Home » Archief » Onaangepasten


[25.04.2011]

Onaangepasten

Frans Smeets


Foto: Loïc Venance

Ik meen het oprecht. Ik wil bij deze de gehele familie Tokkie mijn welgemeende excuses aanbieden voor het misbruiken van hun familienaam. Die is ten onrechte door het slijk gehaald en een algemene aanduiding geworden voor tuig, onaangepastheid, gajes, domheid en weet ik niet wat nog allemaal. In de Van Dale staat ‘Tokkie’ voor ‘asociaal gedrag’.

Toen het televisieprogramma Hoe is het toch met… op bezoek ging bij de familie Tokkie, zag je niets anders dan een kwetsbaar en misbruikt gezin aan de onderkant van de samenleving. Onaangepast, maar ‘asociaal’ zou ik niet zeggen.

Wie omgaat met de onaangepasten van deze samenleving ziet een heel divers gezelschap van allerlei pluimage. Dat kan je het leven zuur maken, zijn taalgebruik is grof en van een beetje geweld af en toe moet je niet opkijken. Het heeft ergens zelfs een aantrekkelijkheid, omdat het zo verschrikkelijk direct en emotioneel gericht is. Er zit niets berekenends in en in al zijn kwaadheid heeft het iets onschuldigs. Je hoort nergens over en weer zoveel racistische stereotypen voorbij komen. Toch, de onaangepasten hebben meer nationaliteiten op haar bank zitten dan Rene Danen met zijn Bekennende Kleuren ooit zal durven dromen. Zonder zich er zelf bewust van te zijn zijn de onaangepasten een multicultureel succesverhaal.

Je komt deze onderkant van de samenleving in elk land tegen. Haar bestaan is maatschappelijk onvermijdelijk. Voor mij zelfs wenselijk.

Toch veroorzaakt ze veel minder humanitaire schade dan de achterbaksheid en gemeenheid van de mensen die vanuit een dominante machtspositie menen te moeten misbruiken en vernederen. De onaangepasten, zoals de familie Tokkie, zijn een baken van beschaving in vergelijking met hun uitbuiters Pieter Storms en andere riooljournalisten in Nederland. Dat zijn de echte asocialen die geen enkele scrupules hebben en ongeacht de gevolgen over lijken gaan.

Ze zijn nooit verantwoordelijk voor de schade en het persoonlijk leed dat ze veroorzaken. Ze staan er niet eens bij stil. Voor hen zijn mensen gebruiksartikelen die opgeofferd mogen worden ter meerdere eer en glorie van zichzelf, en natuurlijk voor de kijk -en leescijfers. Als Pieter Storms een fractie van het empathische vermogen van de familie Tokkie had gehad, dan had hij zijn programma nooit gemaakt. Pieter Storms is de echte Tokkie (shit, doe ik het toch weer!).

Het trieste is, dat dit mensenmisbruik niet langer slechts is voorbehouden aan een paar hitsige programmamakers, maar een integraal onderdeel is geworden van de Nederlandse beschaving. Het wordt inmiddels als normaal gezien dat mensen publiekelijk gevierendeeld worden als ze een misstap begaan, wanneer het lot toeslaat of als ze zich simpelweg niet kunnen verweren. We noemen het zelfs journalistiek. Als er een familiedrama plaatsvindt is het bloed nog niet droog of De Telegraaf doet een oproep: ‘Weet u meer?’ Journalisten staan direct bij de schoolpoort en Marck Burema scant vanuit zijn bureaustoel de Twitterberichtjes van scholieren.

Asociaal gedrag is de norm geworden en daarmee geaccepteerd als sociaal gedrag. Nederland heeft geen tuigdorpen nodig, maar is zelf een tuigland geworden. Als je de definitie voor ‘asociaal’ in de online encyclopedie toepast op de nieuwe riooljournalistiek, dan past ze precies in het plaatje; niet aangepast en hinderlijk voor anderen, geen rekening houden met, onmaatschappelijk, zonder sociaal besef, boosaardig gedrag, egoïstisch, grof, iemand zonder fatsoen, lomp, niet beschaafd.

De held uithangen wanneer een paar Marokkaanse jochies een fiets jatten, maar zonder blikken of blozen en ongeacht de gevolgen bereid zijn het leven van een dronken studente te ruïneren. Het is psychopatengedrag van de ergste soort. Alleen omdat er een voyeuristische behoefte aan leedvermaak bevredigd wordt, is dergelijk gedrag geaccepteerd. Wie anders vindt het afschieten van mensen cool ?

De familie Tokkie was een van de eersten die genadeloos werd misbruikt ten behoeve van het leedvermaak van het gepeupel. Het mensenmisbruik door Pieter Storms was trendsettend en is door veel media overgenomen als een geaccepteerde techniek van journalistiek bedrijven. En niet langer alleen als ‘entertainment’. Het te kakken zetten van mensen en het gebruiken van iemands privéleven is een manier geworden om andersdenkenden en onaangepasten de mond te snoeren of in een kwaad daglicht te stellen. Intimidatie -en vernederjournalistiek voor de voyeuristische behoefte van een benepen burgermansmoraal.

Nee, dan liever een Nederland vol Tokkies.

Frans Smeets denkt dat de meeste mensen aapjes kijken, omdat ze zelf te schijterig zijn om zich als vrije aapjes te gedragen.

Frans Smeets, 25.04.2011 @ 10:15

[Home]
 

111 Reacties

op 25 04 2011 at 10:47 schreef Jurjen:

Mooi geschreven.

Ik doe zelf al tijden mijn best om alle vormen van afzeiktv en -radio te vermijden. Jammer genoeg stuit ik vaak op onbegrip als ik dat vertel want het is toch ‘onschuldig vermaak’?

Voor mij niet. Moet er niet aan denken dat er ineens zo’n malloot met draaiende camera voor m’n neus staat. Volgens mij ben je dan een heel knappe jongen als je er ongeschonden vanaf komt.

op 25 04 2011 at 11:03 schreef Bakito:

Toch woon ik liever naast Pieter Storms dan naast de familie Tokkie. Puur op het gevoel.

op 25 04 2011 at 11:34 schreef Gregor Hakkenberg (Krek.):

Heel goed. Storms is inderdaad een goed voorbeeld, als een van de grondleggers van de hufterjournalistiek die ons land verziekt. Mensen gaan het normaal vinden om verslagen onbekenden met een wijsvinger op de borst tutoyerend brutale vragen te stellen. De journalist doet het immers ook.

De slachtoffers zijn vaak te verbouwereerd om een weerwoord te kunnen bieden. Te beschaafd om de interviewer op zijn bek te timmeren, blijven ze bedremmeld antwoord geven.

Daarom is Laurens Jan Brinkhorst mijn held. Op de onbeschofte vragen van Rutger antwoordde Brinkhorst zeer minzaam en onverstoorbaar met twee, steeds herhaalde woorden: “Geen stijl.”

Dat is helaas een interview dat youtube nooit gehaald heeft. Ik kan het tenminste niet vinden.

op 25 04 2011 at 11:40 schreef Mirwais:

Tony Montana: “What you lookin’ at? You all a bunch of fuckin’ assholes. You know why? You don’t have the guts to be what you wanna be? You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin’ fingers and say, “That’s the bad guy.” So… what that make you? Good? You’re not good. You just know how to hide, how to lie.”

op 25 04 2011 at 11:48 schreef Pyt van der Galiën:

Prachtig geschreven, Frans. Het is me uit het hart gegrepen. Ik HEB jarenlang naast en tussen de “Tokkies” geleefd. Niets is stompzinniger dan de typering van de PVV-aanhang als “Tokkies”, zoals Bolkestein onlangs nog deed. De “Tokkies” stemmen niet op de PVV en “reaguren” niet op GS.

op 25 04 2011 at 12:01 schreef Bakito:

Inderdaad Pyt, de PVV aanhang bestaat niet uit alleen uit uitkeringstrekkende aso’s. Integendeel. Het zijn hardwerkende burgers die zich al dan niet terecht bedreigd voelen. Het ridiculiseren van Wilders c.s. slaat de plank dan ook volledig mis. Want in feite zeg je dan tegen brave belastingbetalers dat ze slecht en dom zijn.

Verder woon ik liever naast Tony Montana dan naast Pieter Storms.

op 25 04 2011 at 12:16 schreef Mart:

@Bakito:

Mensen die op een partij stemmen die pleit voor deportatie van tientallen miljoenen uit Europa, die etnische registratie in haar programma heeft staan en die pleit voor inzet van het leger (met knieschoten!) tegen burgers, zijn gewoon slecht.

Mart

op 25 04 2011 at 12:24 schreef Bakito:

@Mart

Het land openstellen voor allerlei zielige mensen, gelukszoekers etc., die vervolgens een groot risico lopen in de goot/drugs/prostitutie te belanden. Dat vind jij niet slecht?

op 25 04 2011 at 12:25 schreef Bookie:

Hopelijk heeft geenstijl voorkomen dat majesteit ooit een politieke of een andere leidinggevende functie krijgt dat dan weer wel. so vaut.

op 25 04 2011 at 12:31 schreef Pyt van der Galiën:

@Bakito
Ik woon liever niet naast Tony Montana. Nachtelijke schietpartijen bij de buren zijn niet mijn ding, dank je. Ik bewonder Tony liever van enige afstand.

op 25 04 2011 at 12:33 schreef Mirwais:

@ Bakito:

Populisme en Spinoza

Populism is a powerful political tactic. In all it’s historical expressions it has proven difficult to confront. Such difficulty lies a.o. in the fact that populism is an expression of the most intimate human life drives. Populism is a politics of desire, of collective passions.

Because humans cannot avoid to have passions, be they sad or joyful, populism is an issue that confronts all of us, our common human nature. Therefore, to dismiss populism as irrational, opposing our alleged rationality, or the moral superiority of the Left to an evil Right is a strategic error we are now paying in terms of the rise of politics of hatred all around the world.

Against a rationalist condemnation of populism, the philosophy of Spinoza allows us to, maybe, to delineate a counter-attack strategy, beyond good and evil. If, according to the philosopher from Amsterdam, every passion is intrinsically rational, only a stronger passion can overcome another passion.

Spinoza’s militant lesson seems to be that populism, it’s blinding simultaneity or organizing and disorganizing passions, can only be understood from the perspective of joyful desire. Let’s try to understand this lesson a bit better and let’s explore what the lesson means in terms of what can be done.

http://www.schijnheilig.org/2011/01/25/populisme-en-spinoza/

op 25 04 2011 at 12:43 schreef Bakito:

@Pyt

Uiteindelijk droomt iedereen van een groot, vrijstaand huis in een schone, vreedzame wereld.

Waarom heeft god het paradijs afgeschaft?

op 25 04 2011 at 12:46 schreef hassnae:

die vervolgens een groot risico lopen in de goot/drugs/prostitutie te belanden

Maar dat is toch ideaal voor jou, Bakito? Je schreef net nog dat je liever naast Tony Montana woont.

op 25 04 2011 at 13:27 schreef Jeroen ten Bokum:

@Bakito: ‘het land open stellen’ voor mensen die in de ‘goot/drugs/prostitutie’ terecht komen…. geloof je dit zelf? En zo ja, waar zijn de cijfers waar je dit op basseert? Dat is dus het probleem van PVV-stemmers, ze roepen van alles (want dat is mijn recht) over iedereen (links, allochtoon, werkloos) zonder ook maar een greintje kennis over het onderwerp. Ze gebruiken nooit cijfers of wetenschappelijk onderzoek, want het hebben van een mening is heilig of die nu gefundeert is op iets of niet. Dus idd Bakito, dat is dom en asociaal. Willen jullie niet zo worden genoemd, laat dan maar zien dat je een discussie op nivo kan voeren.

op 25 04 2011 at 13:30 schreef MNb:

Ik woon liever naast de familie Tokkie dan naast Pieter Storms en niet alleen op het gevoel.

Het ergste dat je van de familie Tokkie hoeft te verwachten is af en toe een zondagmiddag het Nederlandse levenslied uitgeblerd via veel te grote speakers op het trottoir geplaatst.
Met Pieter Storms zou ik 24 uur per dag bang zijn dat ik zijn camera voor mijn neus krijg.

op 25 04 2011 at 14:28 schreef Bakito:

@Jeroen ten Bokum

Loop een keertje door een willekeurige hoerenbuurt en tel de vrouwen achter het raam, of de verslaafde zwervers, van buitenlandse afkomst. Als je dan toch perse cijfers wilt….

@MN

Je vergelijkt appels met peren. Natuurlijk is Pieter Storms een lul, maar er zijn legio voorbeelden van Tokkie-achtige terreur dat verder gaan dan piratenhits.

op 25 04 2011 at 14:38 schreef Bakito:

@hassnea

Touché! Al ruk je mijn ironisch bedoelde vergelijking wel op zijn Geenstijls uit het verband.

op 25 04 2011 at 15:27 schreef Charles de Gaulle:

Bakito uw pogingen zijn dapper en bewonderenswaardig, maar op deze site vrij hopeloos.Antwoorden zoals van Mart, die er lustig op losliegt en verdraait, zijn dan te verwachten.De zichzelf moreel verheven voelende linkse “intellectueel” mag kennelijk liegen en verdraaien zonder tegenwoord.Zoals Pamela Hemelrijk eens schreef (08-11-2000-Dubbeljoe) “U weet wel hoe dat gaat: het staat nergens met zo veel woorden, maar wil je voor vol worden aangezien, dan ben je tegen Netanjahoe, tegen Jörg Haider, tegen Margaret Thatcher, tegen Ivo Niehe, tegen van Agt, tegen Bolkestein en tegen Bush.En je bent vóór Tony Blair, Paul Rosenmöller, van Mierlo, Jan Pronk, Wim de Bie, Remco Campert, Bill Clinton, Vaclav Havel en Al Gore.Als u dat lijstje nou gewoon uit uw hoofd leert, kunt u overal voor intellectueel doorgaan.Zelfs als u nog nooit een boek of een krant heeft ingekeken.” We zijn nu 11 jaar verder en het lijstje zou dus iets actueler gemaakt moeten worden, maar de strekking gaat nog steeds op.

op 25 04 2011 at 15:32 schreef Pyt van der Galiën:

@Bakito

Je geeft helemaal geen cijfers, Bakito.Een retorische opmerking over het tellen van de hoeren of de zwervers van buitenlandse afkomst is iets anders dan cijfers geven.

Overigens bestaat in Leeuwarden en Groningen de overgrote meerderheid van de daklozenpopulatie uit autochtonen. Dat zijn de enige twee steden waarover ik kan oordelen, dus dat kan in – bijvoorbeeld – Amsterdam of Utrecht natuurlijk anders liggen.

op 25 04 2011 at 16:37 schreef Niels:

Waarom lees ik nergens de naam Ingeborg Beugel terug?

op 25 04 2011 at 18:11 schreef Mart:

@Bakito:

Wie zegt er dat ik het land wil openstellen voor ‘allerlei zielige mensen blah blah blah’?

Kan je in plaats van stromannen af te fikken mij eens uitleggen waarom stemmen voor deportatie, etnische registratie en knieschoten niet slecht is?

Mart

op 25 04 2011 at 18:53 schreef rooie:

Dus meneer Tokkie is een lieve Tokkie ook al heeft hij het huis van zijn buren in Amsterdam Geuzenveld in de brand gezet……….lieve Tokkie.

op 25 04 2011 at 19:14 schreef Smeets:

Mart,

Iedereen wordt in Nederland al bij geboorte etnische geregistreerd. Via de achterdeur.

op 25 04 2011 at 20:01 schreef Jan van Dijk:

Smeets,
Je bent weer veel te generaliserend.
Het maakt nogal wat uit of je onbeschoft doet tegen een moreel hoogstaand iemand of tegen iemand die niet deugt in jouw ogen.

op 25 04 2011 at 22:09 schreef Sasha Berkman:

De Roze Khmer bestaat volgens mij uit associale mannen tot een jaar 0f 30-40 met een redelijke opleiding. Kinderen van de bayboom-generatie

Hoog testesteron gehalte.
Het sexisme op dumpert.nl is ook van een niveau van laat maar.

Ik schat dat ze opgegroeid zijn met coca cola en mac donalds. ADHD enzo.

Ze zijn niet slecht vanuit zichzelf, hoewel je ook kunt stellen dat ze er wel bewust voor moeten kiezen omdat ze niet zo zijn geboren.

Soms denk ik wel dat het succes van de sociaal democratie in de afgelopen decenia hier in dit land heeft geleid tot massaal narcisme.

Opgroeien onder goede omstandigheden lijkt slecht uit te pakken voor je sociale vaardigheden?

op 25 04 2011 at 22:18 schreef Sasha Berkman:

Sorry Peter, 1 aanvulling.

Kort en krachtig gezegt, het grootste gedeelte van de roze khmer heeft zelf nog nooit ook maar iets bijgedragen aan de welvaart in ons land, de wetenschap of weet ik veel, dat hebben ze allemaal geerft. Maar toch noemen ze “hun cultuur” superieur.
Daarbij gedogen cq citeren ze duidelijke leugenaars als wilders en die even enge Bosma.

Het lijkt me dat we wel degelijk een probleem hebben.

En dan heb ik het nog niet eens over de werkelijk belangrijke problemen waar dat sujet van een wilders onze aandacht van afleid.

op 25 04 2011 at 23:21 schreef knutsel:

Wat Bakito zegt, appels en peren. Nu kan meneer Smeets wel de oprechtheid van de de aso aan de onderkant van de samenleving bejubelen, kennelijk heeft hij er zelf nooit tussen gewoond. Als je de enige in de straat bent die ’s ochtends naar zijn werk gaat en voor de rest geterroriseerd wordt door het aartsluie tuig in de buurt, schuif je vanzelf langzaam naar de geenstijl-hoek, d.w.z. je houdt je bek en spuwt je gal online. De linkse kerk (intussen ook bijna een soort godwin, is het niet?) heeft deze mensen geëmancipeerd, hen genoeg middelen gegeven niet van honger om te komen en hen mondig genoeg gemaakt om bij elke tegenslag genoeg hulpverleners te laten opdraven. Echter, degenen die deze shit financieren verwachten op zijn minst enig aangepast gedrag, en als dat niet mogelijk is, laat hen dan lekker genieten van de tot volksvermaak gebombardeerde aso’s.

De specifieke keuze om mensen tot onderwerp te maken van je eigen burgermansmoraal, hangt kennelijk wel af van je eigen gelijk. Pieter Storms en Marck Burema mogen het hier weer ontgelden. Als zij de echte aso’s zijn, waarom jezelf dan verlagen tot hun niveau Smeets? Doe je toch exact hetzelfde of niet soms? Of bepaal jij wie de aso’s zijn die het verdienen?

(bovengetekende vindt het afschieten van piraten die er zelf voor gekozen hebben een gewelddadig leven te leiden inderdaad cool. Men had ook in vrede naar Nederland kunnen komen, kansen genoeg…)

op 25 04 2011 at 23:27 schreef Peter:

bovengetekende vindt het afschieten van piraten die er zelf voor gekozen hebben een gewelddadig leven te leiden inderdaad cool.

Tuurlijk, hebben ze zelf voor gekozen. Het was dát of naar een prestigieus gymnasium en daarna studeren met een beurs.

Eikel. Types als jij zouden geen stemrecht moeten hebben.

op 25 04 2011 at 23:36 schreef Mart:

Ik woon al jaren tussen de ‘onderkant van de samenleving’. Wat mij betreft winnen deze mensen het qua elementair fatsoen ruimschoots van de brave burgermannetjes zoals knutsel.
Sure, ze veroorzaken wel eens onnadenkend overlast, maar als je ze vriendelijk vertelt dat je er last van hebt doen ze zelden moeilijk; als ze dubbel lopen op straat stappen ze bijna altijd netjes opzij, en als er eens iemand netjes stopt voor een zebrapad is het bijna altijd het spreekwoordelijke Golfje met verlaagd onderstel en lichtmetalen velgen.
Maar als het gaat om naarbinnendringen in de trein als de passagiers er nog niet uit zijn, voeten op de bank, ongegeneerd kleppen in een stiltecoupé, dubbel lopen en je vuil aankijken als je er langs wil of je bijna doodrijden op straat, dan is het 9 van de 10 keer een ‘keurige’ autochtone middenklasser die in de fout gaat.
Geef mij de Tokkies en de Mohammeds maar.

op 25 04 2011 at 23:40 schreef knutsel:

Lol @Peter. Ik zei toch dat ze naar Nederland hadden kunnen komen? Dat of iets van hun eigen land maken. Maar ze zijn vast slachtoffer van westerse koloniale expansionistische uitbuiterij. Toch lullig dat ze in hun eigen land niet op een fascistische partij kunnen stemmen.

op 25 04 2011 at 23:45 schreef Mirwais:

@ Knutsel: “bovengetekende vindt het afschieten van piraten die er zelf voor gekozen hebben een gewelddadig leven te leiden inderdaad cool.”

Geldt dit ook voor ‘onze jongens’? Is het cool dat Afghanen of Irakezen, Nederlandse soldaten, bezetters, indringers, piraten, noem het hoe je noemen wilt, afschieten?

op 26 04 2011 at 00:15 schreef Marco Knol:

“Toch veroorzaakt ze veel minder humanitaire schade dan de achterbaksheid en gemeenheid van de mensen die vanuit een dominante machtspositie menen te moeten misbruiken en vernederen.”

Je zal maar opgroeien in zo’n gezin. Iets zegt me dat dat best wel eens niet zo goed kan uitpakken.

op 26 04 2011 at 00:40 schreef Charles de Gaulle:

“Eikel.Types als jij zouden geen stemrecht moeten hebben.” Zo’n stellingname is zelfs voor Peter Breedveld een nieuw dieptepunt.Stemrecht is voor iedereen (die de linkse standpunten onderschrijft).Waarschijnlijk heeft Peter een verkeerde uileg voor de woorden van Voltaire voor ogen als deze zegt;”Ecrasons les infames”.

op 26 04 2011 at 01:57 schreef Sasha Berkman:

“Als je de enige in de straat bent die ‘s ochtends naar zijn werk gaat en voor de rest geterroriseerd wordt door het aartsluie tuig in de buurt, ”

demagogisch gewauwel van het smerigste soort imo
Niet gestaaft met feiten. We moeten hem op zijn “blauwe ogen” geloven.

Leugenaars liegen nu eenmaal. Waarchijnlijk is hij het enige “tuig” in de straat.

op 26 04 2011 at 03:22 schreef Bakito:

Nou Saskia, wat zijn volgens jou dan de belangrijkste problemen van ons land…?

op 26 04 2011 at 05:22 schreef MNb:

“Het lijkt me dat we wel degelijk een probleem hebben.”

Dat lijkt mij ook. Een levensgroot integratieprobleem, bestaande uit types als CharlesdeGaulle en Knutsel, die alles wat hen niet helemaal zint onmiddellijk betitelen als linkse kerk, leugen en verdraaiing. Verwend als ze zijn – nooit enige moeite hoeven doen voor hun luizenleventje – kunnen ze zich niet aanpassen aan een open, tolerante, liberale samenleving.

The pain in the ass of Popper, zeg maar.

op 26 04 2011 at 08:27 schreef Peter:

Zo’n stellingname is zelfs voor Peter Breedveld een nieuw dieptepunt.

Typisch voor de anonieme domrechtse reaguurder om het erger te vinden als iemand geestesonbekwamen hun stemrecht wil ontnemen dan wanneer iemand het ‘cool’ vindt wanneer mensen worden doodgeschoten.

op 26 04 2011 at 08:48 schreef knutsel:

@MNb. Ik geloof dat jij niet helemaal goed bent, ten eerste weet je helemaal niets van mij en mijn “luizenleventje”, ten tweede ben ik een groot voorstander van een open tolerante liberale samenleving. Maar goed, je loopt kennelijk over van politieke correctheid, owee als iemand iets negatiefs zegt over de onderkant van de samenleving. Je weet wel, degenen die helemaal niet gebaat zijn bij een liberale samenleving maar schaamteloos gebruik maken van de restanten van onze christen-socialistische verzorgingstaat. Het is maar goed dat er nog hogepriesters als jij zijn nog steeds iedere dag dit evangelie prediken. Anders zouden we toch echt reddeloos verloren zijn.

Overigens was mijn originele punt de dubbele moraal van Smeets. Kennelijk is de ene burgermansmoraal de andere niet. Ik ben wel blij dat ik mensen de gelegenheid kan geven weer eens lekker los te gaan op dom-rechts. Daarvoor hang je toch hier rond, of niet soms?

op 26 04 2011 at 09:32 schreef Charles de Gaulle:

Even voor de goede orde, ik heb niet beweerd het met Knutsel eens te zijn, eerlijk gezegd alleen met het eerste gedeelte.Het is wat anders om dan zo iemand uit te maken voor eikel, en zijn stemrecht ter discussie te stellen, vervolgens iemand die het voor hem opneemt te betitelen als domrechts en eikel te veranderen in geestesonbekwaam.Laat ik Voltaire nog maar eens citeren; “Ik verafschuw wat u zegt, maar ik zal uw recht om het te zeggen met mijn leven verdedigen”.

op 26 04 2011 at 11:01 schreef babs:

Ik twijfel of Voltaire bedoelde dat oproepen tot moord moeten kunnen. Mensen doodschieten als ‘cool’ neerzetten, schept een klimaat waarin het makkelijk normaal wordt om mensen dood te schieten. Dat is net geen directe oproep tot moord, maar het komt er verdomd dichtbij.

Het is een kleine stap van piraten doodschieten die net te laat hun wapens neerleggen, tot het vanuit een helicopter op kilometers afstand routineus neermaaien van toevallige voorbijgangers en journalisten met een levensgevaarlijke telelens. Keep shooting… keep shooting.

op 26 04 2011 at 12:29 schreef You On A Gin:

Mensen over één kam scheren is denk ik nooit goed. Blijkbaar heeft iedereen toch hokjes in zekere mate nodig om te wereld om zich heen te kunnen bevatten.

op 26 04 2011 at 13:32 schreef Niels:

Nogmaals, waarom wordt erin dit verhaal alleen geklaagd over Pieter Storms en niet over Ingeborg Beugel (IKON), die na een uitgebreid verslag van AT5 over de burenruzie, waarbij de familie Tokkie bij betrokken was, de documontaire ‘Familietrots’ maakte? Kan dat zijn omdat Ingeborg Beugel als vrouw van de ‘Publieke Omroep’ niet zo goed in het verhaaltje past? Terwijl zij de ‘ellende’ voor de familie Tokkie in gang heeft gezet. En wat de Telegraaf en Marck Burema met de familie Tokkie te maken heeft, is mij helemaal een raadsel.

op 26 04 2011 at 14:24 schreef Misantroop:

Jezus was homoseksueel. Hij droeg een jurk. Daarom moet het wel een homoseksueel zijn.

I can do science me.

op 26 04 2011 at 14:24 schreef You On A Gin:

@ Niels
En wat de Telegraaf en Marck Burema met de familie Tokkie te maken heeft, is mij helemaal een raadsel.
Met name hijgerige, sensatiebeluste berichtgeving denk ik.

op 26 04 2011 at 14:25 schreef Misantroop:

Deze comment moest dus bij ‘een andere Mohammed.’ Excuus, meneer Naakt.

op 26 04 2011 at 16:06 schreef MNb:

Fijn te lezen, Knutsel en CharlesdeGaulle.

“ten tweede ben ik een groot voorstander van een open tolerante liberale samenleving.”
en het beroemde Voltairecitaat.

Mag ik nu aannemen dat jullie fervente voorstanders zijn van het moslimrecht om hoofddoekjes te dragen en moskeeën te bouwen? En fervente bestrijders worden van de methode Storms, GeenStijl en Telegraaf?

Nee? Jullie zijn hypocriet.
Ja? Jullie maken mij blij.

@Niels: deze methoden zijn net zo afschuwelijk als ze door links worden gebruikt. Oa daarom ben ik van de Volkskrant afgestapt, heb mijn bedenkingen over Frans Bromet en krijg zelfs al kromtrekkende tenen als Trouw een human interest verhaaltje afdrukt.

op 26 04 2011 at 20:32 schreef Sasha Berkman:

Knutsel: ik zou het wel “cool vinden” als PVV aanhangers die zelf hebben gekozen voor hun nazi-achtige politiek worden opgehangen.

Uberhaupt hebben ze zelf er voor gekozen om in dit land, een van de rijkste en veiligste landen ter wereld, te kiezen voor een politiek van verontmenselijking van de allerzwaksten in onze samenleving en die zelfde samenleving langzaam klaar te stomen rassenrellen, massale discriminatie en uitsluiting van de zwakkeren.

Die piraten waar jij het over hebt zijn kansloze lieden die proberen iets terug te pakken van het westen dat hun zeeen leeg vist en hun millieu voor duizenden jaren vernietigd door middel van illegaal, maar onbestraft, dumpen van chemisch- en nucleair afval in de zee voor hun kust.

Het zou kunnen dat je de informatie over deze praktijken niet tot je hebt willen nemen of de feiten rondom deze praktijken wens te negeren. Een reden des te meer waarom ik blij zal zijn als het “cool” te vinden als dergelijk tuig wordt opgehangen, dood geschoten, onthoofd oid.

Ik persoonlijk vind jouw een minderwaardig mens, en ik zou je naast je stemrecht af pakken ook nog willen sterilleseren opdat je geen kinderen kunt “opvoeden”.

op 26 04 2011 at 20:42 schreef Mirwais:

Knutsel, heb je nog een antwoord op mijn vraag?

op 27 04 2011 at 08:12 schreef Bigpete:

O o wat zijn die somalische piraten zielig. Sasha toont aan dat links en gezond verstand een onmogelijke combinatie zijn. Verder doe ik er het zwijgen toe. Zijn/haar geraaskal spreekt voor zich.

Bigpete is van mening dat piraten moeten worden bestreden, niet geknuffeld…

op 27 04 2011 at 11:18 schreef Sandro:

Sasha, stoere taal zeg.
Maar ach, het is zoals Bigpete al zegt: je bent niet helemaal bij je volle verstand, dus het zij je vergeven….

@Jeroen ten Bokum:
Als antwoord op je vraag over cijfers:
Kijk eens op CBS enz. daar staan cijfers voldoende betreffende werkeloosheid, criminaliteit enz. v.w.b. autochtonen en allochtonen.
Cijfers publiceren hier heeft echter weinig zin want daar wordt door verschillende van de reageerders een draai aangegeven die de allochtonenknuffelaars gunstiger gezind is dan de
cijfers vertellen.

op 27 04 2011 at 11:50 schreef Mirwais:

“Bigpete is van mening dat piraten moeten worden bestreden, niet geknuffeld…”

Je moet het ook niet stimuleren door het water waaruit de Somaliërs vissen te vervuilen met o.a. giftig afval. Dit gebeurt vooral door Europa, Saoedi Arabië en de VS.

Hoe denk je dat de Israëlische piraterij aangepakt moet worden? Israël is al 30 jaar bezig om schepen in Internationale wateren te onderscheppen, te beschieten en mensen gevangen te nemen.

op 27 04 2011 at 12:40 schreef Sasha Berkman:

“allochtonenknuffelaars” lijkt me in elk geval beter dan een nazi zoals jij. Ik snap niet dat je niet je ogen uit je kop schaamt. Types zoals jij zouden verplicht moeten worden om een bezoek aan auswicht te brengen. Nogmaals ik geloof niet dat je zo slecht geboren bent, het is je eigen keus geweest. Ooit zul je daarover verantwoording af moeten leggen.

op 27 04 2011 at 12:55 schreef Zoombaya:

“Dat kan je het leven zuur maken, zijn taalgebruik is grof en van een beetje geweld af en toe moet je niet opkijken”

Hey, handen af van Peter he!

op 27 04 2011 at 13:07 schreef Sandro:

Sasha, wat een verachtelijke kwalificatie dicht jij mij toe. Nazi – toe maar……
Gezien het feit dat je al herhaaldelijk duidelijk hebt gemaakt niet bij je volle verstand te zijn, vergeef ik je dit ook maar voor deze keer in al mijn goedheid.

Overigens ben ik al eens in Auschwitz geweest, vraag me af of jij daar ook bent geweest. Ik denk van niet anders zou je dergelijke kwalificaties beter overdenken voordat je ze ergens plempt!

op 27 04 2011 at 13:37 schreef Sasha Berkman:

Als dat echt waar is, heb jij er niets van geleerd. Dat jij mij gestoord noemt zal ik maar als een compliment opvatten uit de mond van een haatzaaiende xenophobische psychopaat. Je bent eigenlijk nog erger dan een nazi want je weigert lessen uit het verleden te trekken.

op 27 04 2011 at 14:02 schreef You On A Gin:

@ Sasha Berkman:
Eerlijk gezegd vind ook ik je vrij gestoord overkomen. Hopelijk is eveneens een compliment, want ik ben geen PVV-er maar een domme, aanmatigende apolog(r)eet die discussies kapot nuanceert.

op 27 04 2011 at 14:31 schreef Sandro:

Sasha, jij als verdediger van de kraakbeweging en opmerkingen makende als:

Nogmaals het laagste van het laagste soort mensen dat zich met dat roze stront blog identificeert.
Ik zou mijn kind verrot slaan als ik er achter zou komen dat het zich daar op houdt. Het zijn de ergste fascisten.

Het is een bende hersenloze rechts extremistische narcisten die elkaar napraten. Ze zijn een groot probleem voor dit land. Het zijn de nazis van vandaag.

laVieEnRose: en ik sch*t op u

In 2005 een reactie van je op de bekentenis van de twintigste kaper van het 9/11 drama:
Oude reacties Elsevier op dinsdag 19 april 2005 11:06

Helaas zegt dit niets over de eventuele betrokkenheid van deze man. Justitie in amerika is volledig verrot door het plea-bargon systeem en heeft weinig meer met onafhankelijke- of betrouwbare en eerlijke rechtspraak te maken.
De waarde van dit soort “nieuws” is dus hooguit propagandistisch. Niemand die de bekend is met de juridische situatie in de USA hecht er verder enige waarde aan.

En dat je verder als pseudoniem de naam gebruikt van Alexander “Sasha” Berkman een Amerikaans anarchist, maakt je als gesprekspartner (op welk gebied en/of niveau dan ook) compleet ongeloofwaardig.

op 27 04 2011 at 14:36 schreef Mediocrity:

@Sasha Berkman

Je kan haat niet met haat bestrijden

op 27 04 2011 at 14:54 schreef MNb:

Ook niet met nuancerende appeasement.

“Ik zou mijn kind verrot slaan als ik er achter zou komen dat het zich daar op houdt.”
De favoriete opvoedingsmethode van fascisten en communisten.

op 27 04 2011 at 15:17 schreef You On A Gin:

Ik ben bijzonder comfortabel in mijn nuancerende houding. Het laatste wat ik wil is me laten meesleuren in dat neen, gij gedoe. Alle schreeuwers vind ik mafketels.

op 27 04 2011 at 16:01 schreef Sasha Berkman:

Mediocrity: haat is iets nutteloos. De daaruit voortvloeiende daden, bv het op een hitleriaanse manier stigmatiseren van moslims, moet te vuur en te zwaard bestreden worden. De huidige beweging van sandro’s is veel gevaarlijker dan haar evenknie, extremistische moslims. Dit omdat dat tuig reele macht heeft in tegenstelling to moslims. Waartoe het hiteriaanse wilders-fascisme kan leiden kennen we uit de geschiedenis.
Gelukkig betreft het meestal mensen met de moed van een strontvlieg en zullen ze nooit mbv bv rassenrellen ons land in brfand kunnen steken, puur en alleen omdat moslims zich niet willoos zullen laten afslachten door dat schorum en zich zullen verzetten. Ja en dan wordt het te gevaarlijk voor de meeste rabiaat nazistische wildersadapten, hun nazi-propaganda vanachter een beeldscherm de wereld in slingeren is het verste dat ze durfen te gaan.

op 27 04 2011 at 16:06 schreef Sandro:

sasha – graag nodig ik je uit voor een kopje koffie! Ben benieuwd….enne ik hou me aan mijn afspraken.

op 27 04 2011 at 16:13 schreef Sasha Berkman:

Sando, omdat dat jij de nick hebt van een internationaal gezochte pedofiel heb je jezelf volledig buiten spel gezet.

“Sandro Tasillo, 26, is linked to internet sex crimes involving 30 young girls.”

http://www.globalmontreal.com/police+seek+victims+cyber+pedophile+case/4180218/story.html

enge man!

op 27 04 2011 at 16:22 schreef You On A Gin:

@ Sasha Berkman:
Extremistische moslims hebben net zo goed macht. Ik neem aan dat je hen evengoed bestrijdt als de nobele ridder die je bent.

op 27 04 2011 at 17:18 schreef Sasha Berkman:

You on a gin: moslims hebben hier helemaal geen macht, moslims zitten in de verdomhoek door klootzakken die achter Wilders zijn gereutel aan lopen. Jongeren vervreemden hierdoor in rap tempo van onze maatschappij. Simpelweg omdat ze iedere dag geschoffeert worden

op 27 04 2011 at 17:23 schreef Mirwais:

Sandro: “En dat je verder als pseudoniem de naam gebruikt van Alexander “Sasha” Berkman een Amerikaans anarchist, maakt je als gesprekspartner (op welk gebied en/of niveau dan ook) compleet ongeloofwaardig.”

Kun je dit onderbouwen?

op 27 04 2011 at 18:10 schreef Mirwais:

“Extremistische moslims hebben net zo goed macht. Ik neem aan dat je hen evengoed bestrijdt als de nobele ridder die je bent.”

Dat doet ze al door hypocriete staten, zoals de onze, af te wijzen. Voor het geval je het was ontgaan, we zijn politieke vrienden van de meest extremistische islamitische staat. Daarnaast werken we samen mee met andere extremistische staten die illegale oorlogen voeren.

op 27 04 2011 at 18:42 schreef Mirwais:

“Extremistische moslims hebben net zo goed macht. Ik neem aan dat je hen evengoed bestrijdt als de nobele ridder die je bent.”

Waarom ben je eigenlijk zo gefixeerd op extremistische moslims? Zit de indoctrinatie o diep? Je hoeft geen belezen persoon te zijn om te beseffen waar internationaal de ‘macht’ ligt.
Ben je misschien zo gefixeerd op ‘extremistische moslims’, omdat een gek Theo had vermoord? Is dat het gevaar en de macht waar je het over hebt? Hoe gevaarlijk zijn dan de autochtone niet-moslims in ons land? Van de moord op Fortuyn tot de aanslag op koninginnedag tot de moord van onschuldigen in Alphen.

Waarom heb je het niet over het staatsterrorisme door de wereldmacht VS, die wij ondersteunen? Of wacht daar hebben wij nog geen last van, maar de wereld is klein en anderen hebben wel last van het staatsterrorisme.

op 27 04 2011 at 18:43 schreef Mirwais:

Bovenstaande is @ You On A Gin.

op 27 04 2011 at 18:45 schreef Mirwais:

Peter, excuses voor mijn reactie in twee stukken.

op 27 04 2011 at 19:03 schreef Sandro:

Beste sasha, ik heb geen nick – ik heet Sandro!
Jij heet zeker geen sasha berkman – dat is 1 ding wat zeker is!
Sandro is een voornaam welke een kleine 500 keer in Nederland voorkomt…..dus zoek en gij zult vinden…

Op de rest kom ik morgen terug – nu geen tijd want kinderen/vrouw enz.

op 27 04 2011 at 19:15 schreef Sandro:

Oh ja, een held als jij zal toch wel op mijn uitnodiging voor een kopje koffie ingaan..wanneer
spreken we af?
Graag lees ik het van je, of geef me je telefoonnummer dan bel ik je…of nee dat zul je ook wel niet doen. Als ik mijn telefoonnummer nu aan Peter B. geef en dat jij dan contact met hem op neemt voor mijn telefoonnummer en je belt mij dan…… kansen genoeg voor je dacht ik zo.
Zeker om JOUW stellingen te kunnen bevestigen:

“Gelukkig betreft het meestal mensen met de moed van een strontvlieg”

“Ja en dan wordt het te gevaarlijk voor de meeste rabiaat nazistische wildersadapten, hun nazi-propaganda vanachter een beeldscherm de wereld in slingeren is het verste dat ze durfen te gaan.”

Kom op fijne anarchist van me – neem contact met me op. Een lekker bakkie koffie kan geen kwaad.

op 27 04 2011 at 20:59 schreef Bigpete:

Spaar je de moeite Sandro. Kraaktuig a la sasha komt alleen in groepen van minimaal 50 man gekleed in hun uniform van zwarte kleding, capuchons en terroristenshawls voor hun gezicht.. En dan noemen ze zich “anti”fascisten, een gotspe.

op 27 04 2011 at 21:31 schreef HiD:

On topic: Ja, onbeschoft journalisme is bon ton. Het is te vergelijke met de leraar die bij gebrek aan natuurlijk overwicht lastige leerlingen beledigt en te kakken zet voor de rest van de klas: machtsmisbruik.

op 27 04 2011 at 21:32 schreef Sasha Berkman:

Tsjongejonge jonge,

I rest my case

op 27 04 2011 at 21:43 schreef Sasha Berkman:

BigPete, weet je wat een gotspe is? Dat jij een joods woord in de mond neemt.

op 27 04 2011 at 21:54 schreef Sasha Berkman:

“Cijfers publiceren hier heeft echter weinig zin want daar wordt door verschillende van de reageerders een draai aangegeven die de allochtonenknuffelaars gunstiger gezind is dan de
cijfers vertellen.”

http://www.youtube.com/watch?v=R9cNsK0s9WQ < inkoppertje :)

op 27 04 2011 at 22:49 schreef Bigpete:

Hoezo meneer de krakert?

op 27 04 2011 at 23:11 schreef MNb:

“Extremistische moslims hebben net zo goed macht.”

Ja Gin, die 200 die er volgens de AIVD in Nederland zijn hebben heel wat in de melk te brokkelen. Ga lekker door met nuanceren in navolging van de hoofdpersoon uit Herinneringen van een Engelbewaarder.

op 28 04 2011 at 00:45 schreef Mirwais:

Bigpete, heb je nagedacht hoe we de Israëlische piraterij gaan aanpakken? Ze zullen zich onderhand wel bijna doodgeknuffeld moeten voelen, nietwaar?

op 28 04 2011 at 01:35 schreef Sasha Berkman:

“op 27 04 2011 at 22:49 schreef Bigpete:

Hoezo meneer de krakert?”

Ik zie de link niet tussen joden en “krakerts”.

Hoe kom er trouwens bij dat ik een “kraker” ben?

Alles goed in de bovenkamer?

op 28 04 2011 at 03:43 schreef You On A Gin:

@ Sasha Berkman
“Ze” worden helemaal niet iedere dag geschoffeerd, ik zie in mijn omgeving zo’n beetje elke dag moslims die gewoon normaal behandeld worden, zoals het hoort. Niet-radicaliseren (“vervreemden”) is o.a. een kwestie van ruggengraat en niet direct in de slachtofferrol kruipen.

@ Mirwais
Klopt, maar ik begeef me niet op diplomatische niveaus, eerder middenin de samenleving. Dus ik kan alleen mijn steentje bijdragen. Ik ben niet “gefixeerd”; ik ben zacht gezegd niet zo blij met extremistische imams die kwetsbare jongeren vergiftigen met hun haatpropaganda. De moslims onder mijn vrienden die mij daarvoor waarschuwen zie ik dan ook niet als gefixeerd of geïndoctrineerd, eerder als eerlijk en oplettend.
Elementen die tweespalt in de samenleving zaaien en waar mensen gehoor aan geven hebben altijd macht. Kunnen we ons wel blindstaren op hoe gemeen Wilders wel niet is, maar het kwaad komt meestal niet van één kant.

@ MNb
Je hebt toevallig het AIVD rapport wat het salafisme behandelt ook gelezen? Voor de rest, bovenstaande.

op 28 04 2011 at 08:26 schreef Sandro:

MNb, de AIVD geeft inderdaad aan dat het meeste gevaar vanuit extreem-links te verwachten is (AFA).
Benieuwd wat de reactie van onze Sasha Berman hierop is.

op 28 04 2011 at 09:29 schreef Mart:

@Sandro,

Je spreekt jezelf een beetje tegen. Eerst waren de extremistische moslims zo extreem gevaarlijk, en nu blijkt dat links volksvijand nummer één is.

Het valt me nog mee dat je niet loopt te tieren over de gevaren van het Bolsjewisme.

Mart

op 28 04 2011 at 09:51 schreef Sasha Berkman:

Mart: : Sandro is gewoon knettergek

op 28 04 2011 at 10:19 schreef Bigpete:

Hoe kom er trouwens bij dat ik een “kraker” ben?

In al jouw reacties blijkt dat je positief staat ten opzichte van de krakers, je verkeert kennelijk uitsluitend in extreem linkse kringen daar je zelf beweerd nog nooit een PVV stemmer in het wild te zijn tegengekomen, je hebt als nick de naam aangenomen van een anarchist en je schrijft op tijden dat werkende mensen allang in bed liggen.

Waarom zou ik geen jiddische (geen joodse) woorden mogen gebruiken? Wie ben jij om daarover te oordelen?

op 28 04 2011 at 10:42 schreef Sasha Berkman:

Sando.. je ziet niet eens dat je afgezien van het feit dat jij het het altijd over moslims hebt, deze anti-linkse retoriek van jouw sprekend op de retoriek van Hitler lijkt? Volgens hitler’s doctrine was er een joods-bolsjewistisch complot, de moderne variant, die van Wilders, is er “sharia-socialisme”.

op 28 04 2011 at 11:12 schreef Mirwais:

You On A Gin: “Klopt, maar ik begeef me niet op diplomatische niveaus, eerder middenin de samenleving. Dus ik kan alleen mijn steentje bijdragen”

Je hebt inderdaad een steentje bij te dragen als burger van dit land en je bent ook indirect verantwoordelijk voor wat je ‘democratisch’ gekozen regering internationaal doet.
Je kunt je er minstens in woord afstand van doen, i.p.v. je mee te laten slepen met ‘haatimams’.
Welke argumenten denk je dat die haatimams gebruiken trouwens? Afghanistan, Irak, Pakistan, Palestina. Inderdaad en laat dat nou de landen zijn waar onze regering de ‘verkeerde’ kant kiest.

“Ik ben niet “gefixeerd”; ik ben zacht gezegd niet zo blij met extremistische imams die kwetsbare jongeren vergiftigen met hun haatpropaganda…Elementen die tweespalt in de samenleving zaaien en waar mensen gehoor aan geven hebben altijd macht.”

En dat is dus precies waar Wilders mee bezig is.

op 28 04 2011 at 11:29 schreef Sasha Berkman:

Bigpete: iemand u al gezegt dat u knettergek bent?
Ik vind het een gotspe dat dat een fascist als u joodse woorden gebruikt.

op 28 04 2011 at 11:49 schreef Sandro:

Mart, nee ik spreek mezelf niet tegen. Ik geef aan wat in het AIVD rapport stond. Moslimextremisme is het grootste gevaar voor de wereld daar blijf ik bij.

Sasha, vind jij mij maar knettergek uit jouw mond is dat het mooiste compliment wat jij mij kunt maken. Overigens draag jij het kraken, op zijn minst, een warm hart toe zie o.a. onderstaande citaat:

op http://www.amsterdamcentraal.nl
Sasha Berkman:2 oktober 2006 16:24 uur

…………Kraken is geen probleem, maar een oplossing. Leegstand is misdaad……

Dus ga hier niet nog schijnheiliger zitten doen dan dat je al bent!

op 28 04 2011 at 14:30 schreef Mirwais:

Sandro: “Ik geef aan wat in het AIVD rapport stond. Moslimextremisme is het grootste gevaar voor de wereld daar blijf ik bij.”

Het is geen gevaar voor de wereld, maar voor mensen zoals jij, dus verstop je goed, want zelfs de PVV zal je niet kunnen redden. Scared yet?
Ik wil trouwens best een gokje wagen over wie het nieuwe gevaar voor de wereld zal zijn, in pakweg 20 a 30 jaar: ‘De Chinese consumenten!’. Be afraid, very afraid!

Heb je trouwens al bedacht waarom jij denkt erfrecht te hebben om te profiteren van alle verworvenheden waar je geen bijdrage aan hebt geleverd?

op 28 04 2011 at 14:38 schreef Bigpete:

“U”toe maar , het begin is er.

Nee ik ben niet knettergek, ik ben wel de afgelopen 30 jaar door tuig zoals jij voor van alles uitgemaakt, bespuugd, met stenen en brandbommen bekogeld en bedreigd. Dan is knettergek nog mild.
Ik ben geen fascist en ik gebruik als Amsterdammer soms Jiddische (geen joodse) woorden. Mag ik?

op 28 04 2011 at 15:04 schreef Sasha Berkman:

haha, malle sandro kan googelen :)

op 28 04 2011 at 15:07 schreef Sasha Berkman:

Bigpete: toe maar door tuig zoals mij? Brandbommen nog wel… Nou ja dus niet door moslims in elk geval? Waar komt die hitleriaanse anti-moslim haat van u dan vandaan? Ik blijf erbij dat u knettergek bent.

op 28 04 2011 at 15:25 schreef hassnae:

Sasha Berkman, zou je willen ophouden met dat gescheld? Een beetje creatief beledigen over en weer is leuk, maar mensen, zelfs BigPete, gewoon sec voor fascist uitmaken en dergelijke maakt de sfeer al snel grimmig.

op 28 04 2011 at 15:29 schreef Sandro:

“Heb je trouwens al bedacht waarom jij denkt erfrecht te hebben om te profiteren van alle verworvenheden waar je geen bijdrage aan hebt geleverd?”

Nog een keer – welk erfrecht en waar heb ik geen bijdrage aan geleverd?

op 28 04 2011 at 16:08 schreef Mirwais:

Sandro: “Nog een keer – welk erfrecht en waar heb ik geen bijdrage aan geleverd?”

Alles waar volgens jou de mensen die zich hier willen vestigen van willen profiteren en alles waar je voor je geboorte geen aandeel in hebt gehad.

op 28 04 2011 at 17:12 schreef You On A Gin:

@ Mirwais
Daarom stem ik dus al jaren niet meer op VVD. Met de partijen waar ze nu mee in zee gaan was dat blijkbaar een goed besluit.
Overigens houd ik voornamelijk het CDA verantwoordelijk voor ‘onze’ bemoeienis met Irak en Afghanistan, in het kielzog van de VS.
Die haatimams moeten niet zo hypocriet ouwehoeren want ik houd in Nederland wonende moslims ook niet verantwoordelijk voor Kashmir of Bangladesh. Zo lust ik er nog wel een paar.

En dat is dus precies waar Wilders mee bezig is.
Absoluut. En (o.a.) haatzaaiers onder foute imams fungeren als koren op zijn molen. We gaan hem toch geen munitie geven? Zolang ik leef, en lang daarna wil ik dat ook moslims zich thuis kunnen voelen in Nederland, en een volwaardig burger kunnen blijven. Alle haatzaaierij moet bestreden worden, met open vizier.

op 28 04 2011 at 17:46 schreef Mirwais:

@ You On A Gin: Sterk verhaal en ben het grotendeels met je eens. Behalve dat de ‘imperialistische’ wereldmachten toch richting ons, het Westen, wijzen.
Bovendien hebben ‘moslims’ in Nederland of elders weinig tot geen invloed op of verantwoordelijkheid voor wat ‘moslims’ in Kashmir, Bangladesh, Saoedi Arabië, Libië etc doen. ‘Haatimams’, waarschijnlijk op je handen te tellen in Nederland, die misbruik maken van die situaties zijn lafaards.
Daarnaast hebben wij wel invloed, zij het een kleine, op wat onze regering doet en een eerste kleine stap is dus letten op wie je stemt, wat jij al doet.

op 28 04 2011 at 18:06 schreef You On A Gin:

@ Mirwais
Behalve dat de ‘imperialistische’ wereldmachten toch richting ons, het Westen, wijzen.
Kan ik niet ontkennen. Als het Westen zo graag een leidende rol op zich neemt en de hele wereld haar idee van ‘vrijheid en democratie’ wil opdringen, moet zij ook op de blaren zitten wanneer de billen worden gebrand. Uiteindelijk komt het er in de praktijk helaas vaak op neer dat alles toch wel weer afgewenteld wordt op de burger; die is toch altijd de lul, terwijl de War Pigs buiten schot blijven.

Daarnaast hebben wij wel invloed, zij het een kleine, op wat onze regering doet en een eerste kleine stap is dus letten op wie je stemt, wat jij al doet.
Wat we daarnaast kunnen doen (en wat de meesten van ons waarschijnlijk reeds doen), is mensen ‘voorlichten’. Vertel je vrienden, familie, kennissen, collega’s waar bepaalde partijen volgens jou voor staan. Dus, ze ervoor behoeden om meegesleurd te worden in de neerwaartse haatspiraal. Vele kleintjes maken een grote.

op 28 04 2011 at 18:29 schreef Mirwais:

You On A Gin: “Als het Westen zo graag een leidende rol op zich neemt en de hele wereld haar idee van ‘vrijheid en democratie’ wil opdringen, moet zij ook op de blaren zitten wanneer de billen worden gebrand.”

Dat is wat de propaganda beweert, de (historische) feiten zijn niet “vrijheid en democratie”, vaak juist het tegenovergestelde, waar het om gaat is ‘macht en controle’.

Voor de rest weer grotendeels met je eens en mag ik zo vrij zijn om je uitstekende documentaires aangaande de besproken onderwerpen aan te raden:
– Manufacturing Consent: Noam Chomsky and the Media
– Why We Fight

op 28 04 2011 at 20:39 schreef Bigpete:

Waar komt die hitleriaanse anti-moslim haat van u dan vandaan?

Een zeer ongelukkige vergelijking. Ten eerste haatte Hitler de islam niet, hij was er zelfs een bewonderaar van en ten tweede haat ik niet.

Ik heb een hekel aan de islam, zeker waar. Ik kan geen enkel respect opbrengen voor een ideologie gebaseerd op het geraaskal van een waanzinnige. Ik begrijp niets van mensen die hun leven willen inrichten naar een sprookjesboek van 1400 jaar oud en al helemaal niet wanneer zij hun eigen waandenkbeelden aan anderen willen opdringen.

Dat alles heeft niets met haat te maken, haat is persoonlijk, mijn hekel aan de islam is puur zakelijk.

op 28 04 2011 at 21:30 schreef Mirwais:

Bigpete is al te ver vergaan, de indoctrinatie zit te diep. Daarom kan ik u al niet meer serieus nemen als gesprekspartner, omdat een constructief debat niet meer mogelijk is. Daarnaast weigert u of negeert u om antwoorden te geven op mijn vraag betreft de Israëlische piraterij en bent u blind voor de oorzaken van de Somalische piraterij.

op 28 04 2011 at 21:47 schreef Mirwais:

@ You On A Gin: Betreft buiten- of binnenlandse (extremistische) invloeden in Nederland denk ik dat we beter richting ‘zionistische’ organisaties kunnen kijken. Een voorbeeld is bijvoorbeeld Likoed Nederland, maar er zijn er waarschijnlijk meer die (in)direct invloed hebben op politieke besluitvorming. Dit is met de PVV bijvoorbeeld overduidelijk.
Daarnaast kunnen we de invloed van staatsterrorist #1 op onze politieke besluitvorming (oorlogen, JSF etc) niet negeren. De VS heeft direct invloed via politieke, diplomatieke en economische wijze op onze politieke besluitvorming.
Misschien wordt het eens tijd voor de AIVD om dit soort invloeden kritisch onder de loep te nemen. De Wikileaks cables (www.cablesearch.org) hebben voor mij in ieder geval een boel duidelijk gemaakt over ’transatlantische samenwerkingen’ tussen de VS en Nederland.

op 28 04 2011 at 23:06 schreef You On A Gin:

Mirwais 18:29
Chomsky vind ik een zeer interessant denker, daarnaast ben ik altijd op zoek naar boeiende docu’s dus ik ga dan ook zeker op zoek naar jouw tips.

Mirwais 21:47
Ach, stiekem verkneukel ik me op wat hier uit zal gaan komen.
Wat betreft de Joe Naait Mie Steeds, lichtelijk zorgelijke ontwikkeling.

op 28 04 2011 at 23:32 schreef Mirwais:

You On A Gin, inderdaad interessante ontwikkelen betreft de financiering van partijen, maar ook nog goed nieuws uit the US of fuckin A:

“De grootste held uit de geschiedenis van de Verenigde Staten heeft zijn Amerikaans staatsburgerschap opgezegd. Superman wil niet langer gezien worden als instrument van het VS-beleid en levert daarom zijn paspoort in.”

Only in the USA! ;-)

http://www.joop.nl/show/detail/artikel/superman_levert_amerikaans_paspoort_in/

op 29 04 2011 at 08:19 schreef Sandro:

Mirwais: “Alles waar volgens jou de mensen die zich hier willen vestigen van willen profiteren en alles waar je voor je geboorte geen aandeel in hebt gehad.”

Ik heb het niet over willen profiteren, ik heb het over gaan profiteren.
Denk aan pensioen/uitkering/ziektekosten/huisvesting enz.
Hoe had je gedacht dit alles te kunnen bekostigen wanneer iedereen zich vrij overal kan vestigen?

op 29 04 2011 at 13:32 schreef Mirwais:

Sandro, ik heb alleen de vraag gesteld, die men zich zou kunnen afvragen, ik heb nooit de stelling genomen dat iedereen zich overal kan vestigen. Als iemand zich hier vestigt komen de zaken die jij opnoemt niet uit de lucht vallen, daarvoor zijn regels. Daarnaast vraag ik me dus nog steeds af waarom jij wel zou mogen profiteren van alles waar je geen bijdage aan hebt gehad?

op 29 04 2011 at 15:30 schreef Sandro:

Ik geef het op Mirwais, je wordt steeds waziger en onduidelijker.

op 30 04 2011 at 22:53 schreef Sasha Berkman:

Hahaha, wat gaat de PVV hiermee doen?

Nederlandse peuter rijdt vrouw aan

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20110430_090

op 02 05 2011 at 10:57 schreef Sandro:

sasha, artikel gelezen en zie absoluut geen enkel verband met dit artikel/de PVV of wat dan ook.
Je bent een zieke geest….en dat ben je!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS