Home » Archief » Eigenliefde


[28.08.2009]

Eigenliefde

Peter Breedveld

ukiyoe8

Drie maanden terug schreef ik over de lancering van het Kleurrijke Blog door een groep allochtone vrouwen van wie ik eigenlijk niet veel meer wist dan dat ze bijzonder plezierig zijn om naar te kijken. Alleen Raja Felgata kende ik wat beter.

Sinds die avond heb ik het Kleurrijke Blog, dat een portal is naar verschillende individuele blogs, regelmatig bezocht en ik ben er in rap tempo verslaafd aan geraakt. Raja en haar vriendinnen, vooral Aaliyah en Aziza, geven zich er over aan een wellustige orgie van opzichtige en ongeremde zelfbevlekking waarbij vergeleken Jeroen Krabbé een toonbeeld van schroomvallige bescheidenheid is. Zonder een spoor van ironie roepen de dames zichzelf om de haverklap uit tot inspirerende voorbeelden voor alle andere allochtone vrouwen van Nederland. Raja’s bedrijf heet Mogador Productions en Mogador staat voor ‘Many Overwhelming Great Achievements Devine Our Reality’.

Ook steken ze elkaar regelmatig veren tussen de welgevormde billen: ‘Superfoto’s van mijn superwijven!!’ ‘Powervrouwen!’ ‘Sexy dames met een kleurtje’ ‘Het is een eer om met jullie op de foto te staan!’ ‘Jullie zijn zó inspirerend!’

Maar meer nog dan van hun vriendinnen houden de dames van zichzelf. Van valse bescheidenheid heeft Aziza bijvoorbeeld helemaal geen last: ‘Het artikel dat Marion van Es van de Telegraaf samen met mij geschreven heeft voor het blad VROUW was geweldig!’ Toe maar. Dat artikel, dat dus mede door Aziza geschreven is, gaat overigens over haarzelf, over Raja en Aaliyah en nog een of twee ‘blogstars’:

‘Dit is natuurlijk maar 0,00001 procent van wat er nog meer rondloopt aan succesvolle Marokkaanse vrouwen hier in Nederland.’

Ook Aaliyah kan moeilijk van een geheime agenda worden beschuldigd. In een column op de website van WomenInc. legt ze in één keer haar kaarten op tafel:

‘Ik wil ook graag dat mensen mijn zien als intelligent, zelfstandig, interessant en ook als heel uniek en opmerkelijk. Eigenlijk wil ik heel graag gezien worden.’

En ik wil je heel graag zien, Aaliyah!

Hoe kun je nou niet van deze delirisch zelfingenomen schatjes houden? Dronken van verliefdheid op zichzelf zijn ze. En hoe narcistischer ze zich opstellen, hoe gekker ik op ze word. Vooral voor Aaliyah heb ik een zwak. Die vindt echt alles interessant wat ze doet. Heeft ze net gegeten, zet ze er een fotootje van op haar blog. Net naar de film geweest, ook een fotootje. Lekker smoeltje, toch?

Soms heeft ze een moment van bezinning:

Voel heel sterk dat ik in een nieuwe fase van mijn leven ben aangekomen. Een fase met veel veranderingen en nieuwe inzichten.’

Wat dat voor nieuwe inzichten zijn, wordt ons niet duidelijk gemaakt. Ze zal toch niet haar visie op zeemeerminnen bedoelen?:

Vind zeemeerminnen prachtig. Kleurrijk, Lange haren, half ontbloot en super energiek.’

Ook Raja doet aan introspectie:

’Ik ga door een heftige fase van verandering. (…) Zonder in details te treden, want dat vind ik moeilijk om te doen, zit in een persoonlijk moeilijke periode. Door mijn eigen inzichten en ‘wijsheid’ kom ik er op een hele harde manier achter hoe de vork in de steel zit.’

en verdomd, nu krijgt Aziza het ook op haar heupen:

’Gekletst over wat ik nou echt wil met mijn leven. Welke richting wil ik op in de media? Waar ligt mijn talent en waarin wil ik mijzelf ontwikkelen? Pfff… Klinkt makkelijker dan het in werkelijkheid is. (…) De heilige maand ramadan staat weer voor de deur en zal denk ik in het teken staan van wat ik verder wil gaan doen in mijn toekomst.’

Sinds ik ze volg, heb ik eigenlijk geen idee waarover de dames het hebben. Bij de lancering van Kleurrijke Blog stonden ze zichzelf al te prijzen, dat ze zo succesvol zijn, en inspirerend en een voorbeeld voor iedereen. Maar het enige waar ik ze echt heel succesvol in zie zijn, is in het zichzelf succesvol noemen. Ze hebben leuke banen, daar niet van, en kennelijk weten ze zich aan de redacties van damesbladen ook te verkopen als ‘Marokkaanse powervrouwen’ en als ‘columnist’ en dat moet een zeker talent vergen. Van Raja weet ik dat ze absoluut wat kan, en een zeker charisma heeft, maar Oprah Winfrey’s zijn ze niet, zelfs geen allochtone Linda’s. En het is misschien lullig om te zeggen, maar schrijven kunnen ze voor geen meter, al zijn ze wel heel enthousiast:

jij en ik, is vuur en passie / de zwoele stem die ik hoor / bij de woorden die je uitspreekt / die mij telkens doen smelten / ik heb je lief, ik hou van jou / ik raak jou aan, ik laat alles los / ik voel je adem in me hals / dit is niet goed, dat weten we / dit is niet goed dat weten we / dit is zo fout, toch gaan we door

De Kleurrijke Blogsters hebben verder nul gevoel voor humor. Alles en vooral zichzelf nemen ze bloedserieus. ‘Ben trots op de mens die ik vandaag de dag ben, mijn kracht, de strijd die heb geleverd hiervoor en ik laat mij dat gevoel niet afpakken’, schrijft Raja. En Aaliyah: ‘In mij woedt een gevecht tussen mijn stoere ‘ik’ en mijn gevoelige ‘ik’. Ik beleef deze strijd, deze fase nu drie jaar, bewust en onbewust. Ik leer mezelf kennen, ontdek mezelf.’

Deze drie vrouwen moeten meteen een eigen televisieprogramma krijgen. Elke dag op prime-time wil ik ze horen praten over wat ze beleefd hebben, aan welke twijfels ze ten prooi zijn gevallen, welke hindernissen ze nu weer hebben overwonnen. Ze moeten ook gasten ontvangen, andere allochtone, succesvolle vrouwen met een kleurtje. En maar slijmen: “Je bent zó inspirerend, je bent zó mooi, je bent gewèldig, mijn hartje wordt helemaal warm van je!”

Dat wordt kekker dan Martin Simek, wat ik u brom.

Peter Breedveld vindt het bovenstaande artikel geniaal en zeer inspirerend. Hij is blij dat hij als rolmodel van alle andere blanke heteroseksuele middelbare mannen mag dienen.

Peter Breedveld, 28.08.2009 @ 12:33

[Home]
 

18 Reacties

op 28 08 2009 at 13:20 schreef Molovich:

In wat voor heerlijke tijden leven wij toch!

op 28 08 2009 at 14:30 schreef Benech:

dankt voor iemand anders “Dat is geen echte Marokkaan/Moslima!!!!!”

op 28 08 2009 at 14:48 schreef Bert Brussen:

een wellustige orgie van opzichtige en ongeremde zelfbevlekking waarbij vergeleken Jeroen Krabbé een toonbeeld van schroomvallige bescheidenheid is.

LOL!

op 28 08 2009 at 14:55 schreef Loesje:

Gadverdamme, mag ik ff een teiltje?!

op 28 08 2009 at 15:21 schreef Laila:

Raja heeft meer powerrrrr in haar tieten dan jij of welke andere kerel in zijn ballen.

Groet.

op 28 08 2009 at 15:25 schreef Chaimae:

Ieeel, dames zonder een greintje bescheidenheid zijn walgelijk!

op 28 08 2009 at 17:01 schreef boerwortel:

Waar moeten we uit kiezen: zelfverheerlijking, valse bescheidenheid of zelfrelativering? We zien het universum alleen door onze ogen, en daarom denken we nogal snel dat we zelf het universum zijn, of er als norm voor gelden. Dat geeft natuurlijk wel een goed gevoel. Lijkt een probaat middel tegen winterdepressie, lentemoeheid, zomerse vakantiestress en weltschmerz door vallende herfstbladeren. We hebben de grootste kans om tamelijk gemiddelde mensen te zijn en misschien zijn we dat ook wel, maar eigenlijk geloof ik wat mezelf betreft daar weinig van.
En dat is gezond…
http://www.overcomedepression.co.uk/HowIncreaseYourSelfEsteem.html

op 28 08 2009 at 18:20 schreef eduvas:

‘Dit is natuurlijk maar 0,00001 procent van wat er nog meer rondloopt aan succesvolle Marokkaanse vrouwen hier in Nederland.’

Nou, geweldig in rekenen is die Aziza in ieder geval niet, want dit zou neerkomen op tenminste 10.000.000 succesvolle Marokkaanse vrouwen in Nederland.

op 29 08 2009 at 01:48 schreef Bert Brussen:

Gratis tip van de psychiater: mijd alle boekjes, sites, tijdschriften en DVD’s met daarin de titel “overwin uw depressie” als de pest.

op 29 08 2009 at 16:36 schreef Spuit Elf:

Oooh jaa.. Power vrouween.. mmmhhh….

Als ze maar wel hun mond houden. Dat verstoort het beeld.

op 30 08 2009 at 01:04 schreef Erik:

DE EISEN LIGGEN GODVERDOMME OP TAFEL en ze volgen nog.

op 30 08 2009 at 09:53 schreef Mike's Webs:

@Loesje: Alsjeblieft leen de mijne maar. Bedankt voor de tip Peter, weer een site die we kunnen overslaan.

op 30 08 2009 at 19:34 schreef Bert Brussen:

Weet iemand waar Erik het over heeft?

op 30 08 2009 at 19:57 schreef Loesje:

@BB,
Volgens mij was Erik z`n zin nog niet af.
“DE EISEN LIGGEN GODVERDOMME OP TAFEL en ze volgen nog.” ,de tijd en locatie waar het losgeld te brengen. GEEN POLITIE!!!! anders zal je cavia voortaan staartloos door het leven moeten. En dat is dan JOUW SCHULD!!!!!
Afz. de Antiknaagbeweging.
Of zoiets. ;-)

op 30 08 2009 at 20:21 schreef Loesje:

En toen heeft ie de mail naar de verkeerde Peter gestuurd.
(was ik nog vergeten)

op 31 08 2009 at 20:45 schreef Wouter van den Berg:

Succesvolle Marokkaanse vrouwen zijn een veel te weinig onderkend probleem. Echte vakken laten leren, dat lijkt me het begin. En het klink hard, maar misschien trouwen?

op 09 11 2019 at 01:46 schreef Erik:

DE EISEN LIGGEN GODVERDOMME OP TAFEL!!!!!!!!!!!11111111
1. VERBOD OP LINKSE PARTIJEN
2. DEE EN ENZO WERKEN VOOR HUN CENTEN
3. ALLE UITKERINGSTREKKERS TRAP ONDER HUN LUIE HOL!!!!!!!!GODVERDOMME NU!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111111

op 05 01 2020 at 01:02 schreef Erik:

GODVERDOMME STOPPEN MET KRAKEN!!!1

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS