Home » Archief » Applaus


[17.12.2009]

Applaus

Hassnae Bouazza

jap14

Afgelopen zondag was ik uitgenodigd voor een debat in Rotterdam over het Midden-Oosten, en waarom het jongeren hier zo raakt.

Hoewel ik klaar ben met dat soort debatten, omdat beide kampen altijd meteen in een kramp schieten, besloot ik de uitnodiging toch te aanvaarden, omdat het geen welles/nietes-discussie over het conflict zou worden. Voordeel ditmaal was bovendien dat de presentatie in handen was van de altijd innemende, voormalig mensenrechtendiplomate Petra Stienen, schrijfster van het boek Dromen van een Arabische Lente. Voorafgaand aan het debat was er een optreden van de Palestijnse Taher Najib met zijn monoloog In Spitting Distance.

Reutersfotograaf Jerry Lampen besprak zijn werk, Saskia Selen was uitgenodigd, omdat zij projectleider is bij het projectbureau Diversion en daar verantwoordelijk voor het programma ‘Tweede Wereldoorlog in perspectief’ waarbij joodse en islamitische studenten lesgeven aan VMBO-leerlingen over de Tweede Wereldoorlog en over de situatie in het Midden-Oosten. Ik zat er vanwege mijn columns in Vrij Nederland.

Omdat het ditmaal niet over het conflict zelf zou gaan, maar over hoe jongeren de Palestijnse kwestie hier beleven, dacht ik dat het wel mee zou vallen met te snel gekrenkte gevoelens, maar dat was een vergissing. Meteen nadat Lampen een aantal foto’s had getoond, uitte de directeur van het festival, Gary Feingold, zijn zorgen dat Lampen wat eenzijdig de Palestijnse kant besprak.

Saskia Selen had een jonge Marokkaanse meegenomen om te praten over het project. Selen vond het belangrijk te benadrukken dat het niet de schuld van de jongeren is, als ze antisemitische leuzen scanderen of met kransen voetballen. Dat kwam ergens vandaan. Wáár vandaan werd niet me niet duidelijk, ook al deel ik dezelfde achtergrond met de jongeren.

Dan was er nog een een aantal jonge mensen in het publiek dat actief meedeed. Helaas drukten ze zich nogal bot uit en vroegen ze zich af waarom het op school altijd over ‘de Joden en de Tweede Wereldoorlog’ moest gaan. Mijn antwoord dat het een belangrijk deel is van de Nederlandse en Europese geschiedenis en niet meer dan logisch dat het uitgebreid besproken wordt, leidde tot gemor, verontwaardiging en gefluister. Het zou al heel wat schelen als mensen enig historisch besef aan de dag zouden willen leggen.

Enige empathie, zoals een vrouw in het publiek terecht opmerkte, zou ook niet mis zijn. Een jongedame zei dat ze niks verkeerd bedoelde met ‘de joden’, maar als je niet wilt dat mensen spreken over ‘de Marokkanen’ of ‘de moslims’, moet je dat zelf niet gaan doen bij andere mensen.

Een opbouwwerkster, wier naam ik uit erbarmen maar achterwege zal laten, besloot het gesprek naar een hoger niveau te trekken en vertelde dat zij pas op latere leeftijd in Parijs een Joods meisje ontmoette en toen erachter kwam dat zij ‘ook een gewoon mens was’.

Sommige mensen moeten helemaal naar Parijs afreizen om te ontdekken dat Joden gewoon mensen zijn. Al die jaren daarvoor leefden ze kennelijk in de veronderstelling dat ze dat niet zijn.

De jonge Marokkaanse in het panel vulde haar aan, ze herkende het helemaal: toen ze ging samenwerken met een Joods meisje voor het project, kwam ook zij erachter dat dat gewoon een mens was, en inmiddels is ze een van haar beste vriendinnen. Tot slot vergeleek ze het Palestijns-Israelisch conflict met Ajax-Feijenoord.

Ze kreeg daarvoor applaus.

Hassnae Bouazza (حسناء بوعزة) schrijft voor Vrij Nederland, De Volkskrant, NRC Handelsblad, en de Arabische site van de Wereldomroep. Tegenwoordig is ze (bijna) wekelijks te bewonderen in Vrouw & Paard. Dat ze nog tijd heeft om in het geheim voorbereidingen te treffen voor de vestiging van het kalifaat in Nederland, mag een wonder heten. Volg haar op Twitter.

Hassnae Bouazza, 17.12.2009 @ 14:43

[Home]
 

25 Reacties

op 17 12 2009 at 14:59 schreef Benech:

Ken toevallig ook iemand die aan dit project meewerkt. Op zich geen slecht initiatief, alleen verbaas ik me erover dat er een soort krampachtigheid bij Nederlanders ook bestaat als het gaat om WO2. Zeker bij sommige jongeren treedt er een effect op van “waarom moeten we dit nu voor de zoveelste keer horen?” De gore details of de afschrikwekkende werkelijkheid dat er een systeem, een bepaalde (eeuwenlange) culturele denkwijze aan vooraf ging, is voor velen ofwel te moeilijk om voor te stellen ofwel onbekend.
Overigens vind ik dat je je hier genuanceerd uitlaat Hassnae, en uit eigen kring ken ik hier genoeg tegenvoorbeelden van om anders te verwachten. Aan de andere kant, ik heb vaker onverwachte visies gezien dat ik er eigenlijk bijna niet van opkijk.

op 17 12 2009 at 15:15 schreef yurp:

Oef, dat moet een heel vermoeiende avond zijn geweest…

op 17 12 2009 at 15:24 schreef Rob:

Ik heb altijd begrepen dat er een verschil is tussen joden en Israeli’s. Als we daar nu eens zouden beginnen? De problemen van de Palestijnen worden niet door ‘de joden’ veroorzaakt, maar door ‘de Israëlische regering’ en op de achtergrond eventueel door ‘westerse steun aan Israël’ mede dankzij een ‘pro-Israëlische (en/of ‘anti-Palestijnse’) lobby’. En dus niet door ‘joden’, een ‘joodse lobby’ en ‘westerse steun aan joden’.

op 17 12 2009 at 15:51 schreef Marco:

Heb zelf eens meegemaakt dan iemand er achter kwam dat zijn Marokkaanse buren ook maar hele gewone en zeer aardige en vriendelijke mensen zijn. Joh!

op 17 12 2009 at 16:52 schreef Animale:

Ik geloof best dat er Marokkanen bestaan die geloven dat Joden niet het vervloekte volk zijn van deze wereld, en alles daarbuiten.

Ik ken Afro Surinamers die gewoon Negerzoenen eten en Sinterklaasje met Zoewarte Pietje spelen zonder enig probleem.
Sommigen zijn al zelfs zover dat ze echt kunnen lachen om Dushi-Wendy van Dijk, zonder direct de landelijke ambassade te bedreigen met pistoolgeluiden over de telefoon.
En de klapper is wel, dat de totaal verlichte prodigy’s onder deze Afro-mensen er zelfs geen bezwaar tegen hebben als je ze gewoon als ‘neger’ aanduidt.
Iets wat in Suriname al sinds het onstaan van de slavernij normaal was, tot ‘bewuste’ Afro-Surinamers begonnen op te staan en alles correct uitgesproken wilden hebben, commentaar gingen geven op die ‘Lassie toverrijst-neger’ die zo stereotype deed’, op Bill Cosby ‘omdat ‘ie zich gedraagt als een white Uncle Tom’…kortom…de wannabe Malcolm X-jes van deze wereld.
De term ‘neger’ was never nooit een probleem in Suriname, (en nog steeds vaak niet) maar de ‘Afro-blabla’ aanduiding is ingevoerd om dezelfde reden als sommige allochtonen nu opeens de buik vol hebben om ‘allochtoon’ genoemd te worden denk ik.
Je zult wel een beetje ervaren moeten zijn in het herkennen van het juiste type om zomaar over ‘Negers’ te kunnen praten in Suri, zeg ik maar voor de toekomstige toeristen.
Zijzelf en anderen zeggen overigens vaak gewoon ‘blacka’, of ‘blacka-mang’:)
Directer en duidelijker kan het niet, lijkt me.

Ja je blijft je verbazen over de verlichting die sommige van onze landgenoten soms ten toon kunnen spreiden, buiten je verwachting.

Zo zijn er zelfs Hindoestanen die na afgereisd te zijn naar India, erachter komen dat het misschien toch niet in alle gevallen het beloofde heilige land is waar iedere Indiër uren lang bidt en een soort Bollywoodleven leid, van arm tot rijk.

Als ze de geur al kunnen harden van de vele, van de vliegen en maden wemelende illegale koeienslachterijen in welke grote miljoenenstad dan ook, terwijl ze dachten daar een vegetarisch 7-sterrenrestaurant aan te treffen alwaar iedere Suri/NL-Hindoestaanse toerist een bloemenkrans dacht te krijgen als ware hij/zij de langverwachte, verloren nazaat met het zuivere bloed.
In plaats daarvan horen ze, onze op een droomwolk levende Surinaamse Hindoestanen die India dachten te kennen van die vele 1000-en VHS Bollywoods van weleer, onverstaanbare dialecten van een smerige kerel zonder tanden die ze nog nét niet in het gezicht spuugt tijdens het praten.
En ze een fles ‘Ganges-water’ wilt verkopen die er precies eender uitziet als de eerste de beste bottle bronwater, maar dan 16x zo duur.
:)

op 17 12 2009 at 17:06 schreef Marcel Vreemans:

Ik snap toch niet dat je daar nog heen gaat, Hassnae. Er is van beide kanten geen normaal gesprek meer mogelijk. Ik schiet van dat stupide gedoe tegenwoordig alleen nog maar in de lach. Gelukkig ben jij het toonbeeld van nuance en redelijkheid, ik heb je eigenlijk nog nooit op ook maar een onredelijke uitschieter kunnen betrappen…een verademing!

op 17 12 2009 at 17:11 schreef Tjerk:

@Animale; je hebt een hoop woorden nodig om je minachtende houding tegenover niet-blanken in te verpakken.

op 17 12 2009 at 17:22 schreef Animale:

Tjerk, ik ben een Suri-Hindoestaan.

op 17 12 2009 at 17:22 schreef Ad:

“Dat kwam ergens vandaan. Wáár vandaan werd niet me niet duidelijk, ook al deel ik dezelfde achtergrond met de jongeren.”

Misschien komt het uit deze richting:

“Al die jaren daarvoor leefden ze kennelijk in de veronderstelling dat ze dat niet zijn.”

op 17 12 2009 at 17:27 schreef Tjerk:

“Tjerk, ik ben een Suri-Hindoestaan.”

Shit man, je kunt zo doorgaan voor een Wildersstemmende blanke Rotterdammer.

op 17 12 2009 at 17:35 schreef Animale:

Tjerk:
Shit man, je kunt zo doorgaan voor een Wildersstemmende blanke Rotterdammer.

Animale
Voor jou vanaf nu vast wel, gezien je eerdere blunder te proberen jezelf te profileren ten koste van mij :)

op 17 12 2009 at 18:13 schreef vetklep:

applaus voor het je begeven in een zo voorspelbaar doodvermoeiende en deprimerende situatie.

op 17 12 2009 at 19:06 schreef Ook Joden zijn kennelijk gewone mensen | Krapuul.nl:

[…] Wat meer belangstelling van sommige Marokkaanse jongelui voor de historie v.h. Jodendom in Europa is… Stem of voeg toe aan :   […]

op 17 12 2009 at 19:56 schreef vander F:

Tjerk houdt van snel oordelen,
ijzeren moraal hè.

*oordeel ik zo maar even*

Enfin, zo heb ik op tv eens een Amerikaanse neger horen zeggen dat het woord ‘negro’ verboden moest worden, wereldwijd, he was black and proud of it.
Zwart moest het volgens hem worden, en niet anders.

Waarna ik me afvroeg hoe zijn voorstel dan in de latijns sprekende wereld moet worden uitgevoerd.
Laten we het er maar op houden dat meneer z’n talen niet sprak.

op 18 12 2009 at 07:37 schreef Hayat:

Hassnae, serieuze bijeenkomsten tussen joden en moslims, hoe deze ook worden aangekleed of ingepakt, leiden altijd tot het verhaal wat je hierboven vertelt.

Het zijn steeds weer dezelfde soort mensen met het zelfde soort gedrag: de “eeuwig_troostzoekende_jood” die een scheet aan aandacht voor Palestijnen structureel teveel vindt, de “slijmbal_jood” die steeds wil bewijzen dat het niet de joden zijn die kwaad doen, maar de zionistische overheid (prima mensen overigens). De “eeuwig_jodenhatende_moslim” die qua ideeen over joden, gelijk staat aan Wilders ideeen over moslims, en natuurlijk de “kijk_me_solidair_zijn_moslim” met de bekende uitspraak: Ik kwam na m’n 45e erachter dat joden ook gewoon mensen zijn.

Verder vind ik het dapper dat je toch bent gegaan. Ik zou midden in de discussie beledigd m’n spullen hebben gepakt en zijn vertrokken. Dat geprovoceer van beide kanten zou me dan net iets teveel zijn ;-)

op 18 12 2009 at 14:35 schreef Mart:

@Rob,

Prima idee. Nu Ronnie Naftaniel en Leon de Winter er nog van overtuigen dat kritiek op Israel niet automatisch anti-semitisme is.

Mart

op 18 12 2009 at 19:29 schreef dewanand:

hallo,

gek zeg, voor zover ik hindoes ken, zijn zij heel naief. Hindoes kennen feitelijk geen haat voor enig volk of ras. ok er zijn wel hindoes die absoluut niet willen dat hun dochter met een neger gaat seksen, maar als het een rijke neger is dan is het wel ok.

aan de andere kant ken ik wel veel hindoehaters. Moslims spannen de kroon met hun haat voor andersdenkenden want de hele islam is immers een haatgeloof. Antisemitisme is tegenwoordig een moslim business. Ik ken heel weinig blanken die joden haten, slechts eentje, maar die is autistisch en half gestoord.

Volkeren haat kan alleen opgelost worden door interraciale sekskontakten, gang bangs en huwelijken. Sommige hindoemeisjes zijn hier al volop mee bezig en roeien hun zwakke hindoeras zo totaal uit, door zich te laten uitnaaien door mannen van alle rassen.

pittig thema. Nu maar hopen dat moslims de joden gaan kussen, likken en strelen en vrede sluiten.

dewanand

op 18 12 2009 at 20:43 schreef Benech:

Waar hoor jij dat Ronnie en/of Leon dat beweren Mart?

op 18 12 2009 at 22:41 schreef MNb:

Ikweenie wat een Suri-Hindoestaan is, maar ik vraag me wel af hoe sterk Animale’s banden met Suriname eigenlijk zijn. Blacka spellen we dus als blaka. En om Surinamers nou op te voeren als lichtende voorbeelden met betrekking tot etnische stereotypen … Ik heb een keer een lijstje gemaakt van alle vooroordelen die de verschillende Surinaamse bevolkingsgroepen over elkaar koesteren. Ik kwam tot een A4-tje.
Mooi land, Suriname, ik woon er in totaal al weer meer dan 13 jaar. Surinamers zijn ook nog eens zo beleefd om hun bevooroordeelde onzin alleen in eigen kring te spuien en maken voor de buren altijd een positieve uitzondering.
Afijn, we hebben hier bos-, stads- en ook nog rode negers. We hebben hier bovendien Hindoestanen die moslim of soms zelfs christen zijn, Javanen met voorouders uit Bali en Boeren die nog nooit een koe hebben gemolken. En de Indianen worden ook wel Bosjavanen genoemd.

op 18 12 2009 at 22:44 schreef MNb:

Nog even vergeten: alle Arabieren in Suriname komen uit Libanon – geen idee welk geloof ze hebben – en de Joden hebben meestal Portugese namen. Wie kan het nog volgen?

op 19 12 2009 at 01:42 schreef George van Kralingen:

Cave du Roi Dagobert, Gewurztraminer

ik vermoed een fles of 3

op 19 12 2009 at 01:54 schreef Benech:

MNb: Wat betreft die Libanezen: http://www.suriname.nu/150alg/libanezen01.html
Die joden met een Portugese naam zijn ook verklaarbaar. Toen de Joden rond 1492 het Iberisch schiereiland af werden geschopt, zijn we met een redelijk grote groep richting Brazilie en de Cariben gegaan. Daar hebben ze rustig kunnen leven. Zo is de synagoge in Willemstad een kopie van de Portguese synagoge van Amsterdam. Een bekende handelsfamilie (tot op de dag van vandaag) die afstamt van die Caraibische Joden is de familie Maduro. Een van die leden was soldaat (George Maduro) in de meidagen van 1940 en is daarbij omgekomen. De herdenkingsplaats kent bijna elke Nederlander: Madurodam.

op 19 12 2009 at 10:53 schreef wolk:

Valt me wel tegen van mevrouw Bouazza, dat ze nu ook weer meedoet met het groot politiek correct toneelspel.
Denk erom – dat is het ontkennen van reële problemen en de manier om problemen tot rampen te laten uitgroeien. Een opbouwwerkster, die toegeeft dat voor haar een Joods meisje pas bij een ontmoeting een gewoon mens blijkt te zijn is goud waard. Zo zouden de joden bereid moeten zijn een Palestijn als mens te willen ontmoeten. Ik weet niet precies hoe het bij Hassnae gaat, maar als ik een tijdje BN’ers, pers en politici gevolgd heb via krant en tv weet ik niet beter dan dat alle mensen – ook in Nederland – tuig zijn. Herstel van dat mensbeeld kan alleen door de mensen in je eigen omgeving op te zoeken. Dan blijkt bijna iedereen prima volk te zijn.
Ik was vroeger ook alleen aangewezen op het beeld van Israël en joden via tv en pers en dat verwoest je mensbeeld. Pas in de 90’er jaren kon ik via ICQ zo nu en dan normaal contact te hebben met mensen zoals jij en ik in Israël .
DAT HEB JE NODIG

op 20 12 2009 at 11:53 schreef Animale:

MNB, als je niet weet wat een Suri-Hindoestaan is, dan is mijn band met Suriname wat mij betreft voor jou een ‘maandverband’, ok? ;)

Met je ‘reeds 13 jaar in Suriname’ ben je nog steeds niet bij de Chinese Juweliers in de Maagdenstraat geweest, waar je joekels van gouden ‘BLACKA’ hangers kan kopen.

Ze maken het echter in elke spelling die je wilt, blakka, blaka, enz.
Dat is ook het typisch de spelling van het ‘neger-engels’ waar jij het over hebt, ook wel ‘Sranantongo’ of gewoon ’taki-taki’: het is voor jou misschien je hoofdtaal, maar het is geen taal. Meer een straatdialect voor de Surinamer, met duidelijk van voornamelijk NL, Eng en hier en daar wat Spa e.a. invloeden verbasterde kreten en en uitdrukkingen.

Er is ook een soort spellingsboek voor Sranantongo hoor, maar dat is zo’n dun boekje dat de meeste verkopers in de winkels zich niet meer kunnen herinneren waar het ook alweer lag.

Ey MNB…bradda…ik voer Surinamers helemaal niks op als lichtend voorbeeld tot nada, mang.
Dat doen ze zelf al. Dat doen we allemaal namelijk, niemand minder of meer.
Op een manier waarop jij en je A4tje over ‘hoe Surinamers elkaar koesteren’ toch een beetje als een wereldvreemd Surinamertje overkomt hoor, bij mi.

Kijk hoe de Surinamers elkaar koesteren op het enige echt van belang zijnde Surinaamse forum wat er is, Waterkant.net.
Een heerlijke informatieve Surinaamse site, tot je op het forum komt.
http://www.waterkant.net/suriname/forum/index.php

Daarna mag je, van de schrik bekomen, je stoom afblazen om http://www.mambojambo.net.
Een soort Surinaamse roddelsite waarin met 1 A4tje te beschrijven valt hoe Surinamers elkaar koesteren:)

op 20 12 2009 at 11:56 schreef Animale:

Die laatste site bevat een foutje, maar voor degene die écht graag wilt weten over het Shangri-La der Surinaamse gezelligheidssites, (wij zijn immers heel gezellig) geen belemmering:)

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS