Home » Archief » Aapje


[23.11.2009]

Aapje

Hassnae Bouazza

Het zijn turbulente weken in de Arabische wereld. Na een wekenlange mediaoorlog tussen de Algerijnse en Egyptische pers, voorafgaand aan de kwalificatieduels tussen de beide elftallen, is de spreekwoordelijke bom nu dan gebarsten.

Na het verlies van Egypte in het beslissende duel in de Soedanese hoofdstad Khartoum, hebben Egyptenaren hard uitgehaald naar de Algerijnen: ze zouden onopgevoed zijn, barbaren, ze zouden stinken, en meer van dat soort fraais.

Daar waar in het Westen de sterren juist zouden optreden om de woede te temperen, deed menige Egyptische bekendheid er nog een schepje bovenop, waardoor de sfeer nog meer opgefokt raakte en er gewelddadige demonstraties ontstonden.

De rest van de wereld kijkt met verbazing toe.

De Egyptenaren voelen zich in hun trots gekrenkt en schoppen wanhopig terug: zij zouden Algerije hebben bevrijd van de kolonisator (dat waren de Marokkanen) en zij zouden de Arabische wereld haar trots hebben teruggegeven.

Tegelijkertijd speelt er nu in het land de kwestie van Haifa Wahbe, een Libanese stoot met siliconen die het in haar laatste lied heeft over een Nubisch aapje. De Nubiërs, de oorspronkelijke bewoners van Egypte die vaak gediscrimineerd worden hebben verschillende rechtszaken aangespannen, ook al heeft Haifa meermaals haar excuses aangeboden. De tekst is overigens van een Egyptische schrijver die wel wat beter had mogen nadenken.

Maar er was ook goed nieuws afgelopen week. Het Marokkaanse blad Femmes du Maroc schreef geschiedenis met de eerste blote vrouw op de cover van het blad. De zwangere presentatrice Nadia Larguet poseerde zoals Demi Moore destijds op de cover van Vanity Fair.

In een werelddeel en maatschappij waar bloot geen vanzelfsprekendheid is en waar religieuze taboes zwaar wegen, kan ik niet anders dan mijn hoofd buigen voor de redactie van het blad, maar vooral voor Nadia Larguet. Bij zoveel moed past slechts respectvolle nederigheid.

Hassnae Bouazza (حسناء بوعزة) schrijft voor Vrij Nederland, De Volkskrant, NRC Handelsblad, en de Arabische site van de Wereldomroep. Tegenwoordig is ze (bijna) wekelijks te bewonderen in Vrouw & Paard. Dat ze nog tijd heeft om in het geheim voorbereidingen te treffen voor de vestiging van het kalifaat in Nederland, mag een wonder heten. Volg haar op Twitter.

Hassnae Bouazza, 23.11.2009 @ 16:22

[Home]
 

34 Reacties

op 23 11 2009 at 17:05 schreef deDeurs:

Nr 1, wat een prachtige glamourfoto, nr 2, wat een mooie de-glamourized foto.
De eerste keer voor Femmes du Maroc. En meteen de laatste?
Marokko staat te spagaten, maar ik heb uit wat media hier en daar begrepen dat de verlichte koning Hassan bezig is richting conservatief te draaien.
Die man is trouwens op elke foto een nicht van het zuiverste water. Vervelend, want zó democratisch is Marokko nog niet. Nederland ook niet, trouwens. Al meer dan honderd jaar alleen maar hetero telgen? In die hele Oranje stamboom van 1900 tot nu niet één potje? Tsk.

op 23 11 2009 at 17:21 schreef leo schmit:

Hassnea, je brengt drie onderwerpen in een bericht: Egypte – Algerije; Nubisch aapje en Femmes du Maroc. Dat maak reageren moeilijk, maar ik neem aan dat je het laatste onderwerp het meest belangrijk vind. Corrigeer me als deze aanname niet juist is.

Wat betreft Nadia met haar blote bezwangerde buik, is de vraag wat is de boodschap?
– wij tonen blote zwangere buiken en doe daar mee wat je wilt, Koning van Marokko?
– wij hopen dat nog veel meer Marrokaanse vrouwen zwanger worden en zullen bijdragen aan de glorie van Marrokko.

op 23 11 2009 at 17:33 schreef Tjerk:

Het gewraakte zinnetje in dat lied lijkt te zijn dat een jongen aan zijn moeder vraagt:

“Oké, maar waar is mijn teddybeer, en het Nubische aapje, en de Barbie, en de piano, en de Spiderman?”

Volgens de schrijver is ‘Nubische aap’ een populair kinderspelletje.

Deze versie van Baba Fen (‘Waar is pappa?’) is trouwens echt leuk en vrolijk. De man aan de telefoon stelt zich voor als ‘oom’, maar dat woord betekent kennelijk ook ‘Meneer’. ‘Met meneer wie dan?’, is de vraag die de kinderen stellen.

op 23 11 2009 at 17:37 schreef Wampie:

@Leo Smit: dat lijkt me een goede vraag voor Demi Moore. Toen zij in 1991 blootbuiks poseerde, was Bill Clinton nog geen president — dus dat zal het niet geweest zijn.

Op dit moment staat onze eigen Elle van Rijn in de schappen van de kiosk à la Demi. Ondergetekende heeft trouwens zwangerschapsgymnastiek gedaan samen met Elle. Alle vaders hijgden hard mee.

op 23 11 2009 at 17:44 schreef Rob (@EdgeOfEurope):

Ja, die eerste foto. Europese mannen die stiekem op blote ‘inboorlingen’ geilen achter een deur waar ‘afdeling antropologie’ op staat. Eigenlijk wel een pijnlijk plaatje. Eigenlijk wel een mooi plaatje – een herinnering aan onze eigen moraal ten opzichte van ‘mindere volkeren’. Je zou bijna zeggen dat de ‘hoer’ slissende bontkraagjes de fakkel van ons hebben overgenomen.

Die tweede foto, inderdaad, petje af. Wat is de boodschap? Leo’s tweede suggestie is tekenend voor de sfeer in Nederland die drijft op volstrekte onkunde over het land Marokko. Alsof Marokko, Saoudi-Arabië, Iran en, welja, Somalië één pot nat zijn. Allemaal ‘achterlijke woestijnlanden’ vol ‘geitenneukers’.
Bah. Doe eens Googlen, dan vind je zo wat mevrouw Larguet zelf erover gezegd heeft. Dat ga ik niet hier zitten copy-pasten.

op 23 11 2009 at 20:12 schreef Animale:

Voetbal=oorlog.

Het is voor Egypte naast die gekrenkte trots, het is vooral een zware teleurstelling.
Dubbelop, want het was thuis.
De volgende kwalificatiekans krijg je pas na 4 jaar, en je bent al geen hoogvlieger op internationaal voetbalgebied, dus het kan als je pech hebt verschillende generaties voetballers duren voor je weer eens mee mag doen op het hoogste podium.

Clubrivaliteit heb je iedere week, landelijke rivaliteit is ook geen onbekend verschijnsel, maar dit is wel dramatisch genant, zoals ze zich gedragen.
Alsof Algerijë na het winnen ook nog expres de kop van de Sfinx eraf heeft geschoten.

Die Demi Moore Vanity-preggie-stilo foto is wel errug uitgekauwd.
Dat het nu toevallig een Moslima die poseert in een overwegend Moslimland is wel speciaal, maar het blijft uitgekauwd.
Het komt zo ‘wannabe-westers’ over…en dat heb ik ook met de Bollywood movies van nu; het lijkt helemaal nergens meer op en ze zijn gemaakt voor de export, naar de moderne, verwesterde Indiase bakvisjes die de denken heel cultuurgericht bezig te zijn door te kijken naar moderne Bollywoodfilms die na-geaapt zijn van van oudere Bollywoodfilms die ook al nageaapt waren van…westerse films.
Ik ken het blad verder niet hoor, maar als je het mij vraagt: een soort Islamitische nep-Vogue, of Elle, of weet ik veel wat van dat soort crap vrouwen nog meer lezen.
Een totaal op westerse leest gebaseerde glossy voor de moderne Marokkaanse vrouwen met een Islamitisch toefje hier en daar om ze toch het gevoel te geven dat ze niet ver van hun cultuur afstaan.
Net als het voorbeeld van die moderne Bollywoodfilms.

En dus: een soort shoquerend ‘sex sells’ covertje.
Maar ik kan me vergissen!
Ik zie hier geen baanbrekendheid in dus.
Een baanbrekend blad plaatst namelijk geen uitgekauwde foto op haar cover.

Het doet ook niet af dat de makers en het model veel lef hebben om dit te doen.
Net zoveel lef als sommige vrouwen zullen moeten hebben om deze editie te gaan kopen en lezen!

op 23 11 2009 at 20:48 schreef Hannibal:

Voetbal is een voortzetting van de diplomatie met andere middelen. (Vrij naar Von Clausewitz.)

op 23 11 2009 at 20:58 schreef Animale:

Hannibal, dan is voetbal dus toch oorlog? ;)

op 23 11 2009 at 23:01 schreef Carine:

@ Hassnae

Mooi dat je deze cover onder de aandacht brengt. De realiteit is complex, en daar hoort gelukkig ook dit beeld bij.

Bonne chance!

op 23 11 2009 at 23:43 schreef vetklep:

Fuckbal brengt helaas ook hier in sommigen de troglodiet naar boven. Ik heb me ook wel eens heel diep staan schamen als Nederlander toen een troep bezopen idioten tijdens een wk een Duitse auto te lijf ging.
En wat zijn zwangere vrouwen toch weerzinwekkend. Ik vind het tragisch dat in Marokko blijkbaar alleen sexueel definitief irrelevant naakt is toegestaan.

op 24 11 2009 at 04:16 schreef deDeurs:

Ik vind het tragisch dat in Marokko blijkbaar alleen sexueel definitief irrelevant naakt is toegestaan

Wat een onzin. Een uitgekauwde pose, ja. Maar ‘irrelevant naakt’? Waarom is het irrelevant? Als je dit wannabe-westers prikkelbloot vindt, Animale, heb je vreemde opvattingen.

Toen de Yanks ons Europese inboorlingen in 1945 kauwgom en nylonkousen en kauwbooikleren brachten, werden wij ook wannebe-Amerikanen. Een halve eeuw later zijn we het erger dan ooit. Geen Hollandse conversatie en geen Nederlandse reclameboodschap zonder een reut van die Anglo-American knauwen erin. Slaafse volgers van de rijkste en meest verheven cultuur op aarde, wij Oude-Werelders. Ik kan Indiërs en Marokkanen niks kwalijk nemen wat dat betreft.

op 24 11 2009 at 04:40 schreef deDeurs:

Toch ook nog even over foto 1. Zien we hier typisch antropologisch fapvoer? Waarom worden Mata Hari en Josephine Baker en Betty Page dan niet als antropologisch aangemerkt? Ik zie een buitengewoon mooie Algerijnse, en de foto zal vast en zeker genomen, opgepoetst en handgekleurd zijn door een westerse koloniaal, type Captain Francis Blake (hoewel die waarschijnlijk meer op Egyptische huisjongens en friend Philip Mortimer viel). Wat dan nog? En nee, wat ze op haar hoofd heeft vind ik geen typisch allochtoon kopvod. Dus Meiden van Halal, zo bewust van jullie culturele erfgoed, verras ons eens op de bank bij Jensen?

op 24 11 2009 at 11:31 schreef Rob (@EdgeOfEurope):

Wat is dat, ‘seksueel relevant’? En wie bepaalt dat? Er zijn mannen zat die op zwangere vrouwen geilen. Dat ene Vetklep daar geen zin in heeft, soit. Er zijn pornosites vol zwangerfoto’s.

Het valt me op dat veel mensen er van alles en nog wat bij halen om te ontkennen dat dit toch wel een kleine revolutie is. De foto zou niet origineel zijn (en dus? Wat doet dit er toe?), zwangere vrouwen zouden niet seksueel relevant zijn… je zou bijna gaan denken dat de meute islamofoben helemaal niet wíl dat er iets moderniseert in Marokko. Omdat het al hun theorieën over achterlijke woestijnculturen onderuit haalt, natuurlijk.

op 24 11 2009 at 12:06 schreef Peter:

En waarom moet een foto ‘seksueel relevant’ zijn? Als ik het verhaal achter de cover van Femmes du Maroc goed heb begrepen, gaat het er juist om de schoonheid van het naakte lichaam los te zingen van de seksuele overspanning, die resulateert in het (seksuele) geweld, waar miljoenen vrouwen vandaag de dag nog het slachtoffer van zijn.

op 24 11 2009 at 13:47 schreef vetklep:

Foto’s van menselijke schoonheid zijn mooi voor wie het er in kan zien. Zelf zie ik in zwangerschap het einde van fysieke begeerlijkheid voor iedereen behalve de dader.

Ik zou het juist als een teken van sexuele ontspanning zien als ook in Marokko een foto van een aantrekkelijke, eventueel naakte vrouw esthetisch gewaardeerd zou mogen worden.
Ook hier zou het wel zo gezellig zijn als een vrouw maximaal vrouw zou kunnen zijn zonder dat ze zich zorgen hoeft te maken over primitieve reacties.

op 24 11 2009 at 13:57 schreef Paco:

De ieren hebben normaal gedaan na hun onterechte uitschakeling tegen Frankrijk. Handsbal van Henry.
Dat kunnen moslims niet. Dat had daar eens moeten gebeuren dan had er inderdaad oorlog gekomen dan wel zelfmooraanslagen. Ze slaan mekaar net zo makkelijk dood als wij een vlieg. Coeltoer.

op 24 11 2009 at 14:11 schreef Jona Lendering:

“De Nubiërs, de oorspronkelijke bewoners van Egypte”

Wat bedoel je hiermee?

op 24 11 2009 at 14:17 schreef Peter:

Dat de Nubiërs de oorspronkelijke bewoners van Egypte zijn? Maar dat is niet waar, weet Jona, want….?

op 24 11 2009 at 14:42 schreef Rob (@EdgeOfEurope):

“Ze slaan mekaar net zo makkelijk dood als wij een vlieg.”

Ja, en ze eten baby’s en ze stinken. Eigenlijk zijn het geen echte mensen. Eerder een ondersoort. Ondermensen, zeg maar. /sarcasme

op 24 11 2009 at 17:09 schreef babs:

Ja, Rob, Paco is fout enzo. Maar ik hoop niet dat Frankrijk op het WK onterecht van Algerije wint dankzij een handsbal van Henry. Al bestaat er gelukkig ook nog zo iemand als Zidane, die dan rust zou kunnen brengen.

Je kunt er gewoon niet omheen dat nogal veel Egyptenaren en Algerijnen nogal raar op een voetbaluitslag reageren. Algerijnen reageren ook nog al eens bijzonder geemotioneerd op elkaar trouwens.

op 24 11 2009 at 18:00 schreef Animale:

deDeurs: je quote iemand anders (iemand die anderen voor troglodiet uitmaakt en er zelf nog wel het meeste van weg heeft, gezien zijn uitgaanspatroon met troglodiete, Duitse auto’s in elkaar rammende voetbalhooligans).

Vervolgens relateer je die quote aan mij.
Geen drama, ik wijs je er alleen op.
Zelf ben ik ook de scherpste niet meer om 4.16!

op 24 11 2009 at 18:06 schreef Animale:

Babs: dat zou zomaar kunnen. De discussie over electronische hulpmiddelen is hoog opgelaaid.
De hoogste voetbalbonden houden het nog tegen.
Het is echt waanzinnig dat er complete landen gedesillusioneerd en onterecht van het strijdtoneel verdwijnen waar miljarden op het spel staan, omdat een scheidsrechtertje een handsbal niet ziet, en de rest van de wereld wel.

Om nou een 4e divisieclub ergens uit de Achterhoek met high tech apparatuur te monitoren zal niet echt zoden aan de dijk zetten, maar vanaf het moment dat voetbal ‘betaald voetbal’ is, ben ik een voorstander van het z.s.m. invoeren van het e.e.a.
De techniek is er alláng.

op 24 11 2009 at 20:14 schreef Geertjan:

Vetklep vindt een zwangere vrouw afstotelijk.

Ik niet.

op 24 11 2009 at 22:48 schreef Pierre LeBon:

Die Babs…
Zidane gaat rust brengen?
Sinds wanneer voetbalt Zi-Zi weer?
Heb ik iets gemist?

vragen, vragen

op 25 11 2009 at 00:10 schreef vetklep:

4.16…

op 25 11 2009 at 01:05 schreef deDeurs:

Animale,
Ik zie het. Ik heb jouw wannebe-westers opmerking aan irrelevant naakt van vetklep geplakt. Zo zorry.

op 25 11 2009 at 02:01 schreef Hannibal:

@ Animale 23/11, 20.58

Jawel, maar het oorspronkelijke citaat van Ernst Happel gaat vooral over de verhoudingen op het veld.
Door Von Clausewitz te parafraseren gaf ik het een wijder perspectief (Ik geloof tenminste dat dat was wat ik dacht), met een knipoogje naar pingpongdiplomatie.

Sport verbroedert niet, sport verloedert.

op 25 11 2009 at 09:49 schreef babs:

Pierre,
Zidane is een Algerijnse Fransman en iemand die bij zowel Fransen als Algerijnen aanzien geniet. En hoewel hij in het veld wel eens onvriendelijke dingen deed, is hij buiten het veld een voorbeeld van beschaving. Als het in Frankrijk ooit eens mis gaat tussen Fransen en Algerijnen zou Zidane wel eens wat rust kunnen brengen. Misschien ook niet, maar of hij nog voetbalt heeft daar niet zo veel mee te maken.

En het was Zi-Zou geloof ik, in elk geval niet Zi-Zi.

Nog meer vragen?

op 25 11 2009 at 14:58 schreef Pieter:

Ik denk niet dat Jona die vraag gaat beantwoorden want dat ligt natuurlijk een beetje gevoelig natuurlijk.

op 25 11 2009 at 15:02 schreef Peter:

O ja, hoezo? (hier krijg ik weer spijt van)

op 25 11 2009 at 15:07 schreef Pieter:

Precies, je hebt zeker niets beter te doen. Maar laat eerst Jona zijn visie maar geven. Hij gooide tenslotte het balletje op.

op 26 11 2009 at 16:30 schreef Paco:

Voetbal = oorlog, zei Rienus Michiels de Generaal.

Aber die bal ist rund, zei Ernst Happel.

op 09 12 2011 at 15:17 schreef Ehsan Ahmadinejad:

ما زنان و مردان و جوانان از ايران که جنبش کثيف و جنايتکار و ضد انساني اسلامي را مي شناسيم٬ ميدانيم که نبرد براي تحميل حجاب و مقابله با زنان يک پرچم و يک ستون مهم جنبش اسلامي براي به قدرت رسيدن است و اکنون عليا در صدر مقابله با جنبش اسلامي ا…يستاده و سرنوشت اين مبارزه در آينده مصر بسيار حياتي خواهد بود. کساني که فکر ميکنند اين فقط يک حرکت “راديکال” و ” تحريک کننده” يک جوان است و بزودي سپري خواهد شد و احتياجي به دفاع از او نيست و يا بايد او را و اسلاميها را ” آرام” کرد٬ شديدا در اشتباه هستند. انقلابی که در مصر شروع شده است انقلاب مهمی است و بايد کمک کنيم اين انقلاب از پيشروي نايستد.
دفاع از عليا و جنبش جوانان در مصر براي آزادي و برابري وظيفه همه ما است همه آتئيست ها٬ سوسياليستها ٬سکولارها٬ فمينيستها٬ و آزاديخواهان و مخالفين جنبش اسلامي در همه جا .

زنده باد عليا ماجده المهدي و زنده باد زنان و مرداني که در دنيا بپاخاسته و از او دفاع ميکنند. اين مهمترين سنگر مقابله با اسلاميها است.

زن در اين جنبش و در فرهنگ مردسالارانه اسلامي٬ برده جنسي مردان است. تن او متعلق به مردان است و بايد در پستوي خانه و در حجاب و چادر و برقع پيچيده شود. زن حق تملک بر تن و بدن خود را ندارد و اگر اعلام کند که قوانين را قبول ندارد و بويژه اگر تن لخت خود را در معرض ديد عموم قرار دهد٬ بزرگترين تابوها را شک

op 27 09 2012 at 13:25 schreef Appie:

Nadia larguet is geen moslima. Ze is atheist en haar moeder is een Francaise.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS