Home » Archief » Schijt


[22.09.2012]

Schijt

Peter Breedveld

Twee dagen geleden plaatste ik op Twitter een link naar mijn stuk over de Charlie Hebdo-cartoons met de ankeiler: ‘Moslims moeten beseffen dat vrije meningsuiting net zo heilig is in een open democratie als de profeet in de islam’. Daarop reageerde rapper Appa met de vraag ‘Vertel je dat ook aan het CIDI?’, gevolgd door de hash-tags ‘#2maten’ en ‘#hypocriet’.

Ja, dat vertel ik ook het CIDI. Sterker nog, dat heb ik bij verschillende gelegenheden gedaan. Maar goed, dat kon Appa niet weten. Die verklaarde dat met de cartoons ‘een grens is overschreden’.

Dit nu vond ik grappig, want de enige reden, dat ik weet wie Appa is, is vanwege een interview dat hij eens gaf aan wijlen dagblad De Pers, waarin hij zei dat hij het niet erg zou vinden als iemand Wilders een kogel door zijn ‘fokking kop’ zou schieten, dat-ie hem zelfs zelf wel onder handen zou nemen, als-ie hem tegenkwam.

En hé, ik ben voor onbeperkte vrije meningsuiting, ook voor doodsbedreigende bad-ass gangstah rappahs, maar mag ik het opmerkelijk vinden dat diezelfde Appa zit te mauwen over een paar cartoons van de profeet Mohammed in zijn blootje?

Dus ik vroeg ‘m welk cijfer tussen de 1 en de 10 op de fatsoensschaal hij zijn dreigement zou geven. Dat vond-ie flauw en vervolgens raakte ik in een discussie met hem die drie dagen duurde en waarin hij mij herhaaldelijk verweet ‘appels met peren’ te vergelijken en erop hamerde dat de Charlie Hebdo-cartoons niets met ‘fatsoen en respect’ te maken hebben.

Ik kon gewoon niet geloven dat een stoere rapper als Appa de woorden ‘fatsoen’ en ‘respect’ überhaupt in zijn (virtuele) mond wilde nemen. Ik zocht wat rapteksten van hem op en stuitte op ‘Ik heb schijt’:

‘Ik heb schijt aan jou je kinderen en je vrouw
schijt aan poeploos denkers en wow
schijt aan de blauw, ik eet ze rauw’

Hé, maar dat is een fatsoenlijke en respectvolle tekst, zei ik, maar Appa antwoordde dat die tekst niet klopte en dat ik de bijbehorende video moest bekijken. Dat heb ik gedaan, dit is ‘m:

witbalk

witbalk

Nou, dat was inderdaad een stuk verheffender, moet ik zeggen. ‘Motherfucking cunt‘ en volgens mij klopt die tekst gewoon wel, al pretendeer ik niet te begrijpen waar de fuck dit over gaat. Heeft Appa schijt aan mijn vrouw en kinderen? Waarom mag Appa roepen dat-ie schijt heeft aan mijn vrouw en kinderen, en mogen ze bij Charlie Hebdo geen schijt aan Appa’s profeet hebben?

Maar nee, appels en peren en ik moest hem geen teksten van jaren geleden nadragen, want ‘Ik heb schijt’ komt uit 2007. Way back. Had-ie dan spijt van die tekst? Nam hij afstand? Nee, dat ook niet, maar ik moest geen oude koeien uit de sloot halen. Dus zocht ik een recentere tekst en stuitte op ‘Wat is er?!’ (2011):

I dont give a FUCK kanker schijt die ik op de strate hoor biiii‘.

Een hele verbetering. Heel respectvol, heel fatsoenlijk inderdaad, net als dit:

Ik wurg motherfucker boston strangler rij je moeder over bitch jeep wrangler krijg de kenker je word geslinderd ben je weleens met een vlindermes gevlinderd

Mensen, ik vel geen oordelen, van mij mag Appa dit allemaal de ether inslingeren. Ik hou zelf ook van een vette pen en grapjes over PVV’ers, maar je hebt je gezicht toch met hondepis gewassen als je daarna gaat zitten miepen over een paar cartoons?

Appa vindt zijn grove gescheld en dreigementen echter van een heel andere orde. Dat is nou eenmaal hiphop, zegt-ie, ‘Maatschappijkritisch, tegen de grens aan, maar er nooit overheen’. Appa beroemt zich erop nooit een tekst te hebben geschreven ‘waarin ik iemand’s religie of profeet beledig‘.

Ik vind dat pretty fucking hilarisch. Een stoere rapper die mensen dreigt een spijker in hun kop te slaan, hun moeder te overrijden en ze een kogel door hun kop te jagen, die pocht dat-ie schijt heeft aan alles en iedereen en aan mijn vrouw en de politie en de maatschappij, maar als het om de profeet gaat, is-ie opeens een vroom koorknaapje met een aureooltje boven zijn crew-cut.

En hé, zegt Appa, ‘Ik heb geen rellen zien uitbreken nav mijn teksten‘. Dus dat is zijn graadmeter: als er ambassadeurs worden gelyncht, weet Appa dat-ie te ver is gegaan.

Ik zei hem dat-ie een per definitie subversief genre beoefent en juist voor de onbeperkte vrije meningsuiting zou moeten opkomen, dat hij zichzelf vrijheden veroorlooft die hij Charlie Hebdo niet gunt. Dat-ie dus hypocriet is. ‘Wauw’, zegt-ie, ‘dat jij dat zelfs met elkaar kunt vergelijken, vind ik ongelofelijk’. Ondertussen begonnen zijn fans en vrienden zich te roeren, gingen me ‘Petertje’ te noemen. Nou ja, ze hielden het in elk geval een stuk netter dan de anonieme hyena’s van Domrechts. ‘Petertje’.

Die Appa, met zijn geharde Straatmarokkanen-schtick, die is dus gewoon de ideale schoonzoon, met zijn heilige ontzag voor de profeet en zijn straathoekwerkersgebazel: ‘Het doel hoort een functie te hebben. Een positieve, als het een gevoelig onderwerp is’, terwijl ik ‘m uit mijn speakertjes hoor rappen dat-ie ‘sjgeeeit’ heeft, ‘SJGEEEIIIT’. ‘Op het moment dat men beseft dat zulke cartoons meer kapot maken dan opbouwen’, oreert-ie op Twitter en ik hoor: ‘SJGEIIIT, ‘k heb sjgeeiiit’. Appa zegt dat hij de jeugd probeert te bereiken: ‘Motherfucking cunt FUCK kanker sjgeeeiit‘.

Kun je je voorstellen dat er mensen zijn die zich geschoffeerd voelen door jouw teksten? vroeg ik. Beantwoordde hij met een wedervraag: of ik me kan voorstellen dat mensen zich geschoffeerd voelen door die cartoons. Maar dat doet er niet toe. Ik loop niet te huilen over fatsoen en respect, bovendien heb ik niks met die cartoons te maken. ‘Hou toch eens op met kronkelen en wurmen als een bitch‘, zei ik. Toen was het voor hem afgelopen. Als ik begon te schelden, zei-die, dan hoefde het van hem niet meer. ‘Er valt gewoon geen normale discussie meer met jou te voeren.. Je lijkt Wilders wel’, zei-die ook nog.

Man, man, rock ‘n’ roll is ook niet meer wat het ooit was.

Ik ben gek op rapper Snoop Dogg. Eén van zijn sterkste nummers vind ik ‘187’ (met dr. Dré), over het doodschieten van een politieagent. Bloedstollende tekst die, door Snoop Dogg gesproken, een perfecte eenheid vormt met de pompende, dreigende muziek:

Fuck it, i had to do this quick.
Grabbed the glock 17, the clip went click.
Tried to detect, but did not detect perfect
So i creep on that ass, pops him and drops him.
That ought to stop from beatin’ up blacks,
Dead in his tracks, from a full six pack.
Relax, cause i’m about to take my respect.
I aimed the twelve gauge straight for his neck.
Boo-yaa! boo-yaa! then i fade into the wind.
1-8-7 and it’s on again.

Ik moet er niet aan denken dat Snoop zou beginnen te jeremiëren over een paar godslasterlijke cartoons. “Aw, that’s just low, man, you don’t do that. That’s over the limit, man. Gotta stay positive, know what I mean? Cop-killin’ is one thing, but mocking the Lord? Man, that’s just evil.

Misschien moet Appa een duetje gaan doen met Bert Brussen, die is ook zo van het fatsoen en het respect:

witbalk

witbalk

witbalk

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Doneer via Paypal of met een storting op rekeningnummer 39 34 44 961 (Rabobank Rijswijk) o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.
Peter Breedveld, 22.09.2012 @ 21:04

[Home]
 

33 Reacties

op 22 09 2012 at 21:25 schreef Robin:

De teksten die je aan Appa toeschrijft in de derde quote zijn van Sjaak, niet van Appa. Zelfde nummer, dat wel. En ik snap wel dat je het als jonge rapper spannend vindt zoveel mogelijk gal te spuwen. Zijn debuutalbum laat echter een ander, volwassen en eloquenter geluid horen. Luister daar maar eens naar. Onder andere dit nummer: http://www.youtube.com/watch?v=U-0Pj2Yg1dw&feature=plcp

Wat betreft zijn standpunt t.a.v. de filmrellen slaat hij idd de plank flink mis.

op 22 09 2012 at 21:35 schreef Makbouli:

Ik heb vol verbazing deels mee gelezen. Ik snap daar dus oprecht helemaal niks van. Het lijkt een beetje of Appie zelf voor god speelt door te bepalen wat wel of niet kwetsend of fatsoenlijk is. Dat hij daarbij zonder enige onderbouwing (behalve: ‘want is geloof’) zegt dat de cartoons ‘vanzelfsprekend’ kwetsend en onfatsoenlijk zijn, vind ik ongelofelijk Intolerant. Sterker, ik vind dat Appie daarmee een poging doet om mijn vrijheid in te perken. Als je er goed over nadenkt, best eng.

op 22 09 2012 at 21:44 schreef M.:

Eindelijk iemand die hem op z’n plek zet. Hypocriet is hij altijd al geweest roept jongeren op tot ’t goede maar geeft zelf een slecht voorbeeld. Staat in de club te dansen met een drankje in z’n hand maar doet zich in zijn teksten en naar zijn fans voor alsof hij de ideale moslim is die na een paar fouten in zijn leven ’t juiste pad heeft gevonden. Nourdeen Wildeman heeft hem ook al eerder goed op z’n plek gezet. Appa is een narcist

op 22 09 2012 at 21:51 schreef MNb:

“Appa vindt zijn grove gescheld en dreigementen echter van een heel andere orde”
Het is toch simpel.
Appels: alles wat Appa schrijft.
Peren: alles wat Appa niet leuk vindt dat anderen schrijven.
Appa vindt appels lekker, maar peren niet.

op 22 09 2012 at 22:07 schreef Road Agent:

Vaarwel Heer Appa.

op 22 09 2012 at 23:47 schreef Mark:

Tja, alles wat die gangstahs doen heeft zogenaamd met “de rauwe realiteit van het leven” te doen. Zij weten hoe het leven in elkaar steekt. Anderen zijn altijd stom.

Rapcultuur heeft altijd iets totalitairs, dat is wat ik, via mijn onderbuik, je brom.

op 23 09 2012 at 00:01 schreef gronk:

Hilarisch ja, dat je overal sjcheit aan mag hebben, behalve aan de profeet. *giechelt*.

Als de SGP en de gristenunie hun reserves tegenover moslims laten varen, dan zouden ze makkelijk dubbel zo groot kunnen worden.

op 23 09 2012 at 00:31 schreef tess:

Pff, appa is een rpper die zich heel anders voor doet dan dat dat hij werkelijk is. Heb je het nummer Je bent een ho gehoord? Heel fatsoenlijk en erg veel respect voor de vrouw. Not

op 23 09 2012 at 03:43 schreef Anoniem:

Gutte gutte gutte ik heb het gevolgd op Twitter en je bent niet helemaal eerlijk geweest in dit artikel
Vervelend ventje ben je

op 23 09 2012 at 10:31 schreef Peter:

Ben ik niet helemaal eerlijk geweest, Anononiempje? Hoezo niet?

op 23 09 2012 at 14:12 schreef Paul:

@gronk
De magnieters van CU en SGP hebben al genoeg gevoeligheden rond hun eigen profeet… Herinner je de toestand rond Madonna’s Confessions Tour nog? http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Confessions_Tour#section_1
Je voor twee profeten opwinden is misschien een beetje veel van het goede…

Ik zou Appie een dagelijkse dosis Pat Condell aanbevelen…
(op youtube staat er inmiddels een heerlijk reeks ‘rants’ tegen alles dat occult, hocuspocus en religieus is van deze man)
Voor Appie vrees ik dat het z’n vmbo Engels zal overstijgen… helaas…

op 23 09 2012 at 16:11 schreef Emma:

Hahahahaha Peter jij bent zoooo grappig! Ik heb het hele gesprek gevolgd op twitter. Jij bent elke keer weer heel goed op je plek gezet. Die Appa heeft je er helemaal uitgeluld. Omdat jouw IQ te laag is om met Appa op niveau te discussieren, ga je nu in dit artikel onzin lullen? Elke keer als je geen antwoord kon geven, sprong je gelijk naar een heel ander onderwerp. En toen ging je hem ineens persoonlijk aanvallen, terwijl de discussie daar helemaal niet over ging!? Ik spreek voor velen als ik zeg dat mijn respect voor jou en jouw website totaal is verdwenen en het respect naar Appa toe is gegroeid. Wat een laf ventje ben je toch….
Triest Peter…

op 23 09 2012 at 16:16 schreef hassnae:

Wat klopt er dan precies niet? Misschien kun je dat aangeven, Emma? de Twitter-discussie is na te lezen.

Zijn de geciteerde rapteksten incorrect? Zijn er tweets verkeerd geciteerd?

Peter vroeg herhaaldelijk waarom Appa wel mag schofferen en de makers van Charlie Hebdo niet en daar kwam maar geen antwoord op.

op 23 09 2012 at 17:20 schreef Marco Meijer:

Peter is inderdaad grappig. En scherp. Daar kan hypocriete Appie nog wat van leren. Je weet tog ?

op 23 09 2012 at 17:32 schreef jackknowsbest:

Jankers zijn het, allen die aanstoot nemen rappers moeten lekker rappen wat ze willen, tekenaars moeten tekenen wat ze willen. Als de rapper de tekenaar veroordeelt meet hij gewoon met 2 maten, zo moeilijk is dat niet.

op 23 09 2012 at 19:01 schreef Rene Koeman:

(rapper Appamode on) Schjeit aan de overheid, maar buig je reet voor de Profeet.

op 23 09 2012 at 19:09 schreef Dammie:

Met dichters als Appa is de erfenis van Yeats en Shakespeare verzekerd. Heel eloquent allemaal.

op 23 09 2012 at 19:10 schreef Rob:

“Op Appa-niveau”. Eh? Moet Peter blogjes gaan schrijven over hoe hij een pipa tegen de modderfokking kenkerkop van je oma wil zetten of zo?

op 23 09 2012 at 20:38 schreef Aaron:

“Maatschappijkritisch”… eerder een wandelend cliché die ‘zijn generatie’ denkt te representen. Heeft meneer Appa ooit een tekst geschreven die stof deed opwaaien of controverse veroorzaakte onder zijn eigen matties? Precies.

op 23 09 2012 at 21:59 schreef klaas jeltsma:

Het probleem van Appa is dat hij niet in andermans schoenen kan staan. Hij kan niet afstand nemen van zijn eigen standpunten, helicopteren boven de discussie en inzien dat hij zelf tegenstrijdig is.

Diep van binnen vind hij eigenlijk: de regels gelden niet voor mij. Ik mag anderen wel iets aan doen, maar zij mogen dat mij niet aan doen.

Dit zien we ook terug op straat: je loopt langs hangjongeren en schelden je uit. Als je terugscheld ben je bijdehand en is het tijd voor hen om over te gaan naar dreigen en/of geweld.

op 23 09 2012 at 22:42 schreef Rob:

Het probleem van Appa is dat hij een wannabe is. Een Mocro uit A’dam die doet alsof hij een nigga uit Compton is. In de échte gangsta rap (overigens alweer ouwe shit, jaren negentig) heet dat dus fronting. ‘Keep it real’, niet rappen over wie je allemaal omver hebt gereden als je geen fuck hebt gedaan.

actors, pranksters
Studio gangsters, busters
(Real Muthaphukkin G’s, Eazy E)

Je kunt best met inhoud rappen over de achterbuurten van Nederland. Maar Appa doet dat in ieder geval niet. En als je dus front zoals hij, loop je vast als je over de dingen gaat praten waar je écht in gelooft.

op 24 09 2012 at 09:34 schreef Niels van Lobberegt:

Appa, dat is een 150 cm groot clishé die in zijn eigen teksten is gaan geloven..

op 24 09 2012 at 11:33 schreef You On A Gin:

@ M.
Heb je daar ook een linkje naar? Alles wat ik kan vinden van Nourrie is (amusante) jankstukken als deze.

op 24 09 2012 at 16:19 schreef J.vanDijkS:

Interessant topic. Wat Amerikaanse rappers mogen rappen is niet te vergelijken met wat hier gerapt mag worden gezien de vrijheid van meningsuiting in Amerika absoluut is en hier totaal niet.
Als je hier de holocaust ontkent of een rijmpje laat eindigen in dat “alle flikkers dood moeten” dan volgt vervolging door OM al betreft het een metafoor. Laat staan dat je een rapt maakt met de daarbij behorende krachttermen over het doodschieten van politieagenten, al is het geschreven vanuit het perspectief van een crimineel.
En tsja, Appa, weet niet zoveel wat ik ervan moet zeggen. Moet nog veel leren en denk dat ie op den duur jou wel dankbaar zal zijn voor deze les. Dat nummertje van hem met Sjaak is leuk, lekker provocerend maar niet zo goed als die van Raymzter die jaren eerder met veel succes met een intelligente provocatie een nr.1 hit scoorde en uiteindelijk de weg voor Ali B, Sjaak en Appa plaveide : http://www.youtube.com/watch?v=B7feZFSlrBc

op 26 09 2012 at 09:58 schreef You On A Gin:

@ J.vanDijkS:
Je bericht doet mijn gedachten op hol slaan. Waar is de grens tussen kunst en bedreiging?

op 26 09 2012 at 21:17 schreef Sasha Berkman:

J.vanDijkS: dat was een goeie song inderdaad.

op 26 09 2012 at 21:32 schreef Fridjof:

Beschaving, YOAG…

op 26 09 2012 at 23:39 schreef Sasha Berkman:

Fridjof: Joods/Christelijk/Humanistische beschaving. De rest is minderwaardig toch? Of niet Dan? He?!

op 28 09 2012 at 11:15 schreef You On A Gin:

@ Sasha Berkman
Nou, die drie zijn sowieso niet hetzelfde, en ik snap ook niet waarom je ze erbij haalt. Denk je een beetje aan je bloeddruk, jongen?

op 28 09 2012 at 14:56 schreef Sasha Berkman:

YoaG: vraag dat maar aan je locale wilders-fans.

op 29 09 2012 at 06:22 schreef You On A Gin:

@ Sasha Berkman
Ik heb het serieus aan wat mensen gevraagd, vanavond. Wat mensen waarvan ik wist dat ze PVV stemmen, en wat nieuwe mensen die ik ontmoet heb.
Maar niemand heeft enig idee wat je bedoelt. Dus misschien moet je wat duidelijker zijn.

op 02 10 2012 at 11:17 schreef Oscar:

Waar kan ik die Twitter discussie nalezen?

op 06 10 2012 at 11:17 schreef Colani:

@Oscar – op Twitter ;)

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS