Home » Archief » Staphorst


[18.05.2013]

Staphorst

Peter Breedveld

SAMSUNG

Het is een poosje relatief stil geweest rond de moslims – ik geef Maxima en Anouk de schuld, maar nog net voor Pinksteren is het startschot gegeven voor een nieuw offensief. Verwacht de komende weken Kamervragen, veel hysterische berichten in de media, een tsunami van racistische pus op de opiniewebsite van de Volkskrant en elke avond een enge moslim met een gek hoofddeksel bij Pauw & Witteman.

Kalifaatwijk

Dagblad Trouw schijnt namelijk een schokkende reportage te hebben over moslims in de Haagse Schilderswijk. Ik heb Trouw al een poos geleden opgezegd, blijf de krant nog even ontvangen maar heb mijn kinderen opdracht gegeven het ding rechtstreeks uit de brievenbus in de papierbak te mieteren. Gelukkig staan er her en der op het Internet samenvattingen van de reportage, bijvoorbeeld bij de Roze Khmer:

‘Al rokend een potje bier drinken met een karbonaadje erbij kan je zomaar de kop kosten in de Mekkadriehoek van Denhagistan, niet omdat de Nederlandse wet of een Algemene Plaatselijke Verordening dat zegt, maar omdat de shariapolitie in De Kalifaatwijk regeert.’

O jee, de shariapolitie! In mijn mooie Den Haag! Bij omroep West wordt de soep iets minder heet gegeten:

‘Niet-moslims en gematigde moslims (…) zeggen dat ze op straat worden aangesproken op zaken die de orthodoxe meerderheid niet aanstaan, zoals roken, het eten van varkensvlees en het drinken van alcohol. Vrouwen krijgen ongevraagd kritiek op kleding die te bloot of te opvallend zou zijn.’

Onthoofdingen op het marktplein

Ik zou wel balen als ik de omroep was die bijna dagelijks in de Schilderswijk is voor reportages en berichtgeving, en ik uit de krant moest vernemen dat het kalifaat er een feit is. Nu ben ik zelf eveneens regelmatig in de Schilderswijk, én ik ben journalist, en die hele shariapolitie is ook mij compleet ontgaan. Onthoofdingen op het marktplein, steniging, ik heb er niks van meegekregen.

Die geniepige shariapolitie laat zich ook al niet zien als ik er, samen met mijn ‘gematigde’ moslima, boodschappen doe op de Haagse Markt, de geweldigste markt van heel Nederland, gesitueerd tussen de Schilderswijk en Transvaal. Ze is nou niet echt wat je noemt kuis gekleed, maar er is nog nooit iemand geweest die haar heeft aangesproken op haar laag uitgesneden decolletés. Ook lijkt niemand er enige moeite mee te hebben dat zij, de uitdagend geklede moslima, hand in hand loopt met een ongelovige kaaskop.

Het zóu dus zomaar kunnen dat die Trouw-repo een herhaling is van de stemmingmakerij, begin dit jaar, over de shariapatrouilles in Londen. Bleek ook een uitsluitend door de schandaalpers en islamofobe blogs fanatiek opgeblazen hysterie te zijn. Te zien aan de reacties op Twitter en diverse andere Internetfora van mensen die zelf in de Schilderswijk wonen, is ook dit weer een typisch geval van islamalarmisme.

Virtuele schandpalen

Maar als je het bericht op de site van omroep West goed leest – en ik neem aan dat die de spectaculairste krenten uit de Trouw-pap heeft gevist – gaat het om mensen die worden aangesproken op zaken als roken, manier van kleden en varkensvlees eten.

Mag ik even lachen? Dat zijn nou typisch van die dingen waarover je constant aan je kop wordt gezeurd door de ganse Nederlandse, autochtone bevolking. Of wil iemand ontkennen dat je in Nederland niks kunt aantrekken en eten zonder lastiggevallen te worden door legers en legers moraalridders en heffingen en boetes en virtuele schandpalen en wat niet al? Ritueel geslacht vlees, iemand? Doet geen belletje rinkelen? Nee?

Roken? Mensen worden aangesproken omdat ze roken? Op ROKEN? Sinds wanneer is dat een probleem in Nederland? Mensen krijgen kritiek op hun KLEDING? Wat een schande! Kritiek! Op je kleding! Het zou verboden moeten worden! Straks gaat een moslim nog een slettenbakkentax bepleiten!

Nederland één groot Staphorst

Op Twitter zag ik de islamapologeten al wijzen naar christelijke gemeentes als Staphorst en dergelijke, waar orthodoxe christenen elkaar schijnen aan te spreken op hun gedrag en verschijning, maar kom op lieve mensen, we hebben Staphorst helemaal niet nodig. Heel Nederland is één groot Staphorst waar iedereen elkaar voortdurend en militant de maat neemt. Het is pas een probleem als een moslim het doet.

Sorry, maar het is ieders goed recht om zijn buurman de les te lezen. Vrijheid van meningsuiting heet zoiets. Je zou het ook sociale controle kunnen noemen, en die wilden we toch zo graag weer terug in de wijk? Terug onder je steen dus maar weer, Geert Wilders. Kom liever op voor de vrijheid! Ik mag niet eens zelf bepalen wat ik op mijn site zet! Mijn site! Zonder te worden lastiggevallen door de Internetgestapo!

En gaat de PvdA ooit nog eens optreden tegen de lieden die willen dat mijn vrouw wordt verdelgd als mosliminsect? Of is dat niet opportuun, op dit moment?

UPDATE: hier is het Trouw-artikel online. Preken van kuise moslimvrouwen, mensen die voor ‘ongelovige’ worden uitgemaakt. Er wordt Berbers gesproken. Er is een hond bedreigd. Dit gaat echt nergens over!

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 18.05.2013 @ 12:28

[Home]
 

23 Reacties

op 18 05 2013 at 13:52 schreef Olav:

Zelf ken ik Staphorst niet, maar Urk wel. Een heel klein beetje dan, want toen ik er eens was ben ik ook heel snel weer gevlucht. Niet te harden daar, zoveel was snel duidelijk. Als er ergens in Nederland een soort islamitisch equivalent van Urk zou bestaan dan kan ik me dus voorstellen dat ik me daar ook niet werkelijk senang zou voelen. Maar ik begrijp nu dat het allemaal wel meevalt, in die Schilderswijk.

Dus:

een typisch geval van islamalarmisme

Lijkt me ook.

Wel grappig: ik las dat woord (diagonaal, zoals dat gaat) in eerste instantie als islama-larmisme. Wat onmiddellijk een foutmelding opleverde in de taalcomputer in mijn hoofd, tot ik de zin nog eens herlas. Tja, dat soort dingen amuseert me, het zal wel een gebrek wezen.

op 18 05 2013 at 14:13 schreef Rob:

Ik was weer eens in het Land des Lächelns, Nederland, alwaar wij met een op Zaventem gehuurde (Belgische) auto op familiebezoek gingen. Mijn moeder, mijn vriendin, en ik.

Enfin, lang verhaal kort: ik reed zonder achterlichten over de snelweg terug naar Papendrecht omdat ik de huurauto niet goed kende. Er kwam iemand achter me rijden die wild begon te gebaren, en toeterde dat het een lieve lust was. De beste man probeerde me uiteindelijk *tot stoppen te dwingen*, tot 2x toe. Want ik had mijn lichtjes niet aan op een snelweg badend in kunstlicht. What the…?

op 18 05 2013 at 14:45 schreef Natasha Gerson:

Ik woon op de gemeentegrens van Staphorst en met de herindeling hebben mijn buren en ik tevergeefs actie gevoerd om alsjeblieft ingedeeld te worden bij Staphorst en niet bij Hardenberg. Waarom? Omdat je in Staphorst juist NIET de maat genomen wordt of wil opgelegd. Autonomie op het eigen erf is heilig in Staphorst, je kunt er juist doen wat je wilt. Er zijn een paar dingen belangrijk in Staphorst: Burenhulp, niet arrogant doen en de zondagrust heiligen. Verder mag je het allemaal zelf weten en al helemaal in eigen huis en grond. Erg onterecht dat Staphorst altijd als synoniem gebruikt wordt voor kleinzielig en bekrompen. Staphorst is een uitmuntend bestuurde, economisch florerende gemeente, gezellig en fleurig dorp met veel verschillende gezindtes, inclusief asielzoekers, homostellen, en noem maar op. Zoek es een andere metafoor.

op 18 05 2013 at 15:41 schreef MNb:

“Zoek es een andere metafoor.”
Die is er al. Meer dan één zelfs. Holland op zijn smalst. Het hoofd niet boven het maaiveld uitsteken. Hollandse dijken om je achter te verschansen.
De gemiddelde Hollander – ik dus ook – heeft over alles en iedereen een mening en verkondigt die zo luidkeels mogelijk. Maar hij/zij verdraagt het niet als een ander hetzelfde doet, iets dat ik mezelf inderdaad ook heb moeten aanleren.
Laten we het weer eens simpel houden. Overtreden die Haagse salafisten de wet? Nee? Dan is er niets aan de hand en gelegenheidswetgeving leidt nergens toe. Ik heb dan ook de indruk dat de Haagse politie zich heel verstandig gedraagt.
Flinke zijsprong: een tijd geleden hebben Engelse shariarechtbanken stiekem kindhuwelijken afgesloten. Dat moeten we dus niet hebben.

@Natasha: die burenhulp, geven gereformeerden die ook aan zeg samenwonende homo’s? Zo ja dan zal ik nooit meer iets lelijks over Staphorst zeggen.

op 18 05 2013 at 16:22 schreef Mario:

“…Staphorst is een uitmuntend…”

Behalve dan op de zondag.

Natasha, ga binnenkort eens een tuinfeest organiseren, op een zonnige zondagmiddag, plus avond? Autonomie op het eigen erf maakt dat toch mogelijk, aldaar in het prachtige Staphorst? Eens zien hoe snel jij naar bijvoorbeeld Hardenberg wil verhuizen. Stuur je wel een kaartje?

Is https://nl.wikipedia.org/wiki/Martijn_Koolhoven tegenwoordig bij Trouw aan het werk, gezien dat artikel?

op 18 05 2013 at 16:58 schreef @wltrrr:

Peter legt de vinger weer op de zere plek. Nederland wordt gedicteerd door wantrouwen. In de media, politiek en economie. En natuurlijk in de samenleving. Alhoewel waarschijnlijk minder dan 1% de Schilderswijk in Den Haag ooit heeft bezocht weet half Nederland dat daar shariabrigades blanken bedreigen.

Vandaag heeft mijn vertrouwen in de landelijke politiek in ieder geval een enorme deuk gekregen gezin de reacties in media en politiek. Nast SGP, CU, CDA en VVD doen ook partijen als de PvdA en SP gezellig mee in de ‘strijd tegen de islamisering’. Blijkbaar hoort dat er tegenwoordig bij als je mee wilt tellen in deze open inrichting vol aantrekkelijke kortingen op gezond verstand.

op 18 05 2013 at 17:21 schreef Pyt van der Galiën:

Het ergste is nog dit. SP en PvdA weten niet hoe snel ze op de PVV-trein moeten springen.

op 18 05 2013 at 17:46 schreef dewanand:

namaste Peter,

Ik vraag mij af wat de grenzen zijn van deze zgn Mekka driehoek in de Schilderswijk. Ik loop en fiets daar af en toe rond en heb nooit dit soort dingen gezien of gehoord, terwijl ik wel praatjes maak op straat met gewone nette Turken, Marokkanen en Pakistani. Ziet men nou spoken in de Nederlandse media of zijn de witte hollandse brillen weer te vies?

Volgende week ga ik doksa (hindoe eend) kopen in die Mekkadriehoek in een Turkse slagerij aan de Kempstraat en wat rondlopen daar met een shag in mijn mond. Dit deel van Den Haag bestaat uit ruim 40 procent islamitische medelanders, 30 procent hindoestaantjes, 15 procent meer afrikaanse mensen en 15 procent witte Hollanders. De hindoestanen shoppen flink in de goedkope Turkse winkels en slagerijen, en ik heb nooit iets over etnische problemen gehoord. Veel Hindostanen gaan nu naar Turkije op vakantie en logeren daar bij families van hun Turkse buurtgenoten, de verstandhouding is warm en er zijn ook vele onderlinge huwelijken gesloten. Ik praat vaak met Turkse meiden en het is leuk en zo dichtbij mijn Hindoebeschaving uit India.

De netste etnische groep in Nederland is de Turkse denk ik vaak, met business groups.

op 18 05 2013 at 20:29 schreef dewanand:

citaat uit tekst Peter:
‘Ook lijkt niemand er enige moeite mee te hebben dat zij, de uitdagend geklede moslima, hand in hand loopt met een ongelovige kaaskop.’

commentaar van Wieroe, de geniale Hindoe kat:

NOu Petertje, zo ongelovig ben je toch niet man, je gelooft toch in je blanke lul, je patatjes die oorspronkelijk in Zuid Amerika gebakken werden, je Afrikaanse kopje hollandse koffie, je witgeverfde calvinistisch hollandse hersentjes, je oudhollandse piet hein zeemansliedjes, je hollandse haringen uit de Noordzee voor de kust van Frankrijk, je hollandse appeltaartjes, je hollandse tulpen die geimporteerd zijn uit Turkije, en je Hollandse Euromunten die gemaakt zijn in chinese fabrieken. Last but not least, nu geloof je toch in de Marokkaanse harige poes van je vriendin in haar Westerse mini rokje zonder ondergoed voor het snelle vulwerk op de warme motorkap van je Japanse auto.

Wieroe vind jou best gelovig hoor, zoals hij het heeft gezien jarenlang.

Frontaal Naakt is het nieuwe industriele geloof op aarde uit de toekomst denkt Wieroe vaak als blote Hindoe kat.

Verzamel al je teksten man in een dik heilig boek, drukken, vertalen en internationaal verkopen en publiceren.

op 18 05 2013 at 21:44 schreef MNb:

OK, dat van die “misschien wel de beste krant van Nederland” is definitief verleden tijd. Je kúnt nog verdedigen dat orthodox-islamitische terreur in een paar Haagse straten nieuwswaardig is. Alleen moet je dit dan ook net zo groot brengen:

http://www.trouw.nl/tr/nl/5164/Sharia/article/detail/3443817/2013/05/18/Haagse-raadsleden-bezoeken-Schilderswijk-geen-sharia.dhtml

en niet wegstoppen onder een kleine link. Bovendien past dan een genuanceerd hoofdredactioneel commentaar.
Zijn er eigenlijk nog wel goede kranten in Nederland – die het niveau van de Surinaamse Ware Tijd halen, bijvoorbeeld?

op 18 05 2013 at 23:37 schreef Olav:

MNb:

Zijn er eigenlijk nog wel goede kranten in Nederland –

Misschien ben ik naïef, maar ik vind NRC nog redelijk integer. Al moet je ook die wel lezen met een kritische blik, uiteraard.

op 19 05 2013 at 02:06 schreef Aaron:

Personen die mensen op straat aanspreken is niks mis mee… Als het echter gaat over iemands levenswijze en persoonlijke keuzes, is het wel intimiderend en denigrerend. Laatst kwam er zo’n een onverlaat op me af die me op mijn sigaret aansprak. Na een minuut of drie was hij nog niet weg, en dan is bij mij de grens op een gegeven moment wel bereikt.
Als ik mensen op straat aanspreek met de boodschap dat ze wel wat pondjes kwijt kunnen raken, wordt dat ook niet gepikt. Terecht! Ik weet niet wat er waar is van dit verhaal, maar laat die salafisten vooral lekker voor eigen parochie preken, anders krijgen ze een bierdouche en bekogel ik ze met salamiworstjes.

op 19 05 2013 at 06:13 schreef Mario:

@MNB, twéé (verder anonieme) redactionele stukken zijn er inmiddels na het bewuste artikel geplaatst. Waarbij het originele voornamelijk tekst-van-horen-zeggen bevat, waarvoor dan ong. twee maanden “onderzoek” is verricht.

Zijn de wanen van Elma Drayer besmettelijk aldaar? Trouw zakt steeds verder af, naar Telegraaf niveau.

op 19 05 2013 at 11:48 schreef Ralph van der Geest:

Peter, allereerst een geweldig groot compliment: you are back!!! En hoe! Geweldig mooi stuk dit.
Nu inhoudelijk: zou het ook kunnen zijn dat deze stemmingmakerij van het blaadje Trouw en de overige gelijkgeschakelde media de aandacht een beetje moet afleiden van datgene wat de grote meerderheid van de Nederlanders toch al ontgaat, gewoon omdat ze het niet willen weten en Anouk blijkbaar véél belangrijker voor ze is: het in elkaar slaan door knokploegen van het Ministerie van Justitie van mensen die aan de ‘zorg van de staat zijn toevertrouwd’ zoals dat zo eufemistisch heet maar die gewoon in de hel van een concentratiekamp in Rotterdam zijn beland?
Mensen die vandaag hun kop willens en wetens in het zand steken, kan morgen medeplichtigheid aan gruweldaden verweten worden.
Dit is Nederland: door en door racistisch en een overgrote meerderheid van de bevolking die het zak interesseert welke gruwelijkheden de Staat in hun naam tegen vrijwel weerloze mensen begaat….

op 19 05 2013 at 15:21 schreef MNb:

Ja, Olav, voor de zekerheid lees ik er tegenwoordig inderdaad NRC en Nu.nl naast.

op 19 05 2013 at 17:40 schreef Maurice:

Beetje bij beetje wordt de grens van toelaatbaarheid telkens wat opgeschoven. Houdt tolerant zijn ook in dat je tolerant moet zijn tov intolerantie?

Mooi ook dat pleidooi van Natasha Gerson die als bewoner pas weet wat Staphorst daadwerkelijk inhoudt.

Vrouwen intimideren voor hun open kledingkeuze (of dat als middel gebruiken om macht uit te oefenen op vrouwen) kan natuurlijk niet.

Ik vind vooralsnog dit geregistreerde gedrag ernstiger: http://www.dailymotion.com/video/xseyyl_femme-de-la-rue-over-seksisme-op-straat_news

Nog een registratie maar dan in Egypte:
http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/terzake/EP_130514_terzake?video=1.1629303

op 19 05 2013 at 22:07 schreef dewanand:

namaste Ralph van der Geest:
Je schreef dit:
‘Dit is Nederland: door en door racistisch’

Denk je niet dat de blanke Hollanders nu te arrogant zijn geworden, te lang, te rijk en niet door hebben dat het einde van de welvaart in Nederland nu echt in zicht is? Al de koloniale uitbuitingsstructuren van de terroristische Hollanders van vroeger worden nu in versneld tempo vernietigd, dus Nederland is verdoemd binnen twintig jaar tijd en alle economen weten dit allang.

Als het mij lukt om binnen vijf jaar alle niet blanken, met al hun kapitaal, bezittingen, ondergoed, bedrijven en hele allochtone zooi vrijwillig te laten opkrassen uit Nederland, dan wil ik zien of er dan nog iets overblijft van dit blankenland. Ook alle niet europese bedrijven krijgen bevel op te vertrekken.

dewanand en Wieroe
hindoe fundamentalisten
Hindoe Commando Holland

op 19 05 2013 at 23:05 schreef MNb:

De NRC als boegbeeld van progressief liberalisme, dat ik dat nog moet meemaken gegeven mijn antipathie jegens de krant in de jaren 80:

http://www.nrc.nl/rechtenbestuur/2013/05/18/als-iedere-hoop-op-vrijlating-is-ontnomen/

Merk op dat de hele redenering onverkort op het Nederlandse beleid jegens asielzoekers toepasbaar is: mensen alle hoop, alle toekomstperspectief ontnemen is een vorm van marteling. En dat is weer een bevestiging van mijn voorspelling van tien jaar geleden: Nederland politiestaat.
Stemmingmakerij jegens moslims a la Trouw als ook stemmingmakerij jegens naaktfoto’s past naadloos in dat patroon.

op 19 05 2013 at 23:41 schreef TFWC:

LOL @dewanand ‘Mekkadriehoek’

op 20 05 2013 at 13:21 schreef Bertje:

Peter

Hier gaat iets mis ik zie een post onder mijn naam maar no way heb ik deze geschreven.
Het was op 20.05 2013 12:19
En nu het vreemde is zie in mijn browser staan dat ik deze geschreven heb, dus echt niet!
Helluuup….

op 20 05 2013 at 16:35 schreef Ruud:

Mooi!
Zie aan jouw stuk dat ik in dat van mij vergeten ben te zeggen hoezeer de refosharia mij net zo tegen de borst stuit als elke andere vorm van fundamentalisme. Fietste laatst op zondag door Veenendaal, net toen de kerk uitging. Blij dat blikken niet kunnen doden, amders was ik 50-voud om het leven gebracht…

op 20 05 2013 at 20:15 schreef Olav:

Ruud:

Fietste laatst op zondag door Veenendaal, net toen de kerk uitging. Blij dat blikken niet kunnen doden, amders was ik 50-voud om het leven gebracht…

Daar word ik altijd zó blij van, dat soort christenrukkers. Blij dat ik daar niet aan mee hoef te doen.

Ik heb al lang geleden afgeleerd om met dat soort figuren in discussie te gaan. Heeft namelijk geen enkele zin. Het gaat er bij de mannenbroeders gewoon niet in dat de vrijheid die zij hebben om te geloven waarin ze willen dezelfde vrijheid is die ik gebruik om te fietsen, te klussen of wat dan ook wanneer ik dat wil.

op 24 05 2013 at 20:50 schreef Novio 70:

Het wordt langzamerhand tijd voor ACTIE !!
Alles wordt maar gebagatelliseerd, kótsmisselijk word ik er van !
De enige groep die bereid is tot actie over te gaan, zijn helaas rechtsextremisten. Maar in dit geval zijn de vijanden van mijn vijanden mijn vrienden. Jammer dat de rest van Nederland gewoon te laf is, en zich liever laat onderdrukken dan de wapens op te pakken !!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS