Home » Archief » De spuit kwam van links


[07.03.2013]

De spuit kwam van links

Hans Post

Hans Post is de meest spraakmakende columnist van Nederland – én de best betaalde. Het geheim van zijn succes? ‘Haat,’ zegt hij. ‘Schrijf vanuit de haat in je hart en je lezers zullen je smeken om meer.’

Rapportages maken op locatie: het hoort er nou één keer bij. Vaste prik in mijn troosteloze journalistenbestaan. Met je pen achter je oor het land in, de hort op – iedere dagbladschrijver moet eraan geloven. Ook columnisten zoals ik.

Puike verpleegsterskont

Vooruit dan maar. Ik ging wel. Doe mij maar zo’n werkbezoek aan een gekkenhuis dan. Psychiatrisch Centrum De Hoeve of zo, bij de afrit Woerden daar. Lekker dicht bij huis.

Ik verwachtte een grauw gebouw, drie of vier hoog, vol gekken – en dat was het ook. De toegangsdeur was van gewapend glas. Een verpleegster loodste me naar binnen. Ze had een puike verpleegsterskont. Maar dat kon je verwachten. Ze wás een verpleegster. Tot dusver geen verrassingen.

Ze stelde me één voor één voor – zenuwachtig giechelend – aan de bonte stoet junks, doorgedraaide ZZP’ers en de zogenaamde ‘kasplantjes’: mannen, die mompelend door de gangen schuifelden met verlepte shaggies in de bek.

Embedded-principe

Net toen ik er weer vandoor wilde, vroeg de directeur of ik wilde blijven slapen, hier, in de inrichting. ‘Ken je dat niet?’ vroeg hij me. ‘Het embedded-principe? Laatst heeft hier nog een heel contingent journalisten van de Volkskrant tot diep in de nacht zitten klaverjassen met patiënten.’

‘Tsja ik weet niet hoor,’ zei ik twijfelend. Ik pulkte aan een korstje op mijn voorhoofd. De directeur keek me strak aan. ‘OK, toe dan maar,’ zei ik. ‘Ik blijf wel slapen.’ Had ik maar geluisterd naar het hese stemmetje in m’n kop dat me toesiste: doe het niet!

Islam zal Nederland vernietigen

Drie uur ’s nachts. Ik lag te woelen in het aan mij toegewezen bed. Diep in slaap was ik. Ik woelde de lakens zowat aan flarden. En misschien kwam het door de ruwe stof van het beddegoed, dat venijnig prikte in mijn huid. Misschien door de volle maan die buiten loodzwaar aan de hemel hing. Of door de ziekelijke kreten en het nachtelijke geprevel van de waanzinnigen op de afdeling.

Maar plotseling – in de bizarre schemerwereld tussen slaap en waken – wist ik het heel erg zeker. Met zekerheid wist ik ineens wat ik eigenlijk al die jaren al had geweten en wat ik in tientallen – nee, honderden – columns had neergepend. En ik schreeuwde het met bevende ledematen, badend in het zweet – klaarwakker nu – tegen de blinde muren van de kamer waar ik lag: ‘de islam zal Nederland vernietigen!’

Legioenen moslims

Ik krijste het uit. Ik rukte gillend aan het stalen hoofdeinde van het bed. Ik sloeg met mijn handen tegen de ijzingwekkende droombeelden die in het donker voor mijn ogen spookten: rijendikke legioenen moslims die met roestige geweren door het Hollandse polderland marcheerden in vale kaftans.

‘Ze gaan ons uitroeien,’ gilde ik. ‘Uitroeien!’ Als een speenvarken schreeuwde ik het vanuit mijn brandende longen. Nabij! Nabij! Het einde is nabij!’

Links ringbaardje

Op dat moment kwamen ze binnengestormd. Twee verpleegsters en een dokter. Ik zag het meteen: de dokter had een links ringbaardje. Een onmiskenbaar grachtengordelringbaardje. Hij was het agressiefst. Hij klemde zijn klauwen om mijn enkels.

‘Rustig nou maar, meneertje,’ sprak hij met ondraaglijke neerbuigendheid. Ik brulde. Ik ramde tegen zijn schouders, zijn schedel. Ik beet in mijn tong tot het bloedde. ‘Laat me lós. Ik bén geen patiënt. De moslims komen. Bérg je. Ik ben een stércolumnist.’

Koude naald

De verpleegsters sjorden mijn pyjamabroek routineus naar beneden. Toen: een koude naald in mijn zitvlak. Daarna niets meer. Zwarte stilte.

Hans Post heeft een bijzonder hoog IQ. Hij is slim, héél erg slim. En dat wordt algemeen erkend. Hele volksstammen – zonder overdrijving – hangen aan zijn lippen. Als hij spreekt, wordt er geluisterd. Als hij twittert, wordt er ge-retweet. Waar menig twitteraar ‘volgers’ heeft, daar heeft Hans Post volgelingen.

Hans Post, 07.03.2013 @ 07:32

[Home]
 

35 Reacties

op 07 03 2013 at 09:25 schreef Kees:

Misschien wordt het tijd dat een van zijn volgelingen Hans Post eens durft tegen te spreken. De man heeft duidelijk geen zelfkritiek, anders zou hij niet zo’n slecht stuk hebben ingeleverd.

Ik ben geen volgeling dus iemand anders zal moeten opstaan.

op 07 03 2013 at 09:52 schreef Yannick:

?

op 07 03 2013 at 11:22 schreef Edo:

@Kees misschien is het je niet opgevallen, maar dit is satire. Ik vind ’t wel geestig op zich.

op 07 03 2013 at 12:10 schreef Bastiaan:

Op 4 mei 1940 werd ik badend in het zweet wakker. Ik zag beelden van rijendikke legioenen Duitsers die met glimmende bajonetten door het Hollandse polderland marcheerden. Ik krijste het uit: “De nazi’s gaan ons uitroeien!”
Arts en verpleegsters sjorden mijn pyjamabroek routineus naar beneden. Toen: een koude naald in mijn zitvlak. Daarna niets meer. De spuit kwam van rechts.

op 07 03 2013 at 12:38 schreef Kees:

@Edo Ik weet dat het satire is, maar smaken verschillen. Gelukkig maar.

Ik ben, vrees ik, verwend door de kwaliteit die FN andere dagen wel biedt.

Ik heb wel spijt van mijn reactie, want waarom moet ik zo nodig delen dat ik iets niet leuk of goed vind? Niet aardig voor Hans en er is al genoeg chagrijn om ons heen.

op 07 03 2013 at 12:45 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Hahahaha!

op 07 03 2013 at 13:41 schreef jos:

Leg eens uit Bastiaan. Is de dreiging die uitging van nazi-Duitsland in mei 1940 (al een aantal landen bezet, in staat van oorlog met Engeland en Frankrijk) vergelijkbaar met de dreiging die nu uitgaat van moslims ?

op 07 03 2013 at 14:16 schreef Bastiaan:

Nee joh, was maar een geintje. Ik voel geen enkele collectieve dreiging van moslims. Nul. Ik wilde de spuit gewoon eens van rechts laten komen.

op 07 03 2013 at 14:53 schreef Olav:

Euh… U zei?

(Sorry voor het wegdromen. Ik zag even die puike verpleegsterskont voor me.)

op 07 03 2013 at 22:13 schreef MNb:

@Kees: “waarom moet ik zo nodig delen dat ik iets niet leuk of goed vind?”
Waarom niet? Ik vond de satire ook niet geweldig; alleen is een uitspraak “de man heeft geen zelfkritiek” rijkelijk voorbarig. Daardoor duurde het even voor ik doorhad dat jij ook satire bedreef, die ik ook al niet geweldig vond.
Die dingen gebeuren.

op 07 03 2013 at 22:37 schreef Edo:

Als je twitter nu leest, (zoek gewoon frontaalnaakt, of Hassnae, of Peter Breedveld), dan vraag je je echt af wanneer de nieuwe Breivik hier opstaat.
Geen grapje. Kijk überhaupt op de Jaap even als er een discussie over moslims komt.
Nederland is echt totaal ziek. En die haat is gewoon direct afkomstig uit boekjes en blogjes, daar hoeven moslims helemaal niks aan te doen.

op 08 03 2013 at 00:10 schreef dewanand:

Wieroe de lage kaste koeliekat werd wakker badend in angstzweet en jankend en vertelde mij zijn angstvisioenen en nachtmerries:

‘Ik was oud, zwak en ziek, en Dewanand bracht mij naar een blanke man in een wit pak, die zette zijn hand op mijn buik en stak er een naald in, waarna ik een vreselijke pijn voelde en het uitgilde, jullie roeien ons hindoe katten uit beestmensen. De spuit komt van jullie mensapen, de vervloekten soorten op aarde. Daarna verdween de blauw groene wereld en het licht in mijn kattenoogjes verdween voorgoed’.

op 08 03 2013 at 00:21 schreef Olav:

Edo en Peter, ik ben even op Twatter gaan kijken. Inderdaad ernstig.

Ik zou Peter willen vragen niet te stoppen, al begrijp ik zijn frustratie wel. Ik zou zelf in zo’n geval waarschijnlijk Twatter de deur uit doen, dat is toch alleen maar voor roddel en onzin. En een vakantie nemen van het weblog kan ook een overweging zijn. Of een week alleen foto’s van kittens en puppies posten. Als tegengif.

op 08 03 2013 at 05:56 schreef YOAG:

@ Boe! Ik ben een moslim
Waaahhh!!!

@ Edo
Dan moet je ook geen twitter lezen.

op 08 03 2013 at 06:38 schreef Ex-Booslim:

Zo gaan we in de dictatuur NL om met dissidenten. Beetje de paranoïde grootheidswaanzigge uithangen? BATS Cisordinol in de bips! Onderdrukken. Straks staat er 1 op die wel gelijk heeft.

op 08 03 2013 at 09:15 schreef You On A Gin:

@ dewanand

Echt? Alvida & R.I.P. voor lieve & wijze Wieroe. Sterkte met je verlies.

op 08 03 2013 at 09:53 schreef Leo Schmit:

Japanse film is altijd een goed idee. Ik zag vorig jaar een schitterende film over marathon lopers in Nagasaki die zich voorbereiden op de jaarlijkse loop. De trainingen vonden plaats buiten de stad langs de baai. De trainer was streng en maakte het het team knap lastig. Hij bleek in een ver stadium van kanker te zijn. Ondanks de interne problemen won het team toch de slag.

Of anders ‘The lightning tree’, in het 17de eeuws Japan, met daarin een samurai jongen die niet van zwaardvechten houdt maar toch zijn plicht moet volgen en een wild meisje dat terugkomt uit het bos (enfant sauvage type). Samen staan ze in de stromende regen bij de boom en schreeuwen: ‘Ik haat mijn vader’.

Deze en andere films werden aangeboden op het kanaal ReD (een soort Japans HBO).

Waar kan je hier ergens Japanse films krijgen?

op 08 03 2013 at 10:28 schreef laarmans:

Het geluid uit de stinkende krochten van het internet begint ook bovengronds door te dringen. Met verbazing heb ik de column van mevrouw Drayer in Trouw gelezen, waarin op een smerige manier Peter Breedveld en Hassnae door de modder worden gesleurd.

Mevrouw Drayer heeft het geluid opgepikt van rechts-reactionaire blogs en zonder zich verder te informeren over het hoe,wat en waarom heeft ze het schaamteloos in de krant geplempt.

Citaten zijn uit hun verband gehaald, de context is vermoord.Maar het ergste is nog dat mevrouw Drayer de reactionair-populistische blogs natoetert dat Breedveld en vriendin racisten en antisemieten zijn.

Mocht mevrouw Drayer 1 moment op Frontaal Naakt willen kijken, dan leest ze dat het precies andersom is.

Op FN wordt wekelijks oorlog gevoerd tegen moslimhaat,jodenhaat,racisme en vooroordelen.

Het is pure vuilspuiterij van Drayer, een columnist van Trouw onwaardig.Ik denk er hard over om mijn abonnement op te zeggen.

Peter en Hassnae,blijf knokken, ik doe het ook op Artikel 7.nu.

op 08 03 2013 at 11:53 schreef babs:

Laarmans,
Ik denk dat Drayer dit opzettelijk doet.

Deze column
http://www.frontaalnaakt.nl/archives/jodenhaat.html
staat nog gewoon op de voorpagina en heet nota bene Jodenhaat. Haast ondenkbaar dat Drayer niet even hier heeft gekeken voordat ze haar laster schreef. Het is me ook net iets te toevallig dat Drayer dit schrijft in de week nadat haar hier is verweten dat ze een raar stukje heeft geschreven.

Maar goed, het is mogelijk dat ze echt van niks wist. Exteem incompetent of extreem fout dus.

op 08 03 2013 at 12:11 schreef You On A Gin:

@ laarmans
Zeg het op dan. Is toch een gristelijke lakeienkrant.

op 08 03 2013 at 12:16 schreef Pyt van der Galiën:

@laarmans

Ik denk dat je nog wat te vriendelijk bent voor Elma Drayer. Haar columns komen niet voort uit onwetendheid, maar uit kwaadaardigheid. Drayer voert een propagandaoorlog waarbij alle middelen geoorloofd zijn. De neiging dit soort uitlatingen aan ‘domheid’ of ‘onwetendheid’ toe te schrijven, leidt tot onderschatting. Een onderschatting die ons nog eens zuur op gaat breken. Ik stel ook voor de term ‘domrechts’ te laten vallen. Het is allesbehalve ‘dom’, het is uitgekiend en kwaadaardig.

op 08 03 2013 at 12:39 schreef Edo:

Mooi ook is, is als (en God mag hopen dat deze site gewoon doorgaat), Peter Breedveld niet stopt men hem nu in de mond gaat leggen dat hij toch zei dat hij ging stoppen.
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/03/trouw_duwt_antisemitisch_blogg.html
Mooi ook is dat geenstijl dit soort stukken publiceert:http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/04/sonja_barend_mauro_holocaust.html http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/04/sonja_barend_mauro_holocaust.html
Dan ben je gewoon echt diep diep gestoord. Geen gewetensfunctie meer, totaal naar de getver. Reddeloos verloren.

op 08 03 2013 at 13:10 schreef Herbert:

Inderdaad Pyt. Ik snap niet wat ze bij Trouw doet, je zou haar eerder in De Volkskrant of bij De Dagelijkse Stürmer verwachten.

op 08 03 2013 at 15:27 schreef G(rr)!:

Wel alle godver. Ik hoop niet dat FN stopt, en zeker niet vanwege valse beschuldigingen…

op 08 03 2013 at 17:00 schreef MNb:

Ik roep iedereen op om bij Trouw een klacht te deponeren. Dit is de betreffende pagina:

http://www.trouw.nl/tr/nl/4868/service/integration/nmc/frameset/footer/contact/contact.dhtml

Want ED gaat verder dan ze ooit gedaan heeft (ik lees haar al 12 jaar). Ze spuit leugens om karaktermoord te plegen.

op 08 03 2013 at 17:07 schreef MNb:

En hier is het emailadres van de hoofdredactie:

hoofdredactie@trouw.nl

Dat is openbaar.

http://www.trouw.nl/tr/nl/4868/service/integration/nmc/frameset/service/veelgestelde_vragen.dhtml

op 08 03 2013 at 18:16 schreef dewanand:

namaste You on a gin,

he mijn geliefde harige koeliepoes leeft gelukkig nog hoor, hij jaagt nu op balkon op muizen en is hard aan het werk.

En het goede nieuws voor ons is dat onze aanstaande Koning en Koningin mijn lage kaste koeliekat heden een superbaan hebben aangeboden in hun paleis, als koninklijke muizenvanger aan de hofvijver en Wieroe krijgt een topsalaris man, schaal 15, met fiscale aftrekposten. Er is nu een muizenplaag daar van een soort gemuteerde niet hollandse muizen en de lange CV van Wieroe was het bewijs van zijn deskundigheid en expertise als muizenvanger.

Wieroe is apetrots nu en loopt met zijn staart recht omhoog en hij lacht mij harder uit als bruine koelie aapje die toch mislukt is en lage kaste koelierat zal blijven omdat het mijn vervloekte karma is.

1 mei 2013 begint de fulltime baan van Wieroe in paleis den haag in royal sexy uniform he. Die muizen mag hij opeten want dan kost dat onze koning geen dozen duur duits kattenvoer.

dewanand

op 08 03 2013 at 20:40 schreef Olav:

Mnb, ik vind het een prima idee om de redactie van Trouw hierover aan te schrijven. Wel vind ik dat iedereen die hier gehoor aan wil geven heel erg op zijn woorden moet passen en uiterst correct moet blijven. Dat kan voor sommigen misschien een uitdaging zijn…

(Als je het niet doet maak je het alleen maar erger; zo’n redactie zal dan denken dat de sympathisanten van Peter allemaal van die ongelikte internethooligans zijn.)

Ik zal dit weekend ook eens broeden op een goede mail.

op 08 03 2013 at 22:29 schreef dewanand:

namaste Edo, Fnaakters,

die link naar die sonja barend tekst op GS heb ik onderzocht. Ik word zo wel bang zeg van die lange lijst met reacties daar, dit zijn donkere wolken boven de multikul.

Punt is nu voor mij dat die achterliggende en onderbewuste gedachten in het brein van de schrijver van deze tekst, in soort vlugschrift, korte zinnen stijl, toch veel onheil voorspelt en dit zeg ik als een doorgewinterde schrijver die juist dit soort dingen niet doet en bijectief alles neerpent, naakte waarheid blote koeliepoes he, ja iedereen mag mijn grote natte fantoom koeliekut zien hoor, google maar even, mijn lijk zal toch bloot zijn he later op de vuurstapel. Maar ja, hier ga ik niet op wachten, gewoon nu maar bloot zijn en lekker wijd open, leven is genieten toch met al je gaatjes, anders boor je er eentje bij voor meer dieper genot.

Diepe liefde in elk gaatje zou elke mensaap gelukkiger maken zegt Wieroe als oude wijze koelie homokat.

dewanand

op 09 03 2013 at 14:26 schreef MNb:

Dat ben ik natuurlijk volstrekt met je eens, Olav. Niettemin weet ik uit eigen ervaring dat Trouw hier wel degelijk gevoelig voor is. De twee keer in 12 jaar dat ik ze iets heb gestuurd hebben ze zeer correct gereageerd. Hier is de mail die ik heb gestuurd:

LS,

op 7 maart jongstleden heeft Elma Drayer een column geschreven genaamd
“Leve de duistere krachten”. Daarin beschuldigt ze twee bloggers van
antisemitische uitspraken. Nou ben ik al enkele jaren lezer van hun
site en kan mij de aan hen toegeschreven uitspraken volstrekt niet
herinneren. Ook heb ik gegoogeld; resultaat nul komma nul.
Kortom, ED liegt dat het gedrukt staat met de bedoeling karaktermoord
te plegen. Mijn vraag: valt dat tegenwoordig onder het beleid van de
redactie Trouw? Nee? Dan lijkt mij een rectificatie wel op haar
plaats.
Met vriendelijke groet,

M.Nieuweboer

op 09 03 2013 at 14:45 schreef Gerry:

Mnb Helaas, de uitspraken staan er wel (googel maar). Ze zijn alleen volledig uit hun context gerukt. Erma Drayer liegt niet, en de uitspraken zijn niet fraai. Maar als je de context leest, een ordinaire ruzie waar aan allebei de kanten lelijke dingen gezegd zijn, dan is het verhaal wel even anders. Of Drayer zich voor een karretje heeft laten spannen, of opzettelijk niet verder heeft willen kijken zou ik niet weten. Ik ben nogal een fan van Drayer, dus ik hoop het eerste. Maar het blijft dieptriest.

op 09 03 2013 at 21:33 schreef MNb:

Bronvermelding? Het advies googel maar is niet zo slim, want dat is precies wat ik gedaan heb, zoals ik al schreef.

op 10 03 2013 at 15:23 schreef Gerry:

@Mnb http://hassnaebouazza.nl/antisemitisme.html

Loor zelf geeft alle quotes met link op haar blog, uiteraard zorgvuldig uit de context gehaald, die heb ik zelf dus maar even nagezocht. Ik ga die link naar haar site hier niet geven, het is nogal een vies staaltje karaktermoord en daar wens ik verder niet aan mee te werken.

Moraal: oppassen met internetruzies want volwassen mensen en volwassen gedrag zijn helaas niet twee dezelfde dingen.

op 11 03 2013 at 09:09 schreef Asmodee:

De vergelijking tussen islamofoben en psychiatrisch patiënten is uiterst zwak.

Hans, noem ze gewoon kankerlijders als je met ziektes wil smijten. Of is dat te politiek incorrect, te grof?
Tegenstanders geestesziek verklaren is even beledigend en getuigend van gebrek aan talent, al wordt het algemeen geaccepteerd. Het getuigt van gemakzucht, want je komt er makkelijk mee weg. De diagnose kanker minder, al gaat de vergelijking even mank.

Stalin, Hitler en Mao waren zeker ook zwaar gestoord? Een kutsmoes om de ongemakkelijke waarheid te verhullen dat het kwaad heel normaal en banaal is. Zij verklaarden hun tegenstanders eveneens voor gek en ziek, een excuus om ze op te sluiten en niet inhoudelijk in te gaan op hun argumenten.

Dit stuk is satirisch, daar twijfel ik niet aan. Verklaar de bange islamhaters niet voor gek, heer Post. Minder pijnlijk voor werkelijk gestoorden en bovendien deze lieden niet het excuus gevend ontoerekingsvatbaar te zijn.
Daar komen ze niet mee weg? U evenmin met zulke zwakke stukjes.
Beterschap.

op 11 03 2013 at 11:00 schreef MNb:

Dankjewel, Gerry.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS