Home » Archief » ‘Hij is vrij vlezig’


[16.12.2009]

‘Hij is vrij vlezig’

GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema heeft gisteren de Frontaal Naakt Award gekregen vanwege haar verdiensten voor het bedreigde vrije woord in Nederland. Volkomen terecht, vindt ze zelf. “Ik verdedig als één van de weinigen in Nederland ook het recht op vrije meningsuiting van mensen met wie ik het oneens ben.”

Algemeen, 16.12.2009 @ 21:39

[Home]
 

44 Reacties

op 16 12 2009 at 22:11 schreef Wampie:

Peter, dat was een goeie Bromet, zo vanachter de camera (Steady Fready zal wel groen zien van jaloezie)!

De award kwam driedimensionaal trouwens pas echt goed tot zijn recht.

Als Halsema belooft Groen Links te blijven trekken, stem ik misschien wel (voor het eerst) op GroenLinks. Dus de reclame FN/GL was wederkerig.

op 16 12 2009 at 22:17 schreef rena:

@wampie Inderdaad!

behalve dan dat ik vaker op GL stem

op 16 12 2009 at 22:18 schreef Tjerk:

Femke Halsema is een leuk mens. Goed idee, trouwens, dat filmpje.

op 16 12 2009 at 22:19 schreef Benech:

Wordt Hassae de FN-Rutger?

op 16 12 2009 at 22:44 schreef Asmodeus:

Ben het helemaal met Tjerk eens. Voor herhaling vatbaar! Binnenkort Hans Teeuwen?

Over Rutger gesproken… Liep die niet laatst op de naturistenbeurs, met een roze windkapje om z’n snikkel geplakt?

op 16 12 2009 at 23:41 schreef Hayat:

De award is heel mooi. Ik zag er ook een vagina in trouwens. Goed gelukt om er én een vagina én een mond van te maken!
Leuke vrouw die Halsema, heeft leuk gevoel voor humor!

op 17 12 2009 at 00:27 schreef vetklep:

ik vind Femke inderdaad een fijn mens. Jammer dat ze zulke intens abjecte standpunten heeft. (qua groen en links dus)

op 17 12 2009 at 02:50 schreef MNb:

Zolang mensen als Vetklep de standpunten van Halsema intens abject vinden weet ik dat ik op haar moet stemmen. Dwz, dat zou ik niet doen als de ambassade in Paramaribo niet zo’n enorm eind weg was.

op 17 12 2009 at 10:03 schreef Asmodeus:

Ik zie 5 tenen, waarvan 3 te lang door het er-op- gaan-staan via de lippen. Allesbehalve met opzet, moeten ze maar niet zo lang zijn dat Femke er per ongeluk toch op gaat staan!
Hoe heet dit werk, Frans?

op 17 12 2009 at 10:33 schreef vetklep:

Jij hebt toch gestemd met je voeten, MNb?

op 17 12 2009 at 10:51 schreef N. Molrat:

Vrij vlezig. Lekker aards verwoord door Femke.
Mooi filmpje, een monumentje op zich, Frontaal Naakt op zijn best.
Goede scherpe vragen van Peter en uitstekende antwoorden van Femke die intussen het beeldje met haar handen betast. Hier lust ik wel meer van.

op 17 12 2009 at 11:52 schreef Femke Halsema wint Frontaal Naakt Award 2009 | Bert Brussen:

[…] Doorlezen op FrontaalNaakt.nl […]

op 17 12 2009 at 12:03 schreef Loesje:

GL is niet mijn partij, maar met Mevr. Halsema zou ik zo een borrel gaan pakken. Respect!

op 17 12 2009 at 12:07 schreef yurp:

Wellicht als Femke Halsema klimaatsceptici niet als onnozelaars en hun boodschap niet als geneuzel af zou doen zou ik het eens zijn met haar stelling dat ze pal staat voor dé vrijheid van meningsuiting.

op 17 12 2009 at 13:12 schreef babs:

Maar Yurp, als ze ervan overtuigd is dat de sceptici onnozelaars zijn, hoe moet ze dan met ze om gaan? Maak jij je hier nu zelf niet een beetje schuldig aan vrijheid van meningsuiting vooral waardeleren als deze gebruikt wordt door medestanders?

Ik sta sceptisch tegenover de klimaatdiscussie, van mij mag Mevrouw Halsema mij neerzetten als een onnozele neuzelaar.

op 17 12 2009 at 13:39 schreef yurp:

Als ze zou zeggen dat ze klimaatsceptici onnozelaars vindt, of dat zij van mening is dat ze onnozel zijn zou ik het wat anders vinden.

op 17 12 2009 at 13:48 schreef matxil:

Yurp heeft nou net niet begrepen wat Halsema bedoelt. Je kan het met iemand oneens zijn (en dus die persoon onnozel vinden) en tóch vinden dat die persoon zijn mening mag uiten.
Precies het verschil met de PVV die alleen vecht voor de vrijheid om hun eigen mening te uiten.

op 17 12 2009 at 14:08 schreef Grmbl:

Ik ben het hevig oneens met de door Femke geponeerde (en door jullie bevestigde) stelling dat ‘dom rechts’ met zijn islam-bashen tot taboeisering van meer zinnige kritiek geleid heeft. Wat een gemakkelijk, intens laf excuus! Zelfs Fortuyn zei al dat de moslimintegratie uiteindelijk vooral een kwestie van vrouwenemancipatie zou zijn, en dat islamitische vrouwen in die emancipatie gesteund moeten worden.

Er speelt hier maar één taboe en dat is de angst om door hun kortzichtige soortgenoten -dom links dus!- met extreem rechts geassocieerd te worden.
Die instinctieve aversie heeft iedere zinnige, progressieve islamkritiek onmogelijk gemaakt. Het is onzin om te doen alsof rechts het debat gekaapt heeft. Linkse politici zijn simpelweg te benauwd om de discussie zelfs maar aan te gaan en hebben daarmee de hele agenda aan rechts gelaten. Waar ze (we) vroeger vooraan stonden om de christelijke mannenbroeders in hun hok te jagen, wordt de zo mogelijk nog intolerantere en repressievere islam volledig ongemoeid gelaten. Daarmee verloochent links al tijden zijn gestelde idealen, negeert het de ontegenzeggelijke schade die de falende integratie aan de samenleving berokkent, en laat het bovenal de mensen in de kou staan (kwetsbare vrouwen en kinderen voorop) wier persoonlijke en maatschappelijke ontplooiing gefnuikt wordt door onverdraagzame kerels.

Dat jullie dat toeschuiven aan het gebral van rechts is een goedkope smoes die moet verhullen en goedpraten dat links de visie en de moed ontbeert om de problematiek geloofwaardig te onderkennen en aan te pakken. De opkomst van Wilders, het aanzwellende geroep uit de samenleving om steeds hardere maatregelen, het komt volledig op het konto van het ideologisch falen van links.

En wat dat zo mogelijk nog walgelijkere plastiek betreft, ik meen daarin een larynx te herkennen. De Bronzen Strotklep?

op 17 12 2009 at 14:09 schreef Rob (@EdgeOfEurope):

De PVV heeft met vrijheid niets te maken. Het enige dat ze voorstellen, is verbieden, sluiten en uitwijzen. Wie echt denkt dat de PVV voor de vrijheid vecht, die moet het stemrecht worden ontnomen wegens gebleken ongeschiktheid.

op 17 12 2009 at 14:34 schreef babs:

Grmbl,
Halsema erkent nu juist duidelijk dat er problemen zijn. In het filmpje en eerder al in haar verhaal over kinderen die niet bij haar thuis mogen spelen als haar vriend daar is. Daarop is door sommige moslims heel dom gereageerd en dat is ook door Hassnae al duidelijk gezegd. Halsema heeft kennelijk wel wat begrip voor die domme moslims, omdat die dagelijks de Wilders-idiotie over zich heen krijgen (het zijn allemaal nazi’s) en zich daardoor wat overgevoelig betonen voor alle kritiek, ook milde en terechte kritiek. Een normaal standpunt, want je kunt niet ontkennen dat Wilders de dicussie volledig gekaapt heeft en dat Wilders door de Koran met Mein Kampf te vergelijken álle moslims wegzet als nazi’s. Ik blijf moslims die Halsema afvielen een beetje dom vinden, maar heb meer begrip voor hen dan voor autochtonen in Weert die Wilders stemmen omdat er in sommige buurten in grote steden wat problemen schijnen te zijn met sommige moslims.

op 17 12 2009 at 15:51 schreef Mike's Webs:

Leuk, spontaan interview Peter. Hulde aan Halsema.

op 17 12 2009 at 16:32 schreef Grmbl:

Babs, wat Femke her en der bij gelegenheid eens vrijblijvend zegt zal me worst wezen. Punt is dat GL samen met de PvdA, D’66 en SP nooit naar voren is getreden met een duidelijke visie op de integratieproblematiek en de islamitische component daarin, laat staan dat ze oplossingen bieden. Het probleem is niet dat ‘rechts’ loopt te brullen, het probleem is dat ‘links’ er halsstarrig het zwijgen toe doet of niet verder komt dan wat gezalf in de marge. Links biedt geen alternatief voor wie de islamisering als serieuze bedreiging van de vrije samenleving ziet, het heeft zichzelf aan de zijlijn gezet en moet dan niet mekkeren wanneer een onrustwekkend aantal mensen zich dan in arrenmoede maar tot Wilders wendt.
Het excuus dat moslims wat gevoelig zijn omdat Wilders zo tekeer gaat is lulkoek; met name de marokkaanse gemeenschap reageert al sinds jaar en dag consequent ontkennend, defensief zoniet gestoken op alles dat een beetje naar kritiek ruikt, iets dat door verlichtere moslims ook wel wordt erkend maar waarin nog nauwelijks verbetering te bespeuren valt. Die zal er pas komen wanneer links eindelijk ophoudt om zijn islamitische clientele continu met ongepast begrip en paternalisme de hand boven het hoofd te houden.

op 17 12 2009 at 16:56 schreef dieanderesjaak:

Niet netjes om jezelf op je borst te kloppen, dus doe ik het maar voor haar.
Halsema is idd een zeldzame uitzondering in dat ze opkomt voor de rechten van een ander, ook en met name mensen die het niet met haar eens zijn, en niet puur en alleen de rechten van haar clubje. Dik verdiend dus deze prijs.
Tegelijkertijd zit er nog wel een grijs gebied tussen mensen uitzetten en de dingen die groenlinks roept over integratie en immigratie, en zou ze in moeten zien dat zij zich ergens in dat grijze gebied bevindt en niet op de partijlijn zit.

op 17 12 2009 at 16:58 schreef Animale:

“Hij is vrij vlezig”

Nou, dat zijn haar tieten ook.

De verborgen hint en toespeling van het kunstwerk zal door de maker waarschijnlijk ontkent worden.
Zeer knap gedaan :)

op 17 12 2009 at 17:38 schreef Benedictus:

Had Femke Halsema niet al eens eerder de FN Award gekregen? Ik meen daar al eens eerder voor gestemd te hebben.

En/en denken, kritiek hebben EN VERDRAGEN is niet een ieder gegeven. Toch zijn er wel verschillen wat de risico’s betreft. Kritiek op het christendom en de islam is dus niet helemaal te vergelijken. Een spotprent op Frontaal Naakt aangaande het christendom is zonder gevaar mogelijk, maar m.b.t. de profeet kan dat het einde van Frontaal Naakt betekenen. Die verschillen moeten ook erkend worden.

Verder ben ik het -net als de vorige keer- eens met de toekenning van de Award aan Femke Halsema. Zij was de steun en toeverlaat voor Ayaan Hirsi Ali in de Kamer, samen met Gerrit Zalm. Bovendien heeft ze de moed gehad om in een “zwarte” wijk te gaan wonen en haar kinderen daar op school te doen. Ik denk niet dat er andere Kamerleden zijn die hetzelfde hebben gedaan. De daad heeft Femke bij het woord gevoegd. Dat is te waarderen.

Femke, ga vooral door met het strijden voor de emancipatie van de moslimvrouw, dat heeft Links schandelijk laten afweten. Links koos de gemakkelijkste weg, wetende dat vaak de man het stemgedrag van de moslimvrouw bepaalt.

Commentaar is nooit ver weg, maar laat je daar niet door van de wijs brengen. Zoek juist de middenoplossing tussen onverschilligheid/angst en belediging. Juist DAAR is behoefte aan! In het begin zal je in een bepaalde hoek gedrukt worden, maar dat is niet blijvend. Dus samen met de VVD blijven strijden voor het vrije woord EN de emancipatie van ALLE vrouwen. Zo nodig ook niet schromen als Geert Wilders je een keer gelijk geeft. GL moet ook een alternatief voor de PVV kunnen worden. Dat lijkt vreemder dan het is!

op 17 12 2009 at 19:34 schreef Bert Brussen:

. Kritiek op het christendom en de islam is dus niet helemaal te vergelijken. Een spotprent op Frontaal Naakt aangaande het christendom is zonder gevaar mogelijk, maar m.b.t. de profeet kan dat het einde van Frontaal Naakt betekenen. Die verschillen moeten ook erkend worden.

Totale nonsens. Of je gevaar loopt of niet is niet de issue. Het gaat er om dat als je de islam mag bashen je niet moet gaan jammeren als het christendom wordt gebashed en vice versa. Vrijheid van meningsuiting is absoluut en geld of HELEMAAL WEL of HELEMAAL NIET. Dat het ene een groter risico is dan het ander heeft verder niks met die mening zelf te maken.

Dom rechts lijkt nog altijd te denken dat vrijheid van meningsuiting naar WILLEKEUR kan worden ingevuld.

Verder zie ik hier iemand die zichzelf “grmbl” noemt heel ernstige en serieuze comments plaatsen. Dat vind ik verschrikkelijk lachwekkend: wel ernstig en serieus doen maar niet je naam durven noemen. Zo ernstig en serieus is het dus ook allemaal niet.

Laf mietje.

op 17 12 2009 at 19:41 schreef Frontaal Naakt Award 2009 (Femke Halsema):

[…] Frontaal Naakt Award 2009 (Femke Halsema) Gepost door : MADBELLO op: 17.12.2009 – Category Binnenland, Oud Nieuws, Politiek, Video, Weblogs. Frontaal Naakt Award 2009 (Femke Halsema)Dit is echt de eerste keer dat ik van deze award hoor. Maar niemand minder dan GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema neemt deze award aan, met best een uitgebreid video-interview. frontaalnaakt.nl […]

op 17 12 2009 at 19:51 schreef vetklep:

Bert Brussen bestijgt zijn stokpaard weer: die verfoeilijke anonimiteit. Die plaat ken ik nou wel. Er zit een kras in en hij is grijsgedraaid.

Ik zie zelf liever een 100% eerlijke reactie dan dat wat je veilig onder je eigen naam kunt paatsen.

op 17 12 2009 at 19:52 schreef Smeets:

Animale,

Ik ontken.

op 17 12 2009 at 21:22 schreef uberVU - social comments:

Social comments and analytics for this post…

This post was mentioned on Twitter by FrontaalNaakt: Filmpje van de uitreiking van de Frontaal Naakt Award aan @FemkeHalsema, door de lieflijke @Hassnae Bouazza: http://tinyurl.com/yzyf6x9

op 17 12 2009 at 21:26 schreef Grmbl:

“Great minds discuss ideas; average minds discuss events; Manneke Brussen discusses people”

op 17 12 2009 at 22:28 schreef Bert Brussen:

Als “die plaat is grijs gedraaid” een geldig argument was dan waren we allang van het moslimbashen afgeweest.

@grmbl: ohjee! Iemand die zich “Grmbl” noemt is me aan het bashen! Schokkend, schokkend, schokkend!

Is er nog wat op tv?

op 17 12 2009 at 22:29 schreef p.wielaard:

@Grmbl Daar heb ik niets meer aan toe te voegen !
Volledig eens met de redenering.

op 17 12 2009 at 22:37 schreef Benedictus:

Bert Brussen

” Vrijheid van meningsuiting is absoluut en geld of HELEMAAL WEL of HELEMAAL NIET. Dat het ene een groter risico is dan het ander heeft verder niks met die mening zelf te maken.”

Nee, met de mening zelf heeft het niets te maken, maar je moet die mening dan wel naar buiten kunnen brengen. Als de vrijheid van meningsuiting geldt, maar je kan het alleen denken en niet uitspreken, is er toch sprake van een groot verschil in de praktijk van de vrijheid van meningsuiting.

Je moet dit verschil wel WILLEN zien.

Jarenlang was het een sport om christenen op de hak te nemen en iedereen heeft dit in NL overleefd. Prima, ik ben juist voor de vrijheid van meningsuiting. Daarom heb ik respect voor Femke Halsema. Bovendien ben ik tegen discriminatie, zowel van allochtonen als autochtonen. Dus ook geen compenserende neutraliteit.

Bert, als het voor jou niets uitmaakt, wees dan zo moedig om de Mohammed-cartoons op je weblog te zetten, naast cartoons van Jezus. DAN pas ben je geloofwaardig. We zien wel hoe de reacties zijn.

op 18 12 2009 at 02:18 schreef Bert Brussen:

Huh? Ik ben pas geloofwaardig als ik Mohammed-cartoons online zet? Er geldt ineens een soort ballotage voor de vrije meningsuiting?

Vrijheid van meningsuiting is voor iedereen gelijk. Nogmaals: dat er sprake is in de praktijk van de vrije meningsuiting heeft niets met die gelijke vrijheid zelf te maken. Dat sommige gelovigen niet van die vrijheid houden, zegt verder niks over het respecteren van anderen hun mening. Je zou moeten kunnen zeggen wat je wilt. Het kan zijn dat niet iedereen het met die vrijheid eens is en zich daar op gewelddadig wijze tegen verzet, maar dat neemt niet weg dat die persoon dan evengoed recht op vrije meningsuiting heeft. Ondanks het feit dat iemand zijn godsdienst gewelddadig tegen vrije meningsuting is, moet je toch diezelfde persoon het uitdragen van zijn godsdienst gunnen. Je bent namelijk voor vrije mening. En die is altijd vrij, zonder voorwaarden.

Je kunt vinden dat je niks over de profeet mag zeggen omdat je bang bent dat je iets wordt aangedaan. Prima. Maar als je voorstander bent van de vije meningsuiting moet je gewoon accepteren dat zij vervolgens een mening over het christendom hebben, ook al beantwoord jij dat niet met geweld. Dat is vrijheid van meningsuiting: mening geven, mening respecteren, ongeacht de praktijk. De vrijheid voor meningsuiting is da ook niet voor mietjes. Je moet beseffen dat je met “vrijheid” iedereen bedoelt en niemand uitsluit op geen enkele grond. Dat is de implicatie van die vrijheid, die tevens garandeert dat jij het ook vrij moet kunnen vinden. Mocht iemand op grond daarvan je bedreigen dan heb je recht op bescherming en moet de bedreiger worden bestraft. Overigens hebben we in Nederland een grondwettelijke vrijheid van meningsuiting die inhoudt dat we beschermd worden tegen overheidsbemoeienis in onze vrije meningsuiting: we kennen geen censuur etc. Dat zegt niets over hoe burgers onderling daarmee omgaan, ook al moe de overheid er zorg voor dragen dat burgers onderling elkaar die vrijheid gunnen.

Het is verder geen ruilhandel. Je wortd niet geloofwaardiger als je over het een meer vindt dan het ander. He hoeft een mening ook niet gelijkelijk terug te geven ofzo, je kunt ook geen mening hebben. Ook dat is vrijheid van meningsuiting.

Met moed heeft het al helemaal niks te maken. Vrijheid van meningsuiting is vrijheid van meningsuiting, Een mening over je buurman is net zo goed een mening als een mening over een complete religie. Het is geen schoolplein waar de ene over de andere heen moet om geloofwaardig te zijn.

Als mijn mening is “Jezus is een mietje” dan staat dat op zichzelf. Ik mag dat vinden. Da is geloofwaardig voor zover ik zeg dat ik dat vind. Er is geen verlichting ook te vinden dat Mohammed een mietje is, en ik word niet geloofwaardiger als ik ook iets vind van nog meer profeten. De vrijheid van meningsuiting kent mij het recht iets te vinden, zonder voorwaarden, zonder verplichtingen, en zonder dat iemand voor mij kan bepalen dat ik het niet mag vinden.

Wie vindt dat je mening pas geloofwaardig is als je na het beledigen van A ook B en C moet beledigen heeft dus helemaal niets van het aspect “vrijheid” begrepen. Vrijheid van meningsuiting is mogen vinden wat je wilt, niets vinden als je dat wilt en blijven vinden wat je wilt, los van de mogelijke consequenties of het achterwege blijven daarvan.

op 18 12 2009 at 08:53 schreef vetklep:

De ene mening kan je veilig ventileren. Bij de andere heb je een vuurwapen nodig, want van de overheid hoef je geen bescherming te verwachten.
Mensen die nog geen vuurwapen hebben ventileren hun mening anoniem. Bert vindt dat een schande. Of misschien hoort hij liever alleen veilige meningen.

op 18 12 2009 at 10:37 schreef Pieter:

Jos Collignon verwezenlijkt het verschil tussen domlinks en links:

[img]http://extra.volkskrant.nl/opinie/media/2009/07/forum091217_620.jpg[/img]

op 18 12 2009 at 12:07 schreef babs:

Grmbl,
wat Femke her en der bij gelegenheid eens vrijblijvend zegt zal me worst wezen. Punt is dat GL samen met de PvdA, D’66 en SP nooit naar voren is getreden met een duidelijke visie op de integratieproblematiek en de islamitische component daarin, laat staan dat ze oplossingen bieden.

Het gaat er hier om wat individuen doen, niet wat partijen of stromingen doen. Je kunt de individuele bijdragen van Mevrouw Halsema waarderen en de partijlijn waar ze ook voor verantwoordelijk is, verafschuwen.

Het probleem is niet dat ‘rechts’ loopt te brullen, het probleem is dat ‘links’ er halsstarrig het zwijgen toe doet of niet verder komt dan wat gezalf in de marge. Links biedt geen alternatief voor wie de islamisering als serieuze bedreiging van de vrije samenleving ziet

Dat klopt op zich wel, maar doet hier niet ter zake. Overigens is de SP links, helemaal niet zo zalvend, maar bij hen acht ik nu net de vrijheid van meningsuiting niet veilig en daar hebben we het hier nu over.

Het excuus dat moslims wat gevoelig zijn omdat Wilders zo tekeer gaat is lulkoek; met name de marokkaanse gemeenschap reageert al sinds jaar en dag consequent ontkennend, defensief zoniet gestoken op alles dat een beetje naar kritiek ruikt

Vroeger, omdat ze alles konden maken en er nooit kritiek was en ook omdat altijd de rare extremisten voor de camera werden gehaald. Nu toch ook wel omdat 90% van de kritiek van schreeuwlelijkers als Wilders komt. Het is voor sommige mensen dan kennelijk lastig de 10% niet-schreeuwlelijkerds er tussenuit te pikken, althans volgens Mevrouw Halsema, die daarmee niet direct een absurd standpunt inneemt.

iets dat door verlichtere moslims ook wel wordt erkend maar waarin nog nauwelijks verbetering te bespeuren valt.

Als je geen verbetering bespeurt, wil je het gewoon niet zien: totaal geen ophef na fitna bijvoorbeeld, maar ook voortdurend moslims die zeggen dat ze door domlinks helemaal niet in bescherming genomen hoeven te worden. Vorige week nog, de Haagse Hogeschool zet geen kerstboom neer, want dat zouden moslims niet fijn vinden. Geenstijl gaat langs en elke moslim die ze er kunnen vinden zegt duidelijk dat er best een kerstboom mag staan.

op 18 12 2009 at 12:13 schreef babs:

Verder zie ik hier iemand die zichzelf “grmbl” noemt heel ernstige en serieuze comments plaatsen. Dat vind ik verschrikkelijk lachwekkend: wel ernstig en serieus doen maar niet je naam durven noemen. Zo ernstig en serieus is het dus ook allemaal niet.

Als je mensen die niet hun naam noemen niet serieus neemt, moet je dat vooral zelf weten. Wat me opvalt is dat je er vooral een punt van maakt als je het met die mensen oneens bent. Grmbl is netjes en beargumenteerd, ik snap niet wat daar nu het probleem van is.

De dag dat ik met stukjes schrijven mijn brood kan verdienen, zal ik ook onder mijn eigen naam reageren. Tot die tijd is het voor mijn broodwinning van belang niet op Internet bekend te staan als iemand met wat voor politieke mening dan ook. Misschien maakt dat mijn mening minder relevant, het zij zo. Ik beschouw mijn normale inkomen inderdaad als belangrijker dan mijn mening. Ik moet namelijk van mijn inkomen leven en kan niet, zoals jij wellicht, leven van mijn mening.

op 18 12 2009 at 22:15 schreef vetklep:

ik durf het nog sterker te beweren:
Mensen die onder hun echte naam reageren zijn dom of beperken zich tot wat onder eigen naam te beweren valt.
Ik neem ze dus juist minder serieus. Vooral Bert Brussen.

op 19 12 2009 at 05:03 schreef mulimans:

Natuurlijk mag ook Femke zeggen wat ze denkt, maar dan hoop ik dat ik ook mag zeggen dat ik het bijzonder teleurstellend vind, juist omdat ik haar zo’n leuk mens en een goed debater vind, dat ze meedoet met het verspreiden van leugens over Geert Wilders, zoals dat hij ALLE moslims (omdat het moslims zijn) het land uit zou willen zetten. Femke, je weet dat dat onzin is. Waarom verlaag je je er dan toe?

Anyhow, gefeliciteerd met de award.

op 19 12 2009 at 09:01 schreef Vasti:

Bert 2.18

Een lang verhaal, Bert.
Om wat duidelijk te maken?
Feit is dat je een weblog runt die bar eenzijdig en daardoor voorspelbaar en saai is.

op 19 12 2009 at 09:26 schreef Vasti:

Heel leuk interview! Lekker ontspannen.
Leuke vrouw, deze Femke.
Ben het volkomen eens met haar zienswijze over de negatieve effecten van het ongenuanceerd bashen (op whatever) op het publieke en politieke debat.

op 26 10 2012 at 18:44 schreef Frontaal Naakt Award : Femke Halsema op de barricade voor het vrije woord. : Ander ben Ik : Duisternis in het licht:

[…] bron : Frontaal Naakt […]

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS