Home » Archief » Loos alarm in Rotterdam


[25.08.2017]

Loos alarm in Rotterdam

Petra Kramer

Er is niks gebeurd in Rotterdam en toch is ‘Rotterdam’ nu een ding. Op internet is wél wat gebeurd. Daar ging menig extreemrechts hart sneller kloppen van opwinding, eindelijk een door Daesh-geïnspireerde aanslag!

Of, als je wat dieper in de krochten van de complotdenkers zit, de tweede aanslag. Want wie googelt op ‘aanslag Amsterdam’, krijgt als eerste resultaat het auto-ongeluk dat door een suikerpatiënt werd veroorzaakt, maar dat in werkelijkheid een aanslag was. De website met de bizarre naam ‘Veren of Lood’ (nee, geen link, geen zin om bij te dragen aan hun Google-rating) beweert dat en nadat de Roze Khmer van de week de naam van de ongelukkige chauffeur onthulde, roepen ze daar dat ze steeds vaker gelijk krijgen. (Voor wie nu wil roepen dat het aan mijn ‘filterbubbel’ ligt dat ik bepaalde zoekresultaten krijg voorgeschoteld: ik heb mijn zoekopdracht met de Tor-browser uitgevoerd vanaf een Pools IP-adres.)

Inspelen op angst

Wat verder opvalt aan de afbeelding van de zoekresultaten is hoezeer de media inspelen op de angst (‘hoe weerloos is Amsterdam’, niet ‘hoe weerbaar is Amsterdam’) en dat de laatste aanslag in Amsterdam gepleegd is door Willem II met als doel ‘ons’ koningshuis op te richten. Wie nu amechtig wil gaan hyperventileren dat ik de aanslag op Theo van Gogh vergeet, een moord met voorbedachte rade is een moord en geen aanslag.

Terug naar ‘Rotterdam’. Hoewel daar dus helemaal niks gebeurd is, is het wel het gesprek van de dag omdat er een concert van een band genaamd ‘Allah-las‘ is afgelast vanwege terreurdreiging. Met name Het Algemeen Dagblad pimpt het als een malle. ‘Allah-Las al jaren onder vuur om bandnaam: ‘Ik wil je huis opblazen’‘ en ‘Extra beveiliging bij concert Allah-Las in Warschau‘.

Dat laatste bericht is ronduit nepnieuws. Of, zoals we vroeger zeiden, stemmingmakerij. Er was geen terreurdreiging. Er was paniek om niks.

Dreigend bericht

Graag neem ik u even mee naar de feiten.

1) Er kwam een melding binnen dat ene Jim een ‘dreigend bericht’ via Telegram had gepubliceerd. De Spaanse politie heeft de Nederlandse politie daarover ingelicht, zo beweert de Nederlandse politie.

2) Rotterdam activeerde het zogeheten ‘drieringensysteem’, dat wil zeggen dat het plaats delict dat er niet was, werd bestormd door in kogelvrije vesten gehulde zwart-gele wespenpakken, dat er extra wespenpakken paraat waren in de omliggende ring en dat het Team High Tech Crime in het ‘virtuele domein’ naar de afzender van het bericht zocht.

Dat laatste is niet al te moeilijk, aangezien Telegram verlangt dat je jezelf registreert met je 06-nummer en je 06-nummer is hetzelfde als het serienummer van de enkelband van een elektronisch gedetineerde.

Dronken chauffeur

3) Er werd een busje met een Spaans kenteken gespot in de eerste of tweede ring en dat busje ‘reed heen en weer’ en werd daarom binnenstebuiten gekeerd. Er bleken gasflessen in het busje te liggen.

4) Om twee uur ’s nachts werd Jim (22) in Zevenbergen, Brabant, van zijn bed gelicht, waarna het huis van zijn ouders, die op vakantie waren, overhoop werd gehaald door agenten die met acht of negen auto’s arriveerden. Pas om half vijf zijn ze weer vertrokken.

5) Zowel de chauffeur van het busje, die dronken was, als de Brabantse Jim hebben niks met Daesh te maken.

6) De anonieme chauffeur is inmiddels vrij, Jim niet.

Rationeel reageren

7) Later claimt de NOS dat Jim de dreiging zelf gemeld heeft en dat de melding uit Spanje er slechts zijdelings mee te maken heeft.

8) Ik zou willen dat ik dat verzonnen had, want godverdomme zeg!

Ondertussen schrijft NRC Handelsblad: ‘Dat de waarschuwing van de Spanjaarden kwam, was voor Nederland reden de tip over het chatbericht extra serieus te nemen, aldus Blok.’

Jezus fuck, wat is het nou? En waarom bericht de Volkskrant dat wij rationeel reageren op een vermeende terreurdreiging?

Onze manier van leven

Er is een concert afgelast op basis van wat eigenlijk? Een angstpsychose misschien? De grote zaal van de Maassilo herbergt maximaal tweeduizend gasten. Die hadden makkelijk allemaal gefouilleerd kunnen worden. Is dat teveel gevraagd om ‘onze manier van leven’ te beschermen zoals politici graag roepen?

Dit slaat godverdomme nergens meer op, het verhaal waait alle kanten uit. En dan heb ik het nog niet eens over de inconsistentie tussen het verhaal van de politie gehad en dat van de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV). Blok zegt in onder andere Trouw dat alle indicaties bij elkaar aanleiding gaven om met veel bombarie in te grijpen.

Maar de NCTV twittert ver voordat Blok met de media praat dat het hele fucking busje geen ene ruk te maken heeft met die knul in Brabant. En ook niet met de vermeende melding uit Spanje. Toch wil Blok ‘niet reppen van loos alarm’.

Totale surveillancestaat

Ammehoela. Wat er aan de hand was is, niet zo enorm moeilijk te duiden. Een totaaldebiel in Brabant wilde niet hebben dat een stel vermeende moslims optrad in Rotterdam, daarom heeft hij zelf een terreurdreiging in gang gezet en vervolgens is dat overgenomen door iedereen die ook maar een slaatje wil slaan uit xenofobie omdat het zo lekker helpt bij het invoeren van de totale surveillancestaat.

Die surveillancestaat moet namelijk nog een horde nemen. Als er na 3 september 300.000 handtekeningen worden verzameld dan mogen we er over gaan stemmen. Zet die datum in uw agenda en ga tekenen.

Petra Kramer omschrijft zichzelf als ‘anarcho-jihadi’ en ’transliban’. Ze is snoeihard en messcherp. Volg haar op Twitter en lees haar op (onder andere) Meedogenloos en Vileine. Dit stuk stond al op Meedogenloos.

Petra Kramer, 25.08.2017 @ 07:22

[Home]
 

5 Reacties

op 25 08 2017 at 09:42 schreef Martijn:

Echt, als er nog eens echt een aanslag gaat plaatsvinden is het een rechtse lul, zo’n angsth … eh, rasrealist, om “een punt te maken” …

op 25 08 2017 at 10:58 schreef Trawant 15:

Wat te denken van die anonieme mail op GeenStijl over Jimmy de infiltrant…?

op 25 08 2017 at 11:49 schreef ikzelf:

Tja, die massahysterie krijg je nu eenmaal als je land opgezadeld zit met een politicus die al twaalf jaar lang uit alle macht het zaaien van angst (wat terrorisme nu eenmaal is) uitvergroot. En aangezien een groot deel van de bevolking als de dood is voor het vergaren van kennis en het hebben van inzicht, is dat niet eens zo’n moeilijke opgave. Men laat zich liever het eigen leven vergallen door een lawaaierige opportunist dan dat men zich moeite zou moeten doen om enig inzicht te verkrijgen en een eigen mening te vormen.
IS’s meest succesvolle medewerker is dan ook Geert Wilders. Cum suis, wel te verstaan.

op 25 08 2017 at 22:55 schreef Petra:

@Trawant 15 Die mail past ik het beeld dat ik van Jim gevormd had, pro-Assad en pro-Poetin maar volgens de media een hele normale, rustige jongen. Het zou me niet verbazen als hij ook dweept met Thierry Baudet.

Wat me wel verbaasd is dat hij denkt een aanslag te kunnen voorkomen door te chatten met ontspoorde jihadisten. Dat heeft immers verdacht veel weg van theedrinken. Dat hij tegen de lamp gelopen is door te bluffen met een aanslag vind ik wel geinig.

De context is triest maar gelet op het feit dat al die extreemrechtse types een burgeroorlog in het vooruitzicht stellen is het enorm lollig dat hun modus werkwijze zo knullig is. Helemaal omdat het een student “Integrale veiligheidskunde” betreft.

op 26 08 2017 at 11:43 schreef Mark:

De russenfobie berust op hetzelfde principe als de moslimfobie, angst zaaien door het verzinnen van een bedreiging. Elk gerucht wordt opgeblazen en verdraaid o dit angsdenken te voeden. De horrorverhalen over assad hebben de feiten inmiddels totaal laten verdwijnen. Vreemd dat dit wel wordt gezien bij deze fake dreiging in rotterdam maar niet bij het globale spelletje. Deze jim is dus geen totaaldebiel, waarschijnlijk stond de beveiliging onder hoogspanning en was elk onduidelijk berichtje naar vakantievierende ouders in spanje voldoende geweest

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS