Home » Archief » Huilie-huilie


[27.02.2012]

Huilie-huilie

Makbouli


Illustratie: Phil Henderson

Rutger Castricum is twee keer over zijn sjaal geaaid. Een ramp voor het land, zo lees ik op Twitter. Want zo onfatsoenlijk ga je niet met journalisten om.

Dat diezelfde journalist zijn best doet om op bijzonder onfatsoenlijke wijze het bloed onder je nagels te halen wordt door diezelfde fatsoensrakkers of, om het populair te zeggen, moralfags, even vergeten en al zeker niet in deze mate breed uitgemeten en veroordeeld. Ieder mens moet zich die irritante overvaljournalistieke gewoonte van Castricum maar laten welgevallen. Een vorm die toch ook op zijn minst aanschurkt tegen het strafrecht.

Zo is het bezoeken van mensen op het werk of huisadres een staaltje journalistieke vrijheid òf een reis door ons Wetboek van Strafrecht. Het Wetboek van Strafrecht is ook, o hemeltje lief, op journalisten van toepassing. Echt waar hoor! Het is de slachtoffers van deze vorm van journalistiek slechts aan te rekenen dat ze niet en masse aangifte doen ter zake lokaal- en huisvredebreuk.

Daarnaast is het justitie aan te rekenen dat een eventuele aangifte bijna nooit tot vervolging leidt, in verband met andere prioritering van zaken. Zo ettert deze journalistieke gezwellige vorm vrolijk door, want geen prioriteit. En daar maken Castricum cum suis gretig gebruik van.

Bovendien mondt deze vorm van ‘gekleurde’ overvaljournalistiek meer dan regelmatig uit in het dreigen met geweld door andere, minder begaafde medelanders richting het subject van diezelfde overvaljournalistiek. Deze minder begaafde medelanders schromen niet de journalistieke bron daarbij aan te halen:

‘Ik las/zag op [willekeurige bron]… Je bent ook een smerige stuk varken. Verlaat ons land onmiddellijk of ik maak je kapot.’

Postzakken en mailboxen vol hoor! Je moet het Castricum wel nageven, achterlijk is hij niet. Verre van dat. Dat maakt wel dat hij bovengenoemde heel goed snapt. Maar ja, de kijkcijfers en dus het succes… Bovendien levert het hem een plaatsje hoger op de journalistieke apenrots op.

Bovenstaande maakt wel dat ik toch lichtelijk moest gniffelen toen ik hoorde dat Kinneging twee keer over de sjaal van Castricum had ‘geaaid’ zonder dat hij daar enige schade aan had overgehouden, wel een poepbroek vermoed ik, dat dan weer wel.

Maarrrr…. dat gniffelen mag niet van de moralfags. Nee, ik moet dat zwaar veroordelen, Castricum op het slachtofferschild tillen en hem huiliehuilie door Twitterland dragen. Zoveel onrecht is een journalist nog nooit aangedaan. Weggeduwd uit iemands huis waar hij tegen de wil van die huiseigenaar ongevraagd kwam jengelen over de column van zijn eega Naema Tahir in Buitenhof.

Wie is hier nu werkelijk het slachtoffer? Castricum niet, in ieder geval, die weet de kijkcijfers weer tot ongekende hoogte op te drijven door dit nulmoment uit te buiten tot ongekende hoogten.

Ik denk dat ik binnenkort maar een stille tocht ga organiseren voor Castricum om mijn medeleven aan zijn trieste journalistieke persoonlijkheid te betuigen.

Als Makbouli later groot is, wil ze Minister van Veiligheid worden óf baas van de Dierenpolitie. Tot die tijd adviseert ze de bestuurders op het gebied van openbare orde en veiligheid en schrijft ze (soms) over klein en groot leed. Daarbij put ze uit haar ervaringen als politieagent in Amsterdam. Meer op haar weblog.

Makbouli, 27.02.2012 @ 21:37

[Home]
 

53 Reacties

op 27 02 2012 at 21:50 schreef Daan:

Raar stukje. Zeggen dat het gedrag van Rutger fout is en vervolgens anderen ervan beschuldigen ‘moral fags’ te zijn. Zullen we met die fagroeperij sowieso stoppen? Het is helemaal niet raar om van mensen te verwachten dat ze zich aan fatsoenscodes etc. houden. Immoral fag, met zo’n term zou ik kunnen leven.

Zo betekent het afkeuren van het gedrag van die worstelende hoogleraar ook niet dat men de genante journalistiek van Castricum goedkeurt.

Castricum maakt domme, lasterende filmpjes waar ie niet trots op zou moeten zijn. Betekent niet dat iedereen de beste man in elkaar zou mogen timmeren. Hoezeer ik de impuls ook snap.

op 27 02 2012 at 21:52 schreef Bram:

Wat ik dan weer zo jammer vind is dat ik weet dat ik in een land woon waar dit soort riooljournalistiek veel te goed bekeken wordt en morgen weer het gesprek van de dag is bij de koffieautomaat…

op 27 02 2012 at 22:09 schreef Vanes:

De column van Tahir was ook wereldvreemd, een vorm van de realiteit erkennen. Een politicus die zetels wil winnen zal noeten leren om met #geenstijl journalistiek om te gaan. Al legt deze vorm van journalistiek de bijl aan de wortels van onze democratie. Buitensluiten of negeren maakt deze anti-intelllectuele horde alleen maar sterker.
Castricum moet op zijn beurt niet klagen. Mensen die last van hem hebbem omdat hij de privé-sfeer versoort moeten hem gewoon aanklagen. Geweld keur ik nooit goed, is voor mij iets van de 20e eeuw en alles wat daarvoor ligt.

op 27 02 2012 at 23:22 schreef Sasha Berkman:

Rutte heeft gezegt begrip te hebben voor mensen die gepast geweld gebruiken tegen inbrekers, wat is het verschil?

op 27 02 2012 at 23:27 schreef Frank 2:

Ik vind de ‘horde’ die hem een serieuze bedreiging vind veel enger, vooral wanneer er gepleit wordt allerlei middelen uit de kast te halen om hem te weren… die Rutger is gewoon die vervelende lolbroek op het feestje die net altijd ff de grenzen moet verkennen, maar als het er op aankomt een goede kerel is. Ik heb zelfs het idee dat dit soort blogs tegenwoordig voornamelijk bestaan bij de gratie van het neerkijken op deze stijlloze vormen van journalistiek.
Job Cohen was gewoon een zwakke politicus die niet eens zijn meest zwakke momenten aan Rutger te danken heeft.

op 28 02 2012 at 00:06 schreef Bertje:

@ Frank2

Op wat voor feestjes kom jij dan in godsnaam.
Ik zou figuren zoals Castricum toch echt niet in mijn vriendenkring willen hebben iemand die op zo een manier journalistiek bedrijft kan ik geen goede kerel vinden.
Wat ik niet snap is dat mensen zich blijkbaar niet goed kunnen weren tegen dit soort typjes terwijl het zo makkelijk is zie het briljante optreden van een voetbalvoorzitter of was het de trainer dat ben ik even kwijt.
Voorstellen om dit soort journalisten te weren vind ik belachelijk en een absoluut zwakte bod.

op 28 02 2012 at 00:57 schreef Jon:

Rutger is een vervelende zuiger. Je moet toch inmiddels doorhebben hoe je hem aanpakt. Kinneging geeft te veel weg. Hij trapte in de val. Ik snap wel dat ie boos wordt, maar niet dat hij Rutger zoveel aanleiding gaf voor de opklop-actie door de Telegraaf Media Groep die nu aan de gang is.

op 28 02 2012 at 02:18 schreef Sasha Berkman:

Rutger is gewoon een nare klootzak! Een soort terrorist ook en een rukkende leugenaar die zijn eigen nieuws over zichzelf maakt.

op 28 02 2012 at 08:15 schreef Sandro:

Wat Daan zegt!

sasha – jij ziet echt geen verschil? Dat zegt dan heel veel.

op 28 02 2012 at 10:55 schreef Pyt van der Galiën:

Wat een hypocriet gezemel (inclusief die “tut, tut, ho, ho” reacties hier) over die Castricum. Iemand had hem al veel eerder bij zijn strot moeten grijpen. Hulde aan Kinneging. Moge Rutger in de toekomst vaker aan zijn sjaal door de straat gesleept worden.

op 28 02 2012 at 11:15 schreef MNb:

Ik ook niet, Sandro, maar ik heb het schandaal Kinneging/Castricum dan ook niet erg gevolgd. Misschien kun jij het uitleggen?
Want uit de schaarse berichtgeving die ik heb gevolgd maakte ik op dat er sprake was van huisvredebreuk. Wie zich daar schuldig aan maakt is heel wel vergelijkbaar met een inbreker.

op 28 02 2012 at 11:45 schreef Frans de Waal:

Als Wilders ook maar een mild bedreiginkje zou uiten is politiek correct Nederland maandenlang te klein: “fascist, racist, Hitler, Mussolini, etc…” omvan de vele aangiftes en showprocessen maar te zwijgen.

Maar als een journalist (die nog nooit is veroordeeld) wordt bedreigd en aangevallen (dit alles haarfijn oop camera en geluidsband vastgelegd), dan is het plotseling niet erg en mag het goed worden gepraat….

Het is maar weer eens duidelijk dat fascisme zich heel gemakkelijk openbaart bij links Nederland. Om van te griezelen gewoon…
Kennelijk is geweld selectief wel toegestaan, als je maar de juiste opvattingen hebt. Dit broddelstukje van Makbouli maakt duidelijk waarom we niet teveel import uit wezensvreemde culturen moeten toestaan. Mensen die de ballen verstand hebben van de rechtstaat en zich gemakkelijk overgeven aan zuiver fascistische redeneringen kunnen we missen als kiespijn.

op 28 02 2012 at 11:50 schreef Peter:

Rutger Castricum is bedreigd noch aangevallen, op de camera is helemaal niks haarfijn vastgelegd, of je moet het over de vloerbetegeling van het portiek van de Kinnegingetjes hebben.

Dat Castricum nooit is veroordeeld, doet niet ter zake. Geeft hem dat het recht om mensen te treiteren?

op 28 02 2012 at 12:47 schreef Mart:

Het is wel weer opvallend dat de mensen die anders het hardst achter de oproepers tot geweld staan (want zelf daartoe oproepen zijn ze te laf voor) ineens heel erg tegen geweld zijn als het een van hun treft.

Knieschoten, inbrekers die een ‘bedrijfsongevalletje’ krijgen, is allemaal OK. Maar een zuigende zeikerd je erf afgooien? Dat gaat te ver!

op 28 02 2012 at 12:49 schreef sabaroth:

Fransjes die stompzinnig lullen kan ik missen als kiespijn.

op 28 02 2012 at 12:49 schreef Bigpete:

Woehaha Rutger “binnen zonder kloppen” Castricum die zich beklaagt overdonderd te worden. De wereld op zijn kop. Niks aan de hand, Kinneging maakt alleen één fout door niet meteen de deur dicht te gooien maar toch weer antwoord te geven op de vragen van deze malloot. Beter te roepen daar is de openbare weg, u staat op mijn terrein wilt u nu weggaan, en de deur dichtdoen.

op 28 02 2012 at 13:11 schreef Rene Koeman:

Erg frappant dat de camera van Castricum niets maar dan ook niets van het ‘geweld’ heeft kunnen vastleggen. Er werd weer eens lekker geknipt en geplakt in het beeld- en geluidsmateriaal. Wat alleen maar suggestief was.

Daarnaast: als zo’n ex-kampioen gewichtsheffen je twee keer probeert te wurgen, zoals Rutger zei, dan zouden er best wel duidelijke, vervelende plekken in je nek overblijven. Daar was niets van te zien toen Rutger zijn huilverhaaltje deed in de studio.

op 28 02 2012 at 13:13 schreef Pyt van der Galiën:

Niet zeuren, Frans. Wanneer je als Castricum een carrière bouwt op het treiteren en kapot maken van mensen, loop je vroeg of laat tegen een linkse directe op. Moet je achteraf niet gaan zitten janken.

Wist je trouwens dat Kinneging een oerconservatieve man is, die zijn lidmaatschap van de VVD beëindigde omdat hij die partij te links vond? Niks “kennelijk is geweld selectief wel toegestaan, als je maar de juiste opvattingen hebt”. Van mij mag je een idioot als Rutger gewoon van je erf mieteren, ook wanneer je als Kinneging zo rechts als de pest bent.

Voor de rest wat Pete en Mart zeggen.

op 28 02 2012 at 13:30 schreef Bertje:

Ben effkes wezen kijken op Geen Stijl wat opvalt is dat het gros van de reageerders zich niet achter Castricum schaard maar juist begrip opbrengt voor de reactie van de tegenpartij.
Frappant!

op 28 02 2012 at 13:35 schreef Sandro:

Kijk ik heb helemaal niets met die lul van een Rutger maar om nu te stellen dat hij niet bedreigd is noch aangevallen omdat je het niet kunt zien in het filmpje is volgens mij toch te kort door de bocht.
Ik zie Rutger doordrammen zoals hij altijd doet maar verder wel netjes blijft, vervolgens zie ik die geïrriteerde “kale” de camera wegduwen en wel degelijk bedreigingen uitkramen.
Huisvredebreuk? Volgens mij ook niet (maar ken de wet niet goed genoeg). In tegenstelling tot die inbreker die je bij je thuis betrapt was ons aller Rutger niet in het huis van de “kale” en bedreigde hij ook niemand. Mag je huis en haard met geweld beschermen tegen een inbreker? Ja!
Dit geval zie ik dan toch even anders. Had gewoon de deur dichtgepleurt en niet meer open gedaan denk ik dan maar.

op 28 02 2012 at 13:37 schreef Peter:

Dat jij vindt dat Castricum ‘netjes’ blijft, toont aan wat een ontzettende Tokkie je bent, Sandro.

op 28 02 2012 at 13:43 schreef Frans de Waal:

Hier valt niet tegenop te reageren…ik schrik me dood van het fascistische gehalte hier. Geweld en bedreigingen worden goedgepraat en gevierd. Ik schrik mij helemaal dood…het is nog erger met links Nederland dan ik dacht. Gevaarlijke gekken met fascistische neigingen.
De bedreiging staat op band en beeld. Van Peter mag het, want het overkomt iemand die hij niet mag. Dan ben je echt van het pad af…ongelooflijk.

op 28 02 2012 at 14:00 schreef Frank 2:

@Frans de Waal
Het is selectieve verontwaardiging, maar leer nou eens even een zinvol onderscheid te maken tussen links en rechts, simpele. Zoals een opmerkelijke lezer hier ook al zei staat een groot deel van de GS- en Powned-achterban ook achter die Kinneging, die overigens zelf totaal niet links is.

op 28 02 2012 at 14:05 schreef Bigpete:

@sandro
Castricum pleegt gewoon erfvredebreuk art 138SR, hij dient zich gewoon te verwijderen wanneer de bewoner dat eist. Nu zegt Kinneging dat niet met zoveel woorden (was wel handiger geweest)maar hij maakt wel duidelijk niet gediend te zijn van het “bezoek” van Castricum cs. In plaats van weg te gaan blijft hij doorzeuren en maakt zich op dat moment schuldig aan een strafbaar feit.

op 28 02 2012 at 15:03 schreef Hidde:

Rutger is een zeiker en een eikel, maar dat maakt nog niet dat je met je klauwen aan ‘m mag zitten. Als het fair game wordt om voor jou irritante figuren een tik te geven, wordt het een dolle boel zo me dunkt.

Die kale had zichzelf niet in de hand. Meld gewoon dat je niet met ‘m lult en doe de deur dicht.

op 28 02 2012 at 15:11 schreef G!:

Volgens mij heeft Rutger niks te zoeken op het erf (noem het portiek zo je wilt) van Kinneging. Sterker nog, als ik de fatsoensrakkertjes van GeenStijl probeer te geloven, dan mag ‘ie in z’n handjes knijpen van geluk dat ‘ie niet vol kleine, lekkende gaatjes zit – wegens vermeend oosteuropees bakkes.
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/02/mr_hiddema_koop_een_gun_versto.html

op 28 02 2012 at 15:31 schreef Bertje:

@ de Waal

Ga je als boos kunstenaartje moedwillig een kinderfeestje verstieren tja dan komt Ome Agent je kleertjes even af poetsen.
En ga je als brutaal vraag meneertje iemand lopen sarren op zijn eigen erf tja dan wordt je sjaaltje even vakkundig recht getrokken.

op 28 02 2012 at 15:38 schreef Pyt van der Galiën:

Grote Piet heeft gelijk. Als ik art. 138 SR goed lees, kan Castricum zelfs tot 6 maanden gevangenisstraf veroordeeld worden wegens erfvredebreuk…Kijk, dát zou pas leuk zijn. Die 6 maanden wordt hem natuurlijk niet, maar een maandje achter de tralies, mmmja…Wanneer Kinneging nou écht wat wil, dient hij vandaag nog een aanklacht in tegen Castricum.

op 28 02 2012 at 15:42 schreef Sandro:

Bigpete – dank je wel voor de info!

Netjes bedoelde ik in dusverre dat hij door blijft drammen zoals altijd maar dat ik hem geen onvertogen/beledigende/dreigende taal hoor uitslaan in het filmpje. Tsja en als je dan als tokkie gekwalificeert moet worden…

op 28 02 2012 at 16:44 schreef Micha Kuiper:

Wij PVV stemmers zijn heel die Ultra linkse rotzooui omroep Powned allang helemaal zat!

En Rutger? Die moet je gewoon die roze plopkap in zijn strot duwen.

op 28 02 2012 at 17:33 schreef Pyt van der Galiën:

@ Micha Kuiper

Nou, op De Dagelijkse Standaard heb ik Wilders al betiteld zien worden als “communist”, Micha. Als ik het me goed herinner omdat hij de ontslagbescherming wil handhaven. Jij bent dus helemaal niet zo rechts als je denkt en de PVV is eigenlijk een communistische mantelorganisatie. Wat vind je daarvan?

op 28 02 2012 at 17:57 schreef Micha Kuiper:

Ach die labeltjes die (extreem, radicaal) links overal op wil plakken ivm hun inhoudelijke tekortkomingen doe ik niet aan mee.

op 28 02 2012 at 18:04 schreef Bertje:

@ micha

Aha das de nieuwe trend in PVV land, alles wat je zat bent links noemen.
Arme sukkels aan het eind blijft er dan niets meer over wat niet links is behalve de eigen beweging.
Misschien is het wel aardig om een eilandje voor jullie te reserveren, dacht zelf aan pampus.
Kunnen jullie dan wonen en heel hard naar de overkant schreeuwen hoe schandalig links Nederland wel niet is.

op 28 02 2012 at 18:13 schreef Peter:

Ach die labeltjes die (extreem, radicaal) links overal op wil plakken ivm hun inhoudelijke tekortkomingen doe ik niet aan mee.

Onbetaalbaar, reacties als deze. Maar ik krijg ze gewoon gratis en voor niks.

op 28 02 2012 at 19:03 schreef Micha Kuiper:

Je hebt helemaal gelijk Bertje. de PVV is har-stik-ke ‘links’.

De PVV bedient beide flanken en dat maakt PVV uniek en ongrijpbaar voor tegenstanders.

Heerlijk toch? Elke dag weer opnieuw genieten.

Maar waar ging dit topic ook alweer over? Die Ultra linkse hondenclub Pownews toch? Jullie zijn helemaal weer van slag.

op 28 02 2012 at 19:52 schreef Gompie:

Wat Pyt van der Galiën oreert: wat doe je als een gevaarlijke gek, want dat is Rutger Castricum wel, aanbelt en waarschijnlijk in zijn aanbellen volhardt, en in het geval van het slachtoffer ook nog eens wederrechtelijk je besloten erf betreedt, en daar ook nog eens een show van maakt. Simpel, dan doe je wat Opstelten je opdraagt, desnoods. De immer amicale Kinneging zou zoiets echter nooit doen. Een fraai staaltje manipulatie van de TMG Mediagroep dus weer, dit verhaal.

op 28 02 2012 at 19:55 schreef Nerf:

Ehh Micha…

“links” is ook een label. Doe es nadenken.

op 28 02 2012 at 20:22 schreef Marco Knol:

Domme conclusie van mevrouw Tahir in haar column, domme reactie van Kinneging en irritant zuigen van Castricum. Da’s dus gewoon 3x niks.

En nee, volgens mij het was geen huis- c.q. erfvredebreuk, daarvoor is noodzakelijk dat Castricum zich wederrechtelijk in de portiek bevond én zich niet aanstonds verwijdert. Dus 2x sommeren op te rotten. Ik kan me niet herinneren zulks gehoord of gezien te hebben.

op 28 02 2012 at 20:50 schreef Bertje:

@ sandro

U is toch ook van de PVV, heb ik wat gemist daar micha beweerd dat deze beweging beide flanken bedient en dat terwijl mij indruk toch echt was dat de PVV een rechts radicaal rasistisch tegen het neo facisme aanschurkende beweging is.

op 28 02 2012 at 21:13 schreef Mario:

Ik vraag mij af, of Frans de Waal en Micha Kuipers ooit Paxton’s ‘anatomie van het fascisme’ hebben gelezen. Betwijfel het nogal, gezien hun geraaskal.
Dat boek is overigens ook via de bieb te lenen, hoor. En voor een lidmaatschap kan je evt. zelfs bij je gemeente terecht. Wel handig voor de Henk en Ingridjes van de PVV.

Wat Rutger aangaat: *grinnik*

op 29 02 2012 at 01:02 schreef Micha Kuiper:

Oh nu maakt Bertje het helemaal mooi: neofacistisch en racistisch. God god god god toch. Nog meer labels om je wanhoop tentoon te spreiden?

Als PVV fascistisch was en aanhangers dan zat Bertje, Breedveld and friends nu echt niet knsu achtrer hun pc-tjes thuis dan waren hun deuren opengetrapt en zaten ze in een hoekje van een put onder de grond om genade te schreeuwen.

De stakkertjes metr hun fascisme syndroom zouden eens 1 uur in een echt fascistische staat moeten leven.

Maargoed, we wijken weer eens af het gaat weer eens over de PVV… daar komt altijd 0,000 inhoud bij kijken als de tegenstanders weer iets erover zeggen met hun blinde vlekken die racisme en fascisme heten.

Rutger Castricum? Moehahahaha Peter B. pak je microfoon en bel aan bijn priveadres en vraag hem het hemd van het lijf. “Hier Peter Breedveld van het Halalnieuws, ik wil u wat vragen voor de fascistische Halalshow vanavond op nld. 3”

En als Peter B. dit niet durft dan wil deze fascistische, racistische neoNazi van de PVV hem wel bijstaan, geen probleem. Insh’allah

op 29 02 2012 at 01:24 schreef Makbouli:

‘Dit broddelstukje van Makbouli maakt duidelijk waarom we niet teveel import uit wezensvreemde culturen moeten toestaan. Mensen die de ballen verstand hebben van de rechtstaat en zich gemakkelijk overgeven aan zuiver fascistische redeneringen kunnen we missen als kiespijn.’

Dat zijn dan weer de betere inhoudelijke argumenten. Lieve Frans, kun je mij even aangeven waar ik zuiver fascistisch redeneer? Dan kan ik dat even rechtzetten.

op 29 02 2012 at 07:59 schreef Bertje:

@ Sandro

Zou je zo vriendelijk willen zijn en even deze cel (micha) op zijn hiërarchische plaats binnen de beweging willen zetten.
Misschien kun je hem ook direkt bevelen om geen uitlatingen meer te doen daar hij de GBL behoorlijk ten schande maakt .

Sieg Geert

op 29 02 2012 at 08:31 schreef Micha Kuiper:

@Makouli.

Als je het heel NAUW neemt praat jij geweld op de pers goed (ervan uitgaande dat dit echt gebeurd is). En dat kan je natuurlijk weer bestempelen als “fascistisch”.

Ik betreur dat na het linkse stokpaardje “racisme” …wat niet werkte, nu het nwe stokpaardje “fascisme” maar te pas en te onpas wordt gebruikt als je het niet met elkaar eens bent.

Denk eens aan al die mensen die echt onder een fascistisch regime geleden hebben. Als we al die “linkse logica’s” en hoogstaande onderzoekjes over fascisme moeten geloven, dan zijn alle slachtoffers van een WERKELIJK geweldadig fascitisch regime dus eigenlijk “aanstellers”.

Beetje jammer..maar aangezien het fascisme stokpaardje ook al bijna uitgewerkt is en bijna een verheven is tot gezellige cafe-klets zal links wel naarstig op zoek zijn op met een nwe term of woordje om de duivel in Wilders te jagen.

Afin. Rutger is een lul en die mag van mij in de plomp gegooid worden door Kinnegin. Nee beter nog, als Tahir dat doet na haar bevalling!

op 29 02 2012 at 10:41 schreef Sandro:

Bertje proef ik daar enige frustratie bij U??
Zoals U heel goed zult weten bestaat de PVV niet uit louter rechts radicale figuren, het bestaat voor een groot gedeelte uit mensen die al jarenlang door de gevestigde orde zijn weggezet als tokkies waar “men” geen rekening mee hoeft te houden en al helemaal niet naar moet luisteren.
Vandaar ook dat die andere populistische partij, de SP, het momenteel ook goed doet in de peilingen.
En Micha is net als Bertje volledig verantwoordelijk voor zijn eigen woorden – een afsluiter als sieg Geert is dan weer een bedroevende afsluiting – dat dan weer wel.

op 29 02 2012 at 14:31 schreef Micha Kuiper:

De PVV “fascist” / “tokkie” in actie:

http://www.youtube.com/watch?v=NDI6iZ7bH6A&feature=channel_video_title

op 29 02 2012 at 15:17 schreef Joost:

Ik erger me vooral aan het feit dat GS/PowNED beweert dat het journalistieke vrijheid is.

Journalistieke vrijheid betekent niet dat je als journalist mag doen en laten wat je wilt. Journalistieke vrijheid betekent dat je mag publiceren wat je wilt.

Een groot verschil.

op 29 02 2012 at 16:13 schreef Bertje:

@ sandro

Dat Sieg Geert is wel wat kinderachtig maar moest er even uit.
Frustratie niet echt eerder grote verbazing dat mensen met een gezond verstand ( waar ik jou dan maar even onder reken) op zo een partij kunnen stemmen en daar ook nog ronduit voor uitkomen. Ik zou me persoonlijk dood schamen.
En ja ik heb het programma van de PVV gelezen en wordt daar heel verdrietig van, en dan heb ik het nog niet gehad over de leugens, draaierij en onbeschoftheid van de GbL.
Maar goed ik zal wel weer links enzo.

O by the way, ben zelf een eenvoudige man van simpele komaf heb niet zoveel met intellectuelen, hou van moderne dans,Bach en surf muziek. Ik kan soms heel dom zijn maar ook weer niet zo dom dat ik ooit van mijn leven op de PVV zou stemmen.

Heil Wilders

op 29 02 2012 at 21:51 schreef You On A Gin:

Ik had een jaar van mijn leven gegeven om Peter destijds met zijn vuist over Lutsger’s gezicht te zien ‘aaien’ toen hij hem kwam intimideren op zijn werkplek. Maar goed, dat kon inderdaad niet, en al helemaal niet voor de camera.

op 01 03 2012 at 02:00 schreef txtbreed:

Had best gekund, @You On A Gin. En was geweldige televisie geweest.

op 01 03 2012 at 10:59 schreef Sandro:

Ik ga jouw niet betitelen als links Bertje.
Termen als links en rechts zijn niet meer van deze tijd.
Kinderachtig ben je wel met je sieg en heil maar dat wist je natuurlijk allang.
Leugens, draaierij en een zekere mate van onbeschoftheid……….dat heet politiek Bertje.
Ook jij maakt je schuldig aan het feit dat je mensen die PVV stemmen dom zijn, dat zijn de mensen waar geen rekening mee gehouden hoeft te worden en niet naar geluisterd hoeft te worden – toch Bertje?

op 01 03 2012 at 22:55 schreef Bertje:

@ sandro

Ook met domme mensen moet je rekening houden en ook domme mensen moet je ernst nemen.
Maar dat betekend dus niet dat ik eens moet zijn met bepaalde domme keuzes ofwel soms.
Mijn overleden mamma: vrij dom, hart op de goede plek en lief. En om de laatste twee gaat het Sandro, zelfs mijn oude moer had door dat bevolkings groepen wegzetten, uitsluiten en noem de hele PVV troep maar op erg liefdeloos is.

op 02 03 2012 at 08:16 schreef Sandro:

Bertje – ieder maakt zijn eigen keuzes en ieder mag vinden wat hij/zij wil van de keuze van een ander dat is geen enkel probleem.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS