Home » Archief » Gevaar


[12.10.2010]

Gevaar

Frans Smeets


Illustratie: Hans Sebald Beham

Volgens Wilders is de islam geen religie, maar een politieke ideologie. Alsof er een tegenstelling is. Het CDA, de SGP en de Christenunie dragen vanuit hun religie ook een politieke ideologie uit. Ik zie de relevantie niet, behalve dan om de vrijheid van godsdienst via een woordentruc te kunnen omzeilen. Het zou tijd worden dat in Nederland de islam behalve een religie ook een politieke ideologie wordt. Dan valt er in de politieke arena tenminste wat te bevechten.

Omdat er met een politieke ideologie helemaal niets mis is, heeft Wilders ook de stempel van het fascisme of nazisme nodig. De islam als een totalitaire ideologie. Een vergelijking met de vijanden van zeventig jaar geleden om het gevaar te duiden en te kunnen elimineren. Te bizar voor woorden. Want, al ben je zo stompzinnig om uit te gaan van het totalitaire karakter van een dermate verdeelde religie als de islam, dan nog kun je niet anders concluderen dan dat er nauwelijks gevaar is.

De islamitische landen stellen economisch en militair helemaal niets voor en als er al vooruitgang is, dan komt deze uit de Westerse wereld. Ze maken geen auto’s of high-tech producten. Een enkele uitzondering daargelaten, is er geen multinational die er over piekert zijn productielijn in islamitische landen neer te zetten. De infrastructuur is slecht, de overheid corrupt en de bevolking niet goed opgeleid. De islamitische wereld is tot niets in staat.

Zelfs het enige grote exportproduct, dat van de olie, krijgt men niet eens zelf de grond uit. Laat staan dat ze het kunnen verwerken tot benzine (olieraffinaderij). Een land als Iran heeft benzineschaarste en moet elke dag honderddertigduizend vaten importeren.

Het geld dat de islamitische wereld verdient met haar oliedollars, wordt door enkele megalomane en verwende inteeltfamilies besteed aan skibanen in de woestijn in een zombiestad van de toekomst. Gebouwd door Indiërs en Filippijnen en georganiseerd door Westerlingen die het aan de pomp betaalde geld weer gewoon terugverdienen. En dit alles bewaakt door een paar Amerikaanse bases.

Geen cent hebben deze inteeltfamilies over voor hun islamitische “broeders” wanneer deze in nood zijn. Bij iedere aardbeving of overstroming zien we toch vooral hulp van de ongelovige “Satan” die zijn portemonnee trekt.

En dan de wapens van deze gevaarlijke ideologie. Kalashnikovs tegenover satellietgestuurde raketten. Oude Russische en Chinese meuk die niemand meer wil. Soms wat afgeschreven wapens van ons wanneer het vriendelijke (pro-westers) dictatortjes betreft. Regimes die bestaan bij de gratie van ons. De atoombom in Pakistan en de toekomstige in Iran stellen niets voor bij het atoomarsenaal van het Westen. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de raketten om die dingen een beetje precies mee af te schieten. Als we zouden willen liggen die landen plat voordat ze de knop hebben gevonden.

In gebieden waar gevochten wordt als Irak en Afghanistan loopt de bevolking dagelijks het risico om uit elkaar gereten te worden, terwijl wij al mopperend in de file naar onze vakantiebestemming staan. Hoezo zijn we in oorlog?

In de geclaimde “warzone” (Israël) van islamofoob Nederland is het toch vooral een strijd tussen high-tech helikopters, straaljagers en tanks tegenover stenen en ongeleide projectielen van aan elkaar gelaste pijpjes.

En dan het islamterrorisme. Is dit niet gewoon het wapen van de onmacht? Terwijl “onze jongens” vanachter een laptopje hele gebouwen opblazen, hebben zij niets anders dan hun eigen lichaam, omhangen met wat in elkaar geknutselde springstof. De zielepieten. Wie kansberekening loslaat op de mogelijkheid door een terroristische daad het leven te laten gaat fluitend door het leven. Islamieten blazen vooral islamieten op.

Dan Nederland. De over-tien-jaar-zijn-wij-hier-de-baas-jochies in de Vogelaarwijken waar iedereen zo bang voor is, halen niet eens het VMBO-diploma. Als halve analfabeten eindigen ze, als ze geluk hebben, achter de bezemwagen op Schiphol. Het is vooral een jongetjesprobleem. Ze eisen van hun zussen islamitische zeden, terwijl ze zichzelf al sissend en rappend als een neger van de Amerikaanse ghettocultuur gedragen. Daarbij zijn ze dermate materialistisch en kortzichtig dat ze alle zogenaamde Islamitische principes voor de eerste de beste merkkleding opzij schuiven. Hoe Westers wil je ze hebben?

Die hele maagelijkheidscultus is voor hen niets anders dan eigen belang. Klein piemeltjesgedrag. ‘Hun’ vrouwen trekken op een gegeven moment hun eigen pad, gaan studeren en hebben een toekomst. De macho-Marrokaantjes rest niets anders dan met een importbruidjes hun trieste bestaan uit te zitten.

De vaak stompzinnige en behaagzieke maatregelen die de islam bestuurlijk in de watten leggen – de zogenaamde islamisering – zijn meestal afkomstig van blanke bestuurders die de white mans burden van de jaren ‘70 nog niet ontgroeid zijn. Ze zijn meesterlijk in het op het schild tillen van idioten en opportunisten, van de Meiden van Halal tot protestantse niqaabdraagsters. Ik durf te wedden dat het halalvlees voor het restaurant in de Tweede Kamer op intiatie van domlinks is gebeurd en geen islamiet er om gevraagd heeft.

De Islamieten zelf zijn niet eens in staat om binnen de publieke omroep een islamitische zuil uit de grond te stampen. Laat staan dat ze een machtsfactor van betekenis in Nederland zijn.

Als je de moskeebouw in Nederland ziet dan doet je die eerder denken aan nostalgie dan aan een ideologie die de wereld gaat veroveren. Zelfs in Islamitische landen bouwen ze die dingen niet meer zo stereotiep foeilelijk. Ze zijn eerder het symbool van stagnatie dan van vooruitgang. Een beetje als in de jaren ‘50, toen Nederland ook nog volop kerken bouwde voor kerkgangers die nooit meer zouden komen.

Als er al een gevaar van de islam uitgaat dan is dat onze eigen overtrokken reactie. Dat we de “oorlog tegen het terrorisme” verloren hebben, – ja, die hebben wij verloren -, heeft niets te maken met militaire overwinningen of aanslagen, maar met het feit dat we bereid zijn gebleken om bij de eerste de beste tegenslag burgervrijheden in te perken en de overheid toe hebben gestaan een systeem van de angst te laten bouwen waarin elk individu in zijn beweging en handelen gevolgd en gecontroleerd wordt.

Het Grote Gevaar is onze eigen angst.

Frans Smeets denkt dat hij het nog gaat meemaken dat hij gechipt wordt. Voor zijn eigen bestwil natuurlijk.

Frans Smeets, 12.10.2010 @ 10:25

[Home]
 

59 Reacties

op 12 10 2010 at 10:41 schreef hassnae:

Goed stuk, Frans.

Het klopt alleen niet dat de Arabische landen de broeder- en zusterstaten niet helpen. Dat doen ze wel degelijk en heel gul ook. Blijft alleen onderbelicht altijd.

op 12 10 2010 at 10:50 schreef Otto:

In de tussentijd vormen bepaalde jongeren van niet-westerse afkomst zo langzamerhand een nieuwe, onverdraagzame, agressieve en vooral ook bovengemiddeld misdadige onderklasse, die niets bijdraagt aan onze samenleving. Zo bezien vormt immigratie vanuit moslimlanden wel degelijk een ernstig gevaar voor de stabiliteit van de Nederlandse samenleving. Smeets heeft overigens volkomen gelijk waar hij zegt dat er weinig Islamitisch aan hun gedrag is.

op 12 10 2010 at 10:57 schreef G!:

Het Grote Gevaar is onze eigen angst.
En dat is de reden dat ik diep respect heb voor Theo van Gogh, of Pim Fortuyn, maar mijn neus ophaal voor Wilders.

Van Gogh dacht en handelde in vrijheid.
Pim Fortuyn maakte de islam uit voor een achterlijke religie, maar pleitte voor de rechten van burgers, bijvoorbeeld het recht van moslims om homo’s voor varken uit te maken.
Wilders maakte Fitna. En Wilders steunt het CDA & VVD, die in het kader van terrorisme bestrijding al jaren onze telefoon- en internetaansluitingen aftappen, onze cartoonisten oppakken en ons en zelfs onze kinderen beboeten omdat ze zich niet kunnen legitimeren.

op 12 10 2010 at 11:46 schreef rena:

Klein peimeltjes gedrag van de jongens vs. meiden die hun eigen toekomst uitstippelen. Ja, dat is wat je op straat kunt zien. Mooi geschreven met duidelijke voorbeelden.

op 12 10 2010 at 11:48 schreef Petrus de Rewa:

Mooi stuk. Ik ben alleen benieuwd naar de hulp van de Arabische landen aan de broeder- en zusterstaten.

op 12 10 2010 at 11:52 schreef yurp:

Hoera voor Smeets! Een ongezouten en overduidelijk stuk. En iets dat al die bange islamwatchers ook eens tot zich zouden moeten nemen zodat ze niet meer ’s nachts bibberend in hun bedjes liggen bang te wezen.

op 12 10 2010 at 11:54 schreef yurp:

Otto, een misdadige onderklasse heeft onze maatschappij altijd al gehad. Alleen is de laagstgewaardeerde, meest risicovolle en financieel minst opleverende criminaliteit doorgeschoven van autochtoon naar allochtoon. Zolang er geld is, is er criminaliteit, zolang er een maatschappelijke onderlaag is pleegt deze de meest zichtbare delicten.

op 12 10 2010 at 12:01 schreef smeets:

Hassnae,

Ik zinspeelde met name op de oliestaatjes.

op 12 10 2010 at 12:18 schreef matxil:

Wat een goed artikel. Brengt de zaken eens goed tot hun werkelijke proporties terug. Dit stuk zou meer onder de aandacht moeten gebracht worden, perfect tegen de alomheersende islamofobische hysterie.
Hier in Spanje is die trouwens wel minder dan in Nederland (veel minder), maar ook hier komt het voor.

op 12 10 2010 at 12:26 schreef vetklep:

Pijnlijke waarheden.

Overigens denk ik nog steeds dat in minstens de helft van de gevallen eerder sprake is van islam-ergernis of zelfs islam-walging dan van islam-angst.

Mij zelf interesseert de islam niks (meer). Zolang ik er niet mee word lastiggevallen en zolang er geen respect voor geeist wordt, moet iedereen lekker geloven wat hij wil.

Sissen, hoerroepen, lastigvallen, koplapeisen, dramdreigen, vrijheidbeperken, potenrammen, buurtterroriseren of eventuele criminaliteit zijn gewoon dingen waartegen stevig moet worden opgetreden. Het zal me een worst wezen wat daar als reden of excuus voor wordt aangevoerd.

op 12 10 2010 at 12:42 schreef hassnae:

Frams, dat begrijp ik, maar die Golfstaten hebben echt miljarden besteed aan de minder rijke moslimlanden. Ook aan Marokko bijvoorbeeld. Libanon herpakt zich altijd zo snel dankzij de hulp van de Golfstaten.

Dat in bepaalde landen zo weinig vooruitgang is, komt omdat het geld voor een groot deel in de zakken van corrupte ambtenaren verdwijnt.

De antipathie begrijp en deel ik, maar eerlijk is eerlijk: ze zijn buitengewoon gul. Daar komt bij dat met de komst en groei van satellietzenders, er bij rampen nu ook tv-inzamelingsacties zijn waarbij er miljoenen binnengehaald worden.

op 12 10 2010 at 12:47 schreef liberaalNico:

Kijk kijk,

Een heerlijk stuk. Waarvan je hoopt dat je dit kan geloven. Was het alleen maar omdat het Wilders-alternatief weinig perspectief biedt.
Op deze manier informeren/ discussiëren is al heel wat geloofwaardiger en minder bedreigend.
Boodschap aan @frontaalnaakt lees bovenstaand stuk en leer, stop met dat ongefundeerde Wildersbashen op twitter.

op 12 10 2010 at 12:49 schreef Mohamed:

@Smeets: Goed stuk, zo zie ik het al jaren. En ik durf zelfs te stellen dat de westerse samenlevingvormen waarden kennen die “superieur” zijn aan die van de Arabische staten en dat elke individu in vrijheid altijd zal kiezen voor deze waarden, islamiet of geen islamiet.

@Otto
“”In de tussentijd vormen bepaalde jongeren van niet-westerse afkomst zo langzamerhand een nieuwe, onverdraagzame, agressieve en vooral ook bovengemiddeld misdadige onderklasse, die niets bijdraagt aan onze samenleving.””

Eens hoor, maar met migratie heeft het inmiddels niets meer van doen. Deze jongeren zijn inmiddels derde en vierde generatie.

@Hassnae
“”Het klopt alleen niet dat de Arabische landen de broeder- en zusterstaten niet helpen. Dat doen ze wel degelijk en heel gul ook. Blijft alleen onderbelicht altijd.””

Mijn indruk is anders maar ik weet dat jij goed in deze materie zit. Kun je misschien een paar hints geven.

op 12 10 2010 at 12:52 schreef Was:

Ah, zeker het boek van Martin Bosma gelezen!

op 12 10 2010 at 13:22 schreef Bigpete:

“Eens hoor, maar met migratie heeft het inmiddels niets meer van doen. Deze jongeren zijn inmiddels derde en vierde generatie.”

Zonder migratie waren deze aso’s er niet geweest (althans niet hier) dus het heeft alles met immigratie te maken.

“Het klopt alleen niet dat de Arabische landen de broeder- en zusterstaten niet helpen. Dat doen ze wel degelijk en heel gul ook. Blijft alleen onderbelicht altijd.”

Door olie rijk geworden salafisten zullen vast veel geld schenken aan anderen, jammer alleen dat ze dat uitsluitend doen aan moslims in moslimlanden terwijl de gastarbeiders in de rijke oliestaten worden gehandeld als 5e rangs burgers. .

Ik ben een van die “islamofoben”. Ben ik bang voor de islam? Nee, niet zozeer. De kans dat ik omkom bij een terroristische aanslag is te verwaarlozen en ik zie ze ook niet direct een oorlog tegen het westen winnen.
Wat wel blijft is een grondige afkeer van de demografische verandering die zich in mijn geboorteland en geboortestad heeft voltrokken. Wijken vol asociale etterbakken met Bert en Ernie kapsels, hordes gehoofddoekte vrouwen. Ongevraagd halalvlees moeten vreten, etc etc. Ik vind het niet gek dat veel autochtonen zich niet meer thuis voelen. Met angst voor de islam heeft dat alles niet te maken, met 40 jaar wanbeleid des te meer.

op 12 10 2010 at 13:24 schreef Jan van Dijk:

De vierde generatie? Vanaf pakweg 1965?
Het zijn toch geen konijnen, heer Mohamed?

op 12 10 2010 at 14:05 schreef De Witt:

Ooit werden er wetten gemaakt die het makkelijker maakten voor inwoners van italie, spanje, turkije en marokko om hier te werken.

Het waren met name de VVD en het CDA die hier vooral heel erg voor waren.

De ironie is dat juist de PVV deze nu beiden gedoogt.

op 12 10 2010 at 14:16 schreef Mohamed:

@Bigpete

“”….. terwijl de gastarbeiders in de rijke oliestaten worden gehandeld als 5e rangs burgers.””

Eens, Arabisch racisme/fascisme noem ik dat.

“Zonder migratie waren deze aso’s er niet geweest (althans niet hier) dus het heeft alles met immigratie te maken.”

Ik wil alleen maar zeggen dat dit niet voort vloeit uit de huidige migratie maar uit migratie golven uit het verleden. De afgelopen jaren kwamen er ook migranten naar dit prachtige land en naar mijn weten doen die het prima hier, dus met imigratie an sich heeft het niets te maken.

“Wat wel blijft is een grondige afkeer van de demografische verandering die zich in mijn geboorteland en geboortestad heeft voltrokken.”

Ja, dingen veranderen, leer ermee leven zou ik
zeggen. Is niet altijd makkelijk dat geef ik toe.

“Wijken vol asociale etterbakken met Bert en Ernie kapsels, hordes gehoofddoekte vrouwen.”

Dat is waar van die Etterbakken. Dus aanpakken die gasten. Wat de vrouwen betreft. Ik heb alleen medelijden met deze vrouwen en heb nog nooit last van ze gehad. En hier geld zeker mijn superieure waarden argument uit mijn eerste reactie. Een uitstervend ras (vrouw+hoofddoek) zou ik bijna willen stellen.

“Ongevraagd halalvlees moeten vreten, etc etc.”

Wie heeft jou dat ongevraagd laten eten?

op 12 10 2010 at 14:25 schreef Bigpete:

Wie heeft jou dat ongevraagd laten eten?

Je krijgt steeds vaker in bv bedrijfsrestaurants halalvlees zonder dat zulks specifiek vermeld wordt of zonder dat je een keuze hebt. Zelfs in het restaurant van de 2e kamer, wat weer tot Kamervragen heeft geleid…

op 12 10 2010 at 14:31 schreef Mohamed:

@ Jan van Dijk

Je hebt gelijk wat betreft de vierde generatie, zo snel fokken de nieuwe konijnen nou ook weer niet. Soms overdrijf ik om een punt te maken.

op 12 10 2010 at 14:49 schreef hassnae:

Smaakt dat halalvlees anders, Bigpete? Voel je het hellevuur aan je tenen als je, zonder dat je het weet, halalvlees tot je neemt?

Het aantal AH’s met halalvlees is beperkt. Slagerijen verkopen gewoon hun eigen vlees en gevogelte. Voor halalvlees moet ik echt naar de Marokkaanse of Turkse slager. Bigpete is dus weer eens hysterisch aan het overdrijven.

Dat er Kamervragen zijn gesteld over halalvlees is niet zo verwonderlijk met een partij die op elk moslimdingetje springt als een uitgehongerde hond op een bot.

op 12 10 2010 at 14:54 schreef Tjerk:

De islamisering heeft zelfs de kantine van de Tweede Kamer al bereikt!11!!! Geert sta ons bij!!

op 12 10 2010 at 14:57 schreef sabaroth:

Weet Geert dat wel?
Anders even snel mailen he?

op 12 10 2010 at 15:02 schreef Mohamed:

@Bigpete

“Je krijgt steeds vaker in bv bedrijfsrestaurants halalvlees zonder dat zulks specifiek vermeld wordt of zonder dat je een keuze hebt.”

Volgens mij valt dit wel mee @Bigpete, maar ik zal mij er in gaan verdiepen qua cijfers.

En waar het wel gebeurt, geld.
Dat restaurants dit alleen maar uit pragmatisme doen. Principieel vinden zij halal-vlees het zelfde als niet-halal vlees. Dus bieden zij dat aan en zo is iedereen tevreden behalve jij dan, want jij hebt iets tegen halal-vlees puur en alleen omdat het islamitische is, toch?

“… wat weer tot Kamervragen heeft geleid…”

Ja, Pavlov reactie van een PVVer neem ik aan. Die beginnen volgens mij standaard te kwijlen bij het woord halal-vlees.

Overigens is het restaurant van de tweede kamer in handen van een commerciële cateraar.

op 12 10 2010 at 15:04 schreef Bigpete:

De hysterie laat ik graag aan jou en je geloofsgenoten over. Ik ben atheïst zoals je weet dus met hellevuur heb ik niks. Ik wil geen vlees eten van dieren die op een primitieve manier zijn geslacht, zo simpel is het. We hebben regels omtrent verdoofd slachten maar die worden massaal opzijgezet ten faveure van halal/kosjer slachten zonder dat de consument dat weet.
Misschien noem ik iets dat op zo’n manier geslacht is halal en jij niet als er geen haatbaard naast gestaan heeft dat is best mogelijk. In dat geval is jouw definitie van halavlees anders dan de mijne. Maar dat maakt het dierenleed er niet minder om.

op 12 10 2010 at 15:09 schreef Tjerk:

Altijd leuk als islamhaters over dierenleed beginnen, ten faveure van vlees uit de bio-industrie. God ja, wat hebben die beesten toch een luizenleventje daar. Tot en met het slachthuis aan toe, waar ze humaan richting het gaspistool geschopt worden (vaak letterlijk).

op 12 10 2010 at 15:13 schreef Smeets:

Big Pete,

Bedoel je dit?

http://www.youtube.com/watch?v=ZX8QE5AR7Yk&feature=related

op 12 10 2010 at 15:13 schreef Mohamed:

@Bigpete

Ik ben hier niet de boel aan het bagatelliseren. Ik snap heel goed dat als je geboorte stad drastisch veranderd dat, dat bedreigend is en alles etterbakken gaan roepen wacht maar toe dat wij hier bladiebla …….

Hoewel ik de naam van een profeet draag herken ik deze gevoelens goed. Maar zoals Smeets doet, je moet wel alles in de goede verhoudingen blijven zien en niet je angst de boventoon laten voeren.

op 12 10 2010 at 15:16 schreef Rudolf:

Over de verwijzing naar de thans door de PVV gedoogde partijen als de ‘schuldigen’ voor wat betreft de massa-immigratie. Ik meen me te herinneren dat in de Resolutie van Straatsburg (1975) is besloten de grenzen flink open te zetten voor immigratie uit de islamitische wereld. Dit zou dan weer het gevolg zijn geweest van druk die door die staten is uitgeoefend door middel van de oliecrisis. Wat daar allemaal van zij, het waren de – destijds aan de macht zijnde – sociaal-democratische partijen (in Nederland onder leiding van de grote roerganger Den Uijl) die de greznen wagenwijd open hebben gezet. Dit alles uiteraard voor zover ik weet (je moet hier voorzichting reageren heb ik gemerkt). Wat de angst voor de islam betreft kan ik een heel eind met de mening van Bigpete meegaan. Mensen mogen geloven wat ze willen, ik wil alleen niet dat het geloof van anderen mijn leven op wat voor wijze dan ook beïnvloed. Ik wil er dan ook liever evenmin op straat mee worden geconfronteerd. Omgekeerd zou ik ook niet met mijn levenswijze/opvattingen te koop lopen in landen waar het leven totaal anders is en al helemaal zou ik niet vragen, en nog minder eisen, dat het leven zich daar aanpast aan mijn speciale wensen. Als er aspecten in het leven daar zijn die me zo tegen de borst stuiten, dan ga ik er simpelweg niet naartoe (en dat doe ik dus ook niet). Zou ik daar toch om de een of andere reden willen of moeten zijn, dan zou ik me zo ongelooflijk aanpassen, dat niemand maar zou merken dat ik daar was, afgezien van de kleur van mijn haar en huid. Als de islamitische immigranten dat op hun beurt ook hadden gedaan, zou de PVV niet eens bestaan hebben. En nee, integratie, of liever een gebrek daaraan, is niet de schuld van een falende overheid, maar vooral een gebrek aan eigen verantwoordelijkheid van de immigrant. Als ik morgen verhuis naar laten we zeggen China, moet ik het ook helemaal alleen doen. Als ik dat echt wil, dan lukt me dat ook.

op 12 10 2010 at 15:23 schreef hassnae:

Nee, Bigpete, de hysterie heb je nou net niet aan ‘mij en mijn geloofsgenoten’ overgelaten. Hou jezelf nou niet voor de gek.

op 12 10 2010 at 15:24 schreef yurp:

Kom op Rudolf, ga nou niet dat neuzelige Eurabia sprookje ophangen van de Resolutie van Straatsburg. Dat is volgens mij al meer dan voldoende ontzenuwd.

op 12 10 2010 at 15:26 schreef Mohamed:

Waarschijnlijk hier al uitbundig besproken, maar toch nog even.

De fundamenten van het halal slachten zijn: hygiëne en diervriendelijkheid. Wat mij betreft prima zaken, maar dat betekend niet dat er geen ontwikkelingen zijn op dit gebied en het is dan ook jammer dat moslims blijven vasthouden aan oude gewoontes en niet bereid zijn om te discussiëren over modernisering indien dit “hygiëne en diervriendelijkheid” verbeterd.

op 12 10 2010 at 15:31 schreef hassnae:

Mohamed, die discussies zijn er wel, hoor. Verschillende geleerden hebben Europese abatoirs bezocht en zij vonden dat de manier waarop dieren hier worden omgebracht (met verdoving) diervriendelijk en niet in strijd met de islamitische voorschriften.

Het is allemaal veel minder geconstipeerd.

op 12 10 2010 at 15:31 schreef Tjerk:

Dat niet alleen, Mohamed. Wat er doorgaat voor ‘halal’ verloopt in de meeste gevallen helemaal niet volgens de principes van hygiëne en diervriendelijkheid. Men lapt – net zoals in gewone slachthuizen overigen – de regels aan z’n laars ten behoeve van de productie.

op 12 10 2010 at 15:35 schreef Tjerk:

“Hassnae en haar geloofsgenoten”, o man.

Ik zie ineens allemaal Berbers met tulbanen en kromzwaarden voor me, die hobbelend op kamelen naar Nederland galopperen. “Yallah, yallah!”

op 12 10 2010 at 15:37 schreef Rudolf:

Ik heb dat halalslachten op internet gezien. Ik heb daar werkelijk geen woorden voor en werd er opasselijk van toen ik zag hoe geitjes daar ligen te creperen todat ze eindelijk het leven laten na heel veel pijn. Wat me dan zo verbaasd is dat er zo wordt geageerd tegen het onverdoofd castreren van biggen (ik las een verhaal van een varkenshouder die op een, in ieder geval voor mij, aannemelijke wijze uitlegt dat het onverdoofd castreren voor de biggen uiteindelijk veel minder ingrijpend is dan het gedoe met verdoving etc., maar goed) terwijl degenen die daartegen zo ageren, het halalslachten een warm hart toedragen, althans, je hoort ze er niet over.

op 12 10 2010 at 15:44 schreef Rudolf:

Oh ja, wat de Resolutie van Straatsburg betreft, moet ik begrijpen dat die niet bestaat, of dat die van nul en gener waarde is geweest (er is totaal geen uitvoering aan gegeven) of hoe zit dat dan. Graag wil ik namelijk mijn kennis uitbreiden en dan kom ik met een opmerking als ‘Dat is volgens mij al meer dan voldoende ontzenuwd’ niet zo heel ver. Graag zou ik weten waar die ontzenuwing te vinden is en waarop die is gestoeld c.q. wiens mening het is dat het allemaal niet waar is of zonder gevolgen is gebleven. Dus yurp, ik hou me aanbevolen (en dat meen ik serieus).

op 12 10 2010 at 15:47 schreef Yo:

Goed geschreven stuk. Ik roep zelf ook al jaren dat die straatterroristjes geen moslims zijn. Dat je ouders je ermee opgevoed hebben of dat je voorouders uit een islamitisch land komen wil niet zeggen dat je daarom automatisch moslim genoemd kan / mag worden. Noemen we alle serieverkrachters christenen omdat hun ouders ze zo opgevoed hebben? Het zijn gewoon criminelen die in moslimlanden keihard aangepakt zouden worden.

Hoofddoeken? Als je die wilt gaan verbieden omdat het ‘opgedrongen’ wordt door het geloof, moet je (als wilders / PVV) ook opkomen voor de belangen van de door het christendom onderdrukte vrouwen die verplicht SGP ‘burka’s’ moeten dragen van hun geloof. In dit vrije Nederland worden kinderen op bepaalde christelijk scholen geweigerd als je als meisje geen rok (van bepaalde lengte) draagt of als de ouders thuis tv hebben. Maar gek genoeg ‘gedoogd’ wilders / PVV dat. Omdat (volgens wilders) het christendom onderdeel van onze cultuur is. En dan mag onderdrukken van vrouwen blijkbaar wel.

Hetzelfde geldt voor halal vlees. Koosjer vlees wordt op dezelfde manier geslacht. Er zou een verbod op beiden moeten komen, puur alleen vanuit het oogpunt van onnodig dierenleed. Maar halal mag niet, koosjer wel, want opeens is dat ook onderdeel van onze cultuur…

Vreemde jongen(s) die wilders / PVV

op 12 10 2010 at 15:51 schreef Mohamed:

@Hassnae:
Goed te horen dat, dat gebeurt Hassnae.

@Tjerk:
Die geluiden heb ik ook weleens opgevangen. Het zijn net mensen die islamieten.

op 12 10 2010 at 15:54 schreef Eric:

ho ho, wat een kwetsende uitspraken. Mag niet hoor:
http://wetboek.net/Sr/137c.html

op 12 10 2010 at 16:06 schreef vetklep:

Yo:
Ik denk dat het allergrootste deel van Nederland ook een gloeiende hekel heeft aan christenflauwekul. Het verschil is dat je dat zo lang als ik leef in ieder geval al gewoon kunt zeggen. Zonder het riscico van extreem verontwaardigde reacties of zelfs geweld.
Dus nadat er decennialang policor schijnheilig over de islam werd gedaan, wordt er nu even over tekeer gegaan.
En als dat even kan zonder hysterische reacties van de overheid, de policorpiepeltjes en de islamieten zelf, gaat dat zeer binnenkort vanzelf vervelen.

op 12 10 2010 at 16:11 schreef yurp:

Rudolf, natuurlijk. Alsjeblieft:

a) Het document is niet aangenomen door de EEG, noch door het Europarlement. Er is dus ook geen sprake van een richtlijn of iets dergelijks.
b) het is voor overheden geen bindend charter. Sterker nog de club die dit heeft aangenomen heeft helemaal geen officieel karakter.
c) Het is een groep parlementariers geweest die dit vrijwillig hebben opgesteld, er is dus nooit sprake geweest van een officiele vertegenwoordiging van lidstaten
d) Er is geen sprake van een verdrag of iets dergelijks. Er is ook geen partij uit het Midden-Oosten waarmee gepraat is. Wel worden er contacten onderhouden met de Arabische Interparlementaire Unie die ook in 1974 is opgericht. Dat is de Parliamentaire dialoog (die dus ook weer niet hetzelfde is als de EAD) die af en toe gehouden wordt en waarbij de huidige minister Koenders in 2002 aanwezig was.
d) In 1975 waren veel gastarbeiders al ruim 10 jaar in NL. Immigratie startte dus niet na 1975, maar ruim daarvoor.
e) de tekst gaat niet over immigratie, maar om het recht om makkelijker te kunnen reizen.
f) Het verhogen van de rechten voor “immigrant workers’ moet gezien worden in het licht van het gastarbeiderschap en het besef dat wederzijdse, economische relaties goed zijn.
g) Problemen in NL met immigratie betreft voornamelijk Marokkanen en Turkije. Deze laatste is geen lid van de Euro-Arab dialoog, nog van de Arabische parlementaire Unie. Marokko nam pas sinds 1999 deel aan dit gremium.
h) de bijeenkomst die deze resolutie aannam staat ook los van de Euro-arab dialoog wat een overleg op ministerieel niveau is. Bat Ye’or veronderstelt op geheel verkeerde aannames dat de The Parliamentary Association for Euro-Arab Cooperation een gremium is van de Euro-Arab Dialogue. Beide hebben niets met elkaar te maken en de eerste is zeker niet opgericht door de EAD.

op 12 10 2010 at 16:16 schreef Tjerk:

Rudolf, ik heb die Resolutie van Straatsburg even doorgenomen (staat heel handig integraal op Het Vrije Volk).

Om te beginnen staat er niks in over massa-immigratie.

Ten tweede staat er niets bindends in. Een hoop goede bedoelingen, een boel oproepen aan overheden, maar geen enkele bindende beslissing.

Logisch ook, want het is van een of andere goodwill-commissie, niet van het Europarlement of de Europese Commissie zelf.

op 12 10 2010 at 16:16 schreef yurp:

dit is overigens geen eigen wijsheid, maar gewoon overgenomen van dit duidelijke commentaar dat ik na even snel Googlen vond:

http://www.vkblog.nl/bericht/277457/Olie_in_ruil_voor_moslim_immigratie,_kan_Bert_Koenders_hier_uitleg_over_geven

op 12 10 2010 at 16:26 schreef mango:

sterk stuk. weinig aan toe te voegen.

op 12 10 2010 at 16:34 schreef Rudolf:

@ yurp en Tjerk: dank!

op 12 10 2010 at 17:29 schreef Mohamed:

@Rudolf:

Ben al een kleine 10 minuten opzoek voor je naar een link met zeer goede cijfers over immigratie en de rol van politieke partijen. Ik heb geen idee waar ik die heb gelaten. Die hou je dan tegoed van mij.

op 12 10 2010 at 18:24 schreef Walt:

@Matxil 12:18
‘Hier in Spanje is die trouwens wel minder dan in Nederland (veel minder), maar ook hier komt het voor.’

Nog al wiedes Matxil, in Spanje kunnen de ‘cutuur-verrijkers’ niet zoals in Nederland hun hand ophouden bij de sociale dienst, laat staan dat daar iets als ‘gezinshereniging’ bestaat waarvoor de gemeenschap mag opdraaien. Dus daar hebbn profiteurs niets te zoeken

op 12 10 2010 at 18:27 schreef p.wielaard:

He gelukkig. Ik hoef me dus helemaal geen zorgen te maken, want militair stellen ze niks voor. Pfoe wat een opluchting ! En ik maar denken dat er wat speelde rond de Islam. Maar dat is natuurlijk gezichtsbedrog. En ook mooi dat we nu zo eensgezind kunnen zijn in het afzeiken van Wlders, want daat wil je natuurlijk niets mee te maken hebben. wat kan het leven heerlijk simpel zijn. Dus als de olie van die soepjurken straks op is, is er ook direct niks meer aan de hand, Toch ?

op 12 10 2010 at 20:46 schreef Smeets:

P, Wielaard,

Er is hier niemand die zegt dat er geen problemen zijn.

op 12 10 2010 at 21:13 schreef Bodewes, J:

Tis vooral een humoristisch stuk dat de angel bij de islamofoben eruit wil hebben. Uiteraard is het voor een ‘gevilde rus’ in de Caucasus al snel een ander verhaal. Er zal best wel hulp worden gegeven door die staten maar dan wel alleen aan islamistische landen of landen zoals Libanon waar veel te ‘winnen’ valt. Slegs voor gelovigen dus.
Dat er door de heersende elite veel te laks is opgetreden is een open deur.
Ritueel slachten moet in heel Europa worden verboden evenals besnijdenis bij minderjarigen. Wat is een geloof waard dat zich niet kan schikken naar moderne tijden en/of wetenschap?

op 12 10 2010 at 22:29 schreef Martin B:

Goed stuk, laat mooi zien hoe tegenstrijdig de islam-angst is. Kleine aanmerking: In de olie producerende landen zijn wel degelijk olieraffinaderijen en niet enkel van westerse bedrijven:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_oil_refineries

Is het niet zo dat de OPEC regelt, dat naast het beschermen van de prijzen voor ruwe olie, er ook voldoende wordt geëxporteerd?

op 13 10 2010 at 03:35 schreef MNb:

@BigPete: als je maar ver genoeg teruggaat was jij er zonder immigratie ook niet geweest.
“Ik wil geen vlees eten van dieren die op een primitieve manier zijn geslacht, zo simpel is het.”
Nooit een kippen- of varkensslachterij van binnen gezien, neem ik aan? Ik wel. Ik heb ook een halalslachting van nabij meegemaakt. Het tweede was diervriendelijker. En ik vertrouw liever op eigen waarneming dan op een gemanipuleerd YouTubefilmpje.
Maar zulks wil jij niet weten. Je mocht eens van je vooroordelen genezen worden.

@Vetklep: “Sissen, hoerroepen, lastigvallen, koplapeisen, dramdreigen, vrijheidbeperken, potenrammen, buurtterroriseren of eventuele criminaliteit zijn gewoon dingen waartegen stevig moet worden opgetreden.”
Ja. Maar denk je nu werkelijk dat de Grote Blonde Leider daar iets aan gaat doen? Iets dat werkt? Hij heeft dergelijk tuig toch veel te hard nodig om de angst er in te houden. En daar komen nou net zijn stemmen vandaan.
Laten we eerlijk wezen. Dergelijk tuig heeft zich juist uitstekend aangepast aan de Nederlandse samenleving. Want ik heb nooit enig verschil kunnen zien met voetbaltuig.

op 13 10 2010 at 10:02 schreef babs:

Vroeger had elke boerenfamilie een varken. En toen ging het ongeveer zo:

http://www.youtube.com/watch?v=tT9lUhe2OVc
(niet voor tere zieltjes, ik doe niet aan vrolijke muziekjes zoals Smeets)

Het varken moet nog leven als het opengesneden wordt, want dan pompt het zijn eigen bloed eruit. Dat bloed is nodig voor de worst. Ik weet niet of het laten leegbloeden ook belangrijk is voor het vlees, kan me voorstellen van wel. Dit is geen halal varken.

Alle begrip voor de Thiemes van de wereld, die dit niet willen en dus nog geen glas melk drinken. Totaal geen begrip voor Pete die klaagt over halal, maar zonder problemen een stukje kipfilet verorbert.

Ik eet liever een beest dat min of meer normaal heeft geleefd en vreselijk aan zijn einde komt
http://www.youtube.com/watch?v=PPRvjkpSAmU dan een beest dat uit de produktie komt en ‘diervriendelijk’ is geslacht. Zoek daar zelf maar een filmpje bij, er zijn er genoeg.

op 13 10 2010 at 10:22 schreef postre:

Geweldig stuk!

2 dingen alleen!

1. Turkije wordt vergeten. Dit land heeft een zeer sterke en grote krijgsmacht. Geavanceerd ook.

2. Wat betreft die aso horken.
De Amerikaanse ghetto cultuur als voorbeeld wordt ingeruild voor de Franse ghetto cultuur. Deze gaat veel meer over de strijd tegen de overheid, de autochtoon, de Joden! In de Franse underground rap clips spelen wapens een belangrijke rol.

op 13 10 2010 at 15:02 schreef Lianne:

Herkenbaar stuk dat in mijn ogen aangeeft dat de ‘angst’ hem vooral zit in de ongeinteresseerde manier waarop wij met elkaar samenleven.

op 13 10 2010 at 21:50 schreef MNb:

Tja Postre, als wij Turkije vergeten moet jij er ons nog wel even aan herinneren van welk militair bondgenootschap dat land ook al weer lid is.

op 14 10 2010 at 03:07 schreef Peter Dijkema:

Grappig en goed geschreven stuk over een treurige stand van zaken. Hassnae geeft wat nuanceringen en Lianne helpt ons herinneren dat onze in het buitenland nog steeds beroemde tolerantie vooral op onverschilligheid tot ongeinteresseerdheid berust. Waarvoor ook mijn dank!

op 14 10 2010 at 03:57 schreef Asim:

Goed stuk, mijn complimenten voor het heldere verhaal van de heer Smeets. Hij verwordt mijn gedachten beter dan dat ik het zelf kan :) Ik trap nog steeds in dezelfde valkuil, nl. dat ik emotioneel kan worden en dan vergeet na te denken, maar wellicht komt dat omdat ik het me persoonlijk aantrek dat ik na 31 jaar hier, nog steeds niet geaccepteerd ben/wordt.

Werden we vroeger massaal in dezelfde hoek in een stad gepropt, gediscrimineerd en uitgesloten, nu worden we als gevaarlijk bestempeld. Alleen nu heet onze wijk niet meer de buitenlanderswijk, maar krachtwijk of prachtwijk. Wat maakt het uit, we zijn de proletariërs van de samenleving en net als in de tijd van de Romeinen bejoren we tot de onderkant van de samenleving, wat we ook doen en hoe hoog we ook komen met onze studie/werk.

Terug naar daar is geen optie, daar wordt ik ook gediscrimineerd en hier verslechterd de situatie steeds meer. What to do?

Hoe lang zal het duren eer onze Grote Blonde Leider onze Koning wordt en knokploegen installeert. In Duindorp roepen ze al dat ze graag alle koplappen willen uitroeien … tis gewoon beangstigend!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS