Home » Archief » Afkraker


[31.10.2011]

Afkraker

Suna Floret


Illustratie: Norman Lindsay

Je mening geven over anderen aan de keukentafel is veel veiliger dan als je je in een onbekende groep bevindt. Je hoeft in je vertrouwde omgeving geen blad voor de mond te nemen. Zo heeft iedereen wel een mening over zijn Turkse buurman, Marokkaanse slager of over een minister, maar om dat nou van de daken te schreeuwen, dat durven we niet allemaal.

Daarom reageren we soms ook zo krampachtig als iemand vraagt op welke partij we hebben gestemd. Voor een enkeling biedt het winnen van een Gouden Kalf de gelegenheid om eindelijk eens zijn zegje te kunnen doen. Helaas heeft niet iedereen de mogelijkheid om vanaf zo’n podium het volk te bereiken.

Een paar weken geleden was het Dag van de Dialoog in Rotterdam. De dag werd gehouden in de Burgerzaal van het Stadhuis. Eigenlijk zou dat gevierd moeten worden in elke straat van de stad, dat heel Rotterdam één groot podium is voor gedachten en meningen. Dat je zomaar even op de Erasmusbrug mag staan, de massa mag toespreken om te zeggen wat je ergens van vindt, al gaat het over de gerechten van je schoonmoeder. Zonder aangevallen te worden, maar wat daarna wellicht de opening kan zijn van een leerzaam gesprek met een ander. Misschien dat zo’n bevrijdende dag ons er ook aan kan herinneren dat we ons niet moeten opsluiten in onze vertrouwde omgeving maar ook moeten openstaan voor de ideeën van anderen.

Ik wil bij deze dan ook mijn anonieme afkraker, de persoon die op mijn website een reactie heeft achtergelaten op één van mijn columns, uitnodigen. Hij/zij vindt dat ik mijn baan te danken heb aan mijn allochtone afkomst, anders had ik nooit kunnen schrijven voor een krant. Ik neem volgens hem/haar de werkplek in van een Nederlander.

Je mag zeggen wat je wilt, ik veroordeel je niet, ik bedank je zelfs voor je mening. Maar dat kan ook best zonder masker, we zijn immers volwassenen. Dan is er misschien nog ruimte voor een dialoog. Dat is wel zo eerlijk, niet?

Wij, Rotterdammers, zijn wel lekker snel direct, maar dan vooral in het vellen van een oordeel over een ander. Dan hebben we een grote mond. Maar als ons wordt gevraagd hoe we daarbij komen of waar we onze mening op baseren, wordt het soms akelig stil.

Eerder gepubliceerd in Algemeen Dagblad, waar journalist Suna Floret (28) een wekelijkse column heeft. Haar weblog is meer dan de moeite waard. Volg haar ook op Twitter.

Suna Floret, 31.10.2011 @ 21:57

[Home]
 

18 Reacties

op 31 10 2011 at 23:01 schreef Thomas E:

Klopt helemaal: je neemt idd de werkplek in van een autochtoon. Maar hé, ook van een man. En ook van een andere nieuwe Nederlander. En weet je wat volgens mij de reden is? Ze hadden je bij de politie nodig op die plek en je doet het kennelijk goed. En dat je goed kan schrijven bewijs je hier en in het AD.

Zo simpel kan het zijn, anonieme afkraker.

op 31 10 2011 at 23:16 schreef You On A Gin:

Ach, “de werkplek van een Nederlander”. Wat willen die mensen nu eigenlijk, dat ‘allochtonen’ werken of dat ze in de bijstand zitten? Ik denk dan ook dat die anonieme persoon helemaal niet zou kunnen uitleggen waar die mening op gebaseerd is, zelfs al zou hij dat willen.
Wat heb je geantwoord? Dat het er meer mee te maken hebt dat je Journalistiek hebt gestudeerd?

op 31 10 2011 at 23:49 schreef Thomas E:

Sorry Suna, ik verwarde je even met een andere blogschrijfster die bij de politie werkt. Maar doet verder niks af aan de strekking van mijn reactie.

op 01 11 2011 at 00:00 schreef Sasha Berkman:

Goed dat je dit post! We moeten dat soort tuig aanpakken!

Dit soort woorden bezigen is heel raar voor mijn doen. Maar dat rechte internet schorriemorrie moet worden gestopt. Het is net kanker!

Er zijn zelfs schoften die het een 18 jarig jongetje kwalijk nemen dat hij zich met rechtsgeldige middelen verzet tegen uitzetting.

En Wilders? Hij twittert zelf weer niets, de schoft.

op 01 11 2011 at 03:51 schreef You On A Gin:

@ You On A Gin
Dat het er meer mee te maken hééft, lul.

@ Sasha Berkman
Jezus gast, zou je alsjeblieft een keer willen relaxen? Gewoon tot 10 tellen. Cafeïnevrij drinken. Chill je bil man. Maak van je hart geen moordkuil, maar denk aan je bloeddruk.

op 01 11 2011 at 12:41 schreef kevin:

@YOAG is het nou echt noodzakelijk om mensen uit te schelden om een spelfout? Sasha Berkamn heeft gelijk en je lost niks op door je nergens iets van aan te trekken.

op 01 11 2011 at 13:56 schreef You On A Gin:

@ kevin
Sasha Berkman zou best eens gelijk kunnen hebben, maar dit wordt helaas ondergesneeuwd door zijn geschreeuw en oorlogsretoriek.
En ja, ik moest die eikel van een YOAG toch echt even flink van leer geven.

op 01 11 2011 at 15:44 schreef Sasha Berkman:

You On A Gun: altijd beter dan dat inhoudsloze bagataliserende gewauwel van jouw.

op 02 11 2011 at 00:59 schreef MNb:

Deze keer vind ik dat Gin en Sasha beide gelijk hebben – over elkaar dan.

op 02 11 2011 at 11:30 schreef babs:

Wat willen die mensen nu eigenlijk, dat ‘allochtonen’ werken of dat ze in de bijstand zitten?

Veel mensen willen dat allochtonen weg gaan, gedeporteerd worden of dood gaan.

op 02 11 2011 at 17:04 schreef Sasha Berkman:

helaas Babs, maar je hebt gelijk. Eigenlijk zou ik wel willen dat alle allochtonen een week lang het werk neer zouden leggen opdat die domme PVV racisten zouden merken hoe afhankelijk ons land is van immigranten en allochtonen in het algemeen.

op 02 11 2011 at 17:37 schreef babs:

Dat is geen slecht idee, Sasha. Weet je alleen wat het probleem is: ook bij een staking van een maand is niet te bewijzen dat deportatie van alle buitenlanders en hun nakomelingen slecht is voor de economie of voor het humeur van PVV’ers.

Ik sluit niet uit dat het vertrek van een miljoen buitenlanders veel PVV’ers echt gelukkiger zou maken en dat de economie ook nog eens zou welvaren. Lager BNP, maar per hoofd wellict nauwelijks of niet.

Daar moet het niet om gaan. Het moet gaan om mensenrechten en rechtszekerheid, ook al is het economisch belang niet aangetoond.

Daarom irriteer ik me wel eens aan Gin, die denkt dat de keuze werk of uitkering is, terwijl er een groeiende groep is die gewoon een raszuiver Nederland wil.

Daarom irriteer ik me aan Sandro, want dat is een aardige vent, die helemaal niet uit is op deportaties of raszuiverheid, maar die bewust het risico neemt dat het daar toch van komt door met extremisten als Wilders te heulen (die tientallen miljoenen uit Europa weg wil hebben).

op 02 11 2011 at 20:06 schreef You On A Gin:

@ Sasha Berkman
Ben ik niet met je eens. Je polariseert en schept een zeer onaangename sfeer. Ik voel me soms echt naar door jou.

op 02 11 2011 at 23:54 schreef Gert:

@ Sasha Berkman
Ben ik niet met je eens. Je polariseert en schept een zeer onaangename sfeer. Ik voel me soms echt naar door jou.

Je lijkt me verder wel aardig, misschien ben je bang

op 03 11 2011 at 01:58 schreef MNb:

Wel, Gin, ik kan je uit eigen ervaring melden dat jij anderen ook wel eens naar laat voelen. Als je islamhaat in Nederland bagatelliseert, bijvoorbeeld, zowel naar aard als naar omvang, laat je mij onwelkom in eigen land voelen, omdat ik weet dat er nog een paar miljoen zijn die mogelijk nog erger zijn dan jij.

op 04 11 2011 at 01:11 schreef You On A Gin:

@ Gert
Voor mensen als waar ik vermoed waar Sasha bij hoort; niet bang – eerder op mijn hoede. Door schade & schande (en ervaring) geleerd.

@ MNb
Dan moet die islamhaat wel duidelijk aan te wijzen zijn. Haat dóór radicalen idioten die toevallig islamitisch, joods of wat dan ook zijn wordt al ook vaak genoeg ‘gebagatelliseerd’.
Ik heb gewoon iets te veel levenservaring (voor mijn 32 jaartjes) en iets te veel littekens op zowel mijn ziel als daadwerkelijk in het vleselijke vehikel waar ik het dit rondje mee zal moeten doen, om mij mee te laten voeren in hysterie en gejank van eender welke kant of agenda.

op 04 11 2011 at 12:08 schreef Sasha Berkman:

YoaG: haat door religieueze fanataten is totaal geen bedreiging voor ons in tegenstelling tot de semi-hitleriaanse Wilders in het centrum van de macht.

op 05 11 2011 at 05:15 schreef You On A Gin:

Ik ben het, zoals vaker, gedeeltelijk met je eens Sasha, maar toch niet 100%. Wilders en de PVV is vanzelfsprekend zeer slecht voor Nederland. Niet alleen voor de wetgeving (en de sfeer!) binnenlands, maar ook voor ‘onze’ reputatie in het buitenland. Daarentegen heb ik aardig wat persoonlijke ervaring met zowel religieueze fanataten als met linksfascisten. Van die mensen dus, die zichzelf anti-fascistisch noemen, maar vergelijkbaar zijn met countryzangers die iets hebben tegen gitaren, of frikandellenfabrieken die niets te maken willen hebben met dierenleed. Zoals de AFA, bijvoorbeeld; een inherent levensgevaarlijke organisatie die zich aantoonbaar bedient van laster, intimidatie en bedreiging voor… tja, wat eigenlijk… meerdere eer en glorie van zichzelf. Zelfbevlekking ten koste van o.a. sociale cohesie, publieke veiligheid en integriteit. Om maar wat dingen te noemen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS