Home » Archief » Marokkaanse bodem


[24.12.2013]

Marokkaanse bodem

Amoorah

kerst20

Soms kom je mensen tegen die je boeien, die je verrassen en je raken. En soms zou je het liefst zo hard mogelijk willen wegrennen. Nu gebeurt dat niet snel, maar laatst overkwam mij dat.

Op een beurs raakte ik in gesprek met een man. Op het eerste gezicht een aardige man. Maar goed, ik heb geleerd niet meer op eerste gezichten af te gaan. Want als het masker af is, weet je nooit wat je tegen zult komen. Na wat grapjes vroeg de man me waar ik vandaan kwam.

Niet Nederlands

Vaak voel ik waar zo’n gesprek naartoe gaat en om het te redden, geef er een draai aan, om van richting te veranderen. Deze keer was er weinig ontkomen aan. De man bleek zeer geïnteresseerd in mijn achtergrond.

Ik antwoordde naïef en beleefd dat ik in Lelystad woon. “O, u bedoelt mijn geboorteplaats?! Dat is Sassenheim.” Ik glimlachte en zag aan zijn gezicht dat het niet het juiste antwoord was. “Ja, oké, maar je achtergrond is niet Nederlands toch?”, probeerde hij.

– “Wat bedoelt u met ‘mijn achtergrond?”

“Waar komen je ouders vandaan? Ik durf te wedden dat zij niet van Nederland zijn.”

– “Ooo, mijn ouders”, zei ik zogenaamd nietsvermoedend. “Die komen uit Marokko.”

Vaak zo crimineel

In zijn ogen zag ik intense opluchting. Hij kon het niet uitstaan dat hij me niet snel genoeg in een hokje geplaatst kreeg. Zijn lichaamstaal sprak boekdelen, alsof hij wilde zeggen “Ik begon al te twijfelen, maar ik ben niet toch niet gek!”

Dit zijn momenten waar ik altijd voor vrees. Als iemand dolgraag, koste wat kost, mijn afkomst wil weten, voorspelt het doorgaans weinig goeds. Quasi geïnteresseerd vroeg hij door. “Hoe komt het toch jullie Marokkanen vaak zo crimineel zijn? Ik bedoel, voornamelijk de jongens hoor. De meiden doen het best goed. Kijk, ik kom uit Schiedam, en daar moest je echt niet na acht uur de straat op, want dan werd je zeker beroofd. Nee, ik ben zelf nooit beroofd.”

Rotte appels

Ik probeerde de vriendelijke mentaal uitgedaagde man te onderbreken. “Meneer, wat vervelend dat u zich zo bang voelt. Lijkt me echt een vreselijk gevoel om continu in angst te leven. Helaas moet ik u bekennen dat elke groep rotte appels heeft.” Dooddoeners, dacht ik. Aan de andere kant, wat valt er nog te discussiëren met deze man?

De vriendelijke man vervolgde: “Kijk, wij hier in Nederland vinden het soms lastig te begrijpen waarom jullie Marokkanen zo crimineel zijn. Waar ligt dat toch aan?”

Hij keek me verwachtingsvol aan, intens hopend op mijn verlossende antwoord. Ik had hem van alles kunnen uitleggen, over het niet (volledig) kloppen van zijn stelling, over de opvoeding, over CBS-onderzoeken, enz. Ik besloot wijs mijn mond te houden en mijn schouders op te halen.

Bepaalde grondstoffen

Godzijdank had de man zelf een briljante verklaring: “Ik heb me laten vertellen, en volgens mij kan het ook niet anders, namelijk dat…” Even was hij stil, met een intelligente vinger op zijn kin… “dat het in de Marokkaanse bodem aan bepaalde grondstoffen ontbreekt. Daarom zijn Marokkanen zo crimineel!”

Hij keek me aan met een voor mij onbekende grootsheid, alsof hij zelf in de Marokkaanse bodem was gaan graven, om vast te stellen waar het daar precies aan ontbreekt.

Mijn verbazing onderdrukkend en kijkend op mijn horloge, dat ik niet om had, vertelde ik hem haastig dat ik ontzettend moest rennen. Want stel je voor dat mijn gebrek aan punctualiteit ook toegedicht zou worden aan de tekortkomingen van de Marokkaanse bodem!

Amoorah is een verhalenverteller, een niet-dogmatische moslima zonder hoofddoek en moeder van twee dochters.

Amoorah, 24.12.2013 @ 10:35

[Home]
 

20 Reacties

op 24 12 2013 at 11:03 schreef Pyt van der Galiën:

Hilarisch, maar ook dieptriest, natuurlijk. Helaas is zo’n man volledig oprecht.

op 24 12 2013 at 12:12 schreef MNb:

Amoorah, je bent een bar slecht geïntegreerde huppelepup. Een echte kaaskop had na “Hoe komt het toch …..” een wedervraag gesteld als “Hoe komt het toch dat jullie zoveel joden naar de gaskamer hebben laten sturen?”
Ter verdediging van deze man kan ik aanvoeren dat zijn IQ waarschijnlijk een eindje beneden kamertemperatuur zit.

op 24 12 2013 at 12:28 schreef Han van der Horst:

Waarom toch moet Schiedam het altijd ontgelden?

op 24 12 2013 at 13:41 schreef Paul van Buuren:

Thanks, MNb. Ik ga ook even aan m’n integratie werken. Ik weet dat Amoorah van dit soort toestand ernstig schizofreen is geworden:
http://wbvb.nl/?attachment_id=3582

op 24 12 2013 at 14:19 schreef Renee O:

Ik geloof mijn ogen niet, lachwekkend als het niet zo verdrietig zou zijn

op 24 12 2013 at 16:22 schreef Olav:

Han:

Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis
Hoekie om, trappie af, gekkenhuis.

(Deelder)

op 24 12 2013 at 17:48 schreef babs:

Zo weggelopen uit een boek van Thomas Rosenboom, die man.

op 24 12 2013 at 19:17 schreef dewanand:

Namaste Amoorah,

Ik vind dat je jezelf verloochend en je moet toch wel nu begrijpen dat een Nederlander alleen een roomblanke kaaskop kan zijn in het Koninkrijk Der Nederlanden, halleluja toch meid of Bismillah op z’n islamitisch, de wil van Allah is dit.

Ach, ik en alle andere Hindoestanen en Hindoes of Kantraki’s benadrukken altijd dat onze voorouders uit het rijke, hoogbeschaafde en geciviliseerde Bharat Maata komen, en hier zijn wij toch apetrots op als wij er samen over bruinehoeren met wat roti doksa en bara’s. Ik benadruk altijd al bij voorbaat tegenover elke blanke Hollander dat mijn goudbruine genen uit het rijke hart van India komen, en ik ben dus erg raszuiver tov de erg gemengde blanke Hollander.

Reken maar na hoeveel rassen en germaanse roversbendes niet hier in Nederland kwamen vechten en neuken sinds het oude Rome dan zie je dat het hier niet zo raszuiver is, check die Geert Wilders eens, die zijn hele identiteits en gender konflikt over de ruggen van moslims uitvecht, terwijl hij gewoon naar een psychiater moet voor een TBS dwangbehandeling zoals men met mij deed vroeger.

Marokkaan zijn is ok, Marokkanen in Marokko zijn brave burgers.

dewanand en Wieroe

op 24 12 2013 at 19:21 schreef Sneebal:

Domme man dus.

op 24 12 2013 at 22:18 schreef Amoorah:

nee

Dewanand.. Dit dus.

op 25 12 2013 at 12:01 schreef Thomas E:

Als we heel eerlijk zijn, moeten we toegeven dat we allemaal een ander, vooral een nieuw iemand, onbewust scannen. Vreemd dialect (Fries? Twents? etc). Of: Mannelijke vrouw (pot? gewoon stoer? Even oppassen als het straks over relaties mocht gaan). Of: blond haar, blanke huid, maar hé wel wat scheve ogen zonder zichtbaar ooglid (Ergens wat Chinees bloed?). Van oorsprong is dat razendsnelle informatie verzamelen een overlevings-tool. En ja, we plakken er vast wel onbewust etiketjes bij.

Maar als je anno nu een beetje innerlijke beschaving in je donder hebt, dan laat je je verrassen door het hoogstperoonlijke individu dat je tegenover je hebt. Waarbij je je voorgekookte soep in de gootsteen laat weglopen.

op 25 12 2013 at 13:31 schreef dewanand:

namaste Amoorah, Thomas ea Fnaakters,

Een maand geleden publiceerde een team een wetenschappelijk onderzoek en daaruit bleek dat onze hersenen al binnen 0,2 seconde bezig zijn met het verwerken van de data over ras en geslacht tijdens de visuele waarneming door het oog. Dit is een echte supersnelle diep onderbewuste hersen reflex en iedereen doet dit, ongeacht ras of geslacht, dus het is puur biologisch. Ik wil dit nu verder onderzoeken en denk dat wij gewoon te ver geevolueerde mensapen zijn, die atoombommen en vibrators leerden maken. Dus Oorlog en seksen is het enige wat wij echt lekker vinden om te doen. Deze twee dingen zijn de grootste ontdekkingen sinds 1900.

Marokkanen in Marokko zijn nette mensen dus de Marokkilanders zijn in Nederland verpest en geestelijk kapot gemaakt, criminaliseren heet dit. Hoe is het met criminaliteit in Marokko zelf, cijfers?

Jezelf criminaliseren als niet arier is dom en dit bestreed ik altijd als goudbruine koelie aapje. Ik zei nog vorige week in een winkel aan een mixmeid dat ik ex crimineel ben.

Marokkanen wil ik helpen volgend jaar, twee teksten heb ik al. Organisaties nu mailen dus om dit project te starten.

dewanand en Wieroe

op 25 12 2013 at 21:33 schreef dewanand:

namaste Peter,
even ter correctie: ik noteerde ras en dat is dus fout volgens het onderzoek dat is gedaan, moet zijn huidskleur van het gezicht notabene, zie de originele tekst onder, mijn excuses voor deze grove fout:

‘Menselijk brein gefocust op huidskleur en geslacht’

Het menselijk brein richt zich bij een eerste ontmoeting vrijwel onmiddellijk op de huidskleur en het geslacht van anderen. Dat suggereert een nieuw wetenschappelijk onderzoek.

Een hersengebied dat is betrokken bij het interpreteren van huidskleur en geslachtskenmerken wordt razendsnel actief als mensen naar de gezichten van anderen kijken.

Dit is echter geen bewust proces, het staat los van het hersenmechanisme waarmee mensen zich een oordeel over iemand vormen.

http://www.nu.nl/wetenschap/3602799/menselijk-brein-gefocust-huidskleur-en-geslacht-.html

Noot:
Dus huidskleur is iets dat onze overlevings instincten echt heeft beinvloed en alle evolutionaire processen heeft gestuurd: jagen, paren, vechten, slapen.

Pikzwarte hindoes vind ik vaak halfapen, en het is bij mij ingebakken, zelf ben ik goudbruin. Hindoeisme is radicaal racistisch en kent harde rassenhierarchie. Negerhaat bij hindoes is extreem.

op 26 12 2013 at 10:45 schreef Sneebal:

dewanand
‘Marokkanen in Marokko zijn nette mensen dus de Marokkilanders zijn in Nederland verpest en geestelijk kapot gemaakt, criminaliseren heet dit. Hoe is het met criminaliteit in Marokko zelf, cijfers?’

Vraag je toch maar iets meer af:
– welke Marokkanen kwamen hier en hoeveel andere soorten zitten daar? Denk aan de interactie-effecten.
– intunen, opwaartse mobiel willen zijn, school afmaken, werken, dat soort moraal zit ook in mensen zelf (of niet)
– criminaliteit tolereren of juist snoeihard veroordelen zit ook in groepen zelf

Ik ga niks Nederlands goedpraten of veroordelen. Mijn punt is: houd het breed genoeg en maak de (potentiële) criminelen geen slachtoffer. Ze hebben een kutmoraal, besteden energie aan de verkeerde dingen en zijn/worden ergens onderweg niet goed aangepakt (door ouders, eigen gemeenschap en de rest van de maatschappij) om de alternatieve (maatschappelijk gezien leuke) weg te kiezen.

op 26 12 2013 at 18:37 schreef dewanand:

Namaste Sneebal,

Jij hebt honderd procent gelijk mbt al deze punten, aangaande de Marokkilanders, in zuiver Nederlands zegt men dan:

‘dikke bult, eigen schuld’

Jouw punten 2 en 3 ondersteunen dit oerHollands gezegde.

Idem dito geld dit voor mij:
Het was al sedert de rampjaren 1990 tot 1995 mijn eigen, harde, rationele, zelfbewuste keus om A) niet verder te criminaliseren, B) niet dieper te vallen, C) niet te sterven door zelfmoord, en D) mijn kennisniveau systematisch verhogen en zo doorgroeien vanuit een absoluut dieptepunt.

Punt is en jij zegt het ook, als individu moet je toch zelf goed weten welke kant je op wil met je hele ellendige bestaan en je geloofsvorm is ook je eigen domme keus, dus als het mis gaat dan geldt in het hindoeisme hard: ‘Jaise Karni, aise Marni’, wat zelfde is als het hollandse spreekwoord hierboven, en letterlijk betekent:

‘je zal sterven zoals je handelde.’

Wieroe miauwt het zo tegen mij:
‘je graaft zelf je graf, stomme koelieaapje en je valt er zelf in vanuit je hoogste boomtop als je te hoog klom, he dewanand’.

Idem dito geldt het voor elke Marokkilander.

dewanand en Wieroe

ps
en waarom zie ik hier geen enkele marokkilander die iets zegt?

op 27 12 2013 at 12:51 schreef MNb:

Ze hebben jou al, Dewanand.

op 27 12 2013 at 13:34 schreef Glauke:

Mijn persoonlijke favoriete opening: “Wat spreek je goed Nederlands!”

Mijn standaard antwoord: “Ik had ook vijf talen in mijn pakket.”

Dan zie je het knarsen…vijf vakken, dat betekent… wacht even… oh ja, de meisjes kunnen vaak goed leren.

op 27 12 2013 at 14:40 schreef dewanand:

Namaste MNB,

Ja, hebben zij mij? Ik ben niet representatief voor de gemiddelde marokkilander, nog erger ook niet voor de gemiddelde hindoe, hindoestaan, Indier, Arya Samaji, surinamer, Marron, Indiaan, enz. Ik beschouw mijzelf als een mislukte Koelielander oftewel een ontaarde Hindoelander, soort Hollandse, bruingeverfde Hindoeachtig gedrocht dat Nederland lekker kwam vervuilen in 1986 en hier een eenmans invasie had gepland toen als domme kwatta koeliestaan uit de jungle van Suriname.

Maar kan jij niet een slimme Marokkilander vinden die hier op Frontaal Naakt de boel komt verzieken zoals ik en Wieroe doen? Zoek eentje met een leuke islamitische geit die hier ook mee komt blaten om het seculiere fundamentalisme van Peter en Hassnae verder te verrijken. Er moet toch eentje te vinden zijn uit de Hollandse meute van ruim 400.000 Marokkilanders?

Idee: zet die oproep op forum marokkanen, er zijn twee geloof ik.

WANTED:
MAROKKILANDERS, MAROKKILANDERS, KOMEN JULLIE BLATEN OP FN, MAROKKILANDERS KOOOOMMMMMMMMMM SNEL HIER AUB, liefst bloot he in sexy Jallabas.

Dewanand en Wieroe
hindoe fundamentalisten
planet of the intelligent Hindu chimps

op 27 12 2013 at 17:18 schreef IK MIS IETS, IN MIJN BODEM!! | Fadwa Kartoubi:

[…] Dit stuk verscheen eerder op FN! […]

op 27 12 2013 at 21:47 schreef Erik Tjallinks:

Je hoeft niet uit Marokko te komen om zoiets me te maken, in de vijftiger jaren verhuisden we naar Zuid-Limburg vanuit Den Haag en wat ik als kind daar over me heen kreeg over die kale Hollandse kaaskoppen met hun grote mond die de kolen die zij uit de grond haalden, in dikke winst omzetten. Toen ik zeven was, verhuisden we terug naar de Randstad en was ik de achterlijke Limburger met de zachte g. Die g heb ik dus snel afgeleerd, want dat was altijd het eerste waar iemand die je nooit eerder had ontmoet, over begon.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS