Home » Archief » Bruine man


[30.07.2012]

Bruine man

Peter Breedveld


Foto: Hiroyo Kaneko

Nog maar vier jaar geleden stond ik met mijn nu negenjarige dochter in Disneyland naar Minnie Mouse en Katrien Duck te zwaaien. Ze zei: “Het mooiste is dat ze echt zijn! Deze zijn niet verkleed!”

Afgelopen vrijdag was ik weer met mijn kinderen in Disneyland, waar we een grote zwarte man zagen. Ik was net zijn vrouw aan het bewonderen toen mijn dochter zei: “Het is misschien een beetje gek om te zeggen, maar ik wil later eigenlijk ook wel een bruine man.”

Het gaat hard, lieve mensen. En kinderen zijn het leukst als ze nog klein zijn en hun vader als de ideale man beschouwen. Gelukkig was de zwarte man snel vergeten toen ze in één van de souvenirwinkels een pluchen babyleeuwtje zag. Ze liet me niet met rust totdat ik dat leeuwtje voor haar had gekocht. Het ding gaat overal met haar mee en af en toe zie ik haar stil zitten, met dat leeuwtje in haar armen, als een echte baby.

Verder hebben we in Disneyland Goofy ontmoet. Hij was niet te beroerd om met mijn kinderen te poseren voor de foto. Kijk, en dat is Goofy. Altijd zijn gewone zelf gebleven. De roem is hem niet naar het hoofd gestegen, zoals zijn vriend Mickey. Daar zie je hoogstens een glimp van, als-ie op weg is naar ongetwijfeld de zoveelste duur betaalde schnabbel. Hij zou je nog laten betalen als je snel een foto van hem nam.

Wie we ook zagen: Jack Sparrow, uit Pirates of the Caribbean. Maar volgens mij was het hem niet echt. Hij zei helemaal niks, zwaaide alleen een beetje dronken met zijn handjes. Kijk ‘m waas uit zijn ogen kijken, dan. Een gelobotomiseerde Jack Sparrow.

Van alle attracties, dus Pirates of the Caribbean, waar je per bootje door een door piraten belegerd stadje vaart, en Peter Pan – een soort Droomvlucht, maar dan over Londen heen naar Never Never Land, Pinokkio en al die andere spectaculaire kijkdoostheaters, vonden de kinderen het rijden in een autootje het leukst.

Gewoon rondjes rijden in een autootje. Dat wilden ze nog een keer, en nog een keer. Goed dat we niet speciaal voor Disneyland naar Parijs zijn gereden. Ik besloot er onderweg naar Zuid-Frankrijk te stoppen, om niet dat hele pokke-eind in één keer te hoeven rijden.

Ik haat autorijden. Ik geloof dat ik één van de weinige mannen ben die autorijden haat, en die totaal ongeïnteresseerd is in auto’s. Autorijden is saai en vermoeiend en ik trek mijn opgefokte medeweggebruikers niet. Van die types die overstuur raken als je ze inhaalt.

Al dat vakantievee op de weg, en op de rustplekken erlangs. Die vieze wc’s, die overvolle prullenbakken. Die lelijk geklede mensen, die veel te dure benzinepompbroodjes wegknagen. Die dikke kinderen.

Allemaal zijn we op de vlucht voor de rigide troosteloosheid van ons dagelijkse bestaan, om een paar weken de illusie te koesteren dat we de kunst van het leven nog niet zijn verleerd. Kleverige inktvisringen voor een tientje, zo’n salade met maiskorrels en twee olijven voor 17,50. “Ach, het is vakantie. Eén keer in het jaar mag je genieten.”

Vakantievieren is escapisme, bij mij steevast resulterend in een depressie zodra ik weer terug in Nederland ben.

Complete waanzin, eigenlijk.

Peter Breedveld, 30.07.2012 @ 15:12

[Home]
 

29 Reacties

op 30 07 2012 at 15:31 schreef Rob:

“ik trek mijn opgefokte medeweggebruikers niet.” Mocht je me ooit willen komen opzoeken, neem dan niet de auto. 1200 kilometer tussen Italiaanse haantjes ga jij helemaal niet trekken.

Ik vind autorijden heerlijk zodra ik hier de snelweg en het gekkenhuis dat Cosenza heet, achter me laat en de bergen in ga. Dat is autorijden: smalle, bochtige weggetjes waar je moet wérken om van A naar B te komen, in plaats van dom te plankgassen wat jouw kinderen op de A-Zoveel ook kunnen.

op 30 07 2012 at 15:54 schreef rooierakker:

Peter Breedveld in het walhalla van de Amerikaanse consumpie cultuur, wie had dat ooit gedacht.

Dan ben je op de vlucht voor de rigide troosteloosheid van je bestaan en kom je daar terecht.

op 30 07 2012 at 16:31 schreef Peter:

Als je niks zinnigs te zeggen hebt, blijf dan gewoon weg.

op 30 07 2012 at 17:17 schreef yurp:

@Peter

Wij zijn dit jaar o.a. aan de kust van de Vendee geweest, een stuk van de Pays de la Loire. Lekkere wijn, fijn strand, lang niet zo ver rijden, veel minder toeristen die dan ook nog eens vooral Frans zijn en veel voordeliger. Lijkt me een aanrader voor je als je die toeristische meuk wilt vermijden in Zuid Frankrijk.

op 30 07 2012 at 17:18 schreef Peter:

Ik ben dol op Zuid-Frankrijk! Alleen de rit erheen komt me mijn keel uit.

op 30 07 2012 at 17:24 schreef yurp:

En de 17,50 voor een suffe salade lijkt me ;)

op 30 07 2012 at 17:30 schreef Peter:

Die eet ik niet, natuurlijk. Hé, hoe lang lees je Frontaal Naakt nou al? En in Zuid-Frankrijk is geen tekort aan goed eten. Je moet gewoon even wat verder kijken dan de toeristenvreetschuren op de pleinen en boulevards.

op 30 07 2012 at 17:36 schreef yurp:

Hahaha, je hebt gelijk ;) Maar ik wilde je toch graag vertellen over de vele mooie andere gedeelten van Frankrijk, ook al ben je er wellicht allang een keertje geweest.

op 30 07 2012 at 17:38 schreef Peter:

En dat wordt zeer gewaardeerd, Yurp. Frankrijk is een fantastisch land, en het meeste heb ik nog nooit gezien.

op 30 07 2012 at 17:41 schreef Rob:

Ja maar Peter, ‘even verder kijken’, dan moet je Frans spreken! En wie wéét wat er allemaal in dat rare eten zit! Koeienogen! Varkenshersens! We hebben het over het soort mensen dat Hollandse aardappelen (van de AH, uit Egypte) meeneemt in de kerreven. Die kijken niet verder dan de gouden M.

op 30 07 2012 at 17:45 schreef yurp:

Wij waren bijzonder onder de indruk van de prachtige Loire vallei en de zeer aparte kust van het gebied daar, vol met zoutpannen, moeras en zeevruchten. Wel zo plat als een dubbeltje. En zoals al gezegd, heerlijke wijnen en tevens heerlijk eten.

op 30 07 2012 at 17:45 schreef Peter:

Klopt Rob, de teneur van mijn betoog is dan ook dat ik me beter voel dan al die zombielemmingen.

op 30 07 2012 at 18:14 schreef You On A Gin:

En ik maar denken, “Zo zo, die Peter is intercontinentaal bezig in zo’n korte tijd; nu zit-‘ie weer met z’n kinderen in de VS!”. En toen besefte ik dat het geen Euro Disney meer heet. :)

Maar leuk is dat inderdaad, hè, dat kinderen vaak al dolgelukkig kunnen zijn met iets eenvoudigs. Ik denk dat we vooral wanneer we ‘volwassen’ worden pas leren om onder de indruk te zijn van uiterlijk vertoon, tierelantijnen en holle frasen.

Overigens vind ik het dapper van mensen dat ze van alles durven te eten in Frankrijk. En begrijp ik niet waarom je je onderweg ergert aan andere mensen die zich ‘slecht kleden’ en ongezond eten. Wat interesseert jou dat nou. Mij, niks.

op 30 07 2012 at 18:16 schreef rooierakker:

En ik vatte het nog wel als zelfspot op.

op 30 07 2012 at 20:48 schreef rena:

Autorijden is inderdaad door de aso medewegmisbruikers niet leuk. Ik denk wel eens aan Volkswagen, zouden zij het erg vinden dat de meest gevaarlijk immer rechtsinhalende rotzakken altijd in een zwart Volkswagen Golf-jes rijden? Is het niet rechts inhalend dan wel idiote manoeuvres makend om vervolgens voor je te staan bij het volgende stoplicht. De aso auto van Nederland.
Ik moet zeggen dat autorijden in Ierland echt wel leuk is! Maar ja, daar moet je weer niet voor het eten zijn. Ijsjes in Zuid Frankrijk zijn trouwens ook belachelijk duur! 3,50 voor een stom raketijsje. Dan ben je voor lekker en betaalbaar eten in Zuid Duitsland weer goed af, en daar is het trouwens ook lekker rijden in de bergen ;)

op 30 07 2012 at 21:38 schreef Rob:

Rena, ik had ooit een oude, donkerblauwe Golf. De bekken van voetgangers vielen steevast open als ik ze voorrang gaf. Het klopte niet met de auto.

op 31 07 2012 at 02:10 schreef MNb:

“Ik haat autorijden.”
Dan heb ik het slimmer bekeken.
Ik heb geen auto.
Ik heb geen rijbewijs.
Ik heb een vriendin met rijbewijs, die zo nodig de auto van haar broer (met wie ze in één huis woont) leent.
Vandaag moest ik wel met een taxi van Par’bo terug naar huis; omgerekend nog geen 10 Euro betaald.

op 31 07 2012 at 08:16 schreef vetkleppert:

Ik vond als kind de reis met de auto al het hoogtepunt. En dat is altijd zo gebleven. Maar pas na dat vieze grijze saaie Belgie.
En na de Millau brug komt het mooiste stuk autorijden: na iedere berg weer een ander landschap.
Wel jammer dat de Fransen nu ook als ouwe wijven rijden door alle controles. Vroeger was je daar gewoon sociaal bezig als je ook 150 a 160 reed.
En in Frankrijk moet je altijd een paar honderd euri cash bij je hebben: buitenlanders moeten cash aftikken als ze gepakt worden op snelheid, anders pikken ze je auto mee.

op 31 07 2012 at 10:23 schreef rena:

@Rob en nu heb je een ‘nette’ auto? ;) Als ik bij de verkeerspolitie zat, zou ik het wel weten, even achtervolgen zo’n Golfje en je hebt beet, vaak 3 verkeersovertredingen binnen 5 minuten :0

op 31 07 2012 at 10:26 schreef rena:

Jack Sparrow, uit Pirates of the Caribbean zei natuurlijk niks omdat een piraat die met zwaar Frans accent Shiver me timbers zegt niet echt geloofwaardig overkomt.

op 31 07 2012 at 12:22 schreef Peter:

Zelfspot, Rooierakker, is als je jezélf op de korrel neemt. Daarom dat ‘zelf’ in ‘zelfspot’.

Anderen afzeiken op basis van je domme vooroordelen, dat negatieve gekanker de hele tijd van jou en types als jij, dat is geen zelfspot. Dat is afzeiken. Dat is je domme vooroordelen botvieren. En dat doe je maar lekker op GeenStijl.

op 31 07 2012 at 12:23 schreef Mart:

@Rob en rena:

Ik vind het altijd lachen als ik bij een zebrapad sta en ik zie het stereotype Golfje met verlaagd onderstel en lichtmetalen velgen aankomen.

Ze stoppen altijd.

De doodrijders rijden steevast een Volvo of een Renault.

op 31 07 2012 at 15:04 schreef yurp:

@Mart

Die conclusie komt uit participerende observatie? Iedere keer het merk turven als je weer eens dood wordt gereden? ;)

op 31 07 2012 at 15:23 schreef Rob:

Rena, nu je het zegt, ik heb een donkergrijze Polo. Da’s bijna net zo erg. Maar hier in Italie dan weer niet – aso’s rijden in dure auto’s.

op 31 07 2012 at 16:16 schreef Mart:

@yurp,

Ja, OK, ik overdrijf wel iets, maar het is wel iets wat ik heb waargenomen: ik krijg als voetganger meer respect van de stereotype randjongere in een Golfje dan van de stereotype forens in een lease-Megane.

op 31 07 2012 at 20:57 schreef You On A Gin:

Jullie letten serieus op wat voor type auto je bijna voor de sokken rijdt, danwel netjes stopt voor de stoplichten? Serieus?
Ik vind dat echt extreem grappig – let wel: ik lach jullie echt niet uit. Maar dat is wel een hele nieuwe wereld voor mij. Echt grappig :)

op 31 07 2012 at 21:58 schreef rena:

@youonagin het gaat meestal zo van: Hé wat doet die gek! ( kan van alles zijn, als het maar gevaarlijk en roekeloos is) Oh.. ja hoor, je gelooft het niet, weer een zwart VW golfje…

op 01 08 2012 at 08:41 schreef dewanand:

namaste Peter en Fnaakters,

Mijn theoretisch onderzoek heeft nu een doorbraak bereikt en ik ga radicaal verder, wel fulltime global in Engels. Ik geloof dat ik het theoretisch bewijs kan leveren waarom er zoveel verschillende rassen en volkeren zijn, en ook wat het doel is op een termijn van een paar miljard jaar. Het is simpel maar toch waanzinnig complex en ik zal nog veel moeten studeren in dikke theorie boeken.

Doordat ik uit Suriname kom ken ik vele negers heel goed en ik hield veel van mijn neger vrienden en vriendinnen vroeger. Feitelijk is het neger of Afro ras van nature beschaafder en geestelijk perfecter, maar een zwak punt is dat zij niet echt egoisch en hebzuchtig zijn, en heel snel tevreden zijn met wat ze hebben. Maar ja, ik moet toegeven dat elk meisje veel gelukkiger is met een neger, want ze zijn amicaler en socialer van nature. Ja hoor, als de negers in Afrika nu rijk en welvarend waren dan zouden zeker 70 procent van alle geile blanke meiden direct naar dit lekkere negercontinent emigreren. Dit hoorde ik van blanke negerhoertjes zelf he.

Ja, als ik een groot koeliekutje had dan zou ik liefst met een lieve potente neger willen trouwen.

dewanand

op 01 08 2012 at 10:22 schreef Esther:

Ik hou van jouw dochter.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS