Home » Archief » FNEXIT


[09.03.2013]

FNEXIT

Peter Breedveld

Spiderman no more

Wie dit stuk gelezen heeft, dat nu een week op de voorpagina van deze fijne site prijkt, en dan nóg beweert of suggereert dat ik antisemiet ben, die is van kwade wil. Er staat een flink aantal links in naar eerder gepubliceerde stukken waarin ik ondubbelzinnig stelling neem tegen antisemitisme.

Het is slechts een kleine bloemlezing. Ik zal er nog een paar aanwijzen. Hier spreek ik mijn afschuw uit over de antisemitische reacties onder de stukken van Volkskrant-columnist Nausicaa Marbe, die ik niet als tegenstander beschouw, maar met wie ik het vaak wel hevig oneens ben. Dit stuk gaat over het antisemitisme van Maarten Luther. Dit gaat over de omstanders die toekeken hoe in de Tweede Wereldoorlog joden uit hun huis werden gehaald door de Nederlandse politie om naar vernietigingskampen te worden gedeporteerd.

Hier is een leuk en leerzaam stuk over de joodse wortels van één van mijn favoriete stripgenres, de Amerikaanse superheldencomic. Hier hekel ik mensen die het roepen van antisemitische leuzen tijdens anti-Israëldemonstraties bagatelliseren. En ja, in dat stuk ben ik ook kritisch ten aanzien van onverdraagzame joden.

Guerrillaoorlog

Ruimhartig heb ik ook altijd een podium geboden aan andere strijders tegen antisemitisme. Daniël Teeboom, bijvoorbeeld (zie ook hier en hier), die korte tijd later als dank probeerde me in grote juridische (en financiële) moeilijkheden te brengen door hardnekkig te proberen een op FN verboden naam gepubliceerd te krijgen. Hier is een tirade tegen antisemitisme en de hypocrisie er omheen van Edgar van Oostrum, die korte tijd later als dank een guerrillaoorlog tegen mijn geliefde Hassnae begon.

En kijk, hier is een stuk over antisemitisme van Laurence Blik alias Loor. Hier is er nog een. Wat Loor Hassnae en mij flikte als dank voor de samenwerking leest u hier. O, en hier natuurlijk. De meest recente column van Elma Drayer.

En had ik al gezegd dat ik als verdachte ben verhoord door de politie, omdat ik deze column tegen antisemitisme had geschreven?

Dwerg

Vorige week zei Hassnae mij dat de website De Dagelijkse Standaard, waar het onder andere gaat over het lage IQ van negers en de genetisch bepaalde agressie van Marokkanen, dagelijks twintigduizend bezoekers trekt. Twintigduizend! En dat is dan nog één van de kleinere rioolrechtse sites. GeenStijl trekt een veelvoud van dat aantal bezoekers, De Jaap lift mee met de Volkskrant, en dan is er nog de oppermachtige Telegraaf en PowNews en een heel palet aan extreemrechtse sites als Amsterdam Post, De Vrije Chroniqueurs, Artikel7 en weet ik het allemaal.

Frontaal Naakt trekt dagelijks zo’n zesduizend bezoekers, soms zeven- of achtduizend. Ik ben een dwerg! En ik dacht echt verschil te kunnen maken in het almaar radicaliserende multicultidebat, een tegenwicht te kunnen zijn voor de allochtonenhaters!

Toen Hassnae dat zei begon ik me meteen af te vragen of het wel zin heeft, wat ik met Frontaal Naakt doe. Vooral ook omdat ik er bijna uitsluitend vijanden mee lijk te maken. Die kan ik smeken om met mij in debat te gaan, om inhoudelijke argumenten in te brengen in plaats van verdachtmakingen, maar dat heeft geen enkele zin. De laatste twee jaar is het helemaal bar geworden en komen ze niet eens meer naar Frontaal Naakt om Hassnae en mij uit te schelden en verdacht te maken, maar gaan ze rechtstreeks naar mijn werkgever.

Angst en beven

Daar kan ik me niet tegen verdedigen. En de ene verdachtmaking is nog niet ontkracht, of daar komt de volgende alweer aan. Op sites als De Jaap en De Dagelijkse Standaard staan ze er tegenwoordig om de dag, en altijd wordt daar even mijn werkgever bij genoemd. Elke dag sta ik met angst en beven op, want wat zal er nú weer over mij worden beweerd?

Nu had ik me er enigszins mee verenigd dat dit eenmaal is wat de rioolrechtse blogosfeer doet, en dat besef leek ook door te dringen tot verstandige mensen, die me om de haverklap vragen of dit waar was, en waar dat nou weer vandaan kwam, en heb je echt..? En is Hassnae echt…?

Maar deze week kwam de bagger uit onverwachte hoek, namelijk mijn eigen dagblad Trouw. En dat is voor mij wel het teken om het bijltje erbij neer te gooien.

Ik ga dit niet winnen, nooit. De overmacht is te groot. Straks gaat de Volkskrant hierin mee, want daar zitten ook een paar redacteuren die nog een appeltje met me te schillen hebben en hoelang blijft het NRC Handelsblad dan nog stil?

Samoerai

Ik heb wel wát vrienden, en ik ben zeer dankbaar dat een aantal van hen het voor ons heeft opgenomen. Dankjewel, Sargasso.nl en Max Molovich, dankjewel, Hollandse Hufters, dankjewel, ‘Ikje’, en Petra Kramer en De Reaguurder.

Annelies van der Veer van aartsvijand Hoeiboei, wat een aangename verrassing. Je bent een samoerai. Ik buig diep voor je.

Maar het helpt niet echt. Doorgaans, als ik voor de zoveelste keer aandacht vraag voor het ondraaglijk racistische, seksistische en agressieve vitriool dat Hassnae dagelijks over zich heen krijgt, blijft het oorverdovend stil. Als ik aandacht vraag voor het feit dat racisme steeds salonfähiger wordt, krijg ik bijval van altijd dezelfde handvol gelijkgestemden. Steeds meer mensen huilen mee met de wolven in het bos. Ik dacht altijd dat ik de good guy was in dit grimmige sprookje, maar ik ben de boef. Ik moet kapot.

Gemoederen bedaren

Welnu, ik bén kapot. Zij hebben gewonnen, ik ben de loser. Ik kan het niet meer opbrengen. Vorige week brak mijn hart omdat Nadia Bouras, met al haar oprechte, goede bedoelingen, voor antisemiet werd uitgemaakt, deze week zat Hassnae huilend achter haar laptop. “Ik heb het nóóit over andermans culturele achtergrond”, zei ze. “Het interesséért me niet of iemand jood is of wat dan ook. En nu word ik gewoon uitgemaakt voor antisemiet.”

Ik voel me verantwoordelijk. Toen Hassnae zes jaar geleden begon mee te doen op Frontaal Naakt, begon meteen het moddergooien. Ze werd meteen al voor antisemiet uitgemaakt, dat hoorde immers bij haar Marokkaan-zijn, zo schreef haar geloof dat immers voor. Ik zei: laat je niet door die lui wegjagen, het is belangrijk dat je jouw geluid laat horen, zodat ze zien dat niet alle moslims zo zijn als op televisie. Jij gaat de gemoederen helpen bedaren.

Boy, was I wrong. Het is alleen maar erger geworden. Doodsbedreigingen, getreiter, zelfs haar familie ontsprong de dans niet. ‘FUCK OFF ben je niet goed bij je kankerkop stinkhoer’.

Gore bek houden

Lieve Hassnae, het spijt me zo. Ik had je hier nooit in mogen betrekken. Ik heb de blinde haat onderschat. Ik had geen idéé. Ze maken je kapot, en dat is mijn schuld.

Het begon toe te nemen in intensiteit toen Hassnae’s boek Arabieren Kijken werd aangekondigd. Zoals er altijd een opleving van de haat is als Hassnae iets publiceert in een krant, of als ze op televisie is. Het mág niet, het hoort niet, deze Marokkaan moet haar gore bek houden.

Ik vermoedde dat de veelal negatieve besprekingen in de Nederlandse pers van Arabieren Kijken te maken had met een breed gedeelde persoonlijke weerzin tegen Hassnae. Toen ik de besprekingen zag in de Vlaamse pers, die totaal anders van toon zijn, en trouwens ook in de regionale Nederlandse media, werd dat vermoeden sterker en nu weet ik het zeker. Hassnae’s geluid mag niet gehoord worden.

Frontaal Naakt viert de multiculturele samenleving, neemt stelling tegen onverdraagzaamheid, tegen racisme en islamofobie en antisemitisme, seksisme, homofobie en tegen de grote hoeveelheden desinformatie die niets anders zijn dan propaganda. Daar is geen markt voor, blijkt nu wel. Sterker nog, het mág niet. Je mag niet proberen nuance aan te brengen in het allochtonendebat, je mág niet kritisch zijn, je mág geen onzin weerleggen.

Inferieure negers

Voor De Dagelijkse Standaard en GeenStijl is wel markt. U wilt graag theorieën rond inferieure negers, u wilt graag hysterische interpretaties van een rechtsvonnis, u wilt graag bang worden gemaakt voor Europa. U ziet graag hoe de wetenschap wordt gesloopt. U ziet graag hoe mensen worden kapotgetreiterd.

De Dagelijkse Standaard, hoorde ik ook pas onlangs, kan zichzelf bedruipen. Er wordt geld verdiend met die site. Frontaal Naakt kóst alleen maar geld. Van de donaties kan ik helaas niet leven. Ik ben afhankelijk van een baan om in mijn bestaan te kunnen voorzien en voor mijn kinderen te kunnen zorgen.

Dus behalve als zich een rijke Saoediër of zo meldt die wel wil investeren in een site die verdraagzaamheid en de multiculturele samenleving propageert, kap ik er helemaal mee. Ik kan het niet meer. Ik ben op. Wij zijn op. Gesloopt. Bang. Gedesillusioneerd. Gedemoraliseerd.

Andermaal is bewezen: TERREUR WERKT.

Dit was het. Dank voor de aandacht. Lees nog even Hassnae’s reactie op Drayers aantijgingen.

UPDATE: behalve bovengenoemde bloggers hebben inmiddels veel anderen hartverwarmende woorden gewijd aan het verscheiden van Frontaal Naakt. Bedankt, Matthijs Krul en Martin Hijmans alias Abu Pessoptimist, dank, Michael Blok, Frank Meeuwsen, Dennis l’Ami, Ewoud Butter van Allochtonië, bedankt voor je reddingspoging, Gregor Hakkenberg, cheers, Karim Khaori! Wat je zegt, Hanny Wieles! Om te huilen, inderdaad, Ruud Ketelaar. Bedankt, Robert Keizer, Peter Pellenaars.

Dank, Jeroen Mirck, je Bowie-referentie ontroerde me. Dankjewel, Deh Haagh!

Perfect uitgelegd, Les Clochards. Wel ben ik nieuwsgierig naar waar ik allemaal wél terecht beschuldigd van zou kunnen worden. Bedankt.

Ik weet zeker dat ik er een aantal vergeten ben, of misschien niet heb gezien. De massale steun, ook op het vaak naargeestige Twitter, is hartverwarmend en ik ben ook erg gelukkig met de column van Arjen van Veelen in NRC Handelsblad van gisteren. Eindelijk iemand van de gevestigde media die begrijpt waar ik mee bezig was, en die niet bevooroordeeld is door wat mijn vele, vele vijanden constant over me roepen.

Peter Breedveld, 09.03.2013 @ 11:42

[Home]
 

343 Reacties

op 09 03 2013 at 11:56 schreef mumke:

Komop Breedveld, klein bijgeven? Nooit.

op 09 03 2013 at 11:57 schreef Ralph van der Geest:

Een stem is gesmoord. Nederland is een extreem rechtse dictatuur. Peter, Hassnae, dank voor alles. Het ga jullie goed.

op 09 03 2013 at 11:57 schreef Mario:

Heel spijtig om te vernemen… :-(

op 09 03 2013 at 11:57 schreef Rene Koeman:

Ik kan het begrijpen dat jullie, na al die haat en hetze het FN bijltje er bij neer gooien.

Het stemt me triest en neerslachtig dit kwaliteitsblog te moeten gaan missen.

op 09 03 2013 at 11:59 schreef Jurjen:

Ik ben er stil van. Wat een gevecht. Sterkte!

op 09 03 2013 at 12:00 schreef Rodney:

Het doet pijn dit te moeten lezen, Peter.

Lieve groet, Rodney

op 09 03 2013 at 12:00 schreef Leppa:

Dank voor alle wijze woorden en relativering, met pijn in mijn hart, verneem ik dit nieuws. Je laat de site toch wel online staan, Peter?
Autonome denkers gaan nooit verloren!

Leppa je fan!

op 09 03 2013 at 12:02 schreef Pyt van der Galiën:

Alle begrip, hoor. Maar het is en blijft dood- en doodzonde.

op 09 03 2013 at 12:04 schreef herman van der helm:

Zo Peter en Hassnae. dank voor al het moois.
Sterkte ermee.

op 09 03 2013 at 12:05 schreef Anoniem:

Toen de nazi’s de communisten arresteerden heb ik gezwegen;
ik was immers geen communist.
Toen ze de sociaaldemocraten gevangenzetten heb ik gezwegen;
ik was immers geen sociaaldemocraat.
Toen ze de syndicalisten kwamen halen heb ik gezwegen;
ik was immers geen syndicalist.
Toen ze de Joden opsloten heb ik gezwegen;
ik was immers geen Jood.
Toen ze de katholieken arresteerden heb ik gezwegen;
ik was immers geen katholiek.
Toen ze mij kwamen halen
…was er niemand meer die nog kon protesteren.

op 09 03 2013 at 12:08 schreef Niels van Lobberegt:

Ik vind het dood en doodzonde. Frontaalnaakt was uitgegroeid tot mijn favoriete blog. Voor mij misschien wel de enige blog die daadwerkelijk nog in de geest van Theo van Gogh schreef. Stiekem hoop ik dat jullie na verloop van tijd de kracht, energie en moed weer weten te vinden om Frontaalnaakt weer op te pakken. Het gaat jullie goed.

op 09 03 2013 at 12:08 schreef Sanne:

Peter (en Hassnae), de verliezers zijn wij – de lezers van FrontaalNaakt die dankzij jullie bijdragen weer even bevestigd zagen dat er dieper over de waan van de dag werd doorgedacht. Ik hoop dat er voor jullie juist een betere, rustiger tijd aanbreekt.

En dat al die mensen die nu hard roepen hoe zonde dit is, jullie een podium zullen bieden als jullie wel weer even uit de luwte willen kruipen.

Ik hoop jullie te blijven tegenkomen.

op 09 03 2013 at 12:08 schreef Edith:

Dank voor de stem die jij en Hassnae mij hebben gegeven.Door jullie monddood te maken,zijn andere monden open gegaan.En daardoor zullen steeds er steeds meer stemmen klinken en aanzwellen tot een krachtig koor,die de haatzaaiende stemmen zal overstemmen.En jij Peter zult voor mij altijd de dirigent van het koor blijven!!
Een warme omhelzing voor jou en je prachtige geliefde Hassnae,die er voor gezorgd heeft dat ik weer voelde dat ik leefde en verschillig was.
Alle goeds voor jullie
Edith(BBovenhorst)

op 09 03 2013 at 12:11 schreef Tayfun Balcik:

Nee, nee, nee! Dit kan niet. Dit mag niet gebeuren. Er moet wat georganiseerd worden. Fondsenwerving in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, in het hele land. Er zijn genoeg mensen die wat kunnen missen. Jullie zijn welkom in Amsterdam-West. Bos en Lommer, Geuzenveld, Slotervaart, Osdorp. We kunnen samen langs alle deuren gaan.

op 09 03 2013 at 12:12 schreef jos:

Dit is de straf voor het niet “gezellig meedoen”. Was je dag in dag uit moslims aan het bashen dan was je inmiddels Volkskrant-columnist.

Jammer. Dit wordt een gemis. Nederlands beste antiracistisch blog.

op 09 03 2013 at 12:12 schreef Maurits Burgers:

Indien ik morgen plotseling rijk ben, dan is FN gered. Dat zweer en beloof ik. Die kans is echter microscopisch… Ik heb de vlag, een witte met een rode vijfpuntige ster, halfstok hangen. Het zou een enorme verdere verschraling van het de Nederlandstalige blogosfeer zijn indien FN verdwijnt.

op 09 03 2013 at 12:13 schreef Krek.:

Een groot verlies. Ik zal de argumentatieve kracht van Peter, maar ook van veel van de reageerders hier, erg missen. Een dagelijks portie ‘haute blogue’ wordt ons ontstolen door de roze horden en hun meelopers. En dat is behoorlijk kut.

Sterkte, Hassnae en Peter.

op 09 03 2013 at 12:15 schreef sjap:

Wat Geenstijl deed in hun topic nav het stukje in Trouw is ook zo ontzettend schandalig. Ik kon het niet geloven.

Je weet dat ze niet netjes zijn maar iemand zo bewust kapot schrijven is crimineel.

Al die mensen die werken voor bedrijven die adverteren op Geenstijl moeten zich kapot schamen.

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/03/trouw_duwt_antisemitisch_blogg.html

op 09 03 2013 at 12:21 schreef steven:

Heel, heel jammer. Misschien wel het beste weblog van Nl. Maar de ellende die het met zich meebrengt, ben bang dat ik die ook niet zou kunnen dragen. Dus respect voor Peter en Hassnae, het ga jullie goed.

op 09 03 2013 at 12:25 schreef Dirk:

Spijtig maar begrijpelijk. Ik zal de regelmatige dosis gezond verstand missen.

op 09 03 2013 at 12:27 schreef ian:

Aangezien je een slappeling bent .Ben je er volgende week gewoon weer
Dit is zeker om geld los te krijgen met je gejank
Eng ventje

op 09 03 2013 at 12:28 schreef Mas Rob:

Erg jammer.

Ik zal FN missen.

Maar: hoofd recht, wie zo goed en eervol mogelijk vechtend ten onder gaat voor de goede zaak is winnaar al kraait het gepeupel victorie.

op 09 03 2013 at 12:33 schreef Sanne:

Ian: Terugkomen op een beslissing is niet slap. Ook daar is moed voor nodig.

op 09 03 2013 at 12:36 schreef JvanDijkS:

Hassnae en Peter, dank voor alle moeite die jullie gedaan hebben om een ander geluid te laten horen.
Het geluid van de minderheden, het geluid van de intellectuelen, het geluid van vrijzinnigheid, ik kwam het enkel hier tegen op FrontaalNaakt.
Ik zal jullie enorm missen. Het ga jullie goed.

op 09 03 2013 at 12:38 schreef Bigpete:

Jammer, ik zal je missen :)

De laatste alinea’s begrijp ik niet. Is het treiteren en kapotmaken opeens niet of minder erg wanneer je er (beter) voor betaald wordt?

op 09 03 2013 at 12:38 schreef Koos Swart:

Ik ben nog niet lang bezoeker maar vind het jammer. De manier waarop dit gebeurt vind ik stuitend. Ik had ook al ondervonden dat de Nederlandse media het spoor meer dan bijster zijn. Ik kijk al jaren geen tv meer. De volkskrant las ik nog wel, maar daar ben ik onderhand ook maar mee gestopt.

op 09 03 2013 at 12:40 schreef Peter:

Denk toch eens na, BigPete. Waarom denk je dat die lui constant mijn werkgever noemen?

op 09 03 2013 at 12:44 schreef Hiram:

Peter, ik geloof dat ik officieel geen vriendje van je ben, we hadden eens wat mot, meen ik, al ben ik vergeten waarover, maar man, man, wat een ellende en man, man, wat verdien je dit niet. Idem voor je dame.

De laatste tijd zie ik steeds minder heil in linkse agitatie (ik ben op dat terrein kleiner dan de kleinste dwerg, maar toch gaat er tijd in zitten). We gaan naar de bodem, lijkt het wel, en tot we die bereikt hebben, tot glimmende van staatswege verstrekte laarzen weer een paar jaar door de straten hebben gestampt, tot een Nederlandse versie van de fascist Grillo een tijdje de baas heeft mogen spelen, post-Wilders, tot de lol van de razzia’s en de interneringskampen er een beetje vanaf is, valt er weinig te doen, denk ik soms, denk ik steeds vaker, voor de onvervalste Links- en Gutmensch. Zo bezien is deze terugtrekkende beweging van jou en Hassnae misschien niet eens onverstandig, los nog van de uitputting en de vertwijfeling die er in de eerste plaats de aanleiding toe vormen.

Hoe dan ook, heb dank. Jullie hebben je best gedaan. Het wordt desondanks weer wat donkerder en weer wat neveliger in dit gezegende land.

op 09 03 2013 at 12:49 schreef rena:

Bij het stukje over Nadia en “Lieve Hassnae” kon ik de tranen niet meer houden…
Maar elke dag met angst opstaan. Mijn god, ik weet nog goed dat voelde.
Het slaat een gat in je lijf alsof de koude wind erdoorheen giert.
Zo’n gat is slechts te dichten door afstand te nemen een andere weg te gaan. Ik zal veel bloggers van FN gaan missen. De eyeopeners, de andere manieren om over ogenschijnlijk voor de hand liggende beweringen na te denken. Het is treurig, zeer treurig. :(
In wat voor land leven wij?

op 09 03 2013 at 12:52 schreef Thomas Cool:

Peter, veel dank voor vele goede stukken over vele jaren. Hier is nog een stuk over Joost Niemo:ller en Thierry Baudet en Wim Couwenberg dat ik je had willen aanbieden maar helaas, het kan niet meer: http://thomascool.eu/Papers/Drgtpe/Crisis-2007plus/2013-03-09-CM-JNiemoller.html

op 09 03 2013 at 12:55 schreef Peter:

En echt joh, nóg komen de anonieme, laffe galbakken hier hun jijbakken en vuige laster dumpen. Doe geen moeite, hufters, ik trash jullie allemaal. Dit is míjn afscheidsfeestje.

op 09 03 2013 at 12:55 schreef Marco Raaphorst:

Zesduizend bezoekers per dag is enorm veel.

Okay, misschien ben jij Ubuntu en zijn zij Apple.

De grootste is niet altijd de beste. Et cetera. Maar dat zal jij ook snappen. Maar toch snap je het niet zo te lezen. Nogmaals 6000 is veel man. Dan heb je invloed. Dan is het bijna eng.

Nou goeds. Doe je ding. Ik heb er respect voor!

op 09 03 2013 at 12:59 schreef Eva S.:

Ik weet dat Dagelijkse Standaard hun bezoekersaantal kunstmatig oppompt.

Ik weet ook dat Frontaal Naakt een veelgehoorde stem was.

Maar godverdomme, man, wat kan ik me voorstellen dat je denkt: fuck it, I’m out.

Eeuwig, eeuwig zonde.

op 09 03 2013 at 13:00 schreef Gerard:

Doodzonde, ik kwam meestal eens in de twee dagen even kijken.

Echter volkomen begrijpelijk besluit, zeker als al die bagger ook je vrouw en kinderen treft.

Ik was het vaak, maar niet altijd eens met wat je schreef, maar kon me door dit andere perspectief in ieder geval een beter beeld vormen van de verschillende onderwerpen.

Ik hoop dat je doorgaat, zo niet dank voor de scherpe blogs. Ik heb er vaak van genoten.

op 09 03 2013 at 13:01 schreef Krek.:

@Peter Je werkgever verdient een groot compliment dat ze je al die jaren de ruimte hebben gegeven voor je privé-strijd voor de vrije meningsuiting en de nuance. Maar ik kan me voorstellen dat ook daar de druk toeneemt. Bestuurders houden niet van schommelende bootjes.

Een gezonde financiële basis kan je onafhankelijker maken. Als 10% van jouw 5000 dagelijkse bezoekers een abonnement neemt van 5 à 10 euro per maand, kun je vrij blijven agiteren, zonder bang te hoeven zijn voor je broodwinning. Ik teken alvast bij.

op 09 03 2013 at 13:03 schreef petepel:

Sterkte Peter en Hassnae.
Ik kan alle begrip opbrengen voor deze beslissing, en verexcuseer me bij deze dat ik een van de velen was die zich ophield in het koor van de oorverdovend stillen.

op 09 03 2013 at 13:03 schreef Miguel:

Zonde, eeuwig zonde.

op 09 03 2013 at 13:04 schreef Eva S.:

Ik wou dat mijn bedrijfje al groot genoeg was om te zeggen: fuck die hators, hier heb je 10,000 euro budget per maand, maak er wat moois van. Reisgeld apart te declareren, bonusgeld voor elk rechts icoon dat je over de zeik krijgt.

Maar ja

op 09 03 2013 at 13:08 schreef Dolle Driescht:

Je laat je toch niet klein krijgen door ongefundeerde kritiek Peter? Ondanks dat ik zelden je mening deel, is het een groot verlies dat Frontaal Naakt gaat stoppen. Een ander geluid, waar je het niets eens mee hoeft te zijn, geeft wel weer wat er bij andere mensen leeft.

Een geluid wat naar mijn mening uitgedragen dient te worden. Maar iets zegt mij dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan en verwacht in de toekomst dan ook gewoon weer je haarscherpe artikelen te kunnen lezen!

op 09 03 2013 at 13:12 schreef Brenda van der Veer:

Het leven wordt saai zonder Frontaal Naakt.

op 09 03 2013 at 13:14 schreef Aaron:

Jullie zijn geen antisemieten, dat staat als een paal boven water. Elke idioot ziet dat Jan Bennink en die Laurence Blik met een vies spelletje bezig zijn.
Ik zou het oprecht jammer vinden als je zou stoppen, ondanks het feit dat hier véél te vaak domme assumpties over mijn persoontje gemaakt zijn.

op 09 03 2013 at 13:14 schreef arjan030:

Beste Peter en Hassnae,

ik had de commotie van de laatste dagen niet echt meegekregen. Nu lees ik dit met pijn in het hart. En ik verbaas me over de 6000 bezoekers. Een respectabel aantal, maar inderdaad, als des al 20.000 haalt… Ik hoop dat stoppen de rust en ruimte brengt om een nieuwe koers in te slaan en reken er op dat jullie jullie strijd op een andere manier kunnen doorzetten. Hassnae met meer mooie boeken zoals Arabieren kijken, Peter misschien factcheckend op andermans webstek, zoals jij ook voor mij en vele anderen een podium hebt geboden, zal dit ook jou weer worden geboden. Maar dan ben je in ieder geval even af van de zware verantwoordelijkheid van het beheer van dit weblog. Misschien ook even van Twitter af? Even de rust pakken, de storm over laten waaien. Het is jullie gegund. Ik heb fn met veel plezier bijna dagelijks even bezocht. Dank voor alle inzichten, eens of oneens, en een noodzakelijk tegengeluid.

op 09 03 2013 at 13:15 schreef babs:

Bedankt voor alle moois. Ik hoop dat je ooit een vorm vindt om terug te komen.

20000 tegen 6000 zo liggen ongeveer de verhoudingen. Onder eigen naam de strijd aangaan is dan zelfmoord.

op 09 03 2013 at 13:16 schreef Dolores:

Hypocriete creep, doe die oogkleppen af, je bent immers altijd een looser geweest. Je mamsie had het al in de smoezen door de kuierlatten te nemen en in je in je sop te laten gaar koken.
Oh ja, en wat Haatsnee betreft, komt ook boontje om haaar loontje. Wat een stupide moslimse stoephoer toonde die zich om het met een kneus als Pedor Breedxeld aan te leggen.
Geil jij maar lekker verder met je ideeën over sex met een meisje van dertien. Walgelijk sujet!

op 09 03 2013 at 13:17 schreef Gert-Jan:

Alle respect voor jou keuze en ik wil jou en Hassnae bedanken voor alles! Dit is het beste, meest inspirerende blog ooit wat ten onder gaat, dit is vrijheid van meningsuiting wat ten onder gaat (Voor zover dat fabeltje nog geloofwaardig is).

Maar weinig hebben het talent om zo helder de complexe brei van nuance, kritiek, gedachten, gevoel en feiten te formuleren. Nergens anders gebeurd dat zó goed als hier.

Ik heb ontzettend genoten en geleerd van FN. Ik ga FN ontzettend missen.

op 09 03 2013 at 13:18 schreef Olav:

Dieptreurig maar wel begrijpelijk besluit. Hopelijk doe je ook Twitter de deur uit, dat brengt ook alleen maar ellende voort. (Of je houdt het strikt privé.)

Het is tijd voor anderen om het stokje over te nemen. Tegen het racisme en de oprukkende debilisering moet geageerd blijven worden.

Even heel praktisch als dat is toegestaan: blijft de website wel in de lucht? Het zou zonde zijn als alles wat hier ooit geschreven is ineens niet meer te vinden zou zijn. Het is toch een monumentje.

Bovendien vertrouw ik erop dat jullie op een dag toch weer wat te melden zullen hebben. Misschien, tegen die tijd, als je wat afstand hebt kunnen nemen, wat minder intens-persoonlijk.

op 09 03 2013 at 13:22 schreef marten:

Wat erg dat het zover gekomen is, FN is sinds jaren mijn favoriete website. Heel eng dat de sfeer zo verziekt is in Nederland. Ik hoop dat we op andere manieren, via andere wegen, nog van jou en Hassnae horen!

op 09 03 2013 at 13:26 schreef Jacob Jan:

Ik vind frontaal naakt af en toe te scherp.

ook hier vind ik af en toe het twee kampen idee.

Maar dit breekt mijn hart een beetje.

Als we eens konden ophouden met het “als je niet voor me bent, dan ben je tegen me” idee.

Dan zouden we zoveel verder komen.

Ik wens je alle goeds, en als het aan mij ligt blijft frontaal naakt bestaan

op 09 03 2013 at 13:28 schreef Benedictus:

Jammer!

op 09 03 2013 at 13:32 schreef Max:

Ik vind dit heel ernstig….blijven we allemaal stil over wat hier Hassnae en Peter is aangedaan?
Dat zij niet meer de energie over hebben om zich hier nog tegen te kunnen verweren en helemaal op zijn betekent toch niet dat wij dit mogen laten gebeuren?……
Bedanken we ze en thats it?
Vinden jullie dat kunnen?
Ik word gewoon misselijk bij zoveel onrecht en zoveel lafheid onder onze bevolking.
Is hier niet het bewijs geleverd hoe makkelijk een volk zich overgeeft aan onderdrukkers?Hoe we met elkaar allemaal zeer laf zijn en dit gewoon laten gebeuren?
Vinden jullie het normaal dat over Hassnae zoveel minderwaardige racistische uitlatingen worden gedaan….trekt er dan werkelijk niemand aan de bel?
Ik ga er werk van maken,ik leg dit aan iedereen voor en vraag hiervoor aktie!!!!

op 09 03 2013 at 13:33 schreef Vanes:

Het hele succes van domrechts is gebaseerd op intimidatie. Zelf als klein bloggertje en twitteraartje maak ik dat mee, nooit wordt er ingegaan op argumenten (want die hebben ze niet), het is schreeuwen, schelden en als dat allemaal niet helpt blocken. Treurig. Door het oprukken van deze kudde imbecielen richting mainstream is de druk op jou te groot geworden, daar heb ik begrip voor. Je hebt maar één strategische fout gemaakt. Je gooit jezelf en Hassnae te zichtbaar in de strijd. Op GeenStijl en al die andere racistisch blogs staat de schrijver met kleine lettertjes eronder en zelden is het zijn of haar eigen naam. Gaat het een keertje fout dan laat je de alias sterven en je begint vrolijk een nieuwe. Verzamel een kudde anonieme schaapjes om je heen die elke scheet toejuichen en die de onderbuikgevoelens echt kietelen in hun reacties en daar is je formule voor succes. Ik schreef ooit: één vrouw met een hoofddoek heeft meer lef dan tien anonieme reaguurders en dat is zo. Maar het zijn wel die anonieme reaguurders waardoor ze dat lef nodig heeft in Nederland. En in de strijd tegen die anonieme hordes zullen we FrontaalNaakt missen.

Het is doodzonde dat je stopt

op 09 03 2013 at 13:45 schreef Maxim:

Stom dat al die fans van FN blijkbaar nauwelijks geld aan je doneren !

Maar het verbaast me eigenlijk niks.

Deze wereldverbeteraars kenmerken zich wel vaker door het opzetten van een grote bek, waarbij ze vanalles eisen,maar zodra deze linkse tiepes zelf eens gevraagd wordt iets bij te dragen haken ze af.

Ik ken het soort maar al te goed.

op 09 03 2013 at 13:46 schreef MarcodB:

Hassnae & Peter, Ik snap jullie afweging volkomen. De laatste aantijgingen waren TOTAAL schaamteloos en zonder enige grond, maar dat maakt ze niet minder pijnlijk. De eeuwige druk dat mensen die FN storend vinden bij je werkgever klagen, de stelselmatige scheldpartijen. ’t Is voor ieder mens gewoon weg te veel. Doodzonde. FN is vaak goed, soms heel erg goed en heeft een belangrijke functie.

De strijders voor ‘vrijheid’ en het ‘recht op beledigen’ hebben weer een puntje gesoord.

Heel erg bedankt voor de mooie stukken, en de discussies.

op 09 03 2013 at 13:47 schreef Flip van Dyke:

Als jullie besluiten om toch door te gaan maak ik 500 euro over. Zoveel is het mij wel waard. Geen loze belofte. Wie volgt.

op 09 03 2013 at 13:48 schreef Wim hielkema:

Jullie hebben een sterke en prachtige strijd gevoerd, heeft me veel goed gedaan. Tegelijk begrijp ik dat het niet vol te houden was, moet een loodzware opgave voor jullie beiden zijn geweest. Veel sterkte voor de komende tijd en geniet ervan, dat zal die roze khmer het meeste pijn doen.
Hoop jullie geluk nog ergens te zien of te horen.

op 09 03 2013 at 14:01 schreef Jabir:

Beste Peter en Hassnae,

Ondanks onze meningsverschillen vind ik het erg jammer dat jullie ermee ophouden. Ik kan het ook niet goed begrijpen, want dat Trouw stukje is wat mij betreft alleen maar een aanleiding tot discussie, ik zou er geen seconde van wakkerliggen. Maar goed, het zal wel de laatste druppel zijn geweest.

Hoe dan ook. Ik hoop dat het soort van discourse zoals dat op FN gevoerd werd als voorbeeld zal dienen voor andere blogs, voor mij zijn jullie ondanks alles een bron van inspiratie geweest. Ik zal jullie missen.

op 09 03 2013 at 14:01 schreef Anne-Marie Mineur:

Jammer, Peter en Hassnae. Ik las jullie altijd graag, ook al reageerde ik zelden. Mijn strijd is een andere, en ik heb de mazzel dat het in mijn voorhoede minder modderig en bloederig toegaat. Jammer dat jullie geluid verdwijnt. Het wordt daarmee stiller aan de kant van de redelijkheid, en dat is een groot verlies.

op 09 03 2013 at 14:01 schreef Bastiaan:

Verdorie, vind ik een site waarop ik voor 90% aantref wat ik zoek, houdt ie op te bestaan. Ik vond je al zo dapper toen je in een vorig stuk schreef dat ze je niet klein zouden krijgen en dat je tot je dying day met FN door zou gaan. Maar goed, als je vrouw en kinderen beschadigd dreigen te worden en je broodheer wordt bestookt, tja dan kan je idd maar beter de handdoek in de ring gooien. Bedankt voor je moedige polemieken! (al denk ik stiekem nog dat je wel weer doorgaat).

op 09 03 2013 at 14:09 schreef Joost Hoedemaeckers:

Hallo Peter,

Heel jammer dit. Was het zeker niet altijd eens met wat hier geschreven werd maar vond wel mooi dat het geschreven kon worden. Heb vaker met vermaak door artikelen en reacties zitten bladeren. Wat een triestheid dat je de mond wordt gesnoerd door een clubje kneuzen. Laat je niet kisten, potverdorie. Succes met verdere zaken, misschien een terugkeer op een andere plek? Succes verder en geniet van de mooie dingen in het leven, die zijn er echt ;)

op 09 03 2013 at 14:11 schreef TM:

Ik blijf hoopvol gestemd en prefereer het Peters titel fonetisch aldus te interpreteren: ‘effe(n) exit’!

op 09 03 2013 at 14:12 schreef Sasha Berkman:

Beste peter,
Dit maakt me echt verdrietig. Ik heb geprobeert een reactie op de trouw te plaatsen, ik weet niet of het geplaatst gaat worden. Het is voor mij een feit dat Elma Draaier zelf een rabiate anti-semiet, anti-islamist,kortom anti-mens is. Ze is een fascistische agitator, een minderwaardig mens. Ze zal nooit aan je kunnen tippen qua integriteit en intelligentie.
Mischien tot later!

op 09 03 2013 at 14:17 schreef Gerry:

Zojuist heb ik het stukje van Annelies op Hoeiboei gelezen en ik ben werkelijk misselijk geworden van de haat en de bagger die reageerders daar over je heen gooiden. Het is een wonder dat je het zo lang hebt volgehouden. Ik weet dat internet synoniem is aan slecht lezen, misschien is dat een deel van het probleem. Alles wat u zegt zal uit context geplukt worden en tegen u gebruikt worden. Jammer dat je stopt. Echt heel jammer.

op 09 03 2013 at 14:21 schreef babs:

Van Gogh is dood, Breedveld kapot. FN begon na de dood van Van Gogh. Dit is een goed moment zelf iets moois te beginnen.

op 09 03 2013 at 14:24 schreef MNb:

Hoi PB,

buitengewoon jammer, maar bedankt. Je hebt namelijk wel degelijk verschil gemaakt. Voor mij bijvoorbeeld.
Eén advies: ga emigreren. Juist omdat ik dat ook heb gedaan begrijp ik maar al te goed waarom je een laag profiel aanneemt.

Mark Nieuweboer

PS: ik herhaal mijn oproep. 6000 klachten maakt ook op Trouw indruk. De benodigde gegevens staan onder het stuk van Hans Post.

op 09 03 2013 at 14:30 schreef Benedictus:

Ook jij en je partner hebben het volste recht jullie mening te uiten. Dit wegpesten is een teken dat het met de vrijheid van meningsuiting in Nederland slecht is gesteld.

Ik heb bovendien nooit begrepen dat anderen jouw relatie als onderwerp van spot namen. Het zou toch moeten kunnen dat een seculiere oer Hollandse man met een -Nederlands Marokkaanse- moslimvrouw omgaat. Dat wilde we toch juist stimuleren. De heet integratie van 2 kanten. En dat zonder dat de man zich moet bekeren. Prima toch!

Sterkte!

op 09 03 2013 at 14:34 schreef sop:

Jeetje man. Ongelofelijk. Sterkte..

op 09 03 2013 at 14:35 schreef Dave:

DOORGAAN!!!

op 09 03 2013 at 14:43 schreef Dolf:

Erg jammer! Met de goede pen en extra tijd die je nu krijgt, schrijf je toch wel een boek over het guurrechtse klimaat in Nederland? Ik zou het kopen.

op 09 03 2013 at 14:45 schreef Peter:

Met dat boek heb ik al geleurd, Dolf. Uitegeverijen zien er niks in. Ze hebben liever een boek over het immigratietaboe.

op 09 03 2013 at 15:05 schreef frankw:

Geachte heer Breedveld/ beste Peter,

Ik heb enorme bewondering voor de tomeloze energie waarmee je kwaad en onrecht aan de kaak stelt. Maar ook de inkijkjes in je eigen leef en belevingswereld die je hebt gedeeld. Ik ben je daarvoor (en ook Hassnae Bouazza) heel erg dankbaar.

Tegelijk ben ik kwaad dat de roze horden c.s. onder de gordel zijn gaan slaan (dat al jaren doen). Je werkgever lastigvallen, je persoonlijke omgeving. Vaak via de mainstream media. Het tekent de lafheid van Nederland anno 2013.

Ik kan alleen maar hopen dat je elders ruimte wordt geboden om opinies en wetenswaardigheden met de wereld te blijven delen op een manier die leefbaarder zal zijn. Misschien onder de titel Frontaal Wraak?

Ik wens jou en Hassnae de komende tijd veel sterkte en hoop dat jullie de veerkracht zullen vinden toch weer van je te laten horen. Mijn hart huilt.

op 09 03 2013 at 15:06 schreef Estherrosa:

Wat spijt het mij dit te horen. Ik ken FN nog niet zo heel lang, maar zal het wel degelijk erg missen. Ik gaf wat ik kon missen. Is het niet te regelen dat meer mensen dat (alsnog) doen? Zodat je op je beslissing terug zult komen? Want stiekem hoop ik dat,dat snap je toch wel? Ik wens jou en Hassnae al het beste, dit verdienen jullie zeker niet.
FN zal node gemist worden, deze stem is juist hoogstnoodzakelijk in dit huidige klimaat….

op 09 03 2013 at 15:14 schreef Salpeterzuur:

Heel erg jammer maar ook begrijpelijk. Al jaren lees ik FN met veel plezier.

Ik wil zeggen dat je door moet gaan maar ik kan makkelijk praten want ik word niet bedreigd. Sterkte met deze sh*t, anders kan ik het niet noemen.

op 09 03 2013 at 15:15 schreef jan:

Ik was het lang niet met alles eens wat jullie schreven maar ik vind dit heel jammer. Dit blog was uniek en heeft altijd tegen te stroom ingezwommen. Dat is broodnodig in een klein landje waarin de meeste mensen de neiging hebben zich aan de heersende macht te conformeren, ongeacht wat of wie dat is. Succes

op 09 03 2013 at 15:15 schreef René Jansen:

Zeg dat het niet waar is.

op 09 03 2013 at 15:20 schreef Edo:

Ik zou ook willen dat jullie doorgaan. Desalniettemin snap ik de afweging.Ik weet niet of Pauw en Witteman nou helemaal in het rijtje hoort van zieke vruchten, maar ze doen ook niet meer hun best om er weerstand aan te bieden.
Ik dank jullie voor jullie mooie stukken, oh ja Hassnae bedankt ook voor je feedback over homoseksualiteit in islam voor mijn werkstuk.
Wees alsjeblieft niet gedemoraliseerd. Jullie zijn puike mensen en dat weten jullie. Er zijn veel mensen gelasterd waar jullie trots tussen mogen staan, Micha Wertheim voor gehandicapte haat bijv. de rechter bij Bram Moskovitch voor antisemitisme, etc. etc.
Elma Drayer heeft Annabele Nanninga in haar twitter lijstje, die zo ludiek op het kind van holocaustslachtoffers Sonja Barend een hitlersnorretje plakte.
Ze weet het dondersgoed.
Jullie hebben gewoon gewonnen.

op 09 03 2013 at 15:23 schreef Leo Schmit:

Jammer, maar begrijpelijk. Ik zei het al bij de jaarwisseling; 2013 wordt nog erger dan het rampjaar 2012.

Maar troost je zelf. Je werk heeft wel degelijk zin (gehad). Jij en Hassnae hebben de Nederlandse islamofoben ontmaskerd als racisten en hen beroofd van hun argumenten. Deze valse aantijgingen van anti-semitisme zijn het enige wapen dat hen nog overbleef. Je hebt dus gewonnen, man. En het was nog leuk ook. Wat moet ik nou nog ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat of ver weg in een vreemde hotelkamer?

Wat betreft de bezoekerscijfers van DDS, dat kan nooit meer dan 19999 zijn geweest. Ik kwam daar alleen maar om te controleren welke bagger ze nu weer aan het produceren waren. Hetzelfde geldt voor Breifrikschoten’s AP. Over GS wil ik het niet eens hebben.

op 09 03 2013 at 15:28 schreef krautsurfer:

Jammer, dit.

Heel jammer.
Ik hoop toch dat je toch op de een of andere manier door zult gaan.
Ik heb jaren genoten van je blog.

op 09 03 2013 at 15:36 schreef dewanand:

namaste Peter Breedveld,

Met respect zullen Wieroe en ik over jou blijven doorborrelen, omdat jij de enige site was die onze teksten niet totaal wegcensureerde in Nederland. Onze dank is groot.

Laat je site toch online met het hele archief.

Wij als Hindoelanders hebben ook onze onwrikbare principes en plichten nu en dat gaan wij nu in daden omzetten. Let op onze actie global ivm de vermindering van de eurocrisis, interdisciplinair, voor eind dit jaar. Wij wachten wel op rellen in een West Europees land met casualties en dan is de tijd rijp voor ons project, waar vele Hindoemeisjes, moslimmeisjes en negermeisjes met kinderen ons honderden jaren lang dankbaar voor zullen zijn. Velen kennen ons al.

Een kleine zwakke bruine koelie schaap moet wel altijd respect, eerbied en ontzag tonen voor grote, sterke, superieure witte Germaanse tijgers, en dit is een principe van ons als Hindoelanders. Dit is de oeroude wet van de jungle waar wij geboren zijn in Suriname.

met de zegen van ALtecrea en alle Hindoe/germaanse goden en godinnen,

Dewanand en Wieroe

op 09 03 2013 at 15:36 schreef Erik:

Alle begrip voor dit besluit, maar ik ervaar het als een groot verlies. Dank voor alle fijne stukken die een veel groter publiek hadden verdiend.

op 09 03 2013 at 15:48 schreef Paul:

Bah, ik word hier niet vrolijk van. FN is voor mij de afgelopen jaren een vaste waarde geworden. Ik kan de sites van de Roze Khmer niet lezen zonder misselijk te worden van de stinkende haatbagger aldaar.

Het maakt me helemaal droevig dat Marck Glurema en de zijnen nog een maand kramp van het lachen zullen hebben omdat er nu weer eentje minder is die hun onzin debunkt. Want Peter, hun ijver om je kapot te maken kan volgens mij uit niets anders dan angst voortkomen. Ze spellen niet voor niets iedere letter die op FN gepost wordt. Je scherpe (en oké, soms erg zure) reacties op hun bull shit zullen zeer gedaan hebben. Alleen al dat zou een motivatie kunnen zijn om door te gaan. De bagger die ze over je uitstorten ach, de smerigste bagger blijft aan hunzelf kleven.

Maar dat ze ook privé achter je aan zitten is buitengewoon beangstigend. Het maakt voor iedereen duidelijk wat voor eng land Nederland is en wat voor enge mensen er tussen ons rondlopen.

Dat je stopt, waarschijnlijk had ik het al veel eerder dan jij, voelt als je overgeven aan dat gluiperige joch dat achter in de klas vliegen hun vleugeltjes uittrekt en zich dan vermaakt met de ellende die overblijft.

Bedankt!

op 09 03 2013 at 15:53 schreef Fridjof:

Alles was/is zinvol, Peter.
Gewoon door altijd jezelf te zijn en geen millimeter toe te geven aan je principes.

Mijn kinderen zullen leren (hebben al geleerd) dat ik groot fan ben van ene Peter Breedveld die steeds kwetsbaar, met open vizier, de strijd aangaat op internet tegen discriminatie, moslimhaat, antisemitisme en domheid/bekrompenheid in het algemeen.

Man, ik heb respect voor je.
Alleen al de dagelijkse verdachtmakingen, diskwalificaties en vliegenafvangerij die je op dit blog van je reageerders dagelijks te verwerken krijgt zou voor mij voldoende zijn om de strijd op te geven.

Ik hoop uiteraard dat je je bedenkt en en niet stopt met bloggen. Zo wel: Bedankt voor de vele hersenprikkelende leesuurtjes en prachtige genuanceerde inzichten in de maatschappij!

Hoe dan ook wens ik jou en Hassnae een gelukkig en vreedzaam leven! Als FN dat in de weg staat moet je gen seconde twijfelen en definitief stoppen.

op 09 03 2013 at 15:54 schreef Gerrit:

Jammer Peter, ik was het niet altijd met je eens, ik las je stukken altijd wel met groot plezier, en ze waren altijd goed onderbouwd, jammer dat de lafaards hebben gewonnen, en ze niet met jou in debat durven te gaan!

Ik wens jou en de rest veel sterkte toe!

op 09 03 2013 at 16:05 schreef Majda:

Misselijkmakend dat men in Nederland net zo lang doorgaat, tot de tegenstanders monddood zijn gemaakt. En maar chique doen.
Ik ga Frontaal Naakt heel erg missen, maar respect dat je het zo lang hebt volgehouden, Peter. Je bent absoluut geen loser.

op 09 03 2013 at 16:07 schreef Cees:

Ik baal als een stekker, tegenwoordig moet echt alle kwaliteit oprotten voor de terreur van de slechte smaak.
Wat lopen er toch een debielen rond. Ik ga FN missen.
Dankjewel en sterkte Peter.

Groet van een fan.

op 09 03 2013 at 16:20 schreef HansR:

Jammer, wellicht wordt het een pauze. Laat dit blog iig als archief staan. Ik wens jou en Hassnae rust toe, soms moet je de roeispaan overgeven aan een ander.

op 09 03 2013 at 16:28 schreef Max:

Zoiets als Powned tv blijft bestaan en dit gaat weg….gisteren met schaamte eventjes naar Powned gekeken…je schaamt je rot.Een Weesie die totaal niet kan presenteren,die taal die uit die monden komt,een ongewassen Rutger en al domme bagger…..diep beschamend

op 09 03 2013 at 16:32 schreef joop:

Volgens mij had deze lap tekst beperkt kunnen worden door de volgende regels:”Er wordt geld verdiend met die site. Frontaal Naakt kóst alleen maar geld. Van de donaties kan ik helaas niet leven. Ik ben afhankelijk van een baan..”

Het kost dus meer geld dan het oplevert dus stop je er mee.Heel logisch

op 09 03 2013 at 16:34 schreef Haes:

Ik ben geschokt.

op 09 03 2013 at 16:45 schreef Martin S:

Zonde, maar heel begrijpelijk. Ik wens jou en Hassnae gemoedsrust toe de komende tijd. Bedankt, en willicht lezen we op een ander tijdstip nog van jullie.

op 09 03 2013 at 16:58 schreef Ivan:

Las het stuk van Elma Drayer in Trouw, was geschokt, maar zocht het wel na op internet. Misschien zijn Hassnae en Peter ooit wel eens over de schreef gegaan, maar heb daar niets van kunnen vinden. Ik ben rechts,heb niets met de multiculturele samenleving,dus deel hun standpunten niet. Ben wel voor vrijheid van meninguiting en heb respect voor iemand die anders denkt dan ik. Vind het dan ook schandelijk als iemand zwijgt, omdat hij/zij ten onrechte wordt zwart gemaakt.

op 09 03 2013 at 17:14 schreef Robert Keizer:

Ik word hier heel verdrietig van. En boos. En daarom hoop ik niet eens zo heel stiekem dat Peter zich, wellicht na een afkoelingsperiode, alsnog bedenkt.
Maar ook als hij dat niet doet: Petje af en diep respect voor je meer dan moedige pogingen om een open discussie op gang te brengen. Het zegt alles over de ‘boe-roepers’ dat ze nooit op die uitnodiging zijn ingegaan. Want ze weten donders goed dat ze het op alle fronten zouden afleggen.

Peter en Hassnae, wat jullie verder ook zullen gaan doen: Ik wens jullie alle goeds van de wereld. Jullie verdienen het!

op 09 03 2013 at 17:21 schreef Maurits Burgers:

Ik zag eerder vandaag een misselijk juichend stuk op GS. Dat is nu weer verdwenen… gelukkig. Voortschrijdend inzicht, of teruggetrokken keutel?

op 09 03 2013 at 17:25 schreef Maurits Burgers:

… Overigens, ik zie het stuk niet meer op hun voorpagina maar nog wel op de url die in mijn browsergeschiedenis zit. Ben ik abuis of snap ik iets niet? (Ik plak de url hier liever niet)

op 09 03 2013 at 17:30 schreef Egberdien van der Peijl:

Het lijkt allemaal alweer vergeten maar in 1988-1989 gingen massa’s Oost- Europeanen de straat op om geweldloos het gevaarlijkste en meest gewelddadige Sovjet Imperium te verkruimelen. Je spreekt met frontaal naakt het verkeerde publiek aan, je moet zelf geloven in de enorme kracht van geweldloos verzet, dan raak je ook al die kakkerlakken vanzelf kwijt.

op 09 03 2013 at 17:56 schreef Lorenz:

Vind het enorm jammer dat dit prikkelende, frisse geluid verdwijnt. Je intenties en energie ga ik missen. Ik had soms moeite met de scherpte, de manier waarop. En dat was een spiegel want ik liep hier met mijn presentatie tegen weerstand op en heb daar veel van geleerd. Ook als Jon en Hans Berenstein. Het ga jullie allen goed. Peter in het bijzonder.

op 09 03 2013 at 18:12 schreef Ralph van der Geest:

@(op 09 03 2013 at 13:32 schreef) Max, ik ben het helemaal met je eens. En ik ben zeker niet van plan mijn aversie jegens extreem rechts en fascisme onder stoelen of banken te steken.

op 09 03 2013 at 18:14 schreef Sammie Saul:

Doodzonde dat het zover heeft moeten komen, maar ik begrijp dat je tegen dit soort laag bij de grondse aanvallen weinig kunt beginnen. Ik hoop in ieder geval wel dat het zin heeft en dat je door te stoppen weer rust krijgt in je privé/werkleven. Sterkte iig.

op 09 03 2013 at 18:24 schreef Sally Kaptane:

Wat zeggen nummers en hits, diamanten zijn klein en straatstenen groot. Ik was het lang niet altijd eens, maar je verhalen kwamen uit het hart, waren interessant en lazen lekker. Dat je moe en gedesillusioneerd bent kan ik begrijpen. Maar de vlam van Frontaal Naakt gaat niet zo maar uit, die brandt door in de harten van velen.

op 09 03 2013 at 18:34 schreef Peter Flohr:

Ben je besodem…. gewoon doorgaan man! Je laat je toch niet kisten? Daar ben je te goed voor. Je bent een ankerpunt, belangrijk voor een boel mensen. Daar moet je van uitgaan. 6000 is niet niks. Voor sommigen misschien weinig in vergelijk met rechtsriool, maar genoeg om op te blijven bouwen. Please, ga verder op dit doornige pad. Je hebt al eerder een dergelijke keuze gemaaakt. Daar ben je gelukkig op teruggekomen. Die redenen om terug te komen zijn ook nu van toepassing, denk ik.

op 09 03 2013 at 18:35 schreef Pim den Hartog:

Peter & Hassnae, ik was het in 75% van de gevallen niet met jullie eens. Maar toch kwam ik
Elke dag even op FN kijken voor de stimulerende artikelen en vooral ook de daarop betrekking hebbende discussies. En daarom hoop ik dat jullie doorgaan! Je hoeft het niet met iemand eens te zijn om grote waarde te hechten aan de discussie. Nu even time out, en dan weer er tegenaan! Hoop ik….

op 09 03 2013 at 18:39 schreef dewanand:

namaste Egberdien van der Peijl,

Jij bent nieuw hier he, nou je betoog ivm Sovjet imperium is interessant, maar overweeg dit:

Peter Breedveld legt nu juist gewoon uit dat hij nu met bloedend hart beseft dat 99 procent van Nederland domrechts is, op grond van zijn wekelijkse site statistieken in vergelijking tot die van domrechtse sites, en Peter zegt nu dus dit letterlijk:

als 99 procent van Nederland nu domrechts is dan is er niemand meer, geen massa FN hollanders meer die de straten op kan gaan om te demonstreren tegen deze 99 procent. Hierom trekt hij dus de stekker eruit met bloedend hart op de intensive care van het stinkende, verdorven, zieke Hollandse riool.

Snap je het nu?

99 procent van Nederland houdt van domrechts en pijpt ze ongewassen man, hele domrechtse gang bangs op hollandse internet, smerig he, maar alleen witte lullen he, witte geile kutjes en witte anussen, conform de modernste domrechtse neurenberger rassenwetten.

Dewanand

op 09 03 2013 at 18:53 schreef Wim:

Beste Peter
Bedankt. Je hebt niet gefaald. ‘Dom en een grote bek’, is een destructieve combinatie. Tegen dat soort mensen kun je je niet tegen verweren. Je hebt het lang geprobeerd.

op 09 03 2013 at 18:55 schreef JvanDijkS:

Peter, sla die uitgeverijen dan gewoon over en geef het in eigen beheer uit. Een gesigneerde PDF voor de Ereader. Alle winst voor jou en goedkoper voor de koper.
Misschien ook iets a la Tinkebell zodat alle gekkies die je hebben lopen bedreigen geld moeten trekken om te weten of ze in je boek staan. Nog meer winst.

op 09 03 2013 at 19:37 schreef Hilde:

Hassnae en Peter, bedankt dat jullie vele jaren een platform boden aan de denkende en kritische medemens. Doe ook niet zoveel moeite om aan te tonen dat Elma Drayer een vies spelletje speelt, want dat weten wij wel, twijfel niet aan jezelf. Bij de mensen die jullie belagen en beschimpen zou ík in tijden van nood niet mijn heil zoeken, bij jullie twee wel!
Laat je niet ontmoedigen, wel deel ik je observatie dat het gros van (semi)intellectueel Nederland in rap tempo debiliseert en zich aansluit bij de weg van de minste weerstand, de roze khmer, daarom waardeerden wij jullie blog. Leve Frontaal Naakt en het ga jullie goed. Bedankt!!

op 09 03 2013 at 19:51 schreef Beukman:

Het hing al een tijdje in de lucht, en dat heeft ook te maken met de geleidelijke verharding van de blogwereld. Niemand zal je kwalijk nemen dat je na al die jaren weer eens aan jezelf denkt.
Als het gevoel van ontheemding eenmaal weggetrokken is, ga je genieten van de zeeën van tijd die deze beslissing heeft opgeleverd.
Peter en Hassnae, het beste.

op 09 03 2013 at 19:58 schreef rena:

…de mooie kunst die je ons steeds voorschotelde ga ik ook missen. En toen ik vandaag in het grote grijs keek dacht ik aan de smakelijke reisverhalen en restaurantbezoeken.

op 09 03 2013 at 20:16 schreef Pamela:

Heftig stuk! Vind wel dat je de positieve kanten moet blijven bekijken Peter, jullie zaten de laatste tijd wel erg vaak in een negatieve flow wat voor mij inhoud dat je je mee laat sleuren en uit de kast laat jagen door diezelfde Terreur waardoor jij/jullie je nu kapot laten maken. Kom op man, you know/are bettter than that!!! Zoals we de vrouwen leren in een Blijf van mijn Lijfhuis als ze bijvoorbeeld roepen, “hij heeft me 17jr lang mishandeld”…STOP!! Nee dame, het mag hard klinken maar je hèbt je 17jr lang làten mishandelen! Negeer de crap en blijf staan waar jullie voor staan en put kracht uit elkaar en de mensen die dichtbij jullie staan. De terreur zal altijd blijven bestaan en is verrot, daar kan geen mens wat aan veranderen. Echter heb ik nooit en never zulke ijzersterke, eerlijke, oprechte, vol vuur vanuit het hart geschreven columns gelezen als hier op FN! What ever the choice may be, een welgemeend chapeau voor alweer een IJZERSTERKE OPRECHTE column!!

op 09 03 2013 at 21:06 schreef Ralph van der Geest:

Ik zie trouwens dat JOOP.nl van die ‘verschillige’ VARA en van Jole ook nog even middels Bart Schut een trap na moet geven….zeer verheffend.
Misschien kan JOOP.nl zo langzamerhand met dat gedrocht van Brussen en DDS fuseren.

op 09 03 2013 at 21:27 schreef dewanand:

namaste Peter,

laat je site aub met hele archief staan online he tot begin volgend jaar. Ik ga er een bloemlezing over ontwikkelen en op mijn site pleuren. Na de kroning van de nieuwe koning ga ik met Wieroe samen het koninklijk kabinet een verzoek sturen om jou een lintje te geven dit jaar, via een openbare waction letter, en hou ook je email open, dan krijg je dit bericht en moet je het maar rondsturen in je netwerk.

Alle lage kaste koelieratten en koelie katten gaan jou eren, tot in India en dat zijn er miljoenen dus je hebt veel fans en als je je zaak wil politiseren internationaal, mail ons he en wij organiseren dat wel op internet, jij arme dissident in domrechts holland, 99 procent haat jou en ze willen lampekappen maken van jouw witte huid en jouw vlees voeren aan hun domrechtse genetisch gehandicapte pekineesjes met het down inteelt syndroom.

Je bent geen pantoffelheld Peter Breedveld, nee, je bent een held die het stinkende verdorven hollandse domrechtse riool verlicht hebt met vuur dat je aanstak met je eigen organische vet uit jouw eigen lichaam. En dit vuur zal eeuwig branden met ons vet nu wereldwijd, een groot Frontaal Naakt vuur zal het worden.

Dewanand

op 09 03 2013 at 22:03 schreef Hendrik:

Respect voor jullie. Even time out kan geen kwaad. Laat het geen aanmoediging zijn voor alle FN bashers om nu andere weldenkende kritische geluiden stuk te treiteren en de GS-hufters cs. te laten zegevieren op het net.

op 09 03 2013 at 22:08 schreef Ryan:

Oef! Dit verhaal hakt er wel in, zeg. En hoe jammer ik het persoonlijk ook vind dat je stopt, Peter, het is op zich een logische stap. Een mens kan maar zoveel klappen incasseren, en jij en Hassnae hebben jullie dapper in de frontline geworpen om al die klappen op te vangen. Meer dan goed voor jullie was. Het is nu aan ons, jullie trouwe supporters de handschoen op te pakken en de Roze Khmer/DS/Telegraaf en consorten terug te drijven naar hun trollengrotten. Ik zal je blogs (inclusief de prachtig geïllustreerde natuurplaatjes) missen. En stiekem hoop ik jullie beiden weer snel in goede gezondheid terug te zien.

op 09 03 2013 at 22:16 schreef Ed Verbeek:

Overtuigend.
Ik ga mijn abonnement op Trouw opzeggen.

op 09 03 2013 at 22:53 schreef John:

Ik zou het heel erg jammer vinden als het hier stopt met frontaalnaakt, waar verdraagzaamheid gepredikt wordt/werd zonder te prediken. Maar wanneer het ongelofelijke gezeik en geziek van een immense schare malloten teveel is, moet je ermee kappen. Denk aan je eigen gezondheid, en aan die van je vrouw. Is het het nog waard? Is Nederland het nog waard? Ik hoop alleen nog maar van wel. Zeker weten doe ik het niet meer.

op 09 03 2013 at 23:06 schreef Stil | petepel:

[…] Naakt van mijn lijstje schrappen. Peter Breedveld (samen met zijn geliefde Hassnae Bouazza) gooit de handdoek in de ring. […]

op 10 03 2013 at 00:38 schreef Hans Langbroek:

Het is niet goed als de vrijheid van uiting van mening en visies van personen gesnoerd wordt. Ook niet van meningen en visies die een ander of wie dan ook, niet bevallen.
Het is dus niet goed als het geluid van deze blog, die een nogal vrij duidelijke visie verkondigt, uitgezet wordt. Het zoveelste failliet van de vrije samenleving die we eens hadden.

op 10 03 2013 at 00:44 schreef Ronald Stam:

Bedankt, Peter, voor je verhelderende bijdragen – bedank Hassnae voor haar inzet en scherpte – de reacties van de tegenpartij vond ik immer verbijsterend onthullend, ontmaskerend, leerzaam: dom en kwaadaardig, lachwekkend – daarom waren jij en Hassnae ook verhelderend voor me [en een bijdrage tussen 5,00 en 10,00 … ik doe wel mee hoor].

op 10 03 2013 at 00:47 schreef Makbouli:

Jezus! Frontaalnaakt hoort gewoon op het internet. Wie moet dan in godsnaam dit geluid laten horen?

op 10 03 2013 at 01:03 schreef Ronald Stam:

En weet je, Peter, ik geloof niet dat er ook maar iemand is geweest die dacht dat jij of Hassnae antisemitisch/racistisch zouden zijn – verdediging of uitleg is niet nodig en nooit nodig geweest. Keep going strong.

op 10 03 2013 at 01:07 schreef Hajo:

Lieve Hassnae en Peter. Veel geluk en wijsheid.

op 10 03 2013 at 05:45 schreef Asmodee:

Bedankt Peter.

Je past in een rijtje helden dat zowel door de linkse (VK, Trouw, VARA) als rechtse mandarijnen (TMG, Elsevier)aangevallen is.
Willem Frederik Hermans, Ayaan Hirsi Ali en Theo van Gogh: vervolgd, verbannen en vermoord.
Geen prettig vooruitzicht, ik begrijp daarom dit besluit.

Beschouw de weerstand als ultiem compliment, een bewijs dat je op de goede weg bent. Soevereiniteit wekt afgunst op, alleen staan is inherent de keerzijde. Eenzaamheid, één van de vier kardinale deugden, aldus Nietzsche.

Gelukkig sta je niet alleen. Je vijanden zijn bovendien het opofferen van je levensvreugd niet waard. Al verdienen deze dwergen, alleen om de laffe pogingen het je af te nemen, te vuur en te zwaard bestreden te worden. Hopelijk nemen mensen met evenveel talent, moed en passie de strijd over.

Zie me al zwerven op het internet, gelijk Diogenes met zijn lantaarn bij klaarlichte dag de markt afspeurde. Desgevraagd verklaarde hij ‘een eerlijk mens’ te zoeken. Gezien deze anecdote is het vrijwel kansloos er eentje zoals Peter te vinden, onbestraft en niet gedwongen zichzelf de tong uit te rukken.

op 10 03 2013 at 08:04 schreef laarmans:

Jammer,een kwaliteitsblog naar de kloten.Maar als je gezin en je kinderen er onder lijden, moet je stoppen.Zoveel vuiligheid is het domweg niet waard. De Roze horde heeft gezegevierd, het schuim der natie viert feest. Wie is de volgende,want het tuig heeft bloed geroken.

Peter en Hassnae, sterkte en bedankt voor jullie prachtige pen.

op 10 03 2013 at 08:18 schreef Bas:

“De moslims nemen het niet over, maar de domme mensen nemen het over.” -Theo Maassen

op 10 03 2013 at 08:53 schreef Triest en treurig | Knetter:

[…] aanvallen en meer van dat fraais heeft Peter Breedveld, samen met zijn geliefde Hassnae Bouazza, het besluit genomen dat het niet langer draaglijk is om door te gaan met zijn website Frontaal Naakt. Op zich kan ik […]

op 10 03 2013 at 08:59 schreef KvdW:

Peter, laat alles even rusten en ga bijv. lekker op vakantie. Over een paar maanden kijk je wellicht anders tegen de zaken aan. Mocht je toch besluiten te stoppen, dan zou ik dat bijzonder betreuren. Jouw geluid is nodig. Succes, Karel van der Weide (trots dat er ooit een artikel van mijn hand op FN is verschenen)

op 10 03 2013 at 10:35 schreef Rob:

Dit is dus volledig langs me heen gegaan. Maar godverdomme, Breedveld! Hassnae! Zal ik dan maar weer stukjes gaan schrijven? Het is fucking zinloos, dat weet ik allang, maar ik weet ook dat de Pownded-brigade te lam is om naar Zuid-Italie af te reizen dus van dat schuim heb ik al sowieso geen last.
Ik weet niet wat ik zeggen moet. Het spijt me dat ik de afgelopen tijd een beetje afwezig was en dat ik jullie dus niet heb bijgestaan. En ik ga niet zeggen ‘het ga je goed’ want ik accepteer niet dat dit een afscheid is.

op 10 03 2013 at 10:59 schreef Pietro:

Peter, ontzettend jammer dat je stopt. Je stukken zijn vlijmscherp en niet te missen. Na al die bruinrechtse bagger en terreur die over jou en je vriendin is uitgestort kan ik je beslissing om te stoppen goed begrijpen. De manier waarop Elma Drayer jou probeert neer te halen vind ik het laagste van het laagste, en dat gebeurt dan ook nog in een zogenaamde kwaliteitskrant… afschuwelijk! Ik wens jou en Hassnae alle goeds en hoop dat jullie het debat in een achteruit hollend Nederland blijven verrijken. Voor nu, heel erg bedankt!

op 10 03 2013 at 11:41 schreef Edith:

Lieve Peter
Je schrijft “Ik ben de loser” Dat ben je dus absoluut niet.Juist door soms een stapje terug te doen en de mindere te zijn,ben je juist de MEERDERE!! Dat is juist intelligentie en maakt je groot.Iets wat de roze dommekrachten ontberen.Dus wees trots op jezelf!! Dat ben ik (en ik weet zeker iedereen hier)ook op jou!!
En langs deze weg nog een dikke knuffel voor Hassnae.

Liefs Edith (BBovenhorst)
*voor wie liefhebben wordt Leven met een hoofdletter geschreven,ondanks leed en droevenis,omdat Leven Liefde is*

op 10 03 2013 at 11:55 schreef cRR Kampen:

Voor één keer even in twee delen, want ik vind dat ik wat te zeggen heb (en niet omdat Nico een dubbelaar bij de klimaatoorlog mocht doen).
1.
Ik had al eens aangegeven dat ik het uit de publiekverbale ruimte verdwijnen van zekere sprekers onder omstandigheden als een bedreiging voor mezelf zie.
Tot dergelijke omstandigheden behoren die waarbij het vulgaire en het geweld het kritische denken doet inkeren en het spreken doet verstommen.
Dachau.

“Wanneer een edele zijn tijd vindt, komt hij omhoog; vindt hij die niet, dan gaat hij heen en laat het onkruid groeien.” zou Lao Tzu gezegd hebben.
Tot vertroosting: omdat het recht doen aan onkruid ook recht en goed is.
Ik kan volstrekt niet beoordelen wat Peter en Hassnae doormaken en ik kan dus ook niet beoordelen of ik in jouw/jullie plaats anders gehandeld zou hebben.
Wat ik wel weet is dat jullie voor geen kleintje vervaard zijn. En dat als jullie ’terreur!’ roepen er terreur is. Daar neem ik nota van.

op 10 03 2013 at 11:56 schreef cRR Kampen:

2.
Mijn eerste gedachten bij het lezen van het FNEXIT-Manifest:
– “Komop Peter en de jouwen, maak vuist, chantage over je lijken, ga botweg door come hell or high water!”
– “Neem een sabbatical van een paar maanden en breng je besluit in aanmerking voor beroep…”
Beide gedachten zijn egoïstisch. Wat mag – ik mag ook gewoon mijn mening naar voren brengen dat FN dient te blijven (zelfs als ik (nog) niet € doneer – loonbeslag is a bitch :) ).

Maar er is een veel belangrijker punt te maken. Peter gewaagt re FN van 6.000 à 8.000 lezers/deelnemers (ongeveer het getal dat jaarlijks in Vietnam door oude mijnen enzo omkomt/verminkt raakt, meestal kinderen).
En van 20.000 DDS-lezers, die Peter et al citeren met werkgever en al. Om het over GS en de rechtsaf geslagen kranten maar niet te hebben.
Peter en Hassnae hebben domweg honderdduizenden, zo geen miljoenen lezers in deze achterlijke polder.
Het zijn niet allemaal ’trouwe lezers’, maar mogen schrijvers en sprekers absolute trouw opeisen?

op 10 03 2013 at 12:23 schreef Steven Adolf:

Wat is dat nou? Als buitenlandse Nederlander dreig ik nu verstoken te blijven van essentiele informatie van waar het allemaal ontspoort in het thuisland. Zo had ik nog nooit gehoord van de meeste sites die dit soort bagger spuien. Een gewaarschuwd mens…Respecteer jullie keuze, heel begrijpelijk, maar ik hoop dat het inderdaad een time-out is en geen definitieve sluiting. Sterkte voor jullie beiden en hopelijk tot ziens.

op 10 03 2013 at 12:24 schreef Ana:

Aantal lezers dat je hier hebt lijkt mij geen argument om af te haken. Ik vind dat veel (ook als het niet in verhouding staat tot het aantal rechtse schreeuwers elders). Over de rest kan ik niet oordelen. Ik kan mij voorstellen dat je er ongelukkig van wordt. Jammer. Ook voor mijzelf. Ik vind dit een goed podium.

op 10 03 2013 at 12:27 schreef G!:

Kut zeg. Ik ga Frontaal Naakt in ieder geval ontzettend missen. Het was eigenlijk de enige site die ik echt dagelijks las. Persoonlijk lijkt me dat wanneer je 6000 redelijk trouwe lezers hebt die begaan zijn met de onderwerpen waar je over schrijft, dat je weldegelijk iets bereikt, iets betekent. Maar misschien, kennelijk, was dat niet wat jij hoopte te bereiken… Anywayz. Respect & sterkte.

op 10 03 2013 at 12:33 schreef Ina Dijstelberge:

En zo wordt de één na de ander murw geslagen door het terreur der onderbuiken.
*pinkt een traantje weg*

*stampvoetend*
¡No pasarán!….ik ga weer schrijven.

op 10 03 2013 at 12:42 schreef Johan van der Knijff:

Beste Peter en Hassnae,

Een enorm verlies voor de Nederlandse journalistiek. Zelf ontdekte ik FN zo’n 5 jaar geleden, en ik heb sinds die tijd enorm veel waardering gehad voor het feit dat jullie op de site inzichten en opinies voor het voetlicht brengen die elders in de kwaliteitspers (voor zover we die nog hebben) niet aan bod komen. Daarnaast viel er op FN ook regelmatig een hoop te lachen, ook niet onbelangrijk!

Doodzonde dat hieraan nu een einde moet komen, maar ik begrijp de beslissing. Tegen de hoeveelheid weerstand, verdachtmakingen en agressie waar jullie de laatste tijd mee te maken hadden viel ook gewoon niet meer op te boksen.

Ik begrijp de teleurstelling en desillusie, maar onderschat tegelijkertijd niet wat jullie de afgelopen jaren met FN hebben bereikt: waarschijnlijk veel meer dan je nu zelf denkt, en daar mogen jullie met recht trots op zijn. Maar daar kom je misschien over een paar jaar pas achter. Maar goed, ik had het daar via de mail al over, en ik zal dat hier niet allemaal herhalen.

Dank jullie wel voor de vele mooie stukken!

op 10 03 2013 at 12:51 schreef 12catweazle:

Ik moet denken aan de angst in de ogen van mensen die een totalitair regime of een oorlog hebben meegemaakt. De angst niet meer te kunnen of willen zeggen wat je hebt meegemaakt, de ellendige angst die weer in je opkomst als je er niet mee geconfronteerd wil worden, de verdomde angst waar je kinderen in meegesleurd worden als je niet oppast, en waarvoor je wanhopig voorkomt dat die niet weer wordt doorgegeven wordt naar volgende generaties. Dat is mijn gevoel bij dit verontrustende exit artikel van Peter.

op 10 03 2013 at 13:15 schreef Bertje:

Een grens is een wens om verder te gaan….

En Peter wat siert het je om je aartsvijand te bedanken.

“Alle reden von ihrer Meinung, doch wen interessiert die schon? Halt einfach die Klappe!”

Kodo Sawaki

op 10 03 2013 at 14:33 schreef hans hijink:

vanaf het begin FN dagelijks gelezen. Ben een lezer geen schrijver, dat is jammer want dan had ik jullie misschien kunnen helpen. Zal FN missen, zou niet weten welk blog dan wel aan mijn wereldbeeld voldoet.
Groet Hans

op 10 03 2013 at 15:21 schreef p.wielaard:

Ik had een ban omdat je aan het meulenbelten was geslagen. Ik zal die meningen wel missen. Gewoon op vakantie gaan, doorgaan en je niet zo aanstellen !

op 10 03 2013 at 15:31 schreef Herbert:

Niet doen! Neem even een time out. Maar in ieder geval bedankt voor het schrijven en dat je mijn stukken wilde plaatsen.

Ik weet hoe het is om het bruine schuim op je nek te hebben, alleen zal dat bij mij maar een fractie zijn dan dat bij jullie.

Als je stopt dan heb je de Livestro’s en Brussens laten winnen. Lieden met het zelfde religigen zoals Joost Niemöller zou zeggen, het fout-gereformeerdengen.

op 10 03 2013 at 16:20 schreef Ingrid:

Leerde ik deze site net kennen en waarderen, verdwijnt-ie, en om wat voor reden nota bene. Ik ben er ondersteboven van en waardeer eens temeer de moed die jullie hebben opgebracht. Dank jullie wel, maar het is diep treurig.

op 10 03 2013 at 16:22 schreef Magdalena:

Haat is zo goedkoop.
Beste Peter en Hassnae,
Hier een bericht van een niet-domme rechtse vrouw. Zelden ben ik het met uw maatschappelijke visies eens en erger me ook wel eens aan uw onverbloemde grovere taalgebruik. Zelfs over discriminatie verschilt mijn mening met de uwe. Deze blog volg ik omdat ik uw meningen wéns te zien; jullie mij een frisse blik geven vanuit een realistische wereld. Meningen mogen verschillen, als zij met argumenten de leefwereld vertegenwoordigen, kleur geven. Ik heb altijd, ondanks mijn vaak tegengestelde opinies over uw onderwerpen, uw mening kunnen respecteren en plaatsen in een brede context. Realisme mag dat heten. Haat is zo goedkoop. Het brengt niets en geeft geen kleur, alleen duisternis. Dat voelen jullie nu erg sterk. Ik hoop dat jullie kleur blijven zien en geven met jullie te bespreken onderwerpen. Het is namelijk nog zo nodig! Wederzijds inzicht moet verkondigd blijven. Ik hoop op een doorstart van jullie werk, in wat voor vorm dan ook.

op 10 03 2013 at 16:31 schreef Gerrit Jan Brethouwer v/h Cactus:

Anoniem bedreigt worden om een mening, het kan dus gewoon nog in de 21 ste eeuw.

Peter en Hasnae, ik vind dit diep triest, maar ik begrijp jullie besluit volkomen.
Ik denk niet dat ik het zo lang volgehouden zou hebben.

Het ga jullie goed!!

op 10 03 2013 at 17:32 schreef Elma Drayer zou zich diep moeten schamen | KRAPUUL.NL:

[…] een vorm van karaktermoord waar noch Breedveld, noch Hassnae zich goed tegen kunnen verdedigen al proberen ze beiden dat wel te […]

op 10 03 2013 at 17:37 schreef dewanand:

namaste Peter Breedveld,

Wieroe, mijn lage kaste koeliekat heeft hele avond zijn verdriet zitten wegdrinken met een jenever fles naast zijn mandje en jankte hele avond luid in onze zelfrmoordflat dat Frontaal Naakt down gaat. Maar, hoewel Wieroe slechts 5 miljard kattenhersentjes heeft en als onbeschaafd koeliebeest altijd naakt rondloopt heeft hij mij net in het mooiste miauw toontje dit gezegd:

Wieroe miauwde in katten sanskriet:

‘Simpel solution, wij alle 1 procent Fnaakters maken duizenden blote psycho klonen van Peter Breedveld op internet en van onszelf als zij hem tot leer verwerkt hebben en dan zijn de Fnaakters onverslaanbaar in het barbaarse domrechtse Nederland, al zijn zij de meerderheid van 99 procent, tot op het gouden koninklijke toilet in het haagse hofvijver nazi bordeel.’

Dus Wieroe wil een frisse doorstart hebben van psycho kloontjes van Peter Breedveld en vele nieuwe FN sites, met de zuiverste en heiligste hindoehoeren kutjes erop, om het vuile Nederland. te reinigen.

Wie start deze actie? Mail ons en wij helpen mee.

Dewanand en Wieroe
waldo@ziggo.nl

op 10 03 2013 at 18:16 schreef Ana:

De Brussens winnen nooit. Dat kan ik je verzekeren.

op 10 03 2013 at 19:02 schreef Maurits Burgers:

Wat tot nu toe onopgemerkt is gebleven is de bij deze annonce gebruikte illustratie…

Erg sterk!

op 10 03 2013 at 19:32 schreef Hanz Christian:

Zo lang de spierballensites en guurrechtse blogjes zijn hoort er ook een Frontaal Naakt te bestaan.

Laat het kanon niet zwijgen. Moedig voorwaarts.

op 10 03 2013 at 19:46 schreef sigme:

Neeeeeeeeeeeee!

Peter wat vreselijk. Dat het zo ver is gekomen. Dat we het zo ver hebben laten komen. Alle liefde en sterkte gewenst en bedankt voor de jarenlange stroom van verzet. En de prachtige illustraties.

Ook als je nu echt stopt, als FN stopt, zal ik nog jaren terugdenken aan zaken die hier gepubliceerd zijn. Je kan niet meer verdwijnen – of dat je bevalt zal ik in het midden laten.
Je vertrekt betekent voor mij dat ik verder verstoken blijf van alle informatie over roze horden en rioolsites – via jou erover geinformeerd worden ging nog wel, dichterbij wil ik niet komen. Misschien laf, schone handen houden. Dank dat jij en Hassnae jullie handen wel vies hebben willen maken, en zo dapper, met eigen naam en gezicht.

Reuze dank ook aan de vele reagerenden hier, waarbij ik vooral dol ben op Mnb en dewanand.

op 10 03 2013 at 20:51 schreef Hippo:

En zo winnen helaas de hardste schreeuwers. Weer.
Begrijpelijk vanuit jullie kant, ergens is een grens. Maar bizar dat dit mogelijk is.

op 10 03 2013 at 20:57 schreef mikage:

Ik heb je altijd graag gelezen. Ook ben ik een tijdje geleden afgehaakt omdat de toonzetting me minder aansprak. Dat laat onverlet dat de reden waarom van FNexit uiterst onwenselijk is. Zo wordt iedere stem langzaamaan met haat en laster verdacht gemaakt. Helaas kan dit in NL gebeuren. Het spijt me. Het spijt me heel erg. P+H: Houdt vertrouwen!!! Dat is mijn wens.

op 10 03 2013 at 21:11 schreef hallo:

Loor is link.

http://mens-en-samenleving.infonu.nl/psychologie/48655-hoe-gaat-een-narcist-te-werk.html

op 10 03 2013 at 21:16 schreef Xander de Witte:

Larmoyant stukje, mijnheer Breedveld.
Wellicht is een korte cursus ‘zelfconceptverheldering’ in uw geval een aanrader. U bent blind voor eigen fouten; hebt vele mensen vanuit een blinde woede beledigd en gekrenkt; hebt haat gezaaid en nu u de vruchten oogst van uw eigen arbeid bent u blind voor uw eigen rol daarin? U oogst slechts leedvermaak en erger.

op 10 03 2013 at 21:20 schreef Peter:

Ik heb mensen gekrenkt en dus verdienen mijn vrouw en ik het om belasterd te worden.

Ik vind dat getuigen van een opmerkelijke ethiek.

op 10 03 2013 at 21:45 schreef Frontaal Naakt | 251one's Blog:

[…] liefhebber van de website Frontaal Naakt gaat het mij aan het hart dat Peter Breedveld, zoals hier aangekondigd, (waarschijnlijk) gaat […]

op 10 03 2013 at 21:57 schreef Bodewes:

Sterkte ermee! Ga wat leuks doen!

op 10 03 2013 at 21:58 schreef Marc:

Het is altijd veel makkelijker om dingen stuk te maken dan dingen op te bouwen. De losers die denken dat ze machtig zijn omdat ze iets stuk kunnen maken zijn het schuim der aarde.

op 10 03 2013 at 23:06 schreef Ludo:

Peter, wellicht heb je geen besef, maar er is een schare stille aanhangers van FN in Vlaanderen. Je hebt het recht niet ze in de steek te laten, dat doen wij ook niet. Je laat je toch niet intimideren door een kluit zakkenwassers? “De stoutste wezels zuipen de eieren”, zeggen wij in Vlaanderen. En ons antwoord daarop in het beste Vlaams is: “Et alors ?”
Fuck man, doe voort!

op 10 03 2013 at 23:14 schreef dewanand:

namaste Peter en edele blote Fnaakters,

Bekijk Nederland organisch:

99 procent van het Nederlandse organisme dat uit vele soorten intelligente mensapen bestaat is zo te zien zwaar ziek. De stinkende etter uit deze wonden noemt men donrechts, PVV, enz maar ik vraag mij af, hoe diep is deze wond? die zichtbare etter is maar een symptoom en de wond is 99 procent groter en dieper qua massa en volume. Wie zijn de schadelijke bacterien in deze wonden in ons Nederland? Bedenk dat het wederzijds is he, wie haat wie en wie infecteert wie? Benoem die bacterien en virussen en bekijk ze onder een electronen microscoop bloot he, of als ze seksen en eten, dan snap je ze beter en dit doe ik dus. Ook die blanke bacterien heb ik bloot onderzocht he met mijn bril op in hun eigen slaapkamers.

Gastheer en parasieten, ja in de natuur is dit geen gezonde symbiose volgens biologen, want de gastheer is verdoemd om te sterven hierdoor. Het immuniteitssysteem van de gastheer zal heftig reageren en muteren, en als ik het organisch bekijk nu dan snap ik het recept voor een serum beter. Inenten is te laat nu, het nl.organisme is al zwaar ziek. Soms is euthanasie de enige optie om lijden te stoppen.

op 10 03 2013 at 23:39 schreef Gert:

Jammer dat jullie stoppen. Heb net de betreffende site’s bezocht, wat een rotzooi. Moest erg aan het schoolplein denken. Mijn vermoeden weer bevestigt dat velen geestelijk niet ouder worden dan 14.

Veel sterkte

Gert

op 11 03 2013 at 04:05 schreef Mordicant:

Losert!
Hoe kun je nou geknakt raken door gebral van dronken aardbeien?
“schelden doet geen zeer” riepen wij vroeger naar brulapen terug.

En het is ook nog eens zo dat als je zelf op het scherp van de snede opereert (en er af toe net overheen gaat) je dat ook van je aartsvijanden kunt verwachten.
(En al helemaal van dit soort gifdoordrenkte machiavellistische roeptoeters)

Dus niet lullen maar poetsen

op 11 03 2013 at 07:56 schreef Tine:

Hallo Peter en Hassnae,
Ik heb jullie ook nog maar kortgeleden ontdekt en ik vond jullie vaak oogopenend, soms erover maar altijd boeiend. Dat jullie murw getreiterd worden in deze tijden van vrije meningsuiting vind ik shockerend. Ik ben er echt niet goed van. Sterkte! Volgens mij maak je nu nog veel meer los met je #fnexit.

op 11 03 2013 at 08:09 schreef Yannick:

Schelden doet op de lange termijn wel degelijk zeer, zeker als het de intensiteit van laster en terreur aanneemt.

Ik ben het niet altijd eens met de standpunten en (vaker nog) de toonzetting van je stukken, Peter, maar ik vind het zeer spijtig dat je de handdoek in de ring gooit, hoe begrijpelijk ook. Jammer dat het domme grauw er in geslaags is om je te doen zwijgen.

Als ik wat ruimer in de centen zou zitten…, maar goed, daar heb je niks aan. Ik hoop dat jullie na een tijdje vakantie de handschoen weer opnemen om het roze crapuul mee om de oren te kletsen.

op 11 03 2013 at 09:32 schreef Tayfun Balcik:

Wij zijn allemaal Peter en Hassnae. Wij zijn allemaal Marokkanen.

op 11 03 2013 at 09:39 schreef zonder opleiding.:

In korte tijd een aantal dingen geleerd, dank daar voor. Het is jammer voor je droom die uit één spat, maar heerlijk voor de rest van je leven, baantje, kindertjes, vriendin, en lekker rustig aan doen en genieten van de kleine dingen die er nog zijn. Met de wereld komt het toch nooit meer goed, en met Nederland ook niet. TIP: flikker dat twitter ook lekker weg, ook niets als onrust kwekend.

op 11 03 2013 at 09:46 schreef Federico:

Peter en Hassnae,
Dank.

op 11 03 2013 at 10:56 schreef yurp:

Ik ben er stil van, wat ontzettend zonde. Super bedankt Peter en Hassnae voor alles, voor de moeite en de inzichten en het verbeten gevecht tegen dommigheid. Ik hoop in de toekomst van jullie te blijven horen, of dit nu via Frontaal Naakt is of niet.

op 11 03 2013 at 11:02 schreef sabaroth:

Yow wat een ellende op mijn maandagmorgen.
Hoop dat jullie een weg vinden om nog even vol te houden, bedenk dat actie is reactie en deze gure rechtse winter kan nooit lang meer duren.
In elk geval bedankt voor de inzichten die ik hier heb opgedaan en me op het rechte pad hebben gehouden/teruggebracht.

op 11 03 2013 at 11:20 schreef pkf:

Wat een naar bericht – veel sterkte, en dank voor het blog. Wie neemt het stokje over?

op 11 03 2013 at 11:29 schreef Natasha Gerson:

Come on hey, je laat dat je toch niet werkelijk op je kop zitten door die misselijke domineesdochter Draayer?

op 11 03 2013 at 11:31 schreef yurp:

Veel van de ellende en verwensingen lijken overigens te ontstaan naar aanleiding van tweets, niet naar aanleiding van FN. Stoppen met twitteren, waar je toch niets kun nuanceren en wat het domein lijkt van inhoudsloze oneliners en gescheld, is dat geen idee?

op 11 03 2013 at 11:57 schreef Marthijn:

Peter Breedveld en Hassnae Bouazza zullen zich vast wel in de toekomst mengen in het publieke debat. Misschien minder vaak (kwantiteit) maar daarom niet per definitie minder effectief.

Dit was een interessant blog. Dank hiervoor.

En kop op. Laat die idioten die tweets uit z’n verband trekken je leven niet verpesten.

op 11 03 2013 at 12:19 schreef zonder opleiding.:

Was even de vele reactie’s op het webje aan het lezen.
Maar veel van die vijanden houden toch van je !

op 11 03 2013 at 12:19 schreef Pjotr:

Vaak niet met je eens, omdat je naar mijn mening te veel in je eigen gelijk geloofd. Net als vele andere bloggers heb je mening die je wil ventileren. En om een mening te ventileren moet je die hebben.
Ik gun je die vrijheid van harte en zal ook verdedigen dat iemand met een soms andere mening die zou moeten krijgen. Ik verafschuw de persoonlijke hetzes en het uit context rukken van uitspraken voor het eigen gelijk.
Ik hoop dat je (ooit) terugkomt op dit besluit en dat ik mij van tijd tot tijd weer kan ergeren aan je mening.
Tot die tijd wens ik het allerbeste voor jouw en voor allen om je heen.

op 11 03 2013 at 12:55 schreef Chiel:

Eeuwig zonde… Ik ben shocked. Dank voor veel leesplezier.

op 11 03 2013 at 13:14 schreef marco meijer:

Ik schreef hier al een tijdje niet meer (voelde me niet erg welkom) maar ik las hier nog steeds, en regelmatig met plezier.
Jammer dat FN verdwijnt, het is puur verlies voor de vrijheid van meningsuiting.
Het beste Peter en Hassnae, en bedankt voor de opmerkelijke en originele schrijfsels.

op 11 03 2013 at 13:37 schreef Marjan:

Beste Peter, dank voor veel mooie stukken; prachtige plaatjes; prikkelende discussies, heerlijke vakantieverhalen en voor je vaak terechte, soms vermakelijke maar altijd oprechte en scherp geformuleerde woede.
Ik hoop je toch nog af en toe ergens te kunnen lezen. Sterkte voor allebei!

(Ook namens mijn oude alter ego naakte molrat die altijd van je is blijven houden)

op 11 03 2013 at 13:59 schreef Ralph van der Geest:

Ik las deze tweet:

“Stopt @FrontaalNaakt echt met z’n weblog? @Dennislami hoopt van niet en bekritiseert het online discussieklimaat”
Ik vind de houding van de ‘verschillige’ JOOP.nl en zijn redactie een bloody fucking shame.
Afgelopen zaterdag krijgen Peter en Hassnae eerst een trap na van die gluipert van een Schut met zijn racisme probleem en nu moet ik lezen dat meneer Schut middels een schrijfseltje op een fascistische site die aanzet tot rassenhaat, de Dagelijkse Standaard, oproept om elkaar vooral op inhoud aan te spreken en te bekrittiseren.
Wat is dat voor gehuichel? Jarenlang is er gevraagd en zelfs gesmeekt om een debat op basis van feiten.
Altijd nul op het rekest of het verzoek werd belachelijk gemaakt door het bruinrechts waar Schut ook bij hoort.
En eigenlijk via JOOP.nl en DDS ook nog even suggereren dat die bruinerechtse haatsites op gelijk niveau staan als ‘Frontaal Naakt’?

op 11 03 2013 at 14:35 schreef anton:

Als wekelijkse lezer ga ik je blog missen. Ik ben je stukjes vooral gaan waarderen, omdat je authentiek bent en nooit met de wolven meehuilt. Sterkte voor jullie beiden!

op 11 03 2013 at 14:50 schreef Gonnie:

Ik vind dit heel erg.

Heel veel liefs voor jullie twee.

op 11 03 2013 at 15:11 schreef JvanDijkS:

CIDI zag je nog niet zo heel lang geleden ook hier reageren. Hebben volgens mij altijd alle vrijheid gekregen om hun standpunten te uitten waar ik ze ook een aantal keren Peter gelijk heb zien geven.
Waar zijn ze nu?

op 11 03 2013 at 15:35 schreef Gertjan S.:

Tja, je kop boven het maaiveld uitsteken. Alleen is het maaiveld een uitlaatplek geworden voor domrechtse diarree. Ik wens jullie veel succes voor de toekomst en heb zojuist nog een bedrag gedoneerd, koop er een lekker flesje voor. Sante!

op 11 03 2013 at 16:34 schreef yurp:

Kunnen we niet allemaal naar het CIDI mailen met de vraag of ze openlijk afstand willen nemen van de aantijgingen aan het adres van Peter en Hassnae? Of laten we hen zomaar besmeuren?

op 11 03 2013 at 17:07 schreef Frontaal Exit... - The Incredible Adventure starts here...:

[…] weblog stopt vanwege een niet aflatende stroom negativiteit, dan is dat jammer. Als Frontaal Naakt besluit te stoppen omdat ze tegen een muur van haat en onbegrip lopen, bij traditionele en online media. Dan is dat […]

op 11 03 2013 at 17:44 schreef MNb:

@Yurp: ik heb zaterdag een brief naar Trouw gestuurd. Jij ook?

op 11 03 2013 at 17:54 schreef Kan Het Niet Geloven:

Terwijl guur rechts tot op de dag van vandaag staat janken om de dood van de **** ***** Pim Fortuyn, lijkt er alleen maar gelachen te worden om de virtuele dood van Peter Breedveld en zijn geliefde Hassnae. Ik ben godverdomme razend. Hoe heeft dit kunnen gebeuren! Wat is er met dit land aan de hand dat de vrijheid van meningsuiting gesmoord wordt in de bruine walm van tuig dat de hele dag bezig is moslims gek te maken in de hoop dat er een doorslaat en in totale paniek slachtoffers maakt.

DDS moet zich schamen. ddSS is een betere naam voor dat bruine kakblog waar de bange blanke man Livestro verdeelt heerst en regeert. Net als dat Breivikforum pim-fortuyn.nl waar ze hun lol niet op kunnen om dit verhaal. Kom Peter en Hassnae, vecht door. En als het niet voor jullie is, doe het dan voor ons. Ik doneer graag 100 euro als jullie onze strijd willen voeren want wij hebben de middelen niet.

op 11 03 2013 at 18:52 schreef cRR Kampen:

yurp, daar hebben P&H niks aan. Het zou ze in theorie (dus in dit soort gevallen praktijk) schatplichtig maken aan één bepaalde groepering en antiracisme vereist nu eenmaal een compromisloze onafhankelijkheid. Peter’s werk staat op zichzelf en voor zichzelf en dat is ook genoeg. Hij is niet degene die iets bewijzen moet, laat staan moet leunen op de één of andere ‘autoriteit’ voor bewijskracht. Het eind is eerst dan echt zoek.

op 11 03 2013 at 18:57 schreef sastro:

Ik zou zeggen gewoon doorgaan met Frontaal Naakt. Juist nu!

op 11 03 2013 at 19:59 schreef Reinaert:

Diep respect voor jouw blog, maar ook voor je besluit te stoppen.
Het jou en de jouwen goed.

op 11 03 2013 at 21:33 schreef Mark:

Jammer, ik kwam altijd graag plaatjes kijken. Lezen niet zo, dat was mij veel te hoog gegrepen en een andere mening werd door de reaguurders niet zo gewaardeerd. Een welgemeend succes met eventuele andere dingen die je gaat doen!

op 11 03 2013 at 22:45 schreef Sasha Berkman:

https://www.indymedia.nl/node/13635

op 11 03 2013 at 23:09 schreef me:

Volgens mij gaat het van alle kanten hard tegen hard, ik kan me nog een opmerking herinneren over PVV’ers die dood moesten of iets dergelijks.
Men moet gewoon niet zo serieus nemen wat er allemaal op internet uitgebraakt wordt, of dat nou van linker- of rechter-, autochtone of allochtone zijde komt.

op 11 03 2013 at 23:33 schreef André Duijs:

Ik zal Frontaal Naakt erg missen hier in Brazilie.Ik las bijna alles een paar keer per week. Waardevolle aanvullende informatie over mijn vaderland duizenden kilometers hiervandaan. Bedankt Peter en Hassnae voor alles. Jullie hebben lang genoeg een dikke huid gehad.

op 11 03 2013 at 23:51 schreef Jo Gorgels:

Beste Peter,
ik neem je zeer serieus. Maar ik hoop dat je nu een GRAP maakt. Alsjeblieft: voor de goede zaak – ga door!!

op 11 03 2013 at 23:56 schreef Sasha Berkman:

me: “PVVers die dood moesten”

je lult uit je nek.

Reaguurders zoals jou maken dat ik wil emigreren.

op 11 03 2013 at 23:58 schreef Sasha Berkman:

Peter, op de valreep! Kun je me vertellen waarom zelfs max me haat en voor anti-semiet uitmaakt?

op 12 03 2013 at 00:01 schreef Jeroen:

@me, op het moment dat je je “iets dergelijks” herinnert, kan je het beter even uitzoeken. Dat voorkomt dat je hier de boel begint onder te schijten.

op 12 03 2013 at 00:04 schreef Sasha Berkman:

Max zei dat jouw kracht was dat alle “niet expliciete anti-semitische” geplaats werden.

maw…

op 12 03 2013 at 08:29 schreef Bob:

O.K., dit is natuurlijk tegen dovemansoren, maar als de hele wereld tegen je is, misschien heeft dat dan ook iets met jezelf te maken?
Hoewel ik het vaak inhoudelijk met je eens was, en ook vaak je stukken graag gelezen heb, kan ik mij niet vinden in de stijl waarin je met tegenstanders omgaat, en ook niet in de snelheid waarmee iemand die het niet helemaal met je eens is, of misschien zijn betoog niet perfect formuleert, tot tegenstander gebombardeerd wordt.

Over de Dagelijkse Standaard, GS, en wat al niet meer wil ik het niet hebben. Met dat soort rotzooi verspil ik mijn levenstijd niet. De “stijl” van die websites is echter geen reden om zelf de normale normen van beleefdheid (niet allemaal zo hard lachen) en fatsoen dan maar te laten varen.

Ik wens jullie een goede “Erholung” en wat rust en normaliteit. En bedankt voor de goede artikelen.

op 12 03 2013 at 08:33 schreef yurp:

@MNb

Ik stuur vandaag een e-mail.

@cRR

De geur die nu om hen heen wordt gecreëerd gaat niet weg zonder publiekelijke afstand door een belangrijke joodse organisatie. Daar helpt geen compromisloze onafhankelijkheid.

op 12 03 2013 at 10:01 schreef Maurice:

Helaas want dit platform heeft ook een plaats, maar toch een verstandig besluit.
Wat men zaait zal men oogsten. Hoe meer men zaait, hoe meer men zal oogsten, maakt niet uit wát men heeft gezaaid. Het aanvankelijke opgevoerde scheldgebruik en de emotionele uitlatingen die aanbleven, gaven de wanhoop weken geleden al aan. Via internet is het nog imagoschade en alles wat als intimiderend wordt ervaren; men mag aannemen dat er -nog- geen fysiek geweld is gebruikt en dat de arbeidspositie hierdoor niet meer in gevaar is. Met stoppen wordt nu erger voorkomen. Dat de vrede voor betrokken partijen hiermee moge wederkeren.

op 12 03 2013 at 10:13 schreef Bèr Claes:

Volgende keer Peter, doe je net hetzelfde , maar zorg je gewoon dat je minder betrokken bent.
Zo zou je het kunnen proberen, anders blijf je een druppel op een hete plaat.

op 12 03 2013 at 10:14 schreef me:

@Bob Op internet gooit men sowieso om de haverklap met termen als ‘antisemitisch’, ‘islamofoob’, ‘islamofiel’, ‘racistisch’ etc. Van alle kanten doet men dat, links, rechts, autochtoon, allochtoon.
Daarom schreef ik al eerder, men moet het gewoon allemaal met een korreltje zout nemen, dat scheelt een hoop verspilde energie …

op 12 03 2013 at 11:42 schreef Mirwais:

Sterkte en bedankt!

op 12 03 2013 at 12:33 schreef Anoniem:

Bloed (penneninkt) kruipt waar het niet gaan kan, ik denk dat jullie hier nog wel op terug komen. In afwachting op jullie terugkeer verblijf ik.

op 12 03 2013 at 13:14 schreef Marco Meijer:

Gewoon een goeie time-out nemen en daarna terugkomen. Wat minder grof in de mond, minder aanvallend, minder gauw vijanden maken of anderen tot vijand bombarderen.
Met niveau en stijl blijf je boven het niveau van degenen die je wilt bestrijden en ben je minder kwetsbaar.
Je kan goed schrijven en je hebt visie. Daar ligt je kracht, blijf die gebruiken.
Nederland heeft Frontaalnaakt nodig. En dus ook Peter en Hassnae. Au revoir !!

op 12 03 2013 at 15:49 schreef Pennetje:

Heb het gore lef niet! Ik heb vandaag je site aan mijn favo’s toegevoegd en volg je op twitter. Karakterloze, slappe, blanke braadworstlul met tuitje! Ga je het grachtengordelgeteisem achterna? Gooi jezelf effe lekker in de majem en haal een frisse kop!Quiters never win and winners never quit. Duidelijk? Zeau!

op 12 03 2013 at 16:36 schreef Brrrrrurah:

Heel verstandig. Zal mij benieuwen hoelang je het volhoudt… Een week? Een maand? Ik geef het twee weken. Jij bent helemaal niet iemand die in staat is om af te kicken.

Sterkte.

op 12 03 2013 at 16:55 schreef De Profeet Mohammed:

Breedveld, je bent een laffe homo!

Je kunt niet eens een Nederlandse vrouw krijgen en nu neuk je een lelijke vieze moslima, verachtelijk sujet.

Waarom ben je geen moslim geworden? Precies, omdat je je velletje van je pik niet wil laten afsnijden ,omdat je pik al zo klein is.

op 12 03 2013 at 17:01 schreef yurp:

Nou, de ratten zijn weer gearriveerd. Wat een geteisem is het toch, zouden ze nou niet moe van zichzelf worden?

op 12 03 2013 at 17:17 schreef Jodenhaat als wapen | De Rede van Pampus:

[…] Naakt stopt ermee, en daarmee verdwijnt een pittig tegengeluid tegen racisme en de hufterigheid van blogs als […]

op 12 03 2013 at 17:32 schreef Remco Tiel:

Oei ,Peter, weet je dan niet dat je als kafir geen moslima mag neuken? Als Allah dat ontdekt brandt je voor eeuwig in de hel!

op 12 03 2013 at 17:51 schreef Krek.:

@yurp Ik vermoed dat deze types al de hele tijd bezig zijn, maar dat Peter er nu pas een paar door de moderatie laat. Als verhelderend kijkje in de modderige denkwereld van dit soort intellectuele vedergewichten.

op 12 03 2013 at 17:51 schreef Peter:

Wat Krek zegt.

op 12 03 2013 at 18:26 schreef cRR Kampen:

Duidelijk teksten van lieden die niet met zichzelf kunnen leven, dus een obsessie hebben met het verpesten van andermans bestaan.
Stinkjaloers zijn ze. De pestertjes :)

op 12 03 2013 at 18:31 schreef Fridjof:

Misschien moet je deze hersenbraaksels maar eens laten staan.
Zie het als een soort epiloog ter illustratie van de hedendaagse leegheid.

Hoe je ook kan relativeren, zoveel onbeschoftheid moet je raken. Kan niet anders.

op 12 03 2013 at 18:34 schreef Bianca:

Ga je strakjes je keuteltje weer intrekken, Peter? Zou helemaal passen bij een looser.

op 12 03 2013 at 18:47 schreef Tayfun Balcik:

De haters.

op 12 03 2013 at 19:00 schreef Bigpete:

Ik wil toch nog een keer mijn waardering uitspreken voor je jarenlange inzet met FN. Wij waren het over veel pertinent oneens maar dat geeft niet. Er waren zelfs dingen waar we wel hetzelfde over dachten. Ik heb toch altijd wel waardering voor je gehad. Het ga je goed.

PS ophouden met twitteren (en lezen) geeft een hoop rust…

op 12 03 2013 at 19:03 schreef dewanand:

namaste Shri Peter Breedveld,

Wieroe zal jou tot zijn dood eren, want hij is een lage kaste koeliekat en nudist.

Dit is wat Wieroe mij net vertelde over de feiten mbt het blanke ras:

1. Grootste deel genocides zijn georganiseerd door blanke mannen, schatting slachtoffers ligt in de buurt van 600 miljoen sinds het oude Rome.

2. Meerderheid van autisten (asperges), schizofrenen, seriemoordenaars, kinderverkrachters, psychopaten, narcisten, abnormale seks, en ook meeste psychisch gestoorden zijn blanken op aarde, ongepigmenteerden.

3. Geestelijke wreedheid en sociale agressie, kilheid, koudheid, meedogenloosheid domineren en typeren de blanke maatschappij.

Dit is een wetenschappelijk bewijs van de duivelsheid en inferioriteit van blanke genen, en gegermaniseerde rassen schijnen een hoge prevalentie te vertonen van deze stoornissen.

Laat dit maar met cijfers onderzocht worden Peter.

Graaf je strijdbijl weer op en sta op uit je warme mandje,

Strijd tegen blanke duivelse demonen Peter, als de enige geevolueerde raszuivere Germanilander in Nederland.

Wieroe zal je zegenen met warme Duitse kattenbrokjes,

Dewanand
hindoe fundamentalist (goudbruine huidskleur met goud ionen)

op 12 03 2013 at 19:07 schreef rik wessels:

Ik kan alleen maar vragen om dit besluit te heroverwegen . Zoals eerder gesuggereerd: neem even een time-out en laat de zaken wat bekoelen om dan terug te keren. Je hebt veel meer vrienden dan je op eerste zicht zou denken ( ook al maken die dat niet altijd meteen kenbaar , ik ben pas nu op de hoogte van deze ontwikkeling vanwege een lange twitter-pauze )

op 12 03 2013 at 19:46 schreef Theo Metaal:

Jammer, maar het vrijdenken gaat nooit verloren

op 12 03 2013 at 20:20 schreef Percy Zuiverloon:

Jammer, maar onnodig. Sinds wanneer is het riool bepalend? De drollen drijven door de straten, maar moet je daarom stoppen? Integendeel!
De afgelopen jaren bezocht ik Frontaal Naakt om mij te laven aan de diversiteit aan opinies in een land in verwarring, het centrum van het (voormalige) koloniale imperium dat mijn ouders uitkozen voor de toekomst van hun kinderen. Maar ik kwam hier niet om steeds vaker te moeten lezen dat Geen Stijl niet deugt (wat opzichzelf natuurlijk juist is). Onlangs heb ik Peter gemeld dat ik vreesde dat hij hierin te veel werd meegesleept en uiteindelijk heb ik nog gelijk gekregen ook. Helaas.
Het leven gaat door, maar spijtig is het wel. Zoals altijd wanneer wat ons dierbaar is ons komt te ontvallen. Het ga je goed Peter! Weet je ondanks alles gezegend met de prachtige Hassnae aan je zijde.

op 12 03 2013 at 20:31 schreef jorrit:

Ga door Peter !!

Laat je niet beinvloeden door die leljke moslimhoer! Je weet toch dat de moslims een geheime agenda hebben. Zo dom ben je toch niet ?

Wij van Krakers Nederland staan volledig achter je . Pak die bruine fascisten van PvdA en VVD aan.

op 12 03 2013 at 20:55 schreef cRR Kampen:

Die Domina Bianca 18:34 klinkt best wel geiltjes hee.

op 12 03 2013 at 21:05 schreef jan lul:

Nja, het zijn niet de ratten maar hun vlooien die in andermans beerput als dikste drollen boven blijven drijven, triest.

Frontaalnaakt was leerzaam zolang het mocht duren.

Die “trouwe” stamgasten zijn vrij om hun eigen blog te beginnen, doch……..

Peter, je hebt groot gelijk om met Frontaalnaakt te stoppen.

op 12 03 2013 at 21:18 schreef herman van der helm:

Beste Peter en Hassnae, hier zie ik heel veel mensen die jullie het allerbeste gunnen. Op de achtergrond zijn er waarschijnlijke velen die dat niet doen.
Als blijk van waardering voor alles wil ik jullie, niet voor nu, maar voor in de toekomst, als je weer een beetje rust hebt gevonden een overpeinzing meegeven. Ik ben je er dankbaar voor dat je hem ooit op FN hebt gepubliceerd.
Het ga jullie goed.
http://www.frontaalnaakt.nl/archives/00001750.html

op 12 03 2013 at 22:43 schreef tigger:

Klote. Een ridder tegen het kwaad dat dom-rechts heet ruimt nu het veld. Ik zal je missen.

op 12 03 2013 at 23:21 schreef Jaco:

Een dik hart onder jullie riem en een gigantisch petje af voor alles wat jullie hebben gedaan de afgelopen jaren. Niets dan respect en begrip voor jullie beslissing. Net als velen hoop ik op een doorstart, in welke vorm dan ook. Jullie geluid is te zeldzaam en te kostbaar om niet gehoord te worden en zal mijnerzijds gemist worden.

op 12 03 2013 at 23:24 schreef Red @FrontaalNaakt! | Hufterhunter.:

[…] heeft Peter Breedveld zojuist het hoofd in de schoot gelegd en zijn laatste stuk op Frontaal Naakt […]

op 12 03 2013 at 23:39 schreef Michel Verbeek:

“Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht.”

Jammer, dat je stopt. Ik kwam hier de laatste net weer wat vaker, maar helaas. Het is niet anders.

op 13 03 2013 at 08:34 schreef Deh Haagh:

Ik ben een nepneger van Antiliaansche en Joodsche komaf. Bij het lezen van de vele blogs die jij en meisje geschreven hebben, heb ik nooit enige anti-joodsche stemming bespeurt. Hooguit een intellectuele uitdaging om na te denken over wat goed en fout is in deze maatschappij. Laat die Drayer lekker draaien en blijf schrijven, laat je niet overwinnen door het al te makkelijk labelplakken waar deze maatschappij zo hersenloos in verzand is. Drayer heeft een mening verkondigd die niet onderbouwd is maar gestoeld op verzamelde quotes zonder achtergrond, het stuk is leger dan een vacuüm ooit zou kunnen zijn.

op 13 03 2013 at 09:56 schreef Ton Kloppenborg:

Ik hoop dat jullie terug komen, Hassnae en Peter. In elk geval bedankt voor jullie moed en bijdragen tot heden!

op 13 03 2013 at 10:52 schreef Deh Haagh:

Geschreven voor jou… http://dehhaagh.punt.nl/content/2013/03/Verdraayd-Forntaalnaakt-gesneuveld-WTF Kop op Heer Breedveld, u heeft met uw Vrouwe voor heter vuren gestaan dan den Draaykont.

op 13 03 2013 at 10:57 schreef Nmb:

Ik zou eens lekker gaan uitwaaien samen met Hassnae. Wat dachten jullie van Syrie? Samen met de moslimbroeders vechten tegen de racisten en fascisten!!

Komen jullie ook eens de deur uit. Er zijn nu goedkope reisjes naar Syrie in de aanbieding zodat jullie het ook kunnen betalen.

op 13 03 2013 at 13:06 schreef Ralph van der Geest:

Geweldig stuk hier:
http://hassnaebouazza.nl/broodroof.html
Hopelijk laat ook een imbeciel als Nmb (13.03/10:57)al was het maar iets er van tot zich doordringen.

op 13 03 2013 at 14:52 schreef sabaroth:

Volgens mij meent hij het niet Ralph

op 13 03 2013 at 15:53 schreef Floris Schreve:

Erg jammer dat jullie stoppen. In het vaak totaal overspannen ‘debat’ zal ik jullie vaak noodzakelijke tegengas erg missen. Maar goed, niets is eeuwig, ook het domrechtse geluid in de blogosfeer zal overwaaien. In het echte leven is het volgens mij ook al enigszins op zijn retour (al weten we het niet zeker).
Maar jammer. Ik heb jullie veel en vaak met plezier gelezen. Ik neem aan dat het archief wel online blijft? Het is volgens mij soms historisch materiaal en ik denk dat het waarde blijft voor iedereen die over een tijdje nog eens wil teruglezen hoe er vanaf de millenniumwissel over de ‘migrantenproblematiek’ werd gediscussieerd. Ter leering ende vermaeck

op 13 03 2013 at 16:56 schreef Ralph van der Geest:

@Sabaroth, I hope so want ik vond het verre van grappig. Zelfs al zou het sarcastisch bedoeld zijn.

op 13 03 2013 at 17:22 schreef Bigpete:

Nmb is niet “onze” Mnb hoor…

op 13 03 2013 at 17:34 schreef Gerry:

Heeft iemand overigens al wèl een reactie van Trouw gehad? Zelfs een ontvangstbevestiging kan er blijkbaar niet af. Kwaliteitskrant noemt zich dat…

op 13 03 2013 at 18:35 schreef hallo:

Bouazza & Breedveld zijn een beetje te groot voor Nederland, met z’n Drayers en Holmannen.

Wellicht is het tijd om het oude plan van Peter om een Engelstalig blog te beginnen uit te werken.

op 13 03 2013 at 19:52 schreef Sofia van der Linde:

Heel jammer dat je stopt, Peter. Ik lees je blog graag. Ik hoop dat je net als Peter Parker op een dag toch nog terugkomt op deze beslissing.

Ik snap je redenen heel goed. Ik heb zelf ook behoefte aan rust.

op 13 03 2013 at 21:24 schreef Gerrit Jan Brethouwer v/h Cactus:

op 13 03 2013 at 17:34 schreef Gerry:

Heeft iemand overigens al wèl een reactie van Trouw gehad? Zelfs een ontvangstbevestiging kan er blijkbaar niet af. Kwaliteitskrant noemt zich dat…

Het is inderdaad een beetje vreemd, dat er sinds 07/03/2013geen enkele reactie bij gekomen is.

op 13 03 2013 at 21:36 schreef dewanand:

hahhahhahaha MNB,
typisch Hollands sarcasme he, maar ik ben hollandser dan jou, let maar hierop:

he Peter en Hassnae,

Ga eens lekker op honeymoon samen jonges, je tweede jeugd half jaartje op kosten van die arme hardwerkende domrechtsers die jullie gaan uitzwaaien op schiphol. Ga eens lekker romantisch hand in hand een fris luchtje scheppen in de zandwoestijnen bij 40 graden celsius en bezoek de oude grotten eens waar de profeet (VZMH) zijn meditatie deed en zo hogere inzichten kreeg in het doel van de mensapen. Dit deden alle wijzen en strijders, ook Karel de Grote, Napoleon, Bismarck.

Daarna met bootje terug komen en dapper een nieuw Frontaal Naakt episode starten, met echte super koeliepoesjes uit de Indiase slums voor verlichting en moksha uit het verre Oosten van fakirs, djinns, yogi’s, rishi’s, mullahs, ayathollahs, ja kom verlicht terug anders koop je gewoon een 120 watt philips lamp om de verlichting maar op klassiek Westerse manier te doen.

Dewanand

op 13 03 2013 at 23:25 schreef Ikje:

De Dagelijkse Standaard dreigt met ‘nieuwe fase’

op 13 03 2013 at 23:29 schreef Egbert:

Trouw: publiceert valse beschuldigingen van anti-semitisme (lees dit opnieuw, het is echt), en stimuleert broodroof. Weg ermee.

op 13 03 2013 at 23:43 schreef MNb:

Even voor de duidelijkheid: Nmb die hierboven zo lollig suggereert dat PB en Hassnae op vakantie naar Syrië moeten gaan is niet ikke.

op 14 03 2013 at 00:11 schreef Sander:

Een overtuiging/mening/opvatting/zienswijze stroomt waar het niet gaan kan en moet zich uiten. Zeker als deze uitgesproken is.
Maar de rest van je leven het stilzwijgen ertoe doen?

Uit het veld geslagen? Moe, mat, teleurgesteld, verdrietig? Allemaal heel logisch en begrijpelijk. Maar voor altijd het bijltje erbij neergooien?

Kansloos!

op 14 03 2013 at 00:12 schreef Sander:

Tenminste; dat hoop ik.

op 14 03 2013 at 00:39 schreef Egbert:

CIDI: dat vuiligheidje van Esther Voet vergeten we niet (het is gedocumenteerd).

op 14 03 2013 at 01:19 schreef rommel:

Breed, kom op nou man. Laat je niet zo kennen. Niet de handdoek in de ring gooien. Het begon net spannend te worden. Ook jij hebt je recht op een mening. Hoeveel ik er ook niet mee eens ben. Het wordt anders zo saai zonder jou.

op 14 03 2013 at 06:10 schreef sabaroth:

Sorry ik was er ff ingetuind MNb, al was het inderdaad niet in jouw stijl dat bericht.
Goh dus dit gaat allemaal verdwijnen? De eeuwige laat ik het maar even discussies noemen tussen BigPete en MNB en Babs, de jaren60-retoriek van Sasha, de koeliekutjes-oplossingen van Dewanand, de laatste updates over wat BB nou weer uitgebalkt heeft, de genadeloze filering van PB van een of andere nitwit?
Ik zal het missen.

op 14 03 2013 at 06:30 schreef sabaroth:

Oh, en al die gasten met ongelofelijk bekrompen en afgezaagde ideeen die oprecht lijken te denken dat ze grote verlichte denkers zijn, die zijn nog het leukst.

op 14 03 2013 at 07:50 schreef Bigpete:

Het staat een iedere natuurlijk vrij een andere discussiesite op te richten…

op 14 03 2013 at 08:09 schreef yurp:

@Gerry

Ik heb van Trouw niets mogen vernemen op mijn klacht e-mail naar hen. Ook geen ontvangstbevestiging inderdaad.

op 14 03 2013 at 08:32 schreef Bastiaan:

Ja, laat Wieroe maar eens een site beginnen. En laat alle krolse koeliepoesjes maar reageren. Ik mauw wel mee vanachter mijn scherm. Leg dat kattenracisme maar bloot.

op 14 03 2013 at 10:05 schreef cRR Kampen:

De glitterkoeli heeft al een site, no worries: http://www.dewanand.com/ .
Als ’t ‘m is, anders zou ’t ‘m moeten zijn – maar hij/zij/het heeft ‘m zelf een keer hier gepost :)

@Ikje, met blijdschap gelezen. Overigens wist je per januari 2002 dat het grondsop in NL losging. De rest is onontkoombare woeker.

op 14 03 2013 at 10:33 schreef Jeroen Mirck:

“Dank, Jeroen Mirck, je Bowie-referentie ontroerde me.”

You’re welcome, Peter. Ik kan er gewoon ontzettend slecht tegen als een groep bloedhonden zich op een eenling stort. De hypocrisie ook: diezelfde groep maakte zich ook collectief boos over pestgedrag. Ze zijn zelf geen haar beter. Zoals gezegd: bloedhonden zijn het.

op 14 03 2013 at 12:11 schreef gerard:

ik wist niet van het bestaan van de zgn. roze khmer tot ik er hier over las; via verwijzingen hier kon ik dat bekijken. dacht niet dat het echt groot was? kan moeilijk geloven dat fn stopt.

op 14 03 2013 at 14:44 schreef Paul Wilders:

Breedveld, if you can’t stand the heath, stay out of the kitchen. Wees en vent en ga gewoon door, gewoon als klein hobby-blogje. Kweek een wat dikkere huid tegen bedreigingen; uit eigen ervaring: dat kan. Zelfbeklag hoort hier niet.

op 14 03 2013 at 17:41 schreef Gj, Deutz:

De reden dat ik FN vrijwel dagelijks las was de schrijfstijl van Peter Breedveld. Zonder meer een verbijsterend spannende polemist. Heel jammer dus indien dit gratis blog verdwijnt. Eens of oneens, je zat wel op het puntje van je stoel.

op 14 03 2013 at 17:50 schreef rakker:

maar heel zelden was ik het met jullie eens, maar ik zal het als een groot gemis voelen als FN verdwijnt.

op 14 03 2013 at 18:46 schreef helena:

jammer! hou eerst een tijdje pauze en wie weet…
maar geef aub niet toe aan mensen die zogenaamd denken dat zij alwetend zijn… en die dreigen!
Het is lastig “strijden” (weerwoord bieden) tegen sites met het grote geld! (geenstijl, pow-powned en dan nog kranten en zo…)

op 14 03 2013 at 19:31 schreef cRR Kampen:

Maar waarom gebruikt dat grote geld zo vaak van die vulgair goedkope middelen, helena? Ik vind dat zwak.

op 14 03 2013 at 23:01 schreef Rob Groenhuijzen:

Stop met fixeren op anti-Semitisme. Begin een nieuwe blog met totaal ander onderwerp met dezelfde inzet en ironie. Het is een spel. Dat is de enige optie in een land dat fascistisch en onverdraagzamer wordt.

op 14 03 2013 at 23:10 schreef Sylvia:

Begin opnieuw!

Zelfde mentaliteit. Ander Blog.

Maak het internationaal. Hier in Nederland zit een deel van je publiek, maar niet alles.

Ga daar waar de wind de goede kant op waait, en vandaar kom je ook wel weer hier. Daar zitten ook nog meer lezers. Jullie zien het toch ook? Je wordt ook en vooral buiten Nederland gewaardeerd.

Daar zitten jullie mensen ook.

Don’t let them down.

Doorgaan, juist nu.
Mensen om je heen verzamelen.

Het niet alleen willen doen.

Jullie aanhang is groter dan je denkt.

En die vuilsmeerderij: aparte pagina aan wijden en alles laten zien. Heeft alleen effect als jullie ze verborgen houden. Laat maar zien. Dat willen ze niet, daarom juist.

En vraag ons te reageren.

Waarom zouden jullie dat alleen moeten dragen? Daar heb je toch -ook- dat geweldige getal van 6000 lezers voor?

Gooi open, die hap!

op 14 03 2013 at 23:19 schreef Sasha Berkman:

Gj, Deutz: klopt, maar ook even stil staan bij het feit dat dat wijf van een Drayer hem heeft geprobeert kalt te stellen als anti-semiet.

op 14 03 2013 at 23:29 schreef Rob:

Superjank heeft alvast huilend vanwege de plagerijtjes (De man van Powned! Wegens plagerijtjes! WTF!) zijn twitteraccount opgedoekt. Want ja, je kunt natuurlijk niet achterblijven. Stel je voor dat mensen medelijden krijgen met die Breedveld. Nee, dan Bennink! Die is pas ECHT zielig!
Een psycholoog zou een dik boek over kunnen volpennen over die godvergeten dwaas.

op 15 03 2013 at 01:27 schreef Sasha Berkman:

Vrij Nederland was ook een verzetsorgaan ooit. Mischien dat iemand uit die hoek iets kan duiden inzake Mevr Drayer indeze?

op 15 03 2013 at 09:53 schreef Gerry:

Gisteren stond de nieuwe column van Erma Drayer in Trouw. Geen woord over vorige keer, excuus niet nodig. Nog steeds geen reactie van Trouw, uiteraard. We zwijgen het dood. De verontwaardiging in de blogsfeer is na een weekje ook wel uitgewoed en we gaan door met het leven van alledag. Peter, intriest dat je op deze manier kapotgemaakt bent. Intriest dat Trouw het hele incident gewoon lekker dood wil zwijgen en blijft doen of haar neus bloedt. Jammer dat het geteisem gewonnen heeft. En nog veel triester dat een kwaliteitskrant zo laf is. En dat ze ermee wegkomen.

op 15 03 2013 at 10:11 schreef Tayfun Balcik:

Als iedereen op zijn luie reet blijft zitten, verandert er sowieso niks.

op 15 03 2013 at 10:30 schreef MNb:

@Sasha: ik lees VN al vele jaren niet meer.
@Gerry: de vorige twee keer dat ik Trouw een email heb gestuurd duurde het langer dan een week voor ik antwoord kreeg.
@Tayfun: heb jij al een email naar Trouw gestuurd?

op 15 03 2013 at 11:30 schreef Tayfun Balcik:

@ Mnb, ik stuur bijna elke dag mailtjes naar de Volkskrant om vervolgens de volgende standaardreactie te krijgen:

Geachte lezer,

Hartelijk dank voor uw bijdrage, die wij met belangstelling hebben gelezen. Helaas kunnen wij uw reactie niet publiceren. Wij ontvangen dagelijks een honderdtal brieven. De redactie is daar heel blij mee, maar de ruimte om brieven te publiceren is beperkt. Wij vragen hiervoor uw begrip en hopen u een volgende keer te mogen verwelkomen in de kolommen van Geachte redactie of op de U-pagina.

Met vriendelijke groet,

Alleen ‘zelfkritische’ stukken van mij worden gepubliceerd. Als je te kritisch bent, wordt je afgekapt:

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1330584

op 15 03 2013 at 20:06 schreef Ralph van der Geest:

@Gerry (15.03), als er over dertig of vijftig jaar teruggekeken wordt op deze donkere eerste decennia van de 21ste eeuw in Nederland, zal de balans opgemaakt worden en hard geoordeeld worden over wie er goed of fout waren.
Het lijdt geen twijfel dat de geschiedenis hard zal oordelen over dubieuze types als Drayer en Trouw kan zich aansluiten bij die andere krant waarvan gezegd wordt ‘eens fout, altijhd fout’.
Internet vergeet niet, al zwijgen ze nu nog zo hard…

op 15 03 2013 at 21:19 schreef Warius:

Fake en gay dat je stopt.

Nee serieus, we need you.
Bij je positieven komen en weer door gaan, hoop ik !

op 15 03 2013 at 21:26 schreef MNb:

Trouw is de Volkskrant niet, Tayfun. Heb je al een mail naar de eerste gestuurd – zonder het verzoek die te publiceren? De vorige twee keer dat ik er één stuurde kreeg ik keurig antwoord en niet zo’n standaard geval.
Als je dat niet doet ben je een hypocriet met je opmerking over luie reten, zie je. Dat zou me van je tegenvallen.
De benodigde gegevens vind je onder het stukje van Hans Post; alsook mijn email plus commentaar van Gerry.

op 16 03 2013 at 10:18 schreef Fridjof:

Wat een oorverdovende stilte hier…..

op 16 03 2013 at 14:50 schreef Maarten:

Het blijft vooral stil bij Trouw. Lijkt er toch sterk op dat het een samenspanning is geweest tegen Peter en Hassnae

op 16 03 2013 at 20:00 schreef Xaviera:

ik lees hier niet vaak, maar wil toch effe zeggen. Is er een abonnement nodig om door te kunnen gaan, dan wil ik best betalen! Because..why not!

op 16 03 2013 at 20:06 schreef Leo Schmit:

Als je het tactisch bekijkt is een periode van radio-stilte van Peter een goede zet. De islamofoben zijn ontmaskerd als racisten en zijn wanhopig op zoek naar vermeende ‘anti-semieten’ om hun verhaal overeind te houden. Dat zie je bijvoorbeeld aan de tirades van Pennings bij Breifrikschotens AP, van Niemoeller bij DDS en in dit geval van Drayer bij Trouw. Bij gebrek aan ‘anti-semieten’ blijft hen niks anders over als elkaar ervoor uit te maken, tot ze voor de spiegel staan en zich afvragen of ze misschien zelf ‘anti-semiet’ zijn.

Vrij naar Bob Dylan (Titel ben ik even kwijt).

op 17 03 2013 at 04:50 schreef RAF:

Het is de keuze zelf van deze blogger om te stoppen. Hij wordt namelijk door niemand gedwongen. Als je je laat leiden door wat het plebs en het algemeen intellectueel minder bedeelde deel van Nederland allemaal roept ben je in mijn ogen redelijk slap. Als je een doodsbedreiging krijgt doe je aangifte. punt uit. Je laat je niet de mond snoeren door welke lobby dan ook. Dan schelden ze je maar uit. Zaak is dat je iedere keer totaal anders voor de dag komt zodat “ze” geen hoogte van je krijgen. Die hele P&W discussie sloeg mijns inziens ook nergens op. Een proletenjournalist die een tendentieus stuk schrijft en een aardige Marokkaanse dame die zich daar boos over maakt. Wat een nieuwswaarde. Nee, dan de verregaande verandering die door de Politiek in gang is gezet van het afnemen van burgerrechten, het met voeten treden van de onafhankelijkheid van de rechtspraak, en de verkapte manier van Teeven, Opstelten en Consortes om dit land met ridicule plannen in een Repressieve Politiestaat te veranderen, alles om de Neo Liberale agenda te spekken. Maar daar wordt niet over gesproken, noch geblogd.
Dan zijn Marokkaanse pestkoppen, het lopen langs Duitse graven, het zogenaamde Antisemitisme dat in dit land hoogtij schijnt te vieren Vele malen erger………….
Toch ? ;)

op 17 03 2013 at 12:46 schreef Robbert:

Beste Peter en Hassnae, erg jammer, maar vanuit menselijk oogpunt begrijpelijk dat je het even niet ziet zitten. De beschuldigingen en beledigingen die mensen op de social media zich permitteren zijn regelmatig ongelooflijk. Jammer dat jouw geluid niet meer te horen is. Dat verstoort de balans met opkomende populistische sites. Hoop dat je na een retraite weer van je/jullie laat horen! Het ga jullie goed!

op 17 03 2013 at 15:42 schreef Gerrit:

@RAF

“Het is de keuze zelf van deze blogger om te stoppen. Hij wordt namelijk door niemand gedwongen.”
niet gedwongen? word eens wakker! of volgens mij snap je het niet helemaal!

op 17 03 2013 at 18:43 schreef Gerry:

Reactie van Trouw:”Dank voor uw mail. Wij zijn het echter niet met u eens dat Trouw heeft meegewerkt aan ‘een schandelijke karaktermoord’.

Onze columniste Elma Drayer heeft in een column haar opinie gegeven over een paar van zijn uitspraken. Ze citeert quotes die op internet gewoon zijn terug te vinden en die zij interpreteert als antisemitische uitspraken. Het is de vrijheid van een opiniemaker om dit soort standpunten te geven.

En zoals dat werkt in de opiniewereld heeft mevr Hassnae Bouazza hierop op onze eigen opiniepagina gereageerd. De heer Breedveld zelf heeft een uitgebreide reactie gegeven in zijn blog waarin hij de opinie van mevr. Drayer fel bestrijdt.
Dat is prima en past ook in een land waar de vrijheid van meningsuiting een hoog goed is.
Verder is het aan de lezer om zich een eigen standpunt hierover te vormen.

Met vriendelijke groet,

E. Lammers
Hoofdredactie Trouw”

Waar op internetpagina van Trouw heeft het stuk van Hassnae gestaan? Ik lees alleen de gratis versie, waar het stuk van Drayer nog steeds te vinden is. Daar ben ik Hassnae’s stuk in ieder geval niet tegengekomen… Tot zover Trouw wat mij betreft.

op 17 03 2013 at 22:43 schreef A.H.J. Dautzenberg:

Peter,

Ik hoorde op het Boekenbal voor het eerst over het einde van Frontaal Naakt. Spijtig dat je stopt vanwege de bedreigingen. Wellicht verstandig, ik ben door mijn schrijven ook mijn baan kwijtgeraakt. Wellicht ook niet, het gepeupel moet bestreden worden, dan maar materiële armoede.
Ik heb je site altijd gewaardeerd en heb van je podium gebruik mogen mogen. Dank daarvoor.
Warme groet,
A.H.J. Dautzenberg

op 18 03 2013 at 13:09 schreef Bastiaan:

Als je op het Boekenbal al besproken wordt, Peter, dan geeft dit heel duidelijk je importantie in en buiten de blogosfeer aan. De doorgaans ijdele schrijvers verwaardigen zich niet gauw om een scribent uit ‘de periferie van het vak'(zoals ze het zelf zien) te opiniëren.

Misschien tóch maar eens nadenken over een vorm van doorstart?

op 18 03 2013 at 16:15 schreef Maurice:

Egoistische zeurders hier: respecteer toch de man zijn keuze, hij heeft tenslotte kinderen om voor te zorgen en een baan te behouden. Hoe belangrijk is daarbij vergeleken een website? Nu houdt hij de eer aan zichzelf en verdient de lof voor zijn oprechtheid.
Mensen die zeuren dat hij moet doorstarten moeten gewoon zelf een blog starten.

op 18 03 2013 at 19:38 schreef Erik Tjallinks:

Internet is niet geschikt voor opinie-columns met open deur voor iedereen die wil reageren. Reacties zijn te eenvoudig te geven en de opwelling vliegt zo door de ether, ook van domme scheldfiguren. Dank Peter voor het leesgenot dat ik van je had en ik hoop dat je blijft schrijven, maar dan op papier.

op 18 03 2013 at 23:26 schreef Sasha Berkman:

Peter: mischien wil je wat reflecteren :) op sargosso.nl ?

op 19 03 2013 at 06:38 schreef Fridjof:

Peter, je bent hopelijk aan het overwegen om je aan te sluiten bij ‘De Correspondent’ als onafhankelijk columnist?
Ik hoop van wel in elk geval.

op 19 03 2013 at 11:49 schreef Gert-Jan:

Ik moest tijdens de dwdd pitch van de correspondent gelijk denken aan de column ‘nieuws maken’. http://www.frontaalnaakt.nl/archives/nieuws-maken.html
Column sluit prima aan met het idee achter de correspondent.

op 19 03 2013 at 13:55 schreef Wandelaar:

De hele site achter een betaalmuur zetten en de nieuwe artikelen tevens via een emaillijst verspreiden uitsluitend voor betaald publiek. Met 6000 unieke bezoekers per dag zou je tussen de 300-600 betalende leden moeten kunnen werven voor zeg 29,90 per jaar. Dat zou neerkomen op tussen de 9000 en 18000 euro per jaar. Blijft een fooi natuurlijk, maar het zou een begin kunnen zijn om ieder geval iets van geld terug te zien, en er onkosten van te kunnen betalen. Een soort van underground gaan dus achter een betaalmuur zou in de praktijk kunnen werken als je lezers loyaal genoeg zijn. Eerst een e-mail intekenlijst hier op de site zetten zodat je iedereen per kunt bereiken en ook naam en adresgegevens van je leden kunt registreren.

Vraag me dan ook af of je verder gaat met schrijven en of ik ooit nog iets nieuws van je kan lezen. Sterkte en success ook voor Hassnae.

Of. Stel manuscripten samen en blijf ze naar uitgevers sturen. De Bezige Bij of wie dan ook. Als je ziet wat ze tegenwoordig wel niet op papier uitgeven is het een mirakel dat jij nog niet op boekenplanken staat.

op 20 03 2013 at 17:03 schreef Nick van der Burg:

Het is stil zonder FN…

op 21 03 2013 at 11:04 schreef Victor:

Peter, ik wil het stokje met liefde van je overnemen.

Mail me.

op 21 03 2013 at 18:30 schreef You On A Gin:

Bedankt voor het vele leesplezier en succes verder.

op 22 03 2013 at 16:38 schreef E Vermeers:

Over een tijdje gewoon weer een doorstart maken met vernieuwde inspiratie. En het blijkt wel dat dit een relevante site is, als je de fall-out ziet, dus qua geld zou een paywall misschien beter werken. Immers, je aantallen zijn laag juist omdat hier een intelligent genuanceerd en tegendraads geluid te horen is, niet ondanks dat.

Bovendien zou een zo publiek mogelijke rechtzetting wel slim zijn, aangezien dit anders zal beklijven als ontmaskering, mensen onthouden slechts keywords, en vullen de verbanden dan zelf in.

op 23 03 2013 at 00:16 schreef hallo:

De smaad jegens Bouazza&Breedveld gaat door en door.
Ik vind het heel eng dat GeenStijl en Arnold Kuijk en Loor-adepten op Viva en enz doorgaan met o.m. het voor antisemiet uitschelden van mensen die dat niet zijn.

Over de hoofden van slachtoffers van jodenhaat wordt hier een vete uitgevochten die niet over joden gaat maar over gekwetste kleinzielige reaguurdertjes.

Dit moet niet alleen ophouden, dit moet worden rechtgezet.

op 23 03 2013 at 20:10 schreef Maarten:

Ik merk dat ik nog automatisch frontaalnaakt.nl intype als ik safari open. Een gemis. Bedankt voor al die mooie artikelen.

op 24 03 2013 at 09:46 schreef Chris Klomp:

KOM TERUG

op 24 03 2013 at 10:48 schreef zonder opleiding.:

Waar ik zeer nieuwschierig naar ben: Frontaal naakt is doodgeschopt, maar hoe lang blijft het lijk opgebaard?

op 24 03 2013 at 18:24 schreef Piet Politiek:

Hier het bewijs dat Lagonda al jarenlang weet heeft van duistere haterz van FN:

http://lagonda.blogspot.fi/2008/09/oproep.html

“Oproep
Ik blijf maar op Frontaal Naakt lezen dat er nog steeds lieden achter de schermen actief zijn met het moedwillig hacken van deze site. Lieden die menen mij daar een gunst mee te verlenen, of daar anderszins beter van te worden, vergissen zich: ik word er namelijk op aangekeken, en ik heb geen zin om zometeen verantwoording af te moeten leggen als Peter’s site het loodje legt.

Met andere woorden: kappen a.u.b.”

Hier een account op twitter dat als sockpuppet campagne voert tegen FN:

https://twitter.com/opinieleiders

Dit twitter account wordt door ene ‘Capt. Iglo’ bijgehouden.

Peter heeft gewoon gelijk als jij zegt dat er een haatcampagne tegen FN wordt gevoerd. Wie het ook zijn, ik kan me voorstellen dat je daar kots- en kotsmisselijk van wordt.

Mee eens met hallo: Dit moet worden rechtgezet.

op 25 03 2013 at 10:07 schreef ReneR:

Dag Peter

Was het niet altijd met je eens en soms ook heel erg met je eens. Zo gaat dat. Je had het denk ik wat bescheidener moeten doen, kleinschaliger. Besteed aandacht aan jezelf. Er zullen altijd mensen blijven bestaan die het niet met je eens zijn.

Wat ik echt zeer heb gewaardeerd, is dat je geen censuur wenste te plegen.

op 25 03 2013 at 15:16 schreef Sasha Berkman:

wat hallo zegt

op 26 03 2013 at 10:58 schreef MNb:

@Edo B: dat van die misschien wel de beste krant van Nederland van zo’n dikke 15 jaar geleden schijnt verleden tijd te zijn en vervangen te zijn door het meer gangbare we schrijven alles wat juridisch door de beugel kan en een hoop poeha opwekt.

op 26 03 2013 at 15:12 schreef Egbert:

@Gerry, over de Trouw email (17 03 2013 at 18:43).

Waar Trouw niet op ingaat is de dubbele broodroof van Drayer: ze noemt twee werkgevers.

op 26 03 2013 at 21:09 schreef Sasha Berkman:

Ondertussen:

http://www.joop.nl/wereld/detail/artikel/20223_tunesische_femen_activiste_nog_steeds_niet_boven_water/

Dit blog was voor mij de eerste bron die over deze dames informeerde.

op 26 03 2013 at 21:43 schreef Maarten Middelkoop:

Als jij je site achter een betaalmuur zet, klim ik er, met een creditcard tussen mijn tanden, overheen.

op 27 03 2013 at 12:57 schreef Fatma:

Maar hoe gaan we dit rechtzetten? Iemand een idee?

op 27 03 2013 at 12:59 schreef Fatma:

Hoi Egbert wie is de tweede werkgever die Elma noemt?

op 27 03 2013 at 21:49 schreef Sasha Berkman:

Fatma: ik spreek “mevrouw” Drayer zoveel mogelijk aan.

Elma hoort gewoon niet in een voormalige verzetskrant.

http://www.verzetsmuseum.org/tweede-wereldoorlog/nl/achtergrond/achtergrond,illegale_pers/parool_vn_trouw

Elma is een hele nare anti-semiet.

http://www.youtube.com/watch?v=ZCFHYyErkA0

op 27 03 2013 at 22:18 schreef Sasha Berkman:

Overigens: Betaalmuren zijn de dood in de pan
Ik ga het niet uitleggen.

op 29 03 2013 at 01:04 schreef Wouter Engler:

Ik ken de hele discussie niet, maar 1 ding weet ik zeker: Peter Breedveld en zijn muze zijn geen antisemieten. Als Frontaal Naakt stopt, dan vind ik dat heel jammer…

Was getekend,
Wouter Engler
Hoofdblogger van De Researcher.nl

op 31 03 2013 at 17:47 schreef yezkilim:

Hoi Peter, wat een doffe ellende allemaal! Ik wou dat ik iets voor je kon doen! Ik schrijf al een hele tijd niet meer, maar je weet, ik ben je eeuwig dankbaar voor wat je voor mij gedaan hebt!

op 01 04 2013 at 11:08 schreef Jurjen:

En hier delft nog iemand het onderspit na anonieme hetzes. Ik kan me niet voorstellen dat dit stuk een 1 april grap is: http://www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/opinie/columns/handdoek-in-de-ring.9012453.lynkx

op 04 04 2013 at 17:37 schreef Pieter:

Lees je die shit ook Jurjen? Hij zegt zelf dat ie door gaat -_-

op 05 04 2013 at 00:31 schreef MNb:

Elma D heeft niets geleerd:

http://www.trouw.nl/tr/nl/6847/Elma-Drayer/article/detail/3420089/2013/04/04/Het-onbenullige-racisme-van-pensionado-s-op-Curacao.dhtml

Let op de slotregels.

op 05 04 2013 at 12:21 schreef Pim den Hartog, Zurich:

Mijnheer Breedveld, ik was het dikwijls niet met U eens, maar toch mis ik U.

op 05 04 2013 at 17:17 schreef Leo Schmit:

Hi Peter,

In Islamabad, Pakistan, verschijnt FN prompt op het scherm. Je hebt hier een trouwe lezer die er vanaf het begin bij was. Je hebt hier een grote lezersmarkt. Stap over op de Engelse taal, plaats ook bijdragen van mensen die in dit soort landen rondfietsen. Zoals toen ook met Gin uit Ghana. Ik doe mee. Nederland is gewoon te klein voor jou.
Voor mij ook trouwens.

op 06 04 2013 at 12:30 schreef Jurjen:

Pieter, ik had er verder niet meer naar gekeken. Zie nu dat de man zijn besluit heeft herzien.

op 08 04 2013 at 22:17 schreef Sasha Berkman:

http://www.trouw.nl/tr/nl/6847/Elma-Drayer/index.dhtml <- kijk maar

op 08 04 2013 at 22:36 schreef Sasha Berkman:

fuck it!

http://www.youtube.com/watch?v=rtczWDR-yFY

Watch your back Peter

Ik ga the cyberspace ook verlaten voor nu
ontfacebooken etc

cu later kameraad ridder

op 11 04 2013 at 09:00 schreef harm:

Ha die Peter, jaren geleden had in een blog met de naam personaljesus. Het had zoveel en zo weinig met depeche mode te maken als je maar wilt. Het was vooral een forum om de vraag wat geloven is te doorgronden. Voor mij is het een sprookje maar ik wil weten waarom zoveel mensen het anders ervaren. Mede door de roze khmeh, waar ik toen nog reageerde, trok ik nogal wat rechtsrabbiaat naar me toe. Ik was geen dwerg, ik was een vlo maar toch maakte het indruk. Het begon grimmig te worden, toen GS ééncelligen op mijn site meldingen gingen maken van antisemitisme en islamlikker, terwijl het mij niet om deze namen of bewegingen ging maar het dogma dat het kunstmatig overeind houdt. Nadat mij opviel dat reacties op GS van mij door een moderator aangepast werden, was voor mij het einde zoek. GS bande mij en ik kon de reacties op mijn site niet meer aan, en stopte. Sinds 2011 ben ik weer wat actiever op twitter, en probeer me voorzichtig te houden in de mening (noem het laf.)

op 11 04 2013 at 09:04 schreef harm:

Wat ik wil zeggen is dat ik in het piepklein ervaren heb wat jij en Hassnae, in het groot hebben meegemaakt. Afschuwelijk. IK leef erg met jullie mee, en vind het dagelijks meer dan een gemis geen, of weinig, tweets of updates van jullie te vernemen. Blogs (ook de jouwe,) volg ik weinig maar geven wel inzicht in wat leeft, een gezond evenwicht komt door tegenwicht. Maar polariseren helpt ons land naar de kloten.

op 11 04 2013 at 09:06 schreef harm:

in = ik

op 11 04 2013 at 18:15 schreef Dawud Pirzad:

Respect voor jullie.Sterkte!!

op 11 04 2013 at 21:00 schreef MNb:

“(noem het laf.)”
Ik niet.

“reacties op GS van mij door een moderator aangepast werden”
Kijk eens aan, dat wist ik nog niet. Toch ben ik niet verbaasd.

op 12 04 2013 at 01:08 schreef G!:

Wat betreft GeenStijl; mijn indruk is dat ze de minste of geringste aanleiding aangrijpen om ieder onwelgevallig geluid te laten verstommen / a.k.a. ip-ban op te leggen. Een simpele flauwe opmerking (iets over de winterschilder & witten & plamuur) over hun vrimibobarchick (ik geef het toe, smakeloos) was reden genoeg om ‘weggejorist’ te worden. Op GeenStijl mogen een hoop anderen over weer andere wildvreemden veel wilder & vreemder te keer gaan. Vreemd.

op 13 04 2013 at 12:52 schreef sabaroth:

Yes! in elk geval is de totale rechteloosheid van werknemers die volgend zou worden ingevoerd een poosje uitgesteld.
Dus beste loonslaafjes (ja ook jullie rechtse balletjes) die al 20 jaar vaste dienst hebben: Jullie kunnen nog niet per 1 januari 2014 zonder een rooie cent de afgebroken ww worden ingeschopt maar waarschijnlijk per 1 januari 2016.
Klein lichtpuntje in dit verder volkomen om zeep geholpen kutlandje

op 15 04 2013 at 20:50 schreef Sasha Berkman:

“Klein lichtpuntje in dit verder volkomen om zeep geholpen kutlandje”

dat doet een rechtse wind met onsidd. Het vernietigt alles wat authentiek en eerlijk is. Dat is hier in dit landje heel moeilijk zoeken idd.

op 19 04 2013 at 08:16 schreef gerard:

dit was het enige internet-magazine dat ik bezocht, zo kwam ik ook nog eens op twitter en de domrechtse adressen.
is het niet mogelijk dat fn verder gaat met gastschrijvers?

op 19 04 2013 at 22:32 schreef Mirelle Brik:

Alhoewel het mij verdrietig blijft stemmen begrijp ik het volkomen.
Neemt niet weg dat ik mijn ridder mis die de barricades kon beklimmen als geen ander.

Barricades die ik niet kon of durf te nemen? Barricades die mij te hoog blijken, te eng, te snel, te veel beren.

Obstakels en modderpoelen die jij als een heuse ridder kon bekleedde met je mantel vol zinnen.

ONVOLTOOID verleden tijd, daar hou ik graag aan vast.

Met liefde, Mirelle.

op 20 04 2013 at 15:28 schreef Leo Schmit:

Ridder Peter, U die onvervaard zoveel barricades nam met uw scherp geslepen woord, versaag ons niet in deze donkere tijden en wees verzekerd van onze trouwe aanhankelijkheid.

op 20 04 2013 at 21:28 schreef knkdffb:

Ridder Peter, U is een laffe homo en een islamistische kontlikker. Het Nederlandse volk zal u ter dood veroordelen als landverrader.

U zult langzaam onthoofd worden, met veel pijn en gerochel , waarbij het bloed dat uit uw aderen spuit , u langzaam zult inhaleren. Het lijden zal lang zijn, maar het is de Profeet en Allah een genoegen .

Allah oe Akbar.

op 21 04 2013 at 13:16 schreef MNb:

Mooie reactie van knkdffb. Hij schrijft dat dergelijke martelingen de Profeet en Allah een genoegen zullen zijn (ik neem aan dat hij niet in hen gelooft), maar intussen kunnen we zijn spermavlekken zo ongeveer ruiken.

op 23 04 2013 at 19:48 schreef Fridjof:

Je bent een slecht mens, knkdffb.
Allah zal je dit niet vergeven.

op 23 04 2013 at 21:31 schreef Sasha Berkman:

knkdffb: whats in a name :)

op 25 04 2013 at 08:50 schreef piet:

beste peter.
jammer van de exit, gefeliciteerd met een nieuw begin dan maar. als je je zonden in alle rust wilt overdenken, ben je welkom bij ons in de spaanse pyreneeën. afstand nemen verheldert.
groet en sterkte, piet.

op 30 06 2014 at 12:58 schreef Solidair met Jelmer, FloripasDeLaban en drs. Yell. Deel 1 | Krapuul:

[…] blogger Peter Breedveld en zijn geliefde Hassnae Bouazza zijn op een verschrikkelijke manier te grazen genomen door het fascistische geteisem uit de […]

op 27 08 2014 at 16:01 schreef Een hart onder de riem voor Dr. Martijn de Koning van de UvA. | Krapuul:

[…] wel dat als u zich de toorn op de hals haalt van bruin Nederland, het risico bestaat dat u er een hele hoge prijs voor betaalt. Zo gaat dat in een land waar de tokkiesharia is ingevoerd. En dat kwaad kan alleen […]

op 28 08 2014 at 09:58 schreef nexus m.:

Beste peter, jammer dat u het doekje in het hoek gooit, doch valt het goed te begrijpen. Hoeveel kan een mens hebben?
De bruine tokkiesharia is streng en genadeloos.

U heeft tenminste dit uitweg. U houd op en heeft u verder nergens last van.
Wat moeten al die allochtonen/buitenlanders en mensen met vreemde namen doen? Ook al zouden ze ophouden, kunnen ze niet tegelijkertijd van naam veranderen. Hoe zou Hassnae moet heten – Sandra Jansen of zoiets opdat ze verder met rust word gelaten?

Het gaat u goed. Wie overblijft moet de bruine pest van de aangeboren xenofobie, racisme en paranoide haat blijven bestrijden. We leven tenslotte nog steeds in Europa.

op 02 09 2014 at 17:00 schreef CIDI crimineel & Lodewijk Asscher idem | Krapuul:

[…] uit wie ‘terroristen’ zijn en wie vooral niet en dat je in het laatste geval maar beter je waffel kunt houden wil je niet voor je leven gebrandmerkt worden als zijnde een ‘antisemiet.’ Ik zal het […]

op 10 01 2015 at 15:22 schreef “Ik ben Charlie en ik faciliteer fascisme” | Krapuul:

[…] Wie werd onlangs ook alweer voor ‘graaipiet’ uitgemaakt door één of ander zwijn en door een radiozender voor ‘de grootste klootzak van het jaar’ uitgemaakt omdat ie voor zijn mening uitkwam? Ik bedoel maar. Dan vraag je je toch af op wat voor een planeet dat mens eigenlijk leeft. […]

op 12 10 2019 at 08:48 schreef i:

Il a terminé avec plus de touches que tout autre joueur offensif et a été formidable à enfiler passes et de trouver Suarez et Neymar jusqu’à front.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS