Home » Archief » Het is Suikerfeest, maar er valt niks te vieren


[09.08.2013]

Het is Suikerfeest, maar er valt niks te vieren

Tayfun Balçik

FKK2
Illustratie: Modellbahnshop Lippe

Vandaag is het Suikerfeest. Miljoenen moslims over de hele wereld vieren vandaag het einde van de vastenmaand, de Ramadan. Dit jaar heb ik – na ongeveer 10 jaar de Ramadan te hebben geboycot – weer meegedaan. Hoewel vrienden en familieleden het niet openlijk zeggen, kan ik in hun ogen de blijdschap wel aflezen. De verloren zoon is eindelijk wedergekeerd. Ik was inderdaad een tijdje weggeweest. Dat heeft spijtig genoeg niet de fraaiste momenten uit mijn leven opgeleverd. Maar goed. Het hoort er waarschijnlijk allemaal bij.

De breuk leek definitief toen ik begon te studeren. Ik maakte toentertijd namelijk kennis met de Grieks-Romeinse ‘beschaving’, de Middeleeuwen (van het westen, zou ik nu zeggen), ‘Vaderlandsche’ geschiedenis en nog veel meer interessante dingen bij de burgerlijk-blanke Geschiedenisopleiding van de Faculteit der Letteren in Leiden. Het was een interessante ontmoeting, maar niet meer dan dat. De klik heeft nooit plaatsgevonden, want hoewel ik geestelijk steeds meer verwijderd raakte van mijn ‘eigen cultuur’, is dit fysiek nooit het geval geweest.

Wilders’ gewillige adepten

Al die werk- en hoorcolleges, referaten en boekbesprekingen, essays en scripties werden in het gesegregeerde Amsterdam West voorbereid en geproduceerd. Amsterdam-West was het vertrekpunt en Amsterdam-West zal helaas – als er geen maatregelen worden genomen – het eindpunt worden. Het klassieke verhaal van het dubbeltje. Vandaag is het Suikerfeest, maar er valt mij betreft niks te vieren.

Nederland heeft – geheel in lijn met de gemoedsstemming in het Westen – ‘haar’ moslims nooit als gelijkwaardige burgers beschouwd. We mogen hier leven, maar niet al te zichtbaar zijn, want dan kan de ‘hardwerkende Nederlander’ zich niet meer vinden in ‘het straatbeeld’. De ‘negertjes’, ‘Marokkaantjes’ of ‘kutturkjes’ begrijpen bovendien de hoogculturele grappen van Hans Teeuwen niet.

Hans, je krijgt waarschijnlijk een boete omdat je in Zomergasten hebt gerookt, maar ik hoop dat ze je ook een boete geven voor je racistische uitlatingen.

Wij zijn niet helemaal onzichtbaar. Nee, sommigen onder ons mogen het podium wel op. Voor hen spreidt Nederland haar armen wijd open. Dan kun je denken aan types zoals Ebru Umar en Ahmed Marcouch, die gedreven worden door zelfhaat. Zij mogen op TV uitleggen waarom moslims af en toe zo door het lint gaan. Zij krijgen tijd; omdat ze er totaal geen verstand van hebben; omdat het ‘zelfkritische’ ja-knikkers zijn; omdat ze graag dingen zeggen die het gros van de witte Nederlanders graag wilt horen. Waarschijnlijk hebben ze dat zelf ook door en laten ze zich willens en wetens gebruiken. Wilders’ gewillige adepten, dat is precies wat ze zijn.

Terroristische daad

Het is Suikerfeest! Waarom zo negatief? De Volkskrant spreekt weer boekdelen. Er gaat geen dag voorbij of er staan weer berichten in waar moslims aanslagen beramen tegen westerse doelwitten. In het bericht ‘Ook Nederland doelwit in Jemen’ gaat het over Westerlingen die het land hebben verlaten vanwege ‘terreurdreiging’.

Maar Jemenieten hebben die luxe niet. Tegen het einde van het bericht staat het volgende: ‘In het licht van de terreurdreiging hebben de Amerikanen hun bombardementen met drones opgevoerd. Een aanval – voor zover bekend de vijfde binnen twee weken – kostte in het roerige zuiden van Jemen gisteren zeven mensen het leven’.

Moslims kunnen de terreur van de drones niet ontvluchten. Zij hebben slechts de taak om die te ondergaan. Trouwens, waarom framet de Volkskrant de terreur van de drones niet als volgt: ‘westerlingen die aanslagen beramen op islamitische doelwitten’. Wat is het wezenlijke verschil tussen iemand die doodgaat door een drone en iemand die doodgaat vanwege een bomaanslag? Er is maar één verschil: de eerste is een moslim, de tweede een Westerling. Dat is bepalend voor wat wordt geframed als een terroristische daad of niet.

Geen identiteit gegund

Op de volgende pagina is er een foto van een slachtpartij in Syrië te zien. De Volkskrant heeft sinds het begin van de opstand tegen de staatsterrorist Bashar al Assad maar een paar van zulke gruwelijke foto’s gedrukt. Normaliter is ergens aan de zijkant een klein blokje tekst, waarin mechanisch wordt vermeld hoeveel doden er zijn gevallen (dit geld overigens ook voor de wijze waarop er over slachtoffers in Irak, Afghanistan of Pakistan wordt bericht). Geen namen. Geen foto’s. Geen geschiedenis. Islamitische slachtoffers wordt geen identiteit gegund.

Nadat de horror op ‘gepaste’ wijze wereldkundig is gemaakt, kan het echte feest op de opiniepagina’s van de Volkskrant beginnen. In de regel zijn de opiniepagina’s het terrein van oude witte mannen. Vandaag was de historicus Dirk-Jan van Baar aan de beurt.

In een schandalig stuk over het Israëlische-Palestijnse conflict pleit de historicus voor ‘Een Ander Europees Geluid’. Je zou denken aan een drastische revisie van het westerse beleid, waarbij de mensenrechten worden gerespecteerd en de Palestijnen eindelijk als volwaardige mensen worden gezien. Maar nee, er is volgens Van Baar ‘al genoeg sympathie voor de Palestijnen’ en in Europa zou miskend worden dat kolonisten in Israël ‘grote prestaties’ leveren.

Imperialistische mentaliteit

Voor alle duidelijkheid: Van Baar heeft het over de bezetting van andermans gebieden. Vanuit een imperialistische geestesgesteldheid is dit inderdaad een ‘grote prestatie’. Die imperialistische mentaliteit is ook te zien in hoe hij een loopje met de geschiedenis neemt:

‘In Europa wordt het Israëlische nederzettingenbeleid (een eufemisme voor het pikken van land, TB) als het grootste obstakel voor vrede in het Midden-Oosten gezien, en de kolonisten met hun excentrieke gedrag zijn daarbij een gemakkelijke zondebok. Maar voor 1967, toen er nog geen door Israël bezette gebieden waren met Joodse kolonisten, was er ook geen vrede in het Heilige Land.’

Dit is werkelijk een historicus onwaardig. De staat Israël die in 1948 werd opgericht is gebouwd op het fundament van het Palestijnse lijden. Voor 1948 bestond het Britse mandaatgebied Palestina, waar de Joden én de Moslims een staat werd beloofd waar iedereen zijn plek in de maatschappij gegarandeerd zag. Maar de zionisten staken hier een stokje voor en zetten Plan Dalet in werking.

Verkrachting van de geschiedenis

Met de gewelddadige verdrijving van ongeveer 800.000 Palestijnen (de Nakba) werden nieuwe feiten op de grond geschapen. Israël is een typische nationalistische staat, voor en door (in dit geval) Joden. Door dit verhaal totaal te negeren en te stellen dat er voor 1967 geen sprake was van bezetting is een regelrechte verkrachting van de geschiedenis.

Maar Van Baar wordt door de redactie van de Volkskrant geen strobreed in de weg gelegd. Nee, hij gaat op dezelfde agressieve voet verder en projecteert deze kwalijke gevoelens op moslimimmigranten in West-Europa. Ik maak geen grap. Het staat er echt in:

‘Sinds 1967 is ook de wereld ingrijpend veranderd. In dat jaar waren er in West-Europa nog amper moslimimmigranten, nu zijn het er miljoenen. Ook hier worden nieuwe feiten geschapen. Amsterdam, voor de oorlog een Jodenstad, telt nu al twee keer zoveel moslims dan er ooit Joden hebben gewoond.’

Met andere woorden: wat zionisten in historisch Palestina hebben gedaan is precies hetzelfde als de arbeidsmigratie van de gastarbeiders! Dus mijn vader en moeder hebben op gewelddadige wijze autochtone Nederlanders gedeporteerd, bomaanslagen gepleegd en alles wat maar ook riekte naar de Nederlandse cultuur met de grond gelijk gemaakt. Iemand die deze vergelijking durft te maken is ver heen.

Het waren de nazi’s

Trouwens, het waren geen moslims die ervoor hebben gezorgd dat er een enorme discrepantie is tussen het aantal Joden in Amsterdam voor de oorlog en het aantal Joden in Amsterdam na de oorlog. Daar zijn nog steeds de nazi’s verantwoordelijk voor.

Het is Suikerfeest, maar zoals ik al zei, is er niks te vieren.

Tayfun Balçik is historicus, gespecialiseerd in de moderne geschiedenis van Turkije en die van Amsterdam-West.

Tayfun Balçik, 09.08.2013 @ 10:51

[Home]
 

39 Reacties

op 09 08 2013 at 11:07 schreef Arie Bombarie:

“Hans, je krijgt waarschijnlijk een boete omdat je in Zomergasten hebt gerookt, maar ik hoop dat ze je ook een boete geven voor je racistische uitlatingen.”

Wellicht dat u zo vriendelijk zou kunnen zijn mij te vertellen wat voor racistische uitlatingen Hans Teeuwen heeft gedaan tijdens die uitzending van Zomergasten?

Ook ik wordt doodmoe van Wilders als hij zegt dat het de Islam is die Marokkaanse jongeren tot criminelen maakt. Daar zijn sociaal-economische factoren debet aan, niet religieuze.

Maar tegelijkertijd vind ik wel dat juist Islamieten hier in Nederland bijzonder slecht geïntegreerd zijn. En nee, ik beschouw de Islam nou niet bepaald als een religie van Vrede. Verdraagzaamheid is onder veel islamieten namelijk ver te zoeken.

op 09 08 2013 at 11:09 schreef Jan Fré Boven:

De Amerikanen doen het voorkomen of ze alles weten van de zogenaamde dreiging van Al Qaida. Ze hebben de telefoongesprekken vastgelegd (en weten dan kennelijk niet waar de sprekers zitten!!!). En op basis van de telefoongesprekken worden dan plannen beraamd waaronder de drones die in Jemen mensen hebben gedood.

Ik heb de indruk dat heel veel wordt aangedikt. Er wordt een vijand gecreëerd en die wordt gezocht in de islamitische hoek.

op 09 08 2013 at 11:57 schreef Maarten:

“Met andere woorden: wat zionisten in historisch Palestina hebben gedaan is precies hetzelfde als de arbeidsmigratie van de gastarbeiders!”

Dat kan ik er echt niet in lezen. Je maakt een goed punt in de laatste alinea.
Misschien moet ik het originele artikel lezen, want anders snap ik je niet.

op 09 08 2013 at 11:59 schreef Dleh:

Wederom een goed stukje dhr. Balcik!

op 09 08 2013 at 12:08 schreef Maarten:

@jan fre
Communicatie over aanslagen gaat in het verleden ook niet over de telefoon. Dit lijkt me allemaal weer in scène gezet om een mandaat te krijgen om en wat aq te vermoorden en voor het afluistersysteem wat nu toevallig onder druk staat. De timing is natuurlijk te perfect.

op 09 08 2013 at 12:10 schreef Maarten:

Volgens van Baar boycotten supermarkten producten uit de bezette gebieden. Dit is dus niet waar en het zoveelste verzinsel uit de mouw geschud van Trouw.

op 09 08 2013 at 12:16 schreef Peter:

Ik heb de tekst voorzien van een link naar hert artikel van Van Baar, en het zelf ook maar eens gelezen.

Na de zinnen, die door Tayfun worden aangehaald, staat er:

En in de moslimwereld worden Joden én christenen stelselmatig verdreven

Daar haal ik wel degelijk de suggestie uit dat het de moslims zouden zijn, die de Joden uit A’dam hebben verdreven. Maar dat waren de christenen.

Ook in de christenwereld zijn joden eeuwenlang stelselmatig verdreven. Denk aan Spanje, 1492, toen werd alle Joden én de moslims te verstaan gegeven dat ze zich moesten bekeren of ophoepelen.

In de recente geschiedenis is er zelfs een serieuze poging gedaan ze totaal uit te roeien.

Waarmee ik natuurlijk de precaire positie van Joden en christenen in moslimlanden nu niet wil bagatelliseren.

op 09 08 2013 at 13:14 schreef Dumbo:

Wat en ongelofelijk dom stuk.

Links neemt het steeds maar op voor de moslims.. Waarom eigenlijk? Het is een religie die vrouwen en homo’s onderdrukt, geweld tegen andersgelovigen preekt,…lees de Quran, er staan heel veel oproepen tot geweld op, dat het gewoon beangstigend is om dit boek te lezen.
Traditioneel schopt Links tegen de christelijke kerken aan. Waarom heeft deze haat-ideologie dan een speciale status en is de Islam boven iedere kritiek verheven?

Wees een realistisch. Kijk naar de misdaadcijfers bij jonge marokkanen…dramatisch. Vergelijk die eens met de misdaadcijfers van jonge chinezen of hindoestanen waar je nooit iets over hoort. De Quran kijkt neer op niet-moslims, en dan verbaast het ook niet dat vooral niet-moslims slachtoffer worden van marokkaanse misdadigers.

en kijk een hoe goed het linkse mensen vergaat in islamitische landen?

En wat nauw verdrijving van 800.000 “palestijnen”? waarom heb je het niet over de circa 800.000 tot 1 miljoen verdreven joden uit het Midden Oosten?

Waar was de “Arab spring” in Israel? Die was er niet, Die “Palestijnen” hebben het nergens zo goed als in Israel.

op 09 08 2013 at 13:44 schreef Lorenz:

Misschien dat Van Baar een ander (discutabel!) verband suggereert. Er zijn nu veel moslims in Amsterdam (meer dan er ooit joden waren). En daar waar veel moslims zijn (moslimlanden) worden Joden en christenen bestreden..
Ook ik wil de positie van Joden en christenen in moslimlanden niet bagatelliseren, maar deze (vermeende?) suggestie van Van Baar gaat ver (of zit ik er naast?).

op 09 08 2013 at 14:15 schreef A.Mus:

Arme Tayfun, dagelijks moet hij bukken voor die drones van blanke westerse mannen op zijn omheinde ghetto in Amsterdam West. Puur omdat mensen non-conformistische moslimparels als hem haten… Waar gaat het naartoe met deze wereld?
Om over die arme Palestijnen op de Westbank, met hun stijgende levensverwachting, hoge opleidingsniveau en groeiende economie nog maar te zwijgen…

op 09 08 2013 at 15:21 schreef cRR Kampen:

“Ook in de christenwereld zijn joden eeuwenlang stelselmatig verdreven.”
Moet zijn: JUIST in de christenwereld etc.
In de moslimwereld is het een fenomeen van sinds 1948 en niet eerder.

Dus de christenen eindigden ook dit: http://en.wikipedia.org/wiki/Golden_age_of_Jewish_culture_in_Spain
En in het land van Liever Turckx dan Paeps vonden de ouders van Spinoza dus rust en leven. De meeste Iberische Joden gingen echter gewoon de moslims achterna, het Ottomaanse Rijk in.

op 09 08 2013 at 15:24 schreef dewanand:

namaste Tayfun Balçik, Salaam Aleikum, Shalom, OLe Ole, miauwahaallah,

Ik en Wieroe vieren nu dit aan het eind van Idul fiter, suikerfeest:

Dat Jij, Tayfun zo enorm geestelijk vooruit bent gegaan na deze lange vastenmaand, de Ramadan dus, en dit is ook precies het hogere ideaal van het vasten op islamitische wijze, sinds de oudheid en de eerste Kalifaten. Ook islam kent iets als geestelijke verheffing, dus soort verlichting, moksha concept uit hindoeisme, en dit is dus iets wat voor ons wel zo interesant is.

De meeste moslims weten niets over islam en lezen gewoon nooit enig boek, dus ze blijven onwetenden en dwalenden en dolenden in de woestijnen, precies zoals geschreven staat in de Koran van islamieten. Zelfs Koran lezen ze niet meer, dus wat dan te doen?

Punt gewoon is dit:

70 procent van onze mede islamitische staatsburgers zijn door de hatelijke media op Westerse manier geislamiseerd, onvrijwillig he, men heeft ze opgepakt bij hun lurven en gedumpt in een islamitisch hokje en de Hollandse staat pleurde zelf die vlag van islam erboven terwijl zij allemaal huilend en jankend toekeken en zeiden:

‘Wees ons genadig superieure arische Hollanders, wij zijn de goede moslims’.

op 09 08 2013 at 15:37 schreef Gerry:

Inderdaad Peter, dat waren de christenen. Verleden tijd dus. Maar op dit moment is het voor andersgelovigen in Moslimlanden over het algemeen nog steeds beroerd. Tayfun, als je het hier zo slecht vindt, bekeer je dan eens tot het Hindoeisme en ga naar Maleisië, of tot het christendom en ga naar Pakistan. Je kunt natuurlijk ook Aleviet of christen in Turkije worden.
Maar mekkerern over hoe slecht je het hier hebt is natuurlijk veel interessanter.

op 09 08 2013 at 15:47 schreef Gerry:

Wat me dus echt ontzettend stoort aan dit stuk is dat het wel degelijk belangrijke punten bevat, onder andere de Amerikaanse drones (waar halen ze het recht vandaan om in een ander land huis te houden). Om dat geweld op een lijn te stellen met de eigen zieligheid, want Tayfun is ook moslim vind ik dieptriest.

op 09 08 2013 at 16:38 schreef MNb:

De Middeleeuwen zijn per definitie geografisch beperkt. De Scandinavische landen en West-Rusland vallen er voor een groot deel buiten; de Arabische kalifaten er juist binnen. Finland zat zelfs na 1 000 CE nog in de prehistorie. Daarentegen is het Arabische Rijk der Ommajaden net zozeer een opvolgerstaat van het Romeinse Rijk als Byzantium en het Frankrijk van Clovis I.
Toegegeven, als Turk ben jij pas sinds de 11e eeuw Europeaan. Dat is toch al even lang als diezelfde Finnen.
Dat Jemen waar je het even over hebt heeft Joodse koningen gehad:

http://en.wikipedia.org/wiki/Himyarite_Kingdom

“Abu-Kariba; he called off his attack and also embraced Judaism along with his entire army. At his insistence, the two Jewish savants accompanied the Himyarite king back to his capital, where he demanded that all his people convert to Judaism.”
Of men het leuk vindt of niet, je hoort er gewoon bij.
Verder:

http://mondoweiss.net/2013/08/10-ways-to-reduce-the-threat-of-terrorist-attacks-on-americans.html

op 09 08 2013 at 16:52 schreef Maarten:

Dank je Peter voor de link. Ik ga het nog eens lezen.
Over het verdrijven van geloven, daar is ieder geloof wel schuldig aan. Daarom houd ik helemaal niet van geloven.
Dat brengt me op @dumbo. Waarom beseffen die dombo’s nou nooit dat “links” (ik ben niet links) het niet opnemen voor de Islam, maar wel voor de vrijheid van de medemens, ongeacht dat zij Moslims zijn!

op 09 08 2013 at 16:53 schreef marten:

Ik begrijp niet helemaal wat de connectie is tussen het niet passen tussen de ballo’s op de Leidse universiteit en het conflict in Israël.

op 09 08 2013 at 17:18 schreef Maarten:

@peter
Daar wordt inderdaad de suggestie gedaan. Het is ook vreemd dat hij Jeruzalem vergelijkt met Mekka, aangezien Jeruzalem wel van belang is voor Moslims en Mekka niet voor Joden.
Ook doet hij alsof de welvaart alleen te danken is aan de Joden, maar het zijn de Joden die het leven en de welvaart van de Palestijnen probeert te saboteren. Denk aan de treiterpraktijken van de grensposten en het vernietigen van de Palestijnse haven.
Voor de rest vind ik dat we moeilijk een serieuze mening over Israël kunnen vormen, gewoon omdat we er niet wonen.

Mooie film trouwens Agora. Daar worden de Grieks gelovigen verdreven door de christenen, die op hun beurt weer worden verdreven door de Joden. Moslims bestonden toen nog niet.

op 09 08 2013 at 18:17 schreef You On A Gin:

Staat bol van wij-zij denken, dit stuk. Jammer, niets nieuws onder de zon dus.

op 09 08 2013 at 19:33 schreef Sasha Berkman:

Zolang Geert Wilders hier zoveel invloed heeft valt er niets te vieren.

http://www.economist.com/news/europe/21582541-fanned-geert-wilders-dutch-euroscepticism-rise-founding-members-apostasy

op 09 08 2013 at 20:34 schreef MNb:

Als het om islamofoben gaat is wij-zij denken de enige gezonde manier. Jammer dat je dat maar niet vermag in te zien, YoaG.

op 09 08 2013 at 20:39 schreef Lorenz:

Tot 1948 leefden Joden en Palestijnen samen in Palestina onder Brits gezag. Vanaf de 19e eeuw kwam er migratie van joden op gang (en ook van Arabieren). Dat zorgde voor spanningen en geweld juist ook vanuit de autochtonen/arabieren.

Migratiespanningen zijn er nu ook hier in Nederland. De parallel is, zoals wel vaker met (massa)migratie: de wrijving tussen de tradities van de autochtonen en de plek die de nieuwkomers vragen/nemen. Dat is waar Tayfun en zijn ouders in zitten. Niet in geweld, wel in inpassen in een traditie en bestaande cultuur/structuur. Vanaf 1948 wordt het in Palestina een ander verhaal en worden de Palestijnen weggedrukt. Einde parallel.

Tayfun kan er ook voor kiezen te accepteren dat het meer dan 1 generatie kan duren om aan elkaar te wennen. En dat we er hier goed van afkomen, omdat de meeste autochtonen wel een vorm van aanpassen verlangen (begrijpelijk toch?), maar mild zijn vergeleken bij een hoop andere landen.

Misschien wil Tayfun te veel te snel. Je eigen achtergrond kun je niet wegdoen. Dat werkt niet. De Westerse traditie afwijzen als Nederlander is ondoenlijk (en zonde). Het blijft zoeken. Blijf rustig. Reken allemaal af met je eigen demonen.

op 09 08 2013 at 22:40 schreef You On A Gin:

@ MNb

Oh, ik heb geen ‘bezwaar’ ertegen om zelfbenoemde ‘jihad-watchers’ in een hokje te stoppen, hoor. Daar proppen ze zichzelf tenslotte in. Sommigen van hen zijn dagelijks méér met de islam bezig dan de gemiddelde moslim.

Maar om “het gros” van de “witte (witte?!?) Nederlander” daar nu onder te scharen…

op 09 08 2013 at 23:04 schreef dewanand:

Fun with Lorentz,

jou laatste zin man ‘reken allemaal af met je eigen demonen’, ja dit vindt Wieroe gewoon godslastering, want zijn hogere katten goden en godinnen zijn de liefste demonen op aarde en met zijn koelie katten leger wil hij als Uberkat het eerste hindoe Katten Kalifaat vestigen in Delft en hier is hij lekker druk mee bezig op oersurinaamse manier: lekker lui, en moe van het nietsdoen in zijn warme mandje, en hij commandeerde mij nog net van, he jij bruine loser koelieschrijvers aapje, kom schep nog wat
originele Duitse kattebrokjes uit voor mij, en geef eens braaf een apenpootje aan mij, je Fuhrer in Holland. Je deadline om je aan te passen in ons Katten rijk is al bijna voorbij, en doe dus snel met aanpassen, kom kleed je uit, tijd om te integreren met je bruine koeliereet open.

Een vreemd volk leer je in bed kennen, dus ode aan Hassnae en Peter, ideale Multilander model koppel, tegenpool van Henk en Ingrid, het PVV SS koppel.

Dewanand en Wieroe (het ideale HIndoe fundamentalistische koppel, Wieroe denkt, Dewanand schrijft, perfect match)

google Ref: Wieroe BV

op 10 08 2013 at 10:17 schreef Peter:

Beste Gerry, niks ‘verleden tijd’. In Europa is antisemitisme nog steeds eerst en vooral een hobby van blanke, christelijke mannen:

http://www.pewglobal.org/2008/09/17/chapter-1-views-of-religious-groups/

op 10 08 2013 at 11:15 schreef Lorenz:

@dewanand
Doe Wieroe de groeten. Afrekenen met je goede demonenen misschien maar niet doen?
Ach ik heb makkelijk praten met een schijnbaar uniculturele partner die past bij de dominante cultuur in dit land. Maar schijn bedriegt. Ik kan me ook niet thuis voelen of balen van onverdraagzaamheid en simpelheid uit welke hoek dan ook. De menselijke lichtpunten in mijn leven komen uit diverse achtergronden. Geen pijl op te trekken..

op 10 08 2013 at 19:04 schreef Yavuz:

De Sarmaten waren vanaf 500 v.Chr. aanwezig in Europa. Gevolgd door de Hunnen, Turken, Mongolen en Timoeriden.

op 10 08 2013 at 20:59 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Het is jammer dat deze mensen al hun ammunitie verspillen op islam bashen. De verkwanselde revolutie, de visieloze leider en de nutteloze achterban.

Ik verbaas me soms over hoe wereldvreemd de berichtgeving en gehanteerde narratief in Nederland is. Maar dan kom ik de Nederlander weer tegen. Wanneer ik de aantijgingen tegenover moslims aanhoor herken ik de Nederlander.

We hebben islam bashen verheven tot nationale sport en iedere gefrustreerde bleekscheet en mentaal afwezige allochtoon doet eraan mee. Het kost geen geld en het is leuker dan een filmpje pakken.

Wat we misschien niet realiseren is dat onze houding degelijk wat kost. We investeren niet in onze toekomst, samen. We bakenen liever onze territorium af. Onze kleine miezerige vierkante meters. Nederland is klein maar niet klein genoeg voor de Nederlander.

In de Randstad zien, horen en proeven we de realiteit. Iedere dag weer. De realiteit heeft niets te maken met Israël, Palestina of Amerika maar met die paar vierkante meters die we moeten delen. Al kom je niet uit de stad. Het duurt niet lang voordat je door hebt dat niet delen ultiem teveel kost.

op 11 08 2013 at 01:39 schreef You On A Gin:

@ Boe! Ik ben een moslim

Absoluut. En dan zijn er nog mensen die durven te beweren dat de Islam onzichtbaar is in Nederland.

op 11 08 2013 at 19:42 schreef Sasha Berkman:

“En dan zijn er nog mensen die durven te beweren dat de Islam onzichtbaar is in Nederland.”

Werkelijk joh? Waarom lees je dergelijke pulp?

op 13 08 2013 at 13:03 schreef laarmans:

Eens met Boe!Ik ben een moslim.Nederland kruipt naar binnen.Het bewijs werd recent geleverd door een aantal sociologen van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zij onderzochten de stemmotieven van nieuw-rechts, in dit geval de PVV.

Niet de vrouwen-en homorechten staan bovenaan.Ook niet de scheiding van kerk en staat noch de vrijheid van meningsuiting noch de religieuze orthodoxie in het publieke domein.Fier prijkt bovenaan de afkeer van de culturele-en etnische diversiviteit.En nog houdt het PVV clubhuis vol dat ze geen xenofoben en moslimvreters zijn.

op 14 08 2013 at 12:32 schreef Lorenz:

Laarmans
Boe! heeft het over de Nederlander die hij beschrijft aan de hand van het narratief (waar, wanneer, hoe, welke bronnen?) en wie hij tegenkomt.
Jij vult dat aan met onderzoek onder PVV/nieuw-rechtsers die afkeer van diversiteit bovenaan blijken te hebben staan. En je wekt de indruk dat je dat voor het gemak doortrekt naar alle Nederlanders. (Als je dat niet bedoelt, maak het dan svp duidelijk.)

En uitgerekend jullie wijzen naar anderen als het gaat om wij/zij-denken en naar binnen keren.

Dat is wel grappig eigenlijk.

op 15 08 2013 at 08:14 schreef laarmans:

Lorenz

1 Miljoen Nederlanders die op Wilders stemmen zijn weliswaar niet alle Nederlanders, maar wanneer ik de reacties in de rechtse media en op populistische blogs leees, is het wel een nadrukkelijk aanwezige groep.Een groep waaraan ik me niet verwant voel, integendeel.

op 15 08 2013 at 19:48 schreef Lorenz:

laarmans
Ik voel me ook niet verwant met hen! En ik ben ook een ‘Nederlander’, zonder religie (met onmerkbaar een paar generaties terug wat ‘import’ in de familie).

Dit baart mij trouwens ook zorgen: http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3355639/2012/11/29/Marokkanen-zijn-Marokkaanse-overlast-spuugzat.dhtml

Daarin een interview met een Marokkaanse in Rotterdam: “De roddels en achterklap, het is onverdraagbaar. [..] Als één van mijn kinderen een relatie begint met iemand buiten de Marokkaanse gemeenschap, is het gedaan met mijn leven. Dan worden we het doelwit van roddels en wordt er schande van gesproken. Ik ken families waar zoiets is voorgekomen en die hebben geen leven meer. Ze zijn paria’s geworden.”

Hopelijk snap je mijn punt: ik denk dat niet alle Marokkanen zich verwant voelen met dergelijke sociale controle en naar binnen gekeerdheid.

op 16 08 2013 at 07:37 schreef laarmans:

Lorenz

In elke geloofsgroep is de sociale controle groot en vindt roddel en uitstoting plaats.In zowel ultra-christelijke als moslimkringen. Berucht zijn de Jehova Getuigen en ook in hindoekringen is men vaak niet al te plezierig. Het is bekend dat het zelfmoordpercentage onder hindoemeiden in Den Haag hoog is.Heeft te maken met uithuwelijken en liefdesrelaties met niet-hindoes.

op 16 08 2013 at 09:27 schreef Lorenz:

laarmans
Kleine aanvulling.
Het racisme en de segregatie komt dus van meer kanten. Ook in mijn omgeving zijn Maokkanen die zich afsluiten en ‘Nederlanders’ afwijzen. Maar dus niet allemaal, een deel.

Soms worden religieuze argumenten niet geschuwd door onverdraagzame mensen. Ook jouw religie kent onverdraagzame takken (ongelijkheid prediken, ongelovigen veroordelen, macht opeisen). Doet dat iets met hoe verwant je je voelt met de islam en andere moslims?

Onderscheid zien is zeer belangrijk in een multiculturele wereld. Voordat je het weet wij/zij-denk je zelf en generealiseer je.

Een miljoen PVV-ers maken de andere miljoenen Nederlanders niet xenofoob.

op 16 08 2013 at 18:03 schreef laarmans:

Lorenz

Voor alle duidelijkheid: ik ben een gelovig heiden.

op 16 08 2013 at 21:22 schreef Sasha Berkman:

Lorenz: nee, inderdaad, maar 1 miljoen is wel heel veel en op het internet stikt het ervan.

op 19 08 2013 at 20:48 schreef Lorenz:

laarmans
Check..

Sasha
Dat zeker wel.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS