kan hem begrijpen, van het fooitje dat Peter hem voor zijn Meesterschap op Frontaal Naakt gaf, kon hij natuurlijk niet leven.

op 01 03 2012 at 16:32 schreef stefan d:

wat vinden jullie van de bovenstaande
foto?

op 03 06 2012 at 16:28 schreef stefan d:

dez foto is niet sexueel getint vindt ikwel oke
heb ik niets op tegen

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS