Home » Archief » GEWEIGERD door de Volkskrant: Censuur is nooit de weg


[30.05.2012]

GEWEIGERD door de Volkskrant: Censuur is nooit de weg

Peter Breedveld


Illustratie: Carl Larsson

In zijn stuk ‘Subsidie voor Joop.nl is belachelijk’ pleit Bert Brussen, in navolging van de hoofdredacteur van de Volkskrant, voor een verbod op de website Joop.nl. Brussen vergelijkt de opiniesite van de Volkskrant en Joop.nl met twee bakkers die dezelfde broodjes bakken, alleen krijgt de ene bakker, Joop.nl, staatssubsidie en geeft hij zijn broodjes gratis weg – daarom is dat valse concurrentie.

Maar de opiniesite van de Volkskrant is voor iedereen gratis toegankelijk, net als Joop.nl. Daarnaast betaalt de Volkskrant niets voor de opinies op haar site, op die van enkele vaste Volkskrantcolumnisten na, wier columns uit de papieren Volkskrant worden doorgeplaatst op de site. Het gros van de stukken op de opiniesite van de Volkskrant wordt gratis geschreven door enthousiastelingen die menen iets te melden hebben.

In zekere zin wordt de Volkskrant dus ook gesubsidieerd vanuit de gemeenschap.

Laten we nu, om in bakkerssferen te blijven, de opinies op de Volkskrant vergelijken met witte kadetjes, waar bij het grote publiek veel vraag naar is. Joop.nl besloot, uit idealisme en in dienst van de volksgezondheid, voedzame meergranenbroodjes te bakken en zie, die bleken toch nog behoorlijk in trek te zijn.

Bakker Volkskrant moet dan als zelfstandige ondernemer niet huilend de hulp van Vadertje Staat inroepen om zijn concurrent kapot te maken, maar zelf iets doen om de klandizie van Joop.nl naar zijn winkeltje te lokken. Bijvoorbeeld broodjes bakken die nóg voedzamer zijn, en nóg lekkerder. Dán ben je een stoere ondernemer.

Hetzelfde gaat op voor het nieuws. Brussen ziet ook de staatsgesubsidieerde NOS als concurrent voor allerlei nieuwssites als NU.nl. ‘Nieuws is nieuws’, zegt Brussen en als je dat al op Nos.nl hebt gelezen, ga je dat niet nog eens op Nu.nl lezen.

Dat is grappig, want als internetfenomeen kun je Brussen regelmatig precies het tegenovergestelde horen brullen, namelijk dat het nieuws op staatgesubsidieerde sites links georiënteerd is en allerlei linkschmensige belangen dient, zoals het propageren van het multiculturele ideaal, waar Brussen zo’n geweldige hekel aan heeft.

Nieuws is dus helemaal geen nieuws, iedere redacteur en eindredacteur maakt zijn eigen keuzes bij het maken van nieuwsberichten, en legt zijn eigen accenten. Dat is het mooie van Internet: dat je een nieuwsfeit op NU.nl ook nog even kunt bezien in NOS-licht en op tal van andere sites. Op Trouw.nl worden altijd net weer andere accenten gelegd dan op Volkskrant.nl, op GeenStijl en op Joop.nl. Vroeger had je je krant en het NOS-journaal, toen was de wereld een stuk eenzijdiger en makkelijker te overzien.

Brussen, en ook de hoofdredacteur van de Volkskrant, willen blijkbaar terug naar die tijd. Ik voor geen goud. Ik ben blij met een tegenwicht voor het reactionaire gebral dat zelfs op de opiniesite van de ooit linkse Volkskrant overheerst.

Brussen ondergraaft overigens zijn eigen stellingen met het reclamepraatje voor zijn eigen site Jaap.nl, opgericht uit luidruchtig protest tegen Joop.nl, nog voordat Joop.nl bestond. Uit het gigantische monstersucces van de Jaap, betoogt Brussen, blijkt dat het niet de financiële middelen zijn die een site succesvol maken, maar de inzet, de passie, de tevredenheid en de nieuwe, vrijwel oneindige mogelijkheden die mensen aanzetten tot vrijwillig en enthousiast meewerken aan een website.

Nou, dan lijkt het me dat je je ook niet zo druk moet maken om de vier professionele VARA-medewerkers, die Joop.nl draaiende houden. Het is die vermaledijde passie waarmee mensen Joop.nl zomaar volschrijven met meningen waar Bert Brussen van gruwt.

Censuur van andersdenkenden is nooit de weg. Kom maar met een beter alternatief. Doe je best!

Dit keurige stuk is geweigerd door de Volkskrant, waar een redelijk geluid al heel lang niet meer wordt gewaardeerd, maar het delirische gezwatel van types als Bert Brussen, Raja Felgata en Chris Rutenfrans des te meer. En dáárom bestaat Joop.nl, en overigens ook Frontaal Naakt. Omdat er mensen zijn die wel eens wat anders willen dan een wit, klef, dikmakend, ongezond kadetje.

Peter Breedveld, 30.05.2012 @ 07:30

[Home]
 

36 Reacties

op 30 05 2012 at 08:11 schreef Thomas Cool / Colignatus:

@Peter: Destijds is de VARA opgericht met dubbeltjes en kwartjes van leden. Dus geheel zelfstandig. Later heeft Rick van der Ploeg als staatssecretaris media de contributie veranderd in een “belasting”, met als excuus dat dit bespaarde op administratiekosten, maar met als politiek doel een soort BBC te gaan forceren. Dus VARA en Joop.nl hebben geen “subsidie”. Het oorspronkelijke model van uitzendvereniging met contributie lijkt me beter, met ook democratie in die vereniging. Bert Brussen heeft toevallig een beetje gelijk maar om een andere reden dan hij denkt. De Volkskrant zou dat wel hebben moeten weten en ook zo hebben moeten formuleren.

op 30 05 2012 at 08:23 schreef Peter:

Nee Thomas, Brussen heeft ook niet een beetje gelijk, simpelweg omdat de opiniesite van de Volkskrant GRATIS is. Joop.nl heeft geen enkele invloed op de verkoop van abonnementen en haalt ook geen adverteerders weg. Joop.nl is dus geen concurrent, laat staan een VALSE concurrent. Joop.nl is een alternatief. Een BROODnodig alternatief.

op 30 05 2012 at 09:21 schreef Frank:

Peter Breedveld heeft het gelijk uiteraard aan zijn kant. En de manier waarop Remarque c.s. bij ‘de politiek’ gingen bedelen om Joop.nl de mond te snoeren, die is beschamend en heeft inmiddels de gedaante aangenomen van een schot dat naar achteren loos ging (een Germanisme, ik weet het, maar wel toepasselijk).

Maar er is meer aan de hand. Rechts/reactionair/proto-fascistisch Nederland (dus de Telegraaf/GeenStijl/PVV-maffia), die maakt aldoor van de vrije meningsuiting een kardinaal punt; het lijkt warempel al een jaar of tien dat alles wat gezegd en geschreven kán worden, ook geuit móét worden. ‘Lijkt’ is het sleutelbegrip, want de vrijheid waar ik op doel is exclusief voorbehouden aan ultrarechts Nederland zelf. Zo gauw men iemand uit die hoek erop opmerkzaam maakt dat mensen soms van mening kunnen verschillen, voelt betrokkene zich ‘gedemoniseerd’, en belt een bevriend advocaat uit de showbiz, om er juridisch een zaak van te maken.

Vanuit die houding is dan ook het wensdenken (-dromen) van het Volkskrant-opperhoofd en zijn kompanen te verklaren. Joop.nl is lastig, onwelgevallig, laat mensen veel ruimte om te schrijven, ja, heus waar, deze website kan door lieden van licht- tot donkerbruine geestelijke teint als ‘schurend’ ervaren worden. Want de dom-rechtse dogmaatjes en leugens worden dagelijks in twijfel getrokken.

En dus moet Joop.nl weg, van dom rechts. De goedgelovige toeschouwer zou nog in de suggestie kunnen trappen dat de Volkskrant toch heus wel ‘een rijke variëteit aan opinies’ biedt. Dat is niet waar. Thomas von der Dunk en Marcel van Dam zijn zo langzamerhand de ‘token liberals’ geworden, excuus-socialisten, die een voorspelbaar links tegengeluid dienen te laten horen (en de ‘dialoogcolumns’ van von der Dunk vs. Brussen zijn natuurlijk onzinnig). Veel andere commentatoren zijn gewoon: reactionair, op het mallotige af, qua niveau. Amanda Kluveld, Nausicaä Marbe, Martin Sommer, Chris Rutenfrans, Frank Kalshoven, en ook de vele gelegenheidscommentoren, die zijn: rechts-reactionair. Ik herinner me nog die politicoloog die mocht beargumenteren dat psychiatrische ziekten niet bestaan (dus mensen met problemen van geestelijke aard zijn simulanten? De geest van Geert waart hier alweer rond).

Peter, blijf op je strepen staan. Want het gaat om nogal wat. Voor we het weten zijn we weggezakt in de zomp van FoxNews en aanverwanten.

op 30 05 2012 at 10:10 schreef Trash:

“Ik ben blij met een tegenwicht voor het reactionaire gebral dat zelfs op de opiniesite van de ooit linkse Volkskrant overheerst.”

Naar mijn mening maakt het niet uit wat voor site je hebt. Zodra je de panelen openstelt lopen ze vol met reactionair geschreeuw. Er is nu eenmaal een bepaald soort mensen die vinden dat ze iets te melden hebben en dat zo hard en zo vaak proberen. Vroeger ging je er gewoon niet naast zitten bij een feestje. Nu ontwijk je gewoon de commentaren op websites.

op 30 05 2012 at 11:07 schreef Eva S.:

En hoe zit het met PowNed? Want daar geldt dat dan toch ook voor?

op 30 05 2012 at 11:56 schreef Trash:

Wat mij nog het meest van de Volkskrant tegenvalt is dat ze die regime propagandist uit Damascus om de paar weken een podium bieden om de dictatuur aldaar te verdedigen. De man heeft nog nooit iets anders geschreven dan hetgeen het regime verkondigt en staat overduidelijk gewoon op de loonlijst. Ook de Volkskrant moet dat ondertussen zijn opgevallen en toch blijven ze die stukjes kritiekloos neerplempen.

op 30 05 2012 at 12:28 schreef jos:

@Trash

Rutenfrans is gewoon consequent. Als je pro-Israël en tegen Hamas bent dan ben je uiteraard ook vóór het Syrische regime en tegen de lokale islamistische oppositie. Als je een geschifte kolonist uit de Westoever (Yochanan Visser) telkens aan het woord laat, waarom dan een Asad-propagandist niet ?

op 30 05 2012 at 12:48 schreef Trash:

Nog nooit iets van Visser gelezen. Zal er eens op letten. Syrië en Hamas waren tot voor kort overigens twee handen op een buik, om niet te spreken over het praktisch geheel onder het bevel van Assad staande Hezbollah en de actieve Iraanse (militaire) steun aan Assad. Dus consequentie en blinde liefde voor Israel heeft er weinig mee te maken. Een goed salaris en een makkelijk leventje in Damascus waarschijnlijk des te meer. Maar goed, het is de keus van de Volkskrant om de ruimte aan een propagandist te geven.

op 30 05 2012 at 12:57 schreef dewanand:

namaste blote Fnaakters,

Waarom zou een Hollander nog een gedrukte versie kopen van de Volkskrant, NRC, telegraaf enz? Al het wereldnieuws staat binnen tien minuten op duizenden nieuwssites op internet en dat is gratis. Duizenden mensen spelen parttime journalisten en geven opinies op internet, gratis. De gedrukte media publiceren normaliter pas 24 uur later een gecensureerde versie van het nieuws, dus elke slimme Hollander pakt google om het laatste nieuws te lezen van de dag. Wij hebben niets meer aan de gedrukte media, die ook nog zwaar gecensureerd is.

Wieroe leest geen kranten meer, maar wel schijt hij erop in zijn kattenbak. Wieroe laat de redacteuren van de Volkskrant zijn drollen ruiken elke dag.

Tijden veranderen dus de Hollander en Hindoelander moeten slimmer en grijzer worden. Koop de gedrukte kranten dus niet meer maar ga gewoon googlen voor het laatste nieuws binnen tien minuten.

Nederland wordt slimmer, dus de Nederlander koopt geen gedrukte en gecensureerde kranten meer.

dewanand en wieroe.
grootste hindoe fundamentalisten van Nederland.

op 30 05 2012 at 13:02 schreef Trash:

Oeps. Mijn fout, je bedoelde de redacteur van de opiniepagina in plaats van die maffe roeptoeter Martin Janssen. Tsja, Rutenfrans heeft overduidelijk zijn eigen overtuigingen een flinke stempel op Forum laten zetten. Alhoewel ik graag een leuke discussie en tegendraadse meningen op een opiniepagina zie komt dag in dag uit hetzelfde reactionaire geblaat me nu toch al behoorlijk de strot uit.

op 30 05 2012 at 13:13 schreef Thomas Cool / Colignatus:

@Peter: Ja, ook de opinie-pagina van de VK wordt gevoed door gratis schrijvers. Maar dat kun je niet als losstaand argument gebruiken. Als de VK zichzelf bedruipt (afgezien van het Stimuleringsfonds voor de Pers en lagere BTW) dan kan zo’n commerciele onderneming natuurlijk slim gebruik maken van vrijwillige inzendingen. In commerciele context is het een extra winstbron. De crux blijft de gedachte dat de VARA geheel gesubsidieerd is. Maar dat klopt niet, zie die truuc van Rick van der Ploeg. Er valt veel voor te zeggen de omroepverenigingen nieuw leven in te blazen en geleidelijk weer te verzelfstandigen.

op 30 05 2012 at 13:31 schreef Peter:

In commerciële context is de opiniepagina van de VK inderdaad een extra winstbron. Want hoe meer bezoekers, hoe aantrekkelijker voor reclame-inkomsten. De Volkskrant is dus een ouderwetse uitbuiter die zich vetvreet dankzij de gratis inspanningen van sloebers als ik.

Nou ja, niet als ik, mijn mening is niet welkom bij de Volkskrant. En als het dus aan de Volkskrant lag, las niemand mijn argumenten. Dus plaatst de Joop mijn mening en dat mag dan opeens niet, omdat mijn mening dan bezoekers weghaalt bij de Volkskrant!

Mijn vraag: waarom plaatst de Volkskrant mijn mening niet gewoon op haar site, zodat ik niet ben aangewezen op de Joop?

Overigens heeft de VARA altijd gezegd dat de Joop wordt betaald met het geld van de ledencontributie.

op 30 05 2012 at 14:08 schreef Frank:

Zojuist geplukt van bij de Volkskrant (sorry heer Remarque, zal het nooit meer doen, tenzij onder andere nickname, natuurlijk):

__________________

“De nieuwssite Nu.nl stopt per 1 september met de dagelijkse bijdragen van zes vaste columnisten. Dat bevestigt hoofdredacteur Wouter Bax desgevraagd. ‘We vinden columns en opinie niet meer passen bij ons medium, wij zijn voor het hier-en-nu-nieuws en daar willen we echt op focussen’, verklaart hij de stap. .

Volgens Bax betreft het geen bezuinigingsoperatie. ‘We zien gewoon aan de cijfers dat onze bezoekers niet op de columns zitten te wachten. Die gaan voor opiniebijdragen eerder naar een site als Volkskrant.nl. Als de bezoekcijfers van onze columns beter waren geweest, waren we er absoluut mee doorgegaan.'”

_________________

…maar had een opperhoofd van Nu.nl niet pas gepleit voor een ‘Verbot’ van Joop.nl?

Leg het maar eens aan je kinderen uit.

op 30 05 2012 at 16:55 schreef Trash:

Toch wel jammer dat onder een artikel dat niet door de censuur van de Volkskrant mocht komen mijn eigen reactie waarin ik aangeef toch wel graag een krant te lezen niet langs de ballotage komt. Beetje dubbel.

op 30 05 2012 at 18:41 schreef Rene Koeman:

Het is nog maar een kleine stap om te pleiten voor een verbod op FrontaalNaakt, want die wordt gemaakt door iemand die vanuit de universiteit wordt betaald. Subsidie eigenlijk. Oneerlijke concurrentie!

op 30 05 2012 at 19:15 schreef J. Meloen:

Subsidie of ledengeld, je kunt op zijn minst vraagtekens plaatsen bij de (in)directe financiering van Joop.nl. Maar dat is slechts een deel van de discussie, die m.i. meer moet gaan over wat wel en niet de taken van een publieke omroep zijn. Waarom moet elk tv programma een website? Hoe ver kan de NOS gaan wat betreft de aankoop van voetbalrechten?

op 30 05 2012 at 20:44 schreef Pyt van der Galiën:

Ik zou niet weten waarom de discussie over de taken van de publieke omroep moet gaan. De VARA bekostigt Joop.nl uit contributies van haar leden. Dat moet de VARA zelf weten en daarover hoeft ze aan niemand verantwoording af te leggen dán die leden. Waarom moet een buitenstaander vraagtekens plaatsen bij wat de VARA met haar ledengeld doet? Mij een raadsel. Waar bemoeien mensen zich eigenlijk mee.

Voor de rest gaat het – zoals meestal wanneer Bert Brussen ergens bij betrokken is – weer helemaal nergens over. Een ordinaire poging Joop.nl de mond te snoeren, that’s all.

op 30 05 2012 at 20:57 schreef Sasha Berkman:

Joep Meloen, je probeert nu gewoon je rancune te verhullen met argumenten over “de discussie”.

op 30 05 2012 at 23:53 schreef J. Meloen:

Ik uit het jaarverslag niet de geldstromen opmaken, enige transparantie daarin is gewenst en zou opheldering bieden. Kan zijn dat ik wat heb gemist, excuses dan.

Dan nog de indirecte sponsoring van Joop.NL door bijvoorbeeld de Radio 1 Joop debatten. Daar lopen de belangen in elkaar over en dat is niet helemaal zuiver. Overigens heb ik daar minder problemen mee dan met de CL miljoenen en de constructies met producenten/presentatoren. Moet ook gezegd worden dat Brussen met een specifiek belang in de discussie zit. Het artikel lijkt wel een advertentie voor Jaap.

Verder geen rancune, ik kan me gewoon niet vinden in het huidige ontwerp van het PO bestel. Teveel baasjes, teveel op kijkcijfers gericht en te weinig kwaliteit.

op 31 05 2012 at 02:56 schreef MNb:

“Mijn vraag: waarom plaatst de Volkskrant mijn mening niet gewoon op haar site, zodat ik niet ben aangewezen op de Joop?”
Goede vraag. De reden dat ik vroeger (jaren 80) de VK las was omdat ik me de ene dag kon ergeren aan rechts gebral dat de volgende dag werd gefileerd door een linkse schreeuwerd. En laten we wel wezen – als de VK geld wil verdienen moet het dergelijke polemieken juist aanmoedigen.

op 31 05 2012 at 07:05 schreef You On A Gin:

Joop.nl moeten ze, net als bijvoorbeeld Amsterdam Post, indymedia, Stormfront of Geenstijl, nooit een strobreed in de weg leggen. Hoe kun je beter gevaarlijke gekken in kaart brengen? Laat ze praten. Dan zie je het beeld zich wel aftekenen.

op 31 05 2012 at 09:30 schreef Pyt van der Galiën:

@Gin

Altijd al gedacht dat de types die altijd zo geforceerd een middenpositie innemen, niet goed snik zijn. Joop vergelijkbaar met Stormfront? De brave sociaal-democraat Francisco van Jole de tegenhanger van de neo-nazi Constant Kusters? I beg your pardon? Hang je de laatste tijd rond op De Dagelijkse Sufkop? Laat je je indoctrineren door Joshua Livestro, die denkt dat het Kunduzakkoord de eerste stap is op weg naar de vestiging van de dictatuur van het proletariaat? Of heb je gewoon weer te zwaar getafeld?

op 31 05 2012 at 09:43 schreef Deh Haagh:

In deze tijden van bezuinigen en eigen broek op houden vind ik dat iedere vorm van subsidie gewogen mag worden op noodzakelijkheid maar het motief van de VK (Vreselijke Kleuters) is geen motief en inderdaad een zielige poging om een mediacollega de mond te snoeren. De term zwaktebod is weer eens opnieuw gedefinieerd. Jammer, ooit las ik de Volkskrant met veel plezier, tegenwoordig leg ik hem naast de Telefraaf….

op 31 05 2012 at 09:44 schreef Deh Haagh:

Telegraaf dus… *kuch* excuus…

op 31 05 2012 at 12:05 schreef Yvonne:

Wel een lachertje. 10-0 voor Joop. Wat is die krant afgezakt. Leve het internet.

op 31 05 2012 at 12:33 schreef Molovich:

“En als het dus aan de Volkskrant lag, las niemand mijn argumenten. Dus plaatst de Joop mijn mening en dat mag dan opeens niet, omdat mijn mening dan bezoekers weghaalt bij de Volkskrant!”

Patsboem, schaakmat. Zie je daar maar eens uit te lullen, Remarque.

op 31 05 2012 at 13:12 schreef Sasha Berkman:

YoaG gooit nazis en anti-fascisten ook op 1 hoop. Die man is verschrikkelijk narcistisch volgens mij.

op 31 05 2012 at 13:27 schreef Herbert:

Reclameinkomsten? Als ik op de bruine pagina’s van haatpaap Rütenfrans kijk dan zie ik alleen maar reclame voor VK-banen en de VK-Webshop.

Blijkbaar is er geen enkel bedrijf die wil adverteren op de guur conservatieve en soms racistische opiniepagina’s van De Volkskrant. Daar moet oud Elseviersman Remarque maar eens over nadenken in plaats van anderen te willen knevelen.

op 31 05 2012 at 18:10 schreef Pyt van der Galiën:

Hey Edo,

Ik had het over geforceerd, Edo.

Mensen nemen een geforceerde middenpositie in wanneer ze Joop.nl gelijkstellen aan Stormfront om toch vooral maar duidelijk te maken hoe verschrikkelijk genuanceerd ze zelf wel niet zijn. Dan ben je óf aan het trollen óf niet goed snik. Of te laf om te kiezen, dat kan ook nog, natuurlijk. YOAG is het type dat in ’40-’45 het verzet voor de voeten had geworpen dat ze zo ongenuanceerd bezig waren. Niet dan, Gin?

op 31 05 2012 at 20:32 schreef Krek.:

GeenStijl blijft wel nog steeds adverteerders trekken. Bizar. Gisteren Lipton Ice Tea en vandaag Honda, beide met een link naar hun Facebook-actie. Kennelijk kijken die marketingmennekes daar alleen naar de click-rate en niet verder dan hun neus lang is. Wie wil er nou zijn mooie spullen adverteren tussen polariserende haatzaaipraat over een ‘kudtpolder’, ‘kontneukcoalitie’ en ‘Zwijnen zijn de Marokkanen van Nederland’? Niet echt een Umfeld met een positieve uitstraling op je merk.

op 01 06 2012 at 00:45 schreef MNb:

Kontneukcoalitie …. onderschat nooit het vermogen van rabiaat rechts om het beschavingsniveau te verlagen. Dat moet dan de westerse normen en waarden verdedigen tegen de islamitische invasie.

op 01 06 2012 at 02:31 schreef Willem Dezwijger:

Voor mij is het wat simpeler. De mediasector is, net als de volkshuisvesting, één van de overgebleven gemengde sectoren. Stukje publiek/collectief, stukje privaat. Om goede redenen. Moet er niet aan denken dat de omroep alleen nog zou bestaan uit SBS-shownieuws en Voetbal International.
Dus concurreren de kranten en hun sites met publiek gefinancierde activiteiten, en dat moet vooral zo blijven. Even los van de inhoud, want Joop vind ik nog steeds politiek correct en saai.

Overigens waren de landelijke kranten op één na tot voor kort ook semi-publiek. Het verhaal is bekend, door de voormalige Paroolstichting werd een paar honderd miljoen weggegeven aan sprinkhaan APAX en daarna is de zaak overgedaan aan ‘ondernemers’. In de paar jaar daarna zijn Volkskrant en NRC zodanig hard achteruit gegaan dat ik me serieus afvraag welke van de twee ik binnenkort ga opzeggen, zo niet allebei.

op 01 06 2012 at 12:30 schreef Yvonne:

@Willem

Begin maar met de Volkskrant. Had je allang moeten opzeggen gezien alleen al de niet geweigerde schandalige opinies.

op 02 06 2012 at 13:44 schreef You On A Gin:

@ Yvonne
Schandalige opinies in de Volkskrant? Ik lees dat nooit, dus ik zal even moeten vragen welke. Over die ene advocaat had je ook al gelijk (die is inderdaad tuig), dus mede daarom dat ik ’t vraag,

op 05 06 2012 at 11:16 schreef Yvonne:

@Yoag

Ik had het specifiek over de reacties die geplaatst werden. Die waren zo beneden peil waardoor ik die krant nooit meer lees, trouwens ik haal mijn nieuws van internet af en voor buitenlands nieuws ga ik o.a. naar The Guardian, Al Jazeera, andere onafhankelijke bronnen en yes ook Ha’aretz. Kranten hier zijn onbetrouwbaar en voorgekleurd. Wil niet zeggen dat ik alles voor zoete koek aanneem, maar via verschillende bronnen kom je een heel eind.

op 05 06 2012 at 15:58 schreef You On A Gin:

@ Yvonne
Dat vind ik heel tof, dat je nieuws tot je neemt via allerlei verschillend ‘gekleurde’ media! Zo kun je inderdaad je eigen conclusies trekken. Er zijn zoveel mensen die altijd maar één kant ergens van tot zich wensen te nemen, want ze zijn misschien bang om te gaan nadenken.

Maar die reacties waar je het over hebt, die zijn dus niet op internet maar op de brievenpagina van de papieren versie?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS