Home » Archief » Afstand nemen


[16.10.2016]

Afstand nemen

Tayfun Balçik

h1

Van de week vonden er op verzoek van SP-Kamerlid Sadet Karabulut hoorzittingen plaats waarin Turks-Nederlandse organisaties zich moesten verantwoorden voor een commissie van Tweede Kamerleden.

“Waarom zou het behoud van de Turkse cultuur een probleem zijn”, vraagt advocaat Ejder Köse zich geirriteerd af. “U moet helemaal niks”, antwoordt SP-Kamerlid Sadet Karabulut, en ze vervolgt: “Wat is Turkse cultuur behouden? Betekent dat ook de ontkenning van de Armeense genocide?”

Köse, die ook lid is van de Adviesraad voor Turkse diaspora, flipt: “Hoe kom je daarbij? Dat heeft er niks mee te maken. Tijdens de Eerste Wereldoorlog bestond het woord genocide niet eens.” Daarna zal Köse nog foto’s laten zien van demonstraties met vlaggen van de Koerdische PKK en Israël. “Dat is geen probleem, maar Turkse vlaggen op de Erasmusbrug wel.” En zo ging het tijdens de hoorzitting van Turkse organisaties vrijwel de hele tijd. Het officiële doel: ‘meer inzicht verkrijgen in de Turks-Nederlandse gemeenschap’.

Mehmet Cerit van Zaman Vandaag: “Na de Koerden en alevieten zijn nu de Gülenisten de grootste vijand.” De alevitische Yüksel Cevik vindt bemoeienis van Diyanet, de Turkse ‘Presidium voor Godsdienstzaken’ ongewenst. “Wij hebben ons eigen geloof. En Ankara wil van ons aardige mensen maken”.

Terrorisme is een relatief begrip

Echte wrijving ontstaat wanneer Keno Ahmed van de Koerdische Demned (eerder Fedkom) plaatsneemt. “Wij vertegenwoordigen alle gemeenschappen uit Koerdistan. De spanningen zijn niks nieuws, we worden al jaren bedreigd.” Onvermijdelijke vragen komen over banden met de PKK en of Ahmed de PKK als terreurorganisatie ziet. “Terrorisme is een relatief begrip”, zegt hij nonchalant, “Willem van Oranje en Nelson Mandela werden ook als terroristen gezien.” Dit antwoord roept vragen op over het gebruik van geweld. “In Nederland zijn we tegen geweld. In Turkije vinden we het zinloos”.

Denk-Kamerlid Selçuk Öztürk is getriggerd: “Is het geen conflict an sich dat u tegen geweld bent, maar de PKK niet als terroristische organisatie beschouwt? Hoe zit het met rekruten die naar Syrië worden gestuurd?” Ahmed verwerpt de aantijgingen: “Wij zijn tegen geweld, maar komen wel op voor de democratische rechten van Koerden.” De Denk-voorman is niet klaar: “Er is een Turkse moskee aangevallen door mensen die zeiden dat ze van de PKK zijn.” Daar neemt Ahmed afstand van.

Dit deed Öztürk vaker: aan Koerden of Armeniërs vragen of ze afstand nemen van Koerdisch of Armeens geweld. Een verbaasde Nuri Karabulut (DIDF): “Ik begrijp niet waarom ik deze vraag krijg. We zijn tegen elk vorm van geweld. Het conflict moet politiek opgelost worden.” Turkse identiteit

Afstand nemen dus, de rode draad van deze lange Turkse dag. Zeker niet alleen vanwege Selçuk Öztürk, de hypocriet die hij is. Het kenmerkte ook Sadet Karabulut, Ahmed Marcouch, Malik Azmani, en alle andere Nederlandse politici. Azmani ging daar het verst in. Hij vroeg Turken letterlijk wanneer het tijd is dat ze afstand nemen van hun Turkse identiteit: “Moet dat Turk-zijn tot in de derde, vierde en vijfde generatie doorgaan?”

Toch beten sommige Turken ook van zich af. Tegen het integratiegeweld van Hollandse politici. De meervoudigheid van identiteiten, dat de een het ander niet hoeft uit te sluiten, werd uitgerekend door Murat Gedik van de Grijze Wolven en Ayhan Tonca van Diyanet (ondanks hun nationalisme, terrorisme- en genocidecomplex) met overtuiging uitgedragen.

Gedik: “Onze organisatie is gericht op het behoud van de eigen Turkse cultuur. En dat is dat we van Turkse orgine en islamitisch zijn. Wij zijn nationalistisch, in die zin dat het zich beperkt tot behoud van ons cultureel erfgoed, niet het xenofobe of racistische nationalisme.”

Behoud van eigen cultuur

En dan komen de vragen, want “behoud van eigen cultuur”, dat is vloeken in de ‘liberale’ Hollandse kerk.

Hoe verhoudt dat Turk-zijn tot het Nederlanderschap?– “We zijn er onderdeel van.”

Gaat dat mee tot in de derde en vierde generatie?

– “Ik ben een Nederlandse Turk.”

Wat is eigen cultuur?

– “Als ik thuis of in de moskee mijn religieuze plichten kan volbrengen. Wij zijn Nederlanders, met behoud van eigen cultuur.”

Obsessieve fixatie

Over Ayhan “Wilders zegt het, u doet het” Tonca kan ik wel schrijven, maar dat hij gehakt maakt van de obsessieve fixatie op de Turkse cultuur en aanval op de godsdienstvrijheid, moet u toch even de tijd nemen en dit filmpje kijken.

Natuurlijk Tonca, Gedik en al die andere Turken zijn niet zonder problemen. Maar als de hoorzitting iets duidelijk heeft gemaakt, dan is dat de inzicht dat verandering niet van een kant moet komen.

We zijn allemaal Turken.

 

 

Tayfun Balçik is historicus, gespecialiseerd in de moderne geschiedenis van Turkije en die van Amsterdam-West. Hij heeft een Facebook-pagina.

Tayfun Balçik, 16.10.2016 @ 09:44

[Home]
 

6 Reacties

op 16 10 2016 at 16:24 schreef MNb:

Omdat Sasha’s brein en in mindere mate dat van PvdG op nul springen (in het eerste geval behalve om leugens voor de Goede Zaak te debiteren) zodra ik mijn afkeer van de PKK ventileer: Gedik’s

“Wij zijn nationalistisch”
is net zo stompzinnig als alle andere nationalisme en daarom moet ik de Grijze Wolven net zo min. Zijn geleuter over cultureel erfgoed heeft alleen betekenis als hij onverkort de religieuze, culturele en politieke rechten van de Koerden en andere minderheden in Turkije erkent. Integriteit van de nationale staat en zelfbeschikkingsrecht van volkeren leveren alleen maar ellende op; zo snel mogelijk laten schieten en naar werkbare oplossingen zoeken.
Turken en Koerden in Nld. behouden maar lekker waar ze zelf zin in hebben.

op 16 10 2016 at 20:06 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Je kunt het gerust een heksenjacht noemen. De zoveelste poging om de Turks islamitische identiteit te demoniseren en te verketteren.
Wat verwacht je met commissie leden als Karabulut, Azmani of Heerma. Zulke types beschuldigen Turken met genocides, onverdraagzaamheid, barbarij of rechtuit het Turk zijn. Karabulut verbergt haar persoonlijke vendetta achter de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Azmani is een wandelende karikatuur van de VVD en Heerma met zijn CDA… geen enkel partij heeft zo snel en genadeloos hun rug gekeerd naar de Turkse samenleving als deze kliek.
Als je oprecht op wil komen voor de belangen van Gülen aanhangers dan moet je hun winkels bezoeken en gebruik maken van hun diensten want de Turkse samenleving doet dat niet langer.
Identiteit is een basale mensenrecht en dit betekent dat Turken gewoon Turken mogen zijn, zelfs in Nederland.

op 16 10 2016 at 23:26 schreef Sasha Berkman:

Mijn twijfels over DENK worden weer niet weggenomen.

op 18 10 2016 at 12:25 schreef Sasha Berkman:

Ik kan eigenlijk niet anders concluderen dat DENK meer problemen met de PKK heeft dan met de nazi-verheerlijkers van de MHP.

op 21 10 2016 at 12:20 schreef Sasha Berkman:

Hier wordt ik echt heel verdrietig om:

http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/arnhem/angst-voor-boze-turken-legt-bom-onder-bezoek-koerdische-politicus-1.6554475

op 21 10 2016 at 21:16 schreef Sum:

Turken zijn niet te kleineren. Daar zijn we te sterk en trots voor. Dus hou maar op. Ga eerst de band met Rome maar afknippen

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS