Home » Archief » Naakt leven


[10.08.2012]

Naakt leven

Peter Breedveld

FKK7

Mijn kinderen zijn de afgelopen twee weken bijna elke dag op de Club d’Enfants op La Jenny geweest. Ik wou dat ik nog een klein jongetje was, want die kinderclub is geweldig. Je mag er de hele dag met poedelnaakte jongedames spelen in het bos, op het strand en in het zwembad.

Ze zijn een sight for sore eyes, de dames van de kinderclub, met hun fotomodellijven. Ik ben echter vooral onder de indruk van de voluptueuze Lola. Een Rubensiaanse schoonheid met een ontzettend foute spiegelzonnebril als enige kledingstuk. Die maakt me erg ongemakkelijk, want steeds als ik haar aankijk, word ik geconfronteerd met mijn eigen bonkige Hollandsheid, in contrast met haar Franse, zachte elegantie.

Lola studeert psychologie, maar ze is daarnaast comédienne, vertelde ze me. Lola heeft talent, want het animatieteam van La Jenny verzorgt een wekelijkse cabaretvoorstelling met veel playback, waarbij Lola als enige echt zingt. En ze danst erbij in een jurk die haar royale rondingen benadrukt, en op hoge hakken.

Ik zei tegen haar dat het heerlijk moet zijn om een seizoen lang in je blote niksje te werken. “Het is ook heerlijk”, zei ze. “Ik zie er alleen tegenop om straks weer elke dag kleren te moeten dragen.”

En dat heb ik nou ook. Twee weken lang heb ik naakt geleefd, tussen naakte mensen. Naakt gegeten, naakt geborreld, naakt door het bos naar het strand gelopen. Naakt gekookt en het huisvuil naar de verzamelplaats gebracht. Naakt koffie en brood gekocht in de buurtsuper, waar de supersymapthieke uitbaatster de boodschappen in haar rijpe naaktheid afrekent.

Ik zat gisteren in de lome hitte op mijn balkon te genieten van een heerlijk frisse Bordeaux, Bossa Nova op de achtergrond, zwaaiend naar de buren, die ook naakt zaten te genieten van hun repas en die nooit, nooit vergeten joviaal te groeten. Ik dacht: “Waarom kan dit niet gewoon altijd?”

Wat doen we onszelf aan? Ik moet een jaar hard werken, hard sparen om in de zomer twee weken te leven op een manier die God al gratis en voor niks voor ons had geregeld. Leefden Adam en Eva niet volkomen naakt, in harmonie met hun omgeving, totdat ze het opeens in hun hoofd kregen dat het gek was om naakt te lopen en zich in bladeren en dierenvellen gingen hullen? God was geschokt: “Wat doen jullie nou? Wie heeft jullie verteld dat jullie naakt waren?” Lees het maar na. God wil niet dat we ons schamen voor onze naaktheid. Dat vindt Hij raar.

Ik haat het kleren te moeten dragen. Zeker als het warm is (het is hier nu 42 graden), is het volstrekt idioot. Maar we moeten het van de christenen met hun door de apostel Paulus gepreekte afkeer van lichamelijkheid, en tegenwoordig ook van de moslims, met hun seksobsessie. Naakte mensen zijn in onze maatschappij obsceen en verderfelijk. Naakte kinderen, zo las ik van de week in de reactieruimte op deze site, veranderen gezonde, onschuldige mannen in perfide pedofiele kindermisbruikers.

Daarom zijn wij naaktlopers veroordeeld tot reservaten als La Jenny. Kom er eens kijken: daar zie je dat naakte mensen vooral kwetsbaar en lief zijn, niet de Bron van alle Kwaad. Die naaktheid remt de agressie en de opgefoktheid. Ik zag vandaag een naakte vrouw bij de receptie van La Jenny, waar de medewerkers gekleed zijn. Zo’n kleine naakte vrouw, – het enige dat ze aanhad, waren haar teenslippers -, tegenover een boom van een vent met kleren aan. Ze werd er nietig van, een tedere bloem. Pure poëzie. Maar bepaalde mensen zouden haar beschuldigen van liederlijkheid, en een gebrek aan normen en waarden. Bepaalde mensen moeten altijd alles vergiftigen.

Ik zou altijd naakt willen leven. Met Hassnae en onze kinderen. Levend van wat de natuur ons geeft, zoals in een tekening van Fidus. Rot op met je vooroordelen over Marokkanen en moslims, ik zie hier op La Jenny ook Maghrebijnen lopen. Er is een Algerijnse of Marokkaanse vrouw die ik overal zie met haar zoontje, ze is altijd naakt, de meest enthousiaste naaktloopster van het hele dorp. Op de fiets, in de winkel, overal. In Spanje ontmoette ik een Marokkaans stel dat én belijdend moslim was, én naturist. Op het naaktstrand had ik eens een gezellig onderhoud met een Libanese moslima. “Ik geloof niet dat God zich druk maakt om wat ik wel of niet aanheb”, zei ze.

Het allermooiste van alles op de hele wereld vind ik naakte moeders met hun kinderen. Dat is wat God met ons voorheeft, denk ik dan. Niet je laten naaien door je baas en de regering, in dienst van ‘economische groei’. Alles wat we nodig hebben, lag altijd zo voor het grijpen. Maar nu mogen we er een paar weken per jaar tegen betaling van genieten, mits we ons nog wat laten naaien door de baas.

Gisteravond hebben we – waarschijnlijk voor het laatst, de kinderclub geeft vanavond namelijk een grote voorstelling met alle kinderen op het terras bij het zwembad en dat mag ik niet missen – de zon zien ondergaan op het strand. Het was een soort plechtige gebeurtenis met honderden naakte mensen die allemaal gebiologeerd naar de horizon staarden en foto’s namen. De boel werd opgeluisterd door een kerel die doedelzak speelde, net zolang tot de zon helemaal onder was.

Toen hij ophield, applaudisseerde iedereen op het strand. Het was ontroerend en melancholisch. Daarna ging iedereen weg. Een lange stoet naakte mensen door het donkere bos, terug naar La Jenny. Stil en eerbiedig, als na een mooie kerkdienst.

jenny14

jenny12

jenny10

jenny26

naturisme, Peter Breedveld, Reizen, 10.08.2012 @ 17:06

[Home]
 

50 Reacties

op 10 08 2012 at 17:34 schreef Bertje:

@ Peter

Wat een mooi en ontroerend stuk!

(eens kijken hoelang het duurt voordat de eerste azijnzeikers weer wat aan te merken hebben)

op 10 08 2012 at 19:44 schreef herman van der helm:

Hier heeft niemand wat op aan te merken.
Geweldig. Ik blijf altijd zo leven!

op 10 08 2012 at 19:48 schreef Bigpete:

Mijn hobby zou het niet zijn, maar als jij je er prettig bij voelt, vooral doen.
Wat ik me altijd afvraag, waar laat je je spullen(portemonnee, sleutels telefoon etc)?

op 10 08 2012 at 21:47 schreef devidas:

nice, natural and beautiful.

op 10 08 2012 at 22:05 schreef Rob:

Wat vreselijk, dat La Jenny. Denk je eens in wat een prachtige meubelboulevard je er bouwen kunt, met altijd genoeg parkeerplaatsen en natuurlijk een restaurantje met van die heerlijke Zweedse gehaktballetjes. Dàt is beschaving, Peter. Dat jij dat nou niet begrijpt…

op 11 08 2012 at 00:51 schreef MNb:

Je hebt me bijna overtuigd, PB.
Eén dingetje weerhoudt me nog. Ik vind het prettig om iets aan te hebben.

op 11 08 2012 at 08:20 schreef Turiddu:

Tja, hier meldt zich de eerste azijnzeiker. Het bezwaar dat ik ertegen heb: dat er een lange reis aan te pas komt. Maar je hebt wel gelijk, dat mensen er zo bij zouden moeten lopen, maar begin er maar eens aan: het bestaan van huizen, wegen, auto’s, meubels om nog te zwijgen van vliegtuigen en striptenten is, als je het goed bekijkt, een verlengstuk van de rare neiging om kleding te gaan dragen — wellicht een gevolg van het feit dat een groot deel van de mensheid in streken woont waar het gewoon te koud is om bloot te lopen. En wachten tot de evolutie ons een harige vacht heeft teruggegeven, dat willen (en kunnen) de meesten van ons niet.

Hoe dan ook: naakt zwemmen, vooral in zee, daar gaat maar weinig genot boven (misschien naakt in zee seks hebben.)

Eh, even een pijnlijk doch voor verrassend veel mensen heel praktisch vraagje: wat doe je in La Jenny met een lichte urine-incontinentie?

op 11 08 2012 at 09:27 schreef Ralph van der Geest:

Wat een prachtig en ontroerend stuk!Ik heb er van genoten terwijl ik het las.

op 11 08 2012 at 10:18 schreef Leo Schmit:

Ik heb dit stuk spiernaakt gelezen, maar wel in de afzondering van mijn hotelkamer in J.

“Ik haat het kleren te moeten dragen. Zeker als het warm is (het is hier nu 42 graden), is het volstrekt idioot. Maar we moeten het van de christenen met hun door de apostel Paulus gepreekte afkeer van lichamelijkheid, en tegenwoordig ook van de moslims, met hun seksobsessie.”

Nu heb ik net iets gelezen over de Clovis cultuur in de VS; gaat over de Bering straat oversteek van Aziaten en de mogelijke tochten van de vroegere bewoners van Baskenland langs het pakijs naar Noord Amerika. Dit alles tussen 18000 en 13000 geleden tijdens de laatste ijstijd.

Zonder kleding zouden deze mensen niet hebben kunnen overleven, laat staan migreren naar nieuwe continenten. Het naturisme als reactie op Papen en Mo’s is fijn, wat mij betreft, maar recent van aard, en niet toepasselijk in termen van menselijke ontwikkeling, evolutie als u wil.

Het is fijn om naakt te zijn, maar associeer het niet met een voor-christelijke of voor-islamitische oertoestand op een tropisch eiland in de Pacific.

Zonder de ‘uitvinding’ van kleding zou modern mens er niet geweest zijn.

op 11 08 2012 at 12:00 schreef Rene Koeman:

Peter, dat is een prachtig geschreven en geïllustreed betoog voor het nudisme.

op 11 08 2012 at 12:33 schreef gentle giant:

Prima stuk, op dit moment ben ik een tikje mank en kan geen lange reis maken, maar ik hoop daar nog eens in de branding te staan.

op 11 08 2012 at 15:21 schreef gronk:

Praktisch vraagje naar aanleiding van die zanderige piemel: gaat dat zand niet ontzettend schuren, of valt dat wel mee?

op 11 08 2012 at 19:47 schreef Krek.:

Zand in natte zwembroeken schuurt. Zand op een naakt lichaam valt er vanzelf weer af.

op 11 08 2012 at 20:42 schreef Brenda van der Veer:

Ieder mens wordt naakt geboren…

op 11 08 2012 at 23:46 schreef Benedictus:

Mooi stuk, maar met huidkanker heb je niet veel keus. Naakt zwemmen kan altijd, is prettig en je voelt je vrij, maar dan wel direct daarna alles weer bedekken anders komen de problemen.

Ouderen worstelen inderdaad ook met ongemakjes, dat lijkt mij dan weer wel lastig.

Als je goed tegen de zon kan is het fijn, anders is het de hele dag insmeren met factor 50. Dat voelt minder prettig aan. Voor mij zijn kleren handiger, maar ik begrijp je verhaal.

Eva had ook nooit aan die appel moeten eten!

op 12 08 2012 at 09:05 schreef Peter1:

ben net terug van 2 weken nudistencamping. wat een heerlijk stuk om te lezen. ik voel met je mee, fuck mijn baas, fuck kleding en fuck de azijnpissers

op 12 08 2012 at 11:14 schreef Jim:

ik zou een nudisten camping in Marokko openen! Of deze mening open verkondigen hier in de Moskee in Bos en Lommer in Amsterdam…

op 12 08 2012 at 11:30 schreef Peter:

Waarom eigenlijk, Jim?

op 12 08 2012 at 11:43 schreef Bert Schaak:

Mooi stuk, alleen La Jenny vind ik een beetje grootschalig, je kan ook heerlijke naturistische vakanties hebben in bv Tsjechië, betaalbaar, niet zo ver en in een schitterende natuur. Ga verder zo door peter, met je blog, ik ben het heel vaak met je eens.
Bert Schaak.
Camping Mléčna Dráha

op 12 08 2012 at 14:02 schreef Strotgrondel:

Maar wat als je een erectie krijgt? Ongewild en zomaar ineens? Wat mot je dan?

op 12 08 2012 at 15:04 schreef Jim:

Beste Peter,

Je lijkt me een slimme vent. Het afgeven op groepen in de samenleving heeft geen zin (in jouw geval veelal de autochtone blanke man). Zeker niet in het taalgebruik wat jij veelal gebruikt (Roze Kmer etc.). Ik zie overigens dat je deze reacties filtert…. Wat ik wat jammer vind.
Maar terugkomende op mijn punt. Ik zou het gewoon is proberen, dan wordt jouw vraag vanzelf beantwoordt. Gewoon een dag. Probeer het is.
Groeten uit B&L,
Jim

op 12 08 2012 at 15:48 schreef herman van der helm:

Strotgordel: “Maar wat als je een erectie krijgt? Ongewild en zomaar ineens? Wat mot je dan?”
Gewoon jezelf blijven.

op 12 08 2012 at 16:25 schreef Fridjof:

Jim, natuurlijk kan je niet overal je mening risicoloos geven. Ik begrijp dat dat in B&L ook het geval is. Dat is dan kut.

op 12 08 2012 at 17:01 schreef Bertje:

@ Jim

Dat bedoel ik dus met azijnpisser, jij dus vriend.
Als er niks te zeiken valt nou dan verzinnen we toch wat om te zeiken!

op 12 08 2012 at 23:34 schreef Jim:

Beste Bertje
Er is geen punt van verzonnen. Maar graag hoor ik waar je dit ziet.
Hartelijk groet

op 13 08 2012 at 00:04 schreef Bertje:

@ Jim

Nee Jimbo dat zal dam wel maar dat geneuzel van: ” begin dan eens een nudiste camping in Marokko, huh huh…..”
Het is weer van van het nivo van lik me kont is ook een wals.
Zo zijn we nu wel klaar met Jim.

op 13 08 2012 at 00:08 schreef MNb:

“Maar terugkomende op mijn punt.”
Welk punt?
Als ik dat weet kan misschien eens kijken of het verzonnen is of niet.

op 13 08 2012 at 10:44 schreef Krek.:

Als je zegt: “Ik eet een broodje ham.” komt Jim naast je staan roepen: “Broodje ham! Jij eet een broodje ham? Nou geniet er maar van. Want als die moslims hun zin krijgen, is ham over tien jaar gewoon verboden in Nederland.”

op 13 08 2012 at 17:48 schreef John:

Voor zover ik weet heeft de natuur de mens geschapen en niet god, dat is een idee.

op 14 08 2012 at 16:53 schreef yurp:

Ik zag in Praag dit weekend een schilderij van Mucha met daarop de Adamieten, waarschijnlijk de eerste overtuigde naturisten in de Westerse geschiedenis :)

op 15 08 2012 at 15:22 schreef Andrezinho:

Een prachtig verhaal dat ik als al meer dan 25 jaar nudist zijnde helemaal kan aanvoelen. Niets is lekkerder dan in je blote kont in de natuur te kamperen, te zwemmen, te wandelen en in de zon te liggen. Ik ben met nudisme begonnen in Bijeren op de kiezelstranden van de Isar en de FKK-wei in de Engelse tuin in München. Daarna vele vacanties in Cap d`Agde aan de Middellandse Zee in Z-Frankrijk en in Kärnten in Z-Oostenrijk. In een eerdere reactie vraagt iemand zich af “Maar wat als je een erectie krijgt? Ongewild en zomaar ineens? Wat mot je dan?”. Mij is het verschijnsel ¨ongewilde erecties¨ bij nudisme en saunabezoek nagenoeg onbekend. Ik heb het één keer gezien bij een naakte jonge man die in Cap d´Agde zijn naakte welgevormde lief aan het fotograferen was. Zijn geerecteerde snikkel wees in de zelfde richting als de zoomlens van zijn ongetwijfeld dure camera. Ik vind helemaal bloot overigens veel minder sexy dan die hele kleine bikinitjes en jeans met lage taille die het kutje nog net bedekt houden.Mijn vrouw vindt mannen met een goed gevulde Lycra zwembroek met bult veel meer sexy dan geheel blote mannen met hun wormvormig aanhangseltje.

op 15 08 2012 at 20:45 schreef dewanand:

namaste Peter en Fnaakters,

Ik was laatst bij een oude vriendin en zij wees mij video opnamen van de Kumb Mela in India. Ik zal naakte heilige mannen en vrouwen, sadhus, yogi’s, uit hartje India en ze lopen echt naakt overal en niemand scheldt ze uit. Vaak dragen zij kralen en oranje bandjes. In het Hindoeisme is onthechting van alle materiele dingen tot het hoogste niveau doorgevoerd, en dan doe je je kleren dus ook weg. Het kan in India als Hindoeistisch land en men doet er niet moeilijk over denk ik. De heilige koeien lopen daar altijd al naakt he en geen enkele hindoe dacht ooit van ja doe zo een heilige koe een bikini aan he.

Ik merk vaak dat echte gelovige HIndoemeiden juist niet raar opkijken van mijn hindoe hard porno teksten en mij niet echt vies of gestoord vinden als zij mij zien en spreken. Juist blanken zijn intoleranter op dit punt. Christenen helemaal want die hebben een pik- en kut fobie. Islam ken je al.

Iemand bloot zien schept een sterke band en je voelt je lotsverbonden geloof ik. Wieroe loopt ook altijd al naakt als hindoe kat en hij is zo zuiver en eerlijk. Naaktheid is eerlijkheid.

Stel dat ik ooit de eerste blote stad bouw in Suriname?

dewanand

op 15 08 2012 at 20:47 schreef Peter:

Stel dat ik ooit de eerste blote stad bouw in Suriname?

Dan komen Hassnae en ik daar wonen, Dew.

op 17 08 2012 at 13:03 schreef Maarten:

Moet het wel elke dag lekker warm weer zijn.

op 20 08 2012 at 10:47 schreef Michel van Adrichem:

Vakantieontspanning bestaat bij de gratie van werken. Als je iedere dag aan het strand zou liggen in een oneindige zomer levert dat iets heel anders op. Ik kijk trouwens ook weer uit om heerlijk warm aangekleed door de sneeuw te struinen naar de supermarkt van mevrouw van Iwaarden. Overigens worden alleenstaande mannen en homo’s vaak geweerd uit dit soort vakantieidylles…

op 20 08 2012 at 21:41 schreef Rineke:

Wat een liefdevol verhaal: liefde voor de medemens en liefde voor ‘de natuur’. Zo zou het leven moeten zijn.

op 21 08 2012 at 02:23 schreef Dave Beeman:

Any chance for an English version?

op 21 08 2012 at 07:24 schreef Peter:

I’m sorry, I just haven’t got the time.

op 21 08 2012 at 13:36 schreef Rob:

Have you tried google translate to be able to read it..

op 27 08 2012 at 18:17 schreef Rob Meerwijk:

Heel herkenbaar verhaal, Peter. Ik heb ook altijd moeite met wennen aan kleren. Ik hoef in en rond het huis gelukkig geen kleren aan en kan dan geleidelijk terugschakelen. Misschien een tip: Ga zo wonen dat je thuis ook makkelijk zonder kleren kan!

op 03 09 2012 at 20:25 schreef Deano:

Naakt: het is enige natuurlijke aan de mens, de rest is commerce, wat sommigen ‘beschaving’ noemen… . We doen zoveel om de waarheid te verbergen, en ik vermoed dat kleren zoals wij die kennen en gebruiken, vooral daarvoor dienen! Naakt is het mooiste wat er is, want het fit altijd bij wie het draagt… . Naakt doet je voelen wie je bent, waar kleren je alleen doen verbeelden wie men zou kunnen denken dat je bent. Naakt, he bent het gewoon, hoe stevig je het ook bedekken wil… . naakt is als lucht: je kunt niet zonder… :-)!!!

op 14 09 2012 at 19:44 schreef Floris:

Weer dat gezeur van “wat als je een erectie krijgt?” Nou gewoon doorleven zou ik zeggen. Niemand let erop, of misschien wel. Boeit niet.

op 16 09 2012 at 20:42 schreef Hcblo:

Naakt is de ongeklede schoonheid, die zuiver en eerlijkheid ten toon spreid. Kleding verdoezeld je ware ‘gezicht’.Naakt kunnen leven is verrukkelijk. [img]http://www.mijnalbum.nl/Foto-B6DKCB88-D.jpg[/img]

op 02 12 2012 at 11:27 schreef Elly:

Prachtig , ik voel het net zo , leef het , voluit , vol liefde

op 05 02 2013 at 23:11 schreef arens:

en wat is er mooier dan naakt te zijn !!!! voor mij gaat er niets boven de vrijheid alleen al ik wou dat het alle dagen kon

op 24 02 2013 at 14:10 schreef jaap:

Ook ik ken La Jenny, en kan het beaamen. Ook andere campings zijn geweldig om naakt te verblijven. Het grootste probleem is dat de natuur/temperatuur ons vaak noopt kleding te dragen.

op 05 11 2013 at 23:12 schreef Henk Mulder:

Doe es gek, word es (een tijdje) naturist.

op 22 07 2014 at 13:59 schreef Frans Rijneveen:

Ik heb het ook zitten lezen naakt voor de pc en het is zeker een mooi verhaal en idd ieder mens is word naakt geboren en ik zo het lieft ook naakt dood gaan en begraven worden.

op 11 01 2015 at 12:36 schreef Leo:

Afgelopen week heb ik nog zo’n 15 kilometer gefietst in mijn blote buik, bij 5 graden Celsius. Dit kon omdat ik nog enkele keren per week in de winter in Nederland in buitenwater zwem. Een kennis zag mij onderweg en melde dat dit beslist niet kon, het was wel erg lekker, met de zon op mijn rug. Jammer dat we ons altijd zo moeten gedragen als een ander dat wil. Zelf vind ik het ook heerlijk om naakt te zijn en, zoals sommigen hier aangaven is naakt zwemmen echt fijn.

op 25 02 2016 at 23:27 schreef Ben Fit:

Mooi stuk!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS