Home » Archief » Kutkramp


[14.12.2010]

Kutkramp

Peter Breedveld

Gisteravond was ik weer eens bij een bijeenkomst van WomenInc, omdat Hassnae daar in een panel zat. Het ging over economische onafhankelijke vrouwen, daar zijn er onder Turken en Marokkanen heel weinig van, blijkt uit onderzoek en daar moest wat aan gebeuren.

Dat een goede studie onmisbaar is, daar was vrijwel iedereen het over eens. Maar er werd al wat tegenstand merkbaar toen een vrouwelijke ondernemer van Marokkaanse afkomst zei dat je als vrouw ‘schijt’ moest hebben aan je omgeving en je eigen gang gaan.

O nee, wierp advocaat Famile Arslan tegen, je kon niet zomaar ‘schijt hebben’ aan je omgeving. Diplomatie was vereist. Die omgeving moet worden gekneed en gemasseerd. Turken, bijvoorbeeld, zijn een heel trots volk, vertelde ze. Haar eigen moeder mocht van haar vader niet werken omdat hij haar daar te ‘waardevol’ voor vond.

Arslan, wier carrière op rolletjes loopt, is dan ook zonder man. Tot haar eigen verdriet, bekende ze. Heel veel hoogopgeleide allochtone vrouwen moeten het zonder seksleven doen, want Turkse en Marokkaanse mannen houden niet van vrouwen die slimmer zijn dan zij. Het Surinaams-Nederlandse Kamerlid Tanja Jadnanansing, die de avond presenteerde (en die het liefst over zichzelf praat), zei dat ze ook moeite had gehad een geschikte man te vinden. Of je moest gaan ‘down-daten‘, met een timmerman, bijvoorbeeld.

Een timmerman, dat is in ieder geval iemand die echt wat kan, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Kamerlid. Maar goed, een timmerman was tenminste nog een optie. De mogelijkheid van een niet-Turkse, niet-Marokkaanse of niet-Surinaamse man kwam niet eens ter sprake.

Maar dit waren de luxe-problemen van allochtone vrouwen die wèl economisch zelfstandig zijn. Van de Turken en Marokkanen is slechts vijftien procent onafhankelijk. Daar werd van alles voor verzonnen: de kinderopvang moest goedkoper, die vrouwen moesten begeleid worden, ze moesten tools aangereikt krijgen, werd er wel twee of drie keer geroepen. Geen idee wat tools zijn, maar dat aanreiken, dat viel me erg op.

Hassnae ook blijkbaar, want ze begon over de vrouwen, met wie ze als tolk vaak te maken heeft, die geen woord Nederlands spreken, maar wel precies weten op welke toelages en premies en uitkeringen ze recht hebben. Die vinden hun economische afhankelijkheid wel best, eigenlijk.

Hassnae was nog niet uitgesproken of een groot deel van de toehoorders kreeg acute kutkramp. “Die vrouwen hebben dat nodig!” riep iemand. Iemand anders vond het typisch voor de huidige “verrechtsing”, dat Hassnae zoiets zei. Overigens beaamde Famile Arslan dat de door Hassnae beschreven mentaliteit alomtegenwoordig is.

Na afloop kwam er een rood aangelopen welzijnswerkster met wapperende hoofddoek op Hassnae afgestiefeld. Ze eiste dat Hassnae zich ‘verexcuseerde’, want ze had veel ‘disrespect’ getoond. Ze stond met haar armen te zwaaien en te stampvoeten en na tien minuten besloot ze dat ze niet eens met Hassnae wilde práten, want Hassnae was arrogant en voelde zich beter dan die vrouwen.

Alsof het nog jaren zeventig is in Allochtonenland. Elke verwijzing naar daadwerkelijke zelfredzaamheid werd subiet de zaal uit geëxorceerd. De taal leren, je aan de verstikkende dorpsmentaliteit van je familie ontworstelen, werkelijk de schouders eronder zetten, zoiets te suggereren deed de vrouwen het stoom uit de oren komen. Nee, ze moesten tools aangereikt krijgen en de kinderopvang moest voor ze geregeld worden en de uitkeringen moesten veiliggesteld, dán zouden ze wel economisch onafhankelijk worden.

Na zulke bijeenkomsten dank ik Allah altijd dat ik een blanke man ben.

Peter Breedveld dankt Allah dat-ie een blanke man is. En heteroseksueel.

Peter Breedveld, 14.12.2010 @ 12:35

[Home]
 

102 Reacties

op 14 12 2010 at 12:50 schreef vetklep:

Het ergste is nog dat een dergelijke afhankelijke houding juist is veroorzaakt, aangemoedigd en afgedwongen door de geitenwollen types die het decennia lang zo goed bedoelden.

Wanneer worden mensen nou eindelijk eens aangemoedigd in kracht in plaats van zwakte?

op 14 12 2010 at 12:57 schreef Josje:

Ha. Hier zie ik dus wel het afschuiven van de eigen verantwoordelijkheid. Wat een zelfverloochening leggen sommige vrouwen toch aan de dag. En het woord van het jaar 2011 wordt: kutkramp. Prachtig!

op 14 12 2010 at 13:00 schreef Niek:

Is dat nou een vorm van racisme, zeggen dat “Turken een trots volk zijn” en dat ze het daarom kennelijk minder goed doen. Of het feit dat ze een niet-Turkse man te min vinden om mee te trouwen.

**Vraagt zich af welk percentage van de Turkse vaders blij zal zijn als zijn dochter met een Hollander of Surinamer thuis komt**

op 14 12 2010 at 13:02 schreef Niek:

Maar FF serieus. Hoe zou je kunnen bewerkstelligen dat een veel groter deel van deze vrouwen wel zelfstandiger wordt, en niet meer afhankelijk van familie of van de bijstand om iemand te zijn?

op 14 12 2010 at 13:03 schreef vetklep:

op 14 12 2010 at 13:02 schreef Niek:
Inspirerende voorbeelden misschien?

op 14 12 2010 at 13:07 schreef Niek:

Maar voorbeelden als Famile Arslan of Tanja Jadnanasing lijken we weer geen goede voorbeelden. Wel zelfstandig, maar binnen de afhankelijkheidsindustrie.

op 14 12 2010 at 13:08 schreef Tweets die vermelden Frontaal Naakt. » Kutkramp -- Topsy.com:

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Bas Paternotte, Niek Holtzappel, Joris Zwart, Josje de Winde, Erwin Verbeek en anderen. Erwin Verbeek heeft gezegd: "Miljaardenondedju" wat een verhaal zeg #schaamteloos RT @FrontaalNaakt 'http://tinyurl.com/37f763z Wat zijn ze toch weer zielig..#bah […]

op 14 12 2010 at 13:27 schreef Bigpete:

Mw Jadnanansing (dus niet Jadnanasing, gevalletje knippen/plakken, slechte journalistiek) is Hindoestaans en Hindoestanen zijn inderdaad erg van het binnen de groep blijven. Maar om daarmee alle Surinamers over een kam te scheren is niet realistisch. Bij creoolse Surinamers (maar ook andere groepen) in Nederland zijn gemengde relaties heel normaal hoor.

Verder een herkenbaar stuk.

op 14 12 2010 at 13:35 schreef Bottehond:

Daarom grenzen dicht.

We hebben hier een hele andere cultuur.

Turken en Marokanen hebben niks te zoeken in het Westen

op 14 12 2010 at 13:37 schreef Bottehond:

Dit geeft precies aan waarom de PVV zo hard nodig is.

http://wilderblog.notlong.com

op 14 12 2010 at 13:46 schreef Beukman:

@ Niek:
Maar FF serieus. Hoe zou je kunnen bewerkstelligen dat een veel groter deel van deze vrouwen wel zelfstandiger wordt, en niet meer afhankelijk van familie of van de bijstand om iemand te zijn?

Laat ze dat maar lekker zelf uitzoeken – tenminste, als ze dat zo graag willen. Maar dat al het overheidsgepamper, de postbus 51-propaganda en subsidies aan zweefdoelen averechts werken, is wel duidelijk. Daar kan dus allemaal op worden bezuinigd.

op 14 12 2010 at 13:49 schreef Josje:

@Bottehond

Het zijn niet alleen de Turken, Marokkanen, Surinamers, etc., hoor. Hollandse vrouwen hebben net zo goed last van kutkramp. En dan breng ik hierin graag nuancering aan: niet ALLE Turken, Marokkanen, Surinamers, Hollanders.

op 14 12 2010 at 13:57 schreef vetklep:

op 14 12 2010 at 13:35 schreef Bottehond:

Los van lastig overbrugbare cultuurverschillen is het hier overvol en begint de verzorgingsstaat te bezwijken.

Ik ben voor toelating op basis van nut of zelfs onmisbaarheid. Als wij het hier zat zijn worden wij ook niet zomaar even toegelaten in Australie of de VS.
Laat staan dat we een uitkering, huursubsidie en kinderbijslag krijgen of gepamperd worden.

op 14 12 2010 at 14:10 schreef Josje:

@vetklep

Ja ja, de zogenaamde selectie aan de zogenaamde poort. Schop dan die Hollandse kutvrouwen die zich tevens zo graag laten kutpamperen er ook maar lekker uit.

op 14 12 2010 at 14:17 schreef vetklep:

op 14 12 2010 at 14:10 schreef Josje:
Ik had het niet over uitzetten van wie dan ook. Ik had het over niet meer toelaten tenzij iemand een duidelijke positieve toevoeging is. Helemaal los van afkomst.

op 14 12 2010 at 14:24 schreef Josje:

@vetklep

Dat had ik wel begrepen. Ik maakte er een toevoeging aan. Als statement.

op 14 12 2010 at 14:52 schreef Saira:

Als je echt trots bent zorg je er voor dat je je eigen geld verdient. Ik ken exemplaren van trotse volken die niet te trots zijn/waren om hun hand op te houden.

In een ver verleden heb ik een aantal maanden een uitkering gehad, en ik schaamde me best om maandelijks mijn briefje in te leveren bij de soos.

Maar verder herkenbaar, altijd opvallend hoe mensen goed hun “recht” weten te halen, maar niets schijnen te weten over het fenomeen “plicht”.

Wat ik een aantal keer heb meegemaakt; (allochtone) kontzitsters met uitkering, die hun moederschap roemden. Omdat zij hun kinderen niet naar de opvang brachten. Maar ja, moeders met banen financieren dus (in)direct wel de voorzieningen waar kontzitsters plus kroost van meeprofiteren.

Over economische zelfstandigheid in huize Saira; soms wel, soms niet. Wij hebben in de loop van der jaren verschillende systemen van het delen van zorg en werk gehad. Ik thuis, vriend hoofdkostwinner, vriend thuis, ik hoofdkostwinner, werken en zorgen in “ploegendienst”.

Wij werken meestal voor onszelf, rennen of stilstaan dus, en soms tijdelijke banen.

Ik ben regelmatig kontzitster, maar dan wel op de kosten van mijn vriend. Die me overigens regelmatig inzet voor zijn zaak, dus hij spaart ook weer kosten uit. Verder heb ik ook wat wisselvallige inkomsten uit mijn eigen zaak.

Als ik er alleen voor zou komen te staan zou ik mezelf financieel weten te redden, dan ga ik via een uitzendbureau fulltime aan de slag.

Saira dankt de Godin Kali dat Zij haar heeft geschapen naar Haar voorbeeld.

op 14 12 2010 at 14:57 schreef Niek:

Versoberen van de verzorgingsstaat is prima. Dat maakt veel mensen onafhankelijker. Grenzen sluiten is minder goed. Je kunt van te voren niet weten hoe waardevol iemand zal blijken te zijn. Wel denk ik dat het niet zomaar iedereen toelaten tot de arrangementen van de verzorgingsstaat tot een selectie zal leiden.

Het zal juist de ruimhartige verzorgingsstaat zijn die mensen faciliteert in het blijven omarmen van culturele ballast die het functioneren in een post industriële maatschappij moeilijk maakt. Versober de verzorgingsstaat en mensen lozen vanzelf die culturele gewoontes die leiden tot een hongerig gevoel, huurschulden en afgesloten electra.

op 14 12 2010 at 15:21 schreef Josje:

@Niek

Waarom schuift men de eigen verantwoordelijkheid af? Waarom is het nodig om eerst de verzorgingsstaat te versoberen om men onafhankelijk te maken? Mijns inziens gaat het om de geest van de mens om zo afhankelijk te willen zijn. Pas als die neiging ophoudt, dan kan de verzorgingsstaat versoberd worden. Als dat andersom gebeurt, heb je de poppetjes aan het dansen.
Daarbij heb ik wel de mensen in gedachten die buiten hun ‘schuld’ om van de verzorgingsstaat gebruik moeten maken, in welke vorm dan ook. Versobering zal funest zijn voor deze mensen, of zij nu een onafhankelijke geest hebben of niet.

op 14 12 2010 at 15:34 schreef Niek:

@Josje,

De verzorgingsstaat maakt het extra makkelijk om de eigen verantwoordelijkheid af te schuiven. Niet alleen bij migranten, maar ook bij grote groepen autochtone bewoners. Het boek Leven aan de onderkant van Theodore Dalrymple geeft hier een mooi beeld van (de andere boeken van deze auteur zijn een stuk minder)

Daarnaast is het wellicht zo dat mensen die komen uit een pre-industriële en in veel opzichten een feodale maatschappij waarbij bovendien het lot “van Boven” komt, extra bevattelijk zijn om ook elders in een afhankelijke situatie te blijven zitten. Veel mensen weten gewoon niet beter en met de verzorgingsstaat ontbreekt ook iedere prikkel om het wel beter te gaan leren weten.

Men schuift de eigen verantwoordelijkheid vaak niet bewust af, maar men weet eenvoudigweg niet beter. Het is vaak geen kwade opzet, maar het gevolg van een bewust domhouden van mensen door enerzijds een patriarchale eer- en schande cultuur en aan de andere kant een softe geitenwollensokkenmaffia. En het wrange is dat die vrouwen die wel een eigen keuze hebben leren maken bewust kiezen om van het patriarchaat naar het geitenwollensokkenproletariaat over te stappen en zo medeplichtig te blijven.

op 14 12 2010 at 15:45 schreef Josje:

@Niek

Ik kan er met mijn pet niet bij dat de mens echt onbewust gemakzuchtig is. Hoe vaak is er al niet geprobeerd de verzorgingsstaat (iets) te versoberen en heeft dat geen doorgang plaats weten te vinden, omdat er zoveel protest tegen was? Hoezo onbewust? Het is de mentaliteit van de mens versus de verzorgingsstaat.

op 14 12 2010 at 15:57 schreef MadDieu:

De verzorgingsstaat en de devote aanhangers:
“Wij van WC-eend, adviseren WC-eend.”

op 14 12 2010 at 16:02 schreef Niek:

@josje,

Was er wel zoveel protest tegen versobering van de verzorgingsstaat? Of waren er toevallig wat mensen die toegang hadden tot media en politiek die een vuist maakten? En wellicht juist omdat zij baat hebben bij instandhouding van de zieligheidsindustrie?

op 14 12 2010 at 17:04 schreef khalil:

Arslan, wier carrière op rolletjes loopt, is dan ook zonder man. Tot haar eigen verdriet, bekende ze. Heel veel hoogopgeleide allochtone vrouwen moeten het zonder seksleven doen, want Turkse en Marokkaanse mannen houden niet van vrouwen die slimmer zijn dan zij. Het Surinaams-Nederlandse Kamerlid Tanja Jadnanansing, die de avond presenteerde (en die het liefst over zichzelf praat), zei dat ze ook moeite had gehad een geschikte man te vinden. Of je moest gaan ‘down-daten‘, met een timmerman, bijvoorbeeld.

Peter ik weet jij als o zo moderne blanke man dat je dit graag wil horen, maar weet je hoeveel hoog opgeleide blanke nederlandse vrouwen geen man hebben en met hezelfde probleem kampen. Dus laat je pedante blanke man mentaliteit voor je.

op 14 12 2010 at 17:36 schreef vetklep:

op 14 12 2010 at 17:04 schreef khalil:

Iets milder geformuleerd ben ik het daar wel mee eens. Over het algemeen hebben (te) veel “hoogopgeleide” vrouwen inderdaad geen man.

En daar durf ik wel aan toe te voegen dat ik zelf voor een relatie ook geen behoefte heb aan een vrouw bij wie ik mezelf pas te laag op haar prioriteitenlijstje kan vinden.

op 14 12 2010 at 17:36 schreef Josje:

@Niek

Daar zit misschien wat in dat er slechts ‘enkelen’ waren die de protesten op stoom brachten. Maar zegt dat dan niet al iets over de afwachtende, afhankelijke mentaliteit van de rest? ‘Laat een ander het maar doen, zorgen voor mij en mijn welzijn’.
Natuurlijk heeft b.v. de farmacie baat bij de instandhouding van de verzorgingsstaat, daar heb je gelijk in. Maar om door die staat te flaneren zonder enig zelfbewustzijn en onafhankelijkheid…. nou ja, het is nu wel duidelijk hoe ik daarover denk.

op 14 12 2010 at 17:41 schreef Josje:

@vetklep

Ik vind het triest dat men in het algemeen denkt in ‘hoog / laag’ opgeleid. Dat zegt niks over de geest en het intellect van een mens.

op 14 12 2010 at 17:46 schreef vetklep:

op 14 12 2010 at 17:41 schreef Josje:
Helemaal eens, ik ook. Het stond ook niet toevallig tussen aanhalingstekens.

op 14 12 2010 at 17:47 schreef MNb:

Ik heb het wel vaker geschreven: Surinaamse vrouwen – in Suriname dus – zijn zeer zelfstandig en onafhankelijk, niet alleen economisch, maar ook emotioneel. Want laat ik er even aan herinneren dat kaaskopvrouwtjes van mijn leeftijd (40 – 50) ook niet graag werken, als we de cijfers met die in het buitenland vergelijken. Het is natuurlijk wel mogelijk dat de jongedames tegenwoordig een andere mentaliteit hebben. Dat weet ik niet.
Anyhow, het grote verschil tussen Nederland en Suriname is dat het sociale beleid hier niet gebaseerd is op het kostwinnersprincipe. Een vrouw zonder opleiding en zonder behoorlijke baan kan twee dingen doen: zich inlikken bij een suikeroom (een schaars goed) of een opleiding volgen en een behoorlijke baan zoeken. Dat geldt met name ook voor de hindoestaanse dames hier. Het zal niemand verbazen dat de overgrote meerderheid sinds een jaar of 25 de tweede keus maakt. Op mijn school is de verhouding meisjes/jongens inmiddels 2 : 1. De reden is eenvoudig: dames die thuis zitten terwijl mannie werkt pinaren. Ze moeten maar afwachten wat mannie schuift en of mannie toevallig niet ergens anders een om geld bedelend liefje heeft zitten. Buitenvrouw is niet voor niets een Surinaams-Nederlands woord. Dames die thuis zitten, niets kunnen en door manlief verlaten worden kunnen helemaal nergens naartoe. Alimentatie bij echtscheiding? Als dat al toegewezen wordt is het niet invorderbaar.

Mijn stelling is daarom: zolang het voor vrouwen in Nederland financieel voordelig is de hand bij manlief op te houden – het kostwinnersprincipe dus – zal het nooit wat worden met de emancipatie.

Betreffende opgeleide dames in Suriname hebben overigens weinig problemen met een timmerman. Die kan namelijk in dit land aardig wat geld in het laatje brengen. En geld besparen bij het (ver)bouwen van een eigen huis. Dus ja, hoogopgeleide dames in Nederland zouden op moeten houden met het zoeken naar een man die nog meer geld verdient en nog hoger opgeleid is.

op 14 12 2010 at 18:05 schreef khalil:

ja vetklep, hoog opgeleide vrouwen hebben over het algemeen een wat andere standaard, daar is overigens niks mis mee, alleen ik fulmineerde naar onze wijsneus van een Petertje omdat hij de ongefundeerde vooroordeel graag in stand houdt dat een Turkse of Marokkaanse man geen hoger opgeleide vrouw willen, integendeel, die tijdperk is toch echt achter ons, hoog opgeleide allochtonen mannen willen ook graag iemand die hetzelfde achtergrond heeft, maar je hebt gelijk als je zegt (net als josje) dat “down-daten” een erg negatieve connotatie heeft, het is geen garantie voor een succesvolle relatie wanneer je alleen openstaat voor alleen iemand met een “hogere” opleiding. Daarbij het huidige onderwijs in Nederland is tanende, het heeft in mijn inzicht niet meer het niveau van een decennia of twee geleden, kortom te om het prozaïsch aan te geven; “slim-zijn” zegt weinig over je opleiding

op 14 12 2010 at 18:44 schreef thomas erdtsieck:

In de eerste helft van de vorige eeuw leefde The American Deam in de hele wereld. Als je in je eigen land geen toekomst meer zag, dan toog je met je gezin/familie naar het land van de ongekende mogelijkheden. Hoewel je wist dat je er keihard moest werken en je nauwelijks op voorzieningen kon terugvallen, lokte de uitdaging en de vrijheid van ondernemen. “If you can make it there, you can make it everywhere.”

Natuurlijk slaagde niet iedereen. Velen keerden gedesillusioneerd terug. Maar de meesten wisten zich door hard buffelen, zowel man als vrouw, een plaats in de Amerikaanse samenleving te veroveren. Ook immigranten uit Arabische culturen.

Mijns inziens pleit dit voorbeeld inderdaad (@Niek) voor een versobering van de verzorgingsstaat. Plus voor een aanscherping van regels en handhaving. Gebrek aan inzet van gezonde mensen moet met risico op armoede ‘bestraft’ worden. Geldend voor zowel allochtonen als autochtonen. Ik denk dat dit meer gekwalificeerde mensen met inzet gaat opleveren, waardoor Marokkanen en Turken ook niet meer bij voorbaat al op hun naam afgeserveerd zullen worden.

op 14 12 2010 at 19:38 schreef Qlife47:

Het is zo triest voor de emancipatoire ontwikkeling van vrouwen (ook autochtone!) dat onze verzorgingsstaat deze mentaliteit moeilijk kan bestrijden zonder ook hen die echt geen andere keus hebben te raken.
Ik zat onlangs bij een gesprek met een aantal pittige, goed geïntegreerde Marokkaanse meiden. Op de vraag wat ze zo goed aan Nederland vonden kwam er na een lange stilte dat je je geen zorgen hoeft te maken over de kosten van je levensonderhoud als je hier naar toe komt.
Niks geen “land van kansen, tolerantie en er samen uitkomen”! Dat stelde me toch wel teleur. Hoe krijgen we dat nu toch in beweging? Gaan we nog iets hebben aan progressieve Imams?
Zij zijn toch altijd de mannen die vertellen wat wel en niet mag volgens “Het Geloof”? Deze oude knar ging vroeger naar Zondagsschool waar ook werd gesproken over andere opvattingen dan de streng-christelijke.
Dat je ook een goed mens kon zijn als volgens wat wereldser ideeën leefde en in ieder geval “mee moest doen”. Gaan we dat vanuit de moskeeën nog beleven…ook die aansporing om je uit de uitkering te worstelen? Ik hoop erop bij ieder incident dat zich vordoet.
Natuurlijk hebben we ook autochtonen die wat mij betreft aan het sneeuw-schuiven gezet mogen worden (mits lichamelijk/geestelijk OK); zoals die man die, komend uit de kroeg, trots meldde dat hij al 40 jaar in de bijstand zat en zich afvroeg waarom “die Marokkanen” dat sneeuw-schuiven niet konden doen….
Leidende religieuze figuren uit allochtone gemeenschappen moeten meer initiatief nemen om hun gelovigen duidelijk te maken dat er ook minder strikte vormen van hun overtuiging zijn waarmee je minder angstvallig in deze maatschappij kunt leven zonder een slecht mens te zijn! Gewoon meedoen en dit land verrijken met je unieke persoonlijkheid en specifieke energie!

op 14 12 2010 at 19:45 schreef bodewes, J:

Turken, bijvoorbeeld, zijn een heel trots volk, vertelde ze.
Das heel mooi famile!! Eigenlijk veels te trots om de hand op te houden voor uutkering!
Mooi verhaal. Erg ingewikkeld ook!

op 14 12 2010 at 19:52 schreef Marco Knol:

Ha, dus Hassnae is dat nichtje van al die lastige zieke zielige mensen die na 20 jaar in Nederland nog steeds geen nederlands begrijpen.

op 14 12 2010 at 20:00 schreef Marco Knol:

Wat overigens veel van die vrouwen, en volgens mij niet te vergeten, hun familie, nodig hebben is een figuurlijke schop onder hun kont. Rechten, uiteraard, maar daar staan plichten tegenover. Sommigen moet je wat harder schoppen dan anderen, of je moet hun vent een schop geven, en soms is alleen een kontje nodig.
Wat mij trouwens ook vaak opvalt; zodra de overgang een feit is of ze oma zijn, zijn ze oud. En als je oud bent hoef je niet te werken. Vijftig of zo zijn ze dan. Alhoewel dat wel minder lijkt te worden.

op 14 12 2010 at 20:16 schreef Peter:

Typisch hoe BigPete, die zelf grossiert in DT-fouten, altijd eerst gaat zitten zoeken naar spelfoutjes in andermans stukken. Nu heeft ie dan ontdekt dat ik Tanja Jadnanansings naam verkeerd heb gespeld. Wat een eikel ben je dan.

Maar Khalil slaat weer eens de taart, met zijn autodidactische allochtonenproza. Alsof iemand de Scrabbledoos heeft laten vallen.

op 14 12 2010 at 20:19 schreef Judith:

Kutkramp! Echt geweldig, enorm veel vrouwen hebben daar erg veel last van!

Goede column, juist omdat jullie (Hassnae in haar debat en jij in je observatie) de vinger precies op de zere plek weten te leggen. Het werkt twee kanten op, wat iemand eerder ook al schreef, je hebt niet alleen rechten, maar ook plichten. Als je kunt werken, moet je dat ook doen.

op 14 12 2010 at 20:24 schreef Bigpete:

Niet verkeerd gespeld maar klakkeloos gekopieerd van de womeninc website waar het ook verkeerd staat. Knippen en plakken, gisteren vond je dat nog slechte journalistiek…

op 14 12 2010 at 20:36 schreef Peter:

Doe niet zo vreselijk onnozel, Piet. Ik heb die naam overgeschreven van de site. Voor zover ik wist, heette ze Tanja Jadnanasing in plaats van Tanja Jadnanansing. Dat is heel wat anders dan verkeerde berichtgeving kopiëren.

Maar goed, ik probeer nou een imbeciel iets uit te leggen, of nog erger, een politieman. Iedereen weet dat zulks zinloos is.

op 14 12 2010 at 20:52 schreef khalil:

ja dat is vader peterje, als je maar dan dingen verzint en mensen storen daar aan, dan zal meneer de scribent je graag van ad hominem opmerkingen voorzien, typisch. Zeg internetgangstertje, voor de beste journalist van Nederland (volgens zijn draaiorgeltje en huismoslima) dien je vaak van leugens. mevrouw Arslan, een vrouw die zelfs met hoofddoek het geweldig doet, daar kan jij en die Hasna niet eens in de buurt komen, mislukte UVA-redacteurje

op 14 12 2010 at 20:54 schreef Peter:

Ik heb niks verzonnen, pompeuze sukkel. Ik heb beschreven wat daar werd gezegd, meer niet. En je moet geen woorden gebruiken waar je de betekenis niet van weet.

op 14 12 2010 at 21:02 schreef MNb:

De verbeeldingskracht van de gemiddelde autochtoon hier komt werkelijk niet verder dan “versobering”, “schop onder de kont” en “aanscherping van regels”. Dringt het wel eens tot die botte kaaskoppen door dat je regels ook kunt veranderen? Dus de vrouwen niet langer extra belasting laten betalen omdat ze met een man in huis wonen die ook een volle baan heeft en daarmee kostwinner is? Daarentegen die mannen meer laten betalen, zodat ze (m/v) het goed voelen als vrouwlief de godganse dag met haar gatwerk het ameublement zit te verwarmen? En niet te vergeten alimentatie alleen aan kinderen uit betalen?
Maar nee, het enige dat ik lees is meer Social Cops, a la Graus’ Animal Cops.

op 14 12 2010 at 21:06 schreef khalil:

typisch, een redacteur van lik-mijn-vestje. Jij neemt aan als “blanke wijze betweterige” man dat allochtone mannen geen hoog opgeleide vrouwen willen, hoe je aan zo een tenenkrommende conclusie hebt getroffen is mij een raadsel, als ik jouw observatie zou moeten volgen zouden blanke nederlandse mannen allemaal pedofielen en viezerikken zijn. Meneer denkt dat hardwerkende Marokkaanse en Turkse vrouwen vaak uitbuiters zijn, terwijl een groot aantal ondanks de obstakels het beter zullen doen dan jij en die andere mislukte “journalist” van je.

op 14 12 2010 at 21:12 schreef Peter:

Nogmaals, ik neem niks aan, domoor. Dat werd daar gezegd. Als je echt het Nederlands machtig was, had je dat ook gewoon kunnen lezen in mijn stuk. Die vrouwen zeggen dat zelf, dat allochtone mannen geen hoogopgeleide vrouwen blieven. Maar jij voelt je natuurlijk op je pikketanisie getrapt, als allochtone laagopgeleide man zijnde.

op 14 12 2010 at 21:21 schreef Jimmy:

“Hassnae was nog niet uitgesproken of een groot deel van de toehoorders kreeg acute kutkramp. “Die vrouwen hebben dat nodig!” riep iemand. Iemand anders vond het typisch voor de huidige “verrechtsing”, dat Hassnae zoiets zei.”

Het blijft toch altijd mooi om te lezen dat de “verrechtsing” als een soort op zichzelf staande natuurkracht wordt getypeerd, in plaats van een direct politiek gevolg op misbruik van de verzorgingsstaat.

op 14 12 2010 at 21:21 schreef khalil:

ik ken je langer dan vandaag leugenaar, dat het graag je straatje valt plaats je met alle plezier, maar als je zelf een beetje zelfonderzoek had gedaan dan weet je dat dit klinkklare onzin is, maar ach dat moet jij als “beste journalist van Nederland” toch wel weten… Heerlijk dat betweterigheid en pedanterie van jouw kant, de criticasters hebben hun gelijk aan hun zijde, dat jij als mislukte UVA-redacteur denkt dat allochtone mannen lageropgeleid zijn zegt wat meer over jouw minderwaardigheidscomplexje als uitstervende blanke man

op 14 12 2010 at 21:24 schreef Peter:

Nou is het wel leuk geweest, Khalil. Off you go. De groeten aan je vriendin Laila Nouamane.

op 14 12 2010 at 21:26 schreef khalil:

Ja als een typische Noor-Koreaanse dictator, wanneer het niet zint de dissidenten verwijderen, narcisme is jouw niet vreemd, mislukte redacteur

op 14 12 2010 at 21:27 schreef khalil:

ja daar heb je nog steeds nachtmerries over, een vrouw die een weerwoord heeft

op 14 12 2010 at 21:38 schreef Martin B:

Als ik het goed begrijp willen ze van vrouwen die niet de verantwoordelijkheid nemen om economisch afhankelijk te zijn, de verantwoording afnemen en hen middelen bieden (waar ze blijkbaar afhankelijk van zijn) om hen onafhankelijker te maken. Toch vreemd dat ze dat zelf niet vreemd vinden.

op 14 12 2010 at 21:40 schreef khalil:

Als een echte Noor-Koreaanse despoot, als er dissidente geluiden zijn gelijk in de kiem smoren, narcisme en zelfbevlekking is aan u wel besteed, petertje, wie is nu de domoor

op 14 12 2010 at 22:03 schreef Niek:

Zo, die Khalil loopt lekker leeg, zeg.

op 14 12 2010 at 22:10 schreef Peter:

Nog niet klaar ook. Zit nu mijn spambak vol te schijten.

op 14 12 2010 at 22:11 schreef Geertjan:

Hassnae IS ook beter dan die vrouwen.

op 14 12 2010 at 22:20 schreef khalil:

Nee Niek, de scribent Peter, heeft me net proberen uit te sluiten, als een goed dictator betaamt worden dissidenten aan de kant gezet, typisch een petertje, vol van zichzelf, narcistisch en belerend. Deze blanke man moet maar eens beseffen dat allochtonen het steeds beter doen. Ik heb ook medelijden met de moeder van Bouazza, een zoon die ontspoord en een zionist is geworden en een dochter die denkt vrijzinnig is en met een lelijke aan lager wal geraakte domme leugenaar het bed deelt. Liegen zit in jouw bloed

op 14 12 2010 at 22:22 schreef salim:

Peter je bent een gotspe voor de integere journalistiek, een blog beginnen omdat je anders niet gehoord wordt.

op 14 12 2010 at 23:10 schreef thomas erdtsieck:

@MNb

En jij bent geen kaaskop? Een Surikop misschien? Hoe dan ook, belastingmaatregelen klinken misschien aardig – en ze zullen best wat toevoegen – maar het wezenlijke probleem is hier de patriarchale cultuur. Veel allochtone, laag opgeleide mannen zien het niet zitten dat hun vrouwen een vak leren/gaan werken. En als die mannen zelf nog te beroerd zijn om onze taal goed te leren, kunnen ze NL maar beter niet als luilekkerland zien. Een versoberde verzorgingsstaat met stevige regels verliest veel van zijn aantrekkingskracht. Alleen de mensen die bereid zijn er leergierig, open-minded en met inzet tegenaan te gaan, kunnen zich in een ontpamperde maatschappij ontplooien. En dat geldt evenzeer voor autochtonen.

We hoeven heus niet al onze verworvenheden overboord te kieperen, maar de kinderbijslag kan worden afgeschaft. En wie bijstand ontvangt moet er maatschappelijk wat voor terugdoen; dat soort dingen.

op 14 12 2010 at 23:35 schreef khalil:

peter de leugenaar, de internetsletje

op 15 12 2010 at 03:05 schreef Saira:

In principe is er toch al wat veranderd.

Kregen vroeger alleenstaande vrouwen met kinderen langere tijd uitkeringen zonder bijgaande verplichtingen, tegenwoordig wordt er meer gedaan om die vrouwen aan werk, scholing en kinderopvang te helpen. Ook als ze jonge kinderen hebben.

Ook arbeidsongeschikte mensen worden strenger gecontroleerd.

Het eigenlijk heel simpel; de verzorgingsstaat kan er alleen zijn, als er genoeg werkenden tegenover staan.

Er moet een mentaliteitsverandering komen. Allerlei voorzieningen zijn ooit in het leven geroepen om mensen met een laag inkomen toch redelijk te kunnen laten leven. Je zult de mensen te vreten moeten geven, die bv. niet meer uren willen gaan werken omdat ze anders toeslagen mislopen.

Gratis geld bestaat niet. Als jij/ik er niet voor werk(t), moet een ander het doen.

op 15 12 2010 at 03:06 schreef Marco Knol:

@Mnb om 21.02

Ik voegde natuurlijk niet voor niets het bijvoeglijk naamwoord “figuurlijk” toe. (is het een bijvoeglijk naamwoord eigenlijk?, ik moet kennelijk toch weer m’n nederlands ophalen, teveel kaas in m’n kop denk ik)
Hoe dan ook; hoe denk je dat die belastingmaatregelen van jou te kwalificeren zijn? Juist, als een beleidsmatige schop onder de kont.
Voor het overige sprak ik simpelweg uit ervaring. Na 7½ jaar HRM/verzuimbeleid in de schoonmaak denk ik er iets over te kunnen zeggen, zij het dat het daar veelal laagopgeleide vrouwen (en mannen) betreft. Desondanks is de problematiek herkenbaar.
En het is dat ik een chagrijnige klojo ben want had ik talent voor cabaret dan kon ik de typetjes zo uittekenen en voordoen.

op 15 12 2010 at 17:23 schreef De Zegeningen van de Multikul | The Logic Free Zone:

[…] Breedveld gaat op bezoek bij een voorlichtingsavond voor moslims zielige minderheden Alsof het nog jaren zeventig is in Allochtonenland. Elke verwijzing naar daadwerkelijke zelfredzaamheid werd […]

op 15 12 2010 at 19:14 schreef rena:

Als voormalig geitenwollensokkendraagster vond ik het wel moeilijk na een paar jaar sociale dienst werk.
De zoveelste vrouw, die haar zoontje laat tolken, steevast rugklachten en hoofdpijn, nie kunne werken.
Het is alsof je aan een dood paard moet trekken. Dan kun je wel gaan zeuren, U moet zich minstens bij 5 uitzendbureaus inschrijven, maar daar zien ze zo’n vrouw al aankomen. Als het jongste kind 6 is heeft men sollicitatieplicht. De dreiging van korten op de uitkering leek geen effect te hebben.
Ik ben blij dat ik dat werk niet meer doe, want het is moeilijk een positief beeld van mensen te houden. En dan heb ik het met name over de autochtone langdurig werklozen. Wat een leugens en bedrog ben ik tegen gekomen. Vooral de huisbezoeken waren vaak ontluisterend.

op 16 12 2010 at 09:27 schreef Saira:

Dreigen met korting heeft inderdaad geen effect, die hoofd- en rugpijn belet een gedeelte van de dames niet er zwart bij te klussen.

Verder erg triest; een paar alleenstaande moeders in nabije omgeving die niet altijd alleen liggen/lagen, want om de 4-6 jaar kwam er een kind bij.

Hier thuis zijn we nooit ziek, al is de hoofdpijn, rugpijn, pijn aan de kleine teen, RSI klachten nog zo groot.

De peperdure ziektekostenverzekering die we hebben als zelfstandigen, keert uit zuinigheidsoverwegingen van onze kant, pas uit na een paar maanden wachttijd.

op 16 12 2010 at 09:47 schreef Saira:

Een gedeelte van de hoogopgeleide vrouwen is single omdat ze er zelf voor kiezen geen relatie aan te willen gaan met een lager opgeleide man.

Ik moet altijd vreselijk lachen om mutsen die klagen dat hoogopgeleide mannen gaan voor in hun ogen simpele vrouwen. En mannen die klagen dat vrouwen alleen interesse hebben voor rijke manspersonen.

Is iemand m/v erg kritisch mbt tot partnerkeuze, is dat haar/zijn goed recht. Alleen wordt er m.i. toch wat bokkerig/geiterig gereageerd als er tegeneisen op tafel komen.

Sowieso vind ik het absurd om de schuld van het single zijn af te wentelen op de o zo stomme vrouwen/mannen die een relatie aangaan met een ander i.p.v. de geweldige single.

op 16 12 2010 at 09:59 schreef Peter:

Heb het altijd absurd gevonden om allerlei kwalificaties van je geliefde te eisen, zoals diploma, salaris, carrièrevooruitzichten enzovoort. Ik ben al blij met een vrouw die na drie jaar ook nog aardig tegen me is en in bed haar billen tegen me aandrukt.

op 16 12 2010 at 10:58 schreef Saira:

Een beetje kwalificatie is niet erg. Als je maar redelijk blijft, en nadenkt over wat je zelf te bieden hebt.

Ik heb het advies van mijn pa gevolgd, en een man gekozen die mij en ons kind goed verzorgt. Ik hoef geen paleis en geen champagne met kaviaar.

Dat van de billen doen wij trouwens ook, die van mij zijn in de winter alleen zo koud.

op 16 12 2010 at 13:45 schreef Peter:

Oké, te eisen dat een man goed voor je zorgt is alleen maar normaal. En dat-ie je niet alle hoeken van de kamer laat zien als-ie een paar biertjes op heeft.

Dat je levensstijl een beetje bij elkaar past. Dat de één niet per se naar het naaktstrand wil als de ander net wilde gaan bidden in de moskee.

De enorme billen van mijn geliefde blijven ook lang koel, vanwege het vele vet. Dat is fijn, want ik ben zelf een wandelende radiator. Die billen zorgen dus voor aangename verkoeling. Maar na een paar uur hebben die billen de warmte opgeslagen en zorgen ze dat ik geen last krijg van de nachtkou.

op 16 12 2010 at 18:09 schreef Jamalalla:

‘Kutkramp’

Wat grappig dat dacht ik ook toen ik dit las:

“Women in the Netherlands work less, have lesser titles and a big gender pay gap, and they love it.”

http://www.slate.com/id/2274736/pagenum/all/#p2

“Dutch women’s refusal to seek longer hours has long bewildered economists. In the spring, the United Nations, suspicious that there was something keeping women from full-time jobs, launched an inquiry to see whether the Netherlands was in compliance with the women’s rights treaty. A comprehensive 2009 study by Alison L. Booth & Jan C. Van Ours looked at the amount of time women in the Netherlands spend at work compared with women in other European countries. The authors assumed that part-time work was less desirable but ultimately confirmed that Dutch women don’t want to spend more time at work. The NIS News Bulletin interpreted the results of the study as: “Attempts to get more women working full-time are doomed to failure because nobody has a desire for this.”

op 16 12 2010 at 23:04 schreef dewanand:

leuke eindzin, dank Allah dat ik een blanke man ben. NOu al die turkse, marokkaanse en hindoestaanse meiden met hoge baan moeten maar gewoon kiezen voor een gezonde lange superieure hollandse penis en niet zeuren om geld en emancipatie. De blanke is alijd hoger dan de kleurling, turk, marokkaan, surinamer, hindoestaan en dit is gewoon de barmhartige wil van Allah zelf. Dus allochtone meiden doe niet moeilijk en zoek eens een blank rugby team op als je je eenzaam voelt en lekkere seks wil na jaren alleen zijn.

Allah wil hoger blank sperma zaaien in de vagina van alle allochtone, moslim en hindoe meiden. Allochtone meiden moeten maar niet zeiken en flink seksen met een heleboel lekkere blanke mannen. Keus zat want er zijn ruim 500 000 alleenstaanse blanke mannen en die spuiten hun ballen het liefst leeg in een nauwe allochtoon gaatje. En blank sperma is zo gezond.

Lang leve de verwitting van de multikul.

allochtone meiden veel plezier met je gang bangs met groepen blanke mannen, het superideaal van de linkse fundamentalisten.
dewanand

op 17 12 2010 at 09:31 schreef Saira:

Consider it done, Dewanand.

op 17 12 2010 at 10:29 schreef Saira:

@Peter

Met een verschillende levensstijl heb ik geen probleem, ook al is niet altijd even gemakkelijk. De wereld van een gemiddelde blanke man kan heel anders zijn dan die van mij. Tegenstellingen blijven elkaar aantrekken.

Toen ik jonger was samengewoond met een katholieke jongen. Terwijl ik best streng de spijswetten volgde, maakte ik voor hem spicy varkensvleesgerechten en serveerde daar wijn bij.

Van mezelf wist ik al vrij snel dat ik atheist was, maar bepaalde leefregels heb ik lang in ere gehouden. Mijn dochter moet later ook zakaat gaan geven, dat zal voor mij altijd heilig blijven.

Maar evengoed was het wel wennen, varkensvlees en wijn. Vanuit mijn opvoeding wilde ik dat eigenlijk niet aan ex voorschotelen, aan de andere kant zorgde dezelfde opvoeding ervoor dat ik een goede vrouw voor mijn ex wilde zijn.

Zo heb ik wel meer voorbeelden. Als je in de provincie woont, komt er nu eenmaal geen Indiase prins op een witte olifant naar je hand dingen.

op 17 12 2010 at 10:53 schreef Peter:

Dat klinkt alsof je je maar bij hebt neergelegd bij een autochtone ’tweede keus’. Maar dat bedoel je vast niet zo.

Hassnae en ik hebben een op aantal punten radicaal verschillende levensstijl en ik wil best bekennen dat ik de ramadan een bezoeking vind. Niet eens zozeer vanwege de praktische hindernissen, maar het feit dat het een collectieve verplichting is, een nadrukkelijke dikke middelvinger naar de idee van de vrije wil.

Maar goed, ik wil haar nou eenmaal per se, en echte liefde overwint alles.

op 17 12 2010 at 11:11 schreef Saira:

O nee, zeker niet, ik vind het best erg dat het qua woordkeuze zo over kan komen bij lezers.

Het punt is dat er qua partnerkeuze vrijwel alleen Nederlanders waren, en dat ik de meest aantrekkelijke mannen degenen vind/vond met wie ik het minst gemeen heb/had.

Er zijn Nederlandse mannen die mijn tweeling konden zijn, maar die vind ik niet interessant.

op 17 12 2010 at 11:30 schreef Saira:

Met 2 buitenlandse mannen gedate, 1 Egyptenaar met wie ik niet kon communiceren, 1 Ethiopier die gouden bergen beloofde, maar die zijn deel van de dates niet betaalde.

op 17 12 2010 at 11:48 schreef Peter:

Niemand kan met Egyptenaren communiceren. Egyptenaren kunnen niet met Egyptenaren communiceren.

op 17 12 2010 at 11:57 schreef thomas erdtsieck:

@Saira

“Mijn dochter moet later ook zakaat gaan geven, dat zal voor mij altijd heilig blijven.”

Je bedoelt waarschijnlijk dat je je dochter wilt bijbrengen dat het goed is om wat aan de armen af te staan. Want zij doet straks toch écht wat ze zelf wil.

op 17 12 2010 at 17:02 schreef dewanand:

Waarom moeilijk doen als het makkelijker kan?

Alle problemen in de multikul kunnen in een maand opgelost worden als alle allochtone meiden massaal gaan pijpen en neuken met blanke hollandse mannen. Saira is hier het beste voorbeeld van. IK adviseer hindoemeisjes altijd om te gaan seksen met een blanke hollandse man. Die zwakke kleine hindoejongens zouden volgens mij maar homo kunnen worden of gewoon zelfmoord plegen.

Er moet snel een goed rassenbeleid komen in heel Europa. Zie ook mijn boek op site, voordelen blank houden nederland. Ik denk eerder hindoe fundamentalisch dan links of rechts. Het is de vagina van de Hindoehoer die vrede brengt op aarde en daarom moeten alle meisjes een jaartje werken als hindoehoertjes en internationaal neuken. Saira doet dus heilig neukwerk en brengt vrede in de multikul.

Stuur mij eens je eigen interraciale neukverhalen saira en vertel eens of de lul van een blanke man precies past in je natte hindoekutje.

dewanand

op 17 12 2010 at 18:27 schreef thomas erdtsieck:

Blijft deze verbale rukker hier ongeëdit staan?

op 17 12 2010 at 18:29 schreef Peter:

Dewanand heeft speciale status hier op Frontaal Naakt.

op 17 12 2010 at 18:39 schreef thomas erdtsieck:

Undercover uitlokker?

op 17 12 2010 at 18:41 schreef thomas erdtsieck:

Of jullie huis-Gilles-de-la-Tourettist?

op 17 12 2010 at 21:32 schreef thomas erdtsieck:

Pffffffff ik heb die dewanand even gegoogled, weet niet wat lees!

Never a dull moment in loony land.

op 17 12 2010 at 23:37 schreef Saira:

Dewanand vraagt me al langer om rukverhalen, niets nieuws onder de zon.

Mijn dochter die later echt doet wat ze wil, tot een bepaalde hoogte. Ze zal toch moeten werken, een huishouding moeten voeren, belasting moeten betalen.

Ze moet ook delen, daar waren mijn ouders heel streng in, ik ben daar ook erg streng in. Gul zijn tegen familie, vrienden, en vreemden die immers vrienden zijn die je nog niet kent, is belangrijk.

We geven het goede voorbeeld, en gelukkig heeft ze een potje gemaakt voor goede doelen. Buiten dat ze meedoet met acties voor (kinder)projecten via school.

op 18 12 2010 at 08:39 schreef thomas erdtsieck:

Ja, (ook) in dat opzicht kunnen wij kaaskoppen nog veel van andere culturen leren. Waarden als gulheid en gastvrijheid moeten bij ons weer afgestoft worden. Die waren vroegahh vanzelfsprekender als je op oude geschriften af gaat. We zijn een argwanend, zurig volkje aan het worden. Zijn we verpest door decennia van welvaart? Hedonistisch/materialistisch geworden? Ikke niet weten…

op 18 12 2010 at 11:12 schreef Peter:

Over welke oude geschriften heb je het, Thomas? Want voor zover ik weet, is Nederland altijd een benepen, argwanend, zurig volkje geweest. Ik durf zelfs te stellen dat het vroeger erger was. Dankzij de multiculturele samenleving is de Nederlander een stuk opener geworden. Er is nog een lange weg te gaan, en een grote groep Henk & Ingrids zal altijd achter de feiten blijven aanhobbelen, maar mensen weten toch veel meer van elkaar dan vroeger het geval was.

op 18 12 2010 at 12:41 schreef thomas erdtsieck:

Tja, misschien laat ik me met die sneeuw buiten een beetje meeslepen door de boeken van Verhulst en de plaatjes van Breughel, Avercamp, Steen en Anton Pieck. Een romantisch idee van hoe het ooit was. In de Camera Obscura lees je hoe wildvreemden getrakteerd werden op een beker chocolademelk om bij te komen van de kou. Dat soort dingen.

Henk & Ingrid zullen nog wel een tijdje vanachter de vitrage vinden dat iedereen maar normaal moet doen en dat ze dan al gek genoeg doen. En van hun buren blijven ze nog even denken: “Waar doen ze het allemaal van?” Maar ze sterven uit, Peter, daar ben ik van overtuigd. Dankzij het reizen van nu, de nieuwe samenleving en internet raken we de kruideniers en griffo gelijkhebbers langzaam maar zeker kwijt.

op 18 12 2010 at 17:30 schreef dewanand:

ja Saira, ik vind het zo interessant dat je heel veel blanke mannen bevredigt hebt en het hier lekker verteld. IK zelf heb ook heel wat blanke mannen in bed gehad en hierom kunnen wij handjes schudden he. Maar ja, een vreemd volk leer je in bed kennen, bloot met piemel of vagina. Zo werkt het sinds de oudheid, gewoon wijsheid van de straat. Simpel bloot en lekker.

Ik onderzoek nu vooral het probleem of de blanke lul precies lang en dik genoeg is voor de vagina van een hindoemeisje. Kan jij mij hier meer over vertellen uit je praktijken?

Een wild plan van mij is om 100 miljoen zwarte hindoemeisjes lekker te laten stoeien met een heleboel blanke mannen, zodat het hindoeras veredeld wordt. IK wil hiervoor in de toekomst een aparte organisatie voor ontwikkelen. Probleem is wel dat er dan 100 miljoen hindoejongens geen hindoemeid zullen krijgen, maar dat wil ik oplossen door hen homocursussen te geven of gewoon een zelfmoordpil.

Ik vraag mij altijd af waarom interraciale seks zo lekker is. Heeft iemand hier een verklaring voor of ervaring?

Echte hard porno uit mijn fantasieen: een kleine hindoemeid die gepakt word door groep supergrote blanke mannen en echt geniet.

Allochtone meisjes zouden minder kutkrampen hebben als zij gewoon flink uitleven met hele groepen blanke hollandse mannen en zich diep laten penetreren en volspuiten. Zo komt er vrede in de zieke multikul.

NOu vind je mij nog slim of denk je van ja die Wieroe is echt de slimste in het huis van Dewanand.

dewanand

ps
saira, google eens op hindoehoer en zie welke teksten van mij je vindt. wijze lessen hoor voor elke hindoemeid en zo lekker.

op 18 12 2010 at 17:46 schreef Peter:

Hou het een beetje betamelijk, wil je, Dewanand? Ik ga een heel eind met je mee waar je vrouwen vergelijkt met de tempelhoeren in oude culturen, die via hun vagina toegang verschaffen tot een staat van verlichtheid, in dit geval vrede op aarde door vermenging van alle rassen. En het is waar: in bed leer je elkaar pas echt goed kennen.

Maar het is wat anders als je je eigen pornofantasieën op de door mij zo gewaardeerde vrouwelijke reageerders begint te projecteren. Ik heb er al zo weinig.

op 18 12 2010 at 17:51 schreef dewanand:

Nou, hier iets uit mijn onderzoek van elke dag.

Komende week bestudeer ik het boek ‘Intelligent thought’, heleboel schrijvers en onderzoekers geven hun visie op intelligent design versus evolutie. Probleemstelling is dus: zijn wij geschapen door god of puur geevolueerd uit een oersoep met oerbacterien? NOu hierover zouden wij op Frontaal Naakt eens over moeten brainstormen en ik zal in januari mijn visie publiceren, in mijn blote schrijfstijl. fun.

Ik onderzoek het menszijn en vind het hierom zo interessant om mensen bloot te onderzoeken. Hierom kijk ik vaak naar pornofilms en op internet naar alles wat men op seksgebied doet en uitvindt. HEt is reuze interessant zeg. Vaak besef ik nu dat het psychologisch motief achter elke handeling en gedachte van een mens gewoon seks, erotisch of genot is. Kijk eens naar jezelf en meet waarom je iets doet of denkt. Zo leer je jezelf kennen.

Interraciale sekskontakten zijn het toppunt van vrede op de wereld in mijn dewanistische hindoestroming. Het schept diepe intieme banden tussen rassen en volkeren. En hierom zou men consequent tien tot dertig procent van alle meisjes moeten leren om internationaal uit te naaien met alle rassen en zich random laten bevruchten voor sterk nageslacht, na gelijktijdige seks met meerdere rassen. Gewoon een echte spermaoorlog ontketenen in de baarmoeder. Besef vooral wel dat de sperma cellen ruim tien tot dertig centimeter moeten zwemmen door de baarmoeder en eileiders naar de rijpe eicel in de follikels en dat hierom tien tot twintig mannen gelijktijdig moeten spuiten in de vagina, om het efficienter te laten verlopen.

Denk niet dat ik oversekst ben, ok ben wel heet en onbevredigbaar, maar ik wil het menszijn tot in het diepst van hsijn geest en ziel begrijpen.

MEnsen zijn gewoon sekswezens. IK publiceer hier iets over in januari. Reuze interessant.

dewanand

op 18 12 2010 at 19:15 schreef Wampie:

Ik heb anders geen moeite met Dewanand. Pure poëzie!

op 18 12 2010 at 19:44 schreef vetklep:

Voor zover er niemand persoonlijk mee wordt afgeschrikt, laat ik me ook graag verbijsteren door zijn inzichten.
En ik denk inderdaad dat het een goed idee is om enorm internationaal, interraciaal en interreligieus van bil te gaan.

op 18 12 2010 at 20:57 schreef thomas erdtsieck:

Interraciaal neuquen is alleen maar aan te bevelen voor de lekkerigheid. Maar of daarmee, zoals PB hierboven stelt, vrede op aarde zal komen lijkt me een utopie. Als we straks allemaal interraciale kindjes hebben rondlopen, gaan die weer met elkaar vechten om geld, macht en status. We zijn en blijven een dierensoort – een manipulatief soort bovendien.

op 18 12 2010 at 22:15 schreef vetklep:

ik denk wel dat het gezelliger zou worden als meer mensen inter in hun kring hadden.

op 19 12 2010 at 23:34 schreef Saira:

@Dewanand, de rest even doorscrollen

Hoe jij aan de wijsheid komt dat ik een hindoemeid ben is mij een groot raadsel, die wijsheid steek je dus maar in die achterlijke reet van je.

Ik schud op geen enkele manier jouw handjes, ik heb geen donder met je gemeen, buiten dat weet ik niet waar die handjes geweest zijn.

Ik heb je nu al meerdere malen gemeld je geen rukverhalen te willen vertellen, ga die maar bij je mapanpan vragen.

Ik ben op geen enkele wijze geïnteresseerd in jouw geestelijke uitwerpselen.

op 20 12 2010 at 00:03 schreef Saira:

Door de generaties heen zijn er bij ons in de familie redelijk wat interraciale, interreligieuze, interwhatever relaties geweest en om te zeggen dat de wereld er beter door geworden is, dat betwijfel ik.

Huwelijksproblemen door (te) grote verschillen, identiteitscrises bij het nageslacht enz.

Interessant is het in ieder geval wel. En de goede tijden kunnen echt fantastisch zijn.

op 20 12 2010 at 03:52 schreef vetklep:

liefde en identiteit hoeven toch ook niet makkelijk te zijn?als het maar echt is.
Tenzij het echt te heavy wordt natuurlijk.

op 20 12 2010 at 21:11 schreef thomas erdtsieck:

@vetklep

Echte identiteit? Snap ik niet.

@Saira

Ach. Whatever mix, je bent jij. En als jij leuk/open-minded/een persoonlijkheid bent, komt het altijd goed.
Ook in autochtone families is van alles mis gegaan door verschil van stand, kerk en houding tijdens de oorlog.

Ik denk wél dat je iets beter je best moet doen als je uit 2 verschillende etnische culturen stamt. De wil moet er zijn om je te verdiepen in elkaars achtergronden en dan samen je eigen realiteit/bond creëren.

op 20 12 2010 at 22:39 schreef ralf:

Dé stoom is het, niet het stoom. Is de auteur werkelijk een blanke Nederlander?

op 20 12 2010 at 23:08 schreef Peter:

Piss off, racistisch stuk stront.

op 21 12 2010 at 03:23 schreef Saira:

Het leven is niet altijd makkelijk, en iedereen heeft inderdaad issues binnen relaties of op willekeurig elke andere manier.

Bij interculturele relaties en kinderen kan dat interculturele stukje erbij voor heavy situaties zorgen.

Voor mij als ouder was het bv. pijnlijk om mijn kind te zien worstelen met haar achtergronden. Ze is er wel overheen gekomen, daar niet van.

Terwijl ik er alles aan heb gedaan haar te wortelen binnen beide culturen, heeft de (bekrompen) buitenwereld het toch gepresteerd haar het leven zuur te maken.

Als mensen me in die periode hadden vermoeid met uitspraken als what doesn’t kill you you makes you stronger, had ik ze een grote schop onder hun hol gegeven.

op 21 12 2010 at 08:36 schreef thomas erdtsieck:

@Saira

Triest ja. En razend makend. Maar je weet net zo goed als ik dat ‘dat afwijzen’ gewoon dierengedrag is. Je ziet dat ook in apenkolonies. Een aap die er anders uitziet maakt de rest angstig en angst wekt agressie op. Misschien dat onze soort zich er over een miljoen jaar uit geëvolueerd heeft.

op 21 12 2010 at 10:30 schreef vetklep:

op 21 12 2010 at 03:23 schreef Saira:
Ik snap je punt, denk ik. Sorry.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS