Home » Archief » Babyflamoesjes


[27.08.2011]

Babyflamoesjes

Renée O

Evenals het plukje ver geëvolueerde vacht op ons hoofd, op de benen, borstkas, boven de lip, op de wangen en kin en onder de oksels, is schaamhaar in de eenentwintigste eeuw een aanhoudende zorg.

Zo niet in de negentiende. Als ik de Victoriaanse ondergrondse literatuur mag geloven, had haar, zeker schaamhaar, evenals voluptuous backsides en big breasts, in de negentiende eeuw een sterk erotiserend effect op de man. Hoe donkerder, krulleriger en weelderiger, hoe beter. Vrouwen op hun beurt zouden (vermoedelijk vooral in de masculiene fantasie) dol zijn op enorme, uit veel struikgewas tevoorschijn komende en van een grote ruby knob voorziene instruments.

Het wereldberoemde schilderij L’Origine du Monde uit 1866 van Gustave Courbet, waarbij het oog van de toeschouwer onmiddellijk en onontkoombaar wordt getrokken naar het met weelderig donker haar begroeide vrouwelijke geslachtsdeel, duidt eveneens op een voorliefde voor een met royale haargroei bedekt genotsgrotje.

Deze voorliefde voor schaamhaar was tot diep in de zestiger en ook nog zeventiger jaren aanwezig, hetgeen blijkt uit de – door Amerikanen eufemistisch genoemde – adult movies uit die tijd, zoals ‘Deep Throat‘ of ‘Behind the Green Door‘, waarin man en vrouw zich onbekommerd eh… buigen over de wederzijdse rijk begroeide geslachtsdelen.

Goed, van wildgroei houd ik ook niet , een verzorgd driehoekje is meer mijn ding, zoals ik ook regelmatig mijn hoofdhaar laat verzorgen. Een ongesnoeid zestigerjaren woud roept bij mij toch algauw de associatie op van stof, spinnenwebben en muffe geurtjes. Een ‘Wat ruist er door het struikgewas’ gevoel, om zo te zeggen (vrij naar Toon Hermans).

Maar helemaal kaal tussen de benen? Nou nee. Geen haar op mijn hoofd, eh… venusheuvel die daaraan denkt. Zeker niet op mijn leeftijd, die gepaard gaat met een duidelijke deterioratie en donkerder worden van de epidermis aldaar. Nee, ik houd het driehoekige wolkje netjes bij en ruk de verspreid voorkomende grijze haren er rücksichtlos uit. Verder weiger ik te gaan. In mijn beleving voelt een geheel kale poes bovendien ongemakkelijk (ja, ja, het is me ooit overkomen), want ze houdt geen zweetdruppeltjes vast en wordt op den duur stoppelig en kriebelig.

Ondanks dergelijke ongemakken zijn naakte babyflamoesjes in de mode. Er zijn zelfs jonge vrouwen die zover gaan in deze ’terug-naar-de-onschuld’ cultuur dat ze de plastisch chirurg inschakelen om de eventueel wat naar buiten glurende binnenste schaamlipjes te laten bijsnijden, en daarmee in zekere zin dus ontkennen dat ze de jaren des onderscheids al hebben bereikt. En die zelf vaak van botox en siliconen vergeven gladde chirurgen werken daar maar al te graag aan mee. Pecunia non olet!

Maar is kaal van onder alleen een modeverschijnsel? Hm… ook een door reclameboodschappen, glossy’s en films gekweekte behoefte, denk ik. Zo’n behoefte waarbij voor de mening van anderen gevoelige jonge vrouwen wordt wijsgemaakt dat ze alleen maar meetellen als ze eruit zien als die perfect gephotoshopte Playboy-modellen (die in werkelijkheid er overigens even imperfect zijn als u, ik en Patricia Paay). Dergelijke bloottijdschriften hebben aan de inhoud van de term ‘naakt’, waar het gaat om vrouwelijk schoon, al jaren geleden een in mijn optiek onnodig extra betekenis gegeven: niet door haren aan het zicht onttrokken geslachtsdelen.

Met behulp van een scheermes of hars schaamhaar integraal verwijderen of het laten modelleren tot een horizontaal Spaans snorretje dan wel verticaal sikje, prima. Als ik maar niet hoef. Wat ik echter helemaal niet prima vind, is dat jonge vrouwen bereid zijn tegen betaling van een hoop geld, en met het voor elke operatie geldend risico van dien, onder het mes te gaan om een lichaamsdeel, waarvan er geen twee op de wereld gelijk zijn, en ieder een geheel eigen orchidee-achtig uiterlijk, specifiek aroma en gevoeligheid heeft, te laten verminken tot een eenheidsworst… Hm, misschien een wat ongelukkig gekozen benaming in deze context, maar een goed verstaander begrijpt me wel.

In vroeger tijden mag schaamhaar steeds een topic zijn geweest, uit de reacties op het veelbesproken en door mij zeer gewaardeerde blog Frontaal Naakt blijkt dat het anno nu tevens een issue is.

Ik zeg maar zo, als je (schaam)haar maar goed zit…

Renée O is vertaler, Linkse Kerkganger en mede-oprichter van Nogal Irritant.

Renée O, schaamhaar, 27.08.2011 @ 00:28

[Home]
 

33 Reacties

op 27 08 2011 at 01:15 schreef rena:

hear hear
In de warmte begrijp ik opeens het nut van de bikinihaarlijn. Als de bovenbenen op een lange warme dag langs elkaar schuren en plakken kun je daar maar beter wat haar hebben ;)

op 27 08 2011 at 01:25 schreef Peter Dijkema:

Schaamscheren is een modeverschijnsel. Geeft niet. Het groeit wel weer aan, mocht de behoefte aan een wolletje terugkeren.
Getrimde schaamlippen groeien niet terug … Niet doen dus. Heerlijk om aan te likken, die lippen. Heerlijk om gelikt te worden, langs die glijbanen der orale liefde. Daar lusten de meeste dames toch wel pap van?

op 27 08 2011 at 01:46 schreef eerstkoffie:

De wijdverbreidde gruwel, gecombineerd met cultuur uit verre oorden, sijpelen vaak langzaam door in de westerse ‘beschaving’. Ik wil even inhaken op de inmiddels ingeburgerd geraakte schaamlipcorrectie. Gelukkig gebeurt dat alhier niet met een verroest Stanleymes. Maar, het gebeurt, ondanks de huivering die men heeft bij het kennisnemen van zulke praktijken, die vervolgens als ‘Islamitisch’ worden bestempeld.
Wat meer ondergronds is er zelfs een trend waarneembaar, waarbij de volledige ‘iner-labia’, alsmede het ‘dakje’ boven de clitoris, vakkundig worden verwijderd. ‘Voor een clean uiterlijk en meer genot’. Inderdaad, mode, geldingsdrang en de behoefte uniek te willen zijn. Mocht die mode vegaan, groeien die lippen -in tegenstelling tot haar- gelukkig of helaas niet meer terug.

op 27 08 2011 at 09:18 schreef Chipo:

Lees Louis Paul Boon over schaamhaar en aanverwanten. Je wil acuut dat hij opstaat uit de dood en de zweep over die kale damesafdelingen haalt

op 27 08 2011 at 09:53 schreef Renée O:

Ben ook door schade en schande wijs geworden, @Rena ;-)

Inderdaad is vrouwenbesnijdenis natuurlijk iets heel anders dan vrijwillig plastische chirurgie laten plegen, @Eerstkoffie. Beide een gruwel in mijn optiek, maar de eerste uiteraard ook nog eens volstrekt verwerpelijk. Overigens is vrouwenbesnijdenis een verschijnsel dat weliswaar voorkomt in gebieden met grote moslimgemeenschappen, maar niet specifiek islamitisch. Groepen die daar belang bij hebben, komt het echter goed uit het wel zo te noemen.

Ben overigens ook geen voorstander van mannenbesnijdenis. Evengoed een verminking, die met de huidige kennis over hygiëne overbodig is geworden. Maar cultuurgebonden of religieuze tradities hebben de neiging de tand des tijds met gemak te doorstaan. ;-)

op 27 08 2011 at 12:25 schreef rudhar:

Goed stuk, helemaal mee eens.

op 27 08 2011 at 15:04 schreef jack breedveld:

Overdrijven is ook een vak , Schaamhaar is goed, maar door de bijgevoegde foto moet ik toch even kokhalzen!

op 27 08 2011 at 15:49 schreef Renée O:

Dit wereldberoemde schilderij van Courbet, werd door de opdrachtgever achter een gordijntje bewaard, en alleen aan zijn allerbeste vrienden getoond. Prima illustratie bij gedeelte van mijn verhaal over 19de eeuw, dacht ik. Maar ik snap je gevoelens. Ik vind het vooral heel confronterend wat ik van hedendaagse porno meestal niet vind. :-)))

op 27 08 2011 at 16:39 schreef yvonne:

Ik vind het pervers, die strak getrokken babykutten.
Maar ja, mannen geilen erop, dus zijn er weer vrouwen die dat willen doen. Oh, wat zou het vrij zijn zonder deze mensensoort. Alles groeit en bloeit, verwelkt en verlept. Paay is grijs, List is halfkaal, Schuurman verandert naar cup A en Marijke Helwegen bestond geeneens.

op 27 08 2011 at 17:43 schreef MNb:

Niet alle mannen geilen op strak getrokken babykutten, Yvonne. Ik niet.
Grijs poeshaar is mooi.

op 27 08 2011 at 22:38 schreef eerstkoffie:

Inderdaad, vergat het te zeggen maar het is een mooi stuk en de reacties zijn dat ook. De ene voorkeur is de andere niet, gelukkig. Dat gaat goed samen, die culturen. Daar is geen verplichte inburgering of vreemdehaardrachthaat voor nodig. Laat staan een PVV. Respect en kiezen wat je wilt. Niets opleggen, geen last veroorzaken. Multiculturele samenleving mislukt ?

op 27 08 2011 at 22:57 schreef Renée O:

Louis paul Boon, @Chipo, die moet ik beslist weer eens van de plank halen, bij mij een beetje in de vergetelheid geraakt, shame on me!

Dank je, @eerstekoffie, en nee, natuurlijk is die multiculturele samenleving niet mislukt, we leven er middenin, al eeuwenlang. :-)

LOL @Yvonne, een grijze Paay! that’ll be the day!

op 27 08 2011 at 23:06 schreef Hoof:

Wat is eventueel het bezwaar als verder iedereen het verder voor zichzelf uitzoekt? Ieder z’n voorkeur, los van de motivaties uit oogpunt van esthetiek, hygiëne, religieuze overtuiging of loodzwaar juk van tijdschriften of andere massamedia. Ik ken zat vrouwen die ieder hun eigen motivatie hebben voor hun eigen haardracht. En uiteindelijk zijn er slechts enkelen die het resultaat aanschouwen.

En dan nog iets. Hoe zit het met de mannen?

op 27 08 2011 at 23:46 schreef RenéeO:

“Wat is eventueel het bezwaar als verder iedereen het verder voor zichzelf uitzoekt? ”

Geen enkel, @Hoof! Het leuke is nu juist dat iedereen zo zijn eigen mening erover heeft en er ook naar handelt. Ik trim, de ander scheert en weer een ander waxt…

De mannen? Een tijdje terug heb ik een documentaire gezien over mannen en waxen, en dat gebeurt best op grote schaal, niet alleen het schaamhaar wordt verwijderd maar ook borst-, billen- en rughaar. Een hele vervelende behandeling die iedere zes weken herhaald moet worden. Maar ja, wie mooi wil zijn… ;-)

op 28 08 2011 at 11:24 schreef smeets:

Mannen? Welke mannen?
Er was een tijd dat je met een sporttasje met broekje, shirt, deo, handdoek en frisse onderbroek naar de sportschool ging. Nu zie je allemaal verwijfde kerels met een hele chemiebox vol spuitbussen om alle lichaamssappen onder controle te houden.
Let ook maar eens op de handen. Kerels krijgen steeds meer vrouwenhandjes.
I
k denk dat zweet dezelfde status heeft als schaamhaar. Stel je ruikt. Het moet weg. Misschien ook een leuk onderwerp.

op 28 08 2011 at 14:35 schreef hj:

Jonge meisjes kunnen het nog wel hebben, maar bij oudere vrouwen staat helemaal kaal niet fraai..

op 28 08 2011 at 16:20 schreef rommel:

Waarom ben ik niet verbaasd van dit pleidooi voor schaamhaar?
Omdat het hebben van schaamhaar typisch iets voor links is.

op 28 08 2011 at 16:56 schreef Rob:

Voor fascisten is alles politiek, dat bewijst Rommel nog maar eens.

op 28 08 2011 at 17:01 schreef Peet:

Als Rommel dit serieus meent is hij/zij behoorlijk gestoord en waarschijnlijk daarom ook rechts

op 28 08 2011 at 17:03 schreef Blackwood84:

Wat Hoof zegt. Different folks, different strokes.

De discussie over ‘(echte) mannen’, zoals waar Smeets het over heeft, laat die maar zitten.

op 28 08 2011 at 17:17 schreef Blackwood84:

Persoonlijk word ik dus wild van schaamhaar. Hoe meer, hoe beter. Haren tussen je tanden vandaan plukken, helemaal te gek.

Online is de bush fetish ook welig tierend. Je vindt meer sites over ‘hairy women’ dan over, nou ja, wat dan ook. Onder de homo’s is ’t ook groot, maar homo is een moeilijk woord. Zo zijn er velen die zich soloseksueel noemen, en vooral bij een groep als deze is schaamhaar groot. Wordt dan toch gezien als teken van (echte) mannelijkheid. Onder beren is ’t weer minder. Overal ongetrimd haar en dan is hun pubic patch wel getrimd. Ik vind het maar raar uitzien.

Zo kan ik nog uren doorgaan.

[Gay or straight,] sexual arousal is a very complicated thing. The real phenomenon in day-to-day life is extraordinarily messy and multifactorial.

op 28 08 2011 at 21:03 schreef yvonne:

@MNb

Niet alle mannen geilen op strak getrokken babykutten, Yvonne. Ik niet.
Grijs poeshaar is mooi.

Is dit een hint, MNb?

op 29 08 2011 at 00:12 schreef eduvas:

Schaamhaar is mooi! Geen schaamhaar levert een babykutje op. Leuk voor pedofielen wellicht, maar ik vind het niks.

Gek eigenlijk dat als je van schaamhaar houdt, de natuurlijke staat dus, je tegenwoordig als fetisjist bestempeld wordt.

op 29 08 2011 at 11:34 schreef G!:

“Babykutje”? Leuk voor pedofielen? Rechtse pedofielen zeker, want schaamhaar zo lees ik – is voor linkse mensen. Ik hoorde hier onlangs ook nog iemand beweren dat juist moslimkutjes kaal waren.

Dit soort onzin, daar zakt me de broek van af…

op 29 08 2011 at 12:06 schreef yurp:

@yvonne

“Maar ja, mannen geilen erop, dus zijn er weer vrouwen die dat willen doen. Oh, wat zou het vrij zijn zonder deze mensensoort.”

Volgens mij is sociale druk van vrouwen onderling groter dan die vanuit mannen. Mannen kan het allemaal over het algemeen niet zoveel boeien als ze maar af en toe van bil mogen. Of dan je binnenste schaamlippen er wel of niet tussenuit komen, of je getrimd, geschoren of wildgroeiend bent. Of je cup A, B, C of desnoods dubbel F hebt. Het ene zal de man wellicht leuker/geiler vinden dan het ander maar zó belangrijk is dat voor de meeste mannen nou ook weer niet. In ieder geval geen dealbreaker.

op 29 08 2011 at 12:51 schreef Anoniem:

“Mannen kan het allemaal over het algemeen niet zoveel boeien als ze maar af en toe van bil mogen”

Oei, voor een uitspraak als deze ben ik ondanks mijn leeftijd net iets te romantisch, geloof ik. ;-)

Maar je hebt wel een punt dat vrouwen elkaar graag de ‘maat’ nemen als het erop aankomt.

op 29 08 2011 at 13:33 schreef Renée O:

Bovenstaande reactie (12.51) was van mij, blijkbaar vergeten naam in te vullen. Sorry! :-)

op 29 08 2011 at 16:48 schreef yurp:

@Renée O

Ik chargeerde natuurlijk enigszins..

op 29 08 2011 at 22:02 schreef MNb:

Nee, Yvonne, geen hint. Ik constateerde een feit (niet alle mannen ….) en gaf een mening (grijs poeshaar is ook mooi).
Al vaker heb ik geconstateerd dat niets vrouwen zo sterk tot kuddegedrag aanzet als mode. Dat lijkt me voor dit onderwerp ook te gelden.
Yurp heeft wel degelijk een punt. Het is geen topprioriteit. Romantiek idem: een uitgebreide opwarmer om des te lekkerder van bil te kunnen gann.
Met mijn zeer beperkte expertise op dit gebied meen ik te mogen vaststellen dat Surinaamse vrouwen volstrekt niet romantisch zijn. Ik opper daarom dat je houding cultureel bepaald is, Renee O.

op 29 08 2011 at 22:29 schreef Renée O:

“Ik opper daarom dat je houding cultureel bepaald is, Renee O.”

Mijn houding tegenover de romantische liefde?

Als je het laatstgenoemde bedoelt, @MNb, weet ik niet of die cultureel bepaald is. In mijn geval heeft ze eerder te maken, denk ik, met het feit dat ik een gevoelsmens ben, overigens met voldoende realiteitszin en humor om met beide voeten op de grond te blijven staan en niet ‘ins blaue Hinein’ weg te zweven.

;-)

Over de gemoedstoestand van Surinaamse vrouwen weet ik bitter weinig, maar ik ben altijd een beetje beducht voor generalisaties.

“Ik chargeerde natuurlijk enigszins…”

Ik had er niet voor niets een *wink* bij gepost, @yurp :-))

op 29 08 2011 at 22:49 schreef yvonne:

S.O.S. voor de platte diertjes

Schaamluis sterft uit
http://www.nmr.nl/nmr/binary/retrieveFile?instanceid=17&itemid=3261.

op 30 08 2011 at 15:25 schreef yvonne:

MNb

“Met mijn zeer beperkte expertise op dit gebied meen ik te mogen vaststellen dat Surinaamse vrouwen volstrekt niet romantisch zijn.”

Graag toelichting.

op 10 10 2013 at 20:49 schreef Peter2433:

Aaargh! Kaal is zo lelijk!
Ik begrijp best dat sommige mensen geen haar in de mond willen krijgen, maar het oog wil ook wat! Ooit begonnen als het bijwerken van de bikinilijn is het scheermes steeds verder opgerukt. Toen ik een van de eerste Playboys kocht, bleken de dames daarin een ovaaltje te hebben in plaats van een driehoekje. Ik vond dat niet mooi. De kantjes scheren zodat het haar binnen een bikinibroekje blijft is mooi, maar dan wel zo dat er een driehoekje overblijft. Helaas werden de poesjes steeds kleiner. Toch vond men lange tijd dat er wel wat haar moest blijven zitten. In de jaren ’90 was het kaalscheren nog zo uitzonderlijk dat er een woord bestond voor zulke mensen: smoothies. “Wij zijn smoothies en we hebben het gevoel dat we daarop worden aangekeken,” las ik in het blad Naturisme. Ongeveer vanaf de eeuwwisseling is dat omgeslagen, steeds meer mensen zijn als kinderen zo kaal. De vergelijking met het onvolwassen lichaam is al vaker gemaakt en afhankelijk van de woordkeuze van de schrijver is dat dan meer of minder betamelijk. Maar die vergelijking ligt wel voor de hand en ik vind het vreemd dat zoveel mensen het mooi vinden. Een meisjeslichaam is recht, plat en kaa

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS